TG Telegram Group Link
Channel: اندیشکده خرد جنسی
Back to Bottom
اگر نیروهایی که در میدان‌های بزرگ، مراکز خرید و.. بر روی حجاب متمرکز شدند در سطح شهر برای رسیدگی و مقابله با مزاحمت‌های خیابانی پخش می‌شدند وضعیت خیلی بهتر بود.

شیما قوشه، وکیل دادگستری و فعال حوزه زنان در گفت‌وگو با خبرهای فوری مهم گفت:

🔹در ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی از تعرض به زنان و کودکان و مشخصا آزار و اذیت‌های خیابانی صحبت شده و مجازاتش خیلی بیشتر از مجازاتی است که برای نداشتن حجاب شرعی در تبصره ماده ۶۳۸ در نظر گرفته شده. از منظر قانون‌گذار حکیم آن زمان نداشتن حجاب شرعی حتی نیاز به یک ماده هم نداشته و تبصره یک ماده شده.

🔹من تا الان نشنیدم کسی بگوید من همان لحظه که آزار خیابانی داشتم پلیس رسیده و به وظایف قانونی‌اش عمل کرده.

🔹به مراتب می‌توانم ادعا کنم تمام زنان ایرانی خشونت و آزار و اذیت‌های خیابانی را تجربه کردند. خشونت حتما کتک نیست، گفتن متلک یا به کار بردن عبارت‌های نامناسب هم در مقوله خشونت علیه زنان به حساب می‌آید. /خبرهای فوری

@EveDaughters
@kherad_Jensi
دستگیری زن جوانی که دو شوهر داشت: این زن تهرانی همزمان ۲ شوهر داشت؛ ۲ سند ازدواج!

زنی با دسیسه خبیثانه‌ای که به عقل جن هم نمی‌رسید، هم‌زمان ۲ شوهر داشت و همه از این پرونده در شوک فرورفتند.

ماجرا زمانی فاش شد که شوهر دوم زن که درجریان شغل زنش کنجکاو شده بود سهیلا را تعقیب کرد وقتی مقابل در یک خانه رسید دید که همسرش با کلید در خانه را باز کرد و وارد خانه شد فرهاد شروع به پرس و جو از همسایه‌ها کرد آن‌ها که از ماجرا خبر نداشتند به فرهاد گفتند که سهیلا با شوهرش از مدت‌ها قبل دراین خانه زندگی می‌کند.

🔻 فرهاد که با شنیدن این حرف‌ها به شدت شوکه شده بود در خانه را به وسیله یک بند محکمی که درخودروش داشت بست و خیلی زود موضوع را به پلیس گزارش کرد گشت کلانتری پلیس رباط کریم وقتی به محل رسید و وارد خانه شد مردی که در خانه بود مدعی شد که سهیلا همسرش است و تمام اسناد عقد و ازدواج اش را به پلیس نشان داد. فرهاد نیز خیلی سریع عقد نامه خود را به پلیس نشان داد. در حالیکه افسران پلیس هم از دیدن این ماجرا شوکه شده بودند تحقیقات خود را از سهیلا شروع کردند.تسنیم اقتصادی

@kherad_Jensi
🔻پوشش اجباری برای زنان و محدودسازی پوشش برای مردان/ در روزنامه ارگان دولت چه خبر است؟ 

مدیریت موسسه «ایران»، پوشش اجباری برای کارکنان زن و محدودیت پوشش برای مردان شاغل در موسسه را آغاز کرد.

خانم‌های شاغل در روزنامه دولت، ملزم شده‌اند از پوشش مقنعه، مانتو بلند ( زیر زانو) و لباس دارای رنگ‌های تیره، استفاده کنند و آقایان هم صرفا، مجاز به استفاده ازپیراهن آستین بلند و شلوار پارچه‌‌ای (جین ممنوع) هستند.

مدیریت روزنامه به کارکنان تاکید کرده که بخشنامه‌ای در این رابطه داده نخواهد شد اما همه کارکنان موظف به رعایت این ابلاغ شفاهی هستند و در صورت عدم رعایت با برخورد جدی مواجه خواهند شد.

مدیریت روزنامه در حالی تصمیم خود را به اجرای طرح «نور» مستند می‌کند که خبری حاکی از الزام به پوشش اجباری در این طرح منتشر نشده و علاوه‌ بر‌این، طرح حجاب و عفاف هم در رفت و برگشت میان مجلس و شورای نگهبان است و هنوز به قانون تبدیل نشده و طبق خبرهای منتشره، محتوای این طرح هم وضعیت حجاب است و نه پوشش اجباری.

این تصمیمات از سوی «احسان صالحی» مدیرمسئول روزنامه ایران که ۲۴ فروردین از وزیر ارشاد حکم انتصاب گرفت، اتخاذ و اعلام شده است./چندثانیه

@kherad_Jensi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تفاوت عواقب اشتباه جنسی زنان و مردان!

