TG Telegram Group Link
Channel: انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات
Back to Bottom
#انجمن_ایرانی_مطالعات_فرهنگی_و_ارتباطات به مناسبت هفته جهانی ارتباطات و روابط‌عمومی برگزار می‌کند:
 
🔸روزنامه‌نگاری محلی در ایران: صدای استان‌ها🔸

سخنران افتتاحیه:
دکتر هادی خانیکی

دبیر نشست:
دکتر عباس قنبری باغستان

سخنرانان:
ابراهیم افتخار (خوزستان)
احسان مکتبی (گلستان)
غلامرضا بنی اسدی (مشهد)
محمد علی قاسم زاده بافقی (یزد)
مراد طاهر نیا (همدان،ملایر)
زکیه سلیمی زرندی (کرمان)
فیص الله پیری (کرمانشاه)

زمان:
چهارشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۳، ساعت ۱۳:۳۰ الی ۱۶:۳۰

لینک ورود به جلسه:

https://www.skyroom.online/ch/irancsca/office

🆔
@irancsca
📢 اطلاعیه:

به اطلاع می رساند نشست 《روزنامه نگاری محلی در ایران: صدای استان ها》لغو  ( به دلیل تعطیل رسمی روز چهارشنبه)  و به  روز شنبه ۵ خرداد۱۴۰۳، ساعت ۱۳:۳۰  الی ۱۶:۳۰  موکول شد.
.
#انجمن_ایرانی_مطالعات_فرهنگی_و_ارتباطات به مناسب هفته جهانی ارتباطات و روابط عمومی برگزار می کند:
 
🔸️روزنامه نگاری محلی در ایران: صدای استان ها🔸️

سخنران افتتاحیه:
دکتر هادی خانیکی

دبیر نشست:
دکتر عباس قنبری باغستان

سخنرانان:
ابراهیم افتخار( خوزستان)
احسان مکتبی ( گلستان)
غلامرضا بنی اسدی (مشهد)
محمد علی قاسم زاده بافقی ( یزد)
مراد طاهر نیا (همدان،ملایر)
زکیه سلیمی زرندی ( کرمان)
فیص الله پیری ( کردستان)

زمان:
شنبه ۵ خرداد ۱۴۰۳، ساعت ۱۳/۳۰ الی ۱۶/۳۰

لینک ورود به جلسه:

https://www.skyroom.online/ch/irancsca/office

🆔
@irancsca
درگذشت ناگهانی و ناباورانه دکتر سید وحید عقیلی، روزنامه نگار، محقق و استاد علوم ارتباطات ضایعه‌ای سنگین برای جامعه علمی، فرهنگی و حرفه‌ای کشور است. انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات که افتخار داشت تا دو دوره از عضویت و حضور موثر او در هیات مدیره  برخوردار باشد، تلخی این فقدان فراموش‌نشدنی را بیشتر حس می‌کند.
دکتر عقیلی اندیشه‌ورزی شکیبا و معلمی توانا و محققی راه‌گشا بود که با نیک‌خویی و گشاده‌رویی و گشوده‌رایی در همه جا راه می‌گشود و فرصت می‌آفرید و انجمن و اعضای آن نیز  همواره از این توانش ارتباطی او بهره‌مند بودند.
انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات این سوگ بزرگ را به همسر داغ‌دار و فرزندان بزرگوار و بستگان محترم این فرزانه فروتن و استادان و محققان گرانقدر و دانشجویان و روزنامه نگاران درد آشنا صمیمانه  تسلیت می‌گوید.
 
هیات مدیره انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات
۶ خرداد ۱۴۰۳

https://irancsca.ir/2024/05/16063/
آگهی دعوت به مجمع عمومی عادی سالیانه انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات
بدینوسیله از تمامی اعضا پیوسته انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات، به شماره ثبت ۱۸۷۳۱ و شناسه ملی ۱۰۱۰۰۶۳۶۶۵۰ دعوت می­شود در مجمع عمومی عادی سالیانه که روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۳/۲۳، ساعت ۱۵ الی ۱۷ در محل تهران، میدان توحید، خیابان نصرت غربی،پلاک۵۶، طبقه دوم برگزار می­شود، حضور بهم رسانند.
دستور جلسه مجمع عمومی عادی سالیانه: انتخاب اعضای هیئت مدیره جدید و بازرسان

