TG Telegram Group Link
Channel: کانال سیدروح‌اله لطیفی
Back to Bottom
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پخش گزارش رشد ۲۳ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی در شبکه خبر

@latifir
❇️ شعار سال ۱۴۰۳ «جهش تولید با مشارکت مردم»

رهبر انقلاب:
🔹اگر ما بخواهیم جهش تولید داشته باشیم، بایستی اقتصاد را مردمی کنیم باید پای مردم را به عرصه‌ی تولید به نحو محسوسی باز کنیم، موانع حضور مردم را برطرف کنیم. در بخش مردمی ظرفیّتهای بزرگی وجود دارد که من ان‌شاءاللّه توضیح خواهم داد در این باره و این ظرفیّتها بایستی فعّال بشود، باید از آنها به نفع کشور و به نفع مردم استفاده بشود.  لذا من به این مناسبت شعار امسال را این قرار دادم:  «جهش تولید با مشارکت مردم»  این شعار امسال است. ۱۴۰۳/۱/۱

@latifir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌘 پروردگارا! ما را در شب‌های قدر مورد رحمت و مغفرت خودت قرار بده

✏️حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: پروردگارا! تو را به‌حق این روزها و شب‌های مقدس و به حق امیرالمؤمنین سوگند میدهیم دلهای ما را با ذکر خودت آشنا کن.

✏️پروردگارا! محبت و عشق به خود را روزبه‌روز در دل ما مستحکم‌تر کن. پروردگارا! کارهای خدایی را در چشم ما محبوب کن؛ دل ما را از اعمال شیطانی متنفر و دور کن. پروردگارا! ما را در این شب‌های رحمت و مغفرت، مورد رحمت و مغفرت خود قرار بده. پروردگارا! پدر و مادر ما، گذشتگان و ذوالحقوق ما را مشمول رحمت و مغفرت خودت قرار بده.

✏️پروردگارا! ملت ایران را عزیز و سربلند کن. پروردگارا! همه‌ی گره‌هایی که در کار امت بزرگ اسلامی است، باز کن. پروردگارا! دشمنان اسلام و مسلمین را مقهور و منکوب کن. پروردگارا! قلب مقدس ولیعصر را از ما راضی و خشنود بفرما؛ ما را در این شب‌های قدر مشمول دعای خیر آن بزرگوار قرار بده.

🔹️رسانه KHAMENEI.IR به مناسبت فرارسیدن بهار معنویت -ماه مبارک رمضان- گزیده‌ای از دعاهای رهبر انقلاب در انتهای دیدار اقشار مختلف مردم را در قالب مجموعه #لحظه‌های_استجابت منتشر میکند.

🌙 #بهار_معنویت

💻 Farsi.Khamenei.ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
*ارزیابی ۱۱۵ چهره اقتصادی از عملکرد بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲ | (۷)*

🔹 هفته‌نامه تازه‌های اقتصاد و خبرگزاری ایبنا، از ۱۱۵ چهره اقتصادی درباره عملکرد بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲ پیرامون ۱۴ محور نظرسنجی کرد.

🔹 براین اساس ۷۸.۲درصد این افراد تاثیرگذاری سیاست بانک مرکزی در ثبات نسبی بازار ارز را موفق دانستند.

🔹 ۷۵درصد پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی، سیاست‌ها و اقدامات بانک مرکزی در کنترل رشد پایه پولی و نقدینگی را موفق ارزیابی کردند.

🔹 همچنین دو سوم کارشناسان اجرای سیاست تثبیت اقتصادی را تایید کرده و نتایج آن را در طول سال ۱۴۰۲ مثبت دانستند.

🔹 در ادامه میزان نمره هر کدام از این کارشناسان و صاحب‌نظران اقتصادی از سه سطح ضعیف، قابل قبول و خوب را می‌توانید در جداول ملاحظه کنید.

www.ibena.ir/000g3j
رشد ۳۹ درصدی صادرات ایران به پاکستان

🔺سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت از رشد ۳۹ درصدی صادرات ایران به پاکستان خبر داد .

🔹سید روح اله لطیفی ، سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در خصوص تجارت ایران با پاکستان اظهار داشت: با وجود برخی فراز و نشیب ها، با اراده دو کشور ایران و پاکستان مبنی بر توسعه روابط سیاسی و اقتصادی ،تجارت غیر نفتی کشورمان با این کشور همسایه جنوب شرقی در سالی که گذشت ، به چهار میلیون و ۹۳۳ هزار و ۳۸۵ تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۷۵۲ میلیون و ۱۵۶ هزار و ۳۹۱ دلار رسید که این میزان نسبت به سال ۱۴۰۱ با رشد ۱۴.۷ درصدی در وزن و ۱۰ درصدی در ارزش همراه بوده است.

🔹وی افزود: از این میزان بیش از چهار میلیون و ۳۷۹ هزار تن کالا، به ارزش دو میلیارد و ۷۸ میلیون و ۲۲۴ هزار و ۲۶۱ دلار ، سهم صادرات کشورمان به پاکستان بود که نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۲۳ درصدی در وزن و ۳۹ درصدی در ارزش داشته است.

🔹لطیفی در خصوص میزان واردات کشورمان از پاکستان گفت: واردات ایران از پاکستان در سال ۱۴۰۲ به ۵۵۴ هزار و ۲۵۰ تن کالا، به ارزش ۶۷۳ میلیون و ۹۳۲ هزار و ۱۳۰ دلار رسید که این میزان نسبت به سال ماقبل کاهش ۲۶ درصدی در وزن و ۳۳ درصدی در ارزش داشته است، که عمده ترین دلیل این کاهش ، افزایش تولید برنج در کشور و عدم نیاز به واردات این محصول مانند سالهای قبل از کشورهایی نظیر پاکستان و هند بوده است .

🔹سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت تاکید کرد : هدف گذاری افزایش سطح تجارت ایران و پاکستان به پنج میلیارد دلار از برنامه های مورد علاقه دو کشور است که گام های موثری در این زمینه برداشته شده که در این مسیر علاوه بر اراده دو کشور ، تلاش تجار ، افزایش مرزهای رسمی ، اجرایی شدن تصمیمات و تفاهم نامه های طرفین به ویژه در خصوص مسائل مرتبط با انرژی و افزایش ظرفیت های ترانزیتی و حمل و نقلی در همین راستا قابل ارزیابی است.
@latifir
اولین عرضه زعفرانی سازمان تعاون روستایی در بورس در سال جدید

🔸سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در راستای شفافیت فروش محصولات خود ، هزار کیلوگرم از محصول زعفران را در سال جدید در بورس کالا عرضه می کند .

