TG Telegram Group Link
Channel: تحریر |تحلیل رویدادهای عراق
Back to Bottom
برای توقف نسل کشی فلسطینیان و تروریسم منطقه ای رژیم آپارتاید، محکومیت و نهادهای بین المللی نتیجه بخش نیستند.
راه حل، تصمیم جدی و نهایی برای ضربات مستمر نظامی سنگین و هماهنگ متحدان است.
با این مدل، نگران واکنش پشتیبانان غربی رژیم اسرائیل نباشید.
#فلسطین
@tahrearcom
👈 مذاکرات ‎#عراق و ‎#آمریکا برای پایان دادن به فعالیت ائتلاف بین المللی مبارزه با دا.اعش و عقب نشینی از عراق، به معنای پایان یافتن حضور نظامی واشنگتن نیست، انتقال از مرحله ائتلاف بین المللی به مرحله مناسبات نظامی - امنیتی دو طرفه بین عراق و آمریکا برای یک دوره حداقل ۱۰ ساله است.
@tahrearcom
‏تلاش پارلمان ‎#عراق برای اخراج نیروهای ‎#آمریکا در زمان هدف قرارگرفتن شهید سلییمانی در بغداد نتیجه نگرفت تا چه رسد به الان!
شما ببینید اخیرا از ۱۰۳ نماینده امضاکننده اخراج، فقط ۲ نفر سنی هستند، کردها نیستند. بقیه شیعه اند، آن هم نه همه شیعیان.
اراده هایی برای عدم اخراج وجود دارد!
@tahrearcom
‏در جلسه مقرر پارلمان برای رأی گیری درباره قانون اخراج نظامیان آمریکایی از ‎#عراق، فقط ۷۷ نماینده شیعه از ۱۸۰ نماینده شیعه حضور داشتند (۴۳٪)!
۱۰۳ نماینده نباید یا نمیخواستند شرکت می کردند!
واقعیت این است که شیعیان جلسه پارلمان را از حدنصاب تشکیل انداختند.
تحلیل و حرف زیاد است.
@tahrearcom
آیا غرب، امتیاز برند تجاری داعش را خریده است؟

🖊سیدرضا قزوینی غرابی

دیروز ایران (کرمان) و امروز روسیه (مسکو)، رسانه داعش مسؤولیت هر دو حمله سنگین و پرتلفات را پذیرفت. داعش تحلیل رفته ای که بخش عظیمی از توان مالی، لجستیکی و حتی انسانی خود را مدتهاست که از دست داده واتکای کنونی آن به برخی حملات متفرقه در تعدادی از ولایات است، اکنون با طراحی و پشتیبانی، مسؤولیت حملات بی سابقه و بزرگ خود را در دو کشور ایران و روسیه بر عهده می گیرد!
شخصا نمی توانم به راحتی چنین موضوعی را بپذیرم، هم به دلایلی که مختصرا به آنها اشاره کردم و هم به دلیل شرایط خاص منطقه ای و بین المللی که ایران و روسیه هر دو بخشی از عناصر شکل دهنده تحولات آن هستند. حمله تروریستی کرمان و دیگر ضرباتی که علیه منافع ایران در سوریه و .. وارد شد در شرایطی رخ داد که دوستان منطقه ای ایران شدیدترین حملات و دشوارترین شرایط را برای رژیم اسرائیل در چند دهه اخیر به وجود آوردند. تنش ها میان تهران و تل آویو نیز به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۰ تاکنون رسیده است و حالا سروکله داعش پیدا میشود و مسؤولیت حمله کرمان را برعهده میگیرد تا نگاه بسیاری از ناظران و تحلیلگران بین المللی که اسرائیل را عامل ارتکاب حمله می دانستند متوجه داعش کند. بماند که حتی پس از پذیرش مسؤولیت توسط رسانه داعش، بودند تحلیلگرانی که تل آویو را همچنان طراح عملیات معرفی می کردند. حمله تروریستی مسکو نیز در همین مدار قابل بررسی و تحلیل است. تنش میان روسیه و غرب مدتهاست به بالاترین حد خود رسیده است، مواضع مسکو در خصوص تحولات غزه، مطلوب تل آویو و غرب نبوده است. جنگ اوکراین شرایط به شدت نامطلوبی را برای پشتیبانان اوکراین رقم زده است و برخی شخصیت ها اخیرا از ضرورت تسلیم شدن کییف در این جنگ می گویند. پوتین با انتخاب مجدد به ریاست جمهوری شرایط خود را در داخل روسیه تثبیت و تقویت کرده و غرب را آشکارا تهدید می کند.
در این شرایط یک حمله تروریستی هالیوودی به یک سالن کنسرت در مسکو انجام می شود که امنیت روسیه پوتینی را به چالش می کشاند و تلفات بی سابقه ای را متحمل روس ها می کند. مدتی قبل هم آمریکایی ها درباره وقوع یک حمله تروریستی در روسیه به شهروندان خود هشدار داده بودند. هشداری که توسط کشورهای متحد و همپیمان واشنگتن تکرار شده بود. در روسیه، نگاه ها به سمت دیگری است، اما ناگهان سکوی رسانه ای همان داعش تحلیل رفته، مسؤولیت عملیات را بر عهده می گیرد !

