TG Telegram Group Link
Channel: کانال جامعه لرتباران ایران
Back to Bottom
در نهایت شعارها، برنامه‌ها و وعده‌های انتخاباتی نامزدها و نیز گروه ها و جریان‌های سیاسی که لیست های انتخاباتی را به مردم معرفی می کنند در انتخابات پیش رو باید با وظایف مجلس یعنی قانونگذاری و نظارت بر اجرای قانون مطابقت داشته باشند؛ نه تنها وعده کار، مسکن، وام و مجوز به اشخاص و هواداران برای جلب آرای مردم، جزو وظایف یک نماینده مجلس و در شان آن نیست بلکه موجب بده بستانهای ناصواب می شود؛ علاوه بر این، پروژه هایی که از طریق لابی های سیاسی و جناحی و یا حتی فشارهای نمایندگان در برخی مناطق اجرا شده و اغلب فاقد کارشناسی بوده کشور را با مشکل مواجه خواهد کرد.

#جامعه_لرتباران_ایران

@iranJLT  @iranJLT
🌸🌿🍃🌺🍃🌿🌸

🌸🍃 💥زمانی اینگونه بودید...!

❇️واقعا دیدن بی طرفانه دیروزمان، شجاعت میخواهد و بزرگترین فایده تاریخ همین است.
این از نان شب واجب تر است که وقتی قدم اول را برداشتیم پیش از آنکه قدم دوم را برداریم باید برگردیم و ببینیم آیا آن قدم اول درست بوده یا نه...!؟
چون هر قدمی که برمی داریم یا می نویسیم، مخصوصا در دنیای امروز با اینهمه رسانه ها می ماند و ممکن است، زمانی در حضور فرزندانمان، اسباب شرم مان گردد...

♦️در زمان انقلاب، من 10سال داشتم، در روستای مان(در مراغه) گوسفند می چراندم و امروزه، کارم تاریخ است و بررسی مطبوعات قدیمی که گاهی روزانه 12 یا 13ساعت غرق آنها می شوم، اما شاید باور نکنید که هر ورقی که میزنم از نوشته های استادان، نویسندگان و گلهای سرِ سبدِ جامعه(نه مردم عادی)، دود از کله ام بلند میشود! چگونه میتوان این همه بند به آب داد...!؟
امروزه اکثر آنها دیگر شده اند، تئوریسین و تحلیلگر شده اند، دوست ندارند گذشته خود را ببینند، هزار نعل وارونه میزنند تا آنچه دیروز کرده اند، پنهان بماند:
   تا نشان سُم اسبت گم کنند    ترکمانا نعل را وارونه زن! 

اما این تلاشها بیهوده است و بخیه به آب زدن...! چون دهها مورخ و پژوهشگر سمج پیدا خواهند شد و نقشِ آنها را از زوایایِ گرد و خاک گرفته تاریخ، بر آفتاب خواهند انداخت.
هدفم از این نه مچ گیری، بلکه عبرت گیری امروزیان است از پدرانِ دیروزشان که هرگز، شعور را فدای شور نکنند...

♦️بگذارید یک نمونه بیاورم:
در زمانی که آقای خلخالی رئیس دادگاههای انقلاب بود و پی در پی حکم اعدام صادر میکرد و این حتی کفاف نمی داد و در مصاحبه، حکم غیابی نیز صادر میکرد مانند اعدام فراریان محمدرضاشاه، فرح، فریده دیبا، اشرف، غلامرضا پهلوی، اویسی، ولیان، بختیار، شریف امامی و دیگران...
در اول خرداد1358 سنای امریکا بیانیه ای در محکومیت صدور این احکام خلخالی صادر کرده و بدنبال آن، ابراهیم یزدی وزیر خارجه خواست قضیه را تلطیف کند(مثل همه وزرای خارجه)...لذا، در مورد صدور غیابی حکم اعدام برای شاه تردید کرده و گفت: به نظرم آقای خلخالی در دادگاههای انقلاب سمتی ندارد...!
این ماله کشی ابراهیم یزدی به خلخالی برخورد و خلخالی در دوم خرداد 58 در اعتراض به یزدی استعفا کرد یعنی در واقع ناز میکرد...!
اما بدنبال استعفای خلخالی، مردم ایران برای حمایت از خلخالی و احکام دادگاههای انقلاب یکی از بزرگترین راهپیمایی خود را در روزهای 4و5 خرداد در تهران و شهرهای ایران برگزار کردند، در این راهپیمایی های میلیونی در حمایت از خلخالی، تقریبا تمامی گروهها و احزاب مانند جبهه ملی ایران، حزب جمهوری خلق مسلمان، حزب جمهوری اسلامی، جبهه ملی دمکرات، مجاهدین خلق، حزب توده، چریکهای فدایی خلق، رنجبران، دارو دسته دکتر پیمان، بنی صدر...حضور داشتند و تمامی دانشجویان دانشگاههای تهران، معلمان، دانش آموزان، بازاریان... به حرکت درآمدند!.

♦️بدنبال راهپیمایی های میلیونی در دفاع از احکام دادگاههای انقلاب، استعفای خلخالی پذیرفته نشد، اما در عرض این هفت روز، این آتشپاره خلخالی بیکار نمانده، دسته گلی دیگر به آب داد! او در 6 خرداد به دوبی رفته در آنجا می گوید: خلیج فارس چیه؟! باید خلیج اسلامی بنامیم...!
اما در آن زمان برای مردم ایران، خلیج اسلامی نامیدن او مهم نبود، احکام اعدام او جذاب بود...!
وقتی پس از هفت روز، استعفای خلخالی پذیرفته نشد و او همچنان حاکم شرع انقلاب ماند، مردم نفس راحتی کشیده و مطبوعات نوشتند:
«خبر استعفای آیت الله خلخالی حاکم شرع، خوشبختانه مورد قبول قرار نگرفت و هر گونه نگرانی مردم از بابت این استعفا و تاثیرش بر کار دادگاههای انقلاب، مرتفع شد...»

