TG Telegram Group Link
Channel: ЧАС УКРАИНЫ🇺🇦 война, экономика, новости
Back to Bottom
Внутри сбитого Шахеда нашли павербанк и устройство с симкартой Киевстар

Сообщается, что для обновления координат этого дерьма, они смогут использовать мобильную сеть, плюс, возможно, смогут менять полетное задание. Все это было расположено в напечатанном на 3Д принтере элементе.

Также, возможно, русня может отслеживать местоположения БпЛА. Поэтому не стоит тащить их в ППД.

Подписаться на Инсайдер | Прислать контент
Forwarded from ✙DeepState✙🇺🇦
🇸🇰 Словаччина розширює ембарго на сільгосппродукцію з України з 4 до 14 позицій

🚫 Словацький уряд сьогодні затвердив постанову, згідно якої вводиться безстрокова заборона на імпорт переліку продуктів з території України або походженням з України, що визначається Міністром аграрної політики та розвитку сільських територій Словаччини.

🌾 Перший перелік, що був дійсний до закінчення цього року, включав лише пшеницю, кукурудзу, насіння ріпаку та соняшнику - тепер до цього списку додали ще 10 видів сільськогосподарської продукції, зокрема: мед, ячмінь, пшеничне борошно, солод, соєві боби, тростинний або буряковий цукор, висівки тощо.

🚚 Зокрема, було запроваджено спеціальний режим транзиту вантажів сільськогосподарської продукції, що походять з України.

🇪🇺В постанові зазначається, що таке рішення спричинене відсутністю подальшого системного підходу на рівні ЄС, а також заборонами сусідніх двох країн.

Мапа🛑Блог🛑Написати нам🛑 ЗСУHelp🛑Магазин🛑Донат
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from ВРБ | Новини ᛏ аналітика
Тревожно. Чувствую, что кто-то скоро пойдет на обмен. 🤣

👉 Підписатися на канал 🇺🇦
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Для мобилизации использовать реестр избирателей - предложение военных

По словам председателя Совета резервистов Сухопутных войск Тимочко, этот реестр наиболее заполнен и передает наиболее правдивую информацию, потому что показывает, кто и где голосовал в свое время.

"Кто-то начнет кричать, что это ограничит людей до выборов. Нет, сейчас нам нужно думать не о выборах, а о защите Украины и победе. А о других нюансах – где и кому дискомфортно – можно будет говорить потом", - отметил он.

Подписаться на Инсайдер | Прислать контент
Чому нам не вистачає західної військової підтримки, і чому розвиток власного оборонно-промислового комплексу - необхідна умова перемоги (НЕпрограшу) у війні?

За різними оцінками, Росія наростила виробництво озброєнь щонайменше на третину. Путін узагалі заявив, що "виробництво основних видів озброєнь збільшилося за рік у 2,7 раза, а за найбільш затребуваними напрямками - у 10 разів". Багато підприємств російського ВПК перейшли на роботу у дві і три зміни.

Росія виробляє до 200 новітніх танків на рік і модернізує до 50 старих на місяць. Загалом - до 800 танків на рік, тоді як Україна отримала від партнерів лише 200-300 важких броньованих машин, і взагалі не має сьогодні власного танкобудування. Причому російські танки в рази дешевші за "Леопардів" і "Абрамсів".

Так само йдуть справи і з іншими типами озброєнь. Росія виробляє і відновлює до 1000 артилерійських систем великих калібрів, Україна отримує від партнерів десятки самохідних і буксируваних гармат. Росія виробляє на рік близько 40 сучасних бойових літаків, Україна літаки не виробляє, і отримує одиниці старих радянських машин від країн колишнього Східного блоку. Російська Федерація виробляє до 100 балістичних і крилатих ракет великої дальності на місяць, Україна виробляє одиниці "Нептунів" і невеликими партіями модернізує радянські С-200 у варіант "земля-земля".

Обидві сторони відчувають нестачу боєприпасів. Але якщо західні склади 155-мм снарядів уже добряче розорено, а внаслідок ізраїльської операції в Секторі Гази спустошено ґрунтовно, то Росія отримує ще снаряди від Північної Кореї та нарощує виробництво своїх, калібру 152-мм, які хоч і програють за потужністю, точністю та дальністю стрільби західним 155-мм стандарту, однак простіше та дешевше у виробництві: вартість одного 155-мм пострілу складає близько 6000 доларів, а 152-мм - лише 600 доларів.

За кількістю систем ППО у нас взагалі гігантський розрив із нашим ворогом. Військова доктрина СРСР передбачала наявність потужної наземної системи ППО, а західна концепція будувалася на використанні винищувачів для захисту неба. Тому в Заходу просто немає "зайвих" систем ППО. А в Росії - їх до біса. Винищувачі ж нам нам дудуть не скоро. І знову ж таки - війна змінилася; тепер треба захищати винищувачі на аеродромах від масованих атак ударних дронів. Знову треба ППО, яке ніде взяти...

Певний паритет сьогодні існує у виробництві FPV-дронів поля бою і розвідувальних дронів літакового типу малого і середнього радіусів дії. Натомість в ударних дронах великої дальності типу "шахед" і ударних дронів середньої дальності типу "ланцет" Росія вирвалася далеко вперед, запустивши по цілях у глибині території України вже понад 2 тисячі "шахедів" і наростивши кількість запусків до 520 на місяць. У Єлабузі будується величезний завод з виробництва "шахедів", в Іжевську під виробництво "ланцетів" переобладнуються великі торгові центри.

Звідси два висновки:

1. Усе за гроші не купити, скільки б їх не було. У цивілізованому світі просто не вистачає необхідного нам озброєння.
2. Ми приречені будувати свої військові заводи. Нехай під землею, у скелях, у гаражах, у квартирах - де завгодно.

Загальна (справжня) мобілізація і тотальна військова підготовка, зведення оборонних укріплень і розвиток (створення!) своєї оборонної промисловості має стати сьогодні пріоритетом військової політики.

Так, і треба бити по тилах. Потрібні сотні й тисячі далекобійних ударних дронів для руйнування військово-промислового потенціалу ворога.

План простий.
Forwarded from БУТУСОВ ПЛЮС
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
"Мы здесь жили, вдвоем. Больше возможности нет, окопаться не дают"

Военнослужащий ВС РФ снимает свое "убежище", которое он делил с сослуживцем. Рядом раненные, а также трупы российских солдат. Кадры с Бахмутского направления, Донецкая область.
⚡️Теперь официально: Выборов в Украине до конца войны не будет. Нардепы подписали соответствующий документ

Речь идет как о президентских, так и о парламентских выборах. Выборы в Украине должны быть проведены не ранее чем через 6 месяцев после отмены военного положения.

Подписаться на Инсайдер | Прислать контент
HTML Embed Code:
2024/04/30 02:36:08
Back to Top