TG Telegram Group Link
Channel: iCodeNext
Back to Bottom
🌑 اصطلاح "دود و آینه" (Smoke and Mirrors) ریشه در هنر شعبده‌بازی و تئاتر دارد و به تکنیک‌هایی اشاره می‌کنه که برای ایجاد توهم و فریب به کار می‌روند. این اصطلاح به‌طور خاص به استفاده از دود و آینه‌ها برای پنهان‌کاری و خلق تصاویری وهم‌انگیز مربوط می‌شود.

🧙‍♂️ شعبده‌بازان و هنرمندان تئاتر قرن‌هاست که از این تکنیک‌ها برای گول زدن مخاطب استفاده می‌کنند.

برای مثال، در قرن ۱۹، بسیاری از شعبده‌بازان مشهور برای ایجاد توهماتی مانند "احضار ارواح"، "غیب شدن اشیا" یا "شناور شدن اجسام" از ترکیب دود و آینه استفاده میکردند. در واقع این ترفندها به آن‌ها اجازه می‌داد تا چیزی را که در واقعیت اتفاق نمی‌افتد، کاملاً واقعی جلوه دهند.

🌀 استفاده در برنامه‌نویسی و فناوری

در دنیای فناوری، "دود و آینه" به عنوان یک استعاره برای روش‌هایی به کار می‌رود که باعث می‌شوند یک سیستم بهتر، کارآمدتر یا کامل‌تر از آنچه واقعاً هست به نظر برسد. این روش‌ها معمولاً برای پنهان کردن محدودیت‌ها، مشکلات یا پیچیدگی‌های فنی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ادامه در کامنت:

@iCodeNext
iCodeNext
شما پیاده سازی Event Driven Architecture رو چطور میبینید. جواب بدید چون یه ایونت آنلاین دارم ست آپ میکنم‌
🌀 آیا مشتاق هستید یه میت آنلاین در انتهای هفته ی آینده بریم براش و چند تا الگو رو هم باهاش بررسی کنیم، و بفهمیم چه سختی هایی داره.

و چند تا ادبیات جدید هم اضافه کنیم به پلی لیست جنگل معماریمون.

اگه آره یه ری اکشن 👍 و یا ❤️ بدید ببینیم خوبه براش تایم ست کنیم یا نه؟
اگرم مخالف هستید ری اکشن 👎

⚠️ اینقدر که همه جا، دروغ 13 رو میگن، باید حتما ذکر کنیم که این پیام ما دروغ 13 نیست بخدا. #سیزده_بدر هم مبارک.
🎉 System Design, Asynchronous Mechanisms - Part 8

🌀بعد از مدتی دوباره این پلی لیست رو ادامه دادم، اولش کمی دوباره مرور کردم، و اینسری در مورد Asynchronous Mechanisms
صحبت کردم توی سطوح مختلف کد، سیستم، پروتکل ارتباطی و دیتا.

00:00 Previous Session
08:00 Asynchronous Mechanisms
16:00 Code Level Asynchronous Mechanisms
20:00 System Level
24:00 Communication Level


🚢 پلی لیست : System Design
🕶 مدت ویدیو : 38 دقیقه
📺 لینک ویدیو :

https://youtu.be/Asat7tfKkFE
iCodeNext
🌀 آیا مشتاق هستید یه میت آنلاین در انتهای هفته ی آینده بریم براش و چند تا الگو رو هم باهاش بررسی کنیم، و بفهمیم چه سختی هایی داره. و چند تا ادبیات جدید هم اضافه کنیم به پلی لیست جنگل معماریمون. اگه آره یه ری اکشن 👍 و یا ❤️ بدید ببینیم خوبه براش تایم ست…
🎉🎉 تو یه جمع آنلاین دوستانه و باحال می‌خوایم راجب الگوهای معماری Event -Driven چیزایی یاد بگیریم!

این جلسه رایگانه
ظرفیت : 99 نفر (اگر حضور دارید، ثبت نام کنید)
زمان: 5 شنبه - 21 فروردین - ساعت 9.30 صبح


. توی این دورهمی آنلاین، می‌خوایم دنیای جذاب طراحی بر اساس رویدادها رو بررسی کنیم و چند تا الگو رو باهم یاد بگیریم.