اکنون آن میلیونها ایرانی که در آن دو روزه، یکی از بزرگترین راهپیمایی های تاریخ ایران را برای حمایت از آقای خلخالی به راه انداخته و باعث شدند، استعفایش پذیرفته نگردد و به صدور احکام اعدام ادامه دهد، همگی نقش خود را انکار می کنند، بقول ما ترکها «چماقین گیزلدر» (چماقشان را پنهان میکنند) و مسبب تمامی افراط گری ها را به یک نفر بنام خلخالی تقلیل می دهند!
اما به نظر من، خلخالی در واقع مصداقِ بارز این دیالوگِ آل‌ پاچینو در فیلم «صورت‌زخمی» بوده که چشم در چشم مردم کرده و می گوید:
«شما مردم به آدمایی مثل من نیاز دارید تا بتونید انگشتای لعنتی‌تون رو بگیرید طرفش و بگید این اون آدم‌بده‌ است...»!

✍️ علی مرادی مراغه ای
🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷 🇮🇷

🌸🍃 #عجیب_وغریب_سیاست

رئیس کمیته تخلفات مجلس:

اگر بخواهیم همه تخلفات(فساد) مسئولین را فاش کنیم، کسی باقی نمیماند، بنابر این تنها بخشی را افشاء میکنیم.

🌸🍃 #کلیپ_دوم

اختلاس های افشا شده ۳۰ سال گذشته در ایران!

آری این‌ است سرنوشت ثروت‌های خدادادی ما ایرانیها....💰💸

@iranJLT @iranJLT
🌸🌿🍃💜🍃🌿🌸

💫 ارزش زن در فرهنگ لُر
لایارد چنین می‌نویسد :
لرها آنقدر برای زنان ارزش قائلند که اگر کسی از طایفه دیگر حتی 100 نفر از طایفه دیگر را بکشد روز جنگ اگر یکی از زنان طایفه قاتل روسری خود را در آورد و برگردن فرمانده سپاه مقتول بیندازد طایفه مقتول به احترام روسری ان زن هیچ اقدامی علیه قاتلین نمیکنند وخونشان را به روسری آن زن می بخشند.
زنان لر در سرتاسر لرستان آنقدر دلیر و با جرات هستند که وقتی در جنگ برادر ، فرزند ، پدر.... جلوی چشمان آنان کشته شوند شیون و زاری نمیکنند بلکه برای تضعیف روحیه دشمن شادی و پایکوبی یا بقول خود لرهای   کِل میزنند.
صدای کِل زنان در جنگ روحیه یک جنگاور لر را طوری بالا میبرد که تنها چیزی که برایش ارزش ندارد جانش است و فرقی نمیکند سپاه مقابل چند نفره است.
چنین فرهنگی در هیچ جای دنیا وجود ندارد
ﻣﻦ ﺷﯿﺮ ﺯﻥ ﻟُر هستم...
ﻣﺮﺍ "ﺩﺍ" ﺧﻮﺍﻧﺪﻧﺪ ﯾﻌﻨﯽ ﺩﺍﻧﺎ ،
ﻣﻦ ﺭﯾﺸﻪ ﻭ ﺍﺳﺎﺱ سرزمینم ﻫﺴﺘﻢ
ﻣﺮﺩﺍﻥ ﻗﺒﯿﻠﻪ ﺍﻡ ﺑﻪ ﭘَﻞ ﻣﻦ ﻗﺴﻢ ﯾﺎﺩ ﻣﯿﮑﻨﻨﺪ
ﻭ میجنگند ﻭ ﺧﻮﻥ ﻫﺎ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺑﺨﺸﻨﺪ.
ﻣﻦ ﻫﻤﯿﺸﻪ ﺩﻭﺷﺎﺩﻭﺵ ﻣﺮﺩﺍنم ﺑﻮﺩﻩ ﺍﻡ
ﺟﻠﻮﯼ ﺩﺷﻤﻦ ﺍﯾﺴﺘﺎﺩﻡ ﻭ ﺟﻨﮕﯿﺪﻡ
ﺩﺳﺖ ﺩﺭ ﺩﺳﺖ ﺁﻧﻬﺎ ﮔﺬﺍﺷﺘﻪ ﻭ ﺭﻗﺼﯿﺪﻡ
تقدیم به زنان سرزمینم

@iranJLT. @iranJLT
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌸🌿🍃💔🍃🌿🌸

💔 بدون شرح...

💔انتخاب من

زندگی لاکچری یکی از هموطنان غرق در رفاه را دیدم ،
یکی نیست بهش بگه
اخه رفاه و اسراف هم حدی و مرزی دارد !!!
😴😢🤔ا

@iranJLT. @iranJLT
🌸🌿🍃❤️🍃🌿🌸

💫 هفت اسفند روز #وکیل_مدافع بر تمامی مدافعان حق و عدالت مبارک باد🥀

غلامرضاطاهری

@iranJLT. @iranJLT
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
((بی بی مریم بختیاری)) از زبان دکتر محمود کویر کارشناس تاریخ و ادبیات

@iranJLT @iranJLT
🔶نشر حداکثری🔶

(معرفی ایل زَلِکی(زَلَقی))

باب زلکی یک باب از شاخه چهارلَنگ و ایل بختیاری و دسته لُر بزرگ و قوم لُر می‌باشد و دارای چهار طایفه بزرگ و تیره های بی شماری است.
به علت قدمت بالای ایل زلکی در طول تاریخ ساختار طایفه ای آن بارها تغییر کرده و به شکل امروزی نبوده.
از قدیم تا کنون باب اصیل زلکی هم از نظر وسعت سرزمین و هم از نظر جمعیت و تعداد تیره یکی از بزرگترین باب های ایل بختیاری بوده است.
زلکی ها به گویش بختیاری تکلم می‌کنند و پوشش و فرهنگ آنها نیز مثل دیگر لرهای بختیاری است.

هر زلکی همیشه به ایرانی بودن و لُر بودن و بختیاری بودن و زلکی بودن خود افتخار می‌کند و حداقل نام ۱۵ پشت پدری خود را می‌داند و در آنها اسامی خانوادگی اصیل آریایی و ایرانی زیاد استفاده شده است.

