TG Telegram Group Link
Channel: نامه جمهور
Back to Bottom
👁‍🗨 گزارش تصویری و نکات مطرح شده در نشست "باید از حقوق کارگران دفاع کرد"

🔆 در ادامه با ما همراه باشید

🆔 @nameh_jomhour | نامه‌جمهور
1⃣ #بخش_اول:

حجت الاسلام والمسلمین موسوی:
حضرت امام بر اساس آیه «کل یوم هو فی شأن» استدلال میکند که خداوند دائما در حال کار است. این در تضاد با مالکیت خدا نیست، بلکه نشان دهنده آن است که خدا با تولید خودش خالق شده و اینگونه نیست که خدا بعد از خلقت در کناری ایستاده و از سود سرمایه خودش استفاده می‌کند. بر اساس همین نگاه الهیاتی آن چیز که ارزش دارد همین کار کارگر است. البته این با نگاه‌های کمونیستی فرق دارد و فرقش نیز آن است که سود سرمایه هم اهمیت دارد اما تنها در فراهم کردن بستری برای کار کارگر.
راه خروج از این وضعیت فعلی در شعار امسال نهفته است. مشارکت مردم است که به جهش تولید معنا میدهد و تا وقتی که انحصار سرمایه وجود داشته باشد تولید نیز محدود است. اعتراض اصلی این است که چرا کارگر صاحب سرمایه نیست؟! چرا باید بنگاه‌هایی که لزوما خود صاحب سرمایه نیستند باید عنان تولید را در دست داشته باشند؟!
دولت و مجلس اگر واقعا میخواهد شعار سال محقق شود، باید هم حقوق کارگر را افزایش دهد و زندگی‌اش را به کفاف برساند و همچنین باید زمینه پس انداز کارگر را فراهم کند تا کارگر بتواند در آینده‌ای نزدیک در تولید مشارکت کنند.

آرش وکیلیان (پژوهشگر علوم اجتماعی):
هر سال تورم ۲۰ درصد است اما حقوق کارگر تنها ۱۰ درصد افزایش پیدا می‌کند. این به این بهانه است که میگویند دستمزد بیشتر مساوی با تورم بیشتر است اما توجه نمیکنند که پس چرا کارگر باید هرسال فقیرتر شود در حالی که همه چیز با تورم بالا میرود!
چرا از افزایش دستمزد جلوگیری میشود؟! دلیلی اول قدرت کم‌ چانه زنی کارگران است. دلیل دوم بحث چسبندگی دستمزد‌هاست که یک سال طول می‌کشد تا دستمزد تعیین شود، بر خلاف قیمت اجناس دیگر که روزبه‌روز است. دلیل آخر هم به خاطر راحتی جایگزین کردن کارگری با کارگر جدیدتر است.
متاسفانه سیاست‌های غلط تعیین دستمزد باعث شده که بازار کارگر ضعیف شود و این در نهایت به ضرر کارفرما و کل جامعه نیز هست. راه حل اول فشار آوردن به دولت است تا میزان دستمزد به اندازه استاندارد خود برسد. راه دوم هدفمند کردن توزیع منابع است که کارگر به حق خود برسد.

علی‌رضا خیراللهی (پژوهشگر روابط کار):
متاسفانه امسال اتفاق خوبی در قضیه دستمزد نیفتاده است و امروز دیگر زمان بحث‌های آکادمیک نیست. من امروز به این نتیجه رسیده‌ام که دولت‌های اصلاح طلب وزرای کار بهتری داشتند ولی متاسفانه در دولت‌های اصول گرا وزرا اصلا متوجه تفاوت جنس این کار با مثلا کار شهرداری و ... نیستند.
پارسال نیز متاسفانه تمام زور طبقه کارگر نتوانست حداقل‌ها را تامین کند. گرچه تمرین طبقاتی خوبی بود. الان باید در مورد این صحبت کرد که چرا کسانی که باید در طرف کارگران باشند بالعکس در حال پشت کردن به آرمان‌های حقوق کارگران هستند. امروز به جایی رسیده‌ایم باید به دنبال همان سه جانبه‌گرایی‌ای باشیم که روزگاری مسخره‌اش میکردیم.

