TG Telegram Group Link
Channel: مصـــاف‌اقتصادی
Back to Bottom
Messages in this channel will no longer be automatically deleted
🔶 تولید نفت ایران به ۳.۶ میلیون بشکه رسید/ ایران هفتمین تولیدکننده بزرگ نفت دنیا

🔹طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۳ به روزانه ۳.۶ میلیون بشکه افزایش یافت که این رقم تنها ۲۰۰ هزار بشکه تا رسیدن به عدد ۳.۸ میلیون بشکه یعنی تولید نفت ایران قبل از تحریم‌ها فاصله دارد.

🔹طبق این گزارش، آمریکا، روسیه و عربستان سه تولیدکننده اول نفت در دنیا هستند و ایران در بین ۱۰ تولیدکننده بزرگ در جایگاه هفتم قرار دارد.


کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
📌 «پالایشگاه» پیشران پتروشیمی هند با بازار ۶۰ میلیارد دلاری

🔹 هند با افزایش ظرفیت پالایشی در سال‌های اخیر، موفق به تأمین خوراک پایدار و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای توسعه صنعت پتروشیمی شده است.

🔹 ارزش بازار صنعت پتروشیمی هند از ۴۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰، با نرخ رشد مرکب سالانه ۱۳ درصدی، به ۶۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ رسیده است.

🔹اما در حال حاضر، این کشور به واردات محصولات میا‌ن‌دستی صنعت پتروشیمی وابسته بوده و برای تولید این محصولات سرمایه‌گذاری کرده است.


کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#فیلم

⭕️ طرح جامع منسوخ‌شده تهران، سند رسمی گرانی زمین و مسکن

🔷طرح جامع تهران که در سال ۱۳۸۶ با افقی ۲۰ ساله مصوب و ابلاغ شد، همواره به عنوان یکی از عاملان اصلی گرانی زمین و مسکن عنوان می‌شود. این طرح در حکم سند بالادستی تعیین‌کننده محدوده شهری و نوع کاربری پهنه‌ها، با تقسیم شهر به زمین های داخل محدوده و خارج محدوده، ارزش زمین های درون کمربند محدوده شهری را چندین برابر کرد. در چنین وضعیتی افزایش تقاضای جمعیت درکنار محدودیت عرضه زمین، روز به روز ارزش زمین‌های داخل محدوده شهر را بیشتر کرد، تا جایی که حالا به گزارش بانک مرکزی، متوسط قیمت مسکن در تهران، بیش از ۸۱ میلیون تومان شده و این مسئله دلیلی جز قیمت بالای زمین ندارد.

📌 در این ویدیو، بخشی از صحبت‌های امیر منصوری رئیس پژوهشکده نظر و استاد دانشگاه تهران را در خصوص طرح جامع شهری تهران می‌شنوید.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
Channel photo updated
🔺ایران ۱۱ میلیون تن ال‌پی‌جی صادر کرد

🔹شرکت مشاور FGE گزارش داد، صادرات ال‌پی‌جی ایران در سال میلادی گذشته، به بیش از ۱۱ میلیون تن رسیده و ۲۸ درصد افزایش یافت.

🔹ایران هم اکنون بزرگترین صادرکننده ال‌پی‌جی در غرب آسیا است.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
🔷 مالیات از خانه‌های خالی، معطل تکمیل اطلاعات سامانه املاک و اسکان

🔶 طبق آمارهای سازمان امور مالیاتی، در یازده‌ماهه امسال کل رقم دریافتی تحت عنوان مالیات بر خانه‌های خالی حدود ۴ میلیارد تومان بوده که کمترین میزان درآمد مالیاتی دولت در پایه‌های فرعی است. از طرفی مالیات نقل و انتقال املاک ۶ همت و مالیات واحدهای مسکونی گران‌قیمت ۴۳ میلیارد تومان بوده است.

🔶برای تصور ناچیز بودن این مقدار کافی است بدانیم درآمد مالیاتی ۴ میلیارد تومانی دولت از خانه‌های خالی درحالی است که طی این مدت دولت از محل فروش و تولید سیگار درمجموع ۸.۴ همت درآمد مالیاتی داشته است.

🔶پیش‌تر مسئولان وزارت راه و شهرسازی، عدم همکاری سایر دستگا‌ه‌های مربوطه در به اشتراک‌گذاری اطلاعات را عامل تکمیل نشدن سامانه املاک و اسکان معرفی کرده بودند. مسئله‌ای که با نزدیک شدن تابستان و داغ شدن تب بازار مسکن، اهتمام جدی دولت برای ایجاد همکاری بین دستگاه‌ها در این خصوص را طلب می‌کند.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#فیلم

👤 محمد عنبری، مدیرکل شركت‌های دولتی وزارت اقتصاد: انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی از ۳۰۰ شرکت در دولت سیزدهم به ۲۰۰۵ شرکت رسیده است

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر

🔶حدود ۳۰۰ هزار دارنده پروانه کسب کاغذی، تا ۱۷ فروردین، شناسه یکتای الکترونیک دریافت کردند

🔹مرکز بهبود محیط کسب و کار اعلام کرد؛ استان‌های لرستان، گیلان، و خراسان جنوبی، بهترین عملکرد را در تبدیل پروانه‌های کسب، داشته‌اند.

