TG Telegram Group Link
Channel: کانال حقوق
Back to Bottom
🔰چگونگی دریافت حقوق بازنشستگی بعد از فوت پدر توسط دختر:

🔹فرزندان دختر اگر ازدواج نکرده و یا ازدواج کرده و طلاق گرفته باشند، در صورت نداشتن حرفه و شغل از نصف حقوق بازنشستگی پدر در صورت زنده بودن مادر، و کل حقوق در صورت فوت ایشان کسب خواهد کرد.



@hoghoogh
مجازات رانندگی بدون گواهینامه



🔽در قانون دو نوع مجازات رانندگی بدون گواهینامه در نظر گرفته شده است. قانون مجازات اسلامی ‌بخش تعزیرات و دومی در قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی جزو این دو نوع مجازات است

✔️قانون مجازات اسلامی‌

🔸مطابق با
#ماده_۷۲۳_قانون_مجازات_اسلامی‌ اگر به رانندگی بدون گواهینامه اقدام کنید، مرتکب جرم شده‌اید. شرح این ماده به این صورت می‌باشد که

” هر فرد بدون گواهینامه رسمی ‌به رانندگی یا تصدی وسایل موتوری که مستلزم داشتن گواهینامه مخصوص است اقدام کند و همچنین هر فرد که به موجب حکم دادگاه از رانندگی وسایل نقلیه موتوری ممنوع باشد، رانندگی کند، برای بار اول به حبس تعزیری تا دو ماه یا جزای نقدی تا یک میلیون ریال یا هر دو مجازات و در صورت ارتکاب مجدد به دو ماه تا شش ماه حبس محکوم خواهد شد.”

✔️قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی

🔸رسیدگی به تخلفات رانندگی یکی دیگر از قوانین رانندگی بدون گواهینامه است که طبق
#ماده_۱۰_قانون ” در صورتی که راننده بدون گواهینامه به رانندگی اقدام کند، وسیله نقلیه متوقف و راننده به مرجع قضایی معرفی خواهد شد.”



@hoghoogh
اموالی که برای مهریه قابل توقیف خواهد بود:

زمین، آپارتمان، حساب سپرده، حقوق پرسنلی، مطالبات خوانده از اشخاص ثالث و مانند آن، تلفن همراه، سهام و توقیف حقوق ماهیانه زوج توسط زوجه تا میزان یک چهارم

بر خلاف تصور عامه مردم، مهریه بالای ۱۱۰ سکه نیز با معرفی اموال، نظیر ملک، دارایی، حساب بانکی، حقوق دریافتی ماهانه و ... قابل وصول خواهد بود.

مهریه پس از فوت زن، توسط ورثه و پس از فوت شوهر، توسط زن از اموال باقی مانده شوهر قابل وصول است.

چنانچه مهریه زن بیشتر از کلیه اموال همسر متوفی باشد تمام اموال به زن تعلق می گیرد.


@hoghoogh
عابر پیاده‌ای از محلی که عبور عابر پیاده ممنوع اعلام شده است با علم به این ممنوعیت عبور و در نتیجه تصادف رانندگی با خودرویی که دارای بیمه نامه شخص ثالث است فوت می نماید. کارشناس مربوطه عابر متوفی را مقصرِ ۱۰۰ درصد اعلام می نماید. در این صورت:

🔻الف: دیه فوت ایشان از شرکت بیمه قابل مطالبه است.

🔻ب:‌ دیه فوت ایشان از صندوق تامین خسارت های بدنی قابل مطالبه است.

🔻ج: با توجه به مقصر بودن ۱۰۰ درصدی ایشان، موضوع مشمول قاعده اقدام بوده و هیچ دیه ای به وراث متوفی تعلق نمی گیرد.

🔻د: شرکت بیمه مکلف به پرداخت نصف دیه و صندوق تامین خسارت‌های بدنی نیز مکلف به پرداخت نصف دیه متوفی است.