🔹بر اساس این گزارش اطلاعیه عرضه هزار کیلوگرم زعفران با قیمت پایه ۸۴ میلیون تومان در ازای هر کیلوگرم در تابلوی بورس به آدرس https://www.ime.co.ir/arze.html. قرار گرفته است .

📢 قابل توجه متقاضیان ، این عرضه در روز ۲۵ فروردین ماه انجام خواهد شد و حداقل خرید ۱۰ کیلوگرم در نظر گرفته شده است .

📣 بر اساس اطلاعات مندرج بر سامانه بورس کالا این زعفران محصول تولید سال 1401 بر پایه استاندارد ملی ایران (شامل رشته ای بریده درجه یک 6/39 درصد، رشته ای بریده درجه دو 22/81 درصد، رشته ای بریده درجه سه 26/73 درصد، رشته ای درجه یک 21/32 درصد، رشته ای درجه دو 19/60 درصد، رشته ای درجه سه 3/10 درصد و زعفران دسته ای 0/05 درصد) است و محل تحویل: استان خراسان رضوی- شهرستان مشهد- بلوار سازمان آب- بعد از دفتر روزنامه خراسان- اتحادیه تعاونی روستایی شهرستان مشهد- محصول در بسته های نایلونی مخصوص پلمپ شده و حداکثر 5 (پنج) کیلوگرمی می‌باشد- حداقل خرید 10 کیلوگرم می‌باشد- خریدار قبل از خرید، مکلف به رویت کالا و کسب اطمینان از کیفیت آن هستند.

▪️ درصورت عدم برداشت کالا حداکثر تا 6 (شش) روز کاری پس از مهلت مجاز تحویل، خریدار مشمول پرداخت هزینه انبارداری معادل 40 (چهل) ریال برای هر گرم کالای باقی مانده (روزانه) در زمان برداشت کالا می‌باشد- افت احتمالی کیفی ناشی از عدم برداشت به موقع بر عهده خریدار خواهد بود- آنالیز مطابق جدول شماره 1 فیزیک و شیمیایی استاندارد ملی ( 1-259) است.

@latifir
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در گفتگو با روزنامه ایران مطرح شد ؛

با حذف بنگاه داری دولت و واگذاری تولید و تجارت به تشکل ها و رفع موانع تولید اقتصاد کشور رونق خواهد گرفت


🔺دولت با چابک سازی و حذف بنگاه داری می بایست صرفا سیاست گذاری کند و با حذف موانع تولید ، ایجاد شفافیت ، و استفاده کامل از ظرفیت های تعاونی های واقعی و تشکل ها ، تسهیل در تولید با کیفیت و بازار رسانی ، از طریق همدلی و همراهی مردم فرصت های بالقوه عظیم کشور ، تبدیل به ثروت در همه زنجیره های تولید ، تامین و ارزش همراه با اشتغال و ثبات شود.

🔹مشروح این گفتگو در لینک زیر:

https://irannewspaper.ir/8439/10/88933
یا لینک :

https://inn.ir/news/article/61493/%D8%AD%D8%B0%D9%81-%D8%A8%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%87%E2%80%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%B4%D8%A7%D9%87%E2%80%8C%DA%A9%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D8%B4%D8%A7%D8%B1%DA%A9%D8%AA-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF
رشد ۲۰.۵ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲ / کشورهای همسایه مقصد ۸۰ درصد صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران

🔺سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت از صادرات ۶.۳ میلیارد دلاری محصولات دامی ، شیلاتی ، کشاورزی و غذایی کشور در سال ۱۴۰۲ خبر داد که نسبت به سال ماقبل رشد ۲۲.۵ درصدی در ارزش داشته است .

🔹سید روح اله لطیفی ، سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت ، معدن و تجارت ایران در خصوص صادرات محصولات غذایی و کشاورزی اظهار داشت : در سال ۱۴۰۲ بیش از هشت میلیون و ۸۰۳ هزار تن محصولات دامی شیلاتی ، زراعی ، گلخانه ای ، لبنی و فرآورده های مرتبط به ارزش ۶ میلیارد و ۲۹۸ میلیون و ۱۶۳ هزار و ۶۵۴ دلار صادر شد که این میزان با حدود یک میلیون تن کالای بیشتر ، بیش از یک میلیارد دلار ارزآوری بیشتر نسبت به مدت مشابه برای کشور داشته که ۱۲.۲ درصد در وزن و ۲۰.۴ درصد در ارزش نسبت به سال ۱۴۰۱ با افزایش  همراه بوده است .

ارزآوری ۱۳ درصدی صادرات کشور با محصولات غذایی و کشاورزی

🔹وی افزود : سهم  محصولات کشاورزی و غذایی  از صادرات ۱۳۶.۴ میلیون تنی کالای غیر نفتی به ارزش ۴۹ میلیارد و ۳۲۹ میلیون و ۴۴۶ هزار دلار، ۶.۴۵ درصد وزن و ۱۲.۸ درصد ارزش بود که نشانگر سهم بالای محصولات کشاورزی و غذایی در سبد  ارزآوری برای کشور است.

🔹لطیفی در ادامه گفت : از کل صادرات هشت میلیون و ۸۰۳ هزار و ۵۵۹ تنی محصولات کشاورزی و غذایی به ارزش ۶ میلیارد و ۲۹۸ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲ ،  گروه محصولات زراعی ، گلخانه ای و باغی با ۶ میلیون و ۵۴۴ هزار و ۶۳۸ تن به ارزش سه میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار، سهم ۷۴.۵ درصدی در وزن و ۶۱.۹ درصدی در  ارزش را از کل این نوع محصولات به خود اختصاص داده و پس از آن   ، گروه   محصولات دامی ، شیلاتی و لبنی با ۸۵۶ هزار و ۱۰۱ تن ، به ارزش یک میلیارد و ۲۳۲ میلیون و ۳۰۶ هزار دلار ، سهم ۹.۷ درصدی وزن و ۱۹.۵۶ درصدی ارزش و گروه  محصولات فرآوری شده ، کنسروجات و غذای آماده و نیمه آماده با یک میلیون و ۴۰۲ هزار و ۸۱۹ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار ، سهم ۱۵.۹ درصدی وزن و ۱۸.۵ درصدی ارزش  کل صادرات محصولات غذایی و کشاورزی را شامل  شده است .

