TG Telegram Group Link
Channel: پزشکان گیل
Back to Bottom
Forwarded from جنگل
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📌 بعد از واکسن کووید، واکسن HPV هم سیاسی شده است!

▫️فردی از جامعه پزشکی به رهبر نامه نوشته و کارکرد #واکسن_HPV را زیر سوال برده است. (لینک) در نامه شائبه‌هایی مطرح شده که غیرعادی به نظر می‌رسیده‌ و به نظر مسئله واکسن HPV سیاسی شده است.

دفتر رهبر نیز نامه را برای شورای عالی انقلاب فرهنگی فرستاده و این شورا هم نامه را به فرهنگستان علوم پزشکی ارجاع داده است.

رئیس فرهنگستان (دکتر مرندی) نیز با تاکید بر تحلیل‌های کارشناسی در وزارت بهداشت برای تصمیم‌گیری در چنین موضوعاتی گفته ما نباید خود را در موضوعاتی که اشراف نداریم، صاحب‌نظر بدانیم و بهتر است اجازه بدهیم متخصصین امر نظر بدهند. فرهنگستان در پاسخ نامه به رهبر گفته است که نامه مورد اشاره عالمانه نبوده و وزارت بهداشت باید تصمیم بگیرد. رئیس فرهنگستان به نام نویسنده نامه اصلی اشاره ای نکرده است.

با این موضوع، #نامه_معروف_به_۲۵۰۰_پزشک برای_واکسن_کرونا برای من یادآوری شد. هر چند تعداد امضاکنندگان نامه بسیار کمتر از ۲۵۰۰ نفر‌ و شامل اسمهای تکراری هم بود، اما برخی از امضاکنندگان نامه هم‌اکنون در بالاترین جایگاه‌های نظام سلامت کشور قرار دارند. در آن نامه از منع ورود برخی واکسنهای #کووید_۱۹ از برخی کشورها حمایت شده بود. این حمایت از عدم ورود در حالی صورت گرفته بود که مقالات مطالعات حیوانی و انسانی (فاز یک تا سه) از #واکسن mRNA در معتبرترین مجلات علمی دنیا منتشر شده بود و علاوه بر آن معتبرترین رگولاتورهای جهان شامل FDA و WHO و EMA به این واکسن مجوز مصرف داده بودند. به این ترتیب مردم ایران از یکی از پلتفورمهای واکسن کووید با بیشترین تاثیرگذاری محروم شدند. در حالی که با وجود کمبود واکسن در دنیا، چند بار در طول پاندمی می‌توانستند به این واکسنها دسترسی پیدا کنند.

در نتیجه وجود چنین نامه‌هایی هم‌اکنون برای HPV در سطح کلان حکمرانی در کشور ما خیلی هم جای تعجب ندارد.

در مورد واکسن HPV، حالا معاون وزیر بهداشت این طور گفته‌اند که (لینک): «ما در کشور یک کمیته داریم، به اسم کمیته کشوری واکسیناسیون که افراد بسیار بزرگی و اساتید دانشگاه در این کمیته هستند؛ همچنین سال‌ها استاد مرندی رئیس این کمیته بودند، در رابطه با برنامه واکسیناسیون من تصمیم نمی‌گیرم، این کمیته تصمیم می‌گیرد. در رابطه با لزوم تزریق واکسن HPV باید مطالعه صورت بگیرد و بگویند طبق این آمار و ارقام واکسن وارد کنید. طبق چیزی که به من اطلاع داده‌اند، من قاطعانه می‌گویم که هنوز واکسن HPV برای عموم لازم نیست

معاون وزیر البته داده ای در مورد این قطعیت در اختیار نگذاشته‌اند.