حمید شهرابی (فعال حوزه کارگری):
مشکل اصلی این است که نیروی کار مردم ایران دیده نمیشود. و اگر زیاد هم ازش صحبت شود می‌گویند کمونیستی است! به نظر من وظیفه اصلی مجله‌ای مانند نامه جمهور این است که نشان دهد پرداختن به کارگر فقط از حرف‌های مارکسیست‌ها بیرون نمی‌آید بلکه اسلام هم به کارگر اهمیت می‌دهد.
متاسفانه کارگران ما ابزار لازم برای به کرسی نشاندن حرفشان ندارند. وعده صادق بدون انسجام اجتماعی ناپایدار است. ما به وعده صادق در جامعه کارگری ایران نیاز داریم. قانون اساسی ما در مورد کارگری یکی از بهترین و مترقی‌ترین قانون‌های اساسی جهان در مورد کار و کارگر است اما متاسفانه این قانون تنها روی کاغذ است. عدالت بدون توجه به خواست کارگران یک حرف توخالی است.

میثم ظهوریان (نماینده منتخب مجلس شورای اسلامی):
مسئله حقوق تنها مختص کارگران نیست بلکه کارمندان هم در حوزه‌هایی دچار مشکل هستند. پشت عدم افزایش دستمزد بر یکسری استدلال‌های سست استوار است. می‌گویند تورم ایجاد میشود. من در برنامه ثریا مفصل توضیح دادم که افزایش دستمزد کارگر سر ریزش بر کالای اساسی است، نه سکه و دلار. این درحالی است که در قانون آمده باید افزایش دستمزد اندازه میزان تورم باشد.
مسئله ما افزایش حقوق نیست بلکه تثبیت حقوق است. باید میزانی حقوق تثبیت شود که نیاز نباشد هر سال سر افزایش دستمزد بحث شود. بلکه باید دستمزد به میزانی تثبیت شود که هر سال فارغ از میزان تورم یک میزان مشخصی قدرت خرید داشته باشد.
اما متاسفانه مدل میزان دستمزد این است که دولت چون زورش به نهادهای دیگر نمی‌رسد تمام بار کنترل تورم را بار میزان دستمزد کارگر کرده است چرا که ظاهراً کارگران غیرمتشکل ترین جمعیت در این بین است که قدرت چانه زنی زیادی ندارد.


🆔 @nameh_jomhour | نامه‌جمهور
نامه جمهور
Photo
2⃣ #بخش_دوم

درویشی (کارگر اخراج شده فولاد ملی اهواز):
تعیین دستمزد نیز باید شناور و فصل به فصل شود. خوزستان حدود یک میلیون کارگر دارد و قطب صنعتی ایران است. اما به خاطر تورم ۳۳ هزار پرونده کارگری در اداره کل کار و تعاون اهواز روی میز است. این به خاطر این است که کارفرما هم به خاطر تورم مشکل دارد . این مسئله ای است که باید در سطح ملی حل شود.

عاطفه صادقی (پژوهشگر علوم اجتماعی):
بحث دستمزد‌ صرفا اقتصادی نیست بلکه لایه‌های اجتماعی دارد. در موضوع دستمزد بحث خانواده کارگران نیز مطرح است. در این موضوع فعالان خانواده نامه‌ای منتشر کردند. برای اولین بار با این اتفاق در تاریخ ایران فعالین دو حوزه در کنار هم جمع شدند و مطالبه‌ای کردند.
از نظر فعالین خانواده افزایش دستمزد نه باعث تورم بلکه ترمیم کننده فشار تورم است. این دغدغه در کشورهای دیگر به هیچ عنوان اینقدر معضل نیست. میزان دستمزد تعیین شده قطعا به خانواده کارگران فشار وارد خواهد کرد. این باعث تزلزل بنیان خانواده می‌شود، چیزی که بر خلاف آرمان‌های قانون اساسی است.
سوال بعدی این است که اقشار مختلف چرا در کنار کارگران قرار نگرفته‌اند؟ بخشی از این مسئله بر عهده تشکل‌های کارگری است که تلاش نکردند با اقشار دیگر ارتباط برقرار کند. در نهایت بنده به نمایندگی از تعداد زیادی از فعالان حوزه زنان حمایت خود را از کارگران اعلام میکنم.