طبق برخی از نسخ کتاب تاریخ گزیده مستوفی و منتخب التواریخ معینی و تذکره شیخ ورگمت در قرن ۴ تا ۸ هجری:
زلکی یکی از کهن ترین قبایل لُر بزرگ بوده که نام آن در کنار نام‌ های آسترکی و راکی و... آمده است و طبق همین اسناد در سرزمین لُر قدمتی هزارساله دارد.
دمورگان در سفرنامه اش به ایران هنگام بازدید از زلکی ها گفته که این مردم شباهت زیادی به هخامنشیان دارند.
نام باستانی زلکی به معنی آتش و روشنایی است که برخی نیز برای این نام معنی کمیاب را هم آورده اند.

مردمان غیور و شجاع زلکی در طول تاریخ قوم لر در کنار دیگر برادران بختیاری خود در مقابل دشمنان رشادت های زیادی از خود نشان داده اند از جمله؛ جنگ با افغانها و با روس ها و با مغول ها و با قاجارها و با افشارها و دفاع مقدس و انقلاب مشروطه و... .
سیاست حکومت‌ها در بسیاری از دوره ها ایل زلکی را مثل دیگر لرها به حاشیه برده است.

در کنار شجاعت مردان و زنان غیور و نجیب زلکی وجود کوه های صعب العبور سبب شده که در گذشته هیچ بیگانه ای وارد بخش زلقی نشود.
زلکی ها در طول تاریخ هیچگاه زیر بار زور نرفته اند و در بسیاری از دوره‌ها به حکومت ها مالیات نداده اند.

از بزرگان نام آور زلکی می‌توان به علیمُراد شاه لیرکی بختیاری رقیب پرقدرت نادرشاه افشار اشاره کرد.
همچنین علیقُلی خان تاجمیری زلقی فاتح خمین و محلات و دلیجان و اراک و فراهان و خنداب و شازند و گلپایگان و خوانسار و میمه و کاشان و قم یکی دیگر از بزرگان ایل خوشنام زلکی است.
ضمناً ایل کهن و شریف زلکی به غیر از دو شخصیت مذکور در گذشته دارای بزرگان و خوانین و کلانتران و کدخدایان و سرداران بزرگ بسیاری بوده که نام آن بزرگ مردان همیشه در قلب‌ها زنده است.
در عهد صفویه که مردم انگشت شمار سواد داشتند شخصی به نام میرزا احمد زلقی کتب خطی را بازنویسی می‌کرد و نشان از وجود افراد با سواد زلکی در آن ایام دارد.
امروزه نیز ایل زلکی سرشار از انسان‌های موفق بسیاری در زمینه های علمی و هنری و سیاسی و ورزشی و نظامی در سطح کشور و خارج از  کشور است.

بخش پُربرکت و بکر زلقی سکونتگاه اصلی مردم زلکی است که در جنوب شهرستان الیگودرز_لرستان و مرکز سرزمین بختیاری قرار دارد و مرکز آن شهر الیگودرز است. وجود آبشارها و رودها و جنگل های بلوط و کوه ها و دره ها زیبایی خاصی به آن بخشیده این منطقه دارای پوشش گیاهی و جانوری فوق العاده ای است و کشاورزی و دامداری و پرورش ماهی و زنبورداری و... در آن رونق زیادی دارد. عدم وجود امکانات کافی باعث شده که مردم این بخش امروزه به شهرها و مناطق اطراف مهاجرت کنند.
بخش کهن و باستانی و پهناور زلقی دارای معادن و آثار باستانی بسیاری است همچنین از جاذبه های گردشگری آن می‌توان به امام زاده محمد ابن حسن، آبشار آب سفید، قبرستان تاریخی بَزنَوید، رود بختیاری، دریاچه تِمی و رشته کوه قالیکوه اشاره کرد.
محصولات کشاورزی این بخش عبارت است از گندم و نخود و برنج و بادام و... .
در حال حاضر آب شرب مناطقی از الیگودرز و خمین و گلپایگان و کاشان و قم از بخش زلقی تأمین می شود.

بخش زلقی شامل سه دهستان است و امروزه مردم زلکی به غیر از بخش حاصلخیز زلقی، در استان های لرستان و خوزستان و اصفهان و مرکزی و تهران و البرز و بختیاری و... سکونت دارند. در گذشته بخشی از مردم این ایل به مناطقی مانند استان‌های کرمان و ایلام و گیلان و خراسان و کشور افغانستان(در فتح قلعه قندهار توسط بختیاری ها) مهاجرت کردند یا تبعید شدند.
زَلِکی ها از قدیم در برخی از نقاط سرزمین بختیاری مالکیت هایی داشته اند از جمله منطقه بُربُرود در الیگودرز که در قدیم در یک دوره مالکان و ساکنان این منطقه زلکی ها شدند و سپس مجدداً به منطقه زَلَقی برگشتند.
از خصوصیات بارز ایل زلکی می‌توان به اتحاد و نجابت و شجاعت و غیرت و مهمان نوازی و خوش قبلی آنها اشاره کرد.

درود بر مردم اصیل و ریشه دار و سخت کوش زلکی که مانند ستاره ای در ایل بزرگ و نام آور بختیاری می‌درخشند.

💫 جامعه لرتباران ایران
@iranJLT @iranJLT
🔶نشر حداکثری🔶

(معرفی ایل زَلِکی(زَلَقی))

باب زلکی یک باب از شاخه چهارلَنگ و ایل بختیاری و دسته لُر بزرگ و قوم لُر می‌باشد و دارای چهار طایفه بزرگ و تیره های بی شماری است.
به علت قدمت بالای ایل زلکی در طول تاریخ ساختار طایفه ای آن بارها تغییر کرده و به شکل امروزی نبوده.
از قدیم تا کنون باب اصیل زلکی هم از نظر وسعت سرزمین و هم از نظر جمعیت و تعداد تیره یکی از بزرگترین باب های ایل بختیاری بوده است.
زلکی ها به گویش بختیاری تکلم می‌کنند و پوشش و فرهنگ آنها نیز مثل دیگر لرهای بختیاری است.

