TG Telegram Group Link
Channel: سنی‌آنلاین
Back to Bottom
Audio
🎙#فایل_صوتی

🔹سخنرانی مولانا مفتی محمدقاسم قاسمی، استاد حدیث و فقه و رئیس دارالافتای دارالعلوم زاهدان در مراسم نماز جمعه زاهدان/ 28 اردیبهشت 1403

🔸موضوعات:
📌 تقوا و خداترسی
📌امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر
📌برنامه‌ریزی برای آموزش دینی دانش‌آموزان در تعطیلات تابستانی مدارس آموزش‌وپرورش

🆔 hottg.com/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us
🕌 مفتی محمدقاسم قاسمی در مراسم نماز جمعه زاهدان:
🔷 تقوا در جامعه محبت، آرامش، تعادل و امنیت می‌آورد

سنی‌آنلاین| مولانا مفتی محمدقاسم قاسمی، امروز (28 اردیبهشت 1403) در مراسم نماز جمعه زاهدان، به بیان اهمیت و جایگاه «تقوا» و تاثیر آن در زندگی فردی و اجتماعی پرداخت و «محبت»، «تعادل»، «آرامش» و «امنیت» را از ثمرات تقوا برشمرد.

🔹قدر اجتماع بزرگ مراسم نماز جمعه زاهدان را بدانیم
به گزارش سنی‌آنلاین، مولانا محمدقاسم قاسمی در ابتدای سخنانش به اهمیت و فضیلت حضور در نماز جمعه اشاره کرد و گفت: قبل از هر چیز شکر خداوند متعال را به جای می‌آوریم که به ما توفیق داد در این مکان جمع شویم و او را یاد کنیم. در بسیاری از شهرها امکان اقامۀ نماز جمعه که دستور خداست بنا بر دلایلی میسر نیست و مردم در بسیاری از شهرها آرزوی چنین اجتماعی را دارند. لذا باید قدر این اجتماع بزرگ را بدانیم و شکر پروردگار را ادا کنیم.
ایشان ادامه داد: اینجا در مراسم نماز جمعه زاهدان درس قرآن است. درس قرآن سازنده و نعمت است. حضور در این مراسم و شنیدن درس قرآن سبب رحمت و هدایت و اصلاح و تزکیۀ نفس می‌شود. این نصیحت‌ها برای ما مردم زاهدان گفته می‌شوند. کسانی که به توصیه‌ها و نصیحت علما گوش می‌کنند و زودتر در مصلای نماز جمعه حاضر می‌شوند انسان‎های خوش‌نصیبی هستند.

🔹«تقوا» به زندگی «معنا» می‌بخشد و جامعه را زیبا می‌کند
🔹اگر حاکم و رعیت «تقوا» نداشته باشند در جامعه «پریشانی و نگرانی» می‌آید

مفتی محمدقاسم در ادامۀ سخنانش در مراسم نماز جمعه زاهدان اظهار داشت: الله تعالی در قرآن مجید خطاب به مؤمنین توصیه به امر بسیار مهم «تقوا» را تکرار کرده است. تقوا یعنی خداترسی، پروا و شرم از خدا و دوری از گناه. الله تعالی سعادت و راحت و خوشبختی و نجات و رستگاری و امنیت و عافیت انسان را در تقوا گذاشته است.
ایشان خاطرنشان کرد: ایمان به تنهایی کافی نیست، بلکه اقتضای ایمان این است که دستورات و رهنمودهای حیات‌بخش خداوند را بشنوید، نعمت‌های او را ببینید، بزرگی او را لحاظ کنید و از نافرمانی او بترسید. حق تقوا این است که خداوند متعال را که غرق در نعمت‌های او هستیم، فراموش نکنیم و در هر حال از خدا اطاعت کنیم. اسلامِ کسی که از دستورات الله تعالی پیروی نمی‌کند ناقص است. خداوند متعال می‌فرماید: ای اهل ایمان! همه‌تن در اسلام داخل شوید و گام‌های ابلیس را پیروی نکنید، زیرا او دشمن شماست و برای بدنامی شما نقشه کشیده است.
استاد حدیث و فقه دارالعلوم زاهدان اضافه کرد: بزرگترین فقر، فقر تقواست. از نتایج نابودی تقوا این است که امروزه زندگی‌ها تیره و مکدر هستند. مردم علی‌رغم داشتن ثروت و امکانات، از زندگی خودشان لذت نمی‌برند. محرومیت از تقوا بدترین نوع محرومیت است. جامعه و خانواده‌ای که در آن تقوا و خداترسی نیست پریشان و نگران است. تقوا به زندگی معنا می‌بخشد، زندگی را لذت‌بخش می‌کند و در زندگی تعادل می‌آورد.
ایشان ابراز داشت: تقوا اجرای عدالت است. تقوا این است که قول و فعل و عمل و کردار و معاملات و عقیده پاک باشند؛ عقیده از شرک، اخلاق از بدی، و معامله از فساد پاک باشد. اگر حاکم متقی باشد یا عالم و مربی و پدر پرهیزگار باشد همۀ ملت و فرزندان از زندگی او لذت می‌برند. اگر همسر پارسا و پرهیزگار باشد شوهر از زندگی او لذت می‌برد. اگر در یک منطقه‌ و استان و کشور حاکم و فرماندار و بخشدار و استاندار باتقوا باشند در آن منطقه و استان و کشور امنیت هست و همه از زندگی لذت می‌برند، اما اگر حاکم باتقوا نباشد ملت رنج می‌برد و اگر ملت متقی نباشد حاکم رنج می‌برد. وای به حال آن کشوری که حاکم یا مردمانش متقی نباشند. الله تعالی بین کسانی که ایمان می‌آورند و عمل صالح انجام می‌دهند و تقوا دارند محبت و مودت و الفت می‌آورد، اما خانواده و شهر و جامعه‌ای که در آن تقوا نباشد در آن جامعه مردم از همدیگر متنفر می‌شوند.👇🏽
🔹غیرمسلمانان هم در سایۀ «تقوا و عدالت» خلفای راشدین احساس «آرامش و امنیت» می‌کردند
مولانا محمدقاسم اظهار داشت: پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم چنان جامعه‌ای تربیت کرد که حاکمان آن جامعه، محبوب مردم شدند، به‌طوری‌که نه‌تنها مسلمانان، بلکه غیرمسلمانان نیز از وجود خلفای راشدین احساس امنیت و آرامش می‌کردند. برخی از سخنرانان تنها یک بُعد از زندگی حضرت عمر فاروق رضی‌الله‌عنه را بیان می‌کنند، درحالی‌که بُعد اخلاقی و نرمش و عدالت و خداترسی حضرت عمر نیز هر کدام باب وسیعی است. روزی حضرت عمر یک سالخوردۀ یهودی را دید که گدایی می‌کند. خطاب به او فرمود: چرا گدایی می‌کنی؟ گفت: باید جزیه بدهم. حضرت عمر فوراَ به خانه رفت و آنچه داشت به پیرمرد سالخورده داد و به مسئول بیت‌المال هم نامه نوشت که از او و امثال او جزیه گرفته نشود. در زمان خلفای راشدین یهودی هم احساس آرامش می‌کرد که کسی به معبدش تعرض نمی‌کند.
ایشان ادامه داد: حضرت عمر رضی‌الله‌عنه روزی بالای منبر سخنرانی می‌کرد، جوانی در میان جمع بلند شد و خطاب به‌ ایشان گفت: ما سخن شما را گوش نمی‌کنیم، زیرا از اموال غنیمت به ما یک ردا داده‌ای و بر تن خودت دو ردا از مال غنمیت است. حضرت عمر رضی‌الله‌عنه که امیرالمؤمنین بود و قدرت و لشکر و اسلحه هم داشت، بدون اینکه با آن جوان برخورد تندی بکند، اعلام کرد که یکی از این دو ردا متعلق به فرزندم؛ عبدالله است. از این عدالت و تقوا کافر و مسلمان و جامعه لذت می‌برد.
ایشان افزود: اگر تقوا باشد جامعه پاک می‌شود. روزی حضرت عمر بر روی منبر اعلام کرد که اگر بر مسیر خطا بروم آیا کسی هست که من را راست کند؟ جوانی گفت شما را با این شمشیر راست می‌کنیم. حضرت عمر فرمود: الحمدلله در بین ما کسانی هستند که عمَر را راست می‌کنند. روزی شخصی گفت: ای عمر! از خدا بترس. حضرت عمر فرمود: اگر در بین شما کسی نباشد که خطاب به ما این جمله (از خدا بترس) را بگوید، هیچ خیری در شما نیست، و اگر ما (حاکمان) هم به این سخنان گوش نکنیم در ما نیز هیچ خیری نیست. حضرت عمر در ادامه فرمود: مبادا هیبت من مانع انتقاد شما بشود. یعنی انتقاد آزاد است و مردم می‌توانند سخن بگویند و راهنمایی کنند؛ البته انتقادکننده هم باید آداب انتقاد را رعایت کند.

