TG Telegram Group Link
Channel: حباب، نوشته‌/گفته‌های یاسر میردامادی
Back to Bottom
📌 الفتوحات المدنية، محيي الدين ابن العربي، في: درر رسائل ابن عربي، بيروت: العالمي، ٢٠١٩، ص ٧٥٩. ترجمه‌ی خلاصه و مفهومی: در حدیث مشهوری که شیعه و سنی نقل کرده‌اند پیامبر از قول خدا می‌گوید «روزه از آنِ‌ من است و من پاداش آن را می‌دهم» (الصَّوْمُ لِي وَ أَنَا أَجْزِي به) و این را در مورد هیچ عبادت دیگری نگفته است. ابن عربی می‌گوید برخی از اهل حکمت سرّ این موضوع را این دانسته‌اند که تمام عبادت‌های دیگر به چشم سَر دیده می‌شود: نماز، حج، جهاد، زکات، صدقه، نذر و غیره. اما روزه عبادتی است نامرئی از این رو این عبادت سِرّی است بین خدا و بنده‌ی خدا. @YMirdamadi #معرفی‌اثر #گفتاورد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 صحنه‌ای از فیلم سینمایی کمدی «ورود و خروج ممنوع» (۱۳۹۸) به نویسندگی و کارگردانی امید آقایی (متولد ۱۳۵۴) ملقب به «اولین روحانی کارگردان». روزنامه‌ی محافظه‌کار «قدس» در تحلیلی بر این فیلم نوشت «امید آقایی با فیلم «ورود و خروج ممنوع» نشان داد که هنوز راه درازی تا کارگردان شدن دارد». @YMirdamadi #معرفی‌اثر #گفتاورد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 صحنه‌ای دیگر از فیلم سینمایی کمدی «ورود و خروج ممنوع» (۱۳۹۸) به نویسندگی و کارگردانی امید آقایی (متولد ۱۳۵۴) ملقب به «اولین روحانی کارگردان». این فیلم، که شروعی انتقادی و پایانی کلیشه‌ای-شعاری (بالیوودی) دارد، گفته می‌شود که چهار سال در وضعیت «شبه توقیف» بوده است. نعیمه نظامدوست، بازیگر، از حذف کامل نقش مفصل خود در این اثر سخن گفته است. او ظاهرا نقش یک «خانم جلسه‌ای» را در این فیلم ایفا کرده بود. @YMirdamadi #معرفی‌اثر #گفتاورد
Forwarded from دورنما
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#گفت‌وگو_با_اسلام‌پژوهان (۱۱)
#گزیدۀ_گفت‌وگو

☀️یک عمر تلاش برای خوانش برابری‌طلبانه از اسلام
     
گفت‌وگوی اختصاصی با #آمنه_ودود
     به میزبانی فاطمه مصلح‌زاده

▪️نسخۀ کامل مصاحبه (۶۶ دقیقه) در:
   ✔️ آپارات دورنما  ✔️ یوتوب دورنما

🔹ودود در گفت‌وگو با دورنما - که گزیده‌ای از آن را می‌بینید - دربارۀ ماهیت مردسالارانۀ تفاسیر سنتی قرآن و امکان و روش تفسیر برابری‌طلبانه از اسلام توضیح داده و از الهیات اسلامی برای دگرباشان جنسی و مسئلۀ حجاب اجباری سخن گفته است.

🔹ودود در ویدئوی گزیدۀ بالا (حدود هفت دقیقه) به‌ترتیب از این موضوعات سخن می‌گوید:
نقد اسلام هژمونیک و سلطه‌گرایانه؛ لزوم انطباق تفسیر متن مقدس با واقعیت زیستۀ مردم؛ الهی و مقدس‌نبودن زبان عربی و ضعف‌های آن؛ عبور از نگاه دوقطبی به مسئلۀ جنسیت و اهمیت حفظ کرامت انسانی؛ نقد حجاب اجباری زنان و اصالت حیا و نجابت در قرآن؛ و چهارچوب و محدوده‌های فکری فمینیست‌های اسلامی.