هر زلکی همیشه به ایرانی بودن و لُر بودن و بختیاری بودن و زلکی بودن خود افتخار می‌کند و حداقل نام ۱۵ پشت پدری خود را می‌داند و در آنها اسامی خانوادگی اصیل آریایی و ایرانی زیاد استفاده شده است.

طبق برخی از نسخ کتاب تاریخ گزیده مستوفی و منتخب التواریخ معینی و تذکره شیخ ورگمت در قرن ۴ تا ۸ هجری:
زلکی یکی از کهن ترین قبایل لُر بزرگ بوده که نام آن در کنار نام‌ های آسترکی و راکی و... آمده است و طبق همین اسناد در سرزمین لُر قدمتی هزارساله دارد.
دمورگان در سفرنامه اش به ایران هنگام بازدید از زلکی ها گفته که این مردم شباهت زیادی به هخامنشیان دارند.
نام باستانی زلکی به معنی آتش و روشنایی است که برخی نیز برای این نام معنی کمیاب را هم آورده اند.

مردمان غیور و شجاع زلکی در طول تاریخ قوم لر در کنار دیگر برادران بختیاری خود در مقابل دشمنان رشادت های زیادی از خود نشان داده اند از جمله؛ جنگ با افغانها و با روس ها و با مغول ها و با قاجارها و با افشارها و دفاع مقدس و انقلاب مشروطه و... .
سیاست حکومت‌ها در بسیاری از دوره ها ایل زلکی را مثل دیگر لرها به حاشیه برده است.

در کنار شجاعت مردان و زنان غیور و نجیب زلکی وجود کوه های صعب العبور سبب شده که در گذشته هیچ بیگانه ای وارد بخش زلقی نشود.
زلکی ها در طول تاریخ هیچگاه زیر بار زور نرفته اند و در بسیاری از دوره‌ها به حکومت ها مالیات نداده اند.

از بزرگان نام آور زلکی می‌توان به علیمُراد شاه لیرکی بختیاری رقیب پرقدرت نادرشاه افشار اشاره کرد.
همچنین علیقُلی خان تاجمیری زلقی فاتح خمین و محلات و دلیجان و اراک و فراهان و خنداب و شازند و گلپایگان و خوانسار و میمه و کاشان و قم یکی دیگر از بزرگان ایل خوشنام زلکی است.
ضمناً ایل کهن و شریف زلکی به غیر از دو شخصیت مذکور در گذشته دارای بزرگان و خوانین و کلانتران و کدخدایان و سرداران بزرگ بسیاری بوده که نام آن بزرگ مردان همیشه در قلب‌ها زنده است.
در عهد صفویه که مردم انگشت شمار سواد داشتند شخصی به نام میرزا احمد زلقی کتب خطی را بازنویسی می‌کرد و نشان از وجود افراد با سواد زلکی در آن ایام دارد.
امروزه نیز ایل زلکی سرشار از انسان‌های موفق بسیاری در زمینه های علمی و هنری و سیاسی و ورزشی و نظامی در سطح کشور و خارج از  کشور است.

بخش پُربرکت و بکر زلقی سکونتگاه اصلی مردم زلکی است که در جنوب شهرستان الیگودرز_لرستان و مرکز سرزمین بختیاری قرار دارد و مرکز آن شهر الیگودرز است. وجود آبشارها و رودها و جنگل های بلوط و کوه ها و دره ها زیبایی خاصی به آن بخشیده این منطقه دارای پوشش گیاهی و جانوری فوق العاده ای است و کشاورزی و دامداری و پرورش ماهی و زنبورداری و... در آن رونق زیادی دارد. عدم وجود امکانات کافی باعث شده که مردم این بخش امروزه به شهرها و مناطق اطراف مهاجرت کنند.
بخش کهن و باستانی و پهناور زلقی دارای معادن و آثار باستانی بسیاری است همچنین از جاذبه های گردشگری آن می‌توان به امام زاده محمد ابن حسن، آبشار آب سفید، قبرستان تاریخی بَزنَوید، رود بختیاری، دریاچه تِمی و رشته کوه قالیکوه اشاره کرد.
محصولات کشاورزی این بخش عبارت است از گندم و نخود و برنج و بادام و... .
در حال حاضر آب شرب مناطقی از الیگودرز و خمین و گلپایگان و کاشان و قم از بخش زلقی تأمین می شود.

بخش زلقی شامل سه دهستان است و امروزه مردم زلکی به غیر از بخش حاصلخیز زلقی، در استان های لرستان و خوزستان و اصفهان و مرکزی و تهران و البرز و بختیاری و... سکونت دارند. در گذشته بخشی از مردم این ایل به مناطقی مانند استان‌های کرمان و ایلام و گیلان و خراسان و کشور افغانستان(در فتح قلعه قندهار توسط بختیاری ها) مهاجرت کردند یا تبعید شدند.
زَلِکی ها از قدیم در برخی از نقاط سرزمین بختیاری مالکیت هایی داشته اند از جمله منطقه بُربُرود در الیگودرز که در قدیم در یک دوره مالکان و ساکنان این منطقه زلکی ها شدند و سپس مجدداً به منطقه زَلَقی برگشتند.
از خصوصیات بارز ایل زلکی می‌توان به اتحاد و نجابت و شجاعت و غیرت و مهمان نوازی و خوش قبلی آنها اشاره کرد.

درود بر مردم اصیل و ریشه دار و سخت کوش زلکی که مانند ستاره ای در ایل بزرگ و نام آور بختیاری می‌درخشند.

💫 جامعه لرتباران ایران
@iranJLT @iranJLT
🇮🇷🌿🇮🇷🌿🇮🇷🌿🇮🇷

🌸🍃‍ ‍ ششم فروردین‌ماه روز ملی لباس محلی

🌸 در کتاب پهلوی بندهش آمده، در نوروز، روز خرداد از فروردین‌ماه (ششم فروردین‌ماه)، تن را جامه‌ای نیکو دهند و بوی خوش بویند.