🔹با «امر‌به‌معروف و نهی‌ازمنکر» می‌توانیم «تقوا» را در جامعه بیاوریم
مفتی محمدقاسم قاسمی در ادامه به راه‌های ایجاد «تقوا» در جامعه اشاره کرد و گفت: تقوا چگونه در جامعه می‌آید؟ الله تعالی بعد از دستور تقوا، به امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر توصیه کرده و فرموده است: باید گروهی باشند که به خیر فرابخوانند و از گناه بازدارند. این، جماعتِ مسلمانان است که در قبال همۀ مردم دنیا و بشر وظیفه دارند. اگر می‌بینیم یکی شراب پخش می‌کند و یا فرزندان مردم را معتاد می‌کند وظیفه ماست که او را نصیحت کنیم و جلویش را بگیریم. اگر در جامعه‌ای امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر باشد آن جامعه اصلاح می‌شود.
ایشان افزود: علت موفقیت مسلمانان صدر اسلام این بود که در میان‌ آنها تلاش اصلاحی و امربه‌معروف و نهی‌‎ازمنکر وجود داشت؛ علما و داعیان حرف می‌زدند، مردم احساس مسئولیت می‌کردند و حاکمان هم حرف‌شنوی داشتند. امیدواریم حاکمان و جامعه ما هم طرز عملی را که خلفای راشدین و مسلمانان صدر اسلام داشتند، اختیار کنند. وقتی در جامعه ایمان و تقوا و اخلاص و عمل صالح بیاید الله تعالی وعده کرده که به افراد آن جامعه در زمین استخلاف و شوکت عنایت می‌کند و دین را ثبات و تمکین و قدرت می‌دهد.
مولانا قاسمی تاکید کرد: همه باید به خدا رجوع کنیم و خیرخواه همدیگر باشیم. حاکم باید خیرخواه ملت و ملت هم خیرخواه حاکم باشد. پدر برای خانواده و خانواده برای پدر خیرخواهی کند. علما و مسئولان خیرخواه تودۀ مردم و تودۀ مردم هم خیرخواه عالمان و مسئولان باشند. شایسته است حاکم در عدالت و خیرخواهی و تقوا به مرحله‌ای برسد که محبتش در دل مردم جای بگیرد. خوشا به حال آن جامعه‌ای که ملت در حق حاکم دعای خیر می‌کند و خوشا به حال آن ملتی که حاکم برای آنها دعای خیر می‌کند.👇🏽
🔹فرزندان‌تان را با مکاتب قرآنی مرتبط کنید
🔹والدین، علما، معلمان و مربیان برای آموزش و تربیت فرزندان «برنامه‌ریزی»، «همفکری» و «همکاری» کنند

رئیس دارالإفتای دارالعلوم زاهدان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فرارسیدن تعطیلات تابستانی مدارس آموزش‌وپرورش، بر لزوم «برنامه‌ریزی» برای دانش‌آموزان در ایام تعطیلات تاکید کرد و گفت: برای تربیت فرزندان خود اقدام کنید و آنها را اهل قرآن بگردانید. فرزندان امانت‌اند و باید درست تربیت شوند. تربیت صحیح فرزند با قرآن و سنت پیامبر و مربیان صالح امکان‌پذیر است. نگذارید فرزندان شما بیکار و سرگردان باشند. در طول سال و مخصوصا در تعطیلات، آنها را با مکاتب قرآنی مرتبط کنید.
ایشان ادامه داد: مکاتب قرآنی و معلمان و مربیان و والدین برای فرزندان جامعه برنامه‌ریزی کنند. معلمان دبستانی که شگردهای جذب دانش‌آموزان را می‌دانند تجربه‌های خود را در اختیار معلمان قرآنی قرار بدهند و با آنها همکاری کنند. تعلیم و تربیت زمانی جان می‌گیرد که همه دست‌به‌دست هم بدهند و دسته‌جمعی فکر و فعالیت و برنامه‌ریزی و دعا و مراقبت کنند. معلمان و مربیان و سرپرستان همه در قلمرو کوچک و بزرگ خود مسئول هستند. فضای خانه و خانواده و خاندان و جامعه باید اسلامی باشد.
ایشان گفت: اسباب و وسایلی را که صحت و سلامتی فرزند را به خطر می‌اندازند و او را شب تا دیروقت مشغول می‌کنند، جمع کنیم. به فرزندان بگوییم ما مسلمانیم و در این شرایط که یهود بر ما ظلم می‌کند و فرزندان و زنان بی‌دفاع کشته می‌شوند ما باید از گناه پرهیز کنیم، توبه کنیم و نماز و تهجد بخوانیم. متاسفانه وضعیت نمازهای صبح در مساجد اصلا خوب نیست. علما و اهل تبلیغ باید فعال‌تر باشند و گشت‌های خصوصی راه بیندازند.