یاسرعرب

چند ساعتی بیش‌تر نیست که خبر دستگیری زنی که دو شوهر داشته است در فضای مجازی دست به دست شده و موجب تعجب خوانندگان قرار گرفته!

مایل بودم در زمینه تاریخی چند همسری و علل آن در تمدن‌ها و‌ تواریخ مختلف نکاتی را تقدیم کنم که البته در این مقال نمی‌گنجد!

و البته ما خوب می‌دانیم که علت چنین برخورد تعجب آمیزی با این خبر هم حکم شرعی و هم هنجار عرفی است که دو همسری را برای یک زن نمی‌پذیرد!
(همچنان که کم و بیش با چند همسری مردان کنار می‌آید!)

اما این خبر شاذ و اتفاق نادر و واکنش به جای جامعه می‌تواند مثالی بزرگ نمایی شده باشد از تفاوت برخورد ما با اشتباهات جنسی زنان و مردان!

به علل مختلف دامنه‌ی حفظ حیا و عفاف و حجاب و پرهیز بار سنگین خود را تنها بر دوش زنان انداخته است و در مقابل هزار توصیه به《پاک دامنی》 کمتر اشاره‌ای در مورد 《پاک شلواری》در جامعه‌ی ما مطرح است.

زیست جنسی زنان و مردان واکنشی و متقابل است.
نمی‌توان پوشش مردان را تا خط باسن باز گذاشت (آنچنان که کم و بیش الان در جامعه ما چنین است) و اما مسائل حوزه زنان را 《مو شکافانه》مورد طرح نور قرار داد!

@kherad_Jensi
ممنوع‌الخروجی در‌ انتظار سلبریتی‌های بی‌حجاب

امیر حسین بانکی‌پور، نماینده مجلس و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور در نشست تخصصی حجاب در تبیان درباره تخلفات بی‌‌حجابی سلبریتی‌ها در قانون جدید حجاب گفت:

هرگاه یک سلبریتی، اینفلوئنسر یا افرادی که شهرتی سیاسی و فرهنگی دارد تخلفی در زمینه حجاب و بی‌حجابی داشته باشد، قطعا جرمش با شهروند عادی فرق دارد و متفاوت است؛ البته در جرایم دسته‌بندی صورت گرفته که من دسته ضعیف‌تر را اعلام می‌کنم.

اگر تنها مرتکب جرم بی‌حجابی شوند علاوه بر محکومیت به حداکثر جریمه نقدی درجه سه، از سهام موجود بانکی، اموال منقول و غیر منقول انجام می‌شود. همچنین محرومیت از شغل (حضور در پروژه‌های مختلف بازیگری و تبلیغاتی) تا ۳ ماه، ممنوعیت از خروج کشور تا دو سال و محرومیت کاری تا دو سال را خواهند داشت.

البته به غیر از بی‌حجابی اگر ترویج بی‌حجابی هم داشته باشند قطعا مجازات خواهند شد که جریمه آن متفاوت است./تبیان

@kherad_Jensi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 مناظره «حجاب اجباری؟»

🔹 محسن برهانی (حقوق‌دان)
🔹 محمد هاشمی گلپایگانی (دبیر سابق ستاد امر به معروف و نهی از منکر)


🔸گفتگو درباره مداخله دولت در مسئله حجاب

🔻محسن برهانی: برخورد با مسئله حجاب به نحوی است که انگار وسط میدان جنگ هستیم. یک اقلیت با نگاه پدرسالارانه و محجورانگاری نسبت به مردم، به خود اجازه می‌دهند بدون جلب رضایت اکثریت مردم بدحجابی را جرم‌انگاری کنند. متاسفانه حجاب را تبدیل به یک رانت برای دسترسی به فرصت‌های بیشتر کرده‌اند و باعث نوعی لجاجت در میان مردم شده‌اند.

🔻محمد هاشمی گلپایگانی: قانون بودن حجاب بستگی به رای اکثریت ندارد، همان‌طور که بستن کمربند ایمنی بدون خواست اکثریت قانون شد. ممکن است مردم از درک لازم برای درستی یک قانون برخوردار نباشند، اما حاکمیت اسلامی باید برای اجرای احکام اجتماعی اسلام زمینه‌سازی کند. همه کشورها یک حدی را برای پوشش قرار داده‌اند. علت اینکه در ایران هنوز حجاب مسئله است، هنجارشکنی‌های جدیدی است که رخ می‌دهد.

