TG Telegram Group Link
Channel: بنیاد شوش شناسی
Back to Bottom
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
زبان عربی در انواع شکل‌های مختلف خود، از بیان شفاهی گرفته تا خوشنویسی شاعرانه، زیبایی‌شناسی جذابی را در حوزه‌های معماری، شعر، فلسفه و موسیقی پدید آورده است. این زبان، نقش تاریخی در ایجاد و انتقال دانش، گسترش علوم و فلسفۀ یونانی و رومی در اروپای رنسانس، گفتگوی فرهنگی در امتداد جاده ابریشم و تقویت صلح ایفا کرده است. یونسکو هر سال 18 دسامبر برابر با 27 آذر را روز جهانی زبان عربی معرفی کرده، زبانی که روزانه بیش از 400 میلیون نفر با آن سخن می‌گویند.
شعار امسال روز جهانی زبان عربی "زبان عربی، پلی بین تمدن ها" فراخوانی است برای تاکید مجدد بر نقش مهم زبان عربی در پیوند دادن مردم از طریق فرهنگ، علم، ادبیات.
آوازی که از زبان ام حمید از ساکنین روستای ابوالغیفه می‌شنوید، از لالایی‌های معروف مردم عرب‌زبان مناطق اطراف میراث جهانی چغازنبیل است.
پایگاه میراث جهانی چغازنبیل

@Shushshenasi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹️ مستند پیامبران سرزمین ما
حضرت دانیال (ع)
کارگردان؛عباس صالح مدرسه ای
@Shushshenasi
🔹️تالیا و تندیس هرکول در موزه شوش ۱۳۴۵خورشیدی (یافت شده در #مسجدسلیمان)
تالیا گیرشمن همسر رومن گیرشمن فرانسوی باستان شناس و ایران شناس است که سالها در مناطق مختلف ایران و بویژه #شوش و... کاوش های و مطالعات و تالیفات قابل توجه‌ای را انجام داده است.
منبع؛ کتاب خاطرات تالیا گیرشمن (من هم باستان شناس شدم)
@Shushshenasi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹️ویدئویی کوتاه از مصاحبه رومن گیرشمن در شیراز و همزمان با نخستین کنگرهٔ جهانی ایران شناسی(۱۳۴۵)
در این مصاحبه پروفسور گیرشمن با لهجه‌ٔ خودش و بزبان فارسی با افتخار و سیمایی شادمان از آغاز فعالیت در ایران و کاوش در تپه ی گیان یاد میکند و سپس از کوروش و داریوش هخامنشی میگوید.

در سال 1946 با کناره گیری دو مکنم ، گیریشمن به سرپرستی هیات باستان شناسی فرانسوی در شوش رسید.
وی از سال 1946 حفاری در محوطه ای به وسعت تقریبی یک هکتار را در شهر شاهی آغاز کرد. در این حفاری تاکید او بیشتر بر خاک برداری افقی بود تا لایه برداری و سرانجام در سال 1966 در عمق تقریبی 15 متر از سطح تپه شهر شاهی به خاک بکر رسید و موفق شد که بخش وسیعی از شهر عیلامی را آشکار کند.
شناختی که ما امروز از معماری و شهرنشینی ، مواد بکار رفته و توسعه شوش طی مدتی که شاید اصلی ترین بخش تاریخ آن باشد داریم، مدیون این فعالیتها است. گیریشمن حفریات گسترده ای را نیز در بخش موسوم به روستای هخامنشی درمحوطه شوش آغاز کرد. از بزرگترین خدمات وی به باستانشناسی ایران میتوان به کاوش در زیگورات چغازنبیل اشاره کرد.

@Shushshenasi
تصاویری مستند از پیروزی انقلاب اسلامی سال۵۷. شهر شوش
منبع تصاویر:
دانش نامه
کتاب زندگینامه و فعالیت های شهیدسیدمحمدکاظم دانش
(نخستین نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی)
نویسنده:عبدالله امینی پور
@ Shushshenasi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 غارت تمدن شوش در ایران
باستان‌شناسانی که دزد بودند (فیلم)

مجموعه تاریخی : ایران از نگاه مسافران
قسمت چهارم: ژان و مارسل دیولافوا

▪️محسن ظهوری
@Shuhsshenasi
حکومت عشایری در ایلام باستان.pdf
197.4 MB
🔹️شکل گیری حکومت عشایری و کوهستانی عیلام باستان
عباس علیزداده
@Shushshenasi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
۲ فروردین
حماسه فتح المبین🇮🇷

دوم فروردین ماه یادآور حماسه بزرگ رزمندگان ایرانی در عملیات فتح المبین است.
@shushshenai
*۲فروردین*
*حماسه فتح المبین(جبهه شوش)🇮🇷*

*دوم فروردین ماه یادآور حماسه بزرگ رزمندگان ایران در عملیات فتح المبین( جبهه شوش) است.*

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، عملیات فتح المبین  در ساعت ۳۰دقیقه بامداد روز دوشنبه دوم فروردین‌ماه سال۱۳۶۱ و با رمز «بسم‌الله الرحمن الرحیم، بسم‌الله القاصم الجبارین و یا زهرا» آغاز شد.
این عملیات با هدف آزادسازی بخش وسیعی از مناطق اشغال شده، همچون سایت‌های ٤و٥ رادار و ده‌ها روستای منطقه.  انهدام دو لشکر عراق (١٠زرهی و ١مکانیزه). دستیابی به خطوط پدافندی مناسب و استفاده از حداقل نیرو‌های خودی در آن خطوط، خارج کردن شهر‌های شوش، اندیمشک و دزفول از تیررس آتش توپخانه دشمندو- دور کردن آتش مؤثر دشمن از جاده اهواز – اندیمشک انجام شد.

