TG Telegram Group Link
Channel: ✙ VPLT 🍉
Back to Bottom
✙ VPLT 🍉
🚬 Полтавське кримінальне чтиво
Власниця салону краси "Лора Студіо" замовила місцевій банді підпал конкурентів — клініку доктора Манжури.

За версією слідства, жінка була обізнана про кримінальну діяльність Олександра Соколовського, який має у підпорядкуванні людей, що за гроші можуть "допомогти вирішити конфлікт" пошкодивши майно конкурента у бізнесі. Вони три ночі підряд намагалися зробити підпал: розбили скло вхідних дверей до приміщення та кидали пляшку з горючкою, але загоряння так і не відбулось.

На початку квітня частину банди Соколовського затримали у Києві, які "вибивали" з людей гроші. Також угруповання підозрюють у підпалі автомобів на вулиці Великотирнівська в березні та ще низці кримінальних справ
У Лубнах призначили 5 років тюрми колишній бухгалтерці на той час Хорольської РДА, яка вносила до електронних відомостей завищену зарплату і нарахувала собі 400 тисяч гривень протягом 2017 – 2019 років
У Полтаві невідомі застрелили безпритульного собаку.

Небайдужі містяни знайшли песика з травмами після ДТП, в районі Алмазного заводу. Тварину відвезли у ветклініку, де у неї виявили не тільки забої, а і чотири кулі від пневматичної рушниці: в лапі, шиї, черепі та серці.

Розтин показав, що пес помер не від удару автівкою, а від дірки у серці
Пішла ще одна епоха
Розпочалося "Нашебачення"

Учасники і музичні гості:

El Kravchuk, Брати Борисенки, Andrii Barmalii і Oleksandr Yavdyk, Wellboy, NAZVA, Хамерман Знищує Віруси, Олександр Кварта, КУРГАН & AGREGAT, Badstreet boys, MONATIK, OTOY, Міша Правильний, Богдан Купер, ТНМК, ЛІСАПЕТНИЙ БАТАЛЬОН, PROBASS ∆ HARDI.

100% з донатів і квитків підуть на FPV для Азова та ІІІ ОШБ.

Банки для донатного голосування тут:
base.monobank.ua/nashebachennia

🎥 Дивитися
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
У Полтаві жінка викрадала чи розводила породистих собак і довела їх до критичного стану.

Усього в будинку мешкали 10 собак. Волонтери знайшли 9 виснажених тварин і забрали під свою опіку. Одну собаку знайшли мертвою.

На місце викликали поліцію, але правоохоронці не склали протокол та не вилучила собак, згідно з процедурою.

Юристи UAnimals подали заяву до поліції. Волонтери закликають поліцію якомога швидше розглянути заяву та відреагувати на правопорушення
У Полтаві суд арештував майно колишнього керівника військового шпиталю.

У жовтні 2022 року військова частина і полтавське ТОВ «СТОП» уклали договір на 3,3 млн грн щодо поточного ремонту на території шпиталю. Слідчі вважають, що ціни будматеріалів завищені. Їх завірив керівник шпиталю і погодив постачання. Також він не залучив до проведення будівельних робіт фахівця із технагляду та підписав акти приймання виконаних робіт на 3,3 млн грн. Ці гроші були перераховані ТОВ «СТОП». За висновком судової економічної експертизи, військовій частині завдано матеріальної шкоди на майже 400 тисяч гривень.

У березні військовому оголосили підозру в зловживанні службовим становищем. Суд призначив йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. А потім наклав арешт на три земельні ділянки, автомобільний причіп і автомобіль Hyundai ix35
38 років тому 26 квітня сталася аварія на Чорнобильській АЕС, що спричинила наймасштабнішу техногенну катастрофу в історії людства.

Аборти, які пропонують зробити жінкам на ранніх строках, гриби, яких не можна їсти, невидима радіація. Після найбільшої у світі ядерної катастрофи, ще у совєцькі часи українці вийшли на перші екологічні протести.