🔹وی در خصوص میزان رشد هر یک از این گروههای صادراتی توضیح داد: گروه کالایی محصولات زراعی، باغی و گلخانه ای نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۹ درصدی در وزن و ۲۶ درصدی در ارزش داشته ، گروه کالایی محصولات دامی ، شیلاتی و لبنی نیز نسبت به مدت مشابه با رشد ۲۱ درصدی در وزن و ۶ درصدی در ارزش همراه بوده و گروه محصولات فرآوری شده  نسبت به سال ۱۴۰۱ ، بیش از ۲۳ درصد در وزن و ۲۰.۵ درصد در ارزش افزایش داشته است .

ارزش صادرات محصولات غذایی و کشاورزی دو برابر سایر کالاهای صادراتی

🔹سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص متوسط ارزش کالاهای صادراتی محصولات غذایی و کشاورزی گفت: در سال ۱۴۰۲ متوسط ارزش صادراتی کالاها در واحد تن ۳۶۱دلار و ۶۳ سنت بود که این میزان در بخش کشاورزی دو برابر ارزشمند تر(۹۸ درصد بیشتر از سایر کالاها)  بود و هر تن کالای صادراتی از کد ۰۱ تا ۲۴ گمرکی به طور متوسط (همه گروه های غذایی ، کشاورزی و دامی ) ۷۱۵ دلار و ۴۱ سنت بود که این میزان در گروه های سه گانه زیر بخش آن کمی متفاوت بود .

🔹وی افزود : در بین محصولات غذایی و کشاورزی صادر شده محصولات دامی ، شیلاتی و لبنی با متوسط ارزش ۱۴۳۹ دلار و ۴۴ سنت به ازای هر تن  نسبت به متوسط صادرات کشور حدود چهار  برابر ارز آوری داشت (۲۹۸ درصد بیشتر)، محصولات فرآوری شده و صنعتی غذایی با متوسط ارزآوری ۸۳۱ دلار و چهار سنت در تن، ۱۳۰ درصد بیشتر از متوسط کالاهای صادراتی کشور و محصولات باغی و زراعی با متوسط ۵۹۵ دلار و ۹۲ سنت در تن ۶۵ درصد بیشتر از متوسط سایر اقلام مالایی صادر شده برای کشور ارزآوری کرده است .

عراق خریدار ۳۱.۵ درصد محصولات غذایی و کشاورزی ایران

🔹لطیفی گفت: از کل صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۸۷ درصد وزن و ۸۰ درصد ارزش به ۱۵ کشور همسایه ایران صادر شده که عراق با خرید یک میلیارد و ۹۸۶ میلیون دلار،  ۳۱.۵ درصد از محصولات صادراتی غذایی و کشاورزی ایران مقصد نخست و امارات با خرید ۷۵۱ میلیون دلار ، روسیه با ۵۲۱.۵ میلیون دلار ، پاکستان با ۵۰۸ میلیون دلار و افغانستان با ۴۲۹.۴ میلیون دلار ، مقاصد دوم تا پنجم در بین کشورهای همسایه بودند که بعد از آن ترکیه با ۲۵۱ میلیون دلار، ترکمنستان با ۱۱۷ میلیون دلار،  آذربایجان با ۱۱۶.۴ میلیون دلار، قزاقستان با ۱۰۲ میلیون دلار ، قطر با ۷۰ میلیون دلار ، عمان با ۶۷ میلیون دلار، کویت با ۵۵ میلیون دلار ، ارمنستان با ۴۵.۵ میلیون دلار، بحرین با ۷ میلیون دلار و عربستان  با ۱۷ هزار دلار قرار دارند .

@latifir
در پی استقبال خریداران در عرضه اول؛
هزار و ۵۰۰ کیلو زعفران فردا در بورس کالا عرضه می شود

📢در راستای سیاست فروش شفاف زعفران در بورس و استقبال متقاضیان در عرضه زعفران در فروردین ماه ، هزار و پانصد کیلو زعفران دیگر از زعفران های سال ۱۴۰۱ تعاونی های روستایی فردا در بورس کالا عرضه خواهد شد.

🔹بر اساس این گزارش، این سبد زعفران که مربوط به تولیدات استان خراسان رضوی در سال ۱۴۰۱است ، با قیمت پایه ۹۴ میلیون تومان در ازای هر کیلوگرم ، و با حداقل خرید ۱۰ کیلوگرم با شرایط اعلامی مندرج در آگهی بورس کالا ، فردا چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران عرضه می شود.

📝بر اساس اطلاعیه عرضه بازار فیزیکی بورس کالا ، عرضه سبد زعفران محصول تولید سال 1401 بر پایه استاندارد ملی ایران (شامل رشته ای بریده درجه یک 6/39 درصد، رشته ای بریده درجه دو 22/81 درصد، رشته ای بریده درجه سه 26/73 درصد، رشته ای درجه یک 21/32 درصد، رشته ای درجه دو 19/60 درصد، رشته ای درجه سه 3/10 درصد و زعفران دسته ای 0/05 درصد) است.

🟣بر اساس اطلاعات اعلامی -محل تحویل این محصول ، استان خراسان رضوی- شهرستان مشهد- بلوار سازمان آب- بعد از دفتر روزنامه خراسان- اتحادیه تعاونی روستایی شهرستان مشهد بوده و محصول در بسته های نایلونی مخصوص پلمپ شده ی حداکثر 5 (پنج) کیلوگرمی بسته بندی شده است که حداقل خرید مجاز 10 کیلوگرم در نظر گرفته شده است .

🔹در آگهی این عرضه آمده است : خریدار قبل از خرید، مکلف به رویت کالا و کسب اطمینان از کیفیت آن هستند و درصورت عدم تحویل کالا حداکثر تا 6 (شش) روز کاری پس از مهلت مجاز تحویل، خریدار مشمول پرداخت هزینه انبارداری معادل 40 (چهل) ریال برای هر گرم کالای باقی مانده (روزانه) از موعد زمان تعیین شده خروج کالا خواهند بود وافت احتمالی کیفی ناشی از عدم خروج به موقع کالا نیز بر عهده خریدار خواهد بود.

