TG Telegram Group Link
Channel: بنیاد شوش شناسی
Back to Bottom
📸 تخریب پوشش گیاهی پارک ملی کرخه
(گزارش تصویری خبرگزاری ایسنا)
🔹 از حدود یک ماه پیش تخریب‌ بخشی از منطقه حفاظت‌شده کرخه و قطع درختان و پوشش گیاهی این پارک به منظور احداث سیل‌بند در اطراف شهرستان شوش آغاز شده و همچنان در حال انجام است.
🔹 منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش کرخه با حدود ۱۴ هزار هکتار وسعت، در حاشیه رودخانه کرخه در غرب خوزستان قرار گرفته که زیستگاه اصلی گوزن زرد از گونه‌های در خطر انقراض است.
@Shushshenasi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 راز یک زن باستانی
ریسنده عیلام کیست؟
(فیلم ریسنده عیلامی)
▪️محسن ظهوری.سایت‌عصرایران
بنیادشوش شناسی
@Shushshenasi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹️سردیس ملکه موزا در شوش
سردیس مرمرین «موزا»، سال ۱۳۱۸ در کاوش‌های شوش باستانی کشف شد؛ توسط «رولند دو مک‌دوئنم» باستان‌شناس فرانسوی که برای کاوش به ایران فرستاده شده بود. کشف این سردیس یکی از مهم‌ترین دستاوردهای او بود؛ نیم‌تنه‌ای از یک زن با تاجی بر سر، که مشخص شد به دوره اشکانیان تعلق دارد. وقتی «فرانس کومون» باستان‌شناس بلژیکی این نیم‌تنه را از آن «موزا» دانست، ارزش آن به مراتب بیشتر شد. اما چرا باید از یک کنیز رومی در ایران مجسمه‌ای چنین باشکوه بسازند؟
@shushshenasi
بنیاد شوش شناسی
Photo
جنگ تحمیلی و میراث فرهنگی خوزستان
علی بویری
🔹️رژیم عراق در طی جنگ تحمیلی با خصومت آشکاری نسبت به مواریث فرهنگی، میراث چند هزار ساله ایران در شوش و خوزستان را هدف قرار داد.
کشورعراق معاهده ۱۹۵۴ لاهه درخصوص حفاظت از اموال فرهنگی در زمان مخاصمات مسلحانه را امضاء کرده و متعهد به اجرای مفاد آن بود؛ با این‌حال امضای این معاهده سبب نشد تا بسیاری آثار تاریخی از گزند حمله در امان بمانند.
طبق معاهده ۱۹۵۴ لاهه، کشورهای امضاءکننده متعهد می‌شوند اموال فرهنگی منقول، غیرمنقول، بناها و مجموعه‌های تاریخی و فرهنگی را چه در سرزمین خود و چه در سرزمین یکدیگر از طرفین این معاهده محترم شمارند و از هرگونه استفاده از خود اثر یا عرصه و مناطق مجاور آن به صورتیکه در صورت وقوع جنگ موجب تخریب یا آسیب وارد شدن به اثر شود، پرهیز کنند.
در این میان استان خوزستان در طول دوران جنگ هشت ساله آسیب‌های بسیار فراوان و غیرقابل جبرانی را متحمل شد. تپه‌های تاریخی شوش در طول جنگ زیر آتش مستقیم توپخانه و همچنین حملات هوایی قرارداشت. آرامگاه دانیال نبی نیز که در شوش قرار دارد آسیب‌های فراوانی دید تا جایی که گنبد بارگاه مورد اصابت خمپاره قرار گرفت و بخشی از آن تخریب شد. موزه شوش نیز بر اثر حملات آسیب دید. بخش‌های قابل توجه‌ای از قلعه شوش بر اثر اصابت موشک و خمپاره‌های دشمن تخریب شد.
در آن هنگام مسئولین وقت میراث فرهنگی توانستند بخشی از آثار موزه شوش را به موزه ملی ایران در تهران انتقال دهند. با این حال برخی از آثار و اشیاء در اثر موج انفجار آسیب دید.
محوطه باستانی هفت تپه و چغازنبیل و مناطق همجوار آن بر اثر اصابت موشک و راکت آسیب‌هایی دید. ایوان کرخه که دقیقاً میدان جنگ شده بود به شدت آسیب دید.
موزه آبادان در هجوم ارتش عراق آسیب فراوانی دید، در دیگر شهرهای استان و بویژه شهرستان دزفول که دارای یکی از ارزشمندترین بافت‌های تاریخی کشور است زیر آتش شدید و بمباران‌های نیروهای عراقی به شدت تخریب شدند.
بافت قدیمی هویزه بر اثر جنگ تحمیلی به ویرانه‌ای کامل تبدیل شد. مسجد جامع شوشتر بر اثر موج انفجار آسیب دید، چندین بنای ارزشمند تاریخی این شهر به همراه بافت تاریخی آن از حملات و تخریب‌های ناشی از آن در امان نماند.
تخریب‌های صورت گرفته و ادامه تهدید‌ها علیه آثار تاریخی باعث شد تا ایران از یونسکو بخواهد از بناها و محوطه‌های آسیب دیده بازدید وگزارش تهیه نماید.
درطول جنگ هشت ساله، سه اثر تاریخی ایران یعنی زیگورات چغازنبیل شوش، تخت جمشید و میدان نقش جهان اصفهان در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسیده بودند و از این لحاظ تحت حمایت معاهده۱۹۷۲یونسکو قرار داشتند.
درسال۱۹۸۵ مدیرکل یونسکو نگرانی عمیق خودرا از خسارت‌های وارد شده به میراث فرهنگی ایران ابراز کرد و در نهایت نمایندگان یونسکو از ایران بازدید کردند.
بار دیگر در سال۱۹۸۷مقامات سازمان جهانی یونسکو از مناطق تاریخی بمباران شده در ایران بازدید کردند. در همان سال به پیشنهاد ایران قطعنامه‌ای در مجمع عمومی یونسکو با نام «مشارک یونسکو در اجرا و به جریان انداختن معاهده ۱۹۵۴ لاهه» تصویب شد که در آن دوباره ازتمام کشورها خواسته شد به مفاد معاهده لاهه به هنگام جنگ پایبند باشند. شوش۲۴
علی بویری
باستان شناس،
کارشناس میراث فرهنگی و گردشگری شوش