روح‌الله ایزدخواه (نماینده مجلس شورای اسلامی):
در اقتصاد مردمی مردم خود موضوع اصلی هستند. با این نگاه مسائل جامعه کارگری اصل مسائل است. اما اکنون اینگونه نیست. انشاالله این پویش در همین‌جا متوقف نشود و ادامه پیدا کند زیرا ما نظام مسائل کارگری داریم.
اینکه نظام سرمایه داری رشد محور است دروغ بزرگی است. در مقابل اقتصاد مردمی است که رشد محور است. من معتقدم حل مشکلات کشوری در گرو کل مسائل کارگری است.
نگاه امنیتی به حوزه کارگری خطای بزرگی است. قانون اساسی کارگر را رهبر کشور میداند. این همان مردم سالاری دینی است. کارگران باید مسائل بزرگ کشور را در همه زمینه‌ها حل بکنند. متاسفانه استان‌هایی که بیشترین مزیت‌ها را دارند بیشترین مسائل کارگری را هم دارند. باید نگاه اصلاح ساختاری با همکاری مردمی ایجاد شود تا مشکلات حل شود.

شهاب اسفندیاری (رئیس دانشگاه صداوسیما):
اگر در جامعه گوش شنوایی برای مشکلات کارگران نباشد خب گوش‌های دیگری پیدا میشوند. لذا بهترین کار این است که نظام به مطالبات کارگران رسیدگی کند. در دنیا، وزرای کار انعکاس دهنده صدای کارگران است. طبیعتا کسان دیگری هستند که از اقشار دیگر دفاع کنند اما وظیفه وزیر کار چیز دیگری است.
متاسفانه امروز مسائل کارگری در تشکل‌های دانشجویی کمرنگ شده است. مسائل جامعه کارگری هم تنها مسائل دستمزد نیست و در خیلی از زمینه‌های دیگه مشکلات وجود دارد. خود کارگران نیز باید تشکل‌هایی داشته باشند که این مسائل را پیگیری کنند.

علیرضا میرغفاری (کارگر پارس جنوبی و عضو شورای عالی کار)
رشد کسب و کارهای زرد، مجازی، غیررسمی و نامولد دقیقا بخاطر تصمیمات مزدی شورای عالی کار در سنوات گذشته ایجاد شده است.
فعالیت تشکلی کارگران به دلیل همین عدم امنیت شغلی و خطرات فعالیت در تشکل‌ها دشوار شده است. این درحالی است که مزد معین شده کفاف معیشت ده روز نخست زندگی یک کارگر در ماه را می‌دهد. درب مجلس باید به سوی فعالین کارگری باز باشد.

داوود جوانی (نماینده کافرماها در شورای عالی کار):
مجلس از چهار دهه گذشته از وظیفه نظارتی‌اش غافل شده. نباید کارگران و کارفرمایان رو به مثابه دشمن جلو هم بگذاریم بعد دولت به کناری به عنوان حکم بایستد‌. وزارت کار باید تنظیم کننده کار بین کارگر و کارفرما باشد. تعبیر مقام معظم رهبری درباره کارگر و کارفرما تعبیر دو بال پرواز است.


🆔 @nameh_jomhour | نامه‌جمهور
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔆 برشی از نشست "باید از حقوق کارگر دفاع کرد"


🌐 جهت تهیه این شماره نامه جمهور با #ارسال_رایگان، مبلغ ۱۸۰ هزارتومان به شماره کارت:
۶۰۳۷ ۹۹۷۵ ۹۹۶۹ ۴۹۳۳
به‌نام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم
واریز کرده و رسید واریز را به همراه آدرس پستی و شماره همراه به آیدی ادمین به آدرس @Jomhour_admin ارسال یا به شماره ۰۹۰۱۶۸۵۵۲۹۰ پیامک نمایید.