سال قبل بود که محمداسماعیل اکبری، مشاور عالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل در اظهاراتی غیر علمی از ورود واکسن HPV به برنامه واکسیناسیون کشور انتقاد کرده و گفته بودند (لینک) که «در بخشنامه وزارت بهداشت اعلام شده که واکسن HPV (ویروس پایپلومای انسانی که برخی از گونه‌های آن باعث بروز زگیل تناسلی می‌شود) را وارد برنامه واکسیناسیون عمومی کشور کنیم. این مسئله علاوه بر اینکه جنبه اقتصادی دارد، بدان معناست که دختران ۹ تا ۱۱ ساله این واکسن را دریافت کنند و بعد با فرهنگ‌سازی‌ که دشمنان کرده‌اند، خیال نوجوانان راحت باشد که حالا که واکسن را تزریق کرده‌اند می‌توانند رابطه جنسی داشته باشند.»

بیش از ۹۵٪ از موارد #سرطان_دهانه_رحم ناشی از عفونت #HPV است.

از: کانال تلگرامی ساینتومتریک

Tel: hottg.com/pezeshkangil
Site: pezeshkangil.com
Insta: instagram.com/pezeshkangil
📌 ۶ ژوئن ۱۸۴۲ تولد سرتولی کاشف سلول سرتولی

🟣#تقویم_تاریخ_پزشکی
🟡 بابک عزیزافشاری، ۱۷ خرداد ۱۴۰۳
🟢 [email protected]

▫️اِنریکو سِرتولی پزشک، فیزیولوژیست، و بافت‌شناس ایتالیایی بود که بیشتر با کشف سلول‌ شاخه‌دار موسوم به سلول سِرتولی در مجاری منی‌بر بیضه در ۱۸۶۵ شناخته می‌شود.

وی در ساندریو به دنیا آمد و پس از تحصیل در دانشگاه پاویا (نزد اساتیدی چون اوزِبیو ئول و در کنار بزرگانی مانند چزاره لومبروزو جرم‌شناس ایتالیایی و از پیشگامان آنتروپولوژی، جولیو بیدزودزیرو پاتولوژیست ایتالیایی و کاشف پلاکت خون، و کامیلو گُلژی آسیب‌شناس ایتالیایی و برنده جایزه نوبل فیزیولوژی یا پزشکی ۱۹۰۶) نخستین و مهم‌ترین مقاله خود را در ۱۸۶۵ تحت عنوان "پیرامون سلول‌های خاص شاخه‌دار مجاری منی‌بر انسان" در مجله مورگانی منتشر کرد.

او موفق شد با استفاده از یک تکنیک رنگ‌آمیزی منحصربه‌فرد، سلول شاخه‌داری را که قاعده‌اش بر روی دیواره داخلی مجاری منی‌بر قرار داشت و پیش از آن دیده نشده بود کشف کند و آن را یاخته شاخه‌دار (سلول رامیفیکِیت) نامید.

یافته مهم دیگر سرتولی این بود که سلول‌های شاخه‌دار دوش‌به‌دوش هم قرار گرفته‌اند هرچند وی احتمالاً به غلط پنداشته بود این سلول‌ها با یکدیگر مرتبط هستند و سین‌سیشیوم تشکیل می‌دهند. بعدها روشن شد ارتباط بین این سلول‌ها به شکل اتصال مسدود (اتصال محکم، تایت جانکشن) است که نقش اساسی در سد خون-بیضه (سد سلول سرتولی) دارد.

وی در ۱۸۶۶ با بورسیه دولتی به دانشگاه وین (نزد ارنست ویلهلم فون بروک) رفت اما با آغاز جنگ بین اتریش و ایتالیا ناچار شد پس از یک سال مطالعات خود را در آن‌جا رها کند. او پس از پایان جنگ به دانشگاه توبینگن رفت و در ۱۸۷۰ به استادی دانشکده دامپزشکی میلان منصوب شد.

