TG Telegram Group Link
Channel: Олександр Турчинов
Back to Bottom
Друзі, вітаю з Новим Роком!
Зазвичай у ці дні підбивають підсумки і планують весь наступний рік.
Підсумок один – ми вистояли, зруйнувавши всі плани московської орди, зупинили ворога та звільнили значну частину нашої країни. Цивілізований світ об’єднався проти агресії тиранії та визнав велич та силу духу української нації.

Сьогодні всіх нас об’єднує один план, одне бажання – щоб 2023 рік став роком нашої перемоги, роком ганьби, занепаду та руйнації кривавої імперії зла.

Зустрічаючи це свято добра і надії, кожен українець повинен згадати героїв, які віддали своє життя за свободу і незалежність нашої країни, згадати нашіх вояків, які в цю новорічну ніч зі зброєю в руках в холодних брудних окопах захищають Україну та весь демократичний світ. Нехай це буде перше і останнє новорічне свято в умовах повномасштабної кривавої війни. Нехай Новий рік буде роком, коли завершиться війна, роком величі благословенної Богом Великої, могутньої, незламної України.
З нами Бог і з нами непереможна Україна! Зі святом!
В цей день 104 роки тому на Софіївській площі у Києві був проголошений Універсал про Злуку між ЗУНР та УНР в єдину соборну Україну. «...Однині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини Єдиної України – ЗУНР (Галичина, Буковина, Закарпаття) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснилися віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна УНР», – йдеться в тексті Універсалу.
Це була подія, до якої українці йшли кілька століть. Але об’єднання, – таке очікуване і необхідне, – відбулося лише на папері. Розкол, конфлікти і розбіжності серед українських лідерів призвели до втрати країни на довгих 70 років.
В умовах нової визвольної війни, війни за право існувати Україні, як державі, питання соборності та єдності для нас актуальні, як ніколи. Щодня ми боремося за єдину та неділиму Україну. Саме за це вмирають наші брати і сестри.
Ніхто не вірив що ми вистоїмо та утримаємо країну в 2014 році, ніхто не сподівався, що ми вистоїмо в 2022. Сьогодні ж всі цивілізовані країни з повагою і надією дивляться на те, як потужна, сильна, незалежна Україна стає ключовим фактором боротьби за демократію і цивілізацію проти терору та тоталітаризму в світі.
Ми розуміємо, що ніхто не подарує нам сильну демократичну країну, чесні прозорі суди, відсутність корупції, моральну авторитетну владу. Ми самі повинні захистити, очистити і розбудувати нашу країну, не давши її зруйнувати та розірвати ані зовнішнім, ані внутрішнім ворогам. В єдності – наша сила! З нами Бог, з нами Україна і з нами буде перемога!
Вогонь перемоги


18 лютого 2014 року, дев’ять років тому, агонізуючий режим Януковича здійснив спробу знищити Майдан, втопивши його у крові. Вже зранку проти колони протестувальників, що намагалися пройти до Верховної Ради України, силовики і залучений ними криміналітет масово застосували зброю.
В той день злочинна влада кинула проти майданівців все, що тільки могла – бронетехніку, “Беркут”, Внутрішні війська, звезених з регіонів міліціонерів і навіть курсантів навчальних закладів МВС. Задля реалізації розпочатої проти власного народу “антитерористичної операції” задіяли також особовий склад СБУ та переодягнених військових. Майдан був повністю оточений, зупинено рух в центрі столиці, заблоковано роботу метро та проїзди через мости. Янукович та його команда задіяли всі наявні в них силові ресурси, сподіваючись втопити в крові протест людей, що вимагали гідного життя та європейського майбутнього для себе та своїх дітей.
Влада була переконана в своїй перемозі. Під натиском чорних касок одна за одною падали барикади. Залишилося лише декілька укріплень навколо самого Майдану Незалежності. Я звернувся до тих, хто залишився на площі, з проханням, щоб жінки і літні люди покинули останні барикади. Але ніхто не пішов з Майдану…
В ту ніч єдиним нашим захистом був вогонь барикад, які вже палали навколо сцени, та сила духу захисників свободи. Силовики, підпаливши Будинок профспілок, намагалися спалити живцем майданівців та наш штаб опору.
В повному оточенні тисяч силовиків, у вогні, під обстрілами та вибухами гранат, – Майдан у ту ніч вистояв та переміг.
Це був переламний момент, що визначив падіння та руйнацію режиму, який був вже не здатний зламати волю патріотів. До останнього наступу героїв Небесної сотні і перемоги Революції Гідності залишалася одна доба. Пам’ятаємо тих, хто тоді стояв у проломі та віддав життя за нашу країну!
Продовжується повномасштабна жорстока війна з ляльководом Януковича, злобним карликом, який кинув всі свої сили, всі свої армії проти нашої України. Але чисельні орди озброєних орків ніколи не зможуть зламати тих, хто вистояв на Майдані, тих, хто в 2014 році з автоматами пішов проти танків. Дев’ять років тому ми вистояли і перемогли. Так само ми вистоїмо та переможемо і зараз!
З нами Господь, з нами України і з нами буде перемога! Пам’ятаємо і не відступаємо!
Вже рік. 24 лютого 2022 року я зустрів, як і багато хто з українців. За вікном лунали вибухи і чорне небо червоніло від спалахів. Рашисти рвалися до Києва, користуючись тим, що на їх шляху не було жодних оборонних укріплень і підготовлених рубежів. Столицю треба було захищати, і в цей же день я пішов добровольцем до батальону тероборони ЗСУ. В рюкзак з собою я взяв речі з розрахунку на кілька тижнів. Ніхто тоді й не міг подумати, що війна триватиме понад рік.
Ця війна вже стала найкривавішою у ХХІ столітті, за масштабами та втратами поступаючись тільки Другій та Першій світовій.
Цей рік – рік болю і втрат, але й рік перемог. Головна перемога – повна руйнація загарбницьких планів путіна та розуміння всього світу, що українці стоятимуть до кінця, – до повної перемоги!
Україна, українська нація, якими сьогодні пишається весь світ, вистояли, не зважаючи на всі прогнози і оцінки, вистояли, коли ніхто в це не вірив. Ми приречені зламати хребта московській гадині! З нами Бог, з нами Україна і з нами буде перемога!
«І почув я голос Господа, що говорив: Кого Я пошлю, і хто піде для Нас? А я відказав: Ось я, пошли Ти мене!» Ісаї 6:8