🔻 آنالیز محصول عرضه شده نیز مطابق جدول شماره 1 فیزیک و شیمیایی استاندارد ملی ( 1-259) است.

🔹گفتنی است در عرصه نخست زعفران تعاونی های روستایی در سال جاری که در فروردین ماه برگزار شد بیش از چهار برابر کالای عرضه شده ، در زمان برگزاری آن عرضه متقاضی خرید شرکت کرده بودند .
صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی  / مشتقات نفتی و محصولات فولادی ۸۶ درصد صادرات به آفریقا

🔺سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت از صادرات به ۳۹ کشور آفریقایی و واردات از ۲۲ کشور از این قاره در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

🔹سید روح اله لطیفی سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت ، معدن و تجارت ایران ، همزمان با دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا اظهار داشت : قاره آفریقا با دارا بودن ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت و ۵۴ کشور ، یک فرصت بزرگ در حوزه روابط تجاری و اقتصادی است و ایران می تواند به واسطه نیاز این قاره به سوخت و انرژی ، تکنولوژی و مکانیزاسیون در تولید محصولات کشاورزی ، سرمایه گذاری و طراحی و ساخت امور زیر بنایی از جمله معدن ، سد ، راه سازی و پروژه های عمرانی ، اورهال کردن پالایشگاه ها ، استخراج گاز ، بازار مصرف مناسب مواد غذایی ، و محصولات صنعتی ، تجاری و مصرفی و نیاز ما به کشت فراسرزمینی همراه با توانمندی کشورمان در صادرات خدمات فنی و مهندسی در این قاره فرصت ها ضمن حفظ شئونات انسانی و حفظ منافع توامان کشورمان و کشورهای آفریقایی حضور پیدا کند .

🔹وی افزود در سال ۱۴۰۲ پراکنش صادراتی کشور به این قاره از نکات قابل توجه بود و صادرات در شرق ، غرب ، شمال و جنوب این قاره به صورت خاصی توسعه پیدا کرد و ۳۹ کشور از این قاره ، مقصد صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم  بودند .

🔹وی افزود:  با وجود کاهش صادرات کشور به بخش سفید این قاره در شمال در سال های گذشته ، شاهد افزایش صادرات به کشورهای الجزایر ، مصر ، لیبی، تونس، جیبوتی  و مراکش در سال ۱۴۰۲ با وجود بحران حمل و نقل در دریای سرخ بودیم .

🔹لطیفی در خصوص هفت مقصد نخست محصولات صادراتی به آفریقا گفت: در سال ۱۴۰۲ ، غنا با خرید ۱۷۳.۵ میلیون دلار ، آفریقای جنوبی با ۱۴۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۹۲.۸ میلیون دلار، کنیا با ۴۸.۷ میلیون دلار ، نیجریه با ۴۸ میلیون دلار ، موزامبیک با ۴۷.۱ میلیون دلار و سومالی با ۳۳.۳ میلیون دلار هفت مقصد نخست صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم به این قاره بودند .

🔹وی افزود : ۵۱ درصد صادرات ایران به این قاره مشتقات نفتی ،  شامل کود اوره ، قیر ، گاز مایع و انواع روغن های صنعتی بود و بعد از آن ۳۷ درصد صادرات کشورمان را  محصولات فولادی و آهنی به خود اختصاص داده است ، مواد غذایی ، مصالح ساختمانی ، انواع فرش و کف پوش ، شوینده ها و لوازم بهداشتی ، لوازم خانگی ، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم صنعتی ، قطعات خودرو ، لاستیک ، مواد معدنی ، لوازم الکتریکی، لوستر ، مبلمان  و اسباب بازی از دیگر کالاهای صادراتی ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۲ بودند‌.

🔹سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص واردات از قاره سیاه گفت: ۲۲ کشور از این قاره فروشنده مستقیم کالا به ایران در سال ۱۴۰۲ بودند که  آفریقای جنوبی با فروش ۱۹ میلیون دلار ، زامبیا با ۱۲.۵ میلیون دلار ، غنا ۱۲ میلیون دلار ، سیشل با ۱۱.۷ میلیون دلار ، کنیا ۹.۵ میلیون دلار ، تانزانیا با ۶.۱ میلیون دلار و اوگاندا با ۴.۱ میلیون دلار ، هفت کشور نخست فروش کالا در بین کشورهای قاره آفریقا به ایران در سال گذشته بودند.

🔹وی افزود : ۶۶ درصد واردات ایران از این قاره مواد غذایی و کشاورزی  مانند چای، ذرت، قهوه، توتون ، حبوبات ، لاشه گوسفند و محصولات شیلاتی بودند و ۲۱ درصد نیز مواد معدنی مانند سنگ منگنز ، سنگ و خاک روی ، کنسانتره گروم ، و ۱۳ درصد دیگر نیز عمدتا روغن صنعتی و گریس ، انواع تسمه ، ماشین آلات ، مواد شیمیایی و صنعتی و لوازم یدکی بودند .

🔹لطیفی در خصوص موانع توسعه روابط اقتصادی با قاره آفریقا گفت: عدم شناخت ظرفیت ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی ، نبود یا کمبود  حمل نقل ارزان ، مستمر و فراگیر و موانع جابجایی مستقیم ارز و پول ، از موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقا است که رفع این موانع با اراده دولت ها و پیگیری بخش خصوصی تا حدودی به تجارت ایران با این قاره شتاب خواهد داد.
@latifir
گفتگو با شبکه الجزیره قطر در خصوص سفر رییس جمهور به پاکستان؛
ظرفیت تجارت با پاکستان چند بار میزان فعلی است

📢متن گزارش در درگاه شبکه الجزیره

https://aja.ws/1ujo8v
وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد

لطیفی، سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت:
بعد از اینکه ایران پاسخ موشکی به رژیم صهیونیستی داد، بعضی از رسانه‌ها و کانال‌های تلگرامی صحبت از افزایش نرخ ارز می‌کردند.

در آن زمان عده‌ای از نرخ دلار بالای ۱۰۰ هزار تومان صحبت می‌کردند و به دنبال افزایش نارضایتی بین مردم بودند.

با تدبیر بانک مرکزی رشد نرخ ارز نه تنها متوقف شد، بلکه احتمال بازگشت نرخ ارز به کانال‌های قبلی تقویت شد.