⚡️ با ما همراه باشید
🆔 @nameh_jomhour | «نامه‌جمهور»
نامه جمهور
🔆 برشی از نشست "باید از حقوق کارگر دفاع کرد" 🌐 جهت تهیه این شماره نامه جمهور با #ارسال_رایگان، مبلغ ۱۸۰ هزارتومان به شماره کارت: ۶۰۳۷ ۹۹۷۵ ۹۹۶۹ ۴۹۳۳ به‌نام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم واریز کرده و رسید واریز را به همراه آدرس پستی و شماره…
عبدالحمید شهرابی؛ فعال حوزه کارگری: اصل کار اشکالش کجاست؟ اکثریت ملت ایران، که نیروی کار است دیده نمی‌شود!
علیرضا خیرالهی؛ پژوهشگر روابط کار: وزیر و معاون کار اصلا متوجه نیست مساله افزایش دستمزدها اصلا ماجرای متفاوتی ست از کارهایی که در استانداری ها و جاهای دیگر انجام داده است. اینجا با یک معامله برابر و آزادانه مواجه نیستیم!
میثم ظهوریان؛ نماینده مجلس آینده: از سال ۹۷ به بعد تقریبا این قاعده ایجاد شده که افزایش حقوق های سالیانه کمتر از نرخ تورم بود. البته استدلال ها استدلال های سستی در این زمینه است و مبنای علمی ای ندارد.
آرش وکیلیان؛ پژوهشگر علوم اجتماعی: شما بابت کاری که در سال گذشته می‌کردید، پول کمتری در سال فعلی دریافت می‌کنید!
درویشی؛ نماینده کارگران فولاد ملی: افزایش حقوق و دستمزد را شناور کنید! ببینید پایان فصل بهار تورم چقدر است! متناسب با افزایش یا کاهش تورم حقوق را دستکاری کنید!
عاطفه صادقی؛ پژوهشگر علوم اجتماعی: طبق اصل ۱۰ قانون اساسی، خانواده اساس و بنیاد تشکیل جامعه محسوب می‌شود. درنتیجه تمامی قوانین و ساختار ها باید در جهت تسهیل این بنیاد باشد. قطعا این میزان دستمزد به هیج وجه نمی‌تواند برای این اصل عادلانه باشد.
روح الله ایزدخواه؛ نماینده مجلس فعلی و آینده: در اصل ۴۳ قانون اساسی، صحبت از رهبری مردم است. یعنی کارگر را رهبر می‌داند. این همان مردم‌سالاری دینی ست
داوود جوانی؛ نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار: دولت می‌گوید من حکم عادلی هستم در حالی که ما به دولت در این زمینه وقوف نداریم. دولت خودش بزرگ ترین کارفرماست!
شهاب اسفندیاری؛ رئیس دانشگاه صداسیما: هرجا که دستم رسیده به برخی از آقایونی که دسترسی داشتم گفتم حداقل بیایید و گوش بدهید!


@nameh_jomhour | نامه‌جمهور
💥 در سی و پنجمین دوره نمایشگاه کتاب تهران منتظر شما هستیم!

♨️ مصلی امام خمینی (ره)، شبستان، راهرو ۱۰، غرفه ۱۹۸

در صورت تمایل جهت خرید مجله با استفاده از بن تخفیف به ما پیام دهید:
🆔 @jomhuor_admin
🔢 09016855290


@nameh_jomhour
📸 #گزارش_تصویری | آماده سازی و شروع به کار غرفه نامه‌جمهور در سی‌و‌پنجمین نمایشگاه کتاب

♨️ مصلی امام خمینی (ره)، شبستان، راهرو ۱۰، غرفه ۱۹۸

در صورت تمایل جهت خرید مجله با استفاده از بن تخفیف به ما پیام دهید:
🆔 @jomhuor_admin
🔢 09016855290


منتظر شما هستیم!
@nameh_jomhour
علی‌رغم پیگیری‌های انجام شده، امکان استفاده از بن کتاب جهت تهیه مجله میسر نشد‼️


به‌همین منظور؛
شماره چهار با ۵۰ ٪ تخفیف (۷۵ هزار تومان)
شماره پنج با ۳۰ ٪ تخفیف (۱۲۶ هزارتومان)
به صورت مجازی و حضوری عرضه می‌گردد
همچنین شماره های ۱ و ۲ و ۳
فقط به‌صورت حضوری و با ۱۰ ٪ تخفیف عرضه می‌گردد

جهت سفارش شماره ۴ و ۵ نامه‌جمهور؛ به آیدی ادمین پیام دهید:
🆔 @jomhour_admin


✉️ @nameh_jomhour | نامه‌جمهور
HTML Embed Code:
2024/05/12 20:58:07
Back to Top