به طور جدی به نظر می رسد که داعش حتی پس از تحلیل رفتن قابل توجه قوایش، کارکرد مؤثر و مفیدی (برند داعش) برای صحنه گردان ها ایفا می کند: طراحی و انجام عملیات تروریستی در سطح بالا برای ضربات امنیتی و حیثیتی بزرگ به قوای مقابل در نبرد موازنه قوا/وحشت و سپس اعلام پذیرش مسؤولیت آن توسط یک گروه تروریستی فرامرزی که از قضا در ناکجا آباد زیست می کند، برای دور کردن تبعات حقوقی، سیاسی و امنیتی حمله و اقدام از طراح (طراحان).

به همین دلایل سخت است که بپذیریم داعش بحران زده و تحلیل رفته ای که مدتهاست بخش قابل توجهی از اقدامات خشن و تروریستی اش متمرکز بر نیروهای دولتی (مسیحی) در آفریقاست و حتی در این مدت در زادبوم خود در غرب آسیا اقدامات قابل توجهی و جدی نداشته است، دو عملیات بی سابقه و ویژه در ایران و روسیه، کشورهای جبهه مقابل غرب طراحی و اجرا کند.
@tahrearcom
‏کتاب جدیدم منتشر شد:
«تروریست های یهودی» اثر عساف شارون استاد فلسفه سیاسی دانشگاه تل آویو.
👈«کتاب زاویه نگاه و محتوای منحصر بفردی دارد». ترجمه آن را در ایام عملیات طوفان الاقصی و بحبوحه نسل کشی در غزه تمام کردم.
به زودی درباره این اثر جدید خواهم نوشت.
@tahrearcom
وزن کشی عراق و آمریکا:‎
عراق گفته داعش ۹۹٪ درصد توان خود را در این کشور از دست داده است.
اما سفیر ‎آمریکا مدعی است داعش هنوز در عراق قدرتمند است.
👈چهارمین دور مذاکرات عراق و ائتلاف بین المللی (آمریکا) برای پایان دادن رسمی به مأموریت نیروهای ائتلاف به زودی آغاز میشود.
@tahrearcom
ایران و رژیم اسرائیل؛ سه دوره تاریخی در دو دهه

🖊سیدرضا قزوینی غرابی
در تحولات میان ایران و رژیم اشغالگر، ما سه دوره تاریخی متفاوت را تجربه می کنیم:

۱- دوره متعلق به رئیس جمهور اسبق، محمود احمدی نژاد که عصر رجز خوانی علیه رژیم اسرائیل بود. (۱۳۸۴- ۱۳۹۲)
در آن دوره، ایران با طرح موضوع «هولوکاست مقدس یهودیان» و تشکیک در آن به عنوان یک کشور مقتدر در افکار عمومی منطقه و بخشی از جهان اسلام مطرح گردید. بسیاری عقیده دارند حمله به هولوکاست در نهایت با مظلوم نمایی، به سود رژیم اشغالگر تمام شد و منجر به حملات تبلیغات علیه ایران گردید.