با انجام عملیات فتح المبین نتایجی از جمله آزادسازی  ۲۴۰۰کیلومتر مربع از خاک جمهوری اسلامی ایران ؛ شامل ده‌ها بخش و روستا، سایت‌های ٤و٥ رادار، جاده مهم دزفول–دهلران و …. نزدیک شدن نیرو‌های خودی به مرز در منطقه غرب شوش و دزفول، خارج شدن شهر‌های دزفول، اندیمشک و شوش و مراکز مهمی همچون پایگاه هوایی دزفول از تیررس توپخانه دشمن و دستیابی به چاه‌های نفت ابوغریب در ارتفاعات تینه، انهدام بیش از چهار لشکر، ٣٦١دستگاه تانک و نفربر، ١٨فروند هواپیما، ٣٠٠دستگاه خودرو، ٥٠عراده توپ و ٣٠دستگاه مهندسی ارتش عراق، به غنیمت گرفته شدن ٣٢٠دستگاه تانک و نفربر، ٥٠٠دستگاه خودرو، ١٦٥عراده توپ، ٥٠دستگاه مهندسی و مقادیر زیادی سلاح و تجهیزات انفرادی، به اسارت درآمدن بیش از ١٥هزار تن از نیرو‌های دشمن و کشته و مجروح شدن حدود ٢٥هزار تن از نیرو‌های دشمن داشته است.
@shushshenasi
🔹️ روایتی ۱۰۰ ساله از رودخانه شاوور / رودخانه‌ای که نویسنده عراقی را شگفت‌زده کرد

عارف شریفی صرخه

🔹 شاوور یکی از رودخانه‌های شگفت‌انگیز شوش است، در باورهای محلی، این رودخانه محل زندگی موجوداتی افسانه‌ای است، اعبید المای یا همان دیو ترسناک یکی از این موجودات خیالی است که همچنان بهانه‌ای برای قصه‌های کودکانه به شمار می‌رود.

🔹 این رودخانه در فصل گرما، سرد، و در فصل سرما گرم می‌شود، شاید علت آن را بتوان از روایت یکی از نویسندگان و جهانگردان عراقی که ۱۰۱ سال پیش به منطقه شوش سفر کرد، فهمید.

🔹 عبدالکریم الندوانی در صفحه ۸۱ کتابش با عنوان "العماره و عشائرها" از سفر خود به دشت شوش در اواخر پاییز (دسامبر) سال ۱۹۱۹ میلادی و حضور در رودخانه شاوور سخن می‌گوید.

🔹 او مهمان سید احمد فرزند سید طاهر تفاخ در محدوده شوش بود، الندوانی رودخانه شاوور را شگفت‌انگیز توصیف می‌کند و می‌نویسد: از آب این رودخانه در فصل سرما، بخار بلند می‌شد، در این رودخانه شنا کردم، آب آن گرم بود.

🔹 عبدالکریم ادامه می‌دهد: علت گرمی آب را جویا شدم، منبع این رودخانه، یک چشمه گرم و یک چشمه سرد است، مردم محلی درباره این وضعیت شاوور امثال و اشعاری دارند، یکی از مثل‌های آنان (درباره شرایط شاوور در تابستان) این است:

*یا شاوور العف العف / جیت الهث ردیت ارجف*

🔹 معنای آن این است که شاوور ما را ببخش (رحم کن)، هر زمان که از شدت گرما به تو پناه آوردیم، لرزان لرزان بازگشتیم!

🔹پس از یک قرن از این روایت، شاوور به یکی از آلوده‌ترین رودخانه‌های کشور تبدیل شده است، این رودخانه محلی برای ورود پساب‌های کشاورزی، فاضلاب منازل و زباله شده و حیات آن به شدت تهدید می‌شود.
صدای جریدهhttp://www.sedayejaride.ir
@Shushshenasi
🔹️ علی بویری سکان دار میراث فرهنگی شوش شد


با حکم مدیرکل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان، علی بویری به عنوان مدیر اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان شوش منصوب شد.
بویری از فعالین و صاحب نظران حوزه میراث فرهنگی شهرستان شوش در سطح استان و کشور است.
عضو علی البدل شورای اسلامی شوش، معاونت پایگاه میراث جهانی و تلاش موثر در پروژه ثبت شوش در فهرست یونسکو ،فعالیت در سازمان های مردم نهاد و داشتن چندین تالیف در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری ، نامی آشنا از وی در این حوزه بجای گذاشته است .
شهرستان شوش با وجود دو اثر ارزشمند جهانی زیگورات دوراونتاش(محوطه باستانی هفت تپه چغازنبیل) و محوطه جهانی شوش از اهمیت ویژه ای برخوردار است .

@Shushshenasi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹️شوش در مه
ویدئویی زیبا از کهن شهر شوش، تصویربردار و کارگردان سیدحامد موسوی
@Shushshenasi
HTML Embed Code:
2024/03/29 14:40:58
Back to Top