امیدواریم که نرخ ارز تا کریدور ۵۰ هزار تومان هم کاهش یابد.

isna.ir/xdR2M2
۸۲ کشور خریدار خرمای ایرانی /خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما از ایران

🔺سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت از صادرات خرمای ایرانی به ۸۲ کشور در سال ۱۴۰۲ خبر داد .

🔹سید روح اله لطیفی ، سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت معدن و تجارت ایران در خصوص مقاصد صادراتی خرما اظهار داشت : در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۳۸۹ هزار و ۴۹۵ تن انواع خرما به ارزش ۳۴۵ میلیون و ۳۸۷ هزار و ۱۲۲ دلار از کشورمان  صادر شده که نسبت به سال قبل چهار درصد در وزن و ۶.۷ درصد در ارزش با افزایش همراه بوده است .

🔹وی افزود :۸۲ کشور ، مقصد صادرات انواع خرمای ایرانی در سال ۱۴۰۲ بوده که هند با خرید ۹۰ هزار و ۲۳۷ تن ، به ارزش ۸۴ میلیون و ۷۹۴ هزار دلار ، مقصد نخست انواع خرمای ایرانی بود و پس از آن، پاکستان با خرید ۹۱ هزار و ۱۹۹ تن به ارزش ۷۲ میلیون و ۴۴ هزار و ۵۷۶ دلار ، ترکیه با خرید ۳۹ هزار و ۴۸ تن به ارزش ۳۶ میلیون و ۱۶۷ هزار دلار ، قزاقستان با ۲۴ هزار و ۱۴۳ تن به ارزش ۱۸ میلیون و ۲۲ هزار دلار ، چین با ۱۰ هزار و ۳۲۱ تن به ارزش ۱۱ میلیون و ۹۷۵ هزار دلار ، عراق با هشت هزار و ۸۸۶ تن به ارزش ۹ میلیون و ۴۴۰ هزار دلار و روسیه با ۱۰ هزار و ۱۰۳ تن به ارزش ۹ میلیون و ۳۷۶ هزار دلار ، مقاصد دوم تا هفتم صادرات انواع خرمای ایرانی در سال ۱۴۰۲ بودند‌.

🔹مدیرکل دفتر مطالعه ، پایش و توسعه بازار سازمان تعاون روستایی ایران ،در خصوص میزان صادرات انواع خرماهای ایرانی توضیح داد: خرمای مضافتی با ۱۵۹ هزار و ۵۰۱ تن به ارزش ۱۸۱ میلیون و ۲۲۲ هزار و ۲۰۶ دلار ، بیشترین میزان خرید را در بین خرماهای ایرانی در جهان داشته و ۶۵ کشور نیز به صورت مستقیم این خرما را از کشورمان در سال ۱۴۰۲ وارد کردند .

🔹لطیفی در خصوص سایر خرماهای پر طرفدار ایرانی گفت: خرمای زاهدی با ۷۲ هزار و ۴۸۸ تن به ارزش ۴۳ میلیون و ۵۷۵ هزار دلار ، دومین خرمای پر فروش ایرانی بود که ۳۶ کشور خریدار آن بودند و پس از آن خرمای شاهانی با ۴۶ هزار و ۴۵۹ تن به ارزش ۳۷ میلیون و ۳۵۴ هزار دلار ، میهمان ۳۰ کشور بود .

🔹وی افزود: خرمای کلوته با ۴۴ هزار و ۶۹۷ تن به ارزش ۳۰ میلیون و ۲۸۵ هزار دلار و صادرات به ۲۸ کشور ، خرمای پیاروم با پنج هزار و ۸۶۶ تن به ارزش ۱۸ میلیون و ۶۵۵ هزار دلار و صادرات به ۳۱ کشور ، خرمای استعمران با ۳۸ هزار و ۵۸۷ تن به ارزش ۱۷ میلیون و ۴۵۴ هزار دلار و صادرات به ۵۶ کشور ، خرمای کبکاب با ۱۰ هزار و ۲۴۱ تن به ارزش ۹ میلیون و ۴۴۰ هزار دلار و صادرات به ۳۳ کشور ، خرماهای سایر (فاقد کد تعرفه مستقل تعریف شده ) با ۱۰ هزار و ۹۳۰ تن به ارزش ۶ میلیون و ۷۹۴ هزار دلار و صادرات به ۴۵ کشور ، خرمای خاصویی با ۷۱۷.۵ تن به ارزش ۷۷۱هزار و ۵۰۰ دلار و صادرات به ۱۲ کشور و خرمای برحی با ۸.۵ تن به ارزش ۱۵ هزار و ۳۰۶ دلار و صادرات به دو کشور به ترتیب  از پر طرفدارترین خرماهای صادر شده در سال ۱۴۰۲ بودند‌.

🔹مدیرکل دفتر مطالعه ، پایش و توسعه بازار سازمان تعاون روستایی ، اشاره ای به نام همه کشورهای خریدار خرمای ایرانی داشت و گفت : اتریش، اردن، آرژانتین ، ارمنستان، ازبکستان ، اسپانیا، استرالیا، آفریقای جنوبی ، افغانستان، آلبانی ، آلمان ، امارات، اندونزی ، انگلستان، اوکراین، اوگاندا، ایتالیا، ایسلند، بحرین، برزیل، بلاروس، بلژیک، بلغارستان، بنگلادش، بوسنی ، پاکستان، پرو، تاجیکستان ، تانزانیا ، تایلند ، تایوان ، ترکمنستان ، ترکیه ، ترینیداد و توباگو ، مالت، آذربایجان، چک، مولداوی، یوگسلاوی ، چین، دانمارک ، رومانی، ژاپن ، سریلانکا ، سنگاپور ، سوریه ، سومالی، سوئیس، سوئد، شیلی، صربستان، عراق، عمان، روسیه، فرانسه، فنلاند ، فیلیپین ، قرقیزستان ، قزاقستان ، قطر ، کانادا، کره جنوبی، کرواسی ، کلمبیا ، کنیا، کویت ، گرجستان ، لبنان، لهستان، لیتوانی ، مالدیو، مالزی، مجارستان، مغولستان، مکزیک ، موریس، نروژ ، نیوزیلند ، هلند ، هند ، ونزوئلا و یونان ، ۸۲ کشور خریدار خرمای ایرانی در سال ۱۴۰۲ بودند‌‌.
@latifir
بخشی از گفتگو با روزنامه خراسان در خصوص بررسی تجارت با آفریقا
(بخش زیادی از موارد به تشخیص رسانه فوق منتشر نشد و صرفا بخش کاهش تجارت که آن هم عیناً گفته نشده منتشر شده که در گفتگوی مفصل اینجانب، ظرفیت های فنی و مهندسی ، مراکز تجاری و اتفاقاتی که به زودی شاهد آن در روابط با آفریقا خواهیم بود ، مانند تجارت ۱۰ میلیارد دلاری و تجارت غیر مستقیم ، کامل نیامده است )
http://khorasannews.com/newspaper/page/21484/1/808174/0
کانال سیدروح‌اله لطیفی
Photo
بخش دوم گفتگو با روزنامه خراسان ؛
ظرفیت های توسعه تجارت با آفریقا