برای دیدن پاسخ به پایین صفحه مراجعه نمایید:👇

🔽 پاسخ
گزینه «الف» صحیح است. در حقوق موضوع ایران به عنوان یکی از استثنائات قاعده اقدام، در ماده ۲۶ قانون تخلفات راهنمایی و رانندگی آمده است: «در راه هایی که برای عبور عابران پیاده علائم، تجهیزات و مسیرهای ویژه اختصاص داده شده است عابران مکلفند هنگام عبور از عرض یا طول سواره‌رو با توجه به علائم راهنمائی و رانندگی منصوبه در محل از نقاط خط‌کشی‌شده، گذرگاه های غیرهمسطح و مسیرهای ویژه استفاده نمایند هرگاه عابران به تکلیف مذکور عمل ننمایند، درصورت تصادف با وسیله نقلیه، راننده مشروط به این که کلیه مقررات را رعایت نموده باشد و قادر به کنترل وسیله نقلیه و جلوگیری از تصادف یا ایجاد خسارت مادی و بدنی نباشد مسئولیتی نخواهد داشت. عدم مسئولیت راننده مانع استفاده مصدوم یا وراث متوفی از مزایای بیمه نخواهد شد و شرکت بیمه با ارائه قرار منع تعقیب یا حکم برائت راننده ملزم به اجراء تعهدات موضوع بیمه نامه به مصدوم یا ورّاث متوفی خواهد بود. چنانچه وسیله نقلیه بیمه نباشد، دیه عابر از صندوق موضوع قانون بیمه اجباری مسؤولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث مصوب ۱۳۴۷/۱۰/۲۳ پرداخت می‌شود.»


@hoghoogh
برای تهمت رابطه نامشروع در قانون مجازات اعدام در نظر گرفته شده است ؟



🔽خوشبختانه پاسخ به این سوال منفی است و به صرف اینکه شخصی به دیگری تهمت ناموسی در خصوص رابطه نامشروع یا حتی زنا وارد کند ، اعدام نمی شود . لذا در حالت عادی مجازات اعدام برای تهمت رابطه نامشروع یا تهمت زنا در قانون پیش بینی نشده است ؛ مگر در سه مورد که تهمت ناموسی سبب صدور حکم اعدام می شود :

🔸1-اگر شخصی قبلا سه بار به دیگران تهمت رابطه زنا داده باشد و سه بار به دلیل قذف دیگران 80 ضربه شلاق خورده باشد ، بار چهارم که به دیگری تهمت رابطه ناموسی زنا داده باشد ، اعدام می شود که این اعدام صرفا در خصوص کسانی است که 4 بار به دیگران تهمت زنا وارد نموده اند ؛ لذا تهمت رابطه نامشروع به دیگران که مشمول حد قذف نیست ، ولو 4 بار یا بیشتر صورت گرفته باشد ، مجازات اعدام در پی ندارد .

🔸2-در صورتی که کسی به پیامبر اکرم یا هر یک از انبیای عظام دشنام داده و نسبت به آنها قذف کند ، مشمول جرم ساب النبی ( دشنام به پیامبر ) بوده و مرتکب به مجازات حدی آن یعنی اعدام محکوم می شود .

🔸3-انجام عمل قذف نسبت به هر یک ائمه معصوم علیهم السلام و یا حضرت فاطمه زهرا و یا دشنام دادن به ایشان نیز مشمول حکم ساب النبی می باشد و سبب صدور حکم اعدام برای شخص مرتکب خواهد شد .


@hoghoogh
سوال
با سلام؛ چنانچه خانوم بدون اجازه شوهر منزل را ترک کرده و فرزند را نیز با خود ببرد چه راهکاری برای بازگرداندن فرزند وجود دارد؟


🔽پاسخ
باسلام؛ فرزند در حال حاضر تحت حضانت مادر هست مگر عدم صلاحیت مادر برای حضانت فرزند را دادگاه ثابت کنید در این صورت می توانید فرزند را در صورت صلاحیت تحویل بگیرید


@hoghoogh
سوال
سلام؛ خانم بنده که از حق حبس خود استفاده میکند و نفقه و مهریش را ماهیانه پرداخت میکنم و تمکین هم از بنده نکرده است دادخواست طلاق داده و رای بدوی به نفع ایشان و تجدید نظر به نفع من صادر شد که زوجه به دیوان فرجام خواهی کرده است و طی دو لایحه از ده سکه خود را از دویست سکه بذل کرده است و تنها بهانه کرده است که کراهت شدید دارم! درصورتی که حق حبس دارد و  تمکینی از نکرده که بخواهد کراهتی داشتنه باشد! اما در کمال ناباوری دیوان رای تجدید نظر را تائید نکرده است و گفته باتوجه به بذل سکه و کراهت شدید زوجه و طولانی شدن از سال 99، گفته موجبی جهت صدور حکم بر بی حقی زوجه بنظر نمی رسد و مجدد به شعبه دیگری از تجدید نظر جهت بررسی برگشت داده است!! باتوجه به اینکه بنده هیچ کوتاهی نکردم و شروط طلاق هم احراز نشده این چه معنی میده؟ آیا طبیعی است؟ لطفا راهنماییم کنید ممنونم

