TG Telegram Group Link
Channel: مقصود فراستخواه
Back to Bottom
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎞 حقیقت مدارس غیرانتفاعی

▫️خصوصی شدن برخی از مدارس دولتی در سال‌های اخیر در کشور باعث شده تا شعار آموزش رایگان- دولتی اندک اندک به فراموشی سپرده شد. «مقصود فراستخواه»، جامعه‌شناس و استاد برنامه‌ريزی توسعه و آموزش عالی معتقد است که مدارس غیرانتفاعی هم همان مدارس دولتی هستند که دولت خواهان کسب درآمد از آن‌هاست.

▫️او در گفت‌وگو با «اکوایران» تاکید می‌کند: «به نظر من بخش خصوصی ما، بخش خصوصی رقابتی نیست، بخش خصوصی که در شرایط رقابتی رو بیاید و براساس توانایی‌های حرفه‌ای بالا بیاید، نداریم. به همین دلیل است که با هرکسی هم که صحبت می‌کنید از واژه خصولتی استفاده می‌کند..»

▫️فراستخواه تاکید می‌کند: «بخش غیرانتفاعی و مدارس غیرانتفاعی ما هم به همین صورت است، به طور مثال شما می‌خواهید مدرسه غیرانتقاعی بسازید، در آیین نامه تاسیس مدارس، متوجه کنترل‌هایی روی اعضای هیات مدرس مدرسه می‌شوید این یعن هرکسی نمی‌تواند در شرایط رقابتی و براساس صلاحیت حرفه‌ای و تخصصی از اعضای این هیات موسس مدارس شود.»

📺 @ecoiran_webtv
Forwarded from سخنرانی‌ها
✍️ مقصود فراستخواه

🖊 سحابی و کشف انتهای امکان


📌این مسیر تکامل مستمر و پایدار که امثال دکتر سحابی پیمودند، چگونه میسر شد؟ این سرمایه‌های فکری در این سرزمین چطور پیدا شدند؟ چطور بازرگان و سحابی پیدا شدند، تربیت شدند و به ثمر رسیدند؟ چطور می‌شود که یدالله سحابی به پایداری می‌رسد؟ در مجلس امروز بخشی از کتاب «استادانِ استادان چه کردند» را برای شما قرائت می‌کنم. این کتاب بخشی از تاریخ اجتماعی و فرهنگی نهادهای علمی، اجتماعی تاریخ معاصر در ایران از پسامشروطه تا دوره پهلوی است.

📌این کتاب به شرح اینکه استادانِ استادانِ استادان در این سرزمین چگونه به وجود آمدند و چه کارهایی کردند، می‌پردازد که بخشی‌هایی از آن را برای شما می‌خوانم:«سحابی و بازرگان از دوقلوهای نادر ایرانی در خلق و خوی و منش و بینش و کنش هستند. هر دو در علم‌آموزی نوین پیشکسوت، هر دو دانش‌آموخته دارالمعلمین، هر دو استاد دانشگاه تهران، هر دو در سیاست‌ورزی سالم، هر دو در احوال شخصی و تعهد اجتماعی خود عمیقاً مومن، هیچ‌کدام پای علم‌آموزی و حیات آکادمیک و درس و بحث علمی و حرفه‌ی دانشگری را با سیاست درنیامیختند...نهادهای مدنی، صنفی و مردم‌بنیاد متعدد دایر کردند، از جمله مدرسه، شرکت، حزب و انجمن.
@sokhanranihaa
📌 ملی به معنای حقیقی کلمه بودند. به اصل و اساس نهضت ملی ایران به رهبری محمد مصدق وفادار بودند و به منافع عمومی تقید جدی داشتند. تجددخواه، تحول‌خواه، آزادی‌خواه و خردگرا بودند. به اصول و ارزش‌های اصیلی که باورش کرده بودند جداً پایبند ماندند، چه در سال‌های تحصیل در اروپا و چه در ایام موفقیت‌های آکادمیک و رسیدن به منزلت‌های اجتماعی و چه در مسئولیت‌های مدیریتی. چه در سال‌های مخوف زندان، چه آنگاه که مردمان و اروپا و حتی روشنفکران از آنها روی برگرداندند و چه آنگاه که به آنها روی آوردند. این دو از آن رهبران قلیلی بودند که برخلاف رسم معمول سیاسیون زمانه، پوپولیست نشدند، موج‌سواری نکردند، فریب ندادند و با خود و دیگران و هستی بیکران صادق بودند.»