Спершу в Києві, а потім по всій країні. Від Нетішина на заході України, поблизу якого добудовували Хмельницьку АЕС, до Запоріжжя, де студенти-екоанархісти вилазили на труби Коксохіму, щоб зупинити шкідливе виробництво
Forwarded from Полтавщина
Депутати неквапливо почали сесію, затягнувши початок засідання на 15 хвилин. В цей час в об’єктив нашого журналіста потрапили два депутати, один з яких є реальним керівником міста (після Катерини Ямщикової, звичайно). 👍🙊
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
✙ VPLT 🍉
Міська рада ще на рік продовжила термін впровадження е-квитка у Полтаві Місто два роки поспіль продовжує ТОВ «Фарго Сістемс» строки. Два місяці тому з оператором хотіли розірвати договір, але керівництво міста змінило свою думку після того, як агротрейдер…
Депутати провалили голосування, щоб прийняти 24% компанії "Фарго-сістемс" у власність громади. Компанія продовжить роботу і ще невизначений час не сплачуватиме дивіденди до бюджету.

За проєкт рішення проголосували 20 депутатів при необхідних 22. Всього на сесію прийшли 30 депутатів із 42. Частина з них кудись виходять і пропускають голосування за деякі питання.

Депутат Сергій Каплін назвав угоду аферою, бо 24% — це не 25%, як було анонсовано під час представлення Веренкіотова у якості нового власника підприємства. На його думку, це свідчить про те, що без цього 1% місто не буде впливати на рішення власника компанії.

Депутат Юрій Бражник пояснив, що «Фарго Сістемс» перестане бути приватною компанією, якщо передасть місту 25% статутного капіталу. Це змусить компанію проводити закупівлі через Prozorro, а для приватної компанії це страшний сон. Окрім того, місто мало б внести свою частку статутного капіталу в 720 тисяч гривень, яких немає.

UPD: За пропозицію депутатів, які прогуляли голосування, рада переголосувала питання щодо «Фарго Сістемс» — 23 депутати "за". Полтава отримає 24% у власність 24% компані-оператора е-квитка ТОВ "Фарго-сістемс"
✙ VPLT 🍉
Депутати провалили голосування, щоб прийняти 24% компанії "Фарго-сістемс" у власність громади. Компанія продовжить роботу і ще невизначений час не сплачуватиме дивіденди до бюджету. За проєкт рішення проголосували 20 депутатів при необхідних 22. Всього на…
UPD: За пропозицією депутатів, які прогуляли голосування, рада переголосувала питання щодо «Фарго Сістемс» — 23 депутати "за". Полтава отримає у власність 24% компанії-оператора е-квитка ТОВ «Фарго Сістемс»
✙ VPLT 🍉
UPD: За пропозицією депутатів, які прогуляли голосування, рада переголосувала питання щодо «Фарго Сістемс» — 23 депутати "за". Полтава отримає у власність 24% компанії-оператора е-квитка ТОВ «Фарго Сістемс»
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Після переголосування питання про "Фарго" Каплін образився, влаштував перформанс і почав затягувати розгляд питань. Врешті депутати втомилися і вирішили перенести сесію (нову дату придумають в понеділок)
На вчорашній сесії депутати обговорювали проблему ремонту доріг у старостатах громади.

Керівник УЖКГ Тарас Панасенко повідомив, що на старостати потрібно витратити 100 мільйонів гривень, що буде складати 30-40% від потреби.

Наразі можна знайти 10-30 мільйонів на дороги, які не на балансі Агентства місцевих доріг, або шукати "законні шляхи" для такого ремонту.

Минулого року на ремонт доріг у старостатах витратили 13 мільйонів.

Катерина Ямщикова сказала про необхідність діалогу з АМД, щоб ремонт доріг не був одностороннім, як у минулому році, а на умовах співфінансування.

Проте АМД у лютому чітко заявило, що грошей нема, тому розраховує на фінансування з боку місцевих громад, мешканці яких і користуються цими дорогами. Окремі громади це розуміють і фінансують ремонти своїх доріг.

За підрахунками 2023 року, лише на ремонт в Ковалівському старостаті необхідно 60 млн грн. Ці дороги перебувають на балансі Агентства місцевих доріг, але на поточний рік ця державна установа грошей не має.

Тож ймовірно старостати Полтавської громади залишаться без ремонту доріг і цього року
У Полтаві біля «Епіцентру» запроєктували будівництво нового ЖК.

Планується звести девʼять багатоквартирних житлових будинків від 6 до 14 поверхів на понад 3300 мешканців.

Комплекс будуватиме компанія «Термастіл», яка належить Костянтину Копотуну, депутату Полтавської обласної ради від партії «Довіра»
HTML Embed Code:
2024/05/14 08:36:22
Back to Top