TG Telegram Group Link
Channel: Железная маска
Back to Bottom
УЗ не відновила продаж металобрухту на майданчику Prozorro, попри обіцянку зробити це у березні і виставляти на продаж 20 тисяч тонн сировини щомісяця.

Железная маска
Железная маска
Суховантаж Cape Ray, який 16 березня він відійшов від причалу порту Південний, прямуючи до Сінгапуру під прапором Маршаллових островів, став найбільшим судном, яке пройшло українським морським коридором. Балкер транспортує у трюмах понад 91 тисячу тонн продукції…
Функціонування морського коридору забезпечує перевезення 75% довоєнного товарообігу України. Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков під час Саміту експортерів у Києві 22 березня.

І хоча експортери ГМК стикаються з проблемою пріоритету на користь продукції АПК при направленні вантажів залізницею до портів та портовій перевалці, фактор роботи коридору надає впевненість у перспективах галузі.

Железная маска
Усі підприємства української металургійної галузі заклали у плани на цей рік зростання у межах 10-15%.

Железная маска
Збільшення видобутку та експорту залізної руди на зовнішні ринки надасть суттєву підтримку економіці України у воєнний час. Такого висновку дійшли науковці під час міжнародної конференції «Залізорудні родовища України: сучасні проблеми та перспективи розробки», яка пройшла 21-22 березня на базі КНУ ім. Т. Шевченка.

Добре, звичайно, що вчені дійшли такого висновку, але я від початку створення каналу тільки про це й казав🤷🏻‍♂️

Железная маска
Європейський союз за підсумками січня 2024 року скоротив імпорт продукції ГМК з Росії на 39% у порівнянні з січнем 2023 року — до 240 тис. т. Порівняно з попереднім місяцем показник скоротився на 42%.

Железная маска
Щонайменше 4 країни ЄС – Литва, Чехія, Латвія та Естонія – запропонували Брюсселю заборонити імпорт відходів та брухту чорних металів, міді та алюмінію із РФ.

Железная маска
В Україні створять державний Офіс розвитку індустріальних парків за прикладом Сінгапуру, Туреччини та Польщі.

На цей рік на розвиток індустріальних парків виділяється 1 млрд грн.

Железная маска
Метінвест оголосив про створення гірничодобувного департаменту в структурі Операційної дирекції групи, який із квітня керуватиме Центральним, Інгулецьким та Північним ГЗК.

Железная маска
Українська феросплавна галузь не може відновити роботу. Заводи простоюють з осені 2023 року через високу вартість електроенергії, близькість до лінії фронту та проблеми з бронюванням персоналу.

Железная маска
Фінансовий комітет ВР схвалив за основу законопроєкт №11084, який передбачає створення так званого «клубу білого бізнесу».

Якщо підприємець сплачує податки на рівні, вищому за середній по галузі, та має вищі за середні по галузі показники рівня зарплат, то його обіцяють звільнити від частини податкових перевірок.

Железная маска
«Укрметалургпром» просить Верховну Раду України вжити всі необхідні заходи задля вирішення питання розблокування продажів металобрухту УЗ. Про це йде мова у листі на адресу заступника голови Комітету з питань економічної політики Дмитра Кисилевського.

Железная маска
Металурги настільки суворі, що навіть чипси готують зв сталі🦾

1 квітня Ovako Group заявила, що запускає нову лінійку продуктів: Steeel Mill Chips. Згідно з повідомленням, один пакетик цих хрустких сталевих чипсів забезпечує організм залізом на все життя, а упаковку після прання можна використовувати повторно♻️

Це був першоквітневий жарт від компанії, якщо що😅

Железная маска
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Железная маска
Суховантаж Cape Ray, який 16 березня він відійшов від причалу порту Південний, прямуючи до Сінгапуру під прапором Маршаллових островів, став найбільшим судном, яке пройшло українським морським коридором. Балкер транспортує у трюмах понад 91 тисячу тонн продукції…
6 квітня із порту «Південний» вийшов суховантаж Captain Leonidas, ставши найбільшим судном, яке пройшло українським морським коридором. Балкер під панамським прапором завантажений 195,7 тис. т продукції українських металургійних підприємств.

Железная маска
Перший в Україні недержавний гірничо-металургійний університет «Метінвест Політехніка» підписав меморандум про співпрацю з одним із найбільш авторитетних політехнічних університетів України — Національним технічним університетом «Дніпровська політехніка».

Железная маска
УЗ обіцяє до кінця квітня прийняти рішення щодо розблокування або скасування тендерів з продажу металобрухту, що були проведені у системі Прозорро.Продажі ще до початку повномасштабного вторгнення росіян у лютому 2022 року.

Железная маска
НКРЕКП планує скасувати верхні цінові обмеження на ринку електроенергії, так звані «прайс-кепи». Відповідне рішення регулятор планує розглянути на засіданні 16 квітня.

Железная маска
Аналітики назвали основні виклики для металургії у 2024 році — нестабільність логістики та кадровий голод.

Железная маска
Железная маска
У лютому поточного року Експортно-кредитне агентство застрахувало кредити обсягом 13 млн грн і підтримало 276,4 млн українського експорту. Железная маска
У першому кварталі Експортно-кредитне агентство підтримало український експорт на 627 млн грн. Експортери у співпраці з агентством залучили 99,8 млн грн фінансування від банків-партнерів.

Железная маска
Железная маска
«Укрметалургпром» просить Верховну Раду України вжити всі необхідні заходи задля вирішення питання розблокування продажів металобрухту УЗ. Про це йде мова у листі на адресу заступника голови Комітету з питань економічної політики Дмитра Кисилевського. Железная…
За попередніми оцінками, на складах УЗ зараз наявні до 120-150 тис. тонн металобрухту. На поточний момент вартість цього обсягу металобрухту може складати 0,9-1,2 млрд грн, які недоотримує УЗ. А державний бюджет недоотримав від реалізації брухту орієнтовно 200 млн грн.

Железная маска
HTML Embed Code:
2024/06/10 00:07:41
Back to Top