TG Telegram Group Link
Channel: Клирик & Скрепецкий & Раися сдох
Back to Bottom
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
На Обухівській трасі помітили самокатчика, який летів зі швидкістю ~120 км/год.

Приєднатися | ✙
⚡️Пацан сказал - пацан сделал.
Питання миру для нас об'єктивно зав'язане на позиції "Глобального Півдня" (і це дійсно дуже "глобальний" термін - включає в себе і Китай, і "валянок" Синаю, і Африку, і Індію, і Близький Схід, і Азію). А от всередині цього квазіутворення точиться своя боротьба - за регіональне лідерство і за право представляти інтереси на міжнародному рівні, бути голосом "Глобального Півдня".

Амбіції підштовхують до активних дій і Туреччину, і Емірати, і Саудівську Аравію, і Китай, і Індію, і навіть ПАР... Зокрема, за останніми даними, Індія таки братиме участь в італійському саміті G7 13-15 червня і у швейцарській конференції щодо України 15-16 червня. Це підтвердив прем'єр Моді.

Цілком ймовірно, що можливість брати участь у першому коштувала обов'язкової участі у другому. Хоча Моді ще донедавна був дуже непевний, чи Індії варто псувати стосунки з Путіним і брати участь в заході, куди Росію принципово не планували запрошувати. Є шанс, що Моді просто змусили: хочеш запрошення до Італії - береш "в навантаження" і швейцарський саміт миру. Або ні того, ні того.

Однак якщо Індія дійсно братиме участь в обох заходах - то закономірно Моді як лідер понад мільярдної країни спробує і утвердити Індію в ролі головного "незалежного посередника" у нашій війні. І от це вже точно не влаштує Сі.

Китай надто масштабно конкурує з Індією в усьому - в економіці, в геополітиці, в планетарній логістиці - щоб отак просто віддати Моді провідну роль в організації переговорів. Тобто, Китай попри весь висловлений скепсис (зустрічі без Росії щодо російсько-української війни безідейні) таки позначить свою присутність. Хоча би просто щоб не давати приводів задуматись над заміною лідера.

І Сі гарантовано байдуже, наскільки по-дурному почуватиметься Кремль. котрий вже встиг озвучити замість Пекіну категоричні заяви "КНР не братиме участі в швейцарській конференції". Бо от якраз Сі мудро не виходив за межі розпливчастих дипломатичних формулювань. І лишив собі про всяк випадок свободу маневру.

Цілком можливо, що участь Індії спонукає взагалі весь Глобальний Південь активно підключитись до процесу. І зруйнувати плани Путіна "Росії не буде в Швейцарії - значить, майже нікого там не буде і можна буде сказати, що зібрання не представницьке і некомпетентне". Тобто, Путін виступав би організатором своєрідного бойкоту. А тут Моді зриває такі плани.

І вже ж ясно, що думка Путіна - останнє, на що оглядатимуться Моді, Сі і навіть Рамафоса, якщо Велика Сімка виставить певні умови. Бо власні інтереси пріоритетніші. А Путін з санкційним тиском і так ніде не дінеться, буде "дружити" за будь-яких обставин.
​​YouTube начал блокировать оппозиционный контент по требованию российских властей, сообщают СМИ.

В частности, на территории РФ были заблокированы три видео каналов «Дозор в Волгограде», «Школа призывника» и еще одного независимого регионального СМИ. Видеохостинг получил уведомление от Роскомнадзора о том, что материалы канала нарушают федеральный закон «Об информации». Во всех видео рассказывалось об уклонении от призыва или мобилизации.