🎞 فیلم کامل این گفتگو در پلتفرم آزاد:
🌐 A Z A D. im

🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/ZdjvjApQbIc

@AzadSocial
@kherad_Jensi
حتی بنیاد‌گرا هم نیستند!
سیامک‌ مهاجری

فارغ از مساله حجاب و کم و کیف مناظره میان «محسن برهانی» و «محمد هاشمی» در خصوص مسئله حجاب، اگر خواسته باشیم صرفا همدلانه به چهارچوبِ استدلالی جناب هاشمی به عنوان یک سوژه مومن و انقلابی در این گفتگو نزدیک شویم باید بگوییم ایشان حتی برپایه مبانی استدلالی و رویکرد کلامی تفسیری که برای منطق سخن خود برگزیدند نیز با تناقضات جدی روبرو هستند، اینکه بعد نیم‌قرن تجربه حکومت اسلامی و تجربه زیسته عمر،ایشان در طول مناظره هیچ مستمسک و مستنداتی جز همان مباحث شهید مطهری نداشتند خود جای تعجب دارد، تا امروز بتواند در برابر یک جامعه‌ای که به اندازه ۳ قرن تغییر کرده، متاعی قابل عرضه ارائه دهد، بعد می‌خواهد از پس این خلا که حتی قادر نیست خودش را از این مناظره سالم به مقصد برساند، با کار فرهنگی جامعه را در مسیر پذیرش حجاب قرار دهد!!

واقعا همدلانه عرض می‌کنم کاش ایشان قبل از هر اقدام فرهنگی، ابتدا فکری به حال پای چوبین استدلال‌هایش بکند. که چنان سست است که به نظر حتی قادر نیست تضادهای متعدد مباحث خودش را در دوساعت مناظره پوشش دهد. برای نمونه هر نوآموخته‌ای دیگر امروز می‌داند که طبیعت کار فرهنگی و تاثیر آن ربطی به ظاهر نرم و لطیف آن ندارد، بلکه در عمق آن است که تاثیرات متجلی می‌شود، کما اینکه بسیاری از آثار فرهنگی حتی ظاهری خشن داشتند؛ اما بواسطه ارتباط عمیق با وجدان و جان آدمیان به دژی نفوذناپذیر بدل شدند.

ایشان که پس از قرن‌ها تحولات جامعه ایران، همچنان خود را معاصر مطهری می‌داند، اگرچه از خوان نعمت ایشان هم به درستی بهره نبردند، اما گویی همین را هم نه از ایشان نه از تجربه عمر نیاموختند که کار فرهنگی را نمی‌شود به هراس راننده اسنپ و صاحب کبابی شمشیری سپرد که از ترس شمشیر شارع و پلمپ پلیس به خانم مشتری می‌گوید حجابت را رعایت کن!

اسم این عمل نه کار فرهنگی است و نه بدتر از آن سپردن امور به خود مردم است! حقیقتا مساله اینجا وجوب یا عدم وجوب حجاب نیست، موضوع دقیقا این پرسش است که یا ایها‌ النقلاب در این نیم‌قرن بر شما چه رفته است که حتی به قدر مطهری و شریعتی ۶۰ سال پیش هم از پس فهم طبیعت فرهنگ و اقناع مخاطب بر نمی‌آیید؟اگر از من بپرسید باید عرض کنم آن حجابی که از سرها سُر خورد از همین جا ماندن از مطهری‌ها و شریعتی‌ها شروع شد.

اگر حقیقتا همدلانه نخواسته باشیم به منکوب کردن ایشان دست بزنیم، صرفا به ذکر یکی از بسیار تناقضات ایشان جهت تذکار بسنده می‌کنیم، تا این خواب نیم قرنه شاید روزی پریشان شود.

در این مناظره ایشان در ابتدا مبنای خود را بر پایه منطق کلامی تفسیری قرار می‌دهد، تا نتیجه بگیرند که در برابر حکم شارع مقدس، حکومت هم صاحب تکلیف و هم حق است. بر فرض صحت همه براهین فوق آنگاه باید از ایشان پرسید آیا حق و تکلیفی که حکومت اسلامی باید مجری بی‌چون و چرای آن باشد را اساسا می‌شود به خود مردم واگذار کرد؟
چگونه می‌شود از سوی در دفاع از حق و تکلیف حکومت اسلامی به قرآن و حدود اسلامی در خصوص زنا و ایستادگی امام حسین(ع) استناد کرد و در ادامه با نقد رویکرد ایذائی حکومت در خصوص حجاب، اجرای آن را به راننده هراسیده اسنپ و سرمایه‌دار صاحب فلان مال واگذار کرد که جز حراست از سرمایه‌اش هیچ حق و تکلیفی بر خودش قائل نیست!

یعنی شما حکومت اسلامی تشکیل دادی که از حق و تکلیفش دفاع کنی اما در مقام عمل و در بحران مشروعیت وظیفه‌اش را به دوش کسبه سوار می‌کنی و بعد اسمش را کار فرهنگی و مشارکت مردمی می گذاری؟ و بدتر اینکه کمی قبل‌ترش اعتقاد داشتی در باب حقیقت، اکثریت وجاهتی ندارند!

