TG Telegram Group Link
Channel: کانال سیدروح‌اله لطیفی
Back to Bottom
در گفت‌و‌گو با سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت مطرح شد

♨️واردات 18.5 میلیون تن کالای اساسی به کشور

🔹روح الله لطیفی در گفتگو با ایران اقتصادی اظهار کرد: در 9 ماهه سال‌جاری 18 میلیون و 455 هزار و 162 تن و 488 کیلوگرم کالای اساسی به ارزش 12 میلیارد و 443 میلیون و 337 هزار و 33 دلار از گمرکات شمالی و جنوبی به کشورمان وارد شده، این در حالی است که در همین بازه زمانی در سال گذشته 18 میلیون و 374 هزار و 763 تن و 563 کیلوگرم مواد غذایی و محصولات کشاورزی به ارزش 13 میلیارد و 100 میلیون و 683 هزار و 890 دلار از طریق بنادر جنوبی و شمالی وارد کشور شده و محموله‌های این کشتی‌ها پس از تخلیه و بارگیری به مراکز جمعیتی سراسر کشور ارسال شده بود.

🔹میزان تجارت محصولات کشاورزی و مواد غذایی اعم از واردات و صادرات این محصولات طی این مدت 24 میلیون و 500 هزار و 162 تن و 488 کیلوگرم به ارزش 16 میلیارد و 756 میلیون و 285 هزار و 166 دلار بوده است.

https://newspaper.ireconomy.ir/182/3/10069
واردات گوجه فرنگی از ابتدای روز پنج شنبه۵ بهمن تا اطلاع ثانوی به اقلیم کردستان عراق ممنوع است.
@latifir
19-22.pdf
1.5 MB
ویژه نامه گمرک روزنامه دنیای اقتصاد
گزارش شبکه الجزیره قطر در خصوص سفر رییس جمهور به ترکیه و گفتگوی سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت با این شبکه


https://www.aljazeera.net/politics/2024/1/24/%d8%b1%d8%a6%d9%8a%d8%b3%d9%8a-%d9%8a%d8%b2%d9%88%d8%b1-%d8%a3%d9%86%d9%82%d8%b1%d8%a9-%d8%ad%d8%a7%d9%85%d9%84%d8%a7-%d9%85%d9%84%d9%81%d8%a7%d8%aa-%d8%a7%d9%82%d8%aa%d8%b5%d8%a7%d8%af%d9%8a%d8%a9
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تجارت ۸.۵ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۹ ماه

🔺توسعه تجارت با ترکیه تا ۳۰ میلیارد دلار
ایران و ترکیه برای افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور تا ۳۰ میلیارد دلار هدفگذاری کردند..

🔹به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شرکت در هشتمین نشست شورای عالی همکاری‌های ایران و ترکیه و پیگیری افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور تا ۳۰ میلیارد دلار از جمله برنامه‌های رئیس جمهور در این سفر بود.. هدفی که تا قبل از شیوع همه گیری کرونا تا ۲۰ میلیارد دلار پیش رفته بود.
سهم سالانه تجارت ترکیه در جهان حدود ۶۱۸ میلیارد دلار است.
https://www.iribnews.ir/fa/news/4133068/%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%A7-%D8%AA%D8%B1%DA%A9%DB%8C%D9%87-%D8%AA%D8%A7-%DB%B3%DB%B0-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D8%AF%D9%84%D8%A7%D8%B1

@latifir
مزایده هزار کیلوگرم زعفران با کیفیت در تعاون روستایی

قابل توجه صادرکنندگان و واحد‌های تولیدی مواد غذایی
@latifir
رشد ۲۲ درصدی صادرات محصولات کشاورزی و غذایی + لیست ۴۰ محصول نخست صادراتی مواد غذایی

🔺سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت از رشد ۸.۴ درصدی وزن و ۲۲ درصدی ارزش صادرات محصولات کشاورزی ، شیلاتی ، دامی و غذایی ، در ۱۰ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد که لبنیات ، پسته و گوجه فرنگی سه محصول نخست صادراتی کشور در بین محصولات غذایی و کشاورزی ایران در این مدت بودند‌.

🔹سید روح اله لطیفی ، سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت ، معدن و تجارت ایران اظهار داشت : از ابتدای امسال تا پایان دی ماه ۶ میلیون و ۷۷۵ هزار و ۶۵۸ تن محصول کشاورزی ، غذایی ، دامی و شیلاتی  به ارزش چهار میلیارد و ۸۷۳ میلیون و ۱۹۴ هزار و ۸۸۴ دلار ، صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ رشد ۸.۴ درصدی در وزن و ۲۲ درصدی در ارزش داشته است .

