TG Telegram Group Link
Channel: 💎شفافيت در نهاد وكالت💎
Back to Bottom
Forwarded from اتچ بات
به سوگ دوست ،برادر و همکار عزیزمان

*جناب وکیل مهرداد قربانی سرابی *

وکیل دادگستری و عضو هیأت امنای بنیاد حقوقی بهمن کشاورز ،یار و رفیق و کارآموز بهمن کشاورز که او را چون فرزندش عزیز می داشت نشسته ایم .پروازش باور ناکردنی است و‌ما مانده ایم و اندوهی سترگ .

فقدان عظیم سفر نابهنگام او و مادر بزرگوارش را به خانواده ایشان ،همسر وفادارش خانم مهناز متولیان و یادگار عزیزش خانم ملیکا قربانی و همه دوستدارانش و‌جامعه حقوقی کشور تسلیت می گوییم .

روح مهربان پهلوان جامعه وکالت در آرامش جاودان .

محمد شیوایی -۱۳۹۹/۷/۱۹

https://hottg.com/shafafiatvekalat
Forwarded from اتچ بات
✍️به قلم وکیل سرکار خانم صدیقه نعیمیان در وصف وکیل پهلوان مهرداد قربانی سرابی

«کوچک سرکار هستم ،دست بوسم ،زیرسایه اتون هستم ،توکل به خدا ،ارادتمندم ،عصرمیام دفتر برای دست بوسی »

اینها تکیه کلام پهلوان مهردادقربانی بود که در برخورداول به نظر میرسید تعارفات معمولی است ولی کافی بود مدت کوتاهی با او نشست و برخاست میکردی به زودی پی میبردی که نه تنها تعارف نمی کند بلکه در زمان نیاز به کمک و همدلی تمام قد در کنارشما ایستاده و علیرغم هزاران غصه ناگفته که دردل داشت با روی خوش و خنده بر لب زودتر از همه به یاری می شتافت و آن جمله طلایی و آرامش بخش «نگران نباشید توکل برخدا ،حتما درست می‌شود »را به زبان می آورد .

همه ما و بخصوص استاد بهمن کشاورز هرروز از ساعت پنج بعدازظهر به بعد چشم انتظارش بودیم که از راه برسد و با خنده و شوخی و صدای پرطنینش ،خستگی و اضطراب کارروزانه را از روح و جانمان بزداید .

پس از پرواز ناگهانی استاد ،با دل خون و بار اندوهی سنگین بر شانه ،بنا به وصیت استاد هرروز خودش را به میرساند و شادی و امید به ما هدیه می‌کرد هرچند که دیگر آن برق شادی در چشمانش قابل دیدن نبود و به جای آن با هربار آوردن نام استاد ، اشک در چشمانش حلقه می‌زد .برادر عزیز و رفیق ما در پیوستن به استاد از ما پیشی گرفت و مارا تازمانی که به او و استاد عزیزمان ملحق شویم در بهت و اندوهی که بر دفترمان سایه انداخته ،تنها گذاشت .

جامعه وکالت خدمات و زحمات بی شائبه او به حرفه و علی الخصوص گرم نگاه داشتن تنور انتخابات کانون وکلا و بالا بردن شور و نشاط همکاران برای مشارکت در رای گیری و مشق دموکراسی را فراموش نخواهد کرد .
یادش همیشه با ماست .

نعیمیان ۱۹ مهرماه ۱۳۹۹

https://hottg.com/shafafiatvekalat
Forwarded from اتچ بات
🔴 نقدی بجا و‌شایسته بر رفتار تأمل برانگیز دکتر علی پزشکی نائب رئیس اسکودا

✍️به قلم وکیل سرکار خانم شهربانو بهارک کشاورز

من از اندوه نبودنش نمی گویم از آنچه می گویم که ویژگی بارز او بود. سپاسگزاری و قدردانی. در گفتگویی که با جناب آقای دکتر پزشکی نایب رئیس اتحادیه داشتم و شگفتی خودم را از عدم ارسال پیام تسلیت در کانال اسکودا ابراز داشتم ایشان فرمودند که ممکن است افراد دیگری هم فوت کنند و "پروتکل" اتحادیه مانع از ارسال پیام تسلیت برای "سایرین" می شود.

ایشان پهلوان وکالت، مهرداد قربانی را "از سایرین" دانستند.

سایرینی مانند من و خودشان و بسیاری دیگر که زمانی که مهرداد قربانی از سال 82 برای تاسیس و حفظ اتحادیه شمشیر زد شاید هنوز وکیل هم نبودیم. البته من بودم، ایشان را نمی دانم.
بعد هم فرمودند که استاد شجریان چهره ملی بودند و از این "پروتکل" که ظاهرا خودشان مبادرت به وضعش کرده اند مستثنی هستند.
مهرداد قربانی چهره ملی نبود اما پرچمدار حفظ نه تنها اتحادیه که نهاد وکالت بود و وقتی ایشان در خانه شان خفته بودند یا در فرنگ عکس می گرفتند که بعد در صفحه شان منتشر کنند تا ما از خاطرات عالمانه شان بهره مند شویم تا صبح کوشید تا اتحادیه پلمپ نشود و آزمون وکالت به موقع برگزار و‌نتایج آن اعلام شود.
عزیزی در حمایت از ایشان گفت "درباره خدمات ایشان حتما نمی دانسته وگرنه چنین خطایی نمی کرد" پاسخ دادم اگر نمی دانسته چرا در جایگاه بزرگان هستند، اگر هم می دانند و پروتکل وضع کرده اند که وای بر ما و همگی فاتحه استقلال نیم بندمان را که حفظش بر عهده ایشان است بخوانیم و برویم و به قول آقای قربانی "یک وانت هندوانه بخریم و بفروشیم" که شرف دارد به وکالتی که در این شرایط می کنیم.

از آه و درد نبودنش نمی گویم که چون کوه استوار بود و قوی برای همه و به ویژه صنف وکالت و نه اهل آه و عجز. بی نیاز از صندلی و مقام و سمتی که تنها خاصیتش وضع پروتکل برای ارسال یا عدم ارسال پیام تسلیت و تبریک است.
بزرگ بود و بزرگ خواهد ماند و نامش در تاریخ وکالت به نیکی یاد خواهد شد و وای بر کسانی که بر آن صندلی تکیه زدند و خاطره تصمیمات و پروتکل های وضع شده شان در یاد تک تک وکلا خواهد ماند.

شهربانو بهارک کشاورز -۱۳۹۹/۷/۱۹

https://hottg.com/shafafiatvekalat
Forwarded from اتچ بات
دل نوشته وکیل سیدمهدی حجتی

در سوگ دوست و همکار از دست رفته ام

مهرداد قربانی سرابی

 

▪️هر مقدار که واژه ها را برای بیان مکنونات قلبی و نارحتی زاید الوصف پرکشیدن دوستی قدیمی، صمیمی و رفیقی جانی جستجو می کنم، واژه و عبارتی که بتواند سطحی از اندوهِ جانکاه درگذشت مرد دوست داشتنی و با مرام و کمال جامعه وکالت را که سال ها، در کمال بی ادعایی، برای دفاع از کهن نهادی مدنی قدم زد و قلم زد پیدا نکردم.

▪️مهرداد قربانی سرابی، از معدود وکلای دادگستری بود که با ویژگی های شخصیتی ممتازی که داشت در کوتاه مدت، مخاطبین خود را شیفته اخلاق و کردار نیک خویش می کرد و من بالشخصه او را بسیار دوست می داشتم و امروز و هنوز نتوانسته ام فقدان و فراق جانکاهش را در باور بگنجانم.

▪️وی مردی متین و مورد علاقه فراوان استاد فقید بهمن کشاورز بود. مهرداد عزیز، هیچگاه ضایعه درگذشت مرحوم بهمن کشاورز را  باور نکرد؛ اما امروز چه عاشقانه آداب شاگردی را به رسم ادب در قبال استاد به جای آورد تا به قول خودش همچنان زیر سایه ایشان باشد و سبک بال به دیدار حق شتافت تا به رسم مألوف در کنار استاد قرار گیرد و همچنان پا به پا و شانه به شانه وی با او همراه شود.

▪️مهرداد در یک کلام نتوانست استاد را تنها بگذارد اما ما را تنها گذاشت و با دنیایی از خاطراتی شیرینی که از خود بر جای گذاشت از بین ما رفت و چهره در نقاب خاک کشید.