۲- دوره دوم از ۲۰۱۰ و ظهور استاکس نت آغاز گردید و تا حدودا ۲۰۲۳ ادامه یافت. این دوره، دوره منازعات سایبری(جنگ سرد) ایران و اسراییل بود که خود را به شکل عملیات سایبری، هدف قرار دادن کشتی های دو طرف و ترور تعدادی از دانشمندان هسته ای ایرانی بوده است.

۳- دوره سوم از عملیات طوفان الاقصی در مهر ۱۴۰۲ آغاز گردید. منازعات شکل جدی تری و متفاوتی به خود گرفت. رژیم اشغالگر ضربات خود را به عمق خاک ایران انتقال داد.
واقعه کرمان، حملات متعدد به مقامات نظامی ایران در سوریه، حمله کنونی به ساختمان کنسولگری در دمشق و ... روند منازعات دو طرف، با سرعت روند افزایشی یافته است. رژیم اشغالگر، ماشه را چکانده است، تهران هم مدتهاست از صبر راهبردی و پاسخ، در زمان و‌ مکان مناسب می گوید.
@tahrearcom
💠📖معرفی کتاب
«تروریست های یهودی»
کتاب تازه منتشر شده «تروریست های یهودی» روایت تروریسم یهودیان صهیونیست، پیش از تأسیس دولت اسرائیل در ۱۹۴۸ است.
تاکنون کتاب های متعددی درباره تروریسم رژیم صهیونیستی منتشر شده است اما این کتاب یک ویژگی متمایز و منحصر بفرد دارد: «روایت اقدامات تروریستی گروه های یهودی صهیونیست، در سال های قبل از اشغال فلسطین و شکل گیری دولت اسرائیل».
در حقیقت ریشه های تروریسم یهودی معاصر را باید در جنبش های افراطی و افراد تندرویی که در دهه های 30 و 40 قرن بیستم، سراسر فلسطین را در نوردیدند جستجو کرد. تروریسمی که از آن دهه تاکنون بر پیشانی صهیونیسم نقش بسته است.
این کتاب به ارائه تصویری شفاف از آن جنبش ها و اندیشه های بنیان گذاران آنها از منظر یک پژوهشگر شناخته شده اسرائیلی می پردازد.
کتاب «عساف شارون» استاد فلسفه سیاسی دانشگاه تل آویو در سال ۲۰۱۵ در نیویورک منتشر و «مجمع روابط عربی و بین المللی قطر» در سال ۲۰۱۶ آن را به عربی ترجمه و منتشر کرد و اکنون نیز برای نخستین بار به همت «سیدرضا قزوینی غرابی» به فارسی بازگردانده شد و توسط انتشارات «به نشر» در ایران منتشر گردید.
کتاب، علاوه بر متن اصلی نویسنده، یک ضمیمه منحصر بفرد شامل فهرستی از دهها عملیات تروریستی یهودیان علیه فلسطینی ها قبل از تأسیس رژیم اشغالگر دارد که توسط ناشر قطری افزوده شد و پیوست مصور کتاب نیز توسط مترجم به کتاب اضافه شده است و شامل تصاویر دیده نشده یا کمتر دیده شده است.
🔹لینک تهیه کتاب در سایت ناشر:
B2n.ir/p67471
ه◇◇○•••●💠●•••○◇◇ه
لینک تهیه کتاب تروریست های یهودی:

🔹اثر: عساف شارون، استاد علوم سیاسی دانشگاه تل آویو
🔰ترجمه: سیدرضا قزوینی غرابی

http://B2n.ir/p67471

توضیح کتاب در پست قبلی👆
@tahrearcom
🔸🔹جریان ملی شیعی؛ خیزش دوباره صدر ؟!