🔹وی افزود : از این میزان چهار میلیون و ۹۴۴ هزار و ۴۸۱ تن محصولات زراعی ، یک میلیون و ۱۳۳ هزار و ۷۱۰ تن محصولات غذایی فرآوری شده و نهایی و ۶۹۷ هزار و ۴۶۷ تن نیز  محصولات دامی ، شیلاتی و لبنی بوده که به ترتیب ارزش صادراتی آنها، دو میلیارد و ۹۳۰ میلیون و ۵۸۵ هزار و ۷۲۸ دلار ، ۹۳۱ میلیون و ۹۶۱ هزار و ۱۵۸ دلار و یک میلیارد و ۱۰ میلیون و ۶۴۷ هزار و ۹۹۸ دلار بوده است .

🔹لطیفی در خصوص میزان تغییرات صادرات این محصولات نسبت به مدت مشابه گفت: میزان صادرات محصولات زراعی و باغی و کشاورزی رشد ۳ درصدی در وزن و ۲۵ درصدی در ارزش ، محصولات فرآوری شده و صنایع تبدیلی، رشد ۲۶ درصدی در وزن و ۲۲ درصدی در ارزش و محصولات دامی و شیلاتی و لبنی هم رشد ۲۸ درصدی در وزن و ۱۳ درصدی در ارزش را نسبت به ده ماهه سال قبل نشان می دهند .

🔹وی در خصوص چهل کالای نخست صادراتی محصولات غذایی و کشاورزی توضیح داد: لبنیات با ۵۶۱.۴ میلیون دلار ، پسته با ۴۷۸.۷ میلیون دلار ، گوجه فرنگی با ۲۵۵.۴ میلیون دلار ، سیب با ۲۴۸.۷ میلیون دلار و محصولات شیلاتی با ۲۴۴.۹ میلیون دلار پنج محصول نخست صادراتی  غذایی و کشاورزی کشور در ده ماهه نخست امسال بودند.

🔹لطیفی افزود: خرما با ۲۳۱ میلیون دلار ، زعفران با ۱۷۲ میلیون دلار، کشمش با ۱۵۳.۶ میلیون دلار ، هندوانه با ۱۵۰ میلیون دلار، تخم مرغ با ۱۴۱ میلیون دلار ، رب گوجه با ۱۱۶ میلیون دلار ، پیاز تازه با ۱۰۶ میلیون دلار، مرکبات با ۸۸ میلیون دلار، کیوی با ۸۶ میلیون دلار ، شیرینی بدون کاکائو با ۸۱ میلیون دلار ، نان صنعتی با ۶۹ میلیون دلار ، فلفل با ۶۵ میلیون دلار، هلو با ۶۲ میلیون دلار، خمیرهای غذایی با ۶۱ میلیون دلار و آب میوه با ۶۰ میلیون دلار در رتبه های ششم تا بیستم صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در ۱۰ ماهه امسال بودند.

🔹سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت  در ادامه گفت: حبوبات با ۵۸ میلیون دلار، قند و شکر با ۵۰ میلیون دلار ، انجیر خشک با ۴۹ میلیون دلار ، بستنی با ۴۲ میلیون دلار ، آلو با ۴۰.۴ میلیون دلار ، کاهو با ۴۰.۳ میلیون دلار ، خوراک ماهی آماده با ۳۸ میلیون دلار، سیر با ۳۷ میلیون دلار، میوه های خشک ۳۵ میلیون دلار ، خربزه با ۳۴ میلیون دلار ، شکلات با کاکائو با ۳۳ میلیون دلار ، انواع روغن گیاهی و خوراکی با ۲۹میلیون دلار ، خیار با ۲۹ میلیون دلار ، گیلاس با ۲۸ میلیون دلار ، مخمرهای زنده با ۲۷.۸ میلیون دلار ، بادام با ۲۴ میلیون دلار ، گل کلم با ۲۴ میلیون دلار ، کلم با ۲۳ میلیون دلار ، مربا و ژله با ۲۲ میلیون دلار و فرآورده های هموژنیزه میوه ها با ۲۱ میلیون دلار، در رتبه های بیست و یکم تا چهلم محصولات صادراتی غذایی و کشاورزی ایران در ۱۰ ماهه امسال بودند.

🔹وی در پایان گفت : سهم دی ماه در صادرات ده ماهه محصولات غذایی و کشاورزی ۷۵۱ هزار و ۲۲۰ تن کالا به ارزش ۵۵۱ میلیون و ۵۵۶ هزار و ۷۳۵ دلار بوده که نسبت به دی ماه سال قبل،  ۱۶ درصد در وزن و ۲۱ درصد در ارزش با افزایش همراه بوده است .
@latifir
تجارت ۵۰ میلیارد دلاری ایران و کشورهای همسایه در ۱۰ ماه/ ۵۷ درصد از کل صادرات ایران به همسایگان

🔺سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت از تجارت غیر نفتی ۵۰ میلیارد دلاری ایران و ۱۵ کشور همسایه در ۱۰ ماهه امسال خبر داد که نسبت به مدت مشابه با رشد ۱.۸ درصدی همراه بوده است.

