TG Telegram Group Link
Channel: مسعود زمانی مقدم
Back to Bottom
کلیّت جامعه‌شناسی ایران که عمدتاً مقلد اندیشه‌ها و رویکردهای غربی است، هویتی ندارد و نسبت‌اش با ایران و اسلام مبهم و گاه حتى خصمانه است. این جامعه‌شناسی حتی غرب و تاریخ‌اش را نیز درست نمی‌شناسد و تصور ساده‌اندیشانه‌ای از غرب دارد. به همین دلیل در مخالفت سیاسی نیز مبتذل و متوهمانه و غیرواقع‌بینانه عمل می‌کند. از آن‌جایی‌که این جامعه‌شناسی زمینه‌مند نیست، نمی‌تواند جامعه را درست بشناسد و تمایل دارد که نظریه‌های غربی را بر جامعه تحمیل کند. در نهایت نتیجه آن چیزی نیست جز درجا زدن و رشد نکردن و در مواردی دامن زدن به مشکلات جامعه.

مسعود زمانی مقدم
@masoudzamanimoghadam
کتاب بنده استاد هستم! (نگاهی به تجربهٔ نقشی اعضای هیئت علمی در ایران) پژوهشی است از فاطمه علمدار که در سال ۱۴۰۱ از سوی نشر لوگوس منتشر شده است. نویسنده در این کتاب کم‌حجم به‌خوبی مسئلهٔ پژوهش‌اش را بیان کرده و به واقعیت‌هایی از عضویت در هیئت علمی دانشگاه‌ها پرداخته است. اما کتاب دو ضعف اساسی دارد؛ نخست این‌که به‌عنوان یک کار پژوهشی، فاقد نتیجه‌گیری است. در واقع، یافته‌های پژوهش عمدتاً توصیفی‌اند و دسته‌بندی یافته‌ها به نتیجه‌ای نهایی نینجامیده است. ضعف دوم، ارجاع بیش‌ازحد به گفته‌های مشارکت‌کنندگان در تحقیق است. به‌طوری‌که نقل‌قول‌های مشارکت‌کنندگان از خود متن و تفسیر مؤلف بیشتر است. در پایان باید بگویم که یافته‌های کم و محدود این پژوهش را می‌شد در قالب یک یا دو مقالهٔ پژوهشی منتشر کرد و انتشار آن‌ها در قالب یک کتاب ضرورتی نداشته است.

مسعود زمانی مقدم
@masoudzamanimoghadam
بعدازظهر از خواب بیدار شدم. حالم خیلی بهتر است. راحت‌تر نفس می‌کشم. غرق تماشای آفتاب تابان شده‌ام. خدایا شکرت! ده‌روزی بود که دنیا برایم تیره و تار شده بود؛ سردرد و بدن‌درد و تب و لرز و گلودرد و بی‌حالی و فشاری که بر قفسهٔ سینه‌ام سنگینی می‌کرد. حال جسمی‌ام بد بود حال روحی‌ام بدتر. از کار افتاده بودم و استراحت و خواب هم برایم زجرآور شده بود. مدام به این فکر می‌کردم که مرگ نعمت بزرگی‌ست. تنها کاری که پیوسته انجام دادم، خواندن قرآن کریم و شنیدن تفسیر‌های آن و تأمل در آیات شریفه بود. چند روز نتوانستم روزه بگیرم و از خدا دورتر افتاده بودم. سست و نومید شده بودم؛ خدایا من را از دام سستی و نومیدی نجات بده! حتماً کلام‌ات را می‌شنوم وقتی‌که می‌گویی: «وَإِلَىٰ رَبِّكَ فَٱرْغَب».

مسعود زمانی مقدم
۱۴ فروردین ۱۴۰۳
@masoudzamanimoghadam
جار و جنجال‌ها و به‌اصطلاح نگاه انتقادی روشنفکر-سلبریتی‌ها را خیلی جدی نگیرید. اگرچه باب ذائقهٔ اقشاری از جامعه و دربارهٔ مسائل روز سخن می‌گویند، اما پشت تحلیل‌های آن‌ها نوعی تحمیق و تحقیر جامعه نهفته است. ظاهراً از جامعه دفاع می‌کنند، اما در واقع علیه جامعه‌اند. دلیل اصلی‌اش هم این است که تفکرشان بی‌ریشه و بی‌هویت و سردرگم و واکنشی است. نمونه‌اش وعدهٔ مضحک و بی‌اساس حسن محدثی در اعتراضات ۱۴۰۱ بود که به جوانان توصیه کرده بود که یکی دو سال صبر کنند و فعلاً خودکشی و مهاجرت نکنند! نمونهٔ دیگرش، بحث صبر شادمانه‌ای بود که محسن رنانی مطرح کرد. این سطح از عدم واقع‌بینی شگفت‌آور است! این به‌اصطلاح روشنفکران، اصلاً برای شعور مخاطب احترامی قائل نیستند. خود را مصلح اجتماعی می‌دانند، در حالی‌که ابتدا باید خودشان را اصلاح کنند و از جایگاه فکری کاذب و متوهمانه‌ای که برای خودشان ایجاد کرده‌اند پایین بیایند و جامعه را با چشمان باز ببینید.

