TG Telegram Group Link
Channel: Міністерство оборони України
Back to Bottom
Міноборони затвердило зміни до Каталогу харчування ЗСУ. Пропозиції спільно напрацьовані з DOT - Державний оператор тилу.

«Наші військові – ключовий фактор оборони країни. Збалансоване харчування гарантує їхню бойову готовність та здатність виконувати завдання в будь-яких умовах. Зміни в каталозі ще раз доводять нашу мету забезпечити якісними продуктами ЗСУ»‎, – зазначив заступник Міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Насамперед новації сприятимуть покращенню якості харчування військовослужбовців. Зокрема, перелік доповнений різними видами спецій, круп, риби та консервів. Крім того, консервовані фрукти будуть частково змінені на свіжі.

До деяких категорій продуктів прописані додаткові вимоги. Наприклад, борошно, макарони, рибні консерви та ковбаси – лише найвищої якості.

Детальніше.
«Під час війни головний пріоритет Міністерства оборони – це своєчасне забезпечення наших військових».

Про це заявив в інтерв'ю Telegraf UA заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Загалом, за його словами, Міноборони спрямовує десятки мільярдів гривень на закупівлю тилового майна та озброєння.

«Ці державні витрати є шансом для української промисловості розвивати свої підприємства під час війни, створювати робочі місця, сплачувати податки», – зазначив Дмитро Кліменков.

Детальніше про конкуренцію на торгах, перевірки постачальників, створення наглядових рад в закупівельних агенціях.
«‎Україна розраховує на поглиблення військово-технічного співробітництва з Аргентиною. Впевнений в тому, що це сприятиме зміцненню нашої обороноздатності та обміну передовими технологіями і знаннями»‎.

Про це заявив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков під час зустрічі з міністром оборони Аргентини Луїсом Петрі, яка відбулася в межах робочої поїздки української урядової делегації.

Також відбулася зустріч із міністром закордонних справ, міжнародної торгівлі та віросповідань Аргентини Діаною Мондіно.

«Наша стратегія передбачає створення спільних оборонних підприємств з метою локалізації оборонного виробництва, а також закупівлю озброєння. Це кроки, які позитивно вплинуть на обороноздатність України», – зазначив Дмитро Кліменков.

Під час зустрічі сторони також обговорили Українську формулу миру, яку раніше презентував Президент України Володимир Зеленський.
📢 Арсенал ЗСУ поповнився новими зразками озброєння!

За минулий тиждень Міністерство оборони допустило до експлуатації у війську ще 18 зразків озброєння та військової техніки.

Окрім того, пройшли кодифікацію, тобто введені у військову експлуатацію, ще 24 ОВТ.

Нагадаємо, за перші три місяці 2024 року Міністерство оборони допустило до експлуатації у війську понад 80 зразків ОВТ вітчизняного виробництва.

#ЗбройніСили #Оборона #НовітнєОзброєння #Міноборони #Безпека
🇺🇦 Війна вимагає змін і адаптації!

В ексклюзивному інтерв’ю для Kyiv Post заступник міністра оборони України Станіслав Гайдер розповів про плани щодо інтегрованої системи оборони, проєкти співпраці з НАТО, створення спільної інституції та дерегуляцію міністерства.

Детальніше читайте за посиланнями:

перша частина: https://www.kyivpost.com/uk/post/32772

друга частина: https://www.kyivpost.com/uk/post/32791


#Інтерв#ОборонаУкраїни #СпівпрацяЗНАТО #Дерегуляція
🇺🇦 Сили оборони України продовжують зміцнювати свій арсенал новими зразками озброєння!

🔹 У період з березня 2022 по квітень 2024 років кодифіковано та допущено до експлуатації понад 10 зразків мінометів різних калібрів українського та іноземного виробництва. Серед них – продукція компаній зі США, Польщі, Фінляндії та інших країн.

🔹 З лютого 2022 року також кодифіковано та прийнято на озброєння понад півтора десятка зразків ручних, автоматичних та підствольних гранатометів вітчизняного та іноземного виробництва.