🔹سید روح اله لطیفی ، سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت معدن و تجارت ایران در خصوص تجارت غیر نفتی ایران با ۱۵ کشور همسایه اظهار داشت : از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه، ۷۹ میلیون و ۹۸۲ هزار و ۳۶۰ تن کالا به ارزش ۴۹ میلیارد و ۸۳۱ میلیون و ۸۷۱ هزار دلار بین ایران و کشورهای همسایه ایران تبادل شد که سهم صادرات ایران به این کشورها ۶۰ میلیون و ۳۶۸ هزار و ۶۴۲ تن کالا به ارزش ۲۳ میلیارد و ۱۵۰ میلیون و ۴۸۳ هزار دلار و سهم واردات ایران از کشورهای همسایه، ۱۹ میلیون و ۶۱۳ هزار و ۷۱۷ تن به ارزش ۲۶ میلیارد و ۶۸۱ میلیون و ۳۸۸ هزار و ۴۶۵ دلار بوده است .

🔹وی افزود: ۵۳.۴ درصد وزن و ۵۷.۲ درصد ارزش صادرات ۱۰ ماهه کشور به مقصد ۱۵ کشور همسایه ایران بوده است.

🔹مدیرکل دفتر  مطالعه ، پایش و توسعه بازار سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در خصوص صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران به همسایگان گفت: در ۱۰ ماهه امسال ۶ میلیون و ۱۵۱ هزار و ۷۴۴ تن محصولات دامی ، شیلاتی ، زراعی، کشاورزی و غذایی به ارزش سه میلیارد و ۹۰۹ میلیون و ۶۴۸ هزار و ۷۰۸ دلار به کشورهای همسایه ایران صادر شده که شامل ۹۱ درصد وزن و ۸۰ درصد ارزش کل صادرات محصولات کشاورزی و غذایی کشور به دنیا بوده است و یا به عبارتی دیگر مقصد اصلی صادرات این نوع محصولات، کشورهای همسایه بودند .

🔹لطیفی در خصوص میزان صادرات ۱۰ ماهه به  همسایگان توضیح داد: عراق با خرید ۷.۲ میلیارد دلار، امارات با ۵.۲ میلیارد دلار، ترکیه با ۳.۵ میلیارد دلار ، پاکستان با ۱.۷ میلیارد دلار و افغانستان با ۱.۵ میلیارد دلار ، پنج مقصد نخست صادرات کشورمان در بین همسایگان بودند .

🔹وی افزود: عمان با خرید ۹۱۶ میلیون دلار ، روسیه با ۷۶۰ میلیون دلار ، آذربایجان با ۴۹۹.۵ میلیون دلار ، ترکمنستان با ۳۶۸ میلیون دلار ، ارمنستان با ۳۳۳ میلیون دلار ، قزاقستان با ۱۶۳.۵ میلیون دلار ، کویت با ۱۴۶ میلیون دلار ، قطر با ۹۰ میلیون دلار ، بحرین با ۸.۳ میلیون دلار و عربستان با ۳۶۱ هزار دلار مقاصد ششم تا پانزدهم صادرات ایران به کشورهای همسایه بودند‌.

🔹سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص میزان واردات از کشورهای همسایه گفت: در ۱۰ ماهه امسال ، امارات با فروش ۱۷ میلیارد دلار ، ترکیه با ۶ میلیارد دلار ، روسیه با ۱.۵ میلیارد دلار ، عمان با ۷۷۸ میلیون دلار و پاکستان با ۵۲۷ میلیون دلار ، ‌پنج کشور نخست در بین همسایگان برای فروش کالاهای مورد نیاز کشورمان بودند‌.

🔹وی افزود : عراق با فروش ۵۰۲ میلیون دلار، قطر با ۹۰ میلیون دلار ، قزاقستان  با ۵۶.۳ میلیون دلار ، آذربایجان با ۳۹.۶ میلیون دلار، ارمنستان با ۳۹.۵ میلیون دلار، ترکمنستان با ۳۴.۳ میلیون دلار ، افغانستان با ۳۲.۸ میلیون دلار ، کویت با ۸.۷ میلیون دلار و بحرین با ۱.۲ میلیون دلار در رتبه های ششم تا چهاردهم فروش کالا به ایران در بین ۱۵ کشور همسایه از ابتدای سال تا کنون بودند(عربستان بدون فروش کالا به ایران در این مدت) .

@latifir
مسیر جدید توسعه روابط تجاری ايران با روسیه

📌مدیرکل دفتر مطالعه، پایش و توسعه تجارت خارجی سازمان تعاون روستایی ایران گفت: کاهش هزینه‌های تعرفه‌ای و از طرفی هم بحران اوکراین باعث شده که ما یکی از تأمین کننده‌های نیاز‌های غذایی کشور روسیه با بیش از ۱۴۰ میلیون نفر جمعیت باشیم.

https://www.iribnews.ir/00HPxD

@latifir
تجارت ۳۷.۱ میلیارد دلاری ایران با اعضای شانگهای / رشد ۵.۵ درصدی تجارت ایران با اعضای شانگهای

🔺سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت از رشد ۴۱ درصدی و ۵.۵ درصدی وزن و ارزش تجارت ایران با اعضای سازمان شانگهای در ۱۰ ماهه امسال خبر داد.