حقیقتا بهتر است، قبل از هر اقدام یا نگرانی در خصوص وضعیت حجاب سوژه‌های انقلابی از خود بپرسند که آن حجابی که از سرِ فکر و اندیشه‌های ما افتاد کجاست و چگونه و کجا باید آن را یافت؟ از هر زاویه‌ای که به این موضوع بنگریم این همه اضداد نمی‌تواند در مردمانی جمع شود که بیش از هر کسی مدعای خیر جمعی‌اند، بی‌شک این اضداد خصم آن خیرها هستند نه چیز دیگری
الله اعلم
@kherad_Jensi

لینک مناظره👇

https://hottg.com/kherad_jensi/3339
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دیروز کلیپ ضرب و شتم یک زن توسط پلیس پخش شد و ادعا شد این رفتار وحشیانه بخاطر مسئله حجاب بوده است.
و بعد امروز فراجا بدون اشاره به علت بازداشت این زن پیام صادر کرده است که پلیس خاطی را بازداشت کرده است.

علت بازداشت حتی اگر اتهام قتل هم باشد چنین رفتار وحشیانه ای از مجری نظم غیر قانونی است چرا که جرم این زن هنوز ثابت نشده و مجازاتش هم تعیین نشده است.

نیروی انتظامی در کنار وظایف اخیر خود که هنوز مشخص نیست بر اساس متن کدام قانون صورت می‌گیرد، نظارتش را بر عملکرد مستخدمینش افزایش دهد.

متن پیام فراجا:
https://hottg.com/Khabar_Fouri/379074

@EveDaughters
@kherad_Jensi
سیلی به صورت زنان و مردان با شرف

این گشت ارشاد است یا گشت اضلال؟

✍️عمادالدین باقی
با دیدن فیلم سیلی های پیاپی یک مامور به زنی بدون روسری که به اینسو و آنسو پرتاب می شد، حالم خراب شد.(به همین خاطر در کانال تلگرام از بازنشر این ویدئوی ناراحت کننده، خودداری می‌کنم). این سیلی بر صورت همه زنان و مردان باشرف ایران است.
مسئولان کشور یک لحظه تصور کنند اگر همسر و دختر و خواهر خودشان چنین بی‌شرمانه مورد ضرب و شتم قرار می‌گرفت باز هم بی‌غیرتی به خرج می‌دادند؟
آیت الله خمینی در چند سخنرانی این مطلب را تکرار کرد که از نظر دینی کسی که مرتکب قتل شده و حکم اعدام برایش صادر شده باشد، در مسیر اجرا اگر به او فقط توهین لفظی هم کردند باید اجرای حکم متوقف شود و توهین کننده قصاص شود( البته حالا عده‌ای کج فهم هم پیدا می‌شوند و اصل حرف را رها می‌کنند و به این می‌چسبند که اصلا دین یا آقای خمینی خودش که بود و چه کرد!). وقتی در همان فقه سنتی مورد نظر خودتان هم چنین رفتاری با یک‌ قاتل و‌ محکوم به قصاص، جرم است، چطور به یک شهروند چنین اهانتی روا می‌شود؟ همین که یک مرد نامحرم، زنی را اینگونه ‌وحشیانه مورد ضرب و شتم قرار می‌دهد نشان می‌دهد ادعای شرع و اخلاق و عفاف، دروغی بیش نیست.
این گشت ارشاد است یا گشت اضلال؟ مطمئنم که از نظر بخشی از خود ماموران این مجموعه هم این رفتارها نفرت انگیز است. مسئولان خودشان می‌دانند که این تصویر، جزو حوادثی است که فقط به صورت اتفاقی شکار می‌شوند و در طول این سال‌ها چندین مورد از همین اتفاقات شکار شده، نشان دهنده ابعاد آن است.

آیا نشانه سیستماتیک بودن آن نیست؟ آیا عمق فاجعه را بیان نمی‌کند؟ اگر با موارد قبلی برخورد قاطع می‌شد آیا باز هم شاهد تکرارش در این حد بودیم؟ آیا می‌توان این عدم برخورد قاطع را با مسامحه توجیه کرد؟ شماره پلاک ماشین کاملا مشخص است و به کمتر از مجازات این شخص در ملا عام(برای اثبات عدم تبانی پشت پرده) نمی‌توان رضایت داد.
ماجرای جورج فلوید را یادتان هست؟ اگر چنین اتفاقی در آمریکا بیفتد تا یک هفته تلویزیون و بعد خطبای جمعه موضوع را رها نمی‌کنند اما برای این رفتار با یک هموطن کک شان هم نمی‌گزد و فقط اگر در شبکه‌های اجتماعی پیچید یک واکنش بی خاصیت نشان می دهند و اگر نبودند این شبکه های اجتماعی همین واکنش بی فایده هم رخ نمی داد.