این سنت کهن در گذر تاریخ همیشه رایج بوده است چنان‌که در دوره صفوی نوروز را «عید لباس نو» نیز می‌نامیدند، چون هرکس هر اندازه هم نادار بود در این جشن یک دست لباس نو به تن می‌کرد و حتی افراد دارا در این روزها، هر روز لباس دیگری بر تن می کردند.

بر این پایه، پوشیدن لباس نو و دیدار بزرگان و عزیزان یکی از سنت‌های این روز بوده و هنوز نیز پوشیدن لباس محلی در نوروز و به‌ویژه از یکم تا ششم فروردین بین اقوام ایرانی رایج است.

بر این پایه، در سال ۱۳۹۵ سازمان‌های مردم‌نهاد دوستدار میراث فرهنگی سراسر ایران، روز ششم فروردین را به نشانه پاسداشت «لباس‌های محلی ایرانی» به عنوان نماد دیرینگی تاریخی، غنای فرهنگی و هویت جمعی، به عنوان «روز ملی لباس محلی» نامگذاری و پیشنهاد کردند.

#جامعه_لرتباران_ایران

@iranJLT @iranJLT
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌸🌿🍃❤️🍃🌿🌸

💫 نوروز 1403

شلوغی کم سابقه تخت جمشید 🥀

💫❤️ انشاا... نوروز 1404شاهد حضور چند میلیونی مردم در تخت جمشید باشیم...

@iranJLT @iranJLT
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌸🌿🍃❤️🍃🌿🌸

💫 نوروز 1403

شلوغی کم سابقه تخت جمشید 🥀

💫❤️ انشاا... نوروز 1404شاهد حضور چند میلیونی مردم در تخت جمشید باشیم...

@iranJLT @iranJLT
🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋

🎋اشنایی با بختیاری های قم : قم شهری بوده که به علت خالی بودن اطراف شهر البته چندخانواده اعراب درمرکز سکونت داشتند وارد بحث نمیشویم که این شهربزرگ ساسانی چرا اینطور خالی شد اگر از دوران صفویه شروع کنیم وچون لربزرگ ولرکوچک در اصل یک ریشه هستند اولین گروه خاندان شجاع الدین خورشید که توسط صفوی متلاشی وکوچ اجباری شدند بین قم وورامین که هنوز ساکن هستند وافرادی ازاینها رامیشناسم و همین دوران درهمین مناطق مشهوربه شجاعی بختیاری که شجاعی بختیاری درقلعه هایی نزدیک قم که اصالت بختیاری ازهمان مناطق باهمان خاندان شجاع الدین بودند که مشخص نشد بعدازصفویه کجا رفتند وسفرنامه هایی که هست واطلاعات که هست اینها وابسته به خاندان ساسانی بودند که صدراسلام به مناطقی از سوریه تبعید و بعدبه مملکت خود ایران بازگشتند بعدازصفویه زمان نادر شاه جماعت زیادی ازبختیاری به قم ومشهدکوچ اجباری شدند که بیشتردرقم ساکن شدندکه اسنادهم هست درزمان علیمردان خان بختیاری وشکست خوردن علیمردان خان بختیاری اززند بخشی ازخاندان او وطوایف وابسته به او توسط زند به قم کوچ اجباری شدندکه اسنادملی وهمه هست دراین قضایا و علیمردان خان بختیاری در دواستان دیگر کشور هم بخش هایی ازاینها ساکن شدند ومنتسب به خاندان زنده یاد علیمردان خان هستند دردوران قاجار با شکست سلسله زند توسط قاجار اقامحمدخان بخش زیاد ی ازسپاه زندو هم پیمانان او که در شیرازبودند را همه به قم کوچ دادکه تمام اسنادملی هست این طوایف شامل بخشی ازبختیاری و دیگرطوایف لرو کرد شامل کرزه بر وگایینی وکلهر و زینلی و زینی وند و ساده وند ولک و زند وخاندان زند وکیل هستندکه اینها درقم بخش روستا ومناطق بزرگ وجمعیت زیادی هستند درزمان قاجار ناصرالدین شاه قاجارهم بخشی از خاندان سرلک قیام اقاخان بختیاری وبابا بختیاری وعلی خان بختیاری به شرق قم کوچ داد البته قم جزو کمره بختیاری سرلک بختیاری بختیاری بروجردبوده که نام خوانین واسنادمالیاتی وقبورهم هست درزمان رضاشاه جمعیت زیادی از بیرانوند و زینلی وزینی وند وبختیاری واروندمرشوند وسایر درقم اسکان داده شدند که تمام اسناد ونام کامل درکتابخانه ملی ایران وسایرهمه هست بختیاریهایی که درقم میشناسم ووابسته به ما وقبور ومکان دارند اینها بنام اشخاص و الان طایفه قم بختیاری هستیم دربختیاری بنام اولاد اسماعیل بزرگ معروف و علی خان بختیاری دربختیاری معروف بوده اند الان درقم بنام طابفه بختیاری قم هستیم افرادی که درقم زمان مشروطه وقبل مشروطه وزمان رضاشاه امدند اجدادما هستند و بنام طایفه خاصی دربختیاری نام برده نشده بخاطر شرایط تبعیدی وکل طوایف لر ولی مناسب به سرلک بختیاری اند که طایفه ما اسامی خان علی وجان علی وحسن خان ولطفعلی وفتحعلی خان بختیاری واقامحمدخان وحسنخان بختیاری و دوعدد اسماعیل خان ودوعدد ابراهیم خان و اسدالله خان وکاظم خان ورمضان بختیاری وموسی بختیاری ودوعدد باباخان بختیاری و خانجان بختیاری وحسنقلی خان بختیاری وجعفرخان بختیاری وتقی خان بختیاری وخانمها بنام بی نوریجون یا مهرجون بختیاری و لیلا بختیاری و رقیه بختیاری وخاتون بختیاری وکوکب بختیاری (کوکب درقم بدنیا امدواطلاعی دیگرنیست) که اینها بزرگان ماهستند خاندانی بختیاری از کرمانشاه هم وارد قم شدندزمان رضاشاه و ازفولادوندها هم جماعتی درقم ساکن هستند که قبورزیادی درقبرستان جمال دربقیع قم دارندواز بهداروندها و بابادی هم خاندانی درقم زمان رضاشاه امدند ازچغاخور هم زمان قاجاربه قم کوچ شدند که خاندانی ازکل این طوایف به شهرهای دیگرمهاجرت کردند ویا تغییراسامی و زمان شناسنامه و اختفا درمناطق دیگرشدند درزمان رضاشاه هم اختفا بوده مثل بخشی ازعموهای ما منتسب به فتحعلیخان بختیاری که فامیلی به خاطر اختفا شد ملا فتحعلی بعدملافتحی وسایر همه فامیلی بختیاری نژاد بختیاری زاده هست که مجموع این اقوام ما بیش از سه هزارنفراست
🎋🎋🎋🎋🎋

