TG Telegram Group Link
Channel: آذربایجان
Back to Bottom
«روز دختر» در فرهنگ ایرانی

شاهین سپنتا، پژوهشگر معاصر در مقاله ای روز ششم تیرماه ، روز ششم تیرماه روز «جشن نیلوفر» را با برشمردن ویژگی های این جشن و ویژگی های آناهیتا، اسطورۀ آب و پاکی، به عنوان «روز دختر ایرانی» پیشنهاد کرده است .
برای خواندن مقالۀ سپنتا روی پیوند ( لینک) زیر کلیک کنید :

http://iranchehr.com/?p=12392
@iranchehr
آشنایی با جشن تیرگان

هرساله در دوران باستان و در روز سیزدهم تیرماه ، ایرانیان به یاد جانبازی آرش کمانگیر ، پهلوان بزرگ ایرانی جشنی برپا می کردند که این جشن ، به گستردگی تا زمان شاهنشاهی صفویان در سرتاسر ایران برپا می شد و اکنون در جاهایی از ایران در شهرها و روستاها برپا می شود .
برای آشنایی بیشتر با این جشن روی پیوند (لینک) زیر کلیک کنید :

http://iranchehr.com/?p=2886

@iranchehr
چهاردهم تیرماه، روز قلم بر نویسندگان و هنرمندان و اندیشه ورزان خجسته باد !

در تقویم ایرانی روز ۱۴ تیرماه، روز قلم است. یک روز پس از جشن تیرگان که در ایران باستان روز بزرگداشت مقام نویسندگان بود.


در ایران باستان روز چهاردهم تیر، یک روز پس از جشن‌تیرگان، روز بوده است؛ از آن جهت که در این روز هوشنگ،  پادشاه پیشدادی، نویسندگان را گرد آورد و گرامی داشت. در تقویم رسمی ایران روز چهاردهم تیرماه روز قلم است.  در سال ۱۳۸۱ پس از پیشنهاد انجمن قلم ایران و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی این روز به ثبت رسید.

  @iranchehr
به یاد رزمنده ی بزرگ راه « افشای سیاست های توسعه طلبانه ی روسیه در ایران »

بیستم تیرماه سالروز درگذشت دکتر عنایت الله رضا ، پژوهشگر معاصر است . او که در جوانی از سر آرمانخواهی به گروه عدالتخواهان مارکسیست پیوست ، همکاری و زندگی با سفاکان مارکسیست روسی و چینی را به جان آزمود و سرانجام ، با کوشش های بسیار توانست به کشور خود بازگردد . دکتر عنایت الله رضا که در زمان اوج فعالیت دستگاه تبلیغاتی اتحاد جماهیر شوروی به میهن خود، ایران بازگشت ، در درازای پنجاه سال ، با پژوهش های پیگیر و با آفرینش آثار ارزشمند ، دانسته ها و تجربه های خود را در راه بالندگی فرهنگ ملت ایران نهاد . برای خواندن مقاله ای در یادبود او ، روی پیوند (لینک) زیر کلیک کنید :

http://iranchehr.com/?p=1075
@iranchehr
تاریخ جنبش سی ام تیر ، از نگاهی دیگر

با گذشت 72 سال از رویدادی که در تاریخ معاصر ایران به « جنبش سی ام تیر » مشهور است ، مانند دیگر پدیده ها و رویدادهای تاریخی تاریخ معاصر ایران ، اختلاف نظر بر سر چگونگی رخداد این رویداد برجاست . ناگفته نماند که این اختلاف نظرها ، پیش از هر چیز به سبب اتکا به حافظه و شفاهی بودن دانسته های بیشتر ایرانیان و بی توجهی آنها به سندها و مدرک های تاریخی ، از جمله کتاب و مجله و روزنامه ، است .
محمدحسین خسروپناه ، پژوهشگر معاصر در مقاله ای ، چگونگی رخداد این رویداد را با نگاهی به سندها و مدرک های برجای مانده بررسی کرده است .

برای خواندن مقاله ی خسروپناه روی پیوند (لینک) زیر کلیک کنید :

http://iranchehr.com/?p=2998

@iranchehr
در سی ام تیرماه ، سالگرد شهادت پهلوان عباس دوران یاد او را گرامی می داریم !