بنیاد شوش شناسی
@Shushshenasi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 فیلم مستند از روزهای آغازین جنگ تحمیلی در شهر شوش دانیال(ع)
در اثر بمباران شهر تعداد زیادی از شهروندان به شهادت رسیدند، آثار تاریخی شهر تخریب،آرامگاه دانیال نبی مورد اصابت خمپاره قرار گرفت و ساختمان ها و تاسیسات شهری تخریب و آسیب دیدند.
ساکنین شهر را تخلیه و مدافعین در شهر برای مقاومت و ایستادگی در برابر دشمن ماندند.
@shushshenasi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹️نمایی زیبا از غروب آفتاب ، رودخانه شاوور
@shushshenasi
4_6032641640110231041.pdf
1.1 MB
 🔹️زن-بودن-روی-مُهر؛ «نشانه‌شناسی وضعی» تجسّم زنانه در شوشان باستان (۳۵۰۰-۱۰۰۰ پیش از میلاد) وحیدعسکرپور
@Shuhsshenasi
🔹️چهل و دو سال پیش، چغازنبیل به عنوان نخستین اثر از ایران در فهرست آثار جهانی به ثبت رسید. در این چهل و دو سال، رویکردها و دغدغه های متنوعی به آثار میراث جهانی در سطح بین المللی عرضه شده است.
شاید مهم ترین آنها، کمک به توسعه پایدار از خلل ثبت جهانی بوده است. یکی از کارکردهای ثبت جهانی همواره کمک به توسعه متوازن اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بستر محوطه ها بوده است.
باور داریم با مردمی آگاه تر، توانمندتر و امیدوارتر بیش از پیش می توانیم از دانش گذشته برای توسعه در آینده بهره ببریم.
سالگرد ثبت جهانی چغازنبیل گرامی باد
پایگاه میراث جهانی چغازنبیل

@shushshenasi
🔹️ پلاک سفالین با نقش اسب و سوارکار
دوره : ساسانی
خوزستان. شوش
منبع: همبودی انسان و جانوران در ایران زمین
@Shushshenasi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹️ شوش در دوره اوان و شیماشکی و سوکل مخ(ایلام قدیم)
🎥 شوش در ایلام قدیم

گفت و گو با دکتر عباس علیزاده باستان‌شناس
کارگردان: هرمز امامی
▫️کاری از بنیان مطالعات امامی

@Shushshenasi
HTML Embed Code:
2024/04/29 07:41:40
Back to Top