اگر چند کلمه در فضای مجازی، مصداق تبلیغ علیه نظام و مستوجب دادگاه و بازداشت است، چرا بر این اعمالی که میلیون‌ها برابر تبلیغ علیه نظام بودنش موثرتر و عریان‌تر است چشم پوشی می‌شود؟ چرا همین تسامح را با آنان که به خاطر سخنانشان در زندان هستند به کار نمی‌بندید؟

اگر به حقوق و قانون و حقوق بشر هم اعتقاد ندارید لااقل به خاطر ضربه‌ای که به آبرو و حیثیت دین و نظام خودتان وارد می‌شود اینطور بی‌تفاوت نباشید.

@kherad_Jensi
🔻علی مجتهدزاده:

با توجه به تکرار و تعدد رفتارهای خشونت‌آمیز از سوی عوامل ‎گشت ارشاد در قبال شهروندان نمیتوان اقدامات ماموران را صرفا خطای فردی دانست وبا تنبیه و تعلیق یک یا چند مامور قضیه را فیصله داد.

ادامه این رفتارها می‌تواند  جامعه را به سمت تقابل خشونت آمیز متقابل شهروندان و پلیس سوق دهد.

@kherad_Jensi
چه کردید آقایان!؟
چه می‌کنید حضرات؟!

۲۳ اردیبهشت. خبر ۲:۳۰ گزارشی کار کرد در نقد بی‌حجابی. دقت کنید «بی‌حجابی!»
برای اثبات همراهی مردم هم با کسانی مصاحبه کرد که حجابشان شبیه مرحوم «مهسا امینی» بود! همین.
گویا هیچ توجهی هم به نگرانی ها نیست، هیچ!

@kherad_Jensi
واکنش سرکار خانم شهیندخت مولاوردی به برخوردهای قهرآمیز به بهانه حجاب:

به کدام مذهب است این؟که با سیلی بر صورت زنان و برهنه کردنشان در ملاعام، روسری به سرشان کنند؟در باورتان کدام به پوشاندن ارجحیت دارد؟در باورهایمان مگر بالاتر از قرآن داریم؟

چرا دایه های مهربان تر از مادر؟!

@kherad_Jensi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اقتصاد روسپیگری!

یاسرعرب

پرسیده‌ایم آیا فقط مسائل اقتصادی باعث تن‌فروشی می‌شود؟ پاسخ‌های مطرح شده نوعا نشان از آگاهی پیش رونده و بارقه‌هایی از فهم چند ضلعی در ذهنیت عموم دارد و این مبارک است.

مایل بودم چند خطی راجع به انواع تن فروشی و مردم شناسی روسپیگری تقدیم کنم و حتی پای مباحث تاريخی چون《نذر و تقدیم تن》را به میان بکشم که فعلا از آن صرف نظر می‌کنم.

نکته دارای ارزش افزوده اینکه؛ نه تنها اقتصاد یکی از دلایل مهم گرایش به تن فروشی است بلکه خود همین دلیل هم به سطوح متکثری تقسیم می‌شود.

در حوزه اقتصادی از تن فروشی《وعده‌ای》تا《مبتدی》یا《حرفه‌ای》از روسپیگری 《معیشتی》تا《سرمایه ساز》یا《فردی》یا《شبکه‌ای》را می‌توان ملاحظه کرد.

فهم تفاوت فاحش قیمت روسپیان معتاد و یا حاشیه نشين با تن فروشان مناطق بالا کار سختی نیست.
کار سخت فهمیدنِ فهم متکثر روسپیان از مفهوم اقتصاد است. (بله پیچیده شد!)

حال وقتی فقط در حوزه روسپیگری و فقط در بخش اقتصاد با چنین فرایندهای چندلایه مواجه هستیم می‌توان ساده انگارانه برای پدیده‌های درهم تنیده زیست جنسی (که از تاریخ تا عرف و حقوق و اقتصاد نیز در آن دخیل است) نسخه پیچید؟
@kherad_Jensi
🔺 نسخ تنبیه بدنی زن 🔺

نفیسه مرادی

🔸یکی از موارد چالش برانگیز و پر بحث پیرامون روابط زن و شوهر، موضوع «ضرب» زن یا همان «تنبیه بدنی» است که در آیه 34 سوره نسا، بدان اشاره شده است.

🔹در این آیه راهکارهایی به مردی که از نشوز همسر خود می ترسد، ارائه شده است:

اول: فَعِظُوهُنَّ ؛ نصیحت کردن
دوم:وَ اهْجُرُوهُنَّ فىِ الْمَضَاجِعِ؛ دوری کردن از زن در بستر
سوم: وَ اضْرِبُوهُن؛ تنبیه کردن

🔸در روایات چارچوبی برای تنبیه بیان شده و آن زدن زن با چوب مسواک است، بدون اینکه سیاه یا قرمز شود، یا منجر به جراحت و شکستگی گردد که از آن با عنوان «ضرب غیر مبرح» یاد می شود.