جهت  شرکت در مجمع عمومی عادی به لینک زیر مراجعه کنید:

https://irancsca.ir/2024/05/16070/

🆔 @irancsca
🔻 مست عشق با تغییرات ارزشی، فسیل با ناامیدی اجتماعی

✍️علی ربیعی

"قسمت اول"

چند روز پیش در فرصت پیش آمده، فیلم «مست عشق» را به تماشا نشستم. بعد از دیدن فیلم، میزان فروش فیلم و استقبال تماشاگران و تکمیل بودن ظرفیت سانس‌های آن در تمام زمان‌های اکران فیلم، توجه مرا به علت‌ پرفروش بودن دو فیلم اخیر اما در دو ژانر کاملا متفاوت جلب کرد. فارغ از  نقش بازیگران یا جلوه‌های ویژه و ... که عوامل معمول جذب مخاطب هستند چه عوامل دیگری، چنین موفقیتی را برای آنها رقم زده است؟
در کنار این بررسی، نگاهی داشتم به فیلم «فسیل» که یکی از رکوردداران فروش سینمای ایران در ژانر طنز و کمدی که حاوی نقد اجتماعی جدی نیز است. فیلم «فسیل» توانست در یک سال متمادی به اکران خود در سالن‌های سینما تداوم دهد و به فروشی تاریخی دست یابد. از این‌رو مناسب دیدم با نگاهی اجتماعی استقبال از این دوفیلم را بررسی کنم.

معتقدم هنر از جمله سینما، همواره نوعی نسبت با تحولات اجتماعی و نیازهای جامعه در هر دوره و با هر نسلی دارد. شعر، موسیقی، داستان و سایرهنرها هم متاثر از تحولات وتغییرات اجتماعی خلق می شوند وهم به نیازهای اجتماعی وحالات روحی جامعه پاسخ می دهند. اما فیلم و سینما که پدیده‌ای مدرن و نسبتا معاصر محسوب می‌شود، نسبتی وسیع‌تر با تحولات و تغییرات اجتماعی پیداکرده‌اند.

نگاه کنیم به تاریخ سینمای ایران؛ من برخلاف افرادی که بین سینمای موسوم به فیلمفارسی به تعبیر زنده‌یاد «هوشنگ کاووسی» و فیلم‌های موج نو با ارزش‌گذاری متفاوت تفکیک جایگاه درهنرسینما قائل می‌شوند، معتقدم هر دو نوع این فیلم‌ها، ارزش خاص خود را داشته و این ارزش نوعی پاسخ به نیاز اجتماعی دوره خود را در بر داشته است. دوره‌ای که مهاجرین نسل اول با کوله‌باری از امید و آرزو پس از صنعتی شدن اولیه از روستاها به تهران و دیگر شهرهای بزرگ  آمده اند و بخشی اعظمی از جمعیت این شهرها را تشکیل می‌دهند، -به خصوص در تهران- تضادهای طبقاتی کاملا ملموس و مشخص راتجربه می کنند،هرچند به یک رفاه نسبی در مقایسه با روستا دست یافته‌اند اما خسته از مناسبات شهری وسرخوردگی ها با آرزوها زندگی می‌گذرانند، این افراد در پایان هفته و خسته از کار سخت، به دنبال شادی، نشاط هستند.تغییرخواهی به خصوص، تغییر طبقه و موقعیت اجتماعی رادر سر می پرورانند . لذا این افراد، گرایش به فیلم‌هایی که بازیگری روستایی موفق در آن ایفای نقش می‌کند یا فیلم هایی که قهرمانان آن متعلق به طبقات پایین اجتماعی هستند و می توانند جابجایی طبقاتی داشته باشند،(تغییر طبقه با یک عشق مضمون بسیاری فیلم هاهست) به چشم می‌خورد. یعنی دقیقا «فیلمفارسی» دهه سی و چهل نوعی پاسخ دادن به نیاز اجتماعی است.
با نزدیک شدن به دهه پنجاه، جامعه تحصیل‌کرده، دانشگاهی و روشنفکری ایران قوی‌تر می‌شود و طبقه متوسط گسترده تر از قیل شکل می‌گیرد. در این دوره فیلم‌های موج جدید و روشنفکری و همچنین اعتراضی را شاهد هستیم. بخش اعظمی از فیلم‌های اعتراضی همچون «خاک»، «گوزن‌ها» و بسیاری از فیلم‌هایی دیگر که با هنرنمایی افرادی چون کیمیایی، شهید ثالث، مهرجویی، تقوایی و.... به اکران درآمدند نوعی پاسخ به نیاز تغییرخواهی بوده‌اند.