جلسه تو گوگل میت برگزار می‌شه و دو لینک جداگانه برای دو ساعت مختلف برات ایمیل می‌شه.

🚀 منتظرت هستیم!

لینک ثبت نام برای دریافت لینک ورود و یادآوری.

https://lu.ma/43uky7t6
🍽️ Dogfooding

🌀اصطلاح Dogfooding مخفف عبارت "Eating your own dog food" هست، که به معنای استفاده از محصولاتیه که خودت تولید کردی. برای توسعه‌دهندگان نرم‌افزار، این یعنی کار کردن با برنامه‌هایی که خودشون ساختن، اونم به‌عنوان یک کاربر واقعی؛ یا حداقل همکاری نزدیک با کسانی که از اون نرم‌افزار دارن استفاده می‌کنن.

🧶 البته dogfooding فقط این نیست که از محصول خودت استفاده کنی؛ بلکه به این معنیه که از نسخه‌های اولیه و آزمایشی محصولاتت هم استفاده سنگین و پیشرفته تری داشته باشی، تا فیدبک مفیدتری برای بهبود محصولت بدی.

خیلی از شرکت‌ها به کارمندانشون دسترسی زودهنگام به نسخه‌های جدید یا نمونه‌های اولیه سخت‌افزاری و نرم افزاری می‌دن برای تست که دقیقاً نشون دهنده همین موضوع هست.

😀 از نظر فنی، وقتی توسعه‌دهنده‌ها از نرم‌افزاری که خودشون ساختن استفاده می‌کنن، مستقیماً با تجربه‌ی کاربری نرم‌افزارشون روبرو می‌شن. این تجربه خیلی وقت‌ها برای بار اول کاملاً عجیبه و باعث می‌شه بپرسیم که خداییش چرا این داره این‌طوری کار می‌کنه یا وقتی می‌خوای اون کارو انجام بدیم چرا باید کلی چرخ بزنیم تا بهش برسیم.

ادامه در کامنت👇👇
Audio
🌗 آونگ در حال نوسان است.

🔥 چند وقت پیش یه مقاله ای در مورد بحران هویت مهندسی نرم افزار میخوندم، که بنظرم جالب اومد و کمی خلاصش کردم و گفتم به اشتراک بزارمش. امیدوارم شما هم خوشتون بیاد.


01:00 در حال تبدیل از سازنده با ناظر هستیم.
02:10 ما متخصص تولید کردیم
04:03 لذتی که در حال از دست دادنش هستیم
09:00 مهارت Prompt Engineering
10:20 اصطلاح Vibe Coding
12:30 داریم فراموش میکنیم که کد وجود داره
17:00 آونگ در حال نوسان است

🎧 Castbox


❤️ ممنون میشم اگر گوش دادید، فیدبک بدید که آیا از این جور مقالات هم محتوی صوتی کنیم یا نه؟ مشتی هستید
🌑 سالن یا پارکینگ دوچرخه

🌀 یکی از اصطلاحات طنزآمیز اما واقعی در دنیای برنامه‌نویسی و مدیریت پروژه اینه که میگه چرا تیم‌ها ساعت‌ها روی مسائل بی‌اهمیت بحث می‌کنند، در حالی که مشکلات بزرگ‌تر نادیده گرفته می‌شه!

🧶 این موضوع الهام گرفته از قانون پیش پاافتادگی پارکینسون هست که درواقع به این اشاره میکنه که چرا اعضای یک سازمان به طرز نامتناسبی به مسائل پیش‌پاافتاده و جزئی اهمیت می‌دهند.


و برای شرح این موضوع میاد یه مثالی میزنه :

پارکینسون این مثال را میزنه که کمیته‌ای وظیفه ی راه اندازی یک نیروگاه هسته‌ای رو داره اما بجای اینکار بیشتر وقتش را صرف بررسی موضوعات نسبتاً نامهم ولی آسان برای همه می‌کنند، مثل اینکه چه موادی برای ساخت پارکینگ دوچرخه‌های کارکنان استفاده کنیم.