🔹روزانه برای نصرت مظلومان فلسطین دعا کنیم
مولانا مفتی محمد قاسم در پایان سخنانش در مراسم نماز جمعه زاهدان، ضمن ابراز تأسف از اوضاع کنونی مسلمانان فلسطین و غزه، گفت: روزانه حداقل ده دقیقه برای نصرت و یاری مظلومان فلسطین و غزه دعا کنیم. نصرت دست خداست، الله تعالی به اهل ایمان وعدۀ نصرت داده است؛ وعده الله حق است. خدا و تاثیر تقوا و اعمال نیک عوض نشده است، بلکه این ما و عملکرد ماست که عوض شده‌‌ایم. اگر همۀ ما به الله برگردیم و باتقوا و مخلصانه زندگی کنیم، الله تعالی نصرت می‌کند.

https://sunnionline.us/farsi/2024/05/29262

🍀🍀🍀🍀🍀
🆔 hottg.com/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us
#دلنوشته

❇️ شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید؛ منادی وحدت و صدای رسای مظلومان

✍🏼 ندا بلوچی

🔸در پهنه پهناور ایران، ندای وحدت و همدلی از سوی شخصیتی بلندآوازه به گوش می‌رسد که پژواک آن، مرزهای تفرقه را درهم می‌شکند و ندای صلح و برابری را سر می‌دهد. شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید؛ این عالم وارسته و فرزانه، به مثابۀ صدای واحد اهل‌سنت ایران، نقشی محوری در اتحاد و انسجام جامعه ایفا می‌کند.

🔸مولانا عبدالحمید، به عنوان نقطه اتصال میان اقوام و مذاهب مختلف اهل‌سنت، با درایت و تدبیر مثال‌زدنی خود، همواره بر همبستگی و اتحاد این طیف تأکید داشته و در جهت رفع اختلافات و سوءتفاهمات گام برداشته است. تعالیم ایشان سرشار از محبت، صلح و احترام متقابل بوده و همواره بر همزیستی مسالمت‌آمیز با سایر اقشار جامعه تأکید دارد.

🔸اما نقش مولانا عبدالحمید فراتر از وحدت اهل‌سنت است. ایشان به عنوان صدای رسای مظلومان، همواره در جهت دفاع از حقوق مردم ایران کوشا بوده و در برابر تبعیض و بی‌عدالتی سکوت اختیار نکرده است. شجاعت و صراحت لهجه ایشان در بیان حقایق، او را به ملاذی امن برای ستمدیدگان تبدیل کرده است.

🔸در این میان، ناآگاهانی هستند که قدر و منزلت این شخصیت برجسته را نمی‌دانند و جایگاه رفیع ایشان را دست‌کم می‌گیرند. به این افراد باید گوشزد کرد که مولانا عبدالحمید، سرمایه‌ای گرانبها برای ایران و نمادی از وحدت، صلح و عدالت است.

🔸بی‌شک، شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید؛ منادی وحدت و ناجی مظلومان، نقشی بی‌بدیل در ایرانِ واحد و یکپارچه ایفا می‌کند. تعالیم ایشان چراغ راهی برای همبستگی و انسجام جامعه بوده و شجاعت و صراحت لهجه ایشان در دفاع از حقوق مردم ‌ایران، الگویی برای تمام آزادیخواهان است.

🆔 hottg.com/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us
🌐 راشد الغنوشی به 3 سال حبس محکوم شد

سنی‌آنلاین| دادگاه تجدید‌نظر در تونس، دیروز جمعه (18 اردیبهشت 1403) حکم 3 سال حبس راشد الغنوشی، رهبر جنبش النهضة و رئیس سابق مجلس تونس، را تائید کرد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، طبق حکم صادرشده از سوی این دادگاه، راشد الغنوشی و داماد وی رفیق عبدالسلام، وزیر خارجه اسبق تونس، به اتهام «دریافت کمک‌های مالی از خارج»، به 3 سال زندان و همچنین به پرداخت جریمه نقدی به مبلغ 1 میلیون و 170 هزار و 470 دلار محکوم شده‌اند.

سامی التریکی، وکیل رهبر حزب النهضة، با اعلام این خبر، گفته است که الغنوشی هم‌اکنون در حال گذراندن حکم ۱۵ ماه زندان است.

🆔 hottg.com/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us
❇️ دورنمای قوانین بشری در جوامع گوناگون

✍🏼 عبدالمجید دوستی- کابل

🔘 انسان حتی در حوزهٔ فردی و زندگی شخصی‌ قوانینی برای خودش دارد که جهت تأمین آرامش روانی و تنظیم نحوهٔ زیست مرتب، به آنها پایبند است و تخطی از آنها را برهم‌زنندهٔ دسیبلین (نظم و انضباط) خودش می‌داند. در مجموعه‌های فراگیرتر مثل خانواده‌ها و گسترده‌تر از آن مثل جوامع به طریق اولی باید اصول و مقرراتی وضع شده باشند که کنش‌ها و واکنش‌های متفاوت را کنترل و خط واحدی را برای هم‌زیستی دوستانه و برادرانه مشخص کند‌.

🔘اما چگونگی و چارت اصلی وضع همین قوانین است که پیچیدگی ایجاد می‌کند و سربرتافتن و فرمان‌نبردن از آنها را به‌خاطر ناکارآمدی‌شان ایجاب می‌کند؛ زیرا چهارچوبی که برای آنها تعیین می‌شود در اصل و اساس نادرست، ناسالم و ناعادلانه بوده و مغرضانه، متعمدانه و تبعیض‌روادارانه وضع شده است.

🔘در جوامع مختلف در طول تاریخ قبایل در سطح کلان‌تر و قشلاق‌ها در درجهٔ پایین‌تر نقش جامعه را بازی می‌کرد و تعداد محدودی از افراد وابسته به قبیله و خانواده را زیر چتر رسومات و عنعنات قبیله‌ای جا می‌داد و بستر امنیت و آسایش را برایشان فراهم می‌کرد. حال، بزرگان قوم و سران قبایل براساس چه معیارهایی رسومات داخلی را وضع می‌کردند و برای تخطی‌کنندگان چگونه تنبیه و جریمه درنظر می‌گرفتند؛ امری گوناگون، مختلف و ناشی از نگرش‌های متفاوت است.

🔘اما در کل، می‌توان چنین اذعان کرد که در بستر تاریخ گذشتهٔ جوامع و ملل جهان هرگز مقررات و اصول داخلی که جوابگوی تمام نیازهای اولیهٔ افراد جامعه و بر خط اعتدال و میانه‌روی باشد و بر مبنای مساوات و روادارانه پی‌ریزی شده باشند، به میدان نیامده و اجرا نشده است. اگر در بخشی از امور مردمی و ملی عادلانه برخورد کرده و منصفانه ره سپرده باشد، در بسیاری دیگر از موارد، ظلم روا داشته‌ و حقوق را پایمال کرده است. اگر در مطالبهٔ حق شخصی سخت پایمردی نشان داده باشد، در مقابل، در دادن و ادای حقوق دیگران هر دو پا را در یک موزه کرده و از قبول حق روی برتافته‌ است. بالاتر دانستن سران قدرت و اشراف‌زادگان از تن‌دادن به قانون و تسلیم‌شدن در برابر محکمه امری ناممکن و ناپذیرفتنی بود، اما در عوض، رواداشتن هر نوع ظلم و ستم در حق فرودستان جامعه به نام قانون در کسری از ثانیه و به سرعت انجام می‌شد و در قبال ارتکاب عملی نه‌چندان حاد و قانون‌شکنانه، سخت‌ترین و طولانی‌ترین حکم‌ها را اجرا می‌کرد. زن‌ستیزی و هیچ‌پنداشتن زنان در داخل جامعه فاجعه‌ای بود که در تمام جوامع و برای همیشه یکسان اتفاق می‌افتاد.