🔹سید روح اله لطیفی ، سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت معدن و تجارت ایران در خصوص تجارت غیر نفتی ایران با کشورهای عضو و ناظر سازمان همکاری های شانگهای اظهار داشت : از ابتدای سال تا پایان دی ماه ۶۴ میلیون و ۳۱۱ هزار تن کالای غیر نفتی  به ارزش ۳۷ میلیارد و ۱۳۸ میلیون و ۴۷۳ هزار دلار بین ایران و ۱۱ عضو و ناظر سازمان همکاری های شانگهای تبادل شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزنی ۴۰.۷ درصد و از لحاظ ارزش ۵.۵ درصد رشد داشته است.

🔹وی افزود : صادرات غیرنفتی کشورمان به اعضای سازمان شانگهای در این مدت ۵۴.۵ میلیون تن کالا به ارزش ۱۸ میلیارد دلار بوده که نشانگر  رشد یک درصدی ارزش نسبت به مدت مشابه است و ۴۸.۲ درصد وزن و ۴۴.۴ درصد ارزش کل صادرات ۱۰ ماهه ایران را در این مدت به خود اختصاص داده است.

🔹لطیفی در ادامه گفت: واردات ایران از ۱۱ کشور عضو و ناظر سازمان همکاری های شانگهای در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۲ هم ۹.۷ میلیون تن کالا به ارزش ۱۹ میلیارد و ۱۶۹ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه رشد ۱۷.۹ درصدی در وزن و ۱۰.۵ درصدی در ارزش داشته که این میزان ۲۹.۷ درصد وزن و ۳۵.۲ درصد کل ارزش واردات ۱۰ ماهه کشور را در بر می گیرد.

🔹سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت ،در خصوص میزان صادرات ایران به کشورهای سازمان شانگهای توضیح داد: چین با خرید ۱۱.۵ میلیارد دلار ، هند با ۱.۸ میلیارد دلار، پاکستان با ۱.۷ میلیارد دلار ، افغانستان با ۱.۵ میلیارد دلار و روسیه با ۷۶۰.۴ میلیون دلار پنج مقصد نخست و ازبکستان با ۲۷۲ میلیون دلار، تاجیکستان با ۲۱۰ میلیون دلار، قزاقستان با ۱۶۳.۵ میلیون دلار ، قرقیزستان با ۶۳.۳ میلیون دلار ، بلاروس با ۱۷.۱ میلیون دلار و مغولستان با ۳۳۰ هزار دلار در رتبه های ششم تا یازدهم مقاصد صادراتی کالاهای غیر نفتی ایران به اعضای سازمان همکاری های شانگهای در ۱۰ ماهه امسال بودند.

🔹وی در خصوص کشورهای فروشنده  و میزان واردات از آنها گفت: چین با فروش ۱۵.۲ میلیارد دلار ، هند با ۱.۶ میلیارد دلار ، روسیه با ۱.۵ میلیارد دلار ، پاکستان با ۵۲۷ میلیون دلار و ازبکستان با ۹۹.۴ میلیون دلار ، پنج کشور نخست تامین کالاهای مورد نیاز ایران از ابتدای سال تا پایان دی ماه، در بین اعضای شانگهای بودند و پس از این پنج کشور ، تاجیکستان با فروش ۶۰.۷ میلیون دلار، قزاقستان با ۵۶.۳ میلیون دلار، بلاروس با ۴۹.۶ میلیون دلار ، افغانستان با ۳۲.۸ میلیون دلار ، مغولستان با ۱۹.۴ میلیون دلار و قرقیزستان با ۵.۱ میلیون دلار قرار دارند .

@latifir
۴۲ درصد صادرات ایران به اوراسیا محصولات غذایی و کشاورزی است / رشد ۱۱ درصدی صادرات ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا

🔺مدیرکل پایش و توسعه بازار سازمان تعاون روستایی گفت : ۲۳ درصد وزن و ۴۲ درصد ارزش صادراتی ایران به پنج کشور عضو اتحادیه اوراسیا را محصولات شیلاتی ، کشاورزی و غذایی تشکیل می دهد که متوسط هر تن کالای صادراتی ایران به این اتحادیه ۷۲۳ دلار یعنی دو برابر متوسط صادرات کل کشور بوده است .

🔹سید روح اله لطیفی در نشست مدیران سازمان و شبکه تعاون روستایی مازندران در خصوص صادرات به اوراسیا اظهار داشت : از ابتدای امسال تا پایان دی ماه ، سه میلیون و ۳۷۰ هزار و ۴۰۱ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۳۳۷ میلیون و ۶۱۰ هزار و ۴۷ دلار به پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا صادر شده که نسبت به مدت مشابه با رشد ۱۹ درصدی در وزن و ۱۱ درصدی در ارزش همراه بوده است .

