TG Telegram Group Link
Channel: شیخ عبدالعزیز طریفی
Back to Bottom
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 آیا پرداخت نقدی زکات فطر به مردم غزه جایز است؟

- شیخ عبدالعزیز طریفی (فك الله أسره)

#طوفان_الأقصی

✔️ با ذکر منبع نشر دهید.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✔️ریان فارسی: عقیده و احکام اهل سنت و جماعت
⌛️🩵https://hottg.com/rayyan_farsi
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
از بهترین اعمال در #شب_قدر قرائت #قرآن است، زیرا فضیلت این شب به سبب قرآن است و قرآن در همین شب نازل شده است:

﴿إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ﴾ [قدر: ۱]

(ما [قرآن را] در شب قدر نازل کردیم)

﴿إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةٍ مُّبَارَكَةٍ﴾ [دخان: ۳]

(ما آن (قرآن) را در شبی مبارک نازل کردیم).

ـ شیخ عبدالعزیز طریفی

🌧 #باران_حکمت
از سری #سنت‌های_فراموش_شده
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

خواندن سورۀ اخلاص در شب

پیامبر ﷺ می‌فرماید: (آيا كسی از شما می‌تواند يک سوم قرآن را در يک شب، تلاوت كند»؟ اين كار برای آن‌ها دشوار به نظر رسيد. لذا پرسيدند: ای رسول خدا! چه كسی از ما توانايی چنين كاری را دارد؟ فرمود: سوره اخلاص، برابر با يک سوم قرآن است.)

عبدالعزیز طریفی

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ریان فارسی : عقیده و احکام اهل سنت و جماعت
کانال تلگرام ریّان    -    فیسبوک    -    ایستاگرام
شیخ عبدالعزیز طریفی:

شایسته است به خاطر نهادینه کردن عقیدهٔ ولاء و دور کردن شر آنان و اقتدا به منهج سلف صالح در قنوت علیه دشمنان دعا کرد؛ اعرج می‌گوید: «صحابه همواره در رمضان کفار را لعنت می‌کردند.»

instagram.com/tarefe.fa
شیخ عبدالعزیز طریفی
Photo
زکات فطر

۱. زکات فطر نزد اکثر علما، برای کودک و بزرگسال واجب است و سرپرست خانواده، می‌تواند آن را حتی از طرف همسر خود پرداخت کند. دادن زکات به جای جنین (کودکی که هنوز به دنیا نیامده) مستحب است و بهترین وقتِ ادای آن بین نماز صبحِ روز عید و نماز عید است.

۲. زودتر ادا کردن زکات فطر، یک روز یا دو روز پیش از عید جایز است، چنانکه انجام آن از صحابه نقل شده، اما تاخیر آن پس از نماز عید باعث بطلان آن می‌شود، مانند به تاخیر انداختن نماز صبح پس از طلوع خورشید [که باعث بطلان آن می‌شود] مگر آنکه از روی عذر باشد، مانند فراموشی.

۳. زکات فطر را باید از غذای اصلی آن سرزمین، ادا کرد. یعنی غذایی که غالبا در آن سرزمین به عنوان نهار یا شام مصرف می‌شود، مانند برنج یا آرد گندم [که در پخت نان استفاده می‌شود]. بنابراین اخراج غذایی که در آن جا به عنوان غذای اصلی استفاده نمی‌شود صحیح نیست هرچند در سرزمین دیگر مورد استفاده قرار گیرد.

۴. در زکات فطر ممکن است غذایی که توسط مردم استفاده می‌شود به حسب زمان تغییر کند و امروزه دادن جو و خرما به عنوان زکات فطر صحیح نیست، هرچند نام این دو غذا در حدیث آمده، زیرا امروزه از آرد جو [به عنوان غذای اصلی] استفاده نمی‌شود و خرما نیز بیشتر به صورت میوه استفاده می‌شود نه غذای اصلی.

۵. به اتفاق علما سنت این است که زکات فطر به صورت غذا داده شود، اما در مورد اینکه آیا دادن قیمت نقدی آن جایز است یا نه، اختلاف است. گروهی از سلف دادن قیمت نقدی آن را جایز دانسته‌اند اما احتیاط این است که به صورت غذا ادا شود.