🔘اینها تنها دورنمای کلی و مختصری است که در ضمن پدیدهٔ وضع قوانین بشری پیش می‌آمد. اگر اندکی عمیق‌تر این بحث را مطرح کنیم و وارد جزئیات بشویم، می‌توانیم مواردی را از بطن جوامع گوناگون به‌عنوان نمونه برگزینیم و شناعت و شئامت آن را نشان بدهیم که در طول تاریخ در حق مردم چقدر اجحاف و حق‌تلفی صورت گرفته است.

🔘روم باستان و فارس قدیم و هند دیروز و امروز و بودیسم در همهٔ ادوار حامل و حامی چنین سیستم تبعیضاتی و نظام طبقاتی بوده است، اما در مقابل، وقتی به‌سوی فراخنای اسلام و روشنایی احکام آن می‌آییم و در مقام مقایسه و هماوردی، فرامین دینی را با قوانین بشری رودررو قرار می‌دهیم، فاصلهٔ عدالت‌منشی و مساوات‌نگری آن زمین تا آسمان است. در یادداشت‌های بعدی، بررسی کلی‌ و مقایسه‌ای دراین‌باره خواهیم داشت.

🆔 hottg.com/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us
سنی‌آنلاین
🌐 ماموستا «سید نورالدین واژی»، از علمای برجستۀ کردستان، دارفانی را وداع گفت ماموستا «سید نورالدین واژی»، از علمای برجسته و سرشناس کردستان، بر اثر بیماری و کهولت سن، دیروز سه‌شنبه (٢٥ اردیبهشت ۱۴۰۳) در بیمارستان پیرانشهر در سن ۸۶ سالگی درگذشت. مراسم تشیع‌جنازه…
❇️ پیام تسلیت مولانا عبدالحمید در پی درگذشت ماموستا سید نورالدین واژی

سنی‌آنلاین| شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید با صدور پیامی، درگذشت حاج ماموستا «سید نورالدین واژی»، از علمای برجسته و سرشناس منطقۀ کردستان را به عموم مردم، به ویژه به خانوادۀ مرحوم و شاگردان و ارادتمندان ایشان تسلیت گفتند.

به گزارش سنی‌آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعۀ اهل سنت زاهدان، متن پیام ایشان به شرح ذیل است:

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
«إنا لله وإنا إليه راجعون»

خبر درگذشت حاج ماموستا سید نورالدین واژی باعث تأثر و تألم گردید.

مرحوم ماموستا سید نورالدین واژی از علمای روشن‌ضمیر و مردمی بود که زندگی خود را وقف تعلیم و تربیت طلاب، ارشاد و راهنمایی و حل‎وفصل اختلافات مردم کرده بود. ایشان منشأ خدمات بزرگی به ویژه در آذربایجان غربی و منطقۀ مکریان بوده است.

بنده این ضایعه را به عموم مردم منطقۀ کردستان، مخصوصا به خانواده، شاگردان و ارادتمندان ایشان تسلیت می‌گویم و برای آن فقید مغفرت و علو درجات و برای بازماندگان اجر و صبر از بارگاه الهی مسئلت دارم.

📝 (مولانا) عبدالحمید
امام‌جمعۀ اهل سنت زاهدان


🆔 hottg.com/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us
◻️رضا ملک‌زاده، وزیر اسبق بهداشت، در گفت‌وگو با خبرآنلاین:

🔹گزینش به آن معنا که ما در جمهوری اسلامی آوردیم واقعاً چیز غلطی بود؛ بعضی مواقع در آن غرض بود و خیلی مواقع هم حسادت.

🔹حسادت در کشور ما یک پدیده تاریخی است. افرادی مانند امیرکبیر به‌خاطر حسادت کشته شدند، درحالی‌که بیشترین خدمت را کردند.

🔹اساس یک مملکت آدم‌های آن به‌ویژه افراد باسواد و بااستعداد هستند.

🔹باید طوری با جامعه پزشکی برخورد کرد که احساس آرامش و امنیت کنند؛ احساس کنند وقتی فارغ‌التحصیل شدند می‌توانند در این مملکت کار کنند.

🔹آقایان تحمل شنیدن انتقاد را ندارند، درحالی‌که افراد متعهد و دلسوز هرجا ایرادی ببینند نقد می‌کنند.

🔹برخی از مدیران دوست دارند اطرافیان‌شان بله‌قربان‌گو باشند. بنابراین ترکیبی از حسادت، تنگ‌نظری و عدم انتقادپذیری سبب این مسائل شده است.

🔹چیزی‌که مرا اندوهگین می‌کند این است که چرا تمام آنچه برای آبادانی و پیشرفت کشور درست کردیم بعضی‌ها آن را نمی‌فهمند و بعضی‌ها آن را تخریب می‌کنند؛ این درد جان‌سوزی است.

🔹من تا آخرین لحظۀ حیاتم هرچقدر هم سخت باشد، در ایران می‌مانم و به مردم خدمت می‌کنم./ خبرآنلاین

🆔hottg.com/sunnionline
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
❇️ پیامد تاسیس استان‌های جدید؛ از تهران تا سیستان‌وبلوچستان

سنی‌آنلاین|احمد وحیدی، وزیر کشور اعلام کرده که طرح تقسیم استان سیستان‌وبلوچستان به چهار استان در دستور کار دولت و مجلس قرار گرفته و «در دست بررسی» است. سید سعید جلالی، مدیرکل سابق دفتر تقسیمات کشوری وزارت کشور، در یادداشتی با عنوان «پیامد تاسیس استان‌های جدید؛ از تهران تا سیستان‌وبلوچستان» از دیدگاه کارشناسی به بررسی عواقب و پیامدهای تقسیم استان‌های کشور به چند استان ازجمله تقسیم استان سیستان‌وبلوچستان پرداخته است.

در بخش‌هایی از این یادداشت که متن کامل آن در سایت «فرارو» منتشر شده، آمده است:

📌اخبار انجام مراحل کارشناسی تاسیس استان‌های جدید در استان تهران و پیش‌تر از آن تصمیم دولت و مجلس در ایجاد استان‌های جدید در برخی از مناطق کشور، علاوه بر بازتاب گسترده در خبرگزاری‌ها و روزنامه‌ها، شگفتی بنده را به عنوان شخصی که از نزدیک دستی بر این حوزه داشت؛ برانگیخت.

📌تا آنجا که بنده مطلعم اکثریت جامعه نخبگانی و کارشناسان و پژوهشگران در حوزه تقسیمات کشوری و حتی برخی از مراکز پژوهشی همچون مرکز پژوهش‌های مجلس با موضوع تاسیس برخی از استان‌های جدید به نحوی که در دستور کار دولت و مجلس قرار دارد؛ مخالف‌اند.

📌موضوع تقسیمات کشوری بسیار حساس و سرنوشت‌ساز بوده و با کلیت سرزمینی ارتباط وثیقی داشته و باید از حیطه عواطف و رقابت‌های سیاسی دور باشد؛ زیرا هرگونه غفلت در این حوزه می‌تواند لطمات جبران‌ناپذیری به فرایند توسعه، انسجام ملی و منطقه‌ای وارد نماید... همانگونه که ایجاد چند استان غیرکارشناسی در گذشته مشکلاتی را در حوزه زیستی و منابع حیاتی برای مناطقی از کشور ایجاد کرده است.