🔹وی افزود: از این میزان کالای صادر شده  ۲۳ درصد وزن و ۴۲ درصد ارزش کالای صادر شده یعنی ۷۷۱ هزار و ۱۱۲ تن به ارزش ۵۵۷ میلیون و ۲۶۱ هزار و ۴۰۴ دلار محصولات شیلاتی ، لبنی ، زراعی ، باغی ،  غذایی و فرآوری بودند که نسبت به ده ماهه سال قبل ، رشد ۱۷.۲ درصدی در وزن و ۱۶.۴ درصدی در ارزش داشتند.

🔹دبیر کمیته توسعه صادرات شبکه تعاونی های کشاورزی ایران در ادامه گفت : صادرات ایران به روسیه در این مدت یک میلیون و ۸۲۴ هزار و ۸۹۳ تن به ارزش ۷۶۰ میلیون و ۳۷۳ هزار و ۱۱۱ دلار بود که ۶۰۶ هزار و ۱۶۲ تن از آن به ارزش ۴۱۰ میلیون و ۵۰۳ هزار و ۵۶۴ دلار آن محصولات غذایی و کشاورزی با سهم ۵۴ درصد از کل صادرات به این کشور بود .

🔹وی افزود روسیه با جمعیت ۱۴۰ میلیون نفره، حدود ۷۷ درصد جمعیت این اتحادیه را به خود اختصاص داده و ۷۸.۶ درصد وزن و ۷۳.۷ درصد ارزش صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران نیز  به این اتحادیه در این ۱۰ ماه به مقصد روسیه صادر شده است .

🔹لطیفی در خصوص سایر مقاصد توضیح داد: صادرات ایران به قزاقستان در این مدت ۱۶۳ میلیون و ۴۹۴ هزار و ۵۰۶ دلار بود که ۴۱ درصد آن به ارزش ۶۶ میلیون و ۲۵۹ هزار و ۱۱۲ دلار محصولات غذایی و کشاورزی بود ، قرقیزستان هم از مجموع  سبد واردات ۶۳ میلیون و ۲۸۱ هزار و ۲۹۵ دلاری خود از ایران ۶۱.۲ درصد آن را به ارزش ۳۸ میلیون و ۷۸۸ هزار و ۱۳۷ دلار ، به  محصولات غذایی و کشاورزی ایران اختصاص داد .

🔹 مدیرکل دفتر مطالعه ، پایش و توسعه بازار تعاون روستایی ایران افزود : چهارمین مقصد برای محصولات غذایی و کشاورزی ایران به اتحادیه اقتصادی  اوراسیا، کشور  ارمنستان  با  خرید  ۳۶ میلیون و ۲۸۱ هزار و ۱۷۷ دلار از محصولات کشاورزی و غذایی با سهم  ۱۱ درصد از کل  صادرات ۳۳۳ میلیون و ۳۵۸ هزار و ۱۳۴ دلاری ایران به این کشور بود و نهایتا بلاروس با خرید پنج میلیون و ۴۲۹ هزار و ۴۱۴ دلار محصولات غذایی و کشاورزی ایران ۳۲ درصد از مجموع واردات ۱۷ میلیون و ۱۰۳ هزار و یک دلاری خود را به این نوع محصولات اختصاص داده است .

🔹لطیفی در خصوص صادرات مازندران در ۱۰ ماهه امسال گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه بیش از یک میلیون و ۳۰۴ هزار و ۷۷۹ تن کالا به ارزش ۲۵۹ میلیون و ۹۲۱ هزار و ۱۳۰ دلار با اظهار به گمرکات مازندران صادر شده که از این میزان کالای اظهار شده به گمرکات این استان ۱۷۲ هزار و ۹۷۲ تن محصولات کشاورزی و غذایی به ارزش ۱۵۶ میلیون و ۸۱۷ هزار و ۹۲۹ دلار صادر شده است ۱۳.۲ درصد وزن و ۶۰.۳ درصد کل صادرات استان را شامل می شود که ۲۰ درصد صادرات این نوع محصولات به اتحادیه اوراسیا از مازندران بوده است .

🔹وی تاکید کرد : این ارقام و آمار مطمئنا همه کالاهای تولید شده در استان که  امکان صادرات پیدا کردند نیست و برای دقیق تر نشان دادن آن می بایست صادر کنندگان محصولات فوق ، اظهار صادراتی خود را به گمرکات استان انجام دهند ولی در بیشتر مواقع شاهد اظهار آن به  گمرکات مرزهای  خروجی در سایر استان ها هستیم .