سِرتولی در ۱۸۷۶ یک مورد هرمافرودیسم کاذب (نرماده، جانداری با ژنتیک و ظاهر جنسی متضاد) را در بُز گزارش کرد که بیضه‌هایش فاقد سلول زایا (ژرمینال) و تنها از سلول شاخه‌دار تشکیل شده بود. او نتیجه گرفت که سلول شاخه‌دار که بعدها (توسط ویکتور فون ایبنِر بافت‌شناس اتریشی، ۱۸۸۸) به افتخار کاشف آن سلول سِرتولی نام گرفت، عملکرد تغذیه و حمایت از سلول‌های زایا و بیگانه‌خواری (فاگوسیتوز) را بر عهده دارد.

وی باور داشت که زندگی شامل مفهوم فُرم است زیرا حیات بدون جاندران معنی ندارد. اهمیت دانش فُرم و بافت‌شناسی در این است که قوانین حیات را به شکل نگاشتاری (گرافیک) نشان می‌دهد و نمود بیرونی ویژگی‌های حیاتی جانداران است. او در ۲۸ ژانویه ۱۹۱۰ در ۶۷ سالگی در ساندریو درگذشت. اهمیت کشف وی تا اواسط قرن بیستم و معرفی نخستین موارد تومور سلول سرتولی (آندروبلاستوم، گونار تایلوم آسیب‌شناس دانمارکی، ۱۹۴۹) مورد توجه قرار نگرافت.

📌تصویر: سطح مقطع یک لوله منی‌بر، دستنامه بافت‌شناسی، اِنریکو سرتولی، ۱۸۷۸.

🔗تصاویر تکمیلی در اینستاگرام

کانال تلگرامی پزشکان گیل
Site: pezeshkangil.com
Insta: instagram.com/pezeshkangil
📌غربالگری ویتامین دی توصیه نمی‌شود

🟠#باشگاه_مجلات
🟡 بابک عزیزافشاری، ۱۸ خرداد ۱۴۰۳
🟢
[email protected]

▫️براساس تازه‌ترین دستورالعمل انجمن غدد آمریکا که در ۳ ژوئن ۲۰۲۴ در نشست سالانه این انجمن ارائه و به‌طور هم‌زمان در مجله «اندوکرینولوژی بالینی و متابولیسم» منتشر شد مقدار مصرف مکمل‌های ویتامین دی در گروه‌های خاص پرخطر باید بیش از میزان توصیه‌شده قبلی باشد و غربالگری روتین با انجام آزمایش ویتامین دی خون در افراد سالم توصیه نمی‌شود.

افرادی که احتمالاً از مکمل ویتامین دی سود می‌برند شامل اطفال ۱ تا ۱۸ سال برای پیشگیری از راشیتیسم و کاهش خطر عفونت‌های تنفسی، زنان باردار برای کاهش خطر عوارض مادر و جنین یا نوزاد، بزرگسالان بالای ۷۵ سال برای کاهش خطر مرگ، و بزرگسالان مبتلا به پیش‌دیابت برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.

مصرف مکمل در این گروه‌ها ترجیحاً باید به‌صورت روزانه باشد اما میزان آن که پیش از این به‌صورت تجربی و براساس دستورالعمل ۲۰۱۱ آکادمی ملی پزشکی (انستیتو پزشکی) آمریکا ۶۰۰ واحد برای زیر ۷۰ سال و ۸۰۰ واحد برای سنین بالاتر توصیه می‌شد‌ همچنان نامشخص است، هرچند محدوده آن براساس شواهد موجود قابل ارائه است.

برخی گروه‌های پرخطر احتمالاً از مصرف مقادیر حتی بیشتر از میزان توصیه‌شده ویتامین دی سود می‌برند اما سایر گروه‌ها و افراد سالم نیاز به مصرف این مکمل ندارند. غربالگری افراد سالم در هر سنی از نظر کمبود ویتامین دی، احتمالاً آنان را در معرض خطر عوارض ناشی از مصرف غیرضروری مکمل ویتامین دی قرار می‌دهد و بنابراین توصیه نمی‌شود.