مثال بسیار زیاد هست، اگر کمی فکر کنیم میبینیم که در سازمان ها، تیم ها به طرز عجیبی این موضوع درونشون وجود داره. تیم ها بجای وقت بر روی موارد مهم و ارزش آفرین، بیشتر وقت خودشون رو صرف مباحث ساده تر و کم ارزش تر میکنند.
IAsyncEnumerable vs Enumerable

🌀 یکی از تایپ هاییکه بسیار مهمه و بدونیم که کجا کاربرد داره IAsyncEnumerable هست که در این ویدیو از مدل ساده شروع کردیم با List و Enumerable مقایسه کردمش، بعد همین رو توی انتیتی فریمورک هم دیدیم، و بعد رفتیم کاربردش رو توی Semantic Kernel هم بررسی کردیم.

02:00 List vs Enumerable vs IAsyncEnumerabl
10:00 IAsyncEnumerable in EF Core
18:00 IAsyncEnumerable in Semantic Kernel


🚢
پلی لیست : Net Collection
🕶
مدت ویدیو : 23 دقیقه
📺
لینک ویدیو :
https://youtu.be/zbrj1yCLqB8


ویدیو با کمی تغییرات اومده، اگه دیدید حتما نظرتون رو بگید که بهتر شده یا نه. دمتون گرم. لایک هم بکنید دیگه.
What is ConcurrentBag - Part 9

🌀 یه دیتا استراکچر خوب که پرفورمنس خیلی خوبی داره، و دقیقا در یک سناریو خیلی خیلی خوب عمل میکنه. جاییکه دیگه آبجکت لاک هم خیلی کاربردی نداره. در انتها هم بنچمارکی انجام میدیم که بتونیم متوجه این موضوع بشیم.

01:10 List and Lock
03:00 Concurrency Issue
07:00 ConcurrentBag
10:00 Benchmark

🚢 پلی لیست : Net Collection
🕶
مدت ویدیو : 14 دقیقه
📺
لینک ویدیو :

https://youtu.be/3u21_jpGI44
⚠️ دوره‌ها به تنهایی Senior نمی‌سازه.

🌀 چند وقتیه دوستان از من میپرسن که برای اینکه مثلا سنیور بشیم، یا توسعه دهنده خیلی بهتری بشیم، کدوم دوره رو پیشنهاد میدید.
من نظرم رو میگم و لزوما هم برای همه درست نیست، پس اگه جاییش رو مخالف هستید، بریزید دور.

🌑 بنظر من یک دوره ی آموزشی و یا یک پکیج نمیتونه مارو سنیور کنه، فقط میتونه کمی مارو از این چیزی که هستیم بهتر کنه. یعنی از وضعیتی که هستیم کمی میریم جلوتر و کمی دیدمون بازتر میشه، بعدش باید بریم سراغ دوره ی بعدی، دوره ی بعدی، و مستمرا این رو داشته باشیم.

باتوجه به سایت هایی که هر روز داره تولید میشه و با توجه به نرخ های دوره هایی که الان میبینیم دیگه همشون حداقل 10 میلیون تومن هستند، اینجوری که هر سری باید کلی پول بدیم باید دوره های آموزشی، حالا چه کنیم؟

🧶 خوب بهتره بریم توی یوتیوب، بریم پادکست هارو ببینید، بریم با افراد دیگه منتورینگ برداریم(رایگان باشه که بهتره)، بریم کدهای دیگران رو توی گیت هاب بخونیم و سعی کنیم یه چیزیش رو بهتر کنیم، تمرین کنیم، یه ایده رو که خیلی ساده هم هست رو بسازیم (بعد از یه فرد قوی تری و یا هوش مصنوعی بخواهیم کد مارو ریوو کنه و نکاتی رو برای بهتر شدنش بگه)، قرار نیست یه سیستم خیلی گنده رو توسعه بدیم، هر قسمت از این مباحث رو جدا کنیم و اون رو بسازیم. مگه بقیه توی دنیا دارن چی کار میکنن؟

این همه مقاله و محتوی خفن داره هر روز تولید میشه، هر روز هر روز اینکار رو انجام بدیم، سوال بپرسیم از خودتون و دنبال راه حل باشیم. و تا وقتی که کامل این رو نفهمیدیم بی خیالش نشیم، در نتیجه کم کم رشد میکنیم.