▪️مرام پهلوانی مهرداد قربانی سرابی در کنار متانت و ادب و افتادگی زایدالوصف وی، نام نیک او را در بین ما جاودانه خواهد کرد و به قول سعدی علیه الرحمه:

سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز

مرده آن است که نامش به نکویی مبرند

 اما مهرداد عزیر! دلتنگت خواهیم شد

خیلی هم دلتنگت خواهیم شد

واقعیت امر آن است که هرچند هنوز دیرزمانی نیست که از بین ما رفتی اما همین حالا هم دلتنگ تو هستیم رفیق....

سفرت بی خطر رفیق دوست داشتنی....
عذر ما را بپذیر که حتی نمی توانیم برایت سوگواری کنیم.


https://hottg.com/shafafiatvekalat
Forwarded from اتچ بات
✍️به قلم وکیل جناب آقای دکتر عبدالله سمامی

عرض ادب «مهرداد جان »

هرگز رفتنت را باور ندارم
اصولا رفتنهای اینجوری در این زمانه که هر لحظه خبر فوت یکی از دوستان و آشنایان را میدهند دیگر قابل باور نیست مثل آنست که همچنان با ما زندگی می کنند .

مردن انقدر ساده شده که فقط با شنیدنش یک لحظه بهت و ناراحتی و بعد منتظر زنگ بعدی می شویم تا خبر ناگوار دیگر را بدهند .شاید ما مردیم و آنها زنده شده اند ،باور کنید بعضی وقتها مرده ها و زنده ها قاطی می شوند .

راحت بگویم دیگر زندگی آنقدر برایمان جدی نیست که دو دستی برای حفظش تلاش کنیم شاید زنگ بعدی که به گوشی دوستان می خورد نبود من و امثال من ها باشد .

لذا قدر همین لحظات با هم بودن را بدانیم .

روحش شاد و یادش گرامی

عبدالله سمامی


https://hottg.com/shafafiatvekalat
Forwarded from اتچ بات
✍️به قلم وکلای دادگستری پشتیبان قانون

تاسف وناباوری درگذشت زودهنگام همكار صدیق ، شجاع، پرتلاش ، فعال صنفی شادروان مهردادقربانی موجبات غم وتالم عميق جامعه وكالت ودوستداران روانشادگرديد.

مهردادعزيز از بدو ورود به كسوت وكالت وحتی در دوران كاراموزي دركناراستادومرادش شادروان استادبهمن كشاورز، لحظه ای از امورصنفی وكانون هاي وكلای دادگستری غافل نبود وبه جرأت يكی ازتاثيرگذاران انتخابات های كانون وكلاي مركز ازسال ١٣٧٦ واتحاديه سراسری كانون ها بوده است .

روحش شاد ويادش همواره ماندگار

وكلای دادگستری پشتيبان قانون


https://hottg.com/shafafiatvekalat
Forwarded from اتچ بات
انا لله و انا الیه راجعون

جناب آقای دکتر عیسی امینی

«و هر از گاه در گذر زمان در گذر بی صدای ثانیه های دنیای فانی، جرس کاروان از رحیل مسافری خبر می دهد که در سکونی، آغازی بی پایان را می سراید»


درگذشت مادر مهربانتان را به شما و خانواده محترمتان تسلیت عرض نموده برایشان از درگاه خداوند متعال مغفرت، برای شما و سایر بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل خواهانیم.

شورای مرکزی وکلای مدافع حق و‌قانون (محق)


https://hottg.com/shafafiatvekalat
Forwarded from اتچ بات
◼️پیام تقدیر و‌تشکر


همكاران گرانقدر
مديران محترم كانون هاى وكلاى دادگسترى سراسر ايران
اعضاى محترم هيات مديره كانون وكلاى دادگستري مركز
اعضاى محترم شوراى تشكلهاى وكلاى دادگسترى

بدينوسيله مراتب قدردانى و سپاس خود را از همراهى شما سروران در سوگ دوست ، برادر و همكار عزيزمان جناب وکیل مهرداد قربانی سرابی ابراز مى داريم .

مهربانى شما بزرگواران در تسکین‌ تألمات جانكاه پرواز ناگهانى اين پهلوان فروتن با تماسها، پيامها و حضور ارزشمند، آنهم در اين شرايط پرخطر بسيار مغتنم و ارزشمند بوده و هست، خصوصا همكاران عزيزى كه با حضور خود در مراسم خاكسپارى و پس از آن در دفتر حقوقى بهمن كشاورز موجب دلگرمى شدند.

لازم است از حضور پررنگ هيات مدیره محترم كانون وكلاى مركز همچنين حضور نائب رئيس محترم كانون «جناب آقای دكتر عبدالله سمامى »كه در مراسم تشييع قدم رنجه فرمودند و نيز ديگر مديران محترم از جمله رياست محترم كانون «جناب آقای دکتر جلیل مالكى » و نائب رئيس محترم «جناب آقای دكتر کارن روحانى » و ساير اعضاى محترم هيات مديره و بزرگواران ارکان دیگر کانون‌ مرکز و پرسنل آن كه با حضور خود براى تسليت بذل محبت فرمودند كمال سپاسگزارى را داشته باشيم .

سلامتى مردم عزيز ايران زمين را از درگاه حضرت حق خواستاريم ، امید که سايه اين بيمارى شوم از تمام دنيا خصوصا سرزمين كهن ايران رخت بربندد و شادمانى و سلامتى همگان را شاهد باشيم .

روح مهربان «پهلوان وکالت» در آرامش و جاودان باد .

از طرف :
وكلاى مدافع حق و قانون " محق "
دفتر حقوقى بهمن كشاورز
مهناز متوليان (همسر )و مليكا قربانی (فرزند )زنده یاد مهرداد قربانی سرابی

https://hottg.com/shafafiatvekalat
Forwarded from اتچ بات
♻️«برای وکیل بانو‌ مریم تجعفری»


✍️به قلم وکیل شهربانو بهارک کشاورز

روزی که پدرم، بهمن کشاورز، از وکیل بانو مریم تجعفری گفت، نمی شناختیمش. گفت سال ها در کانون خراسان درخشیده و چقدر شاد بود از پیوستن نیرویی توانمند به اتحادیه، که از خوش روزگار بانو نیز بود. بانویی در اوج قدرت و اقتدار مدیریتی همراه با ظرافت و متانت زنانه. من هرگز رفت و آمدی به اتحادیه نداشتم اما این نرفتن ها به معنای بی خبر بودن از آنچه زیر سقفش می گذشت نبود.

وکیل بانو تجعفری، در بیش از پنج سال همکاری مستمر و روزانه اش با اسکودا، هر روز پیش از پدرم که خود نیز پنج روز در هفته، از صبح زود تا حداقل سه پس از ظهر در اتحادیه بود، آنجا حضور داشت.

بسیار می شد که پس از آمدن پدرم به دفتر که چند خیابان پایین تر بود، خود را برای گرفتن امضا، یا هماهنگی، یا هر مورد دیگری که ضرورت داشت به دفتر ما می رساند. یک تنه و استوار عهده دار بسیاری از امور اتحادیه از چاپ تقویم، گرفتن پیام نوروزی، طراحی و چاپ پوسترهای اتحادیه برای روز وکیل که به تایید همگان زیبا و وزین و شایسته بود، برنامه ریزی و برگزاری همایشهای اتحادیه از آماده کردن دستورجلسه تا گرفتن امضاهای وکلا، تا تمشیت امور مربوط به پذیرایی و مدیریت امکانات رفاهی مهمانان- به گونه ای که شایسته مدیران ارشد وکلای دادگستری باشد- پیگیری مسائل مالیاتی و مدیریت ثبت صورتجلسات هیات عمومی - با سرعت عمل و بی حاشیه- ایجاد فضایی خوشایند برای پدرم و سایر همکاران اتحادیه و تمام مراجعه کنندگان، بی منت و با روی خوش و ادب و متانتی مثال زدنی بود.

او عاشقانه خدمت کرد، هرگز جز لبخند و چهره ای آرام و همراهی موثر با پدرم و تمامی وکلا با تمام نیرویی که داشت در پرچالش ترین زمان هایی که بر اتحادیه و نهاد وکالت گذشت از او ندیدم. وقتی پدرم از بد روزگار یک ماه در بستر خوابید، با تمام قدرتش روزش را در اتحادیه سپری کرد و تا پاسی از شب وفادارانه و عاشقانه، با عشقی که فقط یک دختر به پدرش دارد کنار بسترش در بیمارستان ایستاد.