🔹 اما سوال این است آیا واقعا تنبیه بدنی زن ناشزه از منظر قرآن، حتی با رعایت تمام شرایط گفته شده در روایات و کتب فقهی، هدف اصلی قرآن بوده و در عصر حاضر مجاز است؟

🔸 قبل از پاسخ به سوال فوق باید به نکته ای توجه شود و آن این است که احکام اسلام دوگونه هستند: تاسیسی و امضایی.

احکام تاسیسی آن دسته از احکامی هستند که «از طرف شارع جعل و صادر شده و سابقه‌اى در عرف و در بين عقلا نداشته‌اند».

اما احکام امضایی «امور اعتبارى هستند كه عرف و عقلا آن‌ها را اعتبار كرده‌اند، همانند ملكيت و زوجيت و ديگر منشآت عقود و ايقاعات. اين امور اعتبارى (اعتبارات قانون) قبل از شريعت هم در جامعه انسانى وجود داشته‌اند و نظام اجتماعى و اقتصادى جامعه مبتنى بر آن‌ها است و شارع مقدس اسلام نيز آن‌ها را امضا و تأييد كرده است»1.

🔹واقعیت آن است که دین هرگز به دنبال تغییر یکباره و دگرگونی سریع شیوه و سبک زندگی انسان ها نبوده، بلکه درصدد اصلاح آن بوده است. لذا برخی از امور عرفی جامعه را امضا نموده است. «احكام امضايى همواره چنين نيست كه به علت مطلوب و پسنديده بودن، مورد امضا و تأييد شارع قرار گرفته باشند، بلكه اين احكام در واقع بر دو قسمند: قسم اول را مى‌توان «احكام امضايى مطلوب» و قسم دوم را «احكام امضايى تحميلى» ناميد. قسم دوم آن‌هايى هستند كه نه به خاطر موجه و مطلوب بودن كه به خاطر رواج و شيوع در عرف و وجود محذورات اجتماعى در مخالفت با آن‌ها، مورد امضا قرار گرفته‌اند و در حقيقت، پذيرش اين دسته از احكام بر شريعت تحميل شده است، در حالى كه قسم اول چنين نيستند، بلكه به خاطر عقلايى، منطقى و موجه بودن مورد تأييد شرع قرار گرفته‌اند... نتيجه اين برداشت اين است كه اگر اين احكام در بستر زمان رواج عرفى خود را از دست بدهند و متروك گردند، بى‌گمان حكم شرع تغيير خواهد يافت».

🔸متاسفانه تنبیه بدنی زنان امر رایجی در میان تمام فرهنگ ها و ملل بوده و هست، و مردان به هر بهانه ای زنان را می زدند و می زنند، با مراجعه به قرآن در می یابیم که اولا تنبیه صرفا به ناشزه بودن زن محدود شده و مرد حق ندارد در شرایط دیگری زن خود را بزند.
ثانیا برای سر به راه نمودن زن ناشزه هم دو راهکار قبل از «ضرب» قرار داده و تنبیه در صورتی بیان شده که دو راه قبلی جواب ندهد.
ثالثا روایات تنبیه را صرفا به «زدن با چوب مسواک» بدون هیچ عارضه ای محدود نموده اند.

🔹همه این ها حاکی از آن است که رویکرد دین «حذف تنبیه بدنی زن» است، اما به دلیل شرایط عرفی حاکم بر عصر نزول این روش تادیبی را به صورت تحمیلی امضا نموده است. همانطور که در گذشته والدین برای تربیت فرزندانشان از زدن و تنبیه ایشان استفاده می کردند، اما امروزه این عمل مذموم و به دور از روش های تربیتی نوین است، لذا «تنبیه بدنی زن» نیز امروزه به شدت مذموم و به دور از عقل جمعی است، و بحث بر سر «ضرب زن ناشزه» توسط شوهر منتفی و به قول آیت الله معرفت دچار «نسخ تمهیدی» شده است.

پیامبر صلی الله علیه و آله:
تعجب می‌کنم از مردی که همسرش را کتک می‌زند در صورتی که خودش در کتک خوردن سزاوارتر از همسرش می‌باشد.2

_______
1.سید مصطفی محقق داماد، قواعد فقه: بخش مدنی (مالکیت - مسئولیت)، تهران: مرکز نشر علوم اسلامی، چاپ سیزدهم، ۱۳۸۵، ص ۶.

2. بحارالأنوار، ج 103، ص 249


@female_Interpretation
@kherad_Jensi
مرتضی کیا:

طرح نور هم جواب نداد؛ احتمالا چاره‌اندیشی بعدی مُتَحَجِّران، زنده به گور کردن زنان و دختران باشد.

‏حالا که عقلانیّت به‌کار نمی‌آید، چرا از تمام ظرفیّت‌های جاهلیّت استفاده نشود؟!