حسین بردبار: دیروز در گزارشی که در همین صفحه منتشر شد، در گفت وگو با سید روح ا... لطیفی، سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران و سخنگوی سابق گمرک به بررسی وضعیت تجارت کشورمان با قاره آفریقا پرداختیم درادامه و در بخش دوم این گفت وگو به بررسی ظرفیت های توسعه روابط تجاری و چگونگی رفع این چالش و ارتقای سهم روابط تجاری مان می پردازیم که می خوانید:

با توجه به سهم ناچیز روابط تجاری با آفریقا نسبت به آن چه باید باشد، ما چه ظرفیت هایی برای پرکردن این فاصله داریم؟
-بازار آفریقا، 1.3 میلیارد نفر جمعیت دارد که ترکیبی از زبان ها، نژادها و اقتصادهای مختلف است بنابراین می تواند سلایق و ذائقه های مختلف تولیدکنندگان ما را پاسخ بدهد و هرتولیدکننده ای با هر سلیقه ای در آن فعال شود. بیش از 15 کشور از مجموع 54 کشور آفریقایی ذخایر نفت و گاز دارند که الان کشورهای دیگری برای آن ها کار استخراج و استحصال نفت و فراورده های آن را انجام می دهند و این ظرفیتی برای کشورماست که در آن با استفاده از توان انسانی و فناوری خودمان فعال شویم که هم منافع ما و هم این کشورها دنبال شود. حدود 38 درصد از واردات کشور ما را کالاهای اساسی مثل گندم، جو، ذرت و برخی از محصولات کشاورزی تشکیل می دهند که این محصولات در قالب کشت فراسرزمینی در این قاره می تواند با فناوری ایرانی و با استفاده از خاک حاصل خیز و رودخانه ها و شرایط آب و هوایی که دارد، کشت شود که اشتغال زایی و امنیت غذایی برای کشورمان که شرایط نیمه خشک و بیابانی دارد، ایجاد می کند. مردم قاره آفریقا نگاه مثبتی به ایرانیان دارند چون در دل تاریخ همواره ایرانیانی که با قاره آفریقا تعامل داشته اند، مبتنی بر منافع و خلق و خوی انسانی بوده است و آن ها نگاه استثمارگر و استعمارگر به ایرانیان ندارند ولی آن ها به برخی از کشورهایی که قرن ها در این قاره فعال هستند، نگاه مثبت ندارند و این خودش یک ظرفیتی است که ما باید بتوانیم از آن استفاده کنیم.

در چه حوزه هایی امکان سرمایه گذاری و کسب و کار داریم؟
- در حوزه انتقال دانش به ویژه در راه اندازی خطوط پالایشگاه ها و پتروشیمی ها، استخراج معادن و گاز طبیعی، خودروسازی، فولاد، مصالح ساختمانی و بازار مواد غذایی وغیره. شرکت های دانش بنیان و تولید کننده دارو نیز می توانند با انتقال دانش و راه اندازی خطوط تولید در این قاره در راستای برنامه 2063 این قاره فعالیت کنند که بر اساس آن کشورهای آفریقایی باید با شرکت ها و کشورهایی تعامل کنند که دراین قاره سرمایه گذاری کرده اند و تولیداتشان دراین قاره بومی شده است. ما برای این که به صورت مداوم برای آینده بازار آفریقا برنامه ریزی کنیم، باید دراین چارچوب ورود کنیم چون معافیت های بین کشوری در راستای برنامه های اتحادیه آفریقا خواهیم داشت و درنتیجه می توانیم کالاهایمان را ارزان تر به کشورهای آفریقایی و با تعرفه نزدیک به صفر برسانیم. در حوزه دارو نیز برخی از کشورهای تولیدکننده دارو با نگاه غیرانسانی سوابق بدی دارند و دربرخی از این کشورها به صورت آزمایشگاهی دارو را روی انسان ها آزمایش کرده اند در صورتی که با نگاه انسانی که بین ایران و این قاره وجود دارد ما می توانیم در تولید مشترک و استفاده از بازار این قاره در زمینه دارو اقدامات خوبی انجام دهیم.

ما چه هدف گذاری برای میزان تجارتمان با آفریقا می توانیم داشته باشیم؟
-در گام نخست آن چیزی که عملیاتی است و با کمی اصلاح در حوزه حمل و نقل، جابه جایی پول و افزایش آگاهی تجار و بازرگانان ایرانی و آفریقایی می توان ظرف سه، چهار سال به نتیجه رساند، هدف گذاری 10 تا 12 میلیارد دلار تجارت میان ایران و این قاره است که الان این ظرفیت وجود دارد، حتی اگر سهم یک درصدی کشورمان از نظر جمعیت و مساحت جهان را درنظر بگیریم و با رقم 1200 میلیارد دلاری حجم کل تجارت این قاره با جهان مقایسه کنیم نیز به همین رقم 12 میلیارد دلار می رسیم، البته به شرطی که تراز آن متعادل باشد یعنی فقط صادرات نداشته باشیم، وگرنه رقبا جای ما را می گیرند، باید تعادلی بین واردات و صادرات ما به این قاره به وجود بیاید که این فضا را برای پایداری تجارت ما با این قاره فراهم می کند. البته برای افزایش زیرساخت ها نیز باید تلاش کنیم که تلاش هایی در حال انجام است، به طوری که تعداد رایزن های بازرگانی ما در آفریقا قبل از دولت سیزدهم صفر بود که الان به 3نفر افزایش یافته و بازهم دارد اضافه می شود و مراکز تجاری هم بالای 10 مرکز هست که ابتکار عمل این دولت بوده است و به منزله نمایشگاه های کوچک معرفی ظرفیت های تجاری ایران در کشورهای هدف هستند که توسط بخش خصوصی باحمایت حاکمیت ایجاد می شوند.
@latifir
رشد ۶۵ درصدی صادرات سیر /روسیه مقصد نخست صادرات سیر خشک

🔺مدیرکل دفتر توسعه بازار سازمان تعاون روستایی گفت : در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۵۰ هزار تن سیر به ارزش ۴۰ میلیون دلار به ۳۲ کشور صادر شده که مقصد نخست صادرات سیر خشک،   روسیه و سیر تازه عراق بوده است.