برای همه اینها که هریک به تنهایی کار چند نفر است، نه گلایه ای کرد و نه هیچ چشمداشتی داشت و پس از رفتن پدر نیز با خون دل کوشید تا میراث اخلاقی باقی مانده از او را حفظ کند. نمی دانم چقدر موفق شد.

در مجموعه های موفق دنیا، نیروی انسانی بزرگترین سرمایه مدیریتی است. آنهایی که رشد می کنند و تجربه می اندوزند اندازه تاثیرگذاریشان به اندازه رشدشان عظیم است و از آن استفاده می شود. تردید ندارم که وکیل بانو تجعفری، با هفده سال سابقه مدیریت و فعالیت صنفی رایگان و متعهدانه، وزنه ای قدرتمند و موثر نه تنها برای اتحادیه که برای نهاد وکالت است و در جایگاه هایی تاثیرگذارتر خوش خواهد درخشید.

تردید ندارم اگر پدرم بود هرگز اتحادیه را از چنین تجربه و نیروی متعهدی بی بهره نمی ساخت و تردید ندارم که اگر بانو تجعفری به هر دلیل تصمیم می گرفت که در اتحادیه نماند تلاش بی نظیر و تعهد مثال زدنی اش را چنانکه شایسته این بانو و البته بالاترین نهاد وکالتی کشور است قدر می نهاد. امید که مدیریت جدید اتحادیه نیز چنین کند هرچند او بی نیاز از هر قدردانی است و قدرش را آنانی که از خدمات ارزشمند، رفاقت، معرفت و مهربانی اش بهره مند شدند می دانند.

به عنوان عضوی کوچک از نهاد وکالت و کسی که به مدت شش سال از نزدیک عشقش را و تعهدش را به این نهاد نظاره گر بودم و به پاس همراهی عاشقانه اش با پدرم که فرصت قدردانی شایسته از آنچه او کرد را نیافت دستان مهربان وکیل بانو تجعفری را می فشارم و تمام قد به افتخارش ایستاده و کف می زنم.

شهربانو بهارک کشاورز
۲۴ مهرماه ۱۳۹۹
https://hottg.com/shafafiatvekalat
Forwarded from اتچ بات
🔴 "تاسيس اداره ناقض سند "


در روزهاى كرونايى همزمان با اعلام خبر تاسيس اداره كل نظارت بر وكلا در قوه قضاييه ! سند امنيت قضايى منتشر شده است !

سند امنيت قضايى كه در جاي خود درخور تحليل است و نكات مثبتى را بهمراه دارد ولى افسوس كه در عمل و بدو امر يكى از مواد سند مزبور از سوى مرجع تصويب نقض شده است !

بديهى است راه اندازى اداره كل نظارت بر وكلا مغاير نص صريح قانون استقلال كانون وكلا و اصول داخلى و بين المللى حاكم بر نهاد وكالت است اما عجيب است كه در مفاد سند امنيت قضايى تاكيد به " انتخاب آزادنه وكيل توسط همه افراد مى شود و گفته شد كه " ضرورت دارد وكيل به صورت مستقل و فارغ از هرگونه فشار سياسى داخلى و خارجى به دفاع بپردازد " وليكن از سوى ديگر اداره كلى تاسيس مى شود كه ناقض استقلال وكيل و اتفاقا منشا فشار سياسى مى باشد !

كانون وكلا با جديت تمام و برابر قانون از طريق مراجع انتظامى داخلى به تخلفات وكلا رسيدگى مي كند و در ادامه، آرا مراجع انتظامى كانون وكلا قابل اعتراض و رسيدگى در دادگاه عالى انتظامی است بنابراين اداره اى تحت نظر قوه قضاييه براى نظارت وكلا مصداق بارز دخالت است نه نظارت كه اين تاسيس اضافى ناقض استقلال وكيل و به تبع آن مخدوش شدن دادرسى عادلانه را در بر دارد ، با اين وصف اهدافى غير از ظاهر و ادعا از تاسيس اين ادره به ذهن متبادر مى شود...

نكته جالب و عجيبتر اينكه اداره تازه تاسيس مدتى پيش دست بكار شده و حتى به امور شخصى وكلا نيز دخالت كرده اما حاليه خبر تاسيس آن منتشر شده كه خود جاى تامل دارد !!!

آنچه كه در مقدمه سند امنيت قضايى آمده و فلسفه تدوين اين سند است، چنين است كه براى تحكيم دادرسى عادلانه برنامه ريزى شده اما چطور مى توان توقع داشت افراد جامعه از طريق وكلايى كه تحت نظارت مرجع رسيدگى باشند به دفاع از حقوق خود بپردازند و بگوييم مشمول دادرسى عادلانه هستند ؟!

" بال هاى پرنده را ببنديم و بگوييم آزادانه پرواز كن "
پرنده مى ميرد و عدالت زمين گير مى شود ، ظلم است كه براى پرندگان سقفى كوتاه بسازيم تا زير پاهايمان باشند و قامت عدالت را از بالا نظاره كنيم ، عدالتى كه زير پاها و زنجير كشيده باشد بس غبارآلود و مغاير اصول بنيادين است ....

وكلاى دادگسترى پرچم داران عدالت هستند و در شرايط بحرانى حتى همين ايام كرونا خيز به دفاع از حق پرداختند ، جان خود را در راه احقاق حق بر كف گرفته و افسوس كه عزيزانى را در اين مسير از دست داديم ، وليك ايستاده ايم و استوار هستيم براى تحكيم دادرسى عادلانه كه امنيت قضايى بايد بخاطر حفظ حقوق عامه ، حامى وكلاى مستقل باشد و اين قشر متعصب عدل را تكريم كند تا امنيت قضايى به معناى اخص اجرا شود و اعتبار دستگاه قضايى و احكام محاكم حفظ شود.

" متن ماده ١٢ سند امنيت قضايى در بخش دوم آن به شرح ذيل است :
ماده ۱۲- حق بهره‌مندی از خدمات حقوقی
الف- اشخاص حق دارند از بدو تا ختم فرایند دادرسی در کلیه مراجع رسیدگی‌کننده، اعم از مراجع قضایی و شبه قضایی آزادانه وکیل انتخاب کنند. تحمیل وکیل یا تحدید حق آزادی انتخاب وکیل ممنوع است.
ب- در نظام اسلامی وظیفه وکلا دفاع از موکل در جهت احقاق حق است و با توجه به نقش مهمی که وکلا در نظام قضایی و اجرای عدالت بر عهده دارند، باید از تعقیب به سبب دفاع از حقوق موکل مصون بوده و بتوانند به‌صورت مستقل و فارغ از هرگونه فشار سیاسی داخلی و خارجی، تهدید و آزار و اذیت به فعالیت بپردازند.
پ- قوه قضاییه برای اشخاصی که قادر به پرداخت هزینه خدمات حقوقی اعم از مشاوره و وکالت یا کارشناسی یا داوری اجباری نیستند، امکان بهره‌مندی از این خدمات را به‌طور رایگان یا ارزان‌تر فراهم می‌کند"

"استقلال وكيل و كانون براى وكيل همچون بال است براى پرنده ( آقاى وكيل استاد بهمن كشاورز )

" هرچه از عزت وكلا كسر شود ، دستگاه قضايى متضررمى شود ( پهلوان مهرداد قربانى ) "

محمد شيوايى
وكيل دادگسترى
٩٩/٧/٢٥
https://hottg.com/shafafiatvekalat
Forwarded from اتچ فایل
«به یاد وکیل مهرداد قربانی سرابی فرزند معنوی و‌همسفر همیشگی بهمن‌ کشاورز که در پرواز نیز او را تنها نگذاشت»


🔷 هر چه از عزت وکلا کسر شود، دستگاه قضایی متضرر می شود

🔹آنچه که دلیل اصلی حضور اغلب فارغ التحصیلان رشته حقوق در عرصه آزمون ورودی و پس از آن استمرار فعالیت در حرفه پر طمطراق وکالت است، عزت و شوکت و وزن کسوت شریف وکالت است و پس از آن نیز باید گفت روزگاری مداخل و درآمد این شغل جاذبه داشت.