🔹 Зокрема, в арсеналі української армії тепер є 5 нових гранатометів українського виробництва, які за своїми характеристиками не поступаються іноземним зразкам. А також гранатомети від виробників зі США, Німеччини, Швеції та інших країн.

🔹 Окрім того, допущено до експлуатації більше десятка зразків боєприпасів до гранатометів.

Ми й надалі працюємо над зміцненням обороноздатності країни!

#ЗСУ #Оборона #Безпека #УкраїнаСильна #НовіЗразкиОзброєння
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Інформаційна безпека: як не потрапити в руки ворогу?
За поданням Рустема Умєрова, уряд призначив генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка першим заступником Міністра оборони України

Детальніше за посиланням https://www.mil.gov.ua/news/2024/05/17/general-lejtenant-ivan-gavrilyuk/
Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів.

Завтра, 18 травня, набуває чинності оновлений Закон про мобілізацію.

Що це означає?

Відзавтра всі військовозобов'язані віком 18-60 років протягом 60 днів — до 16 липня включно, повинні оновити свої облікові дані: мобільний телефон, фактичне місце проживання та e-mail (за наявності).

Під час оновлення даних направлення на ВЛК видаватися не буде. Таке направлення може бути виписане у разі потреби згодом.

Оновити дані можна будь-яким із наступних зручних для вас способів.

Онлайн - через застосунок Резерв+. Він буде доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market з 18 травня.

Резерв+ надає можливість оперативного оновлення даних та доступу до інформації у реєстрі Оберіг. Це зручний спосіб виконання обов’язкової процедури оновлення особистих даних.

Після оновлення даних у застосунку ви зможете побачити інформацію з реєстру Оберіг щодо себе.

Також оновити дані можна офлайн у Територіальних центрах комплектування або Центрах надання адміністративних послуг, які діють по всій країні.

Якщо ви будете оновлювати дані через ТЦК, окрім самого витягу з реєстру, ви також отримаєте відповідну відмітку у військовий квиток.

З 18 червня у застосунку Резерв+ також з’явиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Як працює застосунок Резерв+ дивіться на нашому ютуб-каналі - https://youtu.be/vAchBGPwyVo
Новий центр рекрутингу української армії розпочав роботу на Сумщині у місті Шостка.

Тепер мешканці регіону можуть добровільно приєднатися до Сил оборони України.

Центр працює з понеділка по четвер з 8:00 до 17:15, а в п’ятницю - з 8:00 до 16:00. Додаткову інформацію можна отримати за телефоном 0664241005 або на email: [email protected]

Олексій Бежевець, Уповноважений з питань рекрутингу Міністерства оборони України: "Це абсолютно цивільний простір — ЦНАП, наші рекрутерки — цивільні люди. Вони проконсультують, вони допоможуть. Це сервіс, створений щоб допомогти людям».

Актуальну інформацію про центри рекрутингу шукайте на офіційному сайті https://recruiting.mod.gov.ua/index.html
«Україна вдячна Чилі за непохитну підтримку в боротьбі за незалежність та суверенітет»‎

Про це заявив заступник Міністра оборони України Дмитро Кліменков під час зустрічі з міністром закордонних справ Чилі Альберто ван Клавереном, яка відбулася в межах робочої поїздки в цю країну урядової делегації.

Крім того, представники нашої країни зустрілися з Головою Сенату Республіки Чилі Хосе Гарсія Румінотом.

«Українські військові хоробро захищають свою країну, однак навіть найсильніші серця потребують меча, щоб відбити російську агресію. Тому Україна зацікавлена у розвитку військово-технічного співробітництва з іноземними партнерами»‎, – підкреслив під час зустрічі Дмитро Кліменков.

Одна з ключових тем для обговорення – Українська формула миру Президента Володимира Зеленського.

Детальніше – за посиланням https://cutt.ly/serDsvOd
В інтервʼю телеканалу CNN міністр оборони України Рустем Умєров розповів про оперативну обстановку на полі бою. Зокрема, спробу росіян відкрити другий фронт у Харківській області та як цьому протистоїть українська армія.

Детальніше за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=57O1nC1LKcw
HTML Embed Code:
2024/06/14 12:16:47
Back to Top