Коли в 2014 році, скориставшись зрадою Януковича, свідомою руйнацією всього сектору безпеки і оборони, жорстокий ворог напав на Україну, в проломі за країну стали добровольці. Без важкої зброї і військової техніки, в домашньому одязі зі старенькими автоматами, вони зупинили просування російських військ і дали час відновити боєздатність Збройних Сил та озброїти армію.
В лютому минулого року тисячі добровольців, не чекаючи повісток, знову взяли в руки зброю і пішли захищати найважливіше – свою країну, свої родини, майбутнє своїх дітей!
Ми часто говоримо, що герої не вмирають… на жаль… але ми зобов’язані зберегти пам’ять про кожного, хто віддав своє життя за Україну! Вічна слава!
Як в 2014 році, так і зараз, ворог, який сподівався на легку перемогу, прорахувався і програв. Його наступ зупинили найкращі сини і доньки українського народу! В 2014 році, коли піднявся масштабний добровольчий та волонтерський рух, сформовалася незламна, непереможна українська нація, яка в 2022 році довела всьому світу, що Україна здатна перемогти кривавого агресора!
Зі святом, герої!
Нехай Господь береже вас, ваші родини та нашу Україну!
Слава Україні! Героям Слава!

https://youtu.be/39sdXRjJ42w
Сьогодні день входження Ісуса Христа до Єрусалиму, який у нас в народі частіше називають Вербна неділя.
Коли Христос в’їжджав на молодому віслюку до Єрусалиму, Його зустрічав величезний натовп. Люди сподівалися побачити дива, отримати швидке вирішення своїх важких проблем, одержати на дурняк їжу та зцілитися від набридлих хвороб. Вони несамовито раділи, кидаючи на дорогу пальмові гілки та навіть власний одяг.
Молодий віслюк, на якому їхав Господь, мабуть, був переконаний, що це його так зустрічають, це йому так радіють, що це йому кидають одяг під копита, щоб було м’якенько ступати по дорозі.
“Осанна! Благословен Грядущий в ім’я Господнє, Цар Ізраїлів!”, – кричав натовп і у віслюка виростала корона. Він пихато йшов уперед, нездатний зрозуміти свою справжню роль у всесвітній історії. Віслюк був просто тимчасово потрібен Господу, який хотів дати шанс примхливому натовпу відмовитися від власного бруду, від легкого шляху, що веде до пекла, від спроб звинувачувати всіх, окрім себе. Він хотів їм дати справжнє диво – вічну любов, віру, спасіння і безсмертя.
Ісус з сумом дивився на зустрічаючих, тому що знав, яка важка доля очікує на цю юрбу, що незабаром буде волати: “Розпни Його, розпни!”. А віслюк гонорово цокотів копитами, впевнений у своїй величі і месіанському призначенні.
Господу не цікаві оплески та рейтинги, Його дратують пустопорожня балаканина, популізм, брехня та невігластво. Він завжди допомагає відвертим та сильним духом, – тим, хто здатний стати в проломі за правду, за свою країну, хто готовий пожертвувати найдорожчим. Саме тому він сьогодні з українцями і саме тому наша країна переможе!
Зі святом, дорогі брати і сестри! З нами Бог, з нами Україна, з нами буде перемога!
З днем працівників ракетно-космічної галузі України
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Це пуск тих самих двох крилатих ракет «Нептун», які рівно рік тому знищили флагман російського чорноморського флоту «москва».