🔹با تصویب قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت مصوب ١٣٧٦ و تحمیل برگزاری آزمون وکالت در سال‌های متمادی و قریب به ٢٢ سال و ورود بی‌رویه و بی‌تناسب متقاضیان عضویت در کانون‌های وکلا نه عزت باقی ماند و نه درآمد. به‌طور مثال کانون مرکز همه ساله و به صورت میانگین ١٠٠٠ کارآموز پذیرفته است این عدد در طول ٢٢ سال به ٢٢٠٠٠ عضو رسیده که به اعضای سابق کانون مرکز اضافه می‌شوند و قضات بازنشسته و باز خرید و بند «د» که همان کارکنان اداری دولت با شرایط خاص هستند، با این تعداد جمع می‌شوند. این فقط جمعیت کانون مرکز است.

این جمع وکیل به همراه سایر سروران در استان‌ها به واقع چشمگیر است. حال با این وضع می‌بایست شاهد و ناظر مشاوران حقوقی مرکز مشاوران قوه قضاییه هم باشیم. در حقیقت این عده کثیر هم وکالت می‌کنند. با این مقدار وکیل شاهد یک کسر عمده هستیم و آن هم مستثنی شدن پرونده‌های تبصره ماده ٤٨ قانون آیین دادرسی کیفری برای دخالت و وکالت تمام وکلا است که با دستور ریاست سابق قوه قضائیه در دو مرحله صورت گرفته است که اول از حیث امنیتی و در مقطع دوم در جهت مبارزه همه جانبه با فساد معمول شده است.

بنده با افکار عاجز و ناقص متوجه نشدم، جمع‌آوری این جمعیت در دو مجموعه از سوی قوه قضائیه که سکان‌دار تعیین تعداد وکیل است با کدام تدبیر و برنامه‌ریزی صورت گرفته است. از عزیزانی که قادر به کشف این تفکر هستند استدعا دارم بفرمایند شاید ما هم متوجه شدیم و آموختیم.

🔹از این بحث که بگذریم و پیگیر نجوای خوش شعار ایجاد اشتغال شویم، گفتنی است که ابتدا برای اینکه یک وکیل را در حرفه وکالت شاغل و فعال قلمداد کنیم، ضرورت دارد تعیین کنیم یک وکیل می‌بایست در سال چه مبلغ در آمد داشته باشد تا بتواند اجاره دفتر استیجاری یا اقساط دفتر خریداری شده به یاری وام بانکی و همچنین قبوض برق و تلفن و شارژ و هزینه خود و خانواده تحت تکفل را تامین کند؟ پس از تعیین این عدد می‌باید گفت این رقم از چند پرونده و با حجم ریالی چه مبلغ به دست می‌آید؟

🔹می‌دانیم و می‌دانند در بررسی‌های آماری دو روش معمول بوده است؛ سر شماری و نمونه‌گیری، در روش اول با استفاده از نام وکلا و مشخصات سروران و استفاده از سامانه قوه قضاییه ملاحظه می‌کنیم که آیا تمام وکلا با توجه به تعداد و حجم پرونده‌ها از این حداقل برخوردارند یا خیر؟ و چنانچه این اقدام پر زحمت است از روش نمونه استفاده می‌کنیم. به این نحو که، بطور اتفاقی تعدادی وکیل محترم را انتخاب می‌کنیم و این اقدام را در مورد این عزیزان معمول می‌داریم. قطعا به این نتیجه خواهیم رسید که وکلا بطور عموم و قریب به اتفاق کار وکالتی ندارند.

🔹باید معلوم شود اصرار به پذیرش این تعداد داوطلب با چه هدفی است. وکلای فاقد کار تالی فاسد برای سیستم قضایی کشور هستند. هرچه از عزت وکلا کسر شود، متضررش نظام قضایی و نتیجتاً ملت است. اینجانب در همین جا اعلام می‌کنم که آمادگی دارم به محض تدبیر و اندیشه اصولی و همراه با قاعده در زمینه جذب کارآموز و وکیل پروانه و افتخار عضویت در کانون وکلا را به نفع جوانان تقدیم و تسلیم نمایم و از این کسوت عزیز کناره‌گیری کنم.

🔹 خبرگزاری ایلنا- شهریور1398 🔹

@keshavarzbahman ⁠⁠⁠⁠⁠
Forwarded from اتچ بات
🔴ادب از كه آموختى ...❗️


آقاى رامتين قانع ، رئيس سابق كميسيون كارآموزي مركز مشاوران و وكلاى قوه قضاييه كه اخيرا با حكم رياست آن مركز ِتحت نظر قوه قضاييه به عنوان معاون مركز انتخاب شده اند در پست اينستاگرام خود به خوبى نشان دادند كه چقدر شايسته مناصب آموزشى در حوزه وكالت و اخلاق هستند ! تبريك عرض مى كنم خدمت شما و جناب آقاى بهادرى جهرمى ، رياست محترم مركز ...

اين روزها صحبت از راه اندازى اداره كل نظارت بر وكلا در قوه قضاييه شده است ، اولين موضوعى كه پس از انتشار پست اينستاگرام آقاى قانع متبادر شد چنين بود كه يكى از مسئولين مركز تحت نظارت قوه قضاييه چنين شخص با ادب و فهيمى هستند و مهمتر اينكه ايشان توسط همان مجموعه منصوب شده اند ! حال منظور از نظارت براى اعضا خارج از قوه قضاييه چه چيز و چگونه است ، به فرموده والله اعلم ...

در عجبم كه واقعا چنين شخصى ناظر آموزش به كارآموزان محترم مركز مشاوران و وكلا قوه قضاييه بوده و هستند !

نشان يك نهاد كهن مدنى را با درج روى تصوير مورد نظر خودتان كه ظاهرا به آن شخصيت علاقه مند هستيد منتشر كرديد و عده اى با تفكر شبيه شما برايتان كف زده اند و خوشحاليد كه عجب مدير شجاع و با اخلاقى تشريف داريد !

نشان كانون وكلاى دادگسترى برايتان دست نيافتنى بوده كه حال اينچنين اهانت مى كنيد چراكه ارزش اين نام و نشان را درك نمى كنيد و با الفاظ خوشايند خودتان هتاكى كرده ايد، واى به حال كسانى كه شما آموزش مى دهيد و مركزى كه شما مسئوليت داريد ...

شما كه اخلاق و ادب را ناديده گرفتيد و يا احيانا اينگونه علاقه مند هستيد اما آيا جرم انگارى توهين در قانون مجازات اسلامى را براى كارآموزان تبيين مى كنيد ! ؟

البته خدمت دوستان و همكاران عزيزى در استان البرز ذكر خير شما بوده است ...من هم سلام مى كنم ... انشاالله توفيق زيارت داشته باشم

🔺حضرت مولا چه نيك فرمودند :

"مولا علی بن ابی طالب(ع) در وصیت به امام حسن (ع) فرمودند : ادب ، مایه باروری عقل و تزکیه قلب و زینت زبان و راهنمای انسان به اخلاق پسندیده است، اگر ادب همراه انسان نباشد او حیوانی رها شده بیش نیست ، خداوند به ادب خیر دهد کوچک را آقایی میبخشد،پس در جستجوی ادب باش تا شخصیت و ثروت بدست آوری ، هرکس پی ادب باشد به وسیله آن چیره میشود کسی که آن را رها کند بر او چیره میشوند و حمله می آورند."

محمد شيوايى
وكيل دادگسترى
٩٩/٧/٢٦
https://hottg.com/shafafiatvekalat
Forwarded from اتچ بات
«صحیح یا باطل مسئله این است »



✍️به قلم وکیل محمد شیوایی

طبق ماده ۲۳اساسنامه اسکودا در صورت استعفا یا عزل یا فوت یا معذوریت هریک از اعضاهیات رییسه اسکودا ،هیات عمومی در اولین همایش یا جلسه فوق العاده حسب مورد نسبت به انتخاب عضو جدید برای باقی مانده دوره اقدام خواهد کرد .جناب آقای دکتر شهبازی نیا در تاریخ ۲۳شهریورماه از سمت ریاست اتحادیه استعفا کردند .

طبق بند ۶مصوبه سی و چهارمین اجلاس اسکودا که در تاریخ ۳مهرماه با حضور کلیه کانونهای عضو به صورت حضوری و مجازی برگزار شد هیات عمومی به اتفاق آرا ضمن تشکر از زحمات جناب آقای دکتر شهبازی نیا کانون وکلای دادگستری مرکز را به عنوان میزبان سی و پنجمین اجلاس هیات عمومی ‌ تعیین و تاریخ اجلاس را نیز هشتم آبان ماه با دستور جلسه انتخاب رییس جدید اتحادیه مقرر کردند .