با  همین قاعده می‌توان استقبال از  دو فیلم یاد شده «فسیل» و «مست عشق» در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ را تبیین کرد. به اعتقاد من، علت گرایش به «فسیل» و گیشه پررونق فیلم‌های طنز به نوعی نیاز و واکنش به زندگی با ناامنی روانی مداوم، تلاش‌هایی که به ثمر نمی‌رسند، افراد درمعرض هجوم اخبار منفی (که مواجهه با آن لحظه‌ای شده است) و در ناامیدی از حال وآینده قرار داشتن، باز می‌گردد.

من فکر می‌کنم حداقل در شش دهه اخیر جامعه ایران، هیچ‌گاه فضای ناامید کننده و منفی‌ای که در این چندسال، بر جامعه حاکم است و انگاره‌ای عمومی را رقم زده است،تااین اندازه وجود نداشته است. مردم مایوسی که به دنبال شادی و خوشحالی هستند و جامعه‌ای که شاخص‌های شادی در آن به شدت پایین آمده، به دنبال برآوردن حداقل‌های این نیاز خود، از طریق سینما و  با دیدن فیلم‌های طنز در صدد پر کردن این خلاها است؛ خصوصا این فیلم که نوعی نقد اجتماعی و اعتراض به اجبار پذیرش نقش‌ در شرایط تغییریافته است، بنابراین بخش عمده‌ای از فروش بالای فیلم‌های طنز با نیاز و مسئله اجتماعی ناامنی روانی، جامعه غیرشاداب و حال بد جامعه قابل تفسیر است.
@alirabiei_ir
🔻 مست عشق با تغییرات ارزشی، فسیل با ناامیدی اجتماعی

✍️علی ربیعی

"قسمت دوم"

«مست عشق» نیز به نظر من پیرو همین قاعده است. تماشاگران این فیلم، متفاوت‌تر از تماشاگران فیلم‌های طنز هستند. درست مثل دهه چهل و پنجاه که تفکیک مخاطبان از طبقات پایین اجتماعی و مخاطبان روشنفکری تغییرخواه به دو نوع استقبال فیلم فارسی و فیلم های موج نو منجر شده بود، در میان مخاطبان «مست عشق» نیز  نوعی آرامش جویی و گریز از فرهنگ دیکته شده مسلط را میتوان مشاهده کرد. «مست عشق» حکایت از جامعه‌ای دارد که می‌خواهد از سیاست‌زدگی دوری کند.

از مخاطبان این فیلم، می‌توان انتخاب دین عشق و عرفان در برابر دین تکلیف را  دریافت کرد. استقبال از «مست عشق» نمیتواند از تغییرات ارزشی در ایران -همانند ارزشهای جهانی- در بروز نوعی معنویت گرایی جدید به خصوص در میان نسل های جدید دور باشد. وقتی در جامعه برداشت متفاوتی از ارزشهای دینی، معنوی و مناسک و نوعی گریز از تعاریف متداول از دین اتفاق می افتد، اما اعتقاد به خداوند و ارزشهای بنیادین همچنان در قبال ظواهر در وجودشان جاریست.

علاوه بر این موارد، در تحقیقی که در تحلیل گرایش به فیلم‌های ضعیف ترک در بین ایرانیان در چند سال اخیر داشتم به این یافته نیز رسیدم که برخی افراد بدون توجه به محتوای فیلم، پس زمینه‌هایی با هارمونی‌های رنگی جذاب، توجه به موارد زیباشناختی و به دور از تنش‌های سیاسی را عامل جذب به این‌گونه فیلم‌ها دانسته‌ و این موارد را به عنوان علل عدم تمایل به تماشای سیمای ملی عنوان می‌کردند.