مسعود زمانی مقدم
@masoudzamanimoghadam
♦️ دورۀ آموزشی زبان انگلیسی تخصصی علوم اجتماعی

مدرس: مسعود زمانی مقدم (دکتری جامعه‌شناسی و مترجم)

💡 در این دوره با استفاده از منابع معتبر انگلیسی، زبان تخصصی علوم اجتماعی آموزش داده می‌شود و بر اساس خواندن و بررسی متن‌های جامعه‌شناختی به زبان انگلیسی، مروری بر مبانی جامعه‌شناسی و صدها مفهوم اساسی آن خواهد شد. تمرین‌ها و آزمون‌هایی در این دوره گنجانده شده است که جدای از جلسات دوره می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرند. همچنین حضور در این دوره می‌تواند به تقویت زبان عمومی شرکت‌کنندگان کمک کند. در این دوره مشخصاً به مفاهیم حوزۀ نهادهای اجتماعی خانواده (ازدواج و فرهنگ، تغییرات در ازدواج و خانواده، چشم‌اندازهای جامعه‌شناختی در مطالعهٔ خانواده) و آموزش (توسعه و ساختار آموزش، چشم‌اندازهای جامعه‌شناختی در مطالعهٔ آموزش‌وپروش) پرداخته می‌شود.

🔵 آنلاین و آفلاین
🟡 اعطای گواهی حضور در دوره از طرف مرکز آموزش تخصصی انجمن جامعه‌شناسی ایران

📌 برای اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام به @sociology1394 پیام بدهید.

@masoudzamanimoghadam
@isa_ctc
ماه مبارک رمضان فرصت ارزشمندی بود تا بار گنه بر دوش‌ام را سبک‌تر کنم و پیوند معنوی‌‌ام را با خداوند عمیق‌تر. خدا را سپاسگزارم بابت تمام نعمت‌هایی که داده است و «ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَٰلَمِينَ».

عید سعید فطر را تبریک می‌گویم. 🌙🪴

مسعود زمانی مقدم
@masoudzamanimoghadam
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💡مختصری دربارهٔ دورهٔ زبان انگلیسی تخصصی علوم اجتماعی در ۱۰۰ جلسه

📌 برای اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام به @EduSocio پیام بدهید.

@masoudzamanimoghadam
Audio
💡مختصری دربارهٔ دورهٔ زبان انگلیسی تخصصی علوم اجتماعی در ۱۰۰ جلسه

📌 برای اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام به @EduSocio پیام بدهید.

@masoudzamanimoghadam
💻 دورهٔ آموزشی آفلاین مبانی و مفاهیم جامعه‌شناسی

🎙️مدرس: مسعود زمانی مقدم
(دکتری جامعه‌شناسی و مترجم)

🔴 ترم اول در ۲۰ جلسهٔ یک‌ساعته
🟢 شروع دوره: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

👈🏼 ۳۵ درصد تخفیف ثبت‌نام برای ۱۰ ثبت‌نام‌کنندهٔ نخست
👈🏼 تخفیف ویژه برای ثبت‌نام گروهی

🔴 شیوهٔ برگزاری دوره: دوره به‌صورت آفلاین است. بدین شکل که هر هفته دو جلسهٔ ضبط‌شدهٔ شنیداری در گروهی مجازی (در تلگرام و ایتا) منتشر می‌شود و پرسش‌وپاسخ شرکت‌کنندگان در گروه انجام می‌شود.

🔹متن این دوره کاملاً انگلیسی است که در آن به صدها مفهوم تخصصی علوم اجتماعی همراه با مثال‌های مشخص با ترجمهٔ فارسی متن و اصطلاحات خواهیم پرداخت. متن انگلیسی دوره نیز در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌گیرد.


📌 برای اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام به @edusocio در تلگرام پیام بفرستید.

@masoudzamanimoghadam
📚 کتاب‌دان علوم اجتماعی (۵)

💡هر ماه با همدیگر یک کتاب در زمینهٔ علوم اجتماعی می‌خوانیم و در مورد آن گفت‌وگو می‌کنیم.