مصوبه فوق در کانال تلگرامی اسکودا قابل مشاهده است .بنابراین جلسه مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده اسکودا مورخ هشتم آبان ماه جاری ،با دستور جلسه انتخاب رییس جدید و در محل کانون وکلای مرکز بنا به تصمیم و دعوت کلیه کانونهای عضو بوده و نه نائب رییس محترم اتحادیه !

لذا چون مقام دعوت ،نائب رییس محترم اسکودا نبودند اختیاری نیز برای پس گرفتن دعوت و لغو جلسه نداشتند .

از سویی طبق تبصره های ماده ۶اساسنامه اسکودا حداقل نصف کانونهای عضو و یا اکثریت اعضاهیات عمومی اسکودا می توانند جلسات هیات عمومی را به طور فوق العاده تشکیل دهند و‌در صورتی که جلسه عادی هم تشکیل شده باشدهمین اکثریت می‌توانند تصمیم به تبدیل فوری جلسه به جلسه فوق العاده و یا افزودن مطالبی به دستور جلسه بگیرند.

در جلسه مجمع هشتم آبان ماه اسکودا ،۱۸کانون از ۲۵کانون وکلای سراسر کشور و ۷۲نفر از ۱۳۲نفر اعضاهیات عمومی یعنی بیش از اکثریت مطلق اعضا ،در کانون مرکز حضور داشتند و هرچند اختیار لغو جلسه را داشتند ولی مصلحت را چنین دیدند که جلسه را تشکیل و انتخابات را طبق مصوبه قبلی اسکودا که به اتفاق آرا تصویب شده بود ،انجام دهند .

در هیچ یک از قوانین و مقررات مربوطه عدم رعایت توصیه ها و سفارشات ستاد مدیریت کرونا و یا وزارت بهداشت ،از موجبات ابطال تصمیمات و صورتجلسات اشخاص حقوقی برشمرده نشده است .

وکلا بیش از هر صنف دیگری در جامعه با این جمله مانوس هستند :
«تصمیمات اکثریت، برای مخالفین و غائبین الزام آوراست »

محمد شيوايى
٩٩/٨/٨
https://hottg.com/shafafiatvekalat
Forwarded from اتچ بات
"برگرفته از پيج اينستاگرام وكيل بانو شهربانو بهارك كشاورز "

به نام خداوند جان و خرد
کزین برتر اندیشه برنگذرد

اینکه کانون های وکلای دادگستری، اینک اتحادیه ای دارند که آنها را به هم پیوسته است مایه سرفرازی و امیدواری و دلگرمی است و گمان می کنم، سخن گفتن درباره اینکه چه کسی یا کسانی اندیشه برپایی چنین سازمانی را به میان آوردند و چگونه و کی و کجا این سازمان برپا شد بهتر است به تاریخ بپیوندد. چه، گفتن اینها سودی برای خانواده بزرگ وکلا و مردمی که خداوندان "حق دفاع"اند ندارد. باید به آینده نگریست و گذشته را تنها تا آنجا که "چراغ راه آینده است" به یاد داشت.

بی گمان برپایی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا)، پدیده ای را که می توانست ناتوانی کانون ها را در پی داشته باشد به ابزار توانمندی دگرگون کرد. بی گمان اتحادیه با دشواری ها و چالش هایی روبرو است. اینکه اساسنامه اتحادیه- با اینکه چندبار دگرگون شده- هنوز پاسخگوی همه خواسته ها نیست، اینکه برخی کانون های پرشمار برآنند که باید در راهبری اتحادیه سهم بیشتری داشته باشند، اینکه پاره ای از کانون ها انجام دادن مصوبات هیات عمومی اتحادیه را بایسته نمی پندارند و انجام آنها را از بین برنده خودگردانی خویش می انگارند، اینکه در جابه جایی وکلا شاید میان کانون هایی که درخواست پیوستن به آنها فراوان است با کانون هایی که وکلایشان در پی گسستن از آنها هستند چالش هایی باشد، اینکه برخی و گاه بسیاری از وکلای کانون های پرشمار و کم کار، در نهان در جاهایی جز اماکنی که پروانه ایشان برای آنجا است کار می کنند، اینکه پاره ای کانون ها آنچه را هیات عمومی اتحادیه بایسته دانسته- با اینکه در آن نشست بوده اند و رای داده اند، نادیده می گیرند و گاهی این نادیده گرفتن ها اتحادیه و دیگر کانون ها را با پرسش هایی از بیرون روبرو می کند که پاسخی برای آنها نیست، همه و همه چالش ها و دشواری هایی است که اتحادیه با آنها روبرو است.
 
چون نیک بنگریم خواهیم دید دشواری ها و چالش های اتحادیه با گرفتاری ها و سختی های کانون ها همگون و همانند نیست چه همه اینها بیرونی هستند و همه آنها درونی. به دیگر سخن دشواری هایی که کانون ها به آن دچار هستند از بیرون آنها سرچشمه می گیرد و چالش های اتحادیه ریشه در گوناگونی دیدگاه ها و برداشت های هیات های مدیره کانون های عضو اسکودا دارد. از این رو اگر چیرگی بر چالش های بیرونی، که گاه تنها با دگرگونی قوانین دست یافتنی است، دشوار باشد، هماوردی با سختی های درونی، که با رایزنی و همراهی و هم آوایی هیات های مدیره کانون ها دست یافتنی است، آسان است.
با امید سرافرازی و توانمندی روزافزون کانون های وکلا و اسکودا وهمه وکلای فرهیخته و فرزانه و آزاده و ستم ستیز.

بهمن کشاورز
برگرفته از خبرنامه اتحادیه سراسری کانون های وکلا
فروردین ماه ۱۳۸۷
https://hottg.com/shafafiatvekalat
Forwarded from اتچ بات
✍️به قلم جناب وكيل كريم كشاورز

🔸و يادى از دغدغه جناب استاد بهمن كشاورز

"عدم اتحاد بزرگ ترين آفتی است كه حرفه وكالت را تهديد مى كند "

