TG Telegram Group Link
Channel: Каховська ГЕС | штаб info
Back to Bottom
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
«Окупанти мстять цивільним за підтримку українських захисників» - це слова херсонця, чию оселю сьогодні зруйнувала російська артилерія.

Лише минулої доби ворог 25 разів обстріляв місто. Троє цивільних травмовані. житлові будинки, автомобілі та мережі газопостачання.

Ворог бʼє, зокрема, по мікрорайону Острів, який був затоплений через підрив Каховської ГЕС. У той час як підрозділи системи МВС, комунальники роблять усе, щоби відновити руйнації, росіяни продовжують стріляти по цивільних і знищувати місто.

Але силу наших людей не зламати бомбами та снарядами. Віра в Україну, впевненість у перемозі 🇺🇦 - незламні.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Сьогодні вподовж усього дня працювали в Херсоні.

Провів засідання штабу ліквідації наслідків підриву ворогом Каховської ГЕС. Працюємо згідно із планами. Звісно, залишається багато не до кінця завершених питань. Усі необхідні служби залучені. Допрацьовуємо.

Основне питання - водопостачання. На території Херсонщини визначено 50 свердловин для буріння. Також на Дніпропетровщині розпочинаються роботу на 9, а в Снігурівці на Миколаївщині - на 5-х свердловинах з водою. Думаємо на довготривалу перспективу.

Місцеві мешканці активно подають заявки на відшкодування пошкодженого майна. Відвідав домівки потерпілих. На власні очі побачив масштаб людської біди.

Попри усі труднощі, місцеві мешканці можуть бути впевнені, що ми прийдемо на допомогу і зробимо все для того, щоб максимально відновити життєдіяльність на постраждалих від теракту територіях.
⚠️ Рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС – стабільний 

Однак фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,42 м.

Рівень води в каналі ТЕС, звідки за необхідності підживлюється ставок ЗАЕС, – 10,96 м.

Зауважимо, що протягом останнього часу рівень води в каналі суттєво не падає, його показники вже не залежать від Каховського водосховища, яке знищили росіяни.

Варто нагадати, що енергоблоки ЗАЕС не працюють з вересня 2022 року, тож відтоді активного випаровування води зі ставка-охолоджувача не відбувається.

‼️ Слідкуйте за інформацією лише на офіційних ресурсах!

Інформація від #Енергоатом
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Херсон. Відзначив ліквідаторів катастрофи на Каховській ГЕС.

Рятувальники, прикордонники, поліцейські. З першого дня і до сьогодні — вони рятують людей. Щодня ризикують життям під прицільними обстрілами росіян.

Маю за честь нагородити героїв та подякувати від імені тисяч врятованих українців та всіх наших громадян.

З такими людьми ми обовʼязково переможемо та відбудуємо нашу країну.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#Заява

⚠️Уряд затвердив постанову про експериментальний проєкт з початку відбудови Каховської ГЕС, яку підірвали росіяни.

☝️Проєкт розрахований на два роки.

На першому етапі спроєктуємо всі інженерні конструкції, підготуємо необхідну базу для відновлення.

Другий етап розпочнеться після деокупації територій, де розташована ГЕС. Він передбачає власне будівельні роботи.

Координуватиме проєкт Міністерство економіки, а замовником робіт буде державне «Укргідроенерго».

Інформація від #Прем’єр_міністра
#ЗАЕС

⚠️ Рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС – стабільний. 

◾️Попри підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС, ситуація залишається стабільною та контрольованою.

◾️Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,4 м.

◾️Рівень води в каналі ТЕС, звідки за необхідності підживлюється ставок ЗАЕС, – 10,9 м. Зауважимо, що протягом останнього часу рівень води в каналі суттєво не падає, його показники вже не залежать від Каховського водосховища, яке знищили рашисти.

Інформація від #Енергоатом
#оперативна_інформація

🟡 Триває фіксація та ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив дамби. У Херсоні залишаються без світла 12,7 тисячі споживачів.

🟡 Енергетики працюють над відновленням електропостачання. Відновлювальні роботи сповільнені, зокрема, через постійні обстріли.

Інформація від #Міненерго
#оперативна_інформація

▪️Середній рівень нижнього б’єфу біля греблі Дніпровської ГЕС становить 12,12м БС.

▪️Уряд затвердив постанову про експериментальний проєкт із початку відбудови Каховської ГЕС, яку 6 червня підірвали російські окупанти.

На першому етапі проєктуються всі інженерні конструкції та готується необхідна база для відновлення. Другий етап розпочнеться після деокупації територій, де розташована ГЕС. Він передбачає власне будівельні роботи. Координуватиме проєкт Міністерство економіки, а замовником робіт буде  Укргідроенерго.

▪️Укргідроенерго з проєктним інститутом відпрацьовують варіанти забезпечення функціонування ДніпроГЕС в Запоріжжі - без обмежень та на повну потужність.

▪️ Гідроелектростанції компанії продовжують забезпечувати покриття пікових навантажень, регулювання частоти та потужності в Об'єднаній енергосистемі України.

Інформація від #Укргідроенерго
#ліквідація_наслідків

Атака на Каховську ГЕС спричинила масштабні повені, створюючи серйозну загрозу мільйонам людей у ​​прилеглих районах.

〰️ З першого дня надзвичайної ситуації ЮНІСЕФ надає допомогу постраждалому населенню району: набори гігієни, бутильовану воду, таблетки для очищення води та інші необхідні речі.

〰️ З 5 липня у Марганці та Нікополі ЮНІСЕФ розпочав активності з транспортування води. Ми забезпечуємо 100 000 літрів безпечної питної води в Нікополі і до 100 000 літрів у Марганці щодня. Крім цього, ЮНІСЕФ створив 21 пункт розподілу води, щоб доступ до неї був у різних районах міста.