📌نکته مهم این است که با کدام منطق حکمرانی و توجیه کارشناسی درصد هستیم استان‌های جدیدی را در پهنه‌های جغرافیایی و سیاسی کشور ایجاد نماییم؟! اصولاً تقسیمات سیاسی در نظام‌های مختلف به دنبال تامین یکی یا مجموعه‌ای از اهداف ذیل است که با توجه به شرایط سیاسی اجتماعی و تمدنی هر کشور فقدان هر کدام از مولفه‌های ذیل می‌تواند خسارت‌بار باشد:
١- اعمال حاکمیت ملی؛
٢- تقویت انسجام و وحدت و همگرایی و هویت ملی؛
٣- تسهیل یا ایجاد شتاب در فرایند توسعه پایدار و متوازن ملی و منطقه‌ای؛
۴- تقویت امنیت ملی؛
۵- ایجاد توازن منطقه‌ای در راستای پیشبرد اهداف نظام سیاسی و نظم اجتماعی؛
۶- کمک به تامین عمق سیاست راهبردی کشور از طریق ایجاد خطوط تقسیمات سیاسی و تقویت هویت‌های نمادین؛
٧- هم‌پوشانی نیاز‌های سرزمینی در حوزه‌های گوناگون؛
٨- هم‌پوشانی نیاز‌های سرزمینی؛
٩- تسهیل نظام اداری و دیوانی و خدمات‌رسانی اجتماعی دولت‌ها
با عنایت به موارد نامبرده در ستون بالا، باید دید ایجاد استان جدید در کشور در راستای تحقق کدام‌یک از اهداف است.

📌امروز امنیت یک موضوع چندبُعدی است. بخشی از ناامنی در جهان امروز هدف‌قراردادن هویت‌های اجتماعی و جایگزینی آن با هویت‌های نوظهور و ایدئولوژی‌شده به‌ جای هویت‌های دیرین و تاریخی و واقعی است؛ موضوعی که کشورمان در حال حاضر در جوانب مختلف با آن مواجه است. ایجاد استان‌های جدید، بدون هدف‌گذاری در سیاست‌های راهبردی و عمق آن در دیگر سوی مرزها، اجازه‌دادن به اسب تروآی بدخواهان جهت نفوذ به کیان ملی است. آرایش استان‌های جدید در کشور بدون ملاحظات راهبردی، خطای ملموسی است که در درازمدت امنیت و هویت و سیاست و توسعه ملی را تهدید می‌کند.

📌یکی از موضوعات پیش رو، تقسیم استان سیستان‌وبلوچستان به چهار استان است که نشان از ناآگاهی نویسندگان و تدوین‌کنندگان نسبت به پیچیدگی‌های این جامعه دارد. از این‌رو، در پیشنهاد اولیه تقسیم استان سیستان‌وبلوچستان از ساده‌ترین مدل‌ها سخن می‌رود و از دالان‌ها و جاده‌های ارتباطی و ارتباط تنگاتنگ خشکی با اقیانوس و پیچیدگی‌های اجتماعی و رفتاری و عمق سیاست‌های منطقه‌ای هیچ راهبردی دیده نمی‌شود و این موضوع بی‌تردید در ایجاد شکاف‌ها و واگرایی‌ها و بی‌عدالتی‌های منطقه‌ای تاثیرگذار خواهد بود.

📌برخی در دفاع از ضرورت تقسیم استان مذکور به استان‌های کوچک‌تر و هم‌سنخ‌تر تاکید می‌کنند و در این زمینه مساحت سرزمینی و فاصله زیاد شمال تا جنوب آن را استدلال می‌نمایند؛ این درحالی‌ست که در جهان جدید با ورود متغیر‌هایی همانند فضای مجازی و گسترش ارتباطات و ورود ابزار‌های نوین، عملاً تا حد زیادی فاصله‌ها کم شده و در آینده نیز این مسئله کم‌رنگ‌تر خواهد شد. اگر واقعا منطق حاکم بر تقسیم استان این مسأله باشد، با اندکی اصلاحات در نظام اداری و تفویض اختیار به فرمانداری‌های ویژه در کنار اصلاح نظام بودجه می‌توان این مشکل را برطرف نمود.

📌جدای از موافقت یا مخالفت ما با تقسیم استان سیستان‌وبلوچستان، فقدان مانیفست و برنامه‌های راهبردی در این زمینه می‌تواند خسارت‌بار باشد.

🆔 hottg.com/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us
#عکس‌نوشته

🔹 تاکید مفتی محمدقاسم قاسمی بر لزوم «برنامه‌ریزی» برای آموزش دینی دانش‌آموزان در ایام تعطیلات تابستانی مدارس آموزش‌وپرورش

🆔 hottg.com/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us
🕌 مروری بر خطبه‌های نماز جمعه اهل‌سنت کشور

سنی‌آنلاین| خطیبان جمعۀ اهل‌سنت بعضی از شهرستان‌های کشور در مراسم نماز جمعه (28 اردیبهشت 1403) به مسائلی از قبیل «قطعی و کمبود آب در چابهار»، «محبت و دوستی صحابه با اهل‌بیت رضی‌الله‌عنهم»، «درس‌های مناسک حج»، «آسیب‌های فضای مجازی»، «معضلات اجتماعی»، «مضرات دخانیات و مشروبات الکلی»، «اهمیت کسب‌وکار در اسلام» و «عوامل تحکیم بنیان خانواده» اشاره کردند.

🔷 خطیب جمعۀ چابهار: حج یک عبادت و افتخار است/ مردم چابهار با قطعی و کمبود آب مواجه هستند
مولانا یارمحمد پناد در مراسم نماز جمعۀ چابهار با اشاره به فرارسیدن ماه‌های حج اظهار داشت: حج یکی از ارکان پنج‌گانه اسلام و عبادت مالی و جانی است. برای ادای مناسک حج توانایی مالی و توانایی جسمی لازم و ضروری است. در تمام عمر یک‌بار، حج برای فرد مستطیع فرض است. رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم در حدیثی می‌فرماید کسی که استطاعت و توانایی حج را دارد اما سهل‌انگاری می‌کند و به حج نمی‌رود اگر می‌خواهد یهودی بمیرد، اگر می‌خواهد نصرانی بمیرد.
ایشان اضافه کرد: بسیاری‌ از افراد گمان می‌کنند مناسک حج را باید در پیری انجام داد، چون به اعتقاد آن‌ها در این زمان می‌توان پایبند و مقید به دستورات شرعی بود و این پایبندی در جوانی سخت است. این تصور و گمان اشتباه است. حج یک عبادت و افتخار است و محدودیت سنی ندارد، بلکه ما همیشه موظف به اجرای دستورات الهی و ترک گناه و معاصی هستیم.
خطیب جمعۀ چابهار در ادامل سخنانش به کمبود و قطعی آب در چابهار اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: آب یک مسئله حیاتی است. در برخی از محلات شهر چابهار مردم با قطعی و کمبود آب مواجه هستند. از مسئولان ادارۀ آب و فاضلاب مصرانه خواستار پیگیری و رفع این مشکل هستیم. هزینه یک تانکر آب بیش از 600 تا 700 هزار تومان است. با بسیاری از مشکلات می‌توان کنار آمد، اما مشکل بی‌آبی غیرقابل‌تحمل است و بدون آب انجام عبادات نیز دشوار خواهد بود.