یک محدودیت دستورالعمل اخیر این است که به نحوه اداره وضعیت ویتامین دی در بیماران خاص مانند مبتلایان به بیماری مزمن کلیه، بیماری التهابی روده، و پوکی استخوان به حد کافی نپرداخته است. همچنین به اهمیت آزمایش‌های جایگزین مانند «پروتئین متصل‌شونده به ویتامین دی» که نقش مهمی در تفاوت‌های بین‌فردی و تفسیر نتایج آزمایش ویتامین دی دارد کمتر توجه شده است.

🔗منبع: مدسکیپ

کانال تلگرامی پزشکان گیل
Site: pezeshkangil.com
Insta: instagram.com/pezeshkangil
قبله عالم در دندانپزشکی!

تمثال مبارک اقدس همایون روح‌‌العالمین فداه در عمارت مبارکه شهرستانک در حالتی که دندانساز دندان مبارک را پر می‌کند.
نهم صفر در ایام وبایی عکس افتاده
سنه ۱۳۱۰ لوی‌ئیل سنبله [۱۲ شهریور ۱۲۷۱ خورشیدی]


همچنین بخوانید:
انتشار مجموعه بی‌نظیری از عکس‌های دوره قاجار

#تاریخ_پزشکی
Tel: hottg.com/pezeshkangil
Site: pezeshkangil.com
Insta: instagram.com/pezeshkangil
🚬 طعم ملایمی که مادران باردار می‌پسندند...

روزی، روزگاری، تبلیغ #سیگار 😬

هر روز را روز جهانی بدون دخانیات بسازید

#تاریخ_پزشکی
Tel: hottg.com/pezeshkangil
Site: pezeshkangil.com
Insta: instagram.com/pezeshkangil
📌 ۱۳ ژوئن ۱۸۶۱ مرگ گرِی خالق آناتومی گرِی

🟣#تقویم_تاریخ_پزشکی
🟡 بابک عزیزافشاری، ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
🟢 [email protected]

▫️سِر هِنری ویلیامسون گرِی متولد ۱۸۲۷ جراح و کالبدشناس بریتانیایی بود که بیشتر با انتشار کتاب آناتومی گرِی (تشریح توصیفی و جراحی) در ۱۸۵۸ شناخته می‌شود.

وی در بلگرِویا، محله اعیان‌نشین وست‌مینیستر لندن به دنیا آمد و پدرش منشی دربار پادشاه انگلستان بود. او در بیمارستان سنت جرج به تحصیل پرداخت و در دوره دانشجویی مقاله‌ای درباره تشریح اعصاب چشم انسان و مقایسه آن با سایر پستانداران نوشت که برنده جایزه کالج سلطنتی جراحان شد. وی در ۲۵ سالگی به عضویت انجمن سلطنتی لندن درآمد و برای مقاله دیگر خود تحت عنوان "ساختار و عملکرد طحال" جایزه اَستلی کوپر را دریافت کرد.

یکی از رایج‌ترین درسنامه‌های آناتومی آن زمان "عناصر تشریح" (جونز کوان کالبدشناس ایرلندی، ۱۸۲۸) بود که نواقص بسیاری داشت. تدوین درسنامه‌های جامع آناتومی حدود نیم قرن پیش با "دی هیومنی کورپوریس فابریکا" (آندریاس وسالیوس پزشک فلاندری، ۱۵۴۳) آغاز شد. از اواسط قرن ۱۹ با کشف کلروفرم و اِتِر و ارتقای روش‌های بیهوشی، توجه به جزئیات تشریحی نیز افزایش یافت.

گرِی نخستین ویراست کتاب خود در ۱۸۵۸ را که شامل ۷۵۰ صفحه و ۳۶۳ شکل بود و تدوین آن ۱۸ ماه طول کشید به استادش سِر بنجامین کولینز برودی تقدیم کرد. هدف وی نگارش یک درسنامه ارزان‌قیمت آناتومی برای دانشجویان پزشکی با تمرکز بر نکات کاربردی در جراحی بود و تصاویر استثنایی و دقیق این کتاب که اثر هِنری وَندایک کارتر جراح، آناتومیست، و هنرمند بریتانیایی است، سهم به‌سزا در موفقیت آن داشت.