🔹سید روح اله لطیفی ، مدیرکل دفتر مطالعه ، پایش و توسعه بازار سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ، اظهار داشت : سیر یکی از محصولات پر خاصیت و ویژه ای است که در برخی نقاط کشورمان ، مرغوب ترین سیر در منطقه و و بعضاً در دنیا تولید می شود ، محصولی که در استان همدان و برخی دیگر از  استان ها تولید می شود منحصر به فرد بوده ، که خوشبختانه در سال گذشته با ورود و تمرکز بیشتر تجار برای بازار رسانی این محصول صادرات کشورمان در این محصول رشد چشم گیری داشته است .

🔹وی افزود : در   سال گذشته ۴۹ هزار و ۸۳۱ تن انواع سیر به ارزش ۳۹ میلیون و ۳۰۳ هزار و ۵۷۰ دلار صادر شده که نسبت به مدت مشابه ۶۵ درصد در وزن و ۶۴ درصد در ارزش شاهد افزایش صادرات بودیم ، حتی در مقاصد صادراتی نیز از ۱۸ کشور خریدار سیر ایرانی به ۳۲ کشور رسیدیم .

🔹لطیفی در خصوص میزان  صادرات سیر به تفکیک  تازه و خشک توضیح داد: از مجموع سیر تازه و خشک صادر شده ، ۲۵ هزار و ۶۴۳ تن به ارزش ۲۰ میلیون و ۱۲۱ هزار و ۹۳۱ دلار ، سیر تازه بود  که این میزان با رشد ۵۶ درصدی در وزن و ۵۵ درصدی در ارزش همراه شده و تعداد کشورهای خریدار این نوع سیر از ۱۳ کشور به ۱۷ کشور افزایش پیدا کرده است .

🔹 وی افزود: ۲۴ هزار و ۱۸۸ تن  سیر خشک نیز به ارزش ۱۹ میلیون و ۱۸۱ هزار و ۶۳۹ دلار به ۳۲ کشور صادر شده که این میزان نسبت به سال ۱۴۰۱، رشد ۷۵ درصدی در وزن و ارزش داشته و از ۱۸ مقصد صادراتی نیز به ۳۲ کشور مقصد ، افزایش پیدا کرده است.

عراق مقصد نخست صادرات سیر تازه

🔹لطیفی در خصوص مقاصد صادراتی سیر تازه توضیح داد: بیشترین صادرات سیر تازه به عراق با ۱۰ هزار و ۵۹۰ تن انجام شده و پس از آن
افغانستان با ۷ هزار و ۹۵۵ تن ، روسیه با ۲ هزار و ۹۳۸ تن ، پاکستان با هزار و ۹۴۷ تن و ارمنستان ۵۱۲ تن ، آذربایجان ۳۷۷ تن، امارات ۳۴۳ تن ، ترکمنستان ۳۲۹ تن و  هند ۲۸۸ تن بود و کشورهای ازبکستان ، گرجستان ، کویت ، ترکیه ، عمان، لبنان ، قزاقستان، تاجیکستان در رتبه های بعدی قرار دارند.


روسیه مقصد نخست صادرات سیر خشک ایران

🔹دبیر کمیته توسعه صادرات تشکل های کشاورزی و روستایی ایران در خصوص مقاصد صادراتی سیر خشک گفت: مقصد اول صادرات سیر خشک در سال ۱۴۰۲ ، کشور روسیه با خرید ۸ هزار و ۳۱۱ تن بود  و بعد از آن کشورهای  خریدار سیر خشک ایرانی به ترتیب افغانستان با خرید پنج هزار و ۱۶۵ تن ، هند با  ۳ هزار و ۸۷۳ تن،  عراق با دو هزار و ۵۶۷ تن ، پاکستان با هزار و ۲۲۵ تن ، گرجستان با  ۹۲۶ تن ، امارات با ۳۷۳ تن ،  لبنان با ۳۴۳ تن، سوریه با  ۲۳۵ تن ، ترکیه با ۱۷۰ تن ، ترکمنستان با ۱۵۹ تن ،  ازبکستان ۱۴۵ تن ، اوکراین ۱۱۳ تن ، تاجیکستان با ۹۴ تن، ارمنستان با ۸۹ تن ، آذربایجان با ۷۵ تن، کویت با ۷۳ تن ، آلبانی ۶۶ تن،  مالزی با ۴۱ تن ،  عمان با ۳۷ تن، قزاقستان با ۳۳ تن، سریلانکا و صربستان هر کدام ۲۲ تن، یوگسلاوی با ۲۱ تن، انگلستان با ۶ تن، قطر با ۲.۸ تن ، ونزوئلا با ۹۲۹ کیلوگرم، کانادا با ۵۲۵ کیلوگرم ، استرالیا با ۴۳۱ کیلوگرم، سوئد با ۱۱۵ کیلوگرم ، فرانسه با ۱۰۵ کیلوگرم و ایتالیا با ۸ کیلوگرم بودند‌.
@latifir
۵۵کشورمقصد زعفران ایرانی / افزایش صادرات زعفران با بسته بندی و کاهش فروش فله ای

🔺مدیرکل توسعه بازار سازمان تعاون روستایی از افزایش صادرات زعفران با بسته بندی زیر ۳۰ گرم در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال های قبل خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۱ صادرات زعفران با بسته بندی تا ۱۰ گرمی و بین ۱۰ تا ۳۰ گرم نزدیک به ۱۵.۵ درصد کل زعفران صادره بود که این نسبت در سال ۱۴۰۲ به ۲۲ درصد کل صادرات این محصول رسید .