🔷 مولانا عبدالمجید مرادزهی: متأسفانه آمار قتل و گروگان‌گیری و ضعیف‌کشی در جامعه افزایش یافته است/ بسیاری از مشکلات جامعه ناشی از شایعات و استفادۀ نادرست از فضای مجازی است
مولانا عبدالمجید مرادزهی در مراسم نماز جمعۀ اسماعیل‌آباد- از توابع شهرستان خاش- با اشاره به معضلات اجتماعی، اظهار داشت: متأسفانه آسیب‌های اجتماعی ازجمله حق‌کشی و بی‌صبری در منطقه گسترش یافته است که به تعبیر قرآن کریم این امر نشانه‌ای از خسران و تباهی است. بی‌صبری و بروز احساسات آنی بلای جان مردم شده و نتیجۀ آن هتک‌حرمت‌ها، بروز ناامنی‌ها، قتل‌های پی‌در‌پی، گروگان‌گیری‌ها، سرقت‌ اموال و خودروها و پایمال‌کردن حقوق ضعیفان است.
ایشان اضافه کرد: باید مردم این موضوع را در فکر و زندگی روزمرۀ خویش تثبیت و نهادینه کنند که بر اساس احکام دینی سرقت خودرو، غصب اموال مردم، تیراندازی به منازل و شلیک به‌سوی مسلمان حرام شرعی است و حتی فحش و ناسزاگویی و هتک‌حرمت به‌دوراز شأن یک مسلمان است. همچنین بدترین و بیش‌ترین عذاب در قرآن کریم برای قاتل بیان شده است. جای بسی تأسف است که در جامعۀ دینی هم آمار قتل و کشتار و گروگان‌گیری و ضعیف‌کشی افزایش یافته است.
خطیب جمعۀ اسماعیل‌آباد خاش به آسیب‌های فضای مجازی نیز اشاره کرد و گفت: متأسفانه عموماً از فضای مجازی استفادۀ صحیح نمی‌شود و بسیاری از ناهنجاری‌ها و مشکلات اجتماعی در پی شایعات، مطالب نادرست و قضاوت‌های نابجا برای جامعۀ دینی چالش‌آفرین بوده و هزینه‌های امنیتی و اجتماعی به‌بار آورده است.
ایشان "دین‌ورزی" و "تعلیم و تربیت" را از ضروریات زندگی افراد و خانواده‌ها دانست و خاطرنشان ساخت: همۀ والدین فرزندان‌شان را برای تحصیل دانش و استفادۀ بهینه از تعطیلات تابستانی تشویق کنند و جهت ثبت‌نام آنان در مکاتب قرآنی و کلاس‌های تقویتی برنامه‌ریزی کنند و احساس مسئولیت بیشتری برای تضعیف دین‌گریزی و تقویت دین‌ورزی فرزندان‌شان داشته باشند؛ زیرا تدین و تعهد معنوی به تکوین شخصیت دینی افراد کمک کرده و باعث کاهش جرایم و آسیب‌های اجتماعی می‌شود.👇🏽
🔷 مولانا عبدالصمد دامنی: ماه‌های حج حرمت ویژه‌ای دارند
مولانا عبدالصمد دامنی در مراسم نماز جمعۀ مسجدجامع حقانیۀ ایرانشهر، به جایگاه ماه‌های حج در اسلام اشاره کرد و اظهار داشت: شوال، ذی‌القعده و ذی‌الحجه از ماه‌های حج هستند. اصولاً در همین ماه‌ها حجاج برای ادای مناسک حج احرام می‌بندند و این زمان‌ها بهترین وقت بستن احرام حج به‌شمار می‌آیند.
مدیر حوزه علمیه حقانیه ایرانشهر اضافه کرد: از زمان حضرت ابراهیم علیه‌السلام ماه‌های حج حرمت ویژه‌ای داشته‌اند. در این ماه‌ها جنگ و جدال ممنوع بوده است. عرب‌های قبل از اسلام نیز حرمت و احترام این ماه‌ها را رعایت می‌کردند و از جنگ و جدال، دزدی، راهزنی و بی‌حرمتی در این ماه‌ها پرهیز می‌کردند؛ اما متأسفانه امروزه حتی در ماه مبارک رمضان، شاهد قتل و خشونت هستیم.

🔷 خطیب جمعۀ کهیر کنارک: باید از استعداد و توانایی خدادادی برای آباداتی دنیا و آخرت استفاده کرد/ دخانیات و مشروبات الکلی ریشۀ بسیاری از آسیب‌های اجتماعی هستند
مولانا نواب حوت در مراسم نماز جمعۀ دهستان کهیر- از توابع شهرستان کنارک- به اهمیت «کسب‌وکار در اسلام» اشاره کرد و بیان داشت: انسان باید در زندگی سخت‌کوش باشد.‌ خداوند متعال انسان‌های سخت‌کوش را دوست دارد. انسان‌های تنبل و نازپرور در دنیا جایگاهی ندارند. رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم از بودن در جمع این افراد برحذر داشته‌اند؛ «إيّاكُم و التَّنعُّمَ؛ فإنَّ عِبادَ اللّه لَيسوا بالمُتَنعِّمينَ»؛ از نازپروردگى بپرهيزيد؛ زيرا بندگان خدا نازپرورده نيستند. الله تعالی به انسان عقل، استعداد و توانایی داده است؛ باید از آن برای آبادانی دنیا و آخرتش استفاده کند.
امام‌جمعۀ دهستان کهیر در ادامۀ سخنانش با اظهار تأسف از افزایش «دخانیات و مشروبات الکلی» در جامعه، گفت: مواد مخدر و قرص‌های نشئه‌آور و مشروبات الکلی در جامعه در حال افزایش هستند و روزبه‌روز جوانان زیادی به آن‌ها گرفتار می‌شوند. قطعاً نسلی که با مواد مخدر به خود آسیب و زیان برساند برای نسل آینده نمی‌تواند الگو باشد. لذا همۀ ما باید مواظب باشیم که جوانان ما در دام اعتیاد و دوستان ناباب نیفتند و بر مسیر نابودی و تباهی قرار نگیرند.

🔷 امام‌جمعۀ سنگان/ خواف: محبت صحابه و اهل‌بیت در دل هر مؤمنی هست
مولانا حبیب‌الله طاهری در مراسم نماز جمعۀ سنگان/ خواف با اشاره به جایگاه اهل‌بیت رضی‌الله‌عنهم تصریح کرد: محبت صحابه و اهل‌بیت رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم در قلب هر مؤمنی وجود دارد. متأسفانه بعد از 1400 سال گاهی می‌بینیم به حضرت عایشه بی‌احترامی می‌شود، در‌حالی‌که بی‌احترامی به ایشان، بی‌احترامی به پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وسلم است و در قرآن برای کسانی که به آن‌حضرت صلی‌الله‌علیه‌وسلم بی‌احترامی کنند، وعیدِ عذاب دردناک آمده است.
ایشان در ادامه گفت: در تاریخ برای تخریب حضرت عمر رضی‌الله‌عنه مطالب دروغینی نوشته شده که حضرت عمر به حضرت فاطمه بی‌احترامی کرده است. درحالی‌که حضرت علی نام فرزندان خود را ابوبکر و عمر و عثمان گذاشته‌ بود. هرگز دیده نشده که کسی نام دشمن خود را روی فرزندانش بگذارد.
امام‌جمعۀ سنگان اضافه کرد: پیامبر خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم به امت توصیه کردند که احترام اهل‌بیت و صحابه رضی‌الله‌عنهم را رعایت کنند. ابن‌عباس رضی‌الله‌عنهما می‌گوید: اصحاب پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم قومی هستند که خداوند متعال آنها را برای همنشینی با پیامبرش انتخاب کرد و در کلام پاک خود از آنها اعلام رضایت کرد.