Після того, як «москва» пішла на дно, загроза висадки російського десанту на українське узбережжя Чорного моря була знята раз і назавжди.
Це перша, але не остання москва, яка буде знищена українською зброєю та непереможною українською армією!
Слава Україні!
“Промовив до неї Ісус: Я воскресення й життя. Хто вірує в Мене, хоч і вмре, буде жити.І кожен, хто живе та хто вірує в Мене, повіки не вмре…” (Івана 11:25-26)

Друзі, вітаю вас зі світлим святом життя і надії – святом Христового Воскресіння!

Світло і надія, які нам несе Великодень у ці темні часи війни проявляються ще сильніше, набуваючи надзвичайного значення для кожного з нас. Воскресіння Христа – це та життєдайна сила, яка допомагає, надає впевненість та мужність.
Наш Господь, взявши на себе всі гріхи людства, прийняв на Голгофі за кожного з нас страшну смерть. Але смерть не здатна була утримати в своїх тенетах Божого Сина. Він Воскрес!
Біблія свідчить, що коли жінки-мироносиці принесли Благу звістку про Воскресіння Апостолам, Його найнадійніші і найближчі учні не повірили. Лише особиста зустріч з Воскреслим Христом змінила Апостолів, наповнивши сенсом їх життя. Вони понесли цю Благу вістку по всьому світі. І через тисячоліття вона дійшла і до нас.
Правда про Воскресіння Христа змінила світ, змінила мільярди людей, заклала фундамент сучасної цивілізації. Вічно живий Христос здатний змінювати серця та життя кожного, хто приймає Його і йде за Ним. Він може дати кожному мудрість, силу, відвагу, зробити переможцем. Саме Христос здатний зміцнити та змінити і нашу країну. Без Нього не може бути величі, процвітання і перемоги над ворогами!
Адже Він завжди допомагає щирим та сильним духом, – тим, хто здатен стати в проломі за правду, за свою країну, хто готовий пожертвувати найдорожчим – життям. Саме тому він сьогодні з нами і саме тому Україна переможе! Ті ж, хто пожертвували своїм життям заради Батьківщини – отримають вічне життя в Його Царстві Світла і Добра та в наших серцях і серцях наших нащадків.

Вітаю вас зі святом Великодня! Божого благословіння вам та вашим родинам! Нехай Господь захистить нас і нашу рідну Україну!

Христос Воскрес!
Воістину Воскрес!
Сьогодні роковини Чорнобильської трагедії. 37 років тому світ сколихнула ядерна катастрофа, що призвела до людських жертв, хвороб та забруднення не лише території України, а й Європи.
37 років потому росія, якій за Будапештським меморандумом Україна віддала увесь свій ядерний арсенал, знову розмахує ядерною палицею, як мавпа, у якої в кінцівці затиснута граната. І мавпу не турбує, що її розірве на шмаття, для неї головне – залякати інших.
“Руський мір”, як і радіація, знищує все на своєму шляху, тому, як і з будь-якими радіоактивними відходами, – щоб зупинити руйнівну дію, – їх треба закрити у непробивній труні.
Період напіврозпаду Стронцію-90 – двадцять дев’ять років, Цезію-137 – тридцять. Період розпаду країни-терориста – дізнаємося найближчим часом...
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Зі святом, побратими! З Днем піхоти!
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
В Україні сьогодні День памʼяті та примирення. Памʼятаємо всі жахи війни минулого століття та переможемо рашизм так само, як перемогли фашизм!
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Донецький аеропорт