انتخابات رییس اتحادیه سراسری کانون های وکلای ایران با تمامی حواشی که داشت و با حضور اکثریت قریب به اتفاق هیات های مدیره به میزبانی کانون مادر (مرکز) صورت پذیرفت و رییس جدید، جناب آقای دکتر کوشا بر کرسی ریاست تکیه زدند. ضمن عرض تبریک به ایشان و آرزوی توفیق خدمت برای ایشان لازم میدانم نکاتی را به عرض سروران برسانم:
اول) درخصوص نحوه برگزاری انتخابات ازباب صحت و یا عدم صحت آن همکاران و صاحب نظران اثباتا و یا نفیا اظهار نظر فرموده و صحبت از آن در این وجیزه نمی گنجد و همکاران ارجمند همگی عالم به مسایل حقوقی هستند و خود قضاوت خواهند فرمود.
دوم) مدت نسبتا مدیدی است که کشور ما همانند سایر نقاط دنیا در حال دست و پنجه نرم کردن با ویروس خانمان سوز کووید ۱۹ است که البته عدم مدیریت صحیح و عدم رعایت مسایل بهداشتی توسط خود ما بر مرگ و میر آن افزوده. این معضل مقارن شد با استعفای ریاست محترم اتحادیه و همچنین فشارهای به غایت زیادِ بیرونی بر نهاد وکالت، که لرزه بر اندام هر وکیل آزاده و استقلال طلبی می اندازد.
سوم) بر کسی پوشیده نیست که اتحادیه به عنوان اصلی ترین مرکز ثقل خرد جمعی وکلا از بالاترین اهمیت نزد وکلا و جامعه برخوردار است و این اهمیت به قدری است که از بدو تاسیس این نهاد، با تمام مشکلاتی که برایش پیش آمد و مخالفت‌ هایی که بعضا در شیوه عملکرد آن وجود داشت، هنوز هم مهمترین اتحادیه مستقل کشور است که اعضا آن اعم از معمر و جوان که تماما از فرهیختگان جامعه هستند در زمانهای سرنوشت ساز برای نهاد وکالت بدون کوچکترین ملاحظه ای در کنار یکدیگر به استقبال مخاطرات رفته و بر آنها فائق می آیند.
چهارم) باید پذیرفت که تکیه زدن بر چنین جایگاهی بعنوان راس هرم وکالت نیازمند آنچنان جسارت و توانایی است که بر هیچ کس پوشیده نیست. این جایگاه نیازمند رفتن به دهان شیر است. اين جايگاه در شرايط كنونى نياز به اعتبار اجتماعى مطلوب و امكان مذاكره و چانه زنى نزد حاكميت دارد . این جایگاه جانکاه است و آنچنان فشاری به دارنده مقام ریاستش وارد می آورد که در کوتاه مدت وی را از گردونه خدمت حذف می کند. بنابراین با خواهش و تمنا نمی توان کسی را به پذیرفتن این سمت ترغیب کرد.
پنجم) واقعیت این است که متاسفانه هیچ یک از افرادِ به احتمال واجد شرایط نپذیرفتند که وارد این کارزار طاقت فرسا شوند به غیر از دکتر کوشا که از دور پیشین انتخابات نسبت به تعرفه خود اقدام فرمودند. باید پذیرفت هرچند اساسنامه و آیین کار اتحادیه این اجازه را به کاندیداها داده است که در روز جلسه انتخابات وارد عرصه شوند، ولی این عزیزان باید حداقل این احترام را برای انتخاب کنندگان قائل باشند که همانند روسای قبلی نسبت به معرفی خود و برنامه هایی که در جهت حفظ استقلال و توانایی ها و امکاناتی که خارج از صنف دارند اقدام بفرمایند تا انتخاب کنندگان با آگاهی کامل و رضایت خاطر انتخاب کنند. شاهد این مثال اعلام کاندیداتوری جناب بهمن کشاورز در ادوار مختلف اتحادیه، حداقل یک ماه پیش از روز انتخابات، با ارسال رزومه کامل از طریق پست برای تمامی اعضا هیات های مدیره بوده است.
ششم) انتخابات به پایان رسیده و اتحادیه دارای رییس شده است. بنده به عنوان کوچکترین عضو جامعه بزرگ وکالت از مخالفان رییس جدید تقاضا دارم که با ایشان همراه باشند و بر کوس ابطال انتخابات نکوبند. شرایط وکیل و وکالت خوب نیست و بیش از هرزمان نیازمند همدلی و همگرایی است .اجازه دهید اتحادیه به امور مهم و اصلی خود که همان آزمون پیش رو وکالت که همواره یکی از سالم ترین آزمونها بوده رسیده و بر چالشها غلبه کند. به رییس جدید این فرصت را بدهیم که وارد میدان شده و عملکرد ایشان را سال بعد قضاوت کنیم همچنين در كنار شرايط بحرانى كرونا توجه به اوضاع نابسامان نهاد وكالت نيز داشته باشيم .
هفتم) از کانونهای غایب در انتخابات که به هردلیل موفق به حضور در جلسه نگردیدند تقاضا دارم بر انتخابات صحه گذارده و با هوشیاری همیشگی از اتحاد و اتحادیه حمایت کنند تا با لطف خداوند متعال و مدیریت صحیح کانونها از مشکلات عبور کنیم .
با افتخار کوچکترین عضو جامعه بزرگ وکالت
کریم کشاورز
https://hottg.com/shafafiatvekalat
https://hottg.com/shafafiatvekalat/198
Forwarded from اتچ بات
" نقض حق مسلم حريم خصوصى !!"
با پيشرفت تكنولوژى و ابزار مجازى ضرورت تطبيق حقوق مربوطه با حقوق سنتى اجتناب ناپذير است ، همچنان كه در حقوق مالكيت فكرى مصاديق متعدد از حق اشخاص در امور فكرى محترم شمرده شده ، احترام به حقوق اشخاص در فضاهاى سايبرى و مجازى انكار ناپذير است وليكن متاسفانه در موارد مختلف شاهد نقض حريم خصوصى اشخاص هستيم كه برخلاف دستورات الهى ، قوانين ، اسناد بين المللى و منابع شرعى است .
پروفايل پيج خصوصى و شخصى افراد در فضاهايى همچون اينستاگرام در زمره حريم شخصى است وتعقيب و دخالت در آن مصداق بارز نقض حريم خصوصى است .

-خداوند متعال در قرآن کریم به صراحت افرادی که در حریم خصوصی دیگران تجسس می‌کنند، را از این عمل نهی کرده و در آیه ۱۲ سوره مبارکه حجرات می‌فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا کَثِیرًا مِّنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ وَلَا تَجَسَّسُوا...

-یکی از شاخص ترين اوامر حفظ حریم خصوصی را به غیر از مواد قانون اساسی می توان در دستورات 8 ماده ای امام خمینی (ره) اشاره داشت ، ایشان در فرمانی 8 ماده‌ای كه خطاب به قوه‌قضاییه و تمام ارگان‌های اجرایی در مورد اسلامی شدن قوانین صادر کردند ، ورود بدون اذن به منازل و محل کار افراد و شنود تلفن و گوش دادن به نوار و ضبط صوت دیگران به نام کشف جرم و تجسس در اسرار دیگران و افشای آن را ممنوع و جرم دانست. همچنین در اصول ۲۲ و ۲۳ و ۲۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز رد پای توجه به این حق را می‌توان پیدا کرد.

-اصل ۲۲ قانون اساسی می‌گوید: حیثیت، جان، مال، حقوق و مسکن افراد از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند. اصل ۲۳ قانون اساسی هم تفتیش عقاید را ممنوع کرده و اصل ۲۵ این مسئله را بیان می‌کند که بازرسی، نرساندن نامه‌ها، ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی، افشای مخابرات تلگرافی و تلکس، سانسور، عدم مخابره و نرساندن آنها، استراق سمع و هرگونه تجسس ممنوع است مگر به حکم قانون.

-همچنين ماده ۳ اعلاميه جهانى حقوق بشر چنین مقرر داشته : "هر فردی حق زندگی، آزادی و امنیت شخصی دارد و در اصل ۱۲ نیز آمده نباید در زندگی خصوصی، امور خانوادگی، اقامتگاه یا مکاتبات هیچ‌کس مداخله‌های خودسرانه صورت گیرد یا به شرافت و آبرو و شهرت کسی حمله شود. در برابر چنین مداخله‌هایی برخورداری از حمایت قانون حق هر شخصی است."

-در منشور حقوق شهروندی که سالهاى پيش رونمایی شد در چندین ماده به موضوع حریم خصوصی اشاره شده است.

در ماده 13 گفته شده هر شهروندی حق دارد از امنیت جانی، مالی، حیثیتی، حقوقی، قضایی، شغلی، اجتماعی و نظایر آن برخوردار باشد. هیچ مقامی نباید به نام تأمین امنیت، حقوق و آزادی‌های مشروع شهروندان و حیثیت و کرامت آنان را مورد تعرض و تهدید قرار دهد. اقدامات غیرقانونی به نام تأمین امنیت عمومی به ‌ویژه تعرض به حریم خصوصی مردم ممنوع است.

ماده 35 این منشور اعلام می دارد، حق شهروندان است که از امنیت سایبری و فناوری‌های ارتباطی و اطلاع‌رسانی، حفاظت از داده‌های شخصی و حریم خصوصی برخوردار باشند.

در ماده بعد بر احترام به حریم خصوصی اشخاص تأکید شده است. ماده 36 می گوید حق هر شهروند است که حریم خصوصی او محترم شناخته شود. محل سکونت، اما اکنون اشیای خصوصی و وسایل نقلیه شخصی از تفتیش و بازرسی مصون است، مگر به حکم قانون.

در ماده 42 گفته شده، حق شهروندان است که حرمت و حریم خصوصی آن‌ها در رسانه‌ها و تریبون‌ها رعایت شود. در صورت نقض حرمت افراد و ایجاد ضرر مادی یا معنوی، مرتکبین طبق مقررات قانونی مسئول و موظف به جبران خسارت می‌باشند.

در ماده 82 از تقبیح نقض حریم خصوصی برای گزینش افراد صحبت به میان آمده و تصريح شده به‌کارگیری، ارتقا و اعطای امتیازات به کارکنان باید مبتنی بر تخصص، شایستگی و توانمندی‌های متناسب با شغل باشد و رویکردهای سلیقه‌ای، جناحی و تبعیض‌آمیز و استفاده از روش‌های ناقض حریم خصوصی در فرایند گزینش ممنوع است.