📌تیپ‌های ایده‌ال در سطح سحابی و بازرگان را می‌توان در سه سطح کلان، متوسط و خرد توضیح داد. در سطح کلان فهم تاریخ و زمانه‌ای لازم است که نسل سحابی از آن برخاسته است. سده 1200 خورشیدی، دوران رنسانس ناتمام ایران بود. در این سده کاغذ اخبار، ماشین چاپ، دارالفنون، رشدیه، دارالترجمه، انجمن معارف، مدرسه سیاسی، شرکت فرهنگ، خاندان فروغی، بانو استرآبادی، تلگراف و مشروطه، جنبش مطبوعاتی، جنبش مدارس جدید عالی را داریم و در این سده است که دارالمعلمین مرکزی و سپس عالی به وجود می‌آید و در این منطق تاریخیت در محضر علمی اساتیدی چون ذوالفنون، غلامحسین رهنما، محمود شیمی، سیدمحمدکاظم عصار، جلال همایی، سحابی و بازرگان از این محضر بیرون می‌آیند و دوره زمانه پویایی ایران را می‌بینیم. سده 1200 دوران رویای ایرانی و معاصر شدن و تجدد و تمدن ایرانی است.

📌اما این مسیر تکاملی تاریخ چرا اینگونه بالا و پایین شد؟ هیچ کجا و هیچ‌وقت مسیر تکاملی یک جامعه به‌طور خطی پیش نمی‌رود. جواب آن را باید در آنتروپی‌های کشور دید. ایران اکنون در دوره خاصی از این مسیر تکامل است و با دوره ماند(ایستا) و لختی ایران در برخی سطوح مواج هستید. اما کار تمام نیست. یک نگاه رئالیستی و یک منطق تاریخی به ما می‌گوید که ذخیره‌ها باقی ماندند و انرژی‌های آزادشده از آن کنش‌ها و تقلاها اکنون در زیر پوست این جامعه می‌خزند و رویاها به خاطره تبدیل شده‌اند. ما به داستان نیاز داریم، تاریخ ملت‌ها را همانطور که رویاها می‌سازند، همانطور نیز خاطرات‌شان می‌سازند. پس ما به داستان نیاز داریم، به داستان یدالله سحابی، عزت‌الله سحابی، مهدی بازرگان و... نیاز داریم.


🔷 منبع: روزنامه هم‌میهن

.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑کانال سخنرانی ها
🌹
Forwarded from مؤسسهٔ رحمان
🎬ویدیوی میز آینده‌پژوهی اجتماعی، پنل آینده‌پژوهی قومیت در یوتیوب رحمان قرار گرفت.

🔻از لینک زیر ببینید:
https://youtu.be/aDmnPCahOdM?si=f_aXPAjTM_KGZaaa

▫️دبیر علمی: مقصود فراستخواه

▫️کارشناس میز: شهاب‌الدین شهسوارزاده

▫️اعضای پنل دوم:
احسان هوشمند
علی اشرف‌نظری
ابراهیم حاجیانی
سبحان محمودزاده رضایی
محمد عثمان حسین‌بر
میرقاسم بنی‌هاشم
لقمان ستوده

📆 ۱۴ آذر‌ ۰۲
📍موسسه رحمان

@rahmaninstitute
Forwarded from مؤسسهٔ رحمان
🎧 ویدیوی نشست میز آینده‌پژوهی اجتماعی، پیش‌نشست همایش نشست مهاجرت نخبگان علمی در «ایران امروز: آینده‌اندیشی درباره مهاجرت نخبگان ایران» را از لینک زیر ببینید:
https://youtu.be/8JRsZprA5oI?feature=shared

دبیر علمی: مقصود فراستخواه

کارشناس میز:
نرگس کارخانه‌ای

اعضای پنل:
علی خرسندی
بهرام صلواتی
سیمین کاظمی
علیرضا مهنا
حمیدرضا نمازی
نشید نبیان

📆 ۲۶دی ۰۲
📍موسسه رحمان و انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری

@rahmaninstitute
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
گفت‌و‌گویی شبکه شرق با مقصود فراستخواه - بخش اول