سیدرضا قزوینی غرابی

رهبر جریان صدر همزمان با نخستین روز از تعطیلات عید فطر، از برند جدید سیاسی خود «التيار الوطني الشيعي» یعنی جریان ملی شیعی رونمایی کرد.
بااینکه آقای ‎#صدر در برند جدید، از واژه «ملی» استفاده کرده اما بهره گیری از واژه «شیعی» در این نام، تأکیدی بر وجه مذهبی آن است که مانع از شمولیت آن میشود. با این نام گذاری، نمیتوان انتظار داشت که سایر طوایف یا نحله های فکری غیرشیعی به او بپیوندند.
به نظر میرسد که وی چنین انتظاری هم در سر ندارد. بیش از هر چیز این پوسته اندازی و نامگذاری جدید، احتمالا وقوف در مقابل جریان سیاسی رقیب یعنی الاطار التنسیقی یا «چارچوب هماهنگی شیعیان» است و نشان از خیزش تدریجی صدر برای شروع فعالیت های سیاسی و در نهایت ورود به عرصه انتخابات بعدی است. هر چند شخصیت های صدری مدعی اند پروژه جدید ارتباطی به انتخابات ندارد.
با این حال این نامگذاری گویای آن است که از منظر صدری ها، جریان آنان تنها جریان شیعی ملی (ملی گرا) است و این تعریضی به الاطار التنسیقی است که آن را نزدیک یا وابسته به ایران می دانند.
به هر صورت این تغییر برند از «جریان صدر» به «جریان ملی شیعی»، به دلیل ویژگی های منحصربفرد جریان صدر، نمی تواند فراتر از نام، سایر ابعاد فکری و ساختاری آن را دستخوش تغییر قرار دهد.

💠🔸💠تحلیل رویدادهای عراق را در تحریر بخوانید:
@tahrearcom
السودانی این روزها در حال امضای توافقات خارجی گسترده و استراتژیک در حوزه های اقتصادی و انرژی است.
هفته گذشته با در جریان سفر السودانی به آمریکا و فردا با سفر اردوغان به بغداد.
توافقات دیگری با امارات و قطر هم در راه است.
@tahrearcom
امروز اردوغان در سفری مهم وارد بغداد می شود.
آیا قرار است ‎#عراق و ‎#ترکیه با یکدیگر معامله ویژه کنند؟
ترکیه سهم آب مورد نیاز عراق که برخلاف تفاهمات آن را کاهش داده، تأمین کند و در مقابل، بغداد هم اجازه تأسیس پایگاه نظامی دائمی به آنکارا در شمال عراق را بدهد؟!
@tahrearcom
استقبال از اردوغان توسط شخص نخست وزیر عراق حائز اهمیت و نشان از اهتمام فراوان ‎#عراق و دولت سودانی به تقویت روابط با آنکارا در همه ابعاد و امیدواری بغداد به حل مسائل با ترکیه دارد.
حالا باید دید ترک ها چه میکنند.
پرونده پایگاه های ‎#ترکیه در شمال و سهم آب فرات برای عراق حیاتی است.
@tahrearcom
Forwarded from رضا الغرابی (قزوینی)
«مجله نقد اندیشه، رویش جدیدی در ساحت چگونه فکر کردن»