من در این یادداشت، ادعای یک تبیین جامع و  کامل از علل پرفروش شدن گیشه دو فیلم یاد شده ندارم اما معتقدم وجوهی از واقعیت‌های ایران امروز مانند شرایط نامناسب اقتصادی، سقوط به طبقات پایین اجتماعی و یاس از افق های بهتر وازسویی تحمیل‌ها وفشارهای فرهنگی در قالب ارزش‌های رسمی، باخوانش‌های تنگ از دین و خستگی ناشی از مناسک های رسمی ،می‌تواند بخشی از علل استقبال مخاطب ها وتماشا‌گران را تبیین نماید.
@alirabiei_ir
آگهی دعوت به مجمع عمومی عادی سالیانه انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات
بدینوسیله از تمامی اعضا پیوسته انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات، به شماره ثبت ۱۸۷۳۱ و شناسه ملی ۱۰۱۰۰۶۳۶۶۵۰ دعوت می­شود در مجمع عمومی عادی سالیانه که روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۳/۲۳، ساعت ۱۵ الی ۱۷ در محل تهران، میدان توحید، خیابان نصرت غربی،پلاک۵۶، طبقه دوم برگزار می­شود، حضور بهم رسانند.
دستور جلسه مجمع عمومی عادی سالیانه: انتخاب اعضای هیئت مدیره جدید و بازرسان

جهت  شرکت در مجمع عمومی عادی و جزییات بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید:

https://irancsca.ir/2024/05/16070/

🆔 @irancsca
 
با سلام و احترام؛

به اطلاع اعضای محترم انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی وارتباطات می‌رساند، مجمع عمومی سالیانه انجمن برای انتخاب اعضای هیأت مدیره جدید و بازرسان، روز چهارشنبه مورخ ۲۳ خرداد ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۵ الی ۱۷ برگزار می‌شود.
با توجه به اینکه رای‌گیری با نرم‌افزار الکترونیک  یک روز قبل‌تر در تاریخ ۲۲ خرداد صورت می‌گیرد، از اعضای محترم پیوسته که تاکنون عضویت خود را تمدید نکرده‌اند درخواست می‌شود حداکثر تا ساعت ۲۴ یکشنبه ۲۰ خردادماه نسبت به تمدید عضویت از طریق  پرداخت به شماره کارت ۱۶۰۶-۰۱۹۲-۸۳۷۰-۵۸۵۹ به نام انجمن ايرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات و ارسال رسید پرداخت آن به همراه مشخصات خود  به شماره تلگرام ۰۹۳۸۶۵۶۰۳۵۴ اقدام فرمایند.

طبق مصوبه کمیسیون انجمن­‌های علمی تنها افراد دارای عضویت معتبر حق رای دارند. عدم تمدید عضویت تا تاریخ ذکر شده (۲۰ خرداد) باعث می‌شود افراد نتوانند در رای‌گیری شرکت کنند.
 
دبیرخانه انجمن  ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات
نامزدهای_انتخابات_انجمن_ایرانی_مطالعات_فرهنگی_و_ارتباطات.pdf
342.7 KB
🔴نامزدهای هیات مدیره انجمن 1403 . اصلی).pdf

☑️بدینوسیله به اطلاع اعضای محترم #انجمن_ایرانی_مطالعات_فرهنگی_و_ارتباطات می‌رساند انتخابات انجمن برای گزینش اعضای هیات مدیره  و بازرس جدید انجمن روز سه شنبه مورخ ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ به صورت مجازی برگزار خواهد شد. اعضای انجمن که تا روز یکشنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ عضویت خود را تمدید و حق عضویت را پرداخت کرده باشند امکان شرکت در انتخابات را دارند.
همچنین از تمامی اعضا انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات، دعوت می­‌شود در مجمع عمومی عادی سالیانه که روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۳/۲۳، ساعت ۱۵ الی ۱۷ در محل تهران، میدان توحید، خیابان نصرت غربی، پلاک۵۶، طبقه دوم برگزار می­‌شود، حضور بهم رسانند.

☑️انتخاب اعضای جدید هیات مدیره به صورت مجازی و شرکت در مجمع عمومی عادی به صورت حضوری است.

☑️اسامی نامزدهای انتخابات هیات مدیره انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات در فایل پی دی اف ضمیمه شده قابل مشاهده است.
🆔 @irancsca
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴فیلم آموزشی نحوه شرکت در انتخابات هیات مدیره #انجمن_ایرانی_مطالعات_فرهنگی_و_ارتباطات

زمان شروع رای گیری :
سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۲ ظهر

زمان پایان رای گیری :
چهارشنبه ۲۳ خرداد ، ساعت ۱۲ ظهر

🆔 @irancsca
#انجمن_ایرانی_مطالعات_فرهنگی_و_ارتباطات برگزار میکند.