〰️ Згодом планується збільшення обсягу транспортування води до 150 000 літрів безпечної питної води щодня в Нікополі та 150 000 літрів щодня в Марганці.

Інформація від #UNICEF_Ukraine
#ліквідація_наслідків

🟡 Одним із найнебезпечніших мікрорайонів міста залишається Нафтогавань, оскільки являється прибережною зоною зіткнення з країною-агресором.

🟡 Через трагедію, яка сталася на Каховській ГЕС, мікрорайон був повністю затоплений, але не дивлячись на всі наслідки рятувальники не припиняють виконувати роботи на цій ділянці міста.

🟡 Після сходу води ДСНС проводить аварійно-відновлювальні та інші невідкладні роботи для нормалізації життєдіяльності містян, які повернулися.

Інформація від #ДСНС
#ЗАЕС

⚠️ Рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС – стабільний

◾️ Попри підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС, ситуація залишається стабільною та контрольованою.

◾️ Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС не змінився, наразі він становить 16,4 м.

◾️ Рівень води в каналі ТЕС, звідки за необхідності підживлюється ставок ЗАЕС, – 10,93 м. Зауважимо, що протягом останнього часу рівень води в каналі суттєво не падає, його показники вже не залежать від Каховського водосховища, яке знищили рашисти.

Інформація від #Енергоатом
#ліквідація_наслідків #енергетика

⚡️ Енергетики працюють над відновленням електропостачання в районах, які постраждали внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС російськими окупантами

▪️ Триває фіксація та ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив дамби. У Херсоні залишаються без світла 12,7 тисячі споживачів.

▪️ Відновлювальні роботи сповільнені, зокрема, через постійні обстріли.

Інформація від #Міненерго
#ліквідація_наслідків #важливо

🟡 Підготовка до відновлення Каховської ГЕС відбуватиметься у 2 етапи, кожен з них триватиме приблизно 2 роки

💬 «Постановою Кабінету Міністрів передбачено 2 етапи початку реалізації відбудови Каховської ГЕС. На першому етапі планується розробити проєктну документацію на гідротехнічні споруди, які забезпечать майбутній будівельний майданчик, осушення території зруйнованої станції, її обстеження і розробку проєкту повної відбудови Каховської ГЕС», - заявив директор департаменту інвестиційної експертизи та підтримки «Укргідроенерго» Олег Ососков.

В ефірі національного телемарафону він зазначив, що цей етап також включає вивчення особливостей роботи Дніпровської ГЕС в умовах зниження рівня води у Дніпрі, за результатами якого можливо будуть розроблені додаткові заходи щодо забезпечення роботи гідроагрегатів в таких умовах.

Другий етап відновлення Каховської ГЕС, який розпочнеться після деокупації лівобережних районів Херсонщини, передбачатиме будівництво гідротехнічних споруд (тимчасових гребель), які дозволять розчистити територію для обстеження і підготовки до безпосередньої відбудови станції.

За словами Ососкова, обидва ці етапи триватимуть орієнтовно по 2 роки кожен.

«Сама ж фізична відбудова [Каховської ГЕС], за попередніми оцінками, які ми розраховували, займе близько 6-7 років», - додав він.

Інформація від #Укргідроенерго
#допомога

Працівники Сервісних центрів МВС Рівненщини передали гумдопомогу жителям Херсонської області

▪️ Після катастрофи на Каховській ГЕС, яку спричинила окупаційна армія рф, минуло майже два місяці. Росіяни продовжують обстрілювати Херсон та Херсонську область, вбиваючи українців та знищуючи інфраструктуру.

▪️ Працівники Сервісних центрів МВС на Рівненщині вирішили допомогти жителям постраждалого регіону та передали херсонцям фільтри для питної води, продуктові набори, лопати, воду, а також корм для тварин.

Інформація від #ГСЦ
Forwarded from МВС України
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
«Основна проблема – це доступ до води для наших громадян», – Ігор Клименко про наслідки підриву окупантами Каховської ГЕС

Про це Міністр внутрішніх справ України заявив в інтерв’ю для Радіо Свобода.

Ігор Клименко зазначив, що наразі неможливо сказати точну цифру щодо наслідків цієї трагедії, адже оперативні заходи щодо ліквідації продовжуються. Наразі, за офіційною інформацією, внаслідок підриву загарбниками Каховської ГЕС загинула 31 особа: 29 у Херсонській області і два громадяни в Миколаївській області.

💬 «Я вважаю, що держава зробила все необхідне і можливе для того, щоб включитися зразу у процес ліквідації. І було достатньо техніки, у першу чергу ДСНС, яка була готова до таких подій», – заявив Ігор Клименко.

👉 Докладніше за посиланням.

Підписатися | Міністр | МВС | Гвардія наступу
Чергове засідання штабу з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС.

Основні питання: забезпечення людей водопостачанням та електроенергією, актування пошкоджень, завданих великою водою, виплати потерпілим.

Тільки на правобережній Херсонщині обстежили 1597 підтоплених будинків. Складено 1382 акти. Забезпечено здійснення 8152 виплат постраждалим.

Щодо водопостачання. На Дніпропетровщині з 8 запланованих свердловин одна вже подає воду, ще на трьох розпочаті роботи. У Снігурівці на Миколаївщині всі наявні свердловини відновили роботу, додатково планують бурити ще 5. Місцеве населення буде з водою.

Херсонщина ще в процесі підготовки до буріння свердловин. Працюють у Херсоні і над повним відновленням водо- та електропостачання у мікрорайон Острів.

Роботи тривають. Постійно тримаю виконання завдань на контролі.
HTML Embed Code:
2024/06/06 20:18:27
Back to Top