TG Telegram Group Link
Channel: політ технолога ✙
Back to Bottom
Дрємлєт хлопєц у дорогі, снятся хлопцу перемогі.
В аналах історії цей суперсекретний проект лишився під назвою «Железный капут».
В Чернігові удари по обʼєктам в місті, балістика.

Центр крові потребує донорів.
Як корінний чернігівець - скажу

Хуй їм на воротнік блядь,
А не наші сльози.
На обкладинці журналу TIME вперше розміщено уособлення стилю мислення, через який США програють Третю світову війну.
Forwarded from Болбочан
ГУР оприлюднили список цілей, уражених учора під час удару по Джанкою:

на військовому аеродромі міста Джанкой у тимчасово окупованому Криму знищено або критично пошкоджено:
 
● 4 пускові установки ЗРК С-400;
● 3 радіолокаційні станції;
● пункт управління засобами ППО;
● апаратура спостереження за повітряним простором «Фундамент-М».
 
Кількість уражених або знищених об’єктів авіації ворога та чисельність втрат серед особового складу російської окупаційної армії уточнюється.
 

Погодьтесь, результат шикарний! 🤝🇺🇦
​​‼️ «Пропонуємо нову посаду за кордоном»: ворожі хакери використовують соціальну інженерію для кібератак на ЗСУ

🧐 Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, попереджає про нову кіберзагрозу, спрямовану проти військовослужбовців Сил оборони України.

📨 Зловмисники розсилають шкідливі файли через месенджер Signal, маскуючи їх під документи, необхідні для заміщення посади в Департаменті операцій з підтримки миру ООН.

🕵️ CERT-UA відслідковує цю ворожу хакерську групу під ідентифікатором UAC-0149. Саме вона дуже активно працює проти окремих військовослужбовців, застосовуючи обман та різноманітні пропозиції.

Як розпізнати атаку:

▪️ вам надходить повідомлення в Signal чи інший месенджер, у якому вказано термінове питання, вимога чи пропозиція, наприклад, прохання надати документи для заміщення посади в ООН;
▪️ до повідомлення додано файл, наприклад, «Супровід.rar».

Що робити, якщо ви отримали таке повідомлення:

🔸 не відкривайте доданий файл!
🔸 не переходьте за посиланнями в повідомленні!
🔸 зверніться до CERT-UA для аналізу повідомлення та файлу.

Що робити, щоб захиститися:

🔹 будьте пильними та критично ставтеся до будь-яких повідомлень, які спонукають вас відкрити файли або перейти за посиланнями, в тому числі тих повідомлень, що надходять через месенджери;
🔹 за найменшої підозри повідомлення посилання та файли надавайте для аналізу до відповідних підрозділів і/або CERT-UA.

Системним адміністраторам рекомендується:

🔻 заборонити користувачам можливість запуску утиліт на кшталт powershell.exe, wscript.exe, csript.exe, mshta.exe та інших;
🔻 використовувати для цього штатні механізми операційної системи (SRP, AppLocker, налаштування реєстру).

🔎 У разі виявлення будь-яких підозрілих повідомлень чи файлів просимо невідкладно інформувати:

➡️ CERT-UA ([email protected], моб.+38 (044) 281-88-25)
➡️ Центр кібербезпеки ІТС (в/ч А0334; email: [email protected], Signal: +380673321891)

📢 Пам'ятайте: Ваша пильність та обережність – це запорука кібербезпеки!
Мейджорі Тейлор Грін - це OляUA для Америки.

Чому депутати не воюють???
Чому не в окопі???
Фактчекери з твітера 🤝👌
Forwarded from ✙CONFLICT CAPITAL✙
⚠️💥Удар РФ по аеродрому "Авіаторський" в Дніпрі та небезпека "Орлан-10"

➡️Російські телеграм-канали публікують відео нанесення удару балістичним касетним озброєнням по техніці, що знаходилась на аеродромі «Авіаторське» в Дніпропетровській області, майже за 100 км від лінії фронту.

📊Загалом противник уразив 2 МіГ-29, батареї ЗРК С-300, склад з ПММ та наніс удар по Дніпропетровській ТЕС.