#قرآن_و_زن
#مسائل_زنان
#رویکرد_زنانه‌نگر_به_قرآن
#تفسیر_فمینیستی_قرآن
#فمینیسم_اسلامی
#اقلیت‌های_جنسیتی

@doornamaa
Forwarded from مدرسهٔ تردید
🔹 به‌ زودی در مدرسهٔ تردید

🔹 فصل پنجم دورۀ دیپلم پایۀ فلسفه

🔹 برای اطلاعات بیشتر به کانال تلگرام این دوره مراجعه کنید:

@tardidschool_diploma



@tardidschool
🔻گفت‌وگوی یاسر میردامادی با سید مرتضی شیرازی؛ از فقه مقاصدی شیعه تا اهمیت معرفت‌شناختی شک و یقین و مسئله ولایت فقیه


✔️سید مرتضی شیرازی در سال ۱۳۴۲ خورشیدی در کربلا به دنیا آمد. دروس فقه و اصول را نزد پدرش سید محمد، عموی‌اش سید صادق، و نیز سید محمدصادق روحانی، حسین وحید خراسانی و دیگران فرا گرفت. او اکنون مدرس خارج فقه و اصول در حوزهٔ علمیهٔ نجف است. از میان بیش از ۴۰ اثری که او تألیف کرده در این گفت‌وگو بر سه اثر تمرکز کردیم. فقه مقاصدی، اهمیت معرفت‌شناختی شک و یقین و نیز مسألهٔ ولایت فقیه سه موضوع اصلی این گفت‌وگو به بهانهٔ سه اثر ایشان است.
دیدار با آیت‌الله شیرازی در ایام نزدیک به اربعین ۱۴۰۲ خورشیدی در نجف و در بیت ایشان نزدیک به حرم حضرت امیر میسر شد. در حالی که در کوچه‌های تنگ و گل‌آلود نزدیک منزل ایشان، که جوی آب در وسط کوچه است، با عجله قدم می‌زدم ناگهان زمین خوردم و به داخل جوی وسط کوچه افتادم و تمام لباس‌ام پر از گل شد. عبای خاشیهٔ روحانی واسطهٔ گفت‌وگو هم از گل پراکنده بی نصیب نماند. زمانی برای تمیز کردن نبود و با همان ظاهر گل‌آلود به بیت ایشان وارد شدم. وقتی وارد شدم بیرونی کوچکی بود که بخش ورودی آن با پرده‌ای از بخش پذیرایی جدا شده بود. در بخش ورودی شیر آبی بود و با عجله قدری گل‌زدایی کردم. اما گل‌آمیختگی بیش از این حرف‌ها بود و زمان دیدار هم فرارسیده بود. از این رو با همان ظاهر گل‌آلود جلو رفتم و با آیت‌الله دست دادم. به گرمی استقبال کرد و به شوخی گفت «به معنای تحت اللفظی کلمه «ابو تراب» شده‌ای». گفت‌وگو از همان ابتدا چنان گرم و بی تعارف پیش رفت که به خودم حق دادم هر جا نکته‌ای به نظرم رسید کلام ایشان را بی اجازه قطع کنم و حاشیه بزنم. سید محمدجواد فالی داماد آیت‌الله و مدرس سطوح در حوزهٔ نجف همراه بحث بود اما هر بار می‌خواست حاشیه‌ای بزند دست خود را بالا می‌برد و اجازه می‌گرفت. از حجت الاسلام شیخ مهدی رفعتی که واسطهٔ دیدار و هماهنگ‌کننده برای نهایی کردن متن مصاحبه بود و در بحث نیز از سر لطف حاضر شد سپاسگزارم و سپاس ویژه دارم از اخوی گرامی سید سراج الدین میردامادی که پیشنهاد مصاحبه را داد، هماهنگ‌کنندهٔ آن بود و در بحث نیز از سر لطف حاضر بود.
فهرست عناوین
۱. فقه مقاصدی
۲. اهمیت معرفت‌شناختی شک و یقین
۳. مسئله ولایت برای فقیه

🆔 @dinonline
▪️خداحافظی «نقد دینی»
با
دین در آینده‌ی ایران

شماره‌ی یازدهم (شماره‌ی پایانی) دوفصل‌نامه‌ی «نقد دینی» ویژه‌ی پاییز و زمستان ۱۴۰۲ خورشیدی منتشر شد. یاسر میردامادی، سردبیر، در سرمقاله‌ی این شماره از پایان کار مجله به سبب مشکلات مالی خبر داد.
 