🔷 امام‌جمعۀ اسدیه: ادای مناسک حج شُکر نعمت مالی و بدنی است/ حج بزرگ‌ترین کنگره جهان اسلام است
مولانا سیداحمد عبداللهی در مراسم نماز جمعۀ اسدیه خاطرنشان ساخت: حج نهایت تذلل و فروتنی در برابر پروردگار است و این فروتنی در هیچ عبادت دیگری دیده نمی‌شود. ادای مناسک حج شُکر نعمت مالی و بدنی است. در حج کسی شرکت می‌کند که مستطیع است و توان مالی و جانی دارد. انسان با انجام حج در واقع شکر نعمت مال و سلامتی بدن را به ‌جا می‌آورد.
امام‌جمعه اسدیه افزود: حج بزرگ‌ترین نماد اتحاد و کنگره جهان اسلام است و چنین همبستگی و اتحادی در هیچ جای دیگر به این شکل دیده نمی‌شود. سفید و سیاه و عرب و عجم همگی از پنج قاره جهان در آنجا حضور دارند.👇🏽
🔷 خطیب جمعۀ خواف: خانواده سنگ ‌بنای تمدن و فرهنگ است؛ باید بنیان خانواده تقویت و حفظ شود
مولوی محمود نعمایی در مراسم نماز جمعۀ خواف از خانواده به‌عنوان «سنگ ‌بنای تمدن و فرهنگ» یاد کرد و اظهار داشت: خانواده سنگ ‌بنای تمدن و فرهنگ است. اگر ساختار خانواده درست باشد و در مسیر هدایت در حرکت باشد، جامعه اصلاح خواهد شد. باید بنیان خانواده تقویت و حفظ شود. اگر در خانواده‌ای زندگی می‌کنیم، باید حقوق متقابل افراد آن را رعایت کنیم و برای اجرای حقوق دیگران پایبند باشیم. اگر خانواده‌ای در اطراف ما دچار هنجار‌شکنی شد و به وضعیت بحران رسید، باید آن را مدیریت و ساماندهی کنیم.
ایشان اضافه کرد: اگر سرپرست خانواده توانست اعضای منزل را درست مدیریت کند افراد خانواده اصلاح می‌شوند. اما اگر پدر به حقوق زیردستانش توجه نکرد، قطعاً آن خانواده دچار مشکل خواهد شد. شریعت اسلام بارها بر رعایت مسائل خانوادگی و حقوق زن تأکید می‌کند. یک‌چهارم مسائل کتب فقهی به حقوق عبادی و سه‌چهارم دیگر به حقوق‌الناس تعلق دارد.

🔷 خطیب جمعۀ سراوان: پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم جامعه‌ای براساس ارزش‌های اخلاقی و کمالات انسانی تأسیس کرد/ جامعۀ امروزی با ضعف اخلاق مواجه است
مولوی سید عبدالمحسن ساداتی در مراسم نماز جمعۀ سراوان با اشاره به «نقش اخلاق در سیرت پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم»، تصریح کرد: قرآن هدف از بعثت پیامبر اسلام صلی‌الله‌علیه‌وسلم را اصلاح اخلاق و تعلیم و تربیت معرفی کرده است. انسان‌ها با این دروس جامع به‌سوی کمال و سعادت هدایت می‌شوند. متأسفانه جامعۀ امروزی به دلایل مختلف با ضعف اخلاق مواجه است و مسلمانان از برنامۀ زندگی که قرآن کریم آن را ترسیم کرده و رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم آن را آموزش داده، فاصله گرفته‌اند یا آن را ترک کرده‌اند و این امر باعث شده خلق‌وخوی خوب و پسندیده از زندگی‌ها برداشته شود.
ایشان اضافه کرد: متأسفانه جامعۀ امروز دچار فقر اخلاقی شده ‌است. این‌ درحالی‌ست که مکتب حیات‌بخش اسلام بر تربیت و تزکیه و اخلاق تأکید و اهتمام جدی دارد. آن‌حضرت صلی‌الله‌علیه‌وسلم با همین اخلاق عظیم خود توانستند جامعۀ جاهلی و افراد سخت‌دل و خشن را به‌سوی خود جذب و مطیع پروردگار کنند و جامعه‌ای براساس ارزش‌های اخلاقی و کمالات انسانی تأسیس کنند.

🔷 خطیب جمعۀ مشهدریزه: وحدت و یکپارچگی از مهم‌ترین درس‌های حج است
مولوی عبدالکریم علی‌بائی در مراسم نماز جمعه مشهدریزه- از توابع شهرستان تایباد- «وحدت و یکپارچگی» را از مهم‌ترین درس‌های حج برشمرد و خاطرنشان ساخت: یکی از مهم‌ترین درس‌های حج در امور اجتماعی مسئلۀ وحدت و یکپارچگی مسلمانان است. لذا می‌طلبد که مسلمانان در موسم حج به هم نزدیک شوند، همدیگر را بشناسند و با همفکری و تصمیم‌گیری منطقی و درست، خروجی مطلوب برای بشریت و جامعه اسلامی داشته باشند.
امام‌جمعه مشهدریزه در ادامه گفت: دوری از تکبر و مادیات و امتیازات ظاهری از دیگر درس‌های حج است که حجاج با هر ملیت و رنگ و نژادی در یک لباس و در یک زمان مشخص در سرزمین منا و عرفات جمع می‌شوند.

🆔 hottg.com/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us
🌐 تایید مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا از سوی نمایندگی ایران

سنی‌آنلاین| نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در پاسخ به پرسش رسانه‌ها، مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا را در عمان تایید کرد.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، دیروز شنبه (۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳) به وقت محلی، در پاسخ به پرسش رسانه‌ها درباره اخبار منتشرشده در خصوص مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در عمان، گفت: این مذاکرات یک «روند درحال انجام است».

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل همچنین تصریح کرد: «این مذاکرات نه اولین بود و نه آخرین خواهد بود.»/ انتخاب

🆔 hottg.com/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎞#کلیپ

⛔️ سیل در غرب افغانستان ۷۰ کشته برجا گذاشت

سنی‌آنلاین| در موج جدید بارندگی‌های شدید و جاری‌شدن سیل در ولایت‌های غور و فاریاب در غرب افغانستان، تا کنون ۷۰ تن جان خود را از دست داده‌اند.

عبدالوحید حماس، سخنگوی والی غور نیز از مفقودشدن ده‌ها تن در این ولایت خبر داده است.

یکی دیگر از مقامات ولایت غور نیز گزارش داده است که در این سیلاب ۲ هزار باب منزل مسکونی به‌طور کامل و ۴ هزار منزل نیز به‌طور نسبی ویران شده‌اند.