مطابق قانون، حدود ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار دارنده پروانه کسب قدیمی، باید تا آخر اردیبهشت، با مراجعه به درگاه ملی مجوز‌ها، شناسه یکتای الکترونیک دریافت کنند.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#فیلم

🔷سبحان نظری، رئیس انجمن شرکت‌های ریلی: با وجود ثروت انباشته لجستیکی و ظرفیت خالی صنایع، هیچ برنامه‌ای برای صادرات مجدد کالاها نداریم.

🔶چرا برنامه نداریم که کالای روسی را با ارزش افزوده بیشتر به هند صادر کنیم؟
چرا فقط باید حمل کننده ترانزیتی صرف سنگ آهن افغانستان شویم؟ چرا آن را در کشور تبدیل به فولاد نمی‌کنیم؟

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
🛑کل تسهیلات اعطایی بانک‌ها برای مسکن، معادل ۷ درصد تعهدات/ بانک سرمایه یک ریال وام مسکن نداده است!

🔶 طبق قانون جهش تولید مسکن بانک‌های کشور باید در طی دو سال و شش ماهی که از تصویب این قانون می‌گذرد، رقم ۲۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات اعطا می‌کردند که از این میزان تنها ۱۷۵ هزار میلیارد تومان وام پرداخت شده است؛ به عبارت دیگر حدود ۷ درصد از مبلغ معین شده به دست متقاضیان وام مسکن رسیده است.

🔷در میان بانک‌ها، در ۳۰ ماهی که بانک‌های کشور ملزم به اجرای قانون و اعطای تسهیلات مسکن بودند، بانک سرمایه براساس آمار دریافتی از بانک مرکزی، کوچکترین تسهیلاتی اعطا نکرده است.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#فیلم

🔶 دکتر غزال راهب، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی: مردم در شهرهای کوچک علاقه‌ای به بلند مرتبه سازی ندارند. متوسط تعداد طبقات در اکثر شهرها از دو فراتر نمی‌رود و بلند مرتبه سازی مخصوص شهرهای بزرگ است

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
📌 مهم‌ترین الزامات جذب سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد چیست؟


🔹 جذب سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی، از وجوه مختلفی همچون افزایش پیوندهای اقتصادی، انتقال فناوری و دانش مدیریت، کاهش واردات، کاهش فرار سرمایه، افزایش تولید و صادرات دارای اهمیت است.

🔹 مهم‌ترین الزام در جذب سرمایه‌گذاری داخلی، ایجاد مدیریت یکپارچه اقتصادی در مناطق آزاد و مهم‌ترین الزام در جذب سرمایه‌گذاری خارجی، کاهش ریسک سرمایه‌گذاری به ویژه ریسک‌های ناشی از نوسانات نرخ ارز است.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#توییت

🔶‏آخرین گام تسهیل صدور مجوزها از امروز شروع شد.
۵هفته فرصت داریم ان‌شاالله ۲میلیون مجوزکاغذی را الکترونیکی (QR) کنیم
گرفتن شناسه، غیرحضوری ۲۴ساعته و رایگان است و از خرداد۰۳ هر فعال اقتصادی فاقد شناسه یکتا (اسمش در qr.mojavez.ir‎ نباشد) ازنظر قانون، فاقد مجوز تلقی خواهدشد.


کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
📌 الزامات توسعه فعالیت‌های تولیدی و تجاری در مناطق آزاد

🔶 پیش از تشکیل مناطق آزاد باید رویکرد توسعه‌ای آن مشخص و تعیین گردد که هدف از تاسیس منطقه از منظر فعالیت‌های تجاری و تولیدی، کدام است.

🔷 پس از تعیین این رویکرد، دو الزام تمرکز مناطق آزاد بر فعالیت‌های تولیدی و تجاری مدنظر، «توسعه زیرساخت‌های هدفمند به سمت کاربری مشخص» و دیگری «اعطای مشوق‌های هدفمند در راستای فعالیت‌های تولیدی و تجاری» است./ مسیر اقتصاد

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
🔶ارزش‌گذاری نامناسب گمرکی؛ ابرچالش صادارت کشور

🔹 مظفر ناصری طاهری رئیس گروه تنظیم مقررات صادرات و واردات وزارت صمت، شیوه ارزش‌گذاری کالاهای صادارتی را چالشی بزرگ در نظام تجاری کشور دانست و گفت: روش‌های رفع تعهد ارزی و مالیات‌ بر سود حاصل از تسعیر ارز صادارتی موجب ریل‌گذاری غلط در تجارت خارجی کشور شده است.

