TG Telegram Group Link
Channel: Obozrevatel.ua
Back to Bottom
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
"Є дві категорії прав": нардеп пояснив, чи варто українцям боятися конфіскацій

В умовах воєнного стану деякі права, які мають громадяни України, можуть бути обмежені, якщо в цьому виникне необхідність. Зокрема, йдеться про право на власність.

Україна подала до Ради Європи заяву про частковий відступ від дотримання Європейської конвенції з прав людини. Про те, що це означає на практиці, розповів юрист-міжнародник, народний депутат Олександр Мережко у новому випуску програми Oboz.Talk.
"Найсмертоносніша бойова сила на планеті": Пентагон представив оборонний бюджет США

Міністр оборони США Ллойд Остін разом з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Чарльзом Брауном представили оборонний бюджет США на наступний фінансовий рік. Велику увагу приділили здатності Штатів протистояти сучасним загрозам, зокрема росії, а також здатності країни надавати допомогу союзникам та партнерам, включаючи Україну. Подробиці
❗️ ПС: Увага! Загроза застосування балістичного озброєння зі сходу!
ПС: Одеса - терміново в укриття!
"Одещина, всіх прошу бути в укриттях до відбою повітряної тривоги!", - очільник ОВА Олег Кіпер

"В місті лунають дуже гучні вибухи, не залишайте укриттів!", - мер Труханов

Подробиці
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Це наш внесок у Перемогу: Порошенко показав, куди він витратив понад 400 млн

Фонд Порошенка разом з волонтерами ГО "Справа Громад" не лише купує техніку та зброю для фронту, а й фінансує виробництво необхідних у військах модулів – командно-штабних пунктів, пересувних майстерень, шиномонтажів та побутових комплексів. Усе це виробляють українські підприємства в різних містах. Сума, вкладена у виробництво техніки для ЗСУ від початку повномасштабного вторгнення, вже перевищила 400 млн грн. А обсяги допомоги фронту – це тисячі дронів різних модифікацій, сотні вантажівок, бронемашини, будівельна техніка, боєприпаси і спорядження – перевищують 5 млрд грн.

Про це розповів Петро Порошенко у своєму відеозвіті. За його словами, над розробкою кожного нового модуля працює команда інженерів, логістів та конструкторів. Подробиці
❗️ПС: Одеса! Залишайтесь в укриттях до відбою! Ще один пуск!

Подробиці
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
AstraZeneca вперше визнала в суді, що її вакцина від коронавірусу може спровокувати тромбоз

Шведсько-британська фармацевтична компанія AstraZeneca вперше визнала в суді, що її вакцина від COVID-19 може спричинити синдром тромбозу і тромбоцитопенії (TTS). Це рідкісний наслідок, причинно-наслідкові зв'язки якого поки що не встановлені.

Як передає Daily Mail, проти компанії було подано груповий позов на декілька мільйонів фунтів. Десятки сімей стверджують, що вони або їхні близькі постраждали чи були вбиті "дефектною" вакциною фармацевтичного гіганта. Юристи, які представляють позивачів, вважають, що в деяких справах компенсація може сягнути 20 мільйонів фунтів стерлінгів (трохи більше 25 мільйонів доларів).

AstraZeneca, яка заперечує ці претензії, в юридичному документі, поданому до Високого суду Лондона в лютому, визнала, що її вакцина "може в дуже поодиноких випадках викликати TTS". Подробиці
Після поїздки до Китаю Маск видав нову порцію російських наративів

"Чи візьме росія в остаточному підсумку Одесу - єдине питання, що залишилося, на мій погляд. Росія, точно не заспокоїться, поки не будуть захоплені всі області, включені в російську конституцію (Донецьку, Херсонську, Луганську та Запорізьку). Це їхня заявлена політика", - написав Маск у соцмережі Х.

Так він прокоментував заяву головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського про загострення ситуації на лінії фронту. Своєю заявою про те, що "під питанням" залишається тільки захоплення Одеси, Ілон Маск по суті толерує окупацію України росією. Подробиці
Тариф на електроенергію з 1 травня: скільки коштуватиме кВт*год

В Україні тариф на електроенергію з 1 травня складе 2,64 грн за кВт*год. Уряд продовжив дію пільгової ціни на світло для населення. Перегляд цін очікується тільки в червні. Зараз розрабляють кілька варіантів можливого перегляду тарифів.

Більше подробиць
Ворог атакував Одесу балістичними ракетами, загинуло троє людей – ОВА

Ще троє людей поранені. Усі деталі
У мережі публікують кадри спалаху над Дніпропетровщиною та Харківщиною

Ймовірно, це був метеор або інше космічне тіло. З війною це явище, скоріше за все, не повʼязане.

Попередньо, його також було видно на Полтавщині, Сумщині та Запоріжжі. А ви бачили?
На Філіппінах аномальна спека висушила водосховище: на дні знайшли руїни багатовікового міста

На Філіппінах на місці водосховища, яке висохло через надзвичайно високу температуру, виявили руїни старовинного міста Пантабанган. У 1970-х роках його було штучно затоплено з метою будівництва водосховища.

Більше подробиць і фото
Obozrevatel.ua
У мережі публікують кадри спалаху над Дніпропетровщиною та Харківщиною Ймовірно, це був метеор або інше космічне тіло. З війною це явище, скоріше за все, не повʼязане. Попередньо, його також було видно на Полтавщині, Сумщині та Запоріжжі. А ви бачили?
Ще трохи кадрів спалаху, який бачили в кількох областях

Нагадаємо, що приблизно рік тому, а саме 19 квітня 2023-го, над Києвом теж помітили дивний спалах. Усе небо на кілька секунд освітилося блакитним, через що стало світло, як вдень.

За однією з версій, це явище стало результатом падіння на Землю космічного супутника NASA. У Повітряних силах ЗСУ тоді казали, що дивний спалах у Києві був спричинений падінням метеорита чи супутника.
Ізраїль планує замінити Patriot вітчизняними засобами ППО: куди їх передадуть

Ізраїльські повітряні сили планують позбутися своїх застарілих систем протиракетної оборони Patriot – зробити це вони збираються вже в найближчі місяці. Ці батареї замінять на "більш досконалі засоби протиповітряної оборони".

Комплекс Patriot, відомий в Ізраїлі як Yahalom, буде остаточно деактивовано протягом двох місяців. Якою буде доля батарей Patriot, які дуже потрібні Україні для захисту неба, поки незрозуміло. Подробиці
HTML Embed Code:
2024/05/16 05:50:32
Back to Top