📖 در اردیبهشت ۱۴۰۳ با هم کتاب تجدد ایرانی (کوششی در پدیدارشناسی مسأله‌های جامعه و علم) نوشتهٔ رحیم محمدی را خواهیم خواند.

🔸برای توضیح بیشتر این فایل صوتی را بشنوید.

📌 برای پیوستن به این محفل کتاب‌خوانی به گروه تلگرامی ما به آدرس زیر بپیوندید:
@ketabdan_social

مسعود زمانی مقدم
@masoudzamanimoghadam
کتاب تردید یکی از آثار جذاب و خواندنی بابک احمدی است. این کتاب دربارهٔ نسبیت و نسبیت‌گرایی و تأویل و تردید است که در آن نویسنده به‌ویژه با ارجاع به فلسفهٔ سوفیست‌ها، نیچه، فوکو و ویتگنشتاین به بحث و بررسی پرداخته است.

او در این کتاب می‌نویسد: «نسبی‌نگری رادیکال فقط در این خلاصه نمی‌شود که بپذیریم هرگز نخواهم توانست تجربه، جهان، فرهنگ و دیدگاه دیگری را بشناسم. حتی این هم نیست که باور کنم حقیقت برای من و دیگری امر واحدی نیست، و حکم یکسان عقل بر ما جاری نمی‌شود. نسبی‌گری رادیکال این است که حتی در حق خودم نیز ندانم حقیقت کدام است، و نتوانم دریابم که من با حقیقت بازی می‌کنم یا حقیقت با من. رادیکال‌ترین شکل نسبی‌نگری با شک‌آوری تام، با حاکمیت تردید، یکی است».

پ. ن: کتاب را در ۲۳ سالگی خواندم و در آن زمان خیلی تحت تأثیر آن قرار گرفتم. اما بعدها نگاه‌ام دربارهٔ نسبیت‌گرایی رادیکال بسیار تغییر کرد؛ آیا می‌توان با نسبیت‌گرایی رادیکال در جهان واقعی زیست؟ آیا نسبیت‌گرایی ارادهٔ ما را متزلزل نمی‌کند؟ آیا نسبی‌نگری رادیکال، قواعد اجتماعی و زندگی جمعی ما در جامعه را تخریب نمی‌کند؟

مسعود زمانی مقدم
@masoudzamanimoghadam
کوشیدن در مسیری هدف‌مند و حرفه‌ای می‌تواند نومیدیِ عمیق حاصل از دشواری‌های اجتماعی را به امیدواریِ وجودیِ انسانی تبدیل کند؛ امیدواریِ انسانی می‌تواند ما را در گذر از نومیدیِ اجتماعی یاری کند.

مسعود زمانی مقدم
@masoudzamanimoghadam
درست است که نامنصفانه و ناعادلانه پشت سد آهنین جذب هیئت علمی دانشگاه مانده‌ام، ولی خوش‌حالم که به‌واسطهٔ کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی‌ام، همچنان با دانشجویان بسیاری در مقاطع مختلف تحصیلی از دانشگاه‌های مختلف کشور در ارتباط هستم؛ آموزش می‌دهم و در عین حال می‌آموزم. خدا را شکر که این راه برای فعالیت در فضای علمی و آموزشی، ولو خارج از فضای رسمی دانشگاه، فراهم است.

اخیراً گروهی تلگرامی برای برنامه‌ریزی، هماهنگی و اطلاع‌رسانی در مورد کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی‌ام تشکیل داده‌ام. اعضای این گروه از تخفیف ویژه در کارگاه‌ها و دوره‌ها برخوردار خواهند شد.

📎 لینک گروه در تلگرام:
https://hottg.com/sociology_education
در این روزها که نمایشگاه کتاب برقرار است، کتاب‌های جدیدی که در سه سال گذشته (از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲) منتشر شده‌اند و آن‌ها را خوانده‌ام به دوستان معرفی می‌کنم. البته به برخی از آن‌ها نقد اساسی دارم، اما خواندن آن‌ها را به علاقه‌مندان پیشنهاد می‌کنم.