کار کودک؛ حقوق ، برنامه ریزی ، سیاست گذاری

( بهمراه برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه و نتیجه آرا انتخابات )

سخنرانان:
دکتر ارغوان فرزین معتمد
دکتر حسن محمد صادقیان
دکتر سمانه گلاب

زمان:چهارشنبه۲۳ خرداد ۱۴۰۳، ساعت ۱۶ الی ۱۷

مکان: میدان توحید،خیابان نصرت غربی، پلاک ۵۶، طبقه دوم

لینک ورود به جلسه:

https://www.skyroom.online/ch/irancsca/groups


🆔 @irancsca
اعضای جدید هیات مدیره و بازرسان انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات انتخاب شدند


مجمع عمومی عادی انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات ساعت 15 روز چهارشنبه 24 خرداد در محل دفتر انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری با حضور نماینده کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مشارکت حضوری و مجازی اعضای انجمن برگزار شد.

در این نشست ابتدا دکتر هادی خانیکی در پایان مسئولیت خود به‌عنوان هیات مدیره انجمن یاد دانشمند فروتن دکتر جعفر میلی منفرد عضو هیات مدیره انجمن اخلاق و محقق و استاد اخلاق‌مدار دکتر سید وحید عقیلی عضو فقید هیات مدیره انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات را گرامی داشت و پس از آن گزارش فعالیت‌ها و دستاوردهای دوره پیشین انجمن را ارائه داد.

بنا بر این گزارش انجمن موفق شده است در این دوره 19 گروه علمی-تخصصی و 10 دفتر استانی راه‌اندازی و 60 تفاهم‌نامه همکاری با نهادهای علمی، حرفه‌ای، مدنی و اجرایی را به مرحله اجرا در آورد. بنا بر ارزیابی‌های وزارت علوم طی این مدت انجمن در سه سال متوالی موفق به کسب رتبه الف و دریافت جایزه فارابی شده و فصلنامه علمی و پژوهشی آن نیز در رتبه الف قرار گرفته است.

خانیکی از همکاری‌های صمیمانه اعضای هیات مدیره قدیم، همکاران اجرایی دفتر، اعضای گروه‌های علمی-تخصصی و انجمن‌های همکار در حوزه علوم انسانی و اجتماعی در این دوره قدردانی کرد و مشارکت فعال اعضای انجمن در این مجمع و انتخابات و نیز نامزدی 18 تن از افراد شایسته و انگیزه‌مند را برای عضویت در هیات مدیره جدید نشانه رشد نهادی آن دانست.
ولی در پایان هم برای منتخبان و هم برای نامزدان و هم همه اعضای انجمن آرزوی توفیق و حضور موثر در فعالیت‌های آتی کرد تا به لطف خداوند این نهاد موثر در حوزه‌های پژوهش، آموزش و ترویج دانش و حرفه‌های مرتبط در زمینه‌های ارتباطات و مطالعات فرهنگی قوام و داوم و توسعه هر چه بیشتر داشته باشد.

پس از گزارش بازرس انجمن دکتر پدرام الوندی مبنی بر عدم تخلف هیات مدیره از وظایف قانونی، اجرایی و مالی، خانم مرادپور نماینده وزارت علوم تایید کمیسیون انجمن‌های علمی این وزارت را نسبت به فعالیت‌های برجسته انجمن و فریند قانونی برگزاری انتخابات اعلام کرد و سپس دکتر حسین میرزایی رئیس هیات نظارت بر برگزاری مجمع نتایج انتخابات جدید را به شرح زیر قرائت نمود:


🔹 اعضای اصلی هیات مدیره:

1- دکتر محمد مهدی مولایی
2- دکتر علی ربیعی
3- خانم دکتر بهارک محمودی
4- دکتر مسعود کوثری
5- دکتر عباس قنبری
6- دکتر منصور ساعی
7- خانم دکتر اعظم ده‌صوفیانی

🔹 اعضای علی‌البدل هیات مدیره:

8- دکتر حامد طاهری‌کیا
9- خانم مینا راستی

🔹 بازرس اصلی:

دکتر هادی خانیکی

🔹 بازرس علی‌البدل:

