TG Telegram Group Link
Channel: Українська Православна Церква
Back to Bottom
У Кам’янській єпархії освятили Вознесенський храм.

19 травня 2024 року, у Неділю 3-ю після Пасхи, митрополит Камʼянський і Царичанський Володимир звершив освячення Вознесенського храму у с. Семенівка Камʼянського району.

Освячення відбулось після оновлення старовинного храму, який був побудований більше двох століть тому.

Саме в цьому храмі прийняв таїнства Хрещення та Вінчання Олександр Миколайович Поль, який знайшов родовища залізних руд на території Катеринославщини, що призвело до подальшого бурхливого розвитку Придніпровського регіону.

Після освячення храму владика очолив Божественну літургію. Його Високопреосвященству співслужило духовенство єпархії.

Під час Літургії були піднесені молитви про мир на українській землі, про воїнство та за святу Церкву.

Після Літургії митрополит Володимир звернувся до всіх зі словом привітання та нагородив парафіян церковними нагородами.
🙏👨‍👧‍👦Предстоятель очолив Божественну літургію у Банченах та відвідав дітей, якими опікується монастир.

У Неділю 3-тю після Пасхи, святих жон-мироносиць, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Вознесенському Банченському чоловічому монастирі.

Після відпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до пастви зі словами привітання українською та румунською мовами. Архіпастир побажав, щоб Господь, молитвами святих жон-мироносиць, благословив миром українську землю та народ.

На завершення богослужіння Предстоятель окропив вірян святою водою.

Після Божественної літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідав з пасхальними привітаннями вихованців дитячого будинку-інтернату у селі Молниця, якими опікуються братія Банченської обителі та сестри Боянського монастиря. Діти виступили зі святковим концертом, а Блаженніший владика роздав подарунки.
ℹ️➡️Докладніше.
#Православний_календар
🗓 20 травня, понеділок.
(7 травня за старим стилем)
Седмиця 3-тя після Пасхи.
Посту немає.

#Святині_дня
✔️ Спомин явлення на небі Хреста Господнього в Єрусалимі (351). Любецької (ХI) і Жировицької (1470) ікон Божої Матері.

#Святі_дня
✔️ Мч. Акакія сотника (303). Прпп. Іоанна Зедазнійського та учнів його: Авива, єп. Некреського, Антонія Марткопського, Давида Гареджийського, Зенона Ікалтського, Фадея Степанцминдського, Ісе (Ієссея), єп. Цілканського, Іосифа, єп. Алавердського, Ісидора Самтавійського, Михаїла Улумбійського, Пірра Бретського, Стефана Хірського та Шіо Мгвімського (VI) (Груз.). Прп. Нила Сорського (1508). Знайдення мощей прп. Нила Мироточивого (1815).

#Читання_дня
На літ.: – Ап.: Діян. 6:8-7:5,47-60 (зач. 17). Хресту: 1 Кор. 1:18-24 (зач. 125). Єв.: Ін. 4:46-54 (зач. 13). Хресту: Ін. 19:6-11,13-20,25-28,30-35 (зач. 60).

#Тропар_дня Спомин явлення на небі Хреста Господнього в Єрусалимі
Креста́ Твоего́ о́браз ны́не па́че со́лнца возсия́,/ его́же от горы́ святы́я да́же до ло́бнаго ме́ста просте́рл еси́/ и в нем Твою́, Спа́се, кре́пость уясни́л еси́,/ сим укрепля́я нас,/ и спаса́й вы́ну в ми́ре// моли́твами Богоро́дицы, Христе́ Бо́же, и спаси́ нас.

📖Святитель Феофан Затворник. Думки на кожен день року
Св. Стефан каже: «Всевишній не в рукотворних храмах живе... Який дім збудуєте Мені, каже Господь, або яке місце для спокою Мого?» Тільки нерукотворний храм серця може вмістити Бога, як сказав Господь: «хто любить Мене, той дотримається Моїх слів, і Отець Мій полюбить його, і Ми прийдемо до нього, і оселю в нього створимо» (Ін. 14:23). Як це відбувається – незбагненно для нас; але воно так є, бо очевидно буває, що тоді «Бог викликає в вас і хотіння, і чин за доброю волею Своєю» (Флп.2:13).

Не міркуй і тільки віддай Господу серце твоє, а Він Сам влаштує з нього храм Собі, але віддай нероздільно. Якщо будуть частини невіддані, то з нього не можна буде влаштувати цільного храму, бо одне буде гниле, інше розбите – і вийде, якщо тільки вийде, храм з дірками, або без даху, або без дверей. А в такому жити не можна; Господа в ньому й не буде. Тільки здаватися буде, що це храм, а насправді якесь нагромадження.

#В_допомогу_мирянину
Ранкове правило: https://blagovist.church.ua/molytvoslov/molytvy-ranishni
Вечірнє правило: https://blagovist.church.ua/molytvoslov/molytvy-vechirni

#В_допомогу_духовенству
#Богослужбові_вказівки на сьогодні: https://blagovist.church.ua/bohosluzhbovi-vkazivky-2 👈.
HTML Embed Code:
2024/06/14 07:00:34
Back to Top