* غلامرضا طاهری*

🔹عادت کردن مردم به مشکلات و موضوعات مختلف به یک اپیدمی خطرناک در جامعه امروز ما تبدیل شده تاست.
ما عادت کرده ایم مجاب شویم.
مجاب به هر توجیهی که  در برابر مطالبات  مردم ایران مطرح می شود. عادت کرده ایم و عادت چون فراگیر شود فرهنگ میشود!
و فرهنگ را به سختی می توان تغییر داد.
فرهنگ مطالبه گری ما باید تصحیح و تقویت شود؛ که اگر نشود هر کسی به خود اجازه خواهد داد با استفاده از روحیه مدارای ما ناکارآمدی خود را لاپوشانی کند

👈حقیقتا مردم کشور ما دیگه به بحران و مشکلات عادت کرده اند و همین عادت کردن مردم به مشکلات در جامعه کنونی باعث بوجود آمدن صدها مشکل و بحران دیگر در کشور ما شده است و هیچ گاه همین مردم حتی دولت یا سازمانها و نهادهای خصوصی و دولتی  یک فکر اساسی برای مقابله و اصلاح ساختاری آن نکرده اند.
هر روز صبح که بلند میشویم یک خبر میشنویم حالا یا اقتصاد،گرانی،کمبودها،دزدی،اختلاس ووو....میشنویم در اصل عادت به شنیدن اینگونه خبرها کردیم، بدون اینکه کوچکترین عکس العملی از خود نشان دهیم.
اینگونه موارد بقدری در کشور ما زیاد شده که دیگه شنیدنشان برای مردم کاملأ عادی شده!!!
وقتی چنین اخلاقی به عادت تبدیل شد، هرگز دنبال درمان یا حل مشکلات بر نمی آییم...و هر روز بی تفاوت تر میشویم.

خدمتتان عرض کنم همین رفع ترک عادت کردن مردم به مشکلات ، شاید به یک دهه زمان نیاز باشد.
این موضوع به یک بحث کارشناسی جامعه شناسی قوی نیاز دارد
پیشنهاد میکنم از جامعه شناسان گروه دعوت کنیم. در یک برنامه و زمان مشخص به این موضوع بپردازند.

حداقل از فضای مجازی یک استفاده ای ببریم...

موضوع دوم
هنگامی که جامعه‌ای به دروغ‌ گوییِ سازمان یافته روی آورد و دروغ گفتن تبدیل به اصل کلّی شود و به دروغ گفتن در موارد استثنایی و جزئی اکتفا نکند؛ "صداقت" به خودی خود تبدیل به یک عمل سیاسی می شود و گوینده‌ حقیقت، حتی اگر به دنبال کسب قدرت یا هیچ منفعتی دیگر هم نباشد، یک کنشگر سیاسی محسوب میشود!

در چنین شرایطی شما نمی توانید از سیاست کناره بگیرید و راه خود را بروید. شما ناچارید یکی از این دو راه را انتخاب کنید:

یا به تشکیلات دروغ می پیوندید
یا یک مخالف سیاسی محسوب می شوید!


@iranJLT
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
*کانال جامعه لرتباران ایران*
https://hottg.com/iranJLT

*🖊️غلامرضا طاهری*
*شهریور 1395*

*با سلام به همه جامعۀ لرتباران ایران*

*🔻امروز همین قدر که توانستیم فرهنگ جامعه بودن لر را فراگیر کنیم یعنی همه ایلات لر را در یک مجموعه بصورت کاملأ قانونمند با نام جامعه لرتباران به همۀ ایرانیان معرفی کنیم کار بزرگی کردیم*

*خدمت شما عرض کنم تا قبل از فعالیت ما وقتی اسم لر میومد...ناخودآگاه لر در قالب لرستان به ذهن هر کسی تداعی میشد و بختیاری و ایلام و کهگیلویه و بویراحمد و سایر ایلات لر...بصورت مجزا در اذهان تصور میشد*
*👈امروز دریک سازماندهی بزرگ و قانونمندحتی مسئولان نظام از جامعه لرتباران اسم میبرند که این خودش بزرگترین فاکتور مقبولیت لر در قالب جامعۀ لرتباران است*

*خوشبختانه به لطف خدا و همت دوستان امروز جامعه لرتباران بسیار بالاتر از یک گروه مجازی عمل میکنه و به یک اندیشه،تفکر ،فرهنگ و راه تبدیل شده که همه لرتباران خواسته یا ناخواسته در مسیر وحدت قرارگرفتند و اینو از تشکیل گروههای متعددحتی گروههای فامیلی...فرهنگسراها...پژوهشکده ها و حرکتهای بزرگ اصلاحی در ساختار لر بخوبی مشاهده میشود.*