🔹لطیفی در خصوص صادرات  از مازندران  به اوراسیا توضیح داد :  کالاهای اظهار و صادر شده از گمرکات امیرآباد ، فریدون کنار ، ساری و نوشهر به اتحادیه اقتصادی اوراسیا از ابتدای سال تا پایان دی ماه ، یک میلیون و ۸۷ هزار و ۹۹۷ تن کالا به ارزش ۷۲ میلیون و ۷۶۹ هزار و ۱۴۲ دلار بود که ۶.۱ درصد وزن و ۴۳.۴ درصد آن محصولات غذایی و کشاورزی را شامل می شد  ( ۶۶ هزار و ۸۲۵ تن به ارزش ۳۱ میلیون و ۶۰۹ هزار و ۱۳۴ دلار).

ادامه 👇👇👇👇
👇👇👇
🔹وی در خصوص ترکیب کالاهای اظهار و صادر شده از مازندران به اتحادیه اوراسیا گفت: بیش از ۷۱.۷ درصد از وزن ( ۴۷ هزار و ۹۲۸ تن ) کالاهای صادر شده به اوراسیا را مرکبات و ۱۵.۷ درصد را  انواع رب گوجه فرنگی(۱۰ هزار و ۵۱۸ تن )  تشکیل داده اند و سایر کالاها هم انواع ماهی ، لبنیات ، گوجه فرنگی ، سیب زمینی تازه و نیمه آماده، خرما ، خرمالو، انار، برنج، روغن های گیاهی و دامی، شیرینی و شکلات، خمیرهای غذایی، ویفرو بیسکوییت، خیار، نخود فرنگی، زیتون ، سبزیجات ، فرآورده های هموژنیزه میوه ها، آب میوه، کچاپ  گوجه، و فرآورده های خوراکی بودند .

🔹مدیرکل دفتر مطالعه ، پایش و توسعه بازار سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران تاکید کرد : به دلیل چند اقلیم بودن کشورمان و نیازهای غذایی کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا و آسیای میانه و دسترسی های مناسب بندری و ریلی به این بازارها در مازندران ، خاک حاصلخیز و نیروهای متخصص در این استان ، با توسعه زیر ساخت محصولات گلخانه ای ، فرآوری و کشت مناسب، ضمن صادرات محصولات تولیدی در مازندران ، این استان را دروازه صادرات سایر استان ها به اوراسیا و آسیای میانه تبدیل کرد .

🔹وی افزود:  رشد چند برابری صادرات به اوراسیا را از طریق استان مازندران را به شرطی می توان  شاهد بود که ضمن تقویت تشکل های تعاونی روستایی و کشاورزی،  باید  توسعه زیرساخت ها و تولید کیفی محصولات غذایی و زراعی و استمرار تامین  محصولات مورد نیاز این کشورها را با بالاترین استاندارد ، در دستور کار تولید کنندگان قرار گیرد و تشکل های مرتبط تمام زنجیره های تولید ، تامین و ارزش را به صورت علمی مدیریت کنند تا ضمن فروش محصولات با کیفیت ، در بازاریابی ، بسته بندی و بازار رسانی مستمر نقش داشته باشند و قابلیت رقابت با سایرین را در این بازارها داشته باشند.
@latifir
لطیفی:
۴۲ درصد صادرات ایران محصولات غذایی و کشاورزی است /۷۷ درصد صادرات ایران به اوراسیا به مقصد روسیه است



@latifir
همه با هم حماسه حضور ، انتخاب حق همه مردم است .
۱۱ اسفند ماه به احترام خود ، برای کشور مان ، برای ایران
می آییم
مشارکت در انتخابات حق هر ایرانی است ، ایرانی آباد و قوی با همراهی آحاد مردم
#در راستای منافع ملی
#آرمانهای انقلاب و تداوم راه شهدا
#هویت ایرانی
#ارج نهادن به مجاهدت ها و تلاش های دوستداران ایران اسلامی
# نمایش اقتدار و تمدن ملت بزرگ ایران
این ۵ کشور ۶۸درصد محصولات کشاورزی ایران را می‌خرند

🔹سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت از صادرات ۴.۳ میلیارد دلاری محصولات غذایی و کشاورزی ایران در ۹ ماهه امسال به ۱۳۰ کشور جهان خبر داد که این میزان نسبت به مدت مشابه با رشد ۲۲ درصدی همراه بوده است.


🔺به گزارش همشهری‌آنلاین، سید روح اله لطیفی، سخنگوی کمیسیون امور بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت معدن و تجارت ایران اظهار کرد: در ۹ ماهه امسال بیش از ۶ میلیون تن محصولات شیلاتی، دامی، زراعی، باغی و غذایی به ارزش چهار میلیارد و ۳۱۲ میلیون و ۹۴۸ هزار دلار به ۱۳۰ کشور صادر شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۷.۲ درصدی در وزن و رشد ۲۲ درصدی در ارزش داشته است. ۶۸ درصد از میزان صادرات محصولات غذایی و کشاورزی به ۵ کشور انجام می‌شود.

@latifir
رشد ۱۱ درصدی تجارت خارجی در بهمن ماه / شرکای تجاری نخست کشور در بهمن ماه کدامند؟

🔺سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت از رشد ۲۶ درصدی وزن و ۱۱ درصدی ارزش تجارت خارجی غیر نفتی کشور در بهمن ماه امسال نسبت به مدت مشابه خبر داد.