😈Важливим є не те, що сили РФ використали "Іскандер-М", а те, що противник зміг скорегувати та навести удар завдяки розвідувальному БПЛА «Орлан-10», про який і поговоримо.

🛑Отже, виникає одне питання: чому системи ППО (яких, вважаю, було достатньо) навколо аеродрому не збили ці "Орлани"? А відповідь така: збили, але летіло не одне БПЛА, а декілька. Пояснюю: інші все ж встигли передати координати, і по аеродрому прилетіло аж 6 балістичних касетних ракет.

🛑Одразу скажу, що не слід списувати це на поодинокий випадок, оскільки він не перший. До прикладу, думаю, всі пам'ятають, як ПУ Patriot теж уразили за підтримки БПЛА "Орлан". Якщо говорити про вчорашню ситуацію, то один з МіГ-29 був точно знищений, другий був пошкоджений осколками.

👤Станом на 2024 рік ВПС України мали приблизно 40-45 боєздатних МіГ-29. Втрата звичайно серйозна.

⚠️Чим же такий небезпечний БПЛА «Орлан-10»?

Він здатен літати на відстань до 120 км зі швидкістю 90-150 км/год. Але найголовніша проблема криється не в цьому, а в наступних двох показниках:

➡️Дальність зйомки камери «Орлана» - 10 км, при цьому координати він видає доволі точні. Фактично, вирахувати, що він "змалював", майже неможливо, й відповідно оперативно відвести виявлену техніку о/с також. Якщо "Орлан" збивають будь-який об'єкт/рух в радіусі 10 км від місця збиття, міг бути помічений.

➡️Висота польоту до 5 км, що унеможливлює використання стрілецької зброї для ураження БПЛА. Варто враховувати також те, що ЗРК ближньої дії також фізично не вистачає, щоб його збити. До того ж, РФ використовує доволі цікаву тактику зальоту на наші позиції:

🛑1. БПЛА на максимальній висоті перелітають лінії;
🛑2. залітають в глиб до 120 км;
🛑3. вишукують САУ, HIMARS, комплекси ППО, скупчення техніки;
🛑4. передають інформацію розрахункам "Іскандер".

🗺Тому проблема очевидна - маршрутів "проходження" наших повітряних ліній оборони безліч.

Крім того, ракет до ЗРК у нас не так багато, не кажучи про їх виробництво. А ціна одного такого "Орлана" складає - $120 тис, що менше, ніж вартість "Shahed-136" ($193 тис) + Шойгу заявив, що у липні 2023 року постачання безпілотних комплексів «Орлан-10» та «Орлан-30» до російських військ збільшили у 53 рази. Темпи виробництва розвідувальних безпілотників типу "Орлан" заявляються на рівні понад 1 тис. од/рік, тобто орієнтовно більше як 80 БПЛА на місяць.

➡️Ще одна особливість, яка робить БПЛА "Орлан" максимально універсальним, замість камери можна прикріпити систему РЕБ, або пеленгатор, який виявляє скупчення телефонів. Отож, пара з 2 БПЛА "Орлан", один з яких зчитує координати, а другий - глушить РЛС/встановлює потенційні цілі, справді велика проблема для наших Сил Оборони.

🇺🇸🇪🇺Одним з варіантів вирішення цієї проблеми є передача нам західних зразків, котрих повірте, вистачає. Для кращого розуміння:

➡️США мають запас у 7 тис. ракет до ЗРК MIM-23 Hawk, який вже передали нам. Ці ракети прекрасно працюють на висоті 5 км, тому це гарний варіант.

➡️Також підійдуть аналоги від країн Європи, по типу шведського легкого переносного ЗРК RBS-70; британського ЗРК Stormer з ракетами «Starstreak».

➡️Але все ж, противник виробляє 1 тис. одиниць в рік і масштабує спроможності. У нас просто фізично не вистачає ЗРК, а особливо ракет до них. А партнери тягнуть з передачею цього озброєння.

🚀Conflict Capital |Підтримати канал
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
В Конгресі дістали українські прапорці 🇺🇦🤝
Конгрес проголосував за допомогу Україні!

310 проти 111.