🧙‍♂️ همونطوری که هیچ راه سریعی برای پولدار شدن وجود نداره ( حداقل از مسیر درستش) هیچ راه حل سریعی هم برای بهتر شدن وجود نداره.


شما هم اگه نظرید دارید خوشحال میشم توی کامنت بگید، چه موافق و چه مخالف. مشتی هستید.
🧶 یه ویدیویی رو 1.5 سال پیش درست کردم در مورد سرویس n8n، این روزها میبینم که خیلی بیشتر از محتوی دیگه بازدید میخوره. ( شاید بخاطر سرچ در مورد n8n و اتصالش با AI هست)

ویدیو رو میتونید از این لینک مشاهده کنید.

📺
لینک ویدیو :

https://www.youtube.com/watch?v=y_y3VvFiQ54

🌀 حالا نمیدونم محتوی درست کنم در موردش و تجربه 2 ساله خودم رو درمورد این سرویس بگم؟ و اینکه Best Practice هایی که خودم بهش رسیدم رو توضیح بدیم، یا نه خیلی جذاب نیست ؟

البته میتونیم یه لایو هم بریم در موردش. شما بگید کدوم رو موافق هستید.♥️
iCodeNext
🎉🎉 تو یه جمع آنلاین دوستانه و باحال می‌خوایم راجب الگوهای معماری Event -Driven چیزایی یاد بگیریم! این جلسه رایگانه ظرفیت : 99 نفر (اگر حضور دارید، ثبت نام کنید) زمان: 5 شنبه - 21 فروردین - ساعت 9.30 صبح . توی این دورهمی آنلاین، می‌خوایم دنیای جذاب طراحی…
Patterns of Event Driven Architecture - Part 1

🌀قسمت اول از الگوهای مهم در معماری Event Driven، این معماری برخلاف تصور پیچیدگی هایی داره که تو 5 قسمت مرحله به مرحله در موردش صحبت میکنم. قسمت اول در واقع به شرح موضوع میپردازم و در هر قسمت سعی میکنیم یک مشکل رو بیان کنیم و بعد الگویی که میتونه این مشکل رو درست کنه.

00:00 Event Driven Architecture
05:00 Problems
12:00 Event vs Message

🚢 پلی لیست : Architectural Jungle
🕶
مدت ویدیو : 15 دقیقه
📺
لینک ویدیو :
https://youtu.be/a2ehsKZ5Qw4

♥️♥️ تا چهارشنبه هر روز یه قسمت از این رو منتشر میکنم، زمانبندی شده و ارسال میشه. دمتون گرم که نظر میدید، خیلی خفنید.
Patterns of Event Driven Architecture - Part 2

🌀 تو قسمت دوم به یه درک درستی از تفاوت سیستم های Event Driven و Message Driven می پردازیم و اینکه اساسا چه فرقی بین Message و Event هست.

00:00 Previous Session
05:00 Event vs Message
08:00 Ownership
12:00 Point2Point and PubSub

🚢 پلی لیست : Architectural Jungle
🕶
مدت ویدیو : 18 دقیقه
📺
لینک ویدیو :

https://youtu.be/Nfu0UUTlu4o
Patterns of Event Driven Architecture - Part 3

🌀 تو این قسمت اولین الگو رو بررسی کردیم که چطوری میشه جلوی Data Loss رو بتونیم بگیریم. خوب الگویی رو معرفی میکنیم اما همیشه میدونیم، هر الگویی یکسری هم معایب داره. پس بهتره ببینم و بررسیش کنیم.