خانم فاطمه منتظری

متن خبر در وب‌سایت:
https://irancsca.ir/2024/06/16100

🆔 @irancsca
🔴 گزارش نشست
کار کودک؛ حقوق ، برنامه ریزی ، سیاست گذاری

سخنران:
دکتر ارغوان فرزین معتمد
موضوع: حقوق کودک و اصول کسب و کار

دوازدهم ژون روز جهانی مبارزه با کار کودک است. بر اساس تعریف یونیسف؛ کودک هر فرد زیز هجده سال را در بر می گیرد. با وجود این هر کاری که کودکان انجام می دهند الزاما از مصادیق کار کودک نیست. کار کردن نوجوانانی که در سن کار هستند و در شرایط حرفه ای با دریافت دستمزد و یا در شکل های کارآموزی و متناسب با شرایط سنی کار می کنند، مصداق کار کودک نیستند و حتی این نوع از کار در تعاریف بین المللی نیز بخشی از فرایند جامعه پذیری کودک و انتقال از فضای آموزش به فضای کار محسوب می شود.
انچه از مصادیق کار کودک است، به کار گیری مستقیم کودکان زیر حداقل سن قانونی کار( در کشورها از ۱۳ الی ۱۵ سال به بالا تعریف می شود) و بدون وجود شرایط قانونی از یک طرف و دوم اقدام یک کسب و کار در به کارگیری کودک توسط طرفینی است که از خدمات یا محصولات این بنگاه استفاده می کنند. و یا حتی ممکن است یک کسب و کار با شرکایی در ارتباط باشد که آنها در فرایند تولید محصولات یا تجارت آنها درگیر کار کودکان شوند.
جدای از بحث و تعریف کار کودک، یکی دیگر از حقوق مهم در مقابله با کار کودک مربوط به اصول کسب و کار است.
به عبارتی کسب و کارها باید اصول مرتبط با کار کودکان را رعایت کنند. این اصول منطبق با پیمان نامه شماره ۱۳۸ سازمان بین المللی کار و پیمان نامه ۱۸۲ در خصوص بدترین اشکال کار کودک و ماده ۳ پیمان نامه حقوق کودک است و توسط یونیسف و دو سازمان دیگر مستند شده است.
بر این اساس شرکت ها از دو منظر باید متعهد به رعایت حقوق کودکان باشند؛
از منظر حمایت از حقوق کودک و از منظر مسولیت های اجتماعی در محترم شمردن حقوق کودک
بدین ترتیب در اصول کسب و کار مبتنی بر حقوق کودک سه محور اصلی تعریف می شود:
حقوق کودک در محل کار
حقوق کودک در بازار
حقوق کودک و محیط زیست
در هر یک از محورهای مورد اشاره شاخصهایی برای حمایت از حقوق کودک معرفی شده است که کسب و کارها می بایست بدان متعهد باشند. به عنوان مثال در ذیل حقوق کودک در محیط کار مواردی نظیر حذف کار کودک، کار شایسته برای کارگران جوان، والدین و سرپرستان و ایمنی و محافظت از کودکان مطرح می شود.
همچنین ذیل حقوق کودک در حوزه بازار مواردی چون محصولات و خدمات ایمن برای کودکان و بازاریابی و تبلیغات مسولانه مطرح می شود‌ . همچنین دیل محور اجتماع و محیط زیست و حقوق کودکان مواردی چون تقویت تلاشهای جانعه و دولت ها در تحقق حقوق کودکان، مزاقبت از کودکان در شرایط اضطراری، حقوق کودکان در اقدامات و تمهیدات امنیتی و احترام به حقوق کودکان در رابطه با محیط زیست و تملک و کاربری اراضی مطرح می شود.
آنچه به عنوان حقوق کودک و اصول کسب و کار مطرح می شود، یکی از عوامل مهم در تامین حقوق کودکان از طریق رفتار بنگاه های اقتصادی است. به این منطور صروری است تا دولت سیاستگداری های تشویقی مبتنی بر حفظ حقوق کودک در حوزه کسب و کار را تدوین و زمینه های پیاده ستزی ان را فراهم آورد‌. همچنین پیشنهاد می شود کسب و کارها در حوزه مسولیت های اجتماعی شرکتی، هدایت این برنامه ها در راستای حقوق کودکان را در اولویت قرار دهند.