26 травня 2014 року відбулася руйнація планів Кремля по захопленню Донбасу. В середині травня ми змогли посилити нашу армію зброєю та відремонтованою військовою технікою, провести дві хвилі мобілізації. Фронт почав просуватися на схід, крок за кроком звільняючи нашу землю. Щоб переламати ситуацію, російський генштаб завів на Донбас свіжі військові підрозділи, важке озброєння та бронетехніку. Основний удар був спрямований на Донецький аеропорт, який був взятий під контроль нашими десантниками.
На захоплення аеропорту були кинуті підрозділи 45 полку спецпризначенців, загін «кадирівців» із Чечні, кілька груп найманців із ПВК «Вагнер» та батальйон місцевих сепаратистів «Восток» під командуванням екскомандира донецької «Альфи» СБУ, зрадника Ходаковського.
Зведене угруповання у ніч проти 26 травня атакувало Донецький аеропорт, захопивши новий термінал, збудований до відкриття Євро-2012.
Українські воїни змушені були відступити, але ще утримували старий термінал. Ситуація склалась критична, російсько-терористичні війська намагалися оточити наших захисників.
Щоб не допустити оточення, Генштаб запропонував вивести десантників з летовища. Але здача аеропорту у ті дні могла змінити хід війни, створивши загрозу не тільки для Донбасу, але і для всієї України. Захопивши його, росіяни «знайшли» б на Донбасі не тільки танки, гаубиці, РСЗО та ЗРК, але й бойову авіацію.
Я наказав нанести по новому терміналу авіаудар і контратакувати.
Час ішов, а доповідь про результат авіаудару не надходила.
Я набрав військове керівництво:
– Чому зволікаєте?
– Командування ВПС боїться вдарити по терміналу…
– Як боїться? Що означає – боїться? – відповідь шокувала мене.
– Термінал зовсім новий. Коштує не один мільярд. Там серйозний бізнес, представництво іноземних авіакомпаній… Командування боїться, що всі ці мільярди на них повісять і по судами затягають.
– У нас війна! Які мільярди? – я просто не вірив почутому. – Під мою особисту відповідальність! Передайте, я сам розберуся з бізнесменами, судами та саботажниками!
Су-25 завдав ракетного удару по новому терміналу Донецького аеропорту. За ним три Мі-24 добили його некерованими ракетами. Дах терміналу обвалився, поховавши під собою російських солдатів і найманців. Наші бійці перейшли в наступ, добиваючи тих, хто намагався вибратися з-під руїн.
Бойовики, яким вдалося вирватись, кинулись у бік Путилівського мосту, за яким починалися позиції сепаратистів. Їх хаотичний відступ був сприйнятий за атаку українських воїнів. Перелякані «сєпари» накрили своїх зустрічним вогнем.
Ще кілька днів під руїнами терміналу було чути стогони помираючих загарбників, тіла яких неможливо було дістати з-під завалів. Подальша історія героїчної оборони Донецького аеропорту відома всій країні.
Так, наприкінці травня 2014 року, була потоплена в крові спроба росіян переломити ситуацію на східному фронті.
Впевнений, що через 9 років наш наступ розчавить російського двоголового півня та викине окупантів за межі країни.
Сьогодні Трійця – П’ятидесятниця.
На п’ятдесятий день після Воскресіння Христа, як і говорив Ісус своїм учням, на них зійшов Дух Святий. Він наділив апостолів усіма необхідними якостями, щоб ті понесли Благу звістку в різні куточки світу. Зокрема, учні Христа стали розмовляти різними мовами, отримали дар пророкування, зцілення хвороб, стійкості до зміїної отрути і інші здібності. Головне, – вони отримали постійний нерозривний зв’язок з Богом. Ще раз – постійний зв’язок з Богом! Вдень! Вночі! Уві сні! Завжди! Хіба можна почуватися самотнім і слабким за таких умов? Адже поряд з тобою завжди і всюди – Великий, Непереможний Господь.
У день П’ятидесятниці Апостол Петро вперше проповідував про воскресіння Христове, вийшовши до натовпу на Єрусалимській площі. У Біблії йдеться, що після його натхненної проповіді близько трьох тисяч чоловік покаялися та хрестилися. Тому цей день, день П’ятидесятниці, вважається днем народження християнської Церкви.
2000 років тому невеличка група учнів Христа розійшлася по світу та змінила світ! Саме вони заклали фундамент сучасної цивілізації, довівши, що немає нічого неможливого, коли в тебе є справжня віра та Боже благословення!
Зараз щодня кожен українець проходить випробування, які комусь стали б на все життя. Сьогодні в цих випробуваннях, як сталь загартовується українська нація. Нація воїнів, які мають за що боротися, що захищати, за що помирати та заради чого жити.
За відсутності орієнтирів та точок опору витримати всі випробування, що випали на нашу долю, було б неможливо. З Господом ми завжди маємо опору і підтримку. Підтримку, яка завжди з нами, яка дає нам надію, спасіння та вічне життя!
Більше двох тисяч років тому зовсім невеличка група учнів Христа змогла перемогти найпотужнішу язичницьку імперію того часу та змінити весь світ! Сьогодні мільйони українських патріотів ламають хребта найжорстокішій імперії сучасності та своїм прикладом змінюють навколишній світ. З нами правда, з нами Бог, і з нами буде перемога! Зі святом, друзі!
HTML Embed Code:
2024/05/12 02:18:41
Back to Top