TG Telegram Group Link
Channel: Кіра Рудик
Back to Bottom
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Тема конфіскації російських активів — є однією з найбільш перспективних ідей на сьогодні.

Політична конструктивна активність Заходу в даному питанні зростає. Багато демократичних країн, такі як Канада, CША та Великобританія уже займаються розробкою механізмів, щоб отримати репарації юридично правильно.

Для інших країн, включаючи Грузію — це великий шанс отримати відшкодування від росії за скоєні нею злочини. А ще — підтримати Україну сьогодні.

📹 5 канал
Під час робочого візиту до Грузії ми з командою піднімаємо критично важливі питання для посилення співпраці між нашими країнами.

Сусідство з росією — бомба сповільненої дії. І грузини розуміють нас і підтримують, адже агресія рф проти Грузії у 2008 році й потім війна проти України стала доказом того, що непокаране зло повертається.

Про це говорила в ефірі місцевого телеканалу, аби розширити розуміння того, що відбувається в Україні зараз і як ми можемо спільно протидіяти рашистській тиранії.
З першого дня повномасштабного вторгнення рф Грузія допомагає українцям. Країна прихистила вже понад 25 тисяч біженців.

І не дивлячись на те, що грузинський уряд дотримується нейтральної позиції стосовно війни рф проти України, ледь не на кожній вулиці тут майорить 🇺🇦 стяг, а грузинські добровольці cьогодні воюють за Україну.

Зараз ми бачимо у Грузії дуже багато ініціатив на підтримку України, в тому числі — для допомоги в умовах обстрілів інфраструктури зі сторони рф. Зокрема, в рамках акції «Поділися світлом» за 13 днів грузини зібрали $154,2 тис. для купівлі 400 генераторів.
Реакція українців на чергові масовані ракетні атаки вже доведена до рефлексів: зібратись, набрати води, перевірити зарядні пристрої і йти в укриття.

Без паніки і відчаю, але з люттю до ворога і рішучістю перемогти. Кожен на своєму фронті.

Ми наголошуємо: Україні потрібно більше підтримки від партнерів. Фінансової, гуманітарної і головне — зброї (цифри всі вчора бачили в інтервʼю Головнокомандувача ЗСУ). Про це, зокрема, йшлося на зустрічі з Strategy Aghmashenebeli, Lelo, Girchi More Freedom (трьома з пʼяти партій ALDE) та представниками аналітичних центрів.

Дякую FNF за допомогу і організацію. В цій війні переможе Україна!
На міжнародному фронті нам потрібно завжди нагадувати, що в Україні — не конфлікт, не криза, а повномасштабне вторгнення рф, жорстока війна.

І це — не лише війна росії проти України. Це — війна росії проти Заходу та його цінностей, проти всього, за що бореться вільний світ.

Більше — читайте у моєму коментарі для бюлетеня ALDE за посиланням.
Вчора батьки вперше виступали на мітингу. Супер-пишаюсь. ❤️🇺🇦🇺🇸
Ми не дивуємось цинічній жорстокості ворога і, схоже, нічні атаки «шахедами» будуть ще однією реальністю цієї війни.

Однак можемо припустити, що Святий Миколай все-таки долучився до сил ППО: знищено 18 ворожих дронів з 24 запущених на Київ.

І українські дітлахи отримали під подушкою подарунки, може, і не ті, про які просили в листах.

Війна не вкраде у нас свято, а головне бажання — Перемога — ще попереду і обов‘язково здійниться.
300 днів повномасштабного вторгнення.

Можна підбивати детальні підсумки по наданій зброї, запроваджених санкціях, деградації рішень кремля, але головний підсумок один:

Україна переможе 🇺🇦 В цьому вже не сумнівається ніхто.

Немає ілюзій, що ця перемога буде легкою. Зовсім ні. Ми платимо за неї дорого зараз, але агресор заплатить більше.

За все зруйноване, за всі забрані життя, скалічені долі. Будуть репарації, буде конфіскація російських активів. Вона вже почалась: Канада вилучає $26 млн російського олігарха Романа Абрамовича.

❗️Це перший кейс і приклад для інших країн. росія і росіяни заплатять за наш біль.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Спочатку ми не планували ставити ялинку цього року - стільки болю та страждань навкруги. Але потім подумали: ми дожили до Різдва. Ми тут і ми будемо радіти.

Мішель, безперечно, в захваті.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Канада, яка першою ухвалила законодавство про конфіскацію російських активів на користь України, почала втілювати це рішення у життя. Йдеться про конфіскацію $26 млн активів російського олігарха. І тут не так важлива сума, як прецедент для інших країн.

Є плани зробити так, щоб США, Велика Британія, ЄС наслідували приклад Канади. Нині в цих країнах створені робочі групи, які працюють над конфіскацією. І це не тільки активи російських олігархів, а й гроші російського Центробанку.

Цих грошей у світі є близько $500 млрд. І ми хочемо, щоб їх передали Україні не тільки на відбудову, а й на те, щоб ми далі могли продовжити боротьбу, пережити зиму і зараз підтримати наших громадян.

📹 5 канал
Дякую ЗСУ! 🇺🇦
👏США починають конфіскацію російських активів на користь України. Сенат затвердив поправку до закону про фінансування американського уряду. Вона дозволяє тамтешньому Мінюсту через державного секретаря передавати кошти заарештованих підсанкційних російських олігархів Україні.

Ця поправка авторства сенатора Ліндсі Грема. США свідомі того, що за знищене має платити агресор. Йдеться поки про кошти олігархів, а не активи центробанку рф, але це вже велетенське зрушення.

Ми бачимо, як ухвалюють і скоро впроваджуватимуть в життя те, що лише півроку тому називали політичними лозунгами.

росія заплатить за наш біль!

📷 Reuters
Сьогодні на українських вулицях ви рідко побачите світло, але воно ніколи не згасає всередині нас. Це світло — наша віра та мотивація до перемоги!

🎄Kиїв: 2022 - 2021 - 2020 - 2019
Сьогодні у кожного з нас особливе Різдво. Коли справжнє щастя — святкувати його вдома. Нехай і без електрики чи опалення, але в своїй оселі і зі своїми найріднішими. Цьогоріч на свята — інші ялинки і, на жаль, інші салюти.

Тепер вертепи у волонтерських хабах, а святкові вечері — у бліндажах. Святий Миколай працює в ППО і навіть Санта Клаус за океаном вантажить снаряди до HIMARSʼів у літаки. На ці свята десятки мільйонів українців загадують тільки одне бажання — перемогти у цій війні. І воно збудеться. Над цим працює увесь цивілізований світ.

Ми вдячні Збройним Силам України за їх героїзм і жертовність.

Ми вдячні партнерам за підтримку, допомогу і озброєння.

Ми вдячні кожному і кожній за те, що з нами, за єдність і розуміння того, за що ми зараз боремось.
Головний урок, який має винести цивілізований світ з 2022 року, полягає в тому, що зволікання у протистоянні тиранії неминуче призводить до нарощування агресії.

Вже зараз варто сконцентрувати зусилля, аби жорстока війна, яку розв’зав кремль у центрі Європи, була закінчена у наступному році. Наша перемога тепер вимагатиме дуже своєчасних рішень Заходу — ще більше зброї та систем ППО, ще потужніші санкції, всеосяжна ілозяція росії.

Підтримка 🇺🇦 — це не благодійність, а стратегічна інвестиція кожної демократичної країни у побудову нової системи безпеки.

Більше — у моїй колонці для Atlantic Council.
HTML Embed Code:
2024/06/03 09:27:36
Back to Top