*🔻الان دیگه وقت شناسایی پتانسیلهای اقتصادی،فرهنگی،اجتماعی و سیاسی لر است تا هرکس با احساس امنیت کامل بصورت عملی وارد کار بشود*
*سرمایه گزاری در مناطق لرنشین و پیداکردن اسپانسرهای مالی در جهت تقویت بنیۀ اقتصادی برای این فرهنگ وحدت لر بسیار ضروری است/سرمایه‌دار باید در مناطق لرنشین احساس امنیت اجتماعی و شغلی کند تا عملا وارد کار بشود*
*فعالان  لر باید با شهامت و بدون ترس قلم بزنند و حقایق را آنطور که هست باید بنویسند*
*فعالان سیاسی باید احساس امنیت و پشتیبانی کنند از طرف جامعه لر,تا بتوانند بدون وابستگی به جناههای سیاسی و مافیای قدرت و ثروت مدافع منابع لر شوند.*
*اطلاع رسانی با خبرگزاریها و سایتهای خبری باید گسترش پیداکنند تا بتوانند مشکلات و منابع مناطق لرنشین ،نیروهای سیاسی،فرهنگی،سیاسی،علمی و تخصصی را با پشتوانه عظیم مردمی معرفی کنند*
*ما راهکارها و راه را هموار کردیم و در قالب یک اساسنامه تدوین کردیم*
*الان دیگه نوبت آنهاست تا خودشان را نشون بدن و ما هم چون سربازی در خدمتشان باشیم.*
*همه باید ورود پیدا کنند ،باید بیایند،وارد عرصه تخصصی خود شوند،راهکار بدهند،پیشنهاد بدهند بعد ببینند ما استقبال میکنیم یانه،حمایت میکنیم یا نه!*

*🔹به نظر خود من باید برای پیشرفت جامعۀ لرتباران، وحدت به اشکال مختلف شکل بگیرد*
*🔺وحدت مسئولان بلند پایه ، نمایندگان و مدیران ارشد لرتباران*
*🔻وحدت نیروهای علمی و تخصصی*
*🔻وحدت فعالان عرصه های مختلف مثل فرهنگی،سیاسی،اجتماعی جامعۀ لرتبار حتی در قالب گروهها و انژیوهای مختلف با مرکزیت جامعه لرتباران*
*🔺وحدت سرمایه گذاران لر برای مشارکت و سرمایه گذاری و آغاز توسعه اقتصادی در مناطق مختلف لرنشین حتی کشور ،این ثابت شده که هر حرکت ولو فرهنگی بدون پشتوانه اقتصادی محکوم به فناست*
*🔺وحدت و همفکری عموم مردم لر به اشکال مختلف از جمله وحدت جمعیت هر طایفه در غالب یک مجموعه یا حتی گروه مجازی بعد ایل و در نهایت قوم بزرگ لر و امروز با داشتن پتانسیلهای مختلف جامعه لرتباران میتواند در وحدت این سه قشر نقش اساسی ایفاء کند*

*🔺بیش از 400 سال در لر اختلاف انداختند،شکستند،تقسیم کردند،کشتند و بردند و غارت کردند،تا به اشکال مختلف از همدیگر دور بماندند*
*شاید چند دهه لازم باشد تلاش شود تا خود را پیدا کنیم*
*بعد از  400 سال اختلاف ، وحدت لر در چندسال شکل نمیگیرد،این کار یک عزم همگانی و همت بلند میخواهد. اما غیر ممکن هم نیست*

*راه رو باز کردیم و فرهنگ همگانی جامعه بودن لرتباران را معرفی کردیم*
*🔷👈در گام بعدی تا جایی که توان مالی و جانی داشته باشم به همه استانها،شهرها و مناطق لرنشین در قالب برگزاری جلسات حضوری با لرتباران کشور سفر خواهم کرد تا از نزدیک و بصورت حضوری پس از آشنایی اهداف این راه مقدس و نقطه نظرات مختلف را با هم برسی کنیم*
*اکنون این راه نیاز به همراه دارد,همراهان این راه چه کسانی هستند؟👈مسئولین لرتبار،فعالان لر،فعالان اقتصادی،فعالان سیاسی،فعالان فرهنگی ووو*

*🔻ما بارها اعلام آمادگی کردیم آماده همکاری با طیفهای مختلف لرتبار هستیم*
*هرکس از طیف های بالا واقعا دلسوز است در این راه ما را همراهی کند,بیایند خودشان مدیریت کنند و راهکارهای عملی را بیان کنند*

*شاید ما اشتباه کردیم*

*همراه و راهنما ما باشند*
*تا هر طور و هر برنامه ای که بتواند خدمتی به جامعه لر بکند*
*ما استقبال میکنیم*
*🔻بیاییم دست در دست یکدیگر آینده فرزندانمان را تضمین کنیم، امروز ما به گذشتگان خود افتخار میکنیم فردا فرزندان ما به چه چیز ما باید افتخار کنند و تاریخ چگونه از ما یاد میکند؟*
*🔻و در طول 4 سال فعالیت فعالیت شبانه روزی مجموعه به گواه بزرگان ، راه 30 ساله را ما طی کردیم قدر این فرصت در این زمان را بدانیم شاید امروز اگر این فرصت از دست برود برای تکرار چنین فرصتی  به دهها سال زمان نیاز باشد که تازه به امروز و همین نقطه برسیم.*
*🔹راه هموار و زمینه برای هر کاری مهیا شده است دیگر بستگی به تفکرات و رفتار و عملکرد همۀ جامعۀ لرتبار و فعالین عرصه های مختلف دارد*
*🔹قطعأ این راه روزی به سرانجام خواهد رسید در آن روز چه من باشم یا نباشم این راه آغاز شده و پایانش را شما با همت خود باید رقم بزنید تا نقطه عطفی شود در تاریخ پرافتخار قوم لر.*

*♦️مجددا عرض میکنم قوم لر برای خروج از شرایط فعلی چاره ای جز وحدت و اتحاد برای رسیدن به خواسته های معقول و حقوق بحق خود ندارد،شخصأ دست یاری شما را به گرمی میفشارم و صادقانه دستان یاری گر را میبوسم و به این بوسه تاریخی افتخار میکنم*