@kherad_Jensi
✳️ سربازان انقلابی رضاخان
🔹 در طول سال هایی که کار سیاسی اجتماعی کرده‌ام، صدها پیام با این مضمون از زنان و دختران محجبه دریافت کرده‌ام. زنان و دخترانی که سال به سال بیشتر در سختی حفظ حجاب گرفتار میشوند.
بسیاری از آنها که شاید عددشان به میلیون ها برسد، بخاطر فشار اجتماعی و حس ناامنی ناشی از سیاست حکومت، چادر را کنار گذاشته و به پوشش هایی چون عبا رو آورده اند.
بنظرم اولین قربانی خاموش سیاست اجباری حجاب در ج. اسلامی این طیف زنان بوده‌اند، منتها بخاطر پیش داوری که نسبت به آنان وجود دارد و انان را مدافع سیاسی حکومت میدانند، کمتر کسی پای سخنان آنان نشسته و حرف ها و درد دل های آنان را شنیده.
🔹 در حقیقت می توان گفت سیاست حجاب اجباری با قوای قهریه، بیش از آنکه دختران کم حجاب را معتقد کرده باشد، چادر را از سر زن و دختران چادری کشیده و با منکر کردن معروف حجاب، آنان را در معرض تهدید امنیتی و تحدید عقیدتی قرار داده.
🔹آنچه پروژه ناتمام رضا خان نامیده می شود به نحوی عجیب و موفق توسط حکومت اسلامی عملیاتی شده است و میرود تا بنیادهای اساسی مذهب و نفوذ تاریخی روحانیت را به نابودی بکشاند.
#سلمان_کدیور
@Falaakhon
@kherad_Jensi
به مناسبت روز جهانی خانواده: خانواده شکننده و نسل له شده
فاطمه موسوی ویایه- دکترای جامعه‌شناسی

▪️کلمه نسل اشاره به گروه بزرگی از افراد دارد که در یک دوره زمانی مشخص زندگی کرده و شرایط تاریخی و اجتماعی مشابهی را تجربه می‌کنند. وقتی کلمه نسل را می‌شنویم به یاد نسل سوخته یا نسل زد می‌افتیم اما از آنها مهم‌تر نسل «ساندویچ شده» است، در حال حاضر نسل ساندویچ شده بخش بزرگی از متولدین دهه شصت هستند که با همه مشکلات و کمبودهای حاصل از بمب جمعیت آن دهه سر کردند، مدارس شلوغ، رقابت نفس‌گیر کنکور، کمبودهای خوابگاه و دانشگاه، مصائب یافتن شغل و درآمد، ازدواج و هزینه‌هایش را تحمل کردند و پس از چهل سالگی با معضل جدیدی روبرو شده‌اند: پیری والدین.

▪️این نسل با حجم زیادی از مسئولیت‌ها و فشارهای زندگی روزمره سروکار دارد، گذشته از اشتغال و کسب درآمد و مدیریت زندگی مشترک، از یک سو باید فرزندان خود را بزرگ کنند که هنوز در حال تحصیل در مدرسه هستند یا مشکلات نوجوانی را پشت سر می‌گذارند و از سوی دیگر باید مراقب والدین بالای ۶۵ سال خود باشند که با پیری و بیماری دست به گریبان هستند و به حمایت فرزندان میانسال خود نیاز دارند. هر کدام از این وظایف توجه، صرف وقت، برنامه‌ریزی و هزینه مادی دارند و مدیریت توقعات گوناگون دیگران با استرس و فشارهای روانی همراه است، در واقع این نسل میان دو نسل بالا و پایین خود گیر افتاده و ساندویچ شده است. مردان بیشتر تمایل دارند به تامین هزینه اکتفا کنند و بار اصلی وظیفه مراقبت از فرزندان و والدین سالمند بر دوش زنان است.

▪️نسل ساندویچ شده در هر دوره وجود دارد اما شرایط امروز کشور باعث شده تجربه نسل ساندویچ شده امروز با گذشته تفاوت داشته باشد، والدین این نسل، نسبت به والدین خود عمر طولانی‌تری دارند، استانداردهای سلامت بالاتر رفته‌اند و به دلایل متعدد چون مهاجرت یا بی‌اعتنایی تعدادی از فرزندان، بار نگهداری از والدین بر دوش تعداد افراد کمتری قرار دارد. نسل سالمند امروز برای روزگار پیری خود برنامه‌ای نداشته، نمی‌داند چگونه دایره ارتباط و تعامل با افرادی جز خانواده را حفظ کند. درصد قابل توجهی از نسل سالمند امروز با مشکلات جسمی/حرکتی یا بیماری زمینه‌ای دست به گریبان است زیرا در سال‌های جوانی و میانسالی خود اهل ورزش نبوده و رژیم سالم غذایی نداشته، تعدادی از آنان امروزه نیز نمی‌پذیرند عادات غذایی مضر خود را تغییر داده و مصرف قند و چربی را کنار بگذارند، با آزمایش‌ها و روش‌های تشخیصی پزشکی مدرن و مصرف دارو راحت نیستند و گاه در برابر پروسه درمان مقاومت می‌کنند و یا به طب سنتی متوسل می‌شوند.