00:00 Previous Session
05:00 Data Loss
07:00 Forward Persistent Pattern
12:00 Tradeoff

🚢 پلی لیست : Architectural Jungle
🕶
مدت ویدیو : 15 دقیقه
📺
لینک ویدیو :
https://youtu.be/MHxGy-Im_s0

3/5 همچنان ادامه داره...
Patterns of Event Driven Architecture - Part 4

🌀 یکی از دیگه سوالات مهم اینه که کلا ما در این معماری نیاز به چند بروکر داریم؟ و چطوری این رو میتوانیم بفهمیم، برای اهمیت این موضوع اول باید بفهمیم که Architectural Quanta به چه معنی هست، و بعد برگردیم ببینیم آیا چند تا بروکر باید داشته باشیم یا یکی.

00:00 Problem
04:00 Architectural Quanta
13:30 Domain Broker Pattern
16:00 Tradeoff
🚢 پلی لیست : Architectural Jungle
🕶
مدت ویدیو : 15 دقیقه
📺
لینک ویدیو :
https://youtu.be/wkebxoMSpbA


🔥 تو این ویدیو کتابی رو هم معرفی کردم، به نام Building Evolutionary Architectures که میتونید از سایت Refhub.ir اقدام به دریافت کنید.

📓 https://refhub.ir/refrence_detail/building-evolutionary-architectures-automated-software-governance/

4/5 یکی دیگه مونده...
Patterns of Event Driven Architecture - Part 5

🌀 یکی دیگه از مباحثی که توی این معماری باید حواسمون بهش باشه، مدیریت استیت و وضعیت هر درخواست هست، اینکه الان این درخواست من در چه وضعیتی هست، میتونه به ظاهر ساده باشه اما در بطن خودش چالش هایی رو هم داره.

00:00 Architectural Quanta
04:00 Push Based State
11:30 Pull Based State

🚢 پلی لیست : Architectural Jungle
🕶
مدت ویدیو : 16 دقیقه
📺
لینک ویدیو :
https://youtu.be/lahRwdn5k4E

آخرین قسمت از 5 قسمت الگوهای معماری EDA امیدوارم که مفید بوده باشه.
دمتون گرم.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🧶 .ToFrozenSet and .ToFrozenDictionary() vs List

🌀 یک ویژگی باحال دیگه در مورد کالکشن ها.
اینکه توی حالت خواندن کدوم از این کالکشن ها، میتونه بهترین گزینه باشه( شرط داره که توی ویدیو بیشتر توضیح دادم)
در انتها هم یه بنچمارکی گرفتیم که ببینیم توی کجا و چه سناریویی میتوانیم ازش استفاده کنیم.

00:00 ImmutableObjects
02:00 .ToImmutableList
03:00 FrozenSet
04:00 Read Benchmark
07:00 Create Frozen Collection Benchmark

🚢 پلی لیست : Net Collections
🕶 مدت ویدیو : 11 دقیقه
📺 لینک ویدیو :

https://youtu.be/ET9Pds_Sc9I

لایک ها پایین ه....
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🚢 منابع شما همیشه محدوده ، سن شما محدوده وقت و زمان شما محدوده، دایره ارتباطات شما محدوده، هر چیزی که کنارتون هست محدودیت داره، سیستمی که داری باهاش کد مینویسی محدوده، رم محدودی داره فضای ذخیره سازی محدودی داره، پردازنده محدودی داره، جایی که میخوای کدت رو هاست کنی هم این محدودیت رو داره، پس به این محدودیت ها احترام بزاریم.

همه ی اینها محدودن، اما بعضیهاشون اولویتش بالاتره.

توی این روزهایی که بر همه گذشت، (حالا هر فردی به شکل و اندازه متفاوتی)، آدم بیشتر میفهمه که چقدر منابع محدود مهمتری هم توی زندگیمون هست، خانواده، رفیق، اشنا، همکار حتی همسایه ها، که ارزششون بیشتر از هر منابع محدود دیگه ایه.

❤️❤️ محدودیت های خودتون رو بدونید.
HTML Embed Code:
2025/07/05 05:19:49
Back to Top