با تمام اين اوصاف و وجود منابع معتبر قانونى و شرعى متاسفانه شاهد رصد كردن پروفايلهاى شخصى اشخاص و بعضا تعقيب ايشان هستيم كه مشخص نيست بر مبناى كدام اختيار قانونى چنين اقداماتى انجام مى شود !
در كمال تعجب و تاسف اخيرا اطلاع حاصل شده كه اداره نظارت بر وكلا تاسيس شده است ! هرچند اساس اين اداره مغاير قوانين خصوصا لايحه قانونى استقلال كانون وكلا است اما حسب مسموع و شنيده ها برخى موارد كه پروفايل شخصى و پيجهاى خصوصى همكاران رصد و پيگيرى شود خروج از مرزهاى قانونى و اخلاقى و مهمتر اينكه نقض حريم خصوصى مى باشد ،واميدواريم اين اخبار صحت نداشته باشد و شاهد قانون گريزى نباشيم ...
به فرموده : والله اعلم ...
محمد شيوايى كجورى
وكيل دادگسترى
٩٩/٨/٢١
https://hottg.com/shafafiatvekalat
Forwarded from اتچ بات
♻️« کاسب عشق »


✍️به قلم وکیل پروین کریمی


موکل به دفتر مراجعه می کند و هنوز روی صندلی اتاق مشاوره مستقر نشده، بغضش می ترکد و اشکهایش سرازیر می‌شود زیرا یادآوری فوت فرزند هفت ساله‌اش در اثر قصور پزشکی آنچنان تلخ و دردناک است که قادر به توضیح آنچه گذشته است، نیست .لاجرم باید با تعارف لیوان آبی و سعی در دلداری و آرام کردنش، زمینه توضیح دادن درباره جزئیات را برایش فراهم کنی و در طول مدتی که با چانه لرزان و کلمات بریده برای شما توضیح می دهد، در حالی که خود عمیقاً متاثر هستی باید با تسلط بر رفتار و ظاهر، سوالات مرتبط را مطرح کنی و اطلاعات لازم را برای مجسم کردن آنچه اتفاق افتاده و انطباق آن با قوانین و پیدا کردن حکم قضیه که آیا قصوری اتفاق افتاده یا نه و آیا اسناد و مدارک کافی برای اثبات این امر وجود دارد یا خیر، به دست آوری .

در انتهای این مصاحبه غم انگیز باید برای موکل روشن کنی که هرچند تنها تقاضای او این است که متشاکی را سالیان دراز در زندان حبس کنند ولی در حال حاضر در صورت اثبات وقوع جرم رویه قضایی به پرداخت دیه و در نهایت جزای نقدی به صندوق دولت متمایل است . صد البته که تفهیم این موضوع به موکلین نیز خود یک فرآیند دشوار است زیرا تصورشان از مراجعه به وکیل این است که وکیل قادر است زوجی را که نفقه پرداخت نمی کند یا مرتکب ضرب و شتم می شود و همسایه ای را که حقوق سایر همسایگان را رعایت نمی کند و یا کسی را که زمین منابع طبیعی را به عنوان زمین مسکونی فروخته است، سال‌ها به زندان بیفکند .

پس از اتمام پرسش و پاسخ در مورد موضوع، لاجرم باید زمینه را برای اعلام مبلغ حق الوکاله فراهم کنی و قصه تلخ دیگری را بشنوی که در حال حاضر امکان مالی موسعی برای پرداخت حق الوکاله وجود ندارد و در صورت وصول مبلغی تحت عنوان دیه از متشاکی، زمینه پرداخت حق الوکاله فراهم خواهد شد .

کمتر وکیلی می‌تواند این ماجرای غم بار و این صحنه تراژیک را فراموش کند و به موکل بگوید تشریف ببرید به سلامت من از پذیرش وکالت شما معذورم . اکثریت وکلا اینگونه دعاوی را می‌پذیرند و با پذیرش دعوا، بار سنگین غم و اندوه و مسئولیت نگرانی درباره نتیجه کار از موکل به وکیل منتقل می شود . لازم نیست حتماً وکیل یا قاضی باشی که بدانی به نتیجه رسانیدن چنین پرونده‌ای، حداقل دو سال در پیچ و خم راهروهای دادسرا و پزشک قانونی و پله های دادگاه دوندگی و قلمفرسایی دارد و در انتهای کار و پس از وصول دیه وقتی می‌بینی مادر داغدیده علیرغم سختی معیشت و تنگدستی درصدد است مبلغ دیه را به مرکز نگهداری از کودکان معلول اختصاص دهد، چگونه به خود اجازه می‌دهی که حق الوکاله خود را که ذی حق برای دریافت آن هم هستی، مطالبه کنی؟

پس به وکالت از او کل دیه دریافتی را به حساب بانکی مرکز نگهداری از کودکان معلول واریز می کنی و از چند جهت خوشحال هستی که هم تجربه را کسب کردی ، هم عشق و احترام موکل و هم اجر اخروی .

آری وکیل اگر هم کاسب است این قبیل اقلام را کسب می‌کند. خیلی تفاوتی نمی کند اگر حق الوکاله هم دریافت کرده باشی زیرا در زمان سختی و نا امیدی همراه او بودی و درِ بسته ای را به روی او گشودی و آدم ها معمولاً همراهان و همدلان در زمان غم و بیچارگی را فراموش نمی کنند .

حال باید از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی سوال کرد کدام بزّاز و قنّاد و رزّاز و خرّازی اینگونه کاسبی می‌کند ؟


پروین کریمی-وکیل دادگستری
۱۳۹۹/۹/۲
https://hottg.com/shafafiatvekalat
Forwarded from اتچ بات
اقدامی ارزشمند از روابط عمومی کانون وکلای دادگستری مرکز

https://hottg.com/shafafiatvekalat
Forwarded from اتچ بات
🔺«نظارت بر حق دفاع ؟!»


✍️به قلم وکیل پروین کریمی

موکل با در دست داشتن کیسه قرمز زیپ دار برنج خارجی که حالا به کیف حمل مدارک تبدیل شده، وارد اتاق مشاوره می‌شود . با ورودش به اتاق، بوی تند چربی و ادویه هم فضای اتاق را پر می‌کند. او کارگر آشپزخانه رستورانی نزدیک محل دفتر است که حاصل یک عمر کارگری و فروش دارایی‌های مختصرش را برای خرید یک آپارتمان ۵۰ متری در خاک سفید به فروشنده که بنگاه دلالی و فروش خودرو دارد، داده و چند روز مانده به موعد تنظیم سند رسمی، با اظهارنامه فروشنده مواجه شده که فسخ مبایعه نامه را به دلیل بالا رفتن قیمت ها اعلام و پیروزمندانه یادآوری کرده که اینک مخیر است که آپارتمان را به هر شخص دیگری بفروشد!

خودش پس از مراجعه به واحد «عریضه نویسی» دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی را ثبت کرده ولی پس از وصول پاسخ استعلام اداره ثبت و کشف اشتباهاتی در اسامی مالکین و شماره پلاک ثبتی قرار رد دعوا صادر شده و مضطرب تر از قبل با خبر شده که افرادی به عنوان خریدار برای بازدید آپارتمان –که حالا قیمتش سه برابر شده - مراجعه کرده‌اند .
ظلمی که به این کارگر زحمتکش وارد شده قلبت را به درد می آورد و مصمم می شوی با پذیرش دعوا سریعاً نسبت به اخذ دستور موقت منع انتقال آپارتمان اقدام کنی . پس از ثبت دادخواست و ارجاع پرونده به شعبه، آرام و قرار نداری و هر روز از صبح تا آخر وقت اداری با اضطرابی به مراتب عمیق تر از اضطراب موکل، جلوی در شعبه دادگاه می ایستی تا مدیر دفتر و سپس قاضی دادگاه را برای تکمیل پرونده و تصمیم گیری مجاب کنی .

البته که بارها مورد خطاب قرار می‌گیری که « چه خبره ؟ مگر شما تنها ارباب رجوع ما هستی؟ این همه پرونده اینجاست! برو هفته آینده بیا ! » ولی غلبۀ حس مسئولیت و حق جویی بر حس تقابل و پاسخ گوئی، مانع می‌شود رفتار مشابهی را پیشه کنی و سعی می‌کنی با ادب و متانت ، موفق به اخذ دستور موقت شوی . سپس روبروی اتاق سرپرست مجتمع قضایی به انتظار می نشینی تا موافقت ایشان با دستور موقت صادره را بگیری و ناگزیر شاهد مراجعه مردم عادی برای گلایه و دادخواهی نسبت به نحوه عملکرد و رفتار قضات و کارکنان و همچنین استماع غیر عمدی جزئیات پرونده هایشان هستی . سرپرست مجتمع با خوش‌رویی افراد را می‌پذیرد و سعی در دلداری آنها دارد و رفتار کارکنان را به علت کثرت پرونده ها و شلوغی دادگاه ها توجیه می‌کند ولی وقتی مراجعین در صدد بیان جزییات پرونده خود برمی آیند با جمله « شما باید وکیل بگیری » آنان را به خارج از دفترش هدایت می کند! .