▪️از سوی دیگر نسل ساندویچ شده با وسواس بسیار به تربیت فرزندانش می‌پردازد، پرورش عزت نفس و خلاقیت در فرزند، مدارس خوب، رسیدگی به تکالیف، کلاس‌های فوق‌برنامه موسیقی، ورزش و زبان، امکانات رفاهی و ... این نسل در مقام پدر و مادر می‌کوشد اشتباهات والدینش در فرزندپروری مستبدانه را تکرار نکند، حمایت‌گر، مهربان ولی قاطع باشد. فرزندش که به نسل زد تعلق دارد، با فضای مجازی بزرگ شده و توقعات و انتظاراتش بسیار است. نسل ساندویچ‌شده باید شرایط زندگی‌یی را فراهم سازد که خودش در کودکی از آن بهره‌مند نبوده. باید از شیوه تربیتی‌ استفاده کند که تجربه نکرده و یاد نگرفته. باید بخواند، بیاموزد و تمرین کند تا به جای توسل به شیوه‌های قدیمی تنبیه و تحقیر والدینش، بهزیستی فرزندانش را مطابق استانداردهای امروزی فراهم کند.

▪️بعضی میانسالان به طنز می‌گویند زمانی که بچه بوده‌اند گل هندوانه سهم پدر بوده و حالا که به پدری رسیده‌اند استانداردها عوض شده و باید گل هندوانه را در بشقاب فرزندشان بگذارند. این بی‌عدالتی نسلی ناشی از تغییرات سریع اجتماعی است اما این نسل در سال‌های اخیر با مشکل بسیار بزرگتری روبرو شده؛ تورم، بیکاری و رکود اقتصادی بر بار این نسل افزوده و آنها را فرسوده ساخته. هزینه زندگی مانند قیمت مسکن و مواد غذایی بالا رفته، هزینه آموزش فرزندان صعودی شده و با مشکلات سیستم سلامت و کاهش سهم بیمه‌ها، بار نگهداری و درمان والدین سالمند نیز کمرشکن است. اگر در هر دوره‌ای بخشی از گروه سنی میانسال را نسل ساندویچ شده می‌نامند، نسل ساندویچ شده امروز زیر بار فشار اقتصادی و اجتماعی، له شده است. خانواده در ایران هر روز بیشتر از دیروز در معرض آسیب است و هیچ چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای پیدا نیست.

@women_socialproblems
@kherad_Jensi
مسئله حجاب در کاریکاتور مجله باباشمل

✍️علی مرادی مراغه ای

رضاشاه پس از بازگشت از ترکیه، به نخست وزیر(ﺟﻢ) گفته بود:
«ﭼﺎﻗﭽﻮرﻫﺎ را ﭼﻄﻮر می شود از ﺑﻴﻦ ﺑﺮد؟ دو ﺳﺎل اﺳﺖ ﻓﻜﺮ ﻣﺮا ﻣﺸﻐﻮل ﺳﺎﺧﺘﻪ؛ در ترکیه زنها را دﻳﺪم ﻛﻪ ﭘﻴﭽﻪ و ﺣﺠﺎب را دور اﻧﺪاﺧﺘﻪ و دوشادوش ﻣﺮدﻫﺎ ﻛﺎر می کنند، ﻫﺮ ﭼﻪ زن ﭼﺎدری ﺑﻮد ﺑﺪم آﻣﺪه...»
او برای برداشتن، متوسل به زور شد اما با سرنگونی اش، جامعه دوباره به حجاب برگشت، در رستورانها می نوشتند:
ورود بی حجابها ممنوع..

مجله طنز آمیز باباشمل که خود مخالف حجاب بوده به موضوع بازگشت جامعه ایرانی به حجاب پس از سقوط رضاشاه، عکس العمل نشان داده و در شماره 144 مورخه 1324در کاریکاتوری یک زن و مرد آفریقایی را کشیده و مرد آفریقایی، روزنامه ای از کشور ایران در دست دارد که زنان را با چادر و روبند نشان می دهد

مرد آفریقایی خطاب به زن اش می گوید:
اگر سر به سرم بگذاری تو را به ایران می فرستم تا روزگارت را سیاه کنند!

به نظر می رسد اقدام قهری از بالا برای برداشتن حجاب یا تحمیل آن در درازمدت موفقیت آمیز نبوده است

در دنیای جدید تنوع را باید پذیرفت چه در فکر و اندیشه چه در نوع لباس
@kherad_Jensi
بانکی پور:

🔹 لایحه حجاب گنجینه‌ای از جواهرات است

🔹 اگر ضربه‌هایی که در دو سال اخیر در زمینه حجاب خوردیم مقدمه‌ای بود که این لایحه تصویب شود، بازی را بردیم!
انتخاب

@kherad_Jensi
HTML Embed Code:
2024/05/18 08:56:06
Back to Top