بر اساس گزارش رسانه‌های افغانستان، این سیل همچنین منجر به بسته‌شدن شاهراه غور- کابل و غور- هرات و راه‌های ارتباطی مناطق مختلف ولایت غور شده است.

حدود یک هفته پیش از این نیز در ۲۱ اردیبهشت‌ماه بخش‌هایی از افغانستان به‌ویژه ولایت‎های بغلان و بدخشان شاهد بارش‌های سیل‌‌آسا و مرگبار بودند که دست‌کم ۳۸۸ کشته و حدود ۱۷۰۰ نفر زخمی برجا گذاشت.

🆔 hottg.com/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us
🌐 وقوع سانحه برای بالگرد حامل رئیسی در آذربایجان شرقی

سنی‌آنلاین| بالگرد حامل رئیس‌جمهور و همراهانش، عصر امروز یکشنبه (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) در جریان سفر به آذربایجان شرقی دچار سانحه شد.

خبرگزاری ایرنا گزارش داد: «رئیس‌جمهور عصر امروز یکشنبه -۳۰ اردیبهشت، پس از افتتاح "سد قیز قلعه سی" به منظور افتتاح "ارتقای کیفیت پالایشگاه تبریز" به این شهر عازم شد و بالگرد وی در این مسیر در منطقه جنگلی دیزمار بین روستای اوزی و پیر داوود دچار سانحه شد.»

به گفتۀ رئیس سازمان هلال احمر کشور، تیم‌های امدادی به منطقه محل سانحه اعزام شده‌اند، اما شرایط جوی و مه‌آلود بودن هوا و همچنین صعب‌العبور بودن منطقه، امکان پیش‌روی نیروهای امدادی را با مشکل مواجه کرده است.

صداوسیما گزارش داده است: آخرین مکانی که جی‌پی‌اس بالگرد رئیس‌جمهور فعال بوده در نزدیکی معدن مس سونگون در شهرستان ورزقان بوده است.
صداوسیما همچنین در گزارش خود آورده است: هنوز اطلاع موثقی از محل بالگرد رئیس‌جمهور به دست نیامده. به دلیل بدی شرایط جوی امکان جست‌وجو و پرواز بالگرد نیست و امداد و نجات به‌صورت زمینی انجام می‌شود.

آیت‌الله ابراهیم رئیسی، حجت‌الاسلام آل هاشم (امام جمعه تبریز)، حسین امیرعبداللهیان (وزیر امور خارجه ایران)، مالک رحمتی (استاندار آذربایجان شرقی) و چند تن دیگر ازجمله سرنشینان بالگرد سانحه‌دیده هستند./ خبرگزاری‌ها

🆔 hottg.com/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us
سنی‌آنلاین
🌐 وقوع سانحه برای بالگرد حامل رئیسی در آذربایجان شرقی سنی‌آنلاین| بالگرد حامل رئیس‌جمهور و همراهانش، عصر امروز یکشنبه (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) در جریان سفر به آذربایجان شرقی دچار سانحه شد. خبرگزاری ایرنا گزارش داد: «رئیس‌جمهور عصر امروز یکشنبه -۳۰ اردیبهشت، پس…
🌐 رئیس‌جمهور و همراهانش در سانحۀ سقوط بالگرد جان باختند

سنی‌آنلاین| منابع خبری رسمی اعلام کردند: «ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور در سانحه سقوط بالگرد در منطقه ورزقان آذربایجان شرقی به شهادت رسیده است».

به گزارش سنی‌آنلاین به نقل از عصر ایران، در این سانحه علاوه بر رئیس‌جمهور، وزیر امور خارجه، امام جمعه تبریز و استاندار آذربایجان شرقی نیز که در این پرواز حضور داشتند، به همراه چند نفر دیگر ازجمله محافظان و کادر پرواز، جان خود را از دست دادند.

🔺بنا بر گزارش سایت «انتخاب»، بعد از گذشت حدود ۱۵ ساعت از وقوع حادثه، سرانجام امدادگران جمعیت هلال احمر با کمک پهپادهای دید در شب اعزامی از ترکیه، موفق به شناسایی محل سقوط و کشف بالگرد در منطقه «طویل» شدند.
انتخاب همچنین به نقل از رئیس جمعیت هلال احمر کشور گزارش داد: حوالی ساعت ۶:۳۰ صبح امروز (دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳) امدادگران به محل سقوط بالگرد رسیده و در موقعیت حضور پیدا کردند، اما با کشف محل بالگرد سانحه‌دیده، آثاری از زنده‌بودن سرنشینان بالگرد مشاهده نشده است.

🔺خبرگزاری ایلنا نیز گزارش داد در پی وقوع سانحه برای بالگرد رئیس‌جمهور و تیم همراهش، هیات دولت به صورت فوق‌العاده تشکیل جلسه داد.
بر اساس اصل ۱۳۱ قانون اساسی، در صورت فوت رئیس‌جمهور، معاون اول رئیس‌جمهور با موافقت رهبری اختیارات و مسئولیت‌های وی را بر عهده می‌گیرد و شورایی متشکل از رئیس مجلس و رئیس قوه قضاییه و معاون اول رئیس‌جمهور موظف است ترتیبی اتخاذ کند که حداکثر ظرف مدت ۵۰ روز رئیس‌جمهور جدید انتخاب شود.
با این اوصاف، محمدباقر قالیباف، غلامحسین اژه‌ای و محمد مخبر دزفولی از امروز تا ۱۸ تیرماه امسال فرصت دارند تا شرایط لازم برای انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری را فراهم کنند.

🆔 hottg.com/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us
سنی‌آنلاین
🌐 رئیس‌جمهور و همراهانش در سانحۀ سقوط بالگرد جان باختند سنی‌آنلاین| منابع خبری رسمی اعلام کردند: «ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور در سانحه سقوط بالگرد در منطقه ورزقان آذربایجان شرقی به شهادت رسیده است». به گزارش سنی‌آنلاین به نقل از عصر ایران، در این سانحه علاوه…
❇️ پیام تسلیت مولانا عبدالحمید در پی وقوع سانحۀ هوایی برای رئیس‌جمهور و هیئت همراه

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید با صدور پیامی، درگذشت رئیس‌جمهور و هیئت همراه ایشان در سانحۀ هوایی را تسلیت گفته و با داغدیدگان این سانحه ابراز همدردی کردند.

به گزارش سنی‌آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، متن پیام ایشان بدین شرح است:

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

إنا لله و إنا إلیه راجعون
سقوط بالگرد حامل رئیس‌جمهور که منجر به درگذشت حجت‌الاسلام‌والمسلمین ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه و هیئت همراه شد، موجب تأثر و تألم گردید.

بنده ضمن تسلیت این حادثۀ ناگوار به رهبری، ملت شریف ایران و خانواده‌های داغدیده، برای جان‌باختگان این حادثه مغفرت و برای بازماندگان اجر و صبر از بارگاه الهی مسئلت دارم.

📝 (مولانا) عبدالحمید
امام‌جمعۀ اهل سنت زاهدان


🆔 hottg.com/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us
HTML Embed Code:
2024/05/21 06:26:02
Back to Top