سیدرضا قزوینی غرابی

شماره ۲ فصلنامه نقداندیشه را با اشتیاق فراوان، به دلیل تجربه بسیار موفق شماره نخست آن و امید به تکرار آن تجربه تهیه کردم. امشب همه آن را گذرا تورق کردم. همچنان درخشیده است. بنا داشتم خواندنش را با «مصاحبه با دکتر ولی رضا نصر » شروع کنم. (آثار و نگاه نصر خاص و خواندنی هستند هر چند ظاهرا کتابهایش هنوز به فارسی ترجمه نشده است. و نمی دانم چرا!). اما آن همه مطلب ارزشمند و شایسته در مجله، خواننده را در اینکه نقطه آغازش چه باشد متحیر می کند.
به هر صورت چند نکته را فی البداهه برای خودم نوشتم که فکر می کنم از ویژگی های خوب این مجله غنی و با ارزش است.
۱موضوع و محور منحصربفرد: تفكر انتقادی و اندیشه.
۲حرف ها و ایده های نو دارد به ویژه برای جامعه پرتلاطم ایران.
۳تنوع و تضاد ایده ها و افکار مطرح شده.
۴دامنه وسیعی از مصاحبه ها و مقالات با شخصیت های علمی طراز  یک داخل و خارج.
۵بیان آزاد و اجتناب از خوسانسوری.
۶بهره گیری از نظرات اندیشمندان عرب و مسلمان و غربی به یک اندازه.
۷مجله با اینکه بحری از ایده ها و نظریات و تئوری های مختلف و  بعضا خشک است، اما یک روح خفی در بطنش دارد. و در نهایت آن روح، یک هادی برای خواننده است.
امیدوارم نقداندیشه، من بعد هم، در آسمان فکر و اندیشه ایران بدرخشد و گرفتار زوال نگردد.
@tahrearcom
گفتنش ممنوع است اما چاره‌ای نیست: شکست خوردیم، یک شکست کامل

🖊سیدرضا قزوینی غرابی

حییم لوینسون روزنامه نگار اسرائیلی نویسنده هآرتص یادداشتی در این روزنامه نوشته که به دلیل اهمیت و جالب توجه بودن آن، خلاصه ای از آن را به زبان فارسی برگرداندم.

🔘شکست خوردیم. این واقعیت است. جنگ را باختیم. این نتیجه‌ای است که برای هر شهروند اسرائیلی ملموس است.
🔘شش ماه پیش می‌توانستیم در موقعیت دیگری باشیم، اما اکنون اسیر دست بدترین رهبری در تاریخ کشورمان هستیم، رهبری‌ای که به راحتی می‌تواند با بدترین رهبران تاریخ هر کشوری رقابت کند.

🔘گفتنش ممنوع است اما باختیم.
با کمی زمان و تلاش بیشتر، گروگان‌ها آزاد می‌شدند، حماس تسلیم می‌شد و سنوار نابود می‌شد. «ما خوب‌ها هستیم و خوب‌ها پیروز می‌شوند». این همان طرز فکری است که به این فرضیه‌های احمقانه مانند "نظام ایران به زودی از درون فرو می‌پاشد" و سایر هذیان‌گویی‌هایی که ریشه در فیلمنامه‌های هالیوودی دارند و نه در واقعیت، منجر می‌شود. اینها واقعیت نیستند.
🔘گفتن این حرف خوشایند نیست، اما معلوم نیست که دیگر بتوانیم با خیال راحت به مرزهای شمالی بازگردیم، همانطور که قبلاً بود. حزب‌الله معادلات را به نفع خود تغییر داده است. این واقعیت است.

🔘از این پس هر تهدیدی از جانب ایران ما را به لرزه در خواهد آورد. جایگاه بین‌المللی ما ضربه خورده است. ضعف رهبری ما در برابر دنیا آشکار شده است. سال‌ها با فریبکاری، خودمان را به عنوان یک ملت قوی، با مردمی خردمند و ارتشی قدرتمند معرفی می‌کردیم. اما در واقع، ما فقط یک "روستای یهودی" (مانند روستاهای یهودی در اروپای شرقی قبل از جنگ جهانی دوم) هستیم که نیروی هوایی هستیم، آن هم به شرطی که به موقع از خواب بیدار شود.

🔘بخشی از سختی اعتراف ما به شکست، از تقدس ارتش ناشی می‌شود. زدن سخنان ناجور در مورد ارتش ممنوع است. فقط می‌توان درباره ۷ اکتبر (طوفان الاقصی) و اینکه شرم آور بود بگوییم.
🔘واقعیت این است که اهداف جنگ هرگز محقق نخواهد شد. گروگان‌ها با فشار نظامی آزاد نخواهند شد و امنیت باز نخواهد گشت.

