TG Telegram Group Link
Channel: مشق تاریخ
Back to Bottom
🌀ملاقات با معبد اژدها در سفر به سلطانیه

در ایران مسجد و آتشکده و کلیسا و کنیسه فراوان است اما وجود معبد بودایی، آن هم نه در شرق ایران بزرگ بلکه در غرب آن، عجیب به نظر می‌رسد. بنای موسوم به معبد اژدها در حدود پانزده کیلومتری جنوب شهر سلطانیه در استان زنجان، یادگاری از دوره ایلخانان مغول است که گمان می‌رود عبادتگاهی بودایی بوده باشد. ایلخانان که خود دین پیشرفته‌ای نداشتند، با پیروان ادیان گوناگون با تساهل رفتار می‌کردند. در نتیجه، در دوره زمامداری آنان مذهب بودا در ایران نفوذ پیدا کرد و معابدی برای پیروان این مذهب ساخته شد.

معبد اژدها دارای معماری صخره‌ای است و آمیزه‌ای از فرهنگ معماری شرق دور و معماری ایران در دوره اسلامی را به نمایش می‌گذارد. عکس‌های بالا معبد اژدها و چشم‌انداز پیرامون آن را نشان می‌دهد.

در سفری که روزهای دوم تا چهاردم خردادماه ۱۴۰۳ به تخت سلیمان و سلطانیه خواهیم داشت، به دیدار معبد اژدها در ارتفاعات مشرف به گنبد سلطانیه نیز می‌رویم.

🔺برای آگاهی بیشتر و ثبت‌نام این‌جا را ببینید: https://hottg.com/Mashghetarikh/2961

@mashghetarikh
🔴 سعدآباد، رشک بهشت

باغ سعدآباد با بیش از دویست هکتار مساحت، بزرگ‌ترین باغ تهران و از معدود بازماندگان باغ‌های شمیران است که از تخریب و ساخت و ساز جان به دَر برده. آن‌چه زیبایی این باغ را دو چندان می‌کند، عبور رودخانه جعفرآباد (دربند) از میانه آن و وجود پهنه‌های بکر و طبیعی مانند درّه جنی است.

قدم زدن در سعدآباد، همیشه لذت‌بخش است، اما در فصل بهار که درختان شکوفه کرده‌اند و زمین پوشیده از چمن طبیعی است، خاطره‌ای وصف‌ناشدنی را برای‌مان رقم می‌زند. گویی چنان‌که در کتاب‌های تاریخی در وصف شمیران آمده، «غرفه‌ای است از غرفه‌های بهشت». از همین روست که در قدیم به عمارت قاجاری بالای تپه علی‌خان که بلندترین نقطه سعدآباد است، «رشک بهشت» می‌گفتند.

روز جمعه هفتم اردیبهشت ۱۴۰۳ با برنامه تهران‌گردی «رشکِ بهشت» به باغ سعدآباد می‌رویم تا هم از جلوه‌های بهاری این باغ لذت ببریم و احیانا کمی عکاسی کنیم و هم، خاطرات این باغ کهنسال در دوره قاجار و پهلوی را با هم مرور کنیم.

ظرفیت باقی‌مانده این برنامه: ۶ همراه


🔺برای آگاهی بیشتر و ثبت‌نام این‌جا را ببینید: https://hottg.com/Mashghetarikh/2963

@mashghetarikh
🌀ملاقات با سلطان گنبدها

گنبد سلطانیه که در فهرست میراث جهانی ثبت شده، سومین گنبد تاریخی جهان پس از گنبد مسجد ایاصوفیا در استانبول و گنبد کلیسای سانتاماریو دلفیوره در فلورانس ایتالیاست. این گنبد به دستور سلطان محمد خدابنده (اولجایتو)، ایلخان مغول ساخته شد و برپایه برخی روایت‌های تاریخی، هدف از ساخت آن، انتقال پیکر امام اول شیعیان از نجف به سلطانیه بود اما این ایده به علت منع نبش قبر در اسلام هیچ‌گاه عملی نشد و قرار شد که پیکر اولجایتو را پس از مرگ در این گنبد به خاک بسپارند. با وجود این، تا کنون هیچ نشانی از گور او در گنبد سلطانیه بدست نیامده است. ساخت گنبد به مدت ده سال از ۱۳۰۴ تا ۱۳۱۴ میلادی طول کشید.

در سفری که روزهای دوم تا چهارم خرداد ۱۴۰۳ به تخت‌سلیمان و سلطانیه خواهیم داشت، از گنبد سلطانیه نیز بازدید می‌کنیم و با پیشینه تاریخی و ویژگی‌های معماری و هنری آن آشنا می‌شویم.

🔺برای آگاهی بیشتر و ثبت‌نام این‌جا را ببینید:https://hottg.com/Mashghetarikh/2961

عکس دوم: گنبد سلطانیه در دوره قاجار، عکس از آنتوان سوریوگین

@mashghetarikh
🌀برگزاری برنامه تهران‌گردی «بهشت در اردیبهشت» با گردش در باغ سعدآباد و بازگویی خاطراتی از دوره قاجار و پهلوی
جمعه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

@mashghetarikh
HTML Embed Code:
2024/04/28 07:54:58
Back to Top