🔹سید روح اله لطیفی، سخنگوی کمیسیون امور بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت معدن و تجارت ایران در خصوص کارنامه تجارت غیر نفتی کشور در بهمن ماه ۱۴۰۲ اظهار داشت : در بهمن ماه سال جاری، ۱۴ میلیون و ۳۵۶ هزار و ۹۳ تن کالا، به ارزش ۹ میلیارد و ۶۶۸ میلیون و ۶۸۴ هزار و هفت دلار، بین ایران و سایر کشور ها تبادل شد که نسبت به بهمن سال قبل، با رشد ۲۶.۳ درصدی در وزن و ۱۱ درصدی در ارزش، همراه بوده است.

🔹وی افزود: سهم صادرات کالاهای غیر نفتی در بهمن ماه ، ۱۱ میلیون و ۳۱۸ هزار و ۶۷ تن کالا به ارزش چهار میلیارد و ۲۴۱ میلیون و ۸۴۳ هزار و ۲۶۸ دلار بوده که صادرات کشورمان در این ماه نسبت به بهمن ۱۴۰۱ ،  ۳۱ درصد در وزن و ۱۹.۲ درصد در ارزش افزایش داشته است .

🔹لطیفی در خصوص میزان واردات به کشور در بهمن ماه توضیح داد: در یازدهمین ماه امسال، سه میلیون و ۳۸ هزار و ۲۶ تن کالا به ارزش پنج میلیارد و ۴۲۶ میلیون و ۸۴۰ هزار و ۷۳۹ دلار از گمرکات اجرایی کشور ترخیص شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ، رشد ۱۱.۲ درصدی در وزن و ۵.۳ درصدی در ارزش واردات را شاهد هستیم .

🔸هفت مقصد نخست صادرات در بهمن ماه

🔹لطیفی در خصوص مقاصد نخست صادراتی ایران در بهمن ماه گفت: چین با خرید یک میلیارد و ۱۲۴ میلیون و سه هزار دلار (رشد ۱۷ درصدی )، عراق با ۸۱۱ میلیون و ۶۶۹ هزار دلار ( رشد ۶۱.۵ درصدی) ، امارات با ۶۲۷ میلیون و ۱۵۱ هزار دلار ( رشد ۴۳ درصدی) ، ترکیه با ۳۱۴ میلیون و ۱۴۳ هزار دلار ( رشد ۱۰ درصدی ) ، پاکستان با ۱۹۸ میلیون و ۶۱۲ هزار دلار ( رشد ۱۷.۲ درصدی) ، افغانستان با ۱۹۵ میلیون و ۱۵۰ هزار دلار ( رشد ۳۳ درصدی) و هند با ۱۷۹ میلیون و ۲۱۲ هزار دلار ( کاهش ۳۴درصدی) ، هفت مقصد نخست صادرات کالاهای غیر نفتی ایران در بهمن ماه امسال بودند.

🔸هفت کشور نخست فروشنده کالا به ایران در بهمن ماه

🔹لطیفی، سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص شرکای نخست فروش کالا به ایران در بهمن ماه گفت: در یازدهمین ماه سال، امارات با فروش یک میلیارد و ۶۵۸ میلیون و ۷۶ هزار دلار( رشد ۷.۲ درصدی) ، چین با یک میلیارد و ۵۱۱ میلیون و ۳۲۲ هزار دلار ( رشد ۳ دهم درصدی ) ، ترکیه با ۷۱۵ میلیون و ۸۳۵ هزار دلار ( رشد ۳۸ درصدی) ، آلمان با ۱۶۳ میلیون و ۲۷۰ هزار دلار ( کاهش ۲۷ درصدی) ، هند با ۱۳۳ میلیون و ۳۶۶ هزار دلار ( کاهش ۲۹ درصدی ) ، روسیه با ۱۲۸ میلیون و ۳۶۶ هزار دلار ( رشد ۴۵ درصدی) و سوئیس با ۸۸ میلیون و ۹۴۷ هزار دلار ( رشد ۲ درصدی ) ، هفت کشور نخست فروش کالا به ایران در بهمن ماه امسال بودند‌.