او استاد آناتومی و جراحی بیمارستان سنت جرج بود و در ۳۴ سالگی به دنبال ابتلا به آبله در بلگرِویا درگذشت. پیکر وی در گورستان هایگیت به خاک سپرده شد. ویراست دوم کتاب او اندکی پیش از مرگش توسط انتشارات پارکر منتشر شد اما انتشار ویراست‌های بعدی به مؤسسه لانگمن و سپس انتشارات چرچیل لیوینگستون-اِلسویر و شرکت لی و فبیگر در آمریکا سپرده شد.

امروز آناتومی گرِی که برخی آن را انجیل پزشکان نامیده‌اند همچنان کتاب مرجع تشریح بدن انسان است. در سال‌های اخیر به دلیل افزایش قابل‌توجه حجم کتاب اصلی، همراه با آن "آناتومی گرِی برای دانشجویان"، "اطلس آناتومی گرِی"، و "مرور آناتومی گرِی" به‌طور جداگانه منتشر می‌شوند. ویراست ۴۲ آناتومی گرِی در ۲۰۲۰ منتشر شد.

در آثار هنری، داستانی، و نمایشی مختلف به زندگی هِنری گرِی و کتاب او اشاره شده که نمونه آن ماجراهای تام سایر (مارک تواین، ۱۸۷۶)، نقاشی‌های ژان میشل باسکیا هنرمند آمریکایی، مجموعه تلویزیونی خانه کوچک (ان‌بی‌سی، ۱۹۷۴)، فیلم سینمایی آناتومی گری (استیون سودربرگ، ۱۹۹۶)، مجموعه تلویزیونی به همین نام (اِی‌بی‌سی، ۲۰۰۵، برنده جوایز گلدن گلوب و اِمی) و دکتر خوب (اِی‌بی‌سی، ۲۰۱۷) است.

📌تصویر: اتاق تشریح بیمارستان سنت جرج لندن با حضور دانشجویان و اساتید از جمله هِنری گرِی (ردیف جلو کنار پای جسد).

🔗تریلر مجموعه تلویزیونی آناتومی گرِی، ۲۰۰۵.

🔗تصاویر تکمیلی در اینستاگرام

کانال تلگرامی پزشکان گیل
Site: pezeshkangil.com
Insta: instagram.com/pezeshkangil
📌تعریف جدید کووید طولانی توسط آکادمی ملی

🟠#باشگاه_مجلات
🟡 بابک عزیزافشاری، ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
🟢
[email protected]

▫️اخیراً آکادمی ملی علوم، مهندسی، و پزشکی ایالات متحده با هدف کمک به توافق در زمینه مستندسازی و درمان در برگسالان و اطفال تعریف تازه‌ای از #کووید طولانی ارائه کرده که براساس آن #کووید_طولانی یک وضعیت مزمن مرتبط با عفونت است که پس از عفونت #کروناویروس سارس-۲ روی می‌دهد و دست‌کم ۳ ماه به‌شکل مداوم، عودکننده، یا پیشرونده، یک یا چند عضو بدن را گرفتار می‌سازد.

مبتلایان به کووید طولانی ممکن است با یک یا چند علامت از فهرست بلندبالای علائمی مانند تنگی نفس، تپش قلب، خستگی مفرط، بدحالی به‌دنبال فعالیت، یا اختلال خواب مراجعه کنند و تشخیص واحد یا متعدد شامل بیماری ریوی بینابینی، آریتمی، سندرم تاکیکاردی وضعیتی ارتوستاتیک، سندرم آنسفالومیلیت میالژیک/ خستگی مزمن، دیابت، یا اختلالات خودایمنی برای آنان مطرح شده باشد. این وضعیت ممکن است یک بیماری قبلی را تشدید کند یا به‌شکل یک بیماری جدید تظاهر کند.