🔘هر وقت تریبون دارها فریاد می زنند"ما پیروز شدیم"، به سادگی این معنا را می دهد که ما شکست خورده ایم. دروغ باور آنهاست. باید به این موضوع عادت کنیم. زندگی پس از ۷ اکتبر ناامن‌تر شده است. این ضربه تا سال‌های زیادی التیام نخواهد یافت. انزوای بین‌المللی از بین نخواهد رفت. همانطور که می‌دانید، مردگان دیگر باز نمی‌گردند. و همچنین بسیاری از گروگان‌ها. زندگی برخی از ما به روال عادی باز می‌گردد، اما با ترس فلج‌کننده‌ای که دوباره بر ما سایه افکنده است. و زندگی برخی دیگر از ما هرگز به روال عادی باز نمی‌گردد. آنها مانند مردگان زنده در میان ما پرسه می‌زنند، ما با عشقی آمیخته با دلسوزی که به عادت تبدیل شده است به آنها نزدیک می‌شویم. این چیزی است که ما انتخاب کرده‌ایم. این چیزی است که هست. باید به این واقعیت های غم‌انگیز در سرزمین مان (!) عادت کنیم.
@tahrearcom
2024 سال متمایز عراق در بهبود بی سابقه شاخص تروریسم

🖊سیدرضا قزوینی غرابی

وضعیت تروریسم در عراق پس از اعلان پیروزی نهایی آن بر داعش از پایان سال 2017 به این سو شرایط رو به پیشرفتی بوده است. اوج بهبود شرایط امنیتی در عراق را میتوان در قالب شاخص جهانی تروریسم 2024 که اخیرا توسط انستیتو صلح و اقتصاد استرالیا منتشر شده است دید.

عراق امسال در یک تحول آشکار برای نخستین بار از فهرست 10 کشور نخست دنیا در شاخص تروریسم خارج شده و در جایگاه 11 قرار گرفت. امسال مجموع جانباختگان ناشی از حملات تروریستی عراق از سال 2007 به این سو 99% و مجموع حملات تروریستی نیز 90% کاهش داشته است.

عراق در شاخص سال 2023 در رتبه 7 و در سال 2022 در رتبه 2 جهان قرار داشت. در سال 2021 مجموع حملات داعش در این کشور بالغ بر 344 حمله بوده که این عدد در سال 2022 به 183 حمله کاهش یافت. علاوه بر اینها مجموع جانباختگان که در سال 2022 بالغ بر 197 شهروند بود در سال گذشته به 69 نفر کاهش یافت. به معنای دیگر تعداد کشته شدگان حوادث تروریستی در سال 2023 به میزان 65% کاهش نشان داده است.

تغییر رتبه عراق از 2 به 11 در فاصله دو سال، آشکارا گویای پیشرفت های قابل توجه امنیتی و افزایش توان نیروهای مسلح و نظامی این کشور است. این موضوع می تواند کمک مهمی در توسعه اقتصادی این کشور و تعاملات آن با سایر کشورهای همسایه و سایر سرمایه گذاران خارجی کند. دولت السودانی اخیرا تفاهم ها نامه های چندجانبه ای با ترکیه و شرکای قطری و اماراتی داشته است و ورود جدی این کشورها می تواند نشانه ای از ظهور دوره ای از ثبات سیاسی و امنیتی در عراق تلقی شود.
@tahrearcom
ترجمه اخیر اینجانب «تروریست های یهودی»، دو ماه پس از انتشار به چاپ دوم رسید.
(با نام جدید تروریست های صهیونیست)

برای تهیه حضوری کتاب به غرفه انتشارات «به نشر» در نمایشگاه کتاب تهران سر بزنید:

👈شبستان اصلی، سالن ۱، ابتدای راهرو ۲۶، نبش درب ۸۸
@tahrearcom
HTML Embed Code:
2024/05/14 13:51:15
Back to Top