*برای تداوم وحدت قوم بزرگ لر به ما بپیوندید*

*جامعه لرتباران ایران پیشرو در وحدت ایلات لر...*

*🔹اطلاع رسانیها در این خصوص را در کانال اختصاصی ما پیگیری کنید، پل ارتباطی ما👇👇*
جامعۀ لرتباران ایران
hottg.com/iranJLT
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
کانال جامعه لرتباران ایران pinned «🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷 *کانال جامعه لرتباران ایران* https://hottg.com/iranJLT *🖊️غلامرضا طاهری* *شهریور 1395* *با سلام به همه جامعۀ لرتباران ایران* *🔻امروز همین قدر که توانستیم فرهنگ جامعه بودن لر را فراگیر کنیم یعنی همه ایلات لر را در یک مجموعه بصورت کاملأ قانونمند با…»
🎋🎋🎋🎋🎋🎋

🎋 کشور قانونمند ما.!!
*همه چیز طبق «قانون»!*

📞تلفن خط ثابتی که ممکن است یک میلیون تا ۵۰ میلیون تومان قیمت داشته باشد را، برای بدهی ۹۰ هزار تومانی، طبق  «*قانون*» اول می‌بندند و بعد از دو ماه طبق «*قانون*» آن اشتراک را تخلیه می‌کنند و در ماه سوم طبق «*قانون*» آن خط تلفن را می‌فروشند.

مثلاً کسی چند ماه بستری یا در مسافرت یا حتی زندانی بوده، حالا آمده خانه‌اش دیده تلفن ثابتش که ۳۰ سال پیش خریده قطع شده،
رفته مخابرات پرسیده، در جواب گفته‌اند بدهی ۹۰ هزار تومانی خط را نداد‌ه‌ای و طبق *«قانون»* تلفنت فروخته شده‌ است و اگر حرف برای اعتراض به *«قانون»* هم بزنید، طبق *«قانون»* *بازداشت می‌شوید!!*

با عنوان آبونمان خط های خانگی اجباراً طبق *«قانون»* تقریباً ماهی ۲۰ هزار تومان برای شما قبض بدهی صادر میشود.
اگر خواستید از امکانات اجباری و زمان‌دار آن استفاده میکنید و گرنه بصورت بدهی میماند تا آنرا پرداخت کنید و اگر سه ماه آنرا به هر دلیل ندادید تلفن شما طبق *«قانون»* مصادره می‌شود.

از اردیبهشت تمام قبض های گاز و آب و برق طبق  *«قانون»* پنجاه (*۵۰٪*) درصد گران شده و دیگر اطلاع رسانی هم نمی کنند و امسال هر سه ماه ۵۰ درصد ، طبق  *«قانون»* قبض ها گران میشوند.

از ماه دیگر بابت هر خریدی که در مغازه ها و هر جایی با دستگاه پوز انجام بدهید، طبق  *«قانون»* ۱۲۰ تومان مالیات گرفته می‌شود و طبق  *«قانون»* به ازای هر ۲۰ هزار تومان هم ۱۲۰ تومان به مبلغ فوق اضافه می‌گردد.

مثلاً اگر ۶۰ هزار تومان از مغازه ای خرید کنید و کارت بکشید، مبلغ ۲۴۰ تومان از این کار طبق  *«قانون»* مالیات گرفته می‌شود.

از ماه دیگر هر کس ماشین خرید و فروش کند، طبق *«قانون»* باید بابت تعویض پلاک در برنامه ای به اسم *«سخا»* ثبت نام کند که طبق *«قانون»* مبلغ ۴۰ هزار تومان بابت ثبت نام از او گرفته میشود و طبق  *«قانون»* از هر تعویض پلاک و ثبت نام ۴۰ هزار تومان از وی اخذ می‌گردد.

امسال هر کس میتواند طبق  *«قانون»* ۴ پلاک خودرو داشته باشد.
برای بیشتر از ۴ پلاک باید طبق  *«قانون»* مالیات دو برابری خودرو بدهد.

ماشینی که در طرح ثبت نام کاملاً منطقی و عادلانه‌ی خودرو برنده میشوید:

در سال اول با فروش ۴۰ درصد قیمت خودرو طبق *«قانون»* مالیات گرفته میشود....
در سال دوم ۳۰ درصد طبق  *«قانون»*  ....
در سال سوم ۲۰ درصد طبق  *«قانون»* ....
و در سال چهارم ۱۰ درصد طبق  *«قانون»* ....

بابت هر ۳۵ میلیون تومان گردش پول در بانک در هر ماه  هم طبق *«قانون»* ۳ درصد مالیات از شما گرفته میشود.

بالای ۳۵ میلیون،  طبق *«قانون»*
۶ تا ۹ درصد مالیات از حساب شما کسر میشود.

این موارد بدون اعلام به شما و به مرور گرفته میشود و دولت ظاهراً  طبق *«قانون»* بودجه ۱۴۰۳ را بر اساس مالیات از مردم بسته است.

یعنی حقوق ۵ تا ۶ میلیون ‌کارمند دولت طبق *«قانون»* از مالیات مردم پرداخت میشود.

این در حالی است که اجاره مسکن در همین فروردین ۴۰ تا ۶۰ درصد، بواسطه تصمیمات تماماً منطقی و عادلانه و صحیح قانونگذار گران شده و قیمت خانه نیز تقریبا در این یکسال دو برابر شده است.

در تهران تقریباً اپارتمان نوساز زیر متری ۸۰ میلیون تومان یافت نمیشود، مگر در مناطقی خیلی پایین و یا در طرح ترافیک و فقیر نشین که متری ۵۰ تا ۸۰ میلیون تومان و یا در حاشیه که بین ۱۷ تا ۴۰ میلیون تومان میباشد.

*دیگر هم در هیچ روزنامه و مقاله و فیلم و برنامه‌‌ای در صدا و سیما نامی از مستضعف برده نمیشود و بجای آن از عناوین قشر آسیب‌پذیر و دهک پائین استفاده میشود.*

*گویا با تغییر عنوان، تمامی مشکلات مستضعفان حل خواهد شد.*


*این متن را برای قشری خاص و برای سیاه‌نمایی نوشته نشده است .*

نوشته شده تا همه متوجه باشیم که همگی داریم طبق *«قانون»*
سرنگون میشویم و باز طبق *«قانون»* حق اعتراض هم نداریم!!!

جامعۀ لرتباران ایران
@iranJLT @iranJLT
HTML Embed Code:
2024/05/17 18:39:14
Back to Top