🔸شکسته شدن حد نصاب ترانزیت کالای خارجی

🔹لطیفی در ادامه در خصوص ترانزیت کالا از کشور توضیح داد :در بهمن ماه امسال، حدود دو میلیون تن کالای خارجی از کشورمان عبور کرد که این میزان عبور  کالای ترانزیتی خارجی  از کشور در طول یک ماه ،   یکی از رکوردها در سال های اخیر به شمار می آید که خدا رو شکر امسال در مدت ۱۱ ماه (از ابتدای امسال تا پایان بهمن ماه) بیش از ۱۶.۲ میلیون تن کالای خارجی از کشورمان ترانزیت شده که در تاریخ کشور بی سابقه بوده به گونه ای که بالاترین آمار ترانزیت کالا در طول ۱۲ ماه (یک سال) ، مربوط به سال ۹۳ با ۱۳.۲ میلیون تن کالا بوده ، که امیدواریم تا پایان امسال به عدد ۱۸.۲ میلیون تن برسیم که بیش از پنج میلیون تن از رکورد سال ۹۳ بیشتر خواهد شد.
@latifir
رشد ۲۳ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی + ۲۰ مقصد نخست

🔺سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت گفت : در یازده ماهه امسال نزدیک به ۵.۶ میلیارد دلار محصولات دامی ، شیلاتی ، کشاورزی ، غذایی صادر شده که نسبت به مدت مشابه با رشد ۲۳ درصدی همراه بوده است .

🔹سید روح اله لطیفی ، سخنگوی کمیسیون امور بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت ، معدن و تجارت ایران در خصوص میزان تجارت محصولات غذایی و کشاورزی اظهار داشت:از ابتدای سال تا پایان بهمن ماه ۱۴۰۲ ، پنج میلیارد و ۵۹۳ میلیون و ۳۹۹ هزار و ۷۲۷ دلار محصول شیلاتی ، دامی ، لبنی ، زراعی ، گلخانه ای ، فرآوری شده و کنسروی به بیش از ۱۳۰ کشور صادر شده که نسبت به مدت مشابه ۲۳ درصد ارزآوری بیشتری برای کشور داشته است.

🔹وی افزود: سهم صادرات محصولات غذایی و کشاورزی کشور، نسبت به کل صادرات ۴۴ میلیارد و ۸۹۰ میلیون و ۱۲۵ هزار دلاری کشور ، نزدیک به ۱۲.۵ درصد بوده ، که این میزان اهمیت کشورمان در تولید و صادرات محصولات کشاورزی و غذایی را نشان می دهد .

🔹مدیرکل دفتر مطالعه ، پایش و توسعه بازار سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در خصوص مقاصد صادراتی محصولات غذایی و کشاورزی گفت: عراق با خرید یک میلیارد و ۷۸۴ میلیون و ۹۳۰ هزار دلار ، در جایگاه نخست ، ۳۲ درصد از صادرات محصولات غذایی و کشاورزی کشورمان را به خود اختصاص داده،امارات با خرید ۶۷۵ میلیون و ۷۸۳ هزار دلار ، در جایگاه دوم ، مقصد ۱۲ درصد از صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران بود و پس از آن روسیه با خرید ۴۶۴ میلیون و ۵۷۲ هزار دلار ، ۸.۳ درصدی از کل صادرات محصولات کشاورزی و غذایی ایران در ۱۱ ماهه امسال را به خود اختصاص داده که عملا این سه کشور مقصد بیش از پنجاه درصد محصولات کشاورزی و غذایی کشورمان در این مدت بودند.

🔹لطیفی افزود: پاکستان با خرید ۴۴۷ میلیون و ۷۷۴ هزار دلار ، افغانستان با ۳۸۳ میلیون و ۴۹۱ هزار دلار ، هند با ۲۵۷ میلیون و ۹۷۰ هزار دلار ، ترکیه با ۲۱۶ میلیون و ۶۷ هزار دلار ، چین با ۲۱۵ میلیون و ۹۷۰ هزار دلار ، ترکمنستان با ۱۰۴ میلیون و ۹۳۷ هزار دلار و آذربایجان با خرید ۹۸ میلیون و ۸۹۸ هزار دلار ، مقاصد چهارم تا دهم صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در این مدت بودند‌.

🔹وی در خصوص مقاصد یازدهم تا بیستم صادرات محصولات غذایی و کشاورزی گفت:آلمان با خرید ۸۷ میلیون و ۹۰۶ هزار دلار محصولات دامی ، شیلاتی ، کشاورزی و غذایی ، مقصد یازدهم و بعد از آن قزاقستان با ۸۲ میلیون و ۶۷۴ هزار دلار، ازبکستان با ۶۹ میلیون و۲۸۴ هزار دلار ، عمان با ۶۲ میلیون و ۶۲ هزار دلار ، کویت با ۴۸ میلیون و ۵۹۷ هزار دلار ، اسپانیا با ۴۴ میلیون و ۳۹۰ هزار دلار ، قرقیزستان با ۴۲ میلیون و ۶۸۱ هزار دلار ، ارمنستان با ۴۰ میلیون و ۴۷۷ هزار دلار ، تاجیکستان با ۳۳ میلیون و ۹۶ هزار دلار و هلند با ۱۸ میلیون و ۳۹۰ هزار دلار ، مقاصد دوازدهم تا بیستم صادراتی محصولات دامی ، شیلاتی ، لبنی زراعی ، غذایی و فرآوری خوراکی کشور از ابتدای سال تا پایان بهمن ماه بودند‌.
@latifir
HTML Embed Code:
2024/06/01 15:09:47
Back to Top