امید در ایران مناقشه‌برانگیز شده است

مقصود فراستخواه:
«شاخصی به نام "نیکبختی اجتماعی" وجود دارد؛ یعنی این که هر یک از ملت‌ها چقدر خوشبختند. از سه دهه گذشته این شاخص را مدام پیگیری می‌کنم که ایران در کجا قرار دارد؟ در سالهای  2000 و  2001 در شاخص نیکبختی اجتماعی از میان صد کشور، پنجاه و چهارمین کشور بودیم و هم اکنون به هفتادمین کشور جهان  رسیدیم.»
صوت سخنرانی مقصود فراستخواه
در دیدار نوروزی اهالی علوم اجتماعی

خانه اندیشمندان علوم انسانی
30 فروردین 1403

- کهن الگوها و اسطوره ها تا
درون دنیای مدرن نیز با ما هستند

- برای فهم آیین های ایرانی ما
نیاز به انسان شناسی ومردم شناسی داریم

- ایران از معدود ملتهای کهنسال جهان

- طبقات زیرین ساختمان فرهنگی واجتماعی ما مهم اند

- علت شاعرانگی ایرانیان

- فرهنگ یک حوزه معنایی است

- در فرهنگ ایرانی عنصر نشانه شناسی هست

- چگونه آیین ها به مناسک بیروح مبدل می شوند

- چگونه خصیصه های عینی فرهنگ، معانی درونی آن را در پرده می کنند

- تجربه نوروزی تجربه ربط با طبیعت، ربط با انسانها و یکدیگر و ربط با جریان خلاق آفرینش مدام است
هفدهمین کنفرانس بین المللی ارزیابی نظام های دانشگاهی

دانشگاه شهید باهنر کرمان

پنجم اردیبهشت  1403

سخنرانی مقصود فراستخواه:
تحلیل کیفیت دانشگاه از منظر پویایی شناسی سیستم ها؛ و ارائه مدل سیاستی چهار سطحی
 

https://qaus.uk.ac.ir
مقصود فراستخواه در گفت‌وگو با «شبکه شرق» - بخش دوم؛

تجربه عاطفی منفی ایرانیان زیاد است
«من فکر می کنم در ایران یک ترومای اجتماعی و ذهن زخمی شکل گرفته که نتیجه‌اش ناامیدی و حتی یک نیهیلیسم پنهان است. بر اساس مطالعات کیفی که انجام دادم یک نوع نیهیلیسم پنهان عجیبی مثل خوره در جامعه مان نفوذ کرده و یک نوع هیچ انگاری منفعلانه هم رسیدیم.»
مقصود فراستخواه در گفت‌و‌گو با «شبکه شرق» - بخش سوم؛
امید را در معنای زندگی جست‌وجو کنیم

مقصود فراستخواه، جامعه‌شناس: «در جامعه ما واقعا ناامیدی است و اگر به پیرامون خود نگاه کنید، تصور می‌کنید واقعیتی که می بینید، ناامیدی است. اگر امید را در ایران این گونه دنبال کنید، به ناامیدی می‌رسید. واقعا هم همین طور است. در محیط های علمی و آکادمیک این ناامیدی را در بین همکاران هیئت علمی هم می بینم که بخشی از آنها مهاجرت
می کنند.اما جامعه ایرانی در عمل امیدوار است.»
مقصود فراستخواه در گفت‌و‌گو با «شبکه شرق» - بخش چهارم:

جامعه ما نیاز به داستان دارد

«بر اساس تحقیقاتی که انجام شده، مردم در عمل با امید زندگی می‌کنند. حتی  آن فردی که مهاجرت می‌کند، او هم با یک امیدی مهاجرت می‌کند، بلکه یک روزی بتواند برگردد.
من در زندگی مردم ایران دیده‌ام که با وجود تمام مسائل ناامیدکننده ‌ای که وجود دارد، آنها امیدوارانه تلاش می‌کنند.»
مقصود فراستخواه در گفت‌و‌گو با «شبکه شرق» - بخش پنجم؛
جامعه در رنج است

«جامعه ایران پر از مشکلات است. حالت جامعه ما ناامیدی است. در ایران یک نوع امید به اسارت کشیده شده ، یک نوع امید در رنج، یک امیدی در ناامیدی وجود دارد.»
 
HTML Embed Code:
2024/04/27 02:06:38
Back to Top