۶. بهتر آن است که اعضای خانواده در صورت توانایی مالی، هر یک زکات فطرِ خود را ادا کنند، مانند فرزندانی که شاغل هستند، اما اگر پدرِ آنان زکات فطرشان را ادا کرد جایز است.

۷. بهتر این است که شخص زکات فطر خود را در همان جایی که زندگی می‌کند به مستحق آن بدهد، اما اگر سرزمینی محتاج‌تر باشد فرستادن آن جایز است، و اگر فرستادن آن به صورت غذایی ممکن نبود بنا به مصلحت آشکار، فرستادن قیمت نقدی آن جایز است.

۸. واجب آن است که شخص زکات فطر را به مقدار یک صاع ادا کند. همچنین جایز است که یک صاع از دو غذای مختلف تشکیل شود به شرط آنکه فرد مستحق بتواند از آن غذا به صورت یکجا یا جدا از هم استفاده کند.

۹. دادن زکات فطر به خدمتکاران و کارگران بر دو حالت است:

نخست: اگر غذای آنان بر اساس قرارداد با خود کارفرما است، دادن زکات فطر به آنان جایز نیست.

دوم: اگر غذایشان بر عهدهٔ خودشان است جایز است که زکات فطر خود را به آنان بدهد.

شیخ عبدالعزیز طریفی
عیدتان مبارک و تقبل الله منا و منکم.
شيخ عبدالعزیز طریفی:

اسلام آمده تا پیش از مجازات به حفظ حقوق بپردازد. زیرا نفس بشری به گونه‌ای است که اگر حقوقش حفظ نشود [در صورت ارتکاب جرم] در برابر مجازات هم سرکشی خواهد کرد.

instagram.com/tarefe.fa
شيخ عبدالعزیز طریفی:

مصیبتی که همراه با صبر باشد بهتر از نعمتی‌ست که بدون شکر الهی باشد.

instagram.com/tarefe.fa
شيخ عبدالعزیز طریفی:

به همان اندازۀ که اهل قرآن از عمل به قرآن دوری کنند، قرآن نیز از آنان دوری خواهد کرد.

(التفسیر والبیان: ۴/۱۸۸۹)

instagram.com/tarefe.fa
شيخ عبدالعزیز طریفی:

یکی از اقوال نوظهور در اسلام ادعای عده‌ای است که حکم حجاب و اختلاط را مختص مادران مومنان قرار می‌دهند. چنین سخنی بدعت است و هیچ فقیهی قبل از استعمار آن را به زبان نیاورده است.

instagram.com/tarefe.fa
دمکراسی قانونی‌ست که اکثریت مردم آن را وضع نموده‌اند؛ هرگاه این گروه از میان بروند قانون آنان باقی می‌ماند و بر نسل بعد فرمانروایی می‌کند. قانون اکثریت مرداری است برای زندگان. این چنین قانون مردگان را بر قانون زنده‌ای که هرگز نمی‌میرد ترجیح می‌دهند.

- شیخ عبد العزیز طریفی (فك الله أسره)

✔️ با ذکر منبع نشر دهید.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✔️ریان فارسی: عقیده و احکام اهل سنت و جماعت
⌛️🩵https://hottg.com/rayyan_farsi
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
امت‌ها و ملت‌هایی که بر اساس فطرت بار آمده‌اند و فطرتشان دچار تغییر نشده زودتر حق را می‌پذیرند و تسلیم آن می‌شوند، همانطور که امروز در بسیاری از کشورهای آفریقایی و سرزمین‌های جنوب شرق آسیا دیده می‌شود. اما آن ملت‌هایی که فطرتشان تغییر کرده و مدت زمان این انحراف به طول انجامیده به سختی حق را می‌پذیرند زیرا دلهایشان دچار انحراف شده مانند ظرفی که کج یا برعکس است و هرچه کجتر باشد بهره‌اش از پذیرفتن آب کمتر می‌شود و اگر کاملا برعکس باشد هیچ بهره‌ای از حق نخواهد داشت تا آنکه به فطرت سالم بازگردد سپس بر آن آب ریخته شود.