از یک هفته قبل از جلسه دادگاه ، لایحه ات را آماده کردی و شب قبل از جلسه به خاطر دلشوره خواب راحتی نداشتی . در جلسه هم در تقابل با خوانده دعوا که به واسطه شغل خود صدای بسیار بلند و گوش خراشی دارد ، باید خونسردی خود را حفظ کنی و در رویارویی با قاضی دادگاه که ناگاه با تندی به شما می‌گوید « چرا آنقدر توضیح اضافه میدهی ؟وقت نداریم !» باید با ادب و آرامش توضیح دهی که شرح ماوقع برای کشف حقیقت لازم است .
علیرغم فضای پرتنش حاکم بر دادگاه ، ارامش و تمرکز خودت را حفظ می کنی و از طریق توضیحات شفاهی و لایحه مستدل و پاسخ دادن به بهانه های خوانده در صورتمجلس دادگاه، هر آنچه در توان داری برای موکل انجام می دهی بدون آنکه نگران باشی که اگرزیادی حرف زدی پروانه ات باطل شود‌و روزهای بعد هم بارها برای پیگیری مراجعه می کنی تا در نهایت از صدور حکم به نفع موکلت اطمینان پیدا می کنی .

آنچه خستگی را از تنت به در می کند محدود به حکمی نیست که به نفع موکل ستم دیده گرفته ای ، بلکه این است که مدیر دفتر دادگاه که تعاونی مسکن حقش را ضایع کرده و یا قاضی دادگاه که به اتهام تخلف انتظامی در پرونده دیگری با کیفرخواست مواجه شده برای تنظیم لایحه دفاعیه از شما کمک می خواهد و حالا با بیانی محترمانه میپذیرد که جدیت در پیگیری و نحوه نگارش لوایح و تمرکز در موضع دفاع ، وی را وادار به تحسین کرده و مصمم شده برای تنظیم لایحه دفاعیۀ خودش، از شما کمک بطلبد .

پس ما –قاضی و وکیل- لازم و ملزوم و مکمل یکدیگر در‌ دادرسی منصفانه هستیم . قرار است چه کسی بر چه کسی نظارت کند ؟ هیچکس با ابطال پروانه وکیل متخلف یا انفصال قاضی فاسد مخالفتی ندارد مساله این است که تخلف را باید کسانی احراز کنند که حرفه را بشناسند ‌وبه ابعاد و پیچیدگیهای آن آگاه باشند .

خلا قانونی نداریم ،سالها پیش قوانین مترقی ما منطبق با استانداردهای بین المللی ،مرجع نظارت بر وکلا و قضات را تعیین کرده است .

پروین کریمی-وکیل دادگستری

۱۳۹۹/۹/۱۲

https://hottg.com/shafafiatvekalat
Forwarded from اتچ بات
♻️«بس درِ بسته به مفتاح دعا بگشایند »

✍️ به قلم وکیل پروین کریمی

موکل با نامه ای در دست ،ساعت‌ها قبل از باز شدن دفتر ،روی پله ها نشسته بوده منشی هنگام باز کردن در دفتر به او گفته که بایدقبلا وقت میگرفتی ،به نامه اشاره کرده و گفته از اداره معاضدت کانون وکلا معرفی نامه دارد .به محض ورود به دفتر به روال همیشه ،موکل معاضدتی را بدون نوبت می پذیری و همانطور که پاکت نامه اداره معاضدت را باز میکنی به توضیحات موکل گوش میکنی که آپارتمان کوچکی در زیرزمین یک ساختمان قدیمی داشته و درصدد تعویض آن با محل بهتری بوده و بعداز امضای مبایعه نامه و دریافت چند فقره چک و تحویل آپارتمان ،خریدار بدحسابی کرده و چک هایش را پاس نکرده لذا مبایعه نامه رابا خریدار فسخ کرده ولی قبل از تخلیه و تحویل گرفتن آپارتمان به علت مشکل مالی و برگشت شدن چکهایش ، به زندان افتاده و خریدار هم از غیبت او سواستفاده کرده و آپارتمان را به فرد دیگری فروخته و تحویل داده .

خریدار دوم دعوای الزام به تنظیم سند رسمی علیه او طرح کرده و به دلیل عدم حضورش ،حکم محکومیتش هم صادر شده و حالا که از زندان مرخص شده درصدد اعتراض به حکم غیابی برآمده و با مراجعه به واحد ارشاد مجتمع قضایی به اداره معاضدت کانون دلالت شده است .طبق ضوابط باید قرارداد حق الوکاله با موکل بنویسی و شرط کنی که حق الوکاله در خاتمه کار و به شرط موفقیت پرداخت شود و یک پنجم حق الوکاله را هم باید به اداره معاضدت پرداخت کنی .حق الوکاله ای متناسب با بهای آپارتمان مفلوک و شرایط موکل که تازه از زندان رها شده در نظر میگیری و پاداش خود را با نگاه قدردان و پرامید موکل هنگام ترک دفتر، می گیری .

دادگاه وقت رسیدگی تعیین می‌کند در جلسه دادگاه طرف دعوا ،به جای پاسخ دادن به ایراد فسخ مبایعه نامه مرتبا با تاکید بر سابقه زندان رفتن موکل قصد دارد او را یک کلاهبردار حرفه ای جلوه دهد که‌وکیلش -که بنده باشم -هم دست کمی از او ندارد .قاضی تذکر می‌دهد که وکیل معاضدتی است ،طرف دعوا که ظاهرا با مفهوم معاضدت آشنا نیست فریاد میزند «حاجی آقا چه فرقی می‌کند ؟وکلا همه مثل هم هستند !همینکه وکالت یک زندانی کلاهبردار را قبول کرده معلومه که خودش هم از چه قماشی است !»قاضی لبخندی میزند و‌توضیح می‌دهد که وکیل معاضدتی چگونه وکیلی است.

راستی چقدر رفتار قضات با وکیل معاضدتی ملایم تر و محترمانه تر از برخوردی است که با وکلای انتخابی دارند !این شرایط انرژی مضاعفی برای دفاع جانانه از موکل و حیثیت وکیل و وکالت به تو می‌دهد واز سوالات قاضی و پاسخ های نا مربوط طرف مقابل میتوانی نتیجه پرونده را حدس بزنی .پس از صدور رای قطعی به نفع موکل با دادن خبر خوش از او میخواهی که به دفتر مراجعه کند .با چند روز تاخیر با جعبه سیبی در دست به دفتر می آید . این بار نگاهش سرشار از قدردانی و شرم است چرا که ضمن تاکید بر اینکه سیب ها تحفه ولایتشان است ، از پرداخت فوری حق الوکاله اظهار عجز می‌کند و تقاضای مهلت دارد با لبخندی او را بدرقه میکنی و در فکر فرو میروی که آیا اداره معاضدت یک پنجم از این سیب های ریز ولی معطر را به عنوان سهم خود قبول می‌کند ؟

هفتم اسفند تلفن زنگ میزند موکل است «روز وکیل را به شما تبریک میگویم در سخت ترین شرایط به من کمک کردین الهی که هیچوقت پشت درِ بسته نمانید »عجب دعای پرمعنا و کاربردی برای یک وکیل ! روایت است دعای دلشکستگان رد خور ندارد !
با خودم فکر می‌کنم اینکه مسئولین علیرغم وعده های هرساله ،هنوز روز وکیل را در تقویم کشور به رسمیت نمیشناسند چه باک ؟؟؟!


موکلین مااعم از معاضدتی و تسخیری و انتخابی ،کم سواد و یا دانشمند روز وکیل را به رسمیت میشناسند و هرسال به ما تبریک میگویند .
کدام مشتری را سراغ دارید که پس از خرید کالا از کاسب ،هرسال در روز خاصی به او زنگ بزند اورا دعا کند و به او تبریک بگوید ؟
وکلا دلگرم به دعای موکلین خود با هجمه ها خواهند جنگید و پیروز خواهند شد چرا که «بلاگردان جان و تن ،دعای مستمندان است »

پروین کریمی-وکیل دادگستری
۱۳۹۹/۱۰/۸
https://hottg.com/shafafiatvekalat
HTML Embed Code:
2024/05/14 10:21:04
Back to Top