🇺🇦✌️
Forwarded from ГОНЧАРЕНКО
Скандують - Юкрейн!
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Збір медикам
Міжнародного Легіону ГУР МО 🐍

медична група SNAKE рятує життя поранених бійців на різних напрямках фронту: Харківському, Донецькому, Запорізькому.

для якісного та оперативного виконання поставлених завдань медики потребують:
- автівки;
- прилад нічного бачення PVS 31:
- обладнання (гарнітури, ліхтарі, планшети);
- кошти для ремонту медичного транспорту.

ціль банки: 20 000 гривень
загальна ціль: 3 000 000 гривень

посилання на банку -
https://send.monobank.ua/jar/5EGaNnJARr

номер картки банки: 5375414126789154

Pay Pal: [email protected]
Збір на дрон для розвідників 59 бригади!

▪️На що? DJ-I Mavic 3T

▪️Кому? Розвідувальна рота 59-тої бригади

🎯Загальна ціль – 140 000 грн
*60 000 грн вже зібрано готівкою🫡

🎯наша ціль – 10 000 грн

Посилання на банку👇👇👇
https://send.monobank.ua/jar/8g9YGUg7en

Номер карти⬇️
5375411217360804
Клоунські реакції на події війни замовляли?
Що означає надання нам допомоги від США?

По-перше, в тій чи іншій мірі це говорить не про нашу війну і не про Україну, ні про те чи стали наші інституції міцнішими, а люди - розумнішими. Це більше говорить про стан справ в самій Республіканській партії США.

Відпочатку здавалося що крило трампістів у абсолютному відриві від основних спонсорів партії - нафтовиків та американської оборонної промисловості, які зазвичай використовують політики неоконсерваторів для просування своїх рішень. Мовляв, «народна сила» настільки популярна і самодостатня, що з рішеннями еліт можна стратегічно не рахуватися. Мовляв, виборець і без ваших неоконських газет, холдингів та телевізора сам прийде і принесе Трампу перемогу.

Та останні кілька місяців відбувається «просадка» рейтингів рудочолого - Трамп почав дещо втрачати те, що прийшло до нього на хвилі раніше і що робило для Байдена ситуацію дуже важкою.

В цих умовах бути «Цезарем» партії вже не так однозначно легко. Він все ще один єдиний безальтернативний кандидат від Республіканців, однак респівські еліти раптом отримують важіль: політику Трампа і його крила (а також тих хто під їх впливом) збалансовують в обмін на підтримку власне основних стовпів GOP. Україна добре вбудована в позиції еліт у США як вигідна і зрозуміла опція, в яку робили довгострокову (хоч і не основну і досить обмежену) інвестицію, Україна як досить економічно ефективний засіб впливу на політику РФ і взагалі «обмеження» російських апетитів у Світі. Вона була погано вбудована в позиції революційного крила республіканців (а саме так трампістів і варто оцінювати - як своєрідних революціонерів, що в костюмах індіанців викидають британський чай у воду). Та тепер, вочевидь, революційністю доводиться дещо поступитись.

Трамп виграв війну за медіанного виборця республіканців. Тепер республіканські еліти будуть намагатися вигравати внутрішню війну за Трампа.
Forwarded from Ukrmemes mine problemes
Бажаєм усім міцного здоров'я, сил та наснаги .
Бійці 61 ОМБР потребують терміново пікап для успішного виконання бойових завдання.
Нажаль на Авдіівському напрямку під час наступу русні були складні дні та тижні у стриманні ворога , та нажаль не без втрат .
Терміново бійці потребують пікап який забезпечить належне виконання завдань , евакуацію особового складу .
Просимо вас не стояти осторонь та не чекати поки русня зайде у ваш дім .

Ціль 165000.00 грн.

Посилання на банку:
https://send.monobank.ua/jar/7cYu66SY3i

Номер карти банки :
5375 4112 1711 1124

Номер карти приват банку :
4149 6293 5301 4624

PayPall : [email protected]
Верховна рада у першому читанні схвалила ліквідацію КРАІЛ (комісію з регулювання азартних ігор та лотерей) і посилення контролю за гральним бізнесом.
HTML Embed Code:
2024/05/14 12:17:07
Back to Top