تلاش برای هدایت این دسته بسیار سخت است زیرا تعامل با این دسته نیازمند دو جهاد است: جهاد تصحیح فطرت و جهاد عرضه کردن شریعت. این مانند تفاوت بین اهل مکه و اهل مدینه در آغاز اسلام است. فطرت اهل مکه بیشتر دچار تغییر شده بود، بنابراین عناد و مکابره ورزیدند اما آن دسته از اهل مکه که مسلمان شدند چنان پایداری ورزیدند که انگار ایمانشان قوی‌تر از دیگران بود؛ زیرا چنین کسی آخرین حد گمراهی را تجربه کرده و بازگشته است، بنابراین پس از آن گمراهی [که او تجربه کرده] چیز بدتری نیست. از این رو مهاجران که مؤمنان اهل مکه بودند بهتر از انصار یعنی مؤمنان اهل مدینه بودند.

- شیخ عبدالعزیز طریفی

(المغربیة فی شرح العقیدة القیروانیة: ۷۸)
شیخ عبدالعزیز طریفی:

در محنت‌ها و سختی‌ها، بسیاری راهِ سلامت را برمی‌گزینند حال آنکه خاصان و برگزیدگان، سلامتِ راه را می‌جویند. با همین برگزیدگان است که دین حفظ می‌شود و امت پیروز می‌گردد.

instagram.com/tarefe.fa
الله تعالی پس از توبه از اصلاح سخن گفته است:

{فَمَن تَابَ مِن بَعْدِ ظُلْمِهِ وَأَصْلَحَ فَإِنَّ اللّهَ يَتُوبُ عَلَيْهِ} (اما هر کس بعد از [گناه و] ستم‌کردنش توبه کند و [اعمال خود را جبران و] اصلاح نماید، بی‌تردید الله توبه‌اش را می‌پذیرد).

زیرا ترک گناه [الزاما] به معنای توبه از آن گناه نیست. شاید سارقی به سبب بی‌نیازی دست از دزدی بکشد یا فاسقی به سبب بیماری یا ناتوانی در تهیهٔ خمر، نوشیدن آن را ترک کند. این نوع ترک کردن باعث بخشیدن گناه نمی‌شود.

نشانهٔ توبهٔ صادقانه، ترک گناه و انجام طاعت است و نشانهٔ قبول توبه آن است که انسان پس از گناه به انجام اعمال نیک بپردازد.

- شیخ عبدالعزیز طریفی

(التفسیر والبیان)
شیخ عبدالعزیز طریفی:

ازدواج دوم حتی اگر با رضایت طرفین باشد، ممنوع است اما اگر با صد زن بدون هیچ عقد و نکاحی زنا شود؛ مانعی ندارد. این دین و منطق لیبرالیسم غربی است که می‌خواهند آن را رواج دهند.

instagram.com/tarefe.fa
شیخ عبدالعزیز طریفی:

نیکی‌ها و گناهان از هم فراری هستند؛ پس هر کس خواهان رهایی از گناهان است با نیکی‌ها بــرای آن‌ها مزاحمت ایجاد کنــد.

instagram.com/tarefe.fa
شیخ عبدالعزیز طریفی:

انسانیت آدم‌ها کامل نمی‌شود مگر با ایمان به الله یکتا، الله متعال می‌فرماید: {وَإِذَا قِیلَ لَهُمۡ ءَامِنُوا۟ كَمَاۤ ءَامَنَ ٱلنَّاسُ} [البقرة: ۱۳]

instagram.com/tarefe.fa
﴿أَفَلَا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلَى قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا﴾ [محمد: ۲۴]

(آیا در قرآن نمی‌اندیشند یا [مگر] بر قلب‌هایشان قفل‌هایی نهاده شده است)

در این‌جا پروردگار متعال قفل را به قلب نسبت داده است نه به قرآن.

(یعنی آن‌که قرآن بسته و غیر قابل فهم نیست، بلکه ممکن است دلها به سبب گناه و تکبر و روی‌گردانی قفل گردد).

- شیخ عبدالعزیز طریفی

(المغربیة في شرح العقیدة القیروانیة: ۲۷۸)
هشت سال از بازداشت بدون محاکمهٔ شیخ عبدالعزیز طریفی گذشت.

برای یادآوری شیخ طریفی و سالها بازداشت ایشان، این هشتگ در فضای مجازی همرسانی می‌شود:

#اعتقال_الطريفي_8سنوات
HTML Embed Code:
2024/04/27 14:03:24
Back to Top