🆔 @irancsca
کار کودک در ایران. .pdf
226.8 KB
🔴گزارش نشست
کار کودک؛ حقوق ، برنامه ریزی ، سیاست گذاری

سخنران:
دکتر حسن محمد صادقیان

موضوع: کار کودک در ایران
🆔 @irancsca
🔴گزارش نشست
کار کودک؛ حقوق ، برنامه ریزی ، سیاست گذاری

سخنران:
دکتر سمانه گلاب

سیاستگذاری در مسئله کار کودک و هر مسئله اجتماعی دیگر ارتباط مستقیم با نگاه به اصل مسئله دارد

در حوزه کودک ما با چند نگاه غالب مواجه هستیم:
در یک نگاه که  تا دو سه دهه قبل غالب بود مسئله کار کودک یا دیده نمیشد یا با جملاتی مانند اینکه "ما هم خودمان در کودکی کار میکردیم" وارونه انگاری میشد.
در این نگاه کار کودک به عنوان کار اجباری که به حقوق ابتدایی کودک از جمله آموزش و سلامت آسیب وارد می‌کند، تعریف نمی‌شد بلکه با تقلیل آن به مسئله کار موقت/ آموزشی،  اصل مسئله واژگونه تعریف می‌شد.

نگاه دوم قهرمان سازی از این کودکان است که در غالب عبارتی مانند «بزرگمردان کوچک» یا «نان آوران کوچک دیده می‌شود»

نگاه سوم نگاه مافیایی به این کودکان است که این کودکان در قالب گروه‌ها و باندهای مخوفی که درآمدهای کلان دارند دیده می‌شوند که در نتیجه آن کودکان کار نه یک پدیده اجتماعی که یک مسئله امنیتی تعریف می‌شود.
بدیهیست هر کدام از این نگاه‌ها سیاست‌ها و برنامه‌های متناسب با همان را هم طلبیده است.
زمانی که نگاه به این کودکان قهرمان سازیست بدون توجه به مشکلات حاد کودکان تنها در قالب کمک به این کودکان برای کاهش بار مشکلات آنها تبلیغ شده است و زمانی که نگاه به این کودکان مافیایی است از طرح‌های امنیتی مانند ساماندهی یا عبارت نامتناسب جمع آوری کودکان استفاده می‌شود. آن چیزی که این روزها نیز بیشتر شاهد آن هستیم.

واقعیت این است که مسئله کار کودک یک مسئله چند بعدیست که در آن عوامل متعدد در سطح کلان و خرد دخالت دارد. عواملی از جمله بازار کار،  قوانین مهاجرت، وضعیت کلان اقتصادی از جمله تورم، وضعیت مسکن سیاستگذاری‌های حوزه آموزش و موارد مشابه.

پدیده کار کودک نه یک پدیده ساده که پدیده‌ای چند وجهی و ناشی از علل و عوامل مختلف است.
برای درک بهتر این موضوع من یک مثال ساده می‌زنم
یک خانواده پنج نفره که پدر به دلیل مشکلات جسمی قادر به کار تمام وقت نیست و مادر به صورت تمام وقت در محله‌ای کار خدماتی می‌کند. مجموع درآمد این خانواده به ۱۲ میلیون تومان می‌رسد.  این در حالی است که اجاره دو اتاق کوچک و نمور که برای زندگی بسیار نامناسب است در محله زندگی این خانواده به ماهی ۱۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. در چنین وضعیتی و در نبود یک حمایت اجتماعی قوی از این خانواده چه راه دیگری غیر از ورود کودکان به بازار کار می‌توان برای این خانواده متصور بود؟
این خانواده نه یک مورد خاص که مورد بسیار عمومی در مناطق حاشیه نشین است.
اینجاست که تاکید می‌شود مسئله کار کودک یک مسئله چند وجهی ایست.
نمی‌توان به مسئله کار کودک پرداخت اما بازار کار و نبود کار شایسته که والدین می‌توانند با کار تمام وقت هزینه‌های یک خانواده را جبران کنند در نظر نگرفت.
نمی‌توان به مسئله کار کودک پرداخت اما مسئله مسکن و تورم مسکن و کاهش کیفیت مسکن در نقاط حاشیه‌ای را مد نظر نداشت.
نمی‌توان به مسئله کار کودک پرداخت اما سیاست گذاری در حوزه آموزش که بخشی از کودکان را از تحصیل بازداشته و به بخش دیگری از کودکان نیز که از تحصیل به دلیل  فقر دور مانده‌اند بی توجه بوده است را در نظر نداشت

از این رو مسئله کار کودک حل نمی‌شود مگر اینکه  در سطوح سیاست گذاری و قانونگذاری و برنامه‌ریزی کلان به آن توجه داشت که متاسفانه این مسئله روز به روز کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد نمونه آن حذف مسئله کار کودک از برنامه هفتم توسعه است


🆔 @irancsca
HTML Embed Code:
2024/06/16 14:46:00
Back to Top