این تعریف نیاز به اثبات عفونت اولیه به‌روش آزمایشگاهی یا روش‌های دیگر ندارد. کووید طولانی ممکن است به دنبال عفونت خفیف یا شدید یا حتی ابتلای بدون علامت به کروناویروس سارس-۲ پیش بیاید و بنابراین ممکن است تشخیص داده نشود.

پیش از این تعاریف متعددی برای کووید طولانی از جمله توسط سازمان سلامت جهانی و مرکز پیشگیری و کنترل بیماری ارائه شده اما اتفاق نظر در زمینه تعریف یا ترمینولوژی واحد شکل نگرفته است.

تعریف جدید به درخواست اداره آمادگی و پاسخ راهبردی و دفتر معاونت وزیر سلامت ایالات متحده و توسط یک پانل مشترک متشکل از بخش‌های دولتی، گروه‌های منطقه‌ای، مقامات محلی، فعالان غیردولتی، نهادهای بین‌المللی و شرکای بخش خصوصی تنظیم شده است. طبق توصیه این پانل تعریف فوق باید به‌طور یکسان توسط دولت فدرال، انجمن‌های بالینی، پزشکان، بیمه‌ها، صنعت دارویی، و سایرین هنگام استفاده از اصطلاح کووید طولانی به‌کار رود.

براساس آخرین آمارها میلیون‌ها نفر یعنی حدود ۷ درصد آمریکایی‌ها کووید طولانی را تجربه کرده یا در حال تجربه آن هستند. تعریف جدید مشکل «قضاوت بالینی» را به‌طور کامل حل نمی‌کند اما می‌تواند احتمال طرح تشخیص کووید طولانی را در موارد تظاهرات بالینی غیرعادی افزایش دهد.

یک تفاوت این تعریف با تعاریف منابع دیگر مانند سازمان سلامت جهانی این است که سایر تعاریف عمدتاً براساس رد بقیه تشخیص‌ها استوار هستند درحالی‌که در تعریف جدید وضعیت‌هایی مانند سندرم آنسفالومیلیت میالژیک/ خستگی مزمن بخشی از کووید طولانی و جزو تظاهرات آن و نه جایگزین آن محسوب می‌شوند.

یک اصطلاح جدید در تعریف آکادمی ملی، «وضعیت مزمن مرتبط با عفونت» است که شامل خانواده بزرگی است که کووید طولانی بخشی از آن است. همچنین برای توصیف کووید طولانی از اصطلاح «وضعیت مرضی» استفاده شده که منعکس‌کننده حضور واقعی آن در زندگی بیماران است.

🔗منبع: مدسکیپ

کانال تلگرامی پزشکان گیل
Site: pezeshkangil.com
Insta: instagram.com/pezeshkangil
متاسفانه دکتر کیارش مرادی، پزشک جوان اهل شهر پاوه در استان کرمانشاه، پس از تحمل ٧٢ ساعت شیفت مداوم در یکی از مراکز درمانی تهران، بر اثر فشار ناشی از کار زیاد درگذشت.

در پزشکی به مرگ ناشی از کار بیش از حد سندرم کاروشی (Karōshi) گفته می‌شود که برگرفته از زبان ژاپنی است. شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در این سندرم، حملات قلبی و سکته مغزی ناشی از استرس و سوءتغذیه یا گرسنگی کشیدن است. استرس روانی ناشی از محیط کار همچنین می‌تواند باعث #خودکشی شود (ویکی‌پدیا).

در پی مرگ این همکار جوان، با موافقت پدر و مادرش، دکتر اسعد مرادی و دکتر فروغ حسینی، اعضای بدن او به بیماران نیازمند پیوند اعضا اهدا شد.