پس از سه شماره پرداختن به موضوع «دین در ایران قرن چهاردهم خورشیدی» (شماره‌های ۸، ۹ و ۱۰) «نقد دینی» در پرونده‌ی این شماره به «آینده‌ی دین در ایران قرن پانزدهم خورشیدی» می‌پردازد. محمدرضا نیکفر در «چپ ایرانی و گذشته و آینده‌ی مذهب در ایران» به نسبت چپ ایرانی با مذهب پرداخته و استدلال می‌کند که چپ ایرانی ضد مذهب نبوده و احتمالا در آینده نیز با «پارسایان دینی»، یعنی مذهبی‌هایی که ضد تبعیض (به ویژه ضد تبعیض دینی) اند، بر سر ستیز نخواهد بود. ایقان شهیدی در «حال و آینده اقدامات جوامع بهائی» استدلال می‌کند که بهائیان ایران با وجود سرکوب‌ها پس از انقلاب در صدد فعالیت‌های عام المنفعه‌ بوده‌اند و اگر در ایران آینده به بهائیان اجازه‌ی فعالیت داده شود این فعالیت‌ها به افزایش خیر جمعی ایرانیان خواهد انجامید. ادریس پیرصاحب در «آینده اسلام سنی‌مذهب در ایران» پس از ارائه‌ی روایت دست‌اولی از تنوع قومی و فکری اهل سنت ایران استدلال می‌کند که آینده‌ی اسلام سنی‌مذهب در ایران شاهد تعامل سه جریان طریقتی (تصوف)، روشنفکرانه و سلفی خواهد بود.
 
حسن یوسفی اشکوری در بخش چهارم سلسله مقالات‌اش با عنوان «اسلام، جامعه و سیاست در قرن سیزدهم و چهاردهم خورشیدی» با مرور تلاش‌ها برای اصلاح سیاسی در ایران پس از انقلاب نتیجه می‌گیرد که تا تضادهای ساختاری قانون اساسی جمهوری اسلامی حل نشود بعید است تلاش‌های اصلاحگرانه به ثمر برسد. احسان ارضرومچیلر در «آینده‌ی دین‌ورزی در عصر شبکه‌های اجتماعی» استدلال می‌کند که شبکه‌های اجتماعی از یک سو امکان تعامل طرز فکرها و سبک زیست‌های مختلف را فراهم می‌کند و از سوی دیگر با تقویت پدیده‌ی اتاق پژواک به جداسری اجتماعی و تشدید دوقطبی‌ها و حتی امتناع تفاهم دامن می‌زند. بر این اساس گرچه با گسترش شبکه‌های اجتماعی عقلانیت و هم‌زیستی تضمین نمی‌شود فناوری‌ها را نباید جبرانگارانه تحلیل کرد. افزایش شانس رادیکالیسم به معنای حتمیت آن نیست. حسین علیزاده در «نگاهی به مناسبات علم و دین در ایران قرن چهاردهم» با مرور نسبت علم و دین در تاریخ اسلام و به ویژه در ایران از عصر قاجار تا کنون می‌پردازد. او استدلال می‌کند که در میان عالمان مسلمان تضادی با علم جدید، شبیه آن‌چه بر سر گالیله آمد، پدید نیامد. با این حال انتشار کتاب‌هایی در باب نظریه‌ی تکامل انسان اخیرا با اماواگرهایی از سوی وزارت ارشاد در ایران روبرو شده. به نظر می‌رسد که رونق دوباره‌ی استفاده‌ی مادی‌باورانه از نظریه‌ی تکامل در حال شکل دادن به نوعی واکنش محافظه‌کارانه‌ی دینی است. خلیل الرحمان طوسی در «میراث قرآن‌گرایان در شیعه پژوهی‌های معاصر» استدلال می‌کند که آن روی سکه‌ی قرآن‌گرایی مخالفت با حدیث‌گرایی است. او سپس میراث قرآن‌گرایان شیعه در نقد تشیع باطنی، که متهم به «غلو» است را بررسی می‌کند.
 
علاوه بر بخش ‌های «خارج از پرونده»، «کتابخانه» و «تماشاخانه»، بخش «یک کتاب در یک گفت‌وگو» در این شماره حاوی دو گفت‌وگو است. زیبا میرحسینی در گفت‌گو با نقد دینی توضیح می‌دهد که چگونه واکنش انتقادی نواندیشان دینی در ایران به حکومت اسلامی به شکل‌گیری فمنیسم اسلامی انجامید. آیت‌الله سید مرتضی شیرازی در گفت‌وگو با نقد دینی به نقد نظریه‌ی ولایت فقیه می‌پردازد. او هم‌چنین از فقه مقاصدی در مقابل منتقدان‌ دفاع می‌کند.
 