🔹سید روح اله لطیفی ، مدیرکل دفتر مطالعه ، پایش و توسعه بازار سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اظهار داشت :۲۲۱ تن زعفران ایرانی در سال ۱۴۰۲ به ۵۵ کشور به صورت مستقیم  صادر شد که ارزش صادراتی اظهاری آن ۲۰۷ میلیون و ۷۸۶ هزار و ۲۸۱ دلار بوده، که با وجود رشد صادرات از لحاظ وزنی و افزایش قیمت  این محصول در کشور و بازارهای بین المللی شاهد کاهش ۱۵.۷ درصدی در  اظهار  ارزش این محصول هستیم.

🔹وی افزود : در سال ۱۴۰۲ صادرات زعفران با بسته بندی  کمتر از ۳۰ گرم رشد مناسبی داشته که ۲۲ درصد از زعفران های صادر شده را به خود اختصاص داده در صورتی که در سال ۱۴۰۱ این میزان حدود ۱۵.۵ درصد وزن  کل صادرات این محصول بوده است .

🔹لطیفی گفت: ۳۱.۴ تن از زعفران های صادر شده در سال ۱۴۰۲ ، زعفران های با بسته بندی زیر ۱۰ گرم بودند که این محصول با این بسته بندی نسبت به سال قبل ۶۷.۲ درصد افزایش داشته است و ۴۲ کشور مقصد آن بودند ، ۱۳۱ کیلوگرم پودر زعفران، در بسته بندی زیر ۱۰ گرم در سال قبل صادر شده که این محصول فرآوری شده نسبت به سال قبل رشد ۵۶ درصدی داشته و ۱۱ کشور خریدار مستقیم آن بودند‌.

🔹وی افزود: ۱۶.۴ تن زعفران نیز با بسته بندی ۱۰ تا ۳۰ گرمی به ۲۹ کشور صادر شده که ۱۲.۵ درصد بیشتر از سال قبل بوده و ۴۶۳ کیلوگرم محصول فرآوری شده پودر زعفران هم در بسته بندی ۱۰ تا ۳۰ گرمی  در سال ۱۴۰۲ به ۱۱ کشور صادر شده که ۱۴.۹ درصد نسبت به سال قبل کمتر صادر شده است.

🔹لطیفی در خصوص زعفران با بسته بندی ۳۰ گرم به بالا گفت: نزدیک به ۱۷۳ تن از زعفران های صادر شده در سال ۱۴۰۲ ، زعفران های با بسته بندی بالای ۳۰ گرم بودند که برای این محصول، صادرات فله به شمار می آید که نسبت به مدت مشابه به دلیل افزایش صادرات با بسته بندی با کاهش ۵.۹ درصدی همراه بوده است .

🔹مدیرکل دفتر مطالعه ، پایش و توسعه بازار سازمان تعاون روستایی در خصوص مقاصد زعفران ایرانی گفت: امارات با خرید ۶۷ هزار و ۱۲۰ کیلوگرم زعفران مقصد نخست و پس از آن چین با خرید ۴۹هزار و ۲۰۰ کیلوگرم ، اسپانیا با ۴۳ هزار و ۸۲۰ کیلوگرم ، افغانستان با ۲۱ هزار و ۷۱۶ کیلوگرم و رشد ۱۹۸ درصدی ، قطر با پنج هزار و ۷۷۴ کیلوگرم ، ایتالیا با پنج هزار و ۶۰۴ کیلوگرم ، کویت با سه هزار و ۳۰۱ کیلوگرم، عمان با دو هزار و ۹۹۳ کیلوگرم ، بحرین با دو هزار و ۶۸۳ کیلوگرم و فرانسه با دو هزار و ۴۳۳ کیلوگرم مقاصد دوم تا دهم صادرات زعفران ایرانی بودند.

🔹وی افزود: هند، آلمان ، هلند، تایوان، هنگ کنگ ، کانادا نیز خریداران بالای هزار کیلوگرم  زعفران بودند و پس از آن کشورهای سوئد، بلژیک ، انگلستان ، مالزی، استرالیا، ترکیه، عراق، سوییس، روسیه ، موریس، سنگاپور ، قزاقستان، ژاپن، تایلند، اسلوونی، اردن، فیلیپین، اتریش ، نروژ، نیوزیلند، کره جنوبی، رومانی ، پاکستان، آفریقای جنوبی، بنگلادش ، یونان، کرواسی، چک، اندونزی ، آرژانتین، برزیل، دانمارک، ایرلند، بوسنی، تونس ، عربستان، گرجستان و  مجارستان در رتبه های بعدی خرید زعفران از ایران در سال ۱۴۰۲ قرار دارند.

🔹لطیفی در خصوص افزایش سه برابری صادرات زعفران به افغانستان گفت: صادرات زعفران ایرانی  به افغانستان حدود   ۱۹۸ درصد افزایش داشته که این امر می تواند ارتباط مستقیمی با حقوق ورودی صفر درصدی زعفران از مبدا  افغانستان به بازار مصرف هند داشته باشد که در راستای پیمان های مشترک هند و افغانستان صورت می گیرد، در صورتی که اگر تاجر ایرانی و برخی کشورهای دیگر  بخواهند این محصول را وارد بازار هند کنند باید بیش از ۳۸ درصد حقوق ورودی یا اصطلاحا تعرفه گمرکی پرداخت کنند که این اختلاف تعرفه ای باعث شده شراکتی بین برخی تجار ایرانی و افغان برای بهره گیری از این مزیت در افزایش سود و کاهش هزینه ها به وجود بیاید تا سهمی از  بازار مصرف  بیش از پنجاه تن زعفران در هند را در اختیار بگیرند.

🔹دبیر کمیته توسعه صادرات تشکل ها و اتحادیه های کشاورزی ایران در پایان گفت : بیشترین میزان صادرات زعفران در سال گذشته  به ترتیب مربوط به ماه‌های  آبان  با ۲۶.۴ تن و  اردیبهشت  با ۲۵.۴ تن ، اسفند با ۲۲ تن ، آذر با ۲۱.۴ تن و بهمن با ۲۰.۸ تن بوده است و کمترین میزان صادرات مربوط به فروردین با ۱۲.۴ تن بوده است .
@latifir
HTML Embed Code:
2024/05/17 20:15:37
Back to Top