برای مطالعه بیشتر در این‌باره، هشتگ‌های زیر را در کانال پزشکان گیل جستجو کنید 👇

#فرسودگی_شغلی
#فرسودگی_پزشکان
#فرسودگی_شغلی_پزشکان

Tel: hottg.com/pezeshkangil
Site: pezeshkangil.com
Insta: instagram.com/pezeshkangil
دستبند اطلاعات ضروری پزشکی

در این دستبندها که برای افراد با بیماری‌های خاص (مثل #دیابت، #هموفیلی، #آلزایمر و...) یا شرایطی مثل مصرف داروهای رقیق‌کننده خون، وجود دستگاه ضربان‌ساز در قلب، انواع آلرژی و... ارایه شده است، علاوه بر اطلاعات ضروری پزشکی، مواردی مثل شماره تلفن نزدیکان نیز می‌تواند درج شود.

انواع ضدآب و رنگی این دستبندها برای کودکان طراحی شده است.

Tel: hottg.com/pezeshkangil
Site: pezeshkangil.com
Insta: instagram.com/pezeshkangil
📌منیزیم در سلامت و بیماری (۱)

📌به‌جای مقدمه

📌دکتر محمدحسن هدایتی امامی، متخصص داخلی-غدد

▫️در چند سال گذشته شاهد پیشرفت‌های قابل توجه در درک مکانیسم‌های مولکولی و سلولی‌ای بوده‌ایم که در سلامت و بیماری، سدیم، پتاسیم، کلسیم، بی‌کربنات و حجم مایعات بدن را تنظیم می‌کنند. لیکن درباره اختلالات منیزیم که گره‌گشای مشکلات بالینی باشد، دانستنی‌های ما اندک است. در حوالی سال ۱۹۸۰ می‌گفتند منیزیم «الکترولیتی فراموش‌شده» است، ولی همان سال‌ها می‌دانستند که منیزیم «مهارکننده طبیعی کلسیم» است. دلیل غفلت در باره اهمیت بالینی منیزیم آن بود که اطلاعات ما درباره فرایندهای تنظیم‌کننده این کاتیون در سطح یاخته، بافت، و حتی در این یا آن دستگاه بدن ناچیز بود.

دو دهه پیش در آغاز قرن بیست و یکم، مورفی گفت زمان آن فرارسیده است که «رازهای منیزیم را بشکافیم». دعوت او تنها در چند سال اخیر مورد توجه قرار گرفته است و دانشمندان اطلاعات روزافزونی در باره نقش منیزیم در پزشکی بالینی کشف می‌کنند. زمانی که معلوم شد برای جابجایی منیزیم در بدن، کانال‌هایی اختصاصی و ناقل‌هایی ویژه وجود دارد و معلوم شد فرایندهای فیزیولوژیک و هورمونی خاصی وجود دارند که در تنظیم هوموستاز منیزیم دخالت می‌کنند، آگاهی‌های ما درباره کاربردهای بالینی این یافته‌ها افزون‌تر شد.

وظایف منیزیم در بدن کدام است؟ هیپومنیزیمی بسیار شایع‌تر از هیپرمنیزیمی است. هیپرمنیزیمی اصولاً در کسانی روی می‌دهد که دچار بیماری کلیه‌اند و داروهایی مصرف می‌کنند که منیزیم را در بدن نگه می‌دارد. مجال آن نیست که همه موارد هیپومنیزیمی مورد بحث قرار بگیرد و تنها موارد شایع‌تر آن را مرور می‌کنیم.

Magnesium Disorders
June 5, 2024
N Engl J Med 2024;390:1998-2009
DOI: 10.1056/NEJMra1510603
VOL. 390 NO. 21

منیزیم در سلامت و بیماری (۲)

Tel: hottg.com/pezeshkangil
Site: pezeshkangil.com
Insta: instagram.com/pezeshkangil
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آقایان کاندیدایی که پزشک هم هستید، لطفا آبروی پزشکان را نبرید!

حالا با #سهمیه قبول شده‌اید یا هر چی...

آخر تولید اینترنت جهانی؟ 😳

Tel: hottg.com/pezeshkangil
Site: pezeshkangil.com
Insta: instagram.com/pezeshkangil
HTML Embed Code:
2024/06/15 18:01:13
Back to Top