TG Telegram Group Link
Channel: МИКОЛАЇВЦІ
Back to Bottom
❗️Сенат США схвалив законопроєкт щодо $60.75 мільярдів для України

79 — ЗА.
18 — ПРОТИ.

Далі – підпис Байдена та оголошення перших пакетів допомоги.
5 квітня, з 08:00 до 13:00, Миколаївська обласна станція переливання крові чекає на донорів всіх груп крові!

Телефон реєстратури: 0512-709-452.
❗️Президент США Джо Байден підписав законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, про це стало відомо під час брифінгу.
⚡️ Ситуація на фронті за добу

Зафіксовано 84 бойових зіткнення. Загалом, ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаційний удар, здійснив 16 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника. Також, силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 1 керовану авіаційну ракету Х-59 та 3 розвідувальні БпЛА противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 району зосередження особового складу противника, - Генштаб ЗСУ.
❗️Вибух у Миколаєві
Кабінет міністрів заборонив пересилати закордон оформлені паспорти громадянина України та паспорти для виїзду за кордон. Ідеться про документи оформлені для чоловіків віком від 18 до 60 років.

Про це йдеться у постанові Кабміну № 443 від 23 квітня.

«Отримання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянином України чоловічої статі віком від 18 до 60 років здійснюється у територіальному органі/територіальному підрозділі ДМС.

Пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюється», – йдеться дослівно у постанові.
У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників, – ДСНС.

Сьогодні ввечері стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повторна детонація, 5 співробітників ДСНС постраждало.
🔥Втрати росіян за минулу добу:
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
МИКОЛАЇВЦІ
У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників, – ДСНС. Сьогодні ввечері стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повторна детонація, 5 співробітників ДСНС постраждало.
Попередньо вибух у Миколаєві стався на автомобільній парковці під час перевантаження боєприпасів між автомобілями військовослужбовцями

Двоє військових загинули, ще двоє отримали поранення. П'ятеро рятувальників травмувалися через повторний вибух, коли вони ліквідовували пожежу.
Повітряна тривога
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Відбій тривоги
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⚡️ Ситуація на фронті за добу

Зафіксовано 93 бойових зіткнення. Найбільше - на Авдіївському напрямку, де нашими захисниками відбито 23 атаки.

Загалом, ворог завдав 4 ракетних та 50 авіаційних ударів, здійснив 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 2 пунктах управління, 8 районах зосередження особового складу та 3 зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 району зосередження особового складу противника, - Генштаб ЗСУ.
На Миколаївщині 19-річний юнак викрав автомобіль, але не впорався з керуванням

У четвер, 24 квітня, до Первомайського райвідділу поліції звернувся місцевий мешканець із повідомленням про те, що викрали його Volkswagen Passat.

На місці події поліцейські зʼясували, що напередодні ввечері заявник залишив авто біля багатоповерхівки, у якій мешкає, однак вранці виявив його за десятки метрів пошкодженим.

Провівши низку оперативних та слідчо-розшукових заходів, слідчі та оперуповноважені районного відділу поліції за участі фахівців кримінального аналізу обласного главку поліції встановили, що до скоєння вказаного злочину причетний 19-річний місцевий мешканець.

«У ході проведення досудового розслідування поліцейські з’ясували, що напередодні вночі, проходячи повз багатоповерхівку та побачивши припарковані поблизу неї автівки, молодик вирішив заволодіти чужим майном. Скориставшись тим, що одна з машин була не зачинена і в замку запалення знаходився ключ, зловмисник завів двигун та, проїхавши декілька метрів і не впоравшись із керуванням, врізався в стіну будинку. Злякавшись бути викритим, він залишив автівку та втік з місця злочину», - йдеться у повідомленні Первомайського райвідділу.
🔥Втрати росіян у війні за минулу добу:
🩸 27 квітня, з 08:00 до 13:00, Миколаївська обласна станція переливання крові чекає на донорів всіх груп крові!

Телефон реєстратури: 0512-709-452.
⚡️ ЗНИЩЕНО 21 РАКЕТУ ПРОТИВНИКА

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів.

Усього ворог застосував 34 ракети повітряного, наземного та морського базування:
- 9 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків Саратовська обл. - рф.);
- 9 керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69 (із повітряного простору Бєлгородської обл. та з акваторії Азовського моря);
- 2 зенітні керовані ракети С-300 (із району Бєлгородської обл. – рф.)
- 2 крилаті ракети «Іскандер-К» (із Криму);
- 4 аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинджал» із літаків МіГ-31К (пуски з повітряного простору Рязанської і Тамбовської обл. – рф.);
- 8 крилатих ракет «Калібр» із акваторії Чорного моря.

💥 До відбиття повітряного нападу противника залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою знищено 21 повітряну ціль:
- 6 крилатих ракет Х-101/Х-555;
- 8 керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69;
- 1 крилату ракету «Іскандер-К»;
- 6 крилатих ракет «Калібр».

Дякую усім підрозділам, хто цієї ночі відбивав ракетну атаку окупантів.
🇺🇦 Разом – до перемоги!

🇺🇦 Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Орієнтовно таким маршрутом цієї ночі рухалися крилаті ракети під час атаки, — Tracking
HTML Embed Code:
2024/05/16 20:46:12
Back to Top