سی ام تیرماه امسال، ۴۲ سال از شهادت پهلوان عباس دوران ، هوانورد بزرگ ایران در دفاع مقدس گذشت . یادکرد از چنین قهرمانانی ، بخشی از فرهنگ پایداری ما ایرانیان برای آمادگی پیوسته برای دفاع از ایران در برابر دشمنان است . برای خواندن یادداشتی درباره ی شهادت این سردار بزرگ ایرانی، روی پیوند ( لینک ) زیر کلیک کنید :

http://iranchehr.com/?p=3028

@iranchehr
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پیشنهادهای یک پزشک برای مهار بیماری پروستات و پیشگیری از سرطان پروستات

در این ویدیو پیشنهادهای دکتر شبیری ، متخصص بیماری های غدد برای درمان و مهار از گسترش بیماری پروستات و دوری از سرطان
پروستات را می شنوید .

@iranchehr
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آغاز کار صدام حسین

این ویدئو یک جلسه از نشست های حزب بعث عراق در ۲۲ ژوئیه ۱۹۷۹ را نشان می دهد که یکی از مخوف ترین صحنه های تاریخ معاصر خاورمیانه بود.

صدام حسین ۶ روز بعد از به قدرت رسیدن، در این جلسه حزبی، با خونسردی پشت تریبون آمد و نام رفقای سابق حزبی خود را که الان داغ خیانت بر پیشانی شان خورده بود، می خواند . آنها با شنیدن نام خود، تک تک از جای خود بلندمی شوند ‏و به بیرون هدایت شده و تیرباران می شوند.
نکته ی شگفت انگیز ، خونسردی عجیب صدام است که در پایان کار، به طور نمادین، اشکی هم به یاد رفقای سابق می ریزد تا نشان دهد چاره ای نداشته است. این ویدئو پرواز داس مرگ بر فراز سالن نشست حزب بعث را نشان می دهد و کسانی را که از خوشحالی نجات خود، در حال رقص و پایکوبی اند.

@iranchehr
آیا فرمانی که در 14 امرداد 1285 به امضای مظفرالدین شاه قاجار رسید ، « فرمان مشروطیت ایران » بود ؟

محمدحسن خسروپناه در مقاله ای پژوهشی نشان داده است که فرمانی که در 14 امرداد 1285 مظفرالدین شاه آن را امضا کرد ، فرمان مشروطیت نیست و تنها اجازه ی تاسیس یک مجلس مشورتی است. فرمان مشروطیت ، چند ماه بعد ، در تاریخ ۲ بهمن ۱۲۸۵ صادر شد . بازخوانی روند آگاهی مردم از نیرنگ تمامیت طلبان، و کوشش های اعتراض آمیز آنان برای صدور فرمان مشروطیت از بخش های مهم و عبرت انگیز تاریخ مشروطیت ایران است .
برای خواندن مقاله ی خسروپناه روی پیوند ( لینک) زیر کلیک کنید :

http://iranchehr.com/?p=3101
@iranchehr
آرمانهای جنبش ملی مشروطیت چه بود ؟

در این مقاله که بر اساس پژوهش های جنبش مشروطیت ایران نوشته شده
، کوشیده ام از نیروهای شرکت کننده در این جنبش و روند این جنبش تصویری به دست بدهم. برای خواندن مقاله روی پیوند (لینک) زیر کلیک کنید :

https://newsecularism.com/2008/0808-B/081908-Oqaab-Ali-Ahmadi.htm

@iranchehr
فصلنامۀ تاریخی ثانیه
شمارۀ ۳ ، تابستان ۱۴۰۲
(ویژه نامۀ تجزیه طلبی در ایران)

با آثار و مقالاتی از : دکتر مجتبی برزویی، استاد کاوه بیات، دکتر نصرالله پورجوادی، دکتر جلال خالقی مطلق، استاد کاظم سادات اشکوری، استاد احسان هوشمند، تیرداد بنکدار، دکتر هوشنگ طالع، داوود منشی زاده، بهرام آرامی، مهندس داراب احمدی، دکتر علی علی‌بابایی درمنی، دکتر احمدرضا قائم‌مقامی، هادی غلام‌دوست، ابولقاسم فقیری، بزرگمهر لقمان، محمود راجی، محمدرضا مدیحی، م.مهیار، جعفر وثوقی، مزدا تاج‌بخش و عقاب علی احمدی منتشر شد. برای آشنایی با مطالب این شماره و روش خرید ، روی پیوند (لینک) زیر کلیک کنید :

http://iranchehr.com/?p=13431
@iranchehr
گزارش کودتای ۲۸  امرداد ۱۳۳۲ ، از زبان یک وزیر دولت مصدق