🔹 تنظیم و یکپارچگی سیاست‌های تجاری به کمک تمامی ذی‌نفعان در بستر احیای شورای عالی صادرات غیرنفتی کشور با ریاست معاون اول رئیس جمهور قابلیت عملیاتی‌شدن دارد.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#فیلم

🔷رانت‌هایی که به اسم حمایت‌ از تولید اعطا می‌شود، ریشه تولید را از بین می‌برد.

👤امیر سیاح، رئیس مرکز ملی بهبود محیط کسب و کار:« دولت باید نقشش را از اینکه در کار بنگاه تولیدی دخالت کند، بیرون بکشد و بجای آن راهبرد بدهد.»

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
⭕️ لزوم تکمیل سامانه املاک و اسکان برای ساماندهی بازار مسکن/ سامانه جامع اطلاعاتی به اندازه ساخت مسکن اهمیت دارد

🔶فرشید ایلاتی کارشناس مسکن: عدم همکاری تعدادی از ارگان‌ها بخصوص سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، باعث شده که سامانه املاک و اسکان بعد از گذشت ۹ سال از ابلاغ قانون مربوطه، تاکنون تکمیل نشده باشد.

🔷در حالی کارشکنی‌های نهادهای دولتی مهم‌ترین مشکل در مسیر کامل شدن سامانه املاک و اسکان محسوب می‌شود، که اهمیت راه‌اندازی سامانه املاک و مستغلات به اندازه ساخت مسکن است. حاکمیت باید آن را جدی بگیرد و همه دستگاه‌ها را موظف به ارائه اطلاعات در اختیار خود کند.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
🔷صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی در سال ۱۴۰۲

🔶سید روح اله لطیفی سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت: در سال ۱۴۰۲ پراکنش صادراتی کشور به این قاره از نکات قابل توجه بود و صادرات در شرق، غرب، شمال و جنوب این قاره به صورت خاصی توسعه پیدا کرد و ۳۹ کشور از این قاره، مقصد صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم بودند.

🔷وی افزود: ۵۱ درصد صادرات ایران به این قاره مشتقات نفتی، شامل کود اوره، قیر، گاز مایع و انواع روغن‌های صنعتی بود و بعد از آن ۳۷ درصد صادرات کشورمان را محصولات فولادی و آهنی به خود اختصاص داده است. مواد غذایی، مصالح ساختمانی، انواع فرش و کف‌پوش، شوینده‌ها و لوازم بهداشتی، لوازم خانگی، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم صنعتی، قطعات خودرو، لاستیک، مواد معدنی، لوازم الکتریکی، لوستر، مبلمان و اسباب‌بازی از دیگر کالاهای صادراتی ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۲ بودند.


🔶سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص موانع توسعه روابط اقتصادی با قاره آفریقا تاکید کرد: عدم شناخت ظرفیت‌ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل نقل ارزان، مستمر و فراگیر و موانع جابه‌جایی مستقیم ارز و پول، از موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقا است که رفع این موانع با اراده دولت‌ها و پیگیری بخش خصوصی تا حدودی به تجارت ایران با این قاره شتاب خواهد داد.


کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
⭕️ مستاجران ایرانی، زیر فشار خلا قوانین حمایتی

👤کارشناس مسکن: هیچ جای دنیا مثل ایران مستأجران به حال خود رها ‌نشده‌اند!

🔷مجید گودرزی، کارشناس اقتصاد و مسکن: بازار مسکن یکی از بدترین و شلخته‌ترین بازار‌های ایران است. در هیچ جای دنیا قانون تا به این حد مستاجرین را به حال رها نکرده‌اند. در واقع فقط جنگ و قانون می‌توانند یک خانواده را مجبور به ترک محل سکونت خود کنند. اما در ایران صاحبخانه‌ها، هم حکم صادر می‌کنند، هم جریمه می‌کنند و هم اخراج می‌کنند. این در حالی است که در همه دنیا قوانینی برای حمایت سفت و سخت از مستاجرین وضع شده است و اینطور نیست که بازار مسکن رها شود.

🔶قویاً بر این باور هستم که مشکل مستأجرین قابلیت تبدیل‌شدن به مشکل امنیتی دارد. چرا که تامین نرخ اجاره در شهرک‌های کوچک اطراف تهران هم دشوار و حتی نشدنی شده است و با حقوق‌های کارمندی، کارگری و بازنشستگی امکان اجاره مسکن تقریبا غیرممکن شده است، چه برسد به اینکه وارد بحث خرید و فروش شویم.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
HTML Embed Code:
2024/04/29 09:06:51
Back to Top