🔹اخلاق نوشتن (و پانزده مقاله دیگر دربارهٔ نوشتن و ترجمه و ویرایش)، حسین معصومی همدانی
🔹سفرنامهٔ یوهان اشترویس (سفرنامه و ماجراهای بردهٔ هلندی در دورهٔ شاه سلیمان صفوی)، ترجمهٔ ساسان طهماسبی
🔹سفر نظریه‌ها‌، عباس کاظمی
🔹حس کردن فرهنگ (پژوهش‌های مردم‌نگارانه در ایران)، اصغر ایزدی جیران
🔹حاشیه‌نشین‌های تبریز (روایتی مردم‌شناختی از یک محله)، اصغر ایزدی جیران
🔹میدان شهرت در ایران، احسان شاه‌قاسمی
🔹خطِ آبیِ کمرنگ (روایتی بازاندیشانه از تجربۀ مادری در ایران مدرن)، شیوا علینقیان
🔹شیعهٔ باستان‌دوست (خودمردم‌نگاری پیاده‌روی اربعین ۹۷)، امیر هاشمی مقدم
🔹بنده استاد هستم! (نگاهی به تجربه نقشی اعضای هیئت علمی در ایران)، فاطمه علمدار
🔹وطن‌دار (روایت ۲۸ افغانستانی از مهاجرت به ایران)، محمدسرور رجایی
🔹چگونه می‌نویسم؟ (۷ روش از ۷ سفرنامه‌نویس معاصر)، کاظم رهبر

@masoudzamanimoghadam
Forwarded from پژوهش کیفی
✳️ کارگاه آنلاین روش‌های کدگذاری داده‌های کیفی

♦️ مدرس: مسعود زمانی مقدم

🔸 ۱۰ ساعت (در ۴ جلسه)
🔹 پنجشنبه‌ها، از ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

🟡 برگزاری کارگاه در گوگل‌میت به‌صورت آنلاین
🟠 فایل‌های صوتی جلسات و فایل پاورپوینت ارائه در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌گیرند.
🟢 ظرفیت کارگاه محدود است.

🔷 این کارگاه برای پژوهشگران و دانشجویان در همۀ رشته‌هایی که از پژوهش کیفی استفاده می‌کنند (از جمله علوم اجتماعی، علوم ارتباطات، علوم تربیتی و روان‌شناسی، مدیریت و کارآفرینی، علوم سیاسی، علوم بهداشتی و پیراپزشکی و ...) و به یادگیری تحلیل کیفی علاقه و نیاز دارند، مناسب می‌باشد.

📌 برای اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام به @edusocio پیام بدهید.

🔴🟡🔵 پژوهش کیفی
@Qualitative_Methodology
در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که حتی نماد فرهیختگی که کتاب است نیز به فرهنگ سلبریتی و ابتذال آلوده شده است. صدها نفر در نمایشگاه کتاب صف می‌بندند، البته نه برای خود کتاب، بلکه برای امضای نویسنده/مترجم سلبریتی آن. چه‌بسا بیشترشان همین کتاب امضاشده را هم نمی‌خوانند.

مسعود زمانی مقدم
@masoudzamanimoghadam
مدتی است که خواندن نهج‌البلاغه را شروع کرده‌ام. از نظر بلاغت و سخن‌وری و شیوایی کلام آن‌چنان شگفت‌انگیز و جذاب است، که به یادگیری بیشتر زبان عربی ترغیب شده‌ام تا بتوانم آن را با زبان اصلی‌اش بخوانم و بفهمم و لذت ببرم.

در خطبهٔ ۴۲ کتاب می‌خوانیم: «أَلَا وَ إِنَّ الدُّنْيَا قَدْ وَلَّتْ حَذَّاءَ فَلَمْ يَبْقَ مِنْهَا إِلَّا صُبَابَةٌ كَصُبَابَةِ الْإِنَاءِ اصْطَبَّهَا صَابُّهَا/ آگاه باشيد كه دنيا پشت كرده است و شتابان مى‌رود، و از آن جز اندكى باقى نيست، همچون قطره‌هاى مانده بر ظرفى كه آب آن را ريخته‌اند و تهى است. (ترجمهٔ سیدجعفر شهیدی)».


مسعود زمانی مقدم
@masoudzamanimoghadam
مسئلهٔ اساسی جامعهٔ ما سنت نیست، بلکه مواجههٔ مدرنیته با سنت ‌و چگونگی سازگاری مدرنیته با سنت‌ها و فرهنگ تاریخی ماست. اصل و پایه قاعدتاً باید سنت و فرهنگ باشد نه مدرنیته؛ ضروری است که مدرنیته را در بستر سنت‌ها و فرهنگ‌مان بازتفسیر کنیم و در مواردی بپذیریم، نه برعکس!

مسعود زمانی مقدم
@masoudzamanimoghadam
مطالعه در سکوت و آرامش شبانه، به‌ویژه به‌‌وقت سحر، تجربهٔ بی‌نظیری است؛ غرق در لذتی دور از هیاهوی جهان.

@masoudzamanimoghadam
HTML Embed Code:
2024/05/17 12:52:24
Back to Top