این مجله و تمام شماره‌های پیشین آن را می‌توان از این‌جا به رایگان مطالعه کرد.
 
Forwarded from مدرسهٔ تردید
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹فصل پنجم دیپلم پایۀ فلسفه در مدرسۀ تردید

🔹جدول زمانی کلاس‌ها


🔸 چهارشنبه‌ها:

✖️۵-۳: فلسفه‌های اگزیستانس (شهلا اسلامی)
✖️۷-۵: فلسفه در جهان انگلیسی‌زبان (هادی صمدی و رضا مثمر)

🔸 پنج‌شنبه‌ها:

✖️۳-۵ فلسفۀ ذهن (حسین شیخ‌رضایی)
✖️۵-۷ فلسفۀ دین (یاسر میردامادی)


🔹ثبت‌نام این دوره به‌زودی آغاز می‌شود.

🔹کانال تلگرام اختصاصی این دوره:
@tardidschool_diploma



@tardidschool
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📌 محمدرضا نیکفر: «استقبال از حملات اسرا‌ئیل در آن بخش از طیف «اپوزیسیون» چشمگیر است که خود را با «ایران‌گرایی» و «ملی‌گرایی» معرفی می‌کنند. ناسیونالیسم افراطی اینان علیه خلق‌های مورد تبعیض کشور است، نه علیه حمله‌ی خارجی. «ملی‌گرایی»ای که کودتای آمریکایی-انگلیسی علیه دولت ملی را «قیام ملی» می‌خواند، اینک به آن حد از انحطاط رسیده که به نتانیاهو به چشم نجات‌بخش می‌نگرد.» @YMirdamadi #گفتاورد
Forwarded from دفتر مشق (Qavaami)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
قومی ببینی رقص‌کُن در عشق نان و شوربا
قومی دگر در عشقشان نان و اِبا پاکوفته

مولوی
-------------------------------
فیلم را فاطمه عیوضی گرفته است.
شش صبح ۵ فروردین ۱۴۰۱، حرم رضوی، صحن عتیق.


@Qavaami_54
📌 "The injustice of genocide denial is a violation of the dignity of victims, survivors, and their descendants, and further described as an assault on truth and memory. This book rethinks the normative relationship between dignity, truth, and memory in relation to genocide denial by adopting the framework of epistemic injustice. This framework first introduces constructive normative vocabulary into genocide scholarship through which we can gain a better understanding of the normative impacts of genocide denial when it is institutionalized and systematic. Second, it develops and enriches current scholarship on epistemic injustice with a further, underexplored case study. Genocide denialism presents a substantive epistemic practice that distorts normativity and social reality in ways that maintain domination. By focusing on the prominent case of Turkey’s denialism of the Armenian genocide, the book shows the serious consequences of this kind of epistemic injustice." @YMirdamadi #معرفی‌اثر
📌 The Problem of Faith and Reason, Daniel Howard-Snyder and Daniel J. McKaughan, in: The Cambridge Handbook of
Religious Epistemology, chapter 7, ed. by Jonathan Fuqua, John Greco, and Tyler Dalton McNabb, Cambridge: Cambridge University Press, 2023, p. 108. ایده‌ی اصلی این بخش آن است که مادر ترزا در بخش زیادی از عمرش گرفتار شک ِحاصل از تجربه‌ی غیبت خداوند بوده است. با این حال او رفته‌رفته با این حالت کنار می‌آید و به چیزی می‌رسد که آن را «زیست ایمانی ناباورانه» می‌نامد. @YMirdamadi #معرفی‌اثر #گفتاورد
Forwarded from مدرسهٔ تردید
✖️ معرفی درس «فلسفۀ دین: دین در ترازوی عقل»

از دروس ارائه شده در فصل پنجم دورۀ دیپلم پایۀ فلسفه

مدرس: یاسر میردامادی

🔹 طرح درس
🔹 محتوای درس
🔹 منابع درس


✖️ کانال تلگرام دورۀ دیپلم پایه فلسفه:
@tardidschool_diploma



@tardidschool
"I would compromise my entire philosophical ethos If I did not vehemently protest against genocide." If #Socrates were alive today, he might express it this way. #GazaGenocides @YMirdamadi #پاره‌فکرهای_بن‌کاوانه
HTML Embed Code:
2024/04/27 13:51:14
Back to Top