یکی از کسانی که درباره ی کودتای ۲۸  امرداد مطلبی نوشته اند، دکتر غلامحسین صدیقی ، جامعه شناس و وزیر کشور دولت مصدق است .
برای خواندن گزارش او ، روی پیوند (لینک) زیر کلیک کنید :

http://iranchehr.com/?p=282

@iranchehr
بررسی مسائل تیره های ایرانی، در یک نشست در تبریز

در این نشست که از سوی حزب اتحاد ملت ایران، شاخۀ تبریز برگزار شد، کارشناسان به بررسی مسائل تیره های ایرانی و پیوندهای آنان با یکدیگر پرداختند. در بخش هایی از این نشست،احسان هوشمند، دکتر باقر صدری نیا و محمد تیموری از پیشینۀ فرهنگی و تمدنی ایران، نفوذ اندیشه های استالینیستی در سیاست ایران، چگونگی شکل گیری پان ترکیسم و نفوذ عثمانی در ایران و نقش قدرت های بزرگ و دولت های همسایه در راهبری و پشتیبانی از تجزیه طلبان سخن گفتند .
برای خواندن سخنان کارشناسان، روی پیوند ( لینک) زیر کلیک کنید :
http://iranchehr.com/?p=13471
@iranchehr
در هشتاد و سومین سالگرد سوم شهریور ۱۳۲۰ ، یاد جانفشانی های ارتشیان ایران در برابر نیروهای متفقین را گرامی می داریم .

در این روز شوم ، نیروهای اتحاد جماهیر شوروی از شمال ، و نیروهای آمریکا و انگلستان از جنوب ، با نقض بی طرفی ایران ، وارد خاک ایران شدند . از میان فرماندهان ارتش ایران ، دریاسالار غلامعلی بایندر ، فرمانده ی دلاور نیروی دریایی ایران در برابر اشغالگران پایداری کرد و در شبیخون نیروهای انگلستان به شهادت رسید و همچون یاران شهیدش در جنوب و شمال ایران ، خون خود را پای درخت استقلال و آزادی ایران ریخت .
در زیر بخشی از وصیت نامه ی دریاسالار بایندر را که خطاب به فرزندان ایران نوشته شده است ، بخوانید :

  http://iranchehr.com/?p=6402

@iranchehr
گزارش اشغال ایران از زبان سپهبد امیراحمدی ، فرماندار نظامی تهران

در نخستین روزهای شهریور ۱۳۲۰ ، نیروهای اتحاد جماهیر شوروی از شمال و نیروهای انگلستان از جنوب ، به کشور ما ، ایران یورش آوردند .
در اینجا بخشی از خاطرات سپهبد امیراحمدی از آن روزهای هول و هراس را می خوانید . اهمیت این بخش از خاطرات این فرمانده از آن جهت است که از برنامه ی نیروهای ارتش شوروی و جاسوسان قفقازی آن در تهران برای برپایی شورش در پایتخت ایران پرده برداشته است . برابر قانون زمان جنگ ، اگر در شهرهای کشور اشغال شده شورش یا بلوایی برپا شود ، نیروهای اشغالگر می توانند و باید ، این شهرها را با گسیل نیروهای نظامی تصرف کنند. کوشش های این فرمانده بزرگ و ارتش و دولت ایران برای برهم زدن این دسیسه از بخش های خواندنی این خاطرات است . برای خواندن مطلب روی پیوند (لینک) زیر کلیک کنید :

http://iranchehr.com/?p=9132

@iranchehr
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آرامش انسان و حیوان در کنار یکدیگر

یک ایستگاه اتوبوس در شهر کنار جنگل نارای ژاپن، در هنگام باران...

@Sahamnewsorg
Channel photo updated
Channel name was changed to «آذربایجان»
HTML Embed Code:
2024/04/27 18:34:58
Back to Top