Также YouTube уведомил об угрозе блокировки канала «ОВД-Инфо» (иноагент). Эксперты отмечают, что это первый случай, когда РКН требует заблокировать целый канал целиком, а не только видео

🤨 Подписаться на Gulag
9. Могло ли всё пойти по иному пути? Как минимум до начала войны ФБК и живой и свободный Навальный могли бы продолжать действовать внутри своей политической ниши, обличать чиновников в мздоимстве, усиливать региональную сеть, расширять набор своих историй на местном уровне, растить и продвигать своих кандидатов на муниципальном и городском уровнях, возможно иметь активных сочувствующих в региональных парламентах и несколько тайных симпатизантов в Госдуме. После начала войны возможно это было разгромлено или как минимум заморожено, а может быть и нет. Но в любом случае слой людей с позитивной антипутинской повесткой стал бы за эти годы немножко шире.

10. Сработает ли жертва принесенная Навальным на алтарь Отечества в какой то исторической перспективе? Может быть да, может быть нет. И тут у нас место спора между сторонниками примера героизма и сторонниками институтов и политической практики. Спора заведомо бесперспективного, поскольку упущенного не вернешь, а будущего достоверно не предскажешь. Но я прекрасно понимаю, что для многих антипутинских людей, которым обычно даже сложно дойти до легального митинга, не то что нелегального, и не то чтобы остаться с ночевкой в палатке на площади, поддержка Навального в душе и в соцсетях - важная часть собственной политической идентичности. Только сколько таких в России и какой от них толк в политике?"
Рада безпеки ООН не схвалила російський проєкт резолюції про запобігання гонці озброєнь в космосі.
Аналитики Bloomberg заявили, что шансы на одобрение спотового Ethereum ETF выросли с 25% до 75%.

Ethereum реагирует ростом на 8%.
Діючі військові у застосунку Резерв+ можуть показуватись ніби у розшуку

Як пояснили в Міноборони, якщо військовослужбовць все ж завантажив застосунок і побачив статус "в розшуку", це означає, що ТЦК не встиг оцифрувати його дані.

Він або ж найближчі члени родини можуть звернутися до територіального центру і надати необхідні документи — паспорт, податковий номер, військовий квиток та довідку про зачислення на військову службу.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Одна з причин чому вкрай необхідно мити овочі, перед вживанням.

Приєднатися | ✙
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Олександр Усик у статусі Абсолютного чемпіона Світу з боксу записав перше відеозвернення до вболівальників після перемоги над Ф'юрі.
Forwarded from НЕВЗОРОВ
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from Доброго вечора, ми з України🇺🇦
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Мені некомфортно висловлювати співчуття (Ірану), в той час як Іран надсилає безпілотники, які використовуються проти цивільного населення в Україні.

Так міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на загибель президента Ірану Ібрагіма Раїсі.

|
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
В Крыму силовики через окно (!) ворвались домой к жителям, которые слушали украинские песни.

В связи с чем у меня возник вопрос:

Если Россия напала на Украину и оккупировала часть территорий под предлогом защиты русского языка, то ведь теперь и Украина может полноправно лупить ракетами по России и «новым российским регионам», потому что там запрещают украинский язык?
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Группа оккупантов перегрелась на солнышке
Судя по множеству примет - Иран счастлив.
Да, есть фанатики, есть запуганные, есть безмозглые. Они изображают скорбь.
Но Иран молодой - тайно ликует; ибо тяжко и глупо жить по указке злобных и наглых дементников в чалмах.

Как бы ибрагим раися не был кровав и мерзок - он останется в истории, как «мелкий припутинский бес».
Его смерть - несомненный подарок и шанс народу Ирана всколыхнуться и изгнать людоедов.
Это будет нелегко, и возможно, кроваво.
Людоеды и сами хотят еще полюдоедить, да и кремлю жизненно важно, чтобы Иран оставался «мировым позорищем» и логовом террористов.
Иран свободный, современный и развитой - тут же пошлет москву к чертям собачьим.
Но наступит тот день, когда вслед за «мелким бесом» - уйдет и «бес главный».
Тот самый, что, пока очень успешно дирижирует нагноением мира.
« ибо гной -пища его, а смерть-радость его».
Невзоров
HTML Embed Code:
2024/06/03 05:47:12
Back to Top