🔽پاسخ
با سلام … نظر دادگاه ملاک هست و چنانچه با توجه به قرائن و امارات موجود دادگاه احراز نماید ادامه زندگی غیرممکن است می تواند حکم طلاق را تحت شرایطی که در قانون أمده است صادر نماید."


@hoghoogh
سوال
سلام؛ شوهرم پول نقد یا کارت بانکی به اسم خودم بهم نمیده اگه چیزی لازم داشته باشم، کارت خودش رو میده میگه از همین بگیر و از جز به جز خریدهام خبر داره و مدام من رو بازخواست میکنه که چی خریدی با اینکه از نظر مالی هم درآمدش خوبه.  آیا این حق رو داره؟

🔽پاسخ

باسلام؛ بله …مدیریت امور مالی خانواده با شوهر هست."


@hoghoogh
سوال
با سلام خدمت اساتید محترم؛ بنده با خانمم ۲ سال که از هم جدا زندگی می کنیم. بنده اظهارنامه فرستادم و درخواست الزام به تمکین هم دادم. ولی در جلسه دادگاه خانم اظهار داشتن که امنیت جانی ندارند و من هم چونکه نخواستم چیزی رو پنهان کنم به قاضی گفتم بنده موهاشو کشیدم فقط و بدون اجازه من به خونه پدرش رفت.  ولی دادگاه درخواست منو رد کرد. من هم اعتراض به تجدید ارائه دادم ولی الان یه ماهه که جواب نیوومد. خواستم بدونم راهی هست که درخواستم رد نشه. ممنونم از راهنماییتون.

🔽پاسخ
باسلام؛ تنها راه این است که در مهلت قانونی تا شروع جلسه رسیدگی لایحه بفرستید با ادله قابل قبول که امنیت جانی خانم را تامین می کنید …برای مثال اثبات کنید که رفتار اعلی معقول بوده است با گواهی شهود …و اینکه رفتار خانم به شدت تنش آفرین بوده است با گواهی شهود.


@hoghoogh
سوال
سلام خسته نباشید. به ما در مراسمی تهمت زدند که علیه دخترشان پیش خواستگارش صحبت کردیم (برادرم و خانواده اش به ما تهمت زدند)..به من و دخترم تهمت زدن که ما عکس دختر برادرم را برای خواستگارش ارسال کردیم و از آن پیش پسره صحبت کردیم. چون بارها تکرار شد ما خسته شدیم و به این فکر افتادیم ثابت کنیم کاری نکردیم.به ان پسر (خواستگارش) همسرم صوت فرستاد و پرسید دخترم برای شما عکسی از این خانم ارسال کرده یا خبری درباره این خانم به شما داده؟ / پسر صوت فرستاد و گفت: من با این خانم چندسال در ارتباط بودم و عاشقش بودم و مادرش هم درجریان بود و اینکه نخیر دختر شما برای من عکس این خانم رو نفرستاده و چیزی درموردش به من نگفته. / همسرم از پسره اجازه گرفت تا این ویس را برای 5 نفر (برادرم و خواهرم) ارسال کند. اما فقط برای خواهرم ارسال کردیم.آیا برادرم میتونه بابت انتشار این ویس از من شکایت کنه؟ آیا این پسر در صوتش موضوع خاصی را گفته که انتشار ان درست است یا نه؟ چون همسرم فقط ازخودمان صحبت کرده و از رابطه دختربرادرم با خواستگارش سوالی نپرسیده آن پسر فقط همان دوجمله را گفته ایا این به معنای آبرو بردن دختر برادرم است؟ انتشار ویس آن پسر کار اشتباهی بوده یا نه؟ لطفا سریعتر کمکم کنید.

🔽 پاسخ

باسلام؛ خیر انتشار این ویس جرم نیست و اتهام علیه شما قابل تعقیب نیست.

@hoghoogh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴دوستانی که نیازمند فايل،صوت و تمام جزوات حقوقی سال۱۴۰۲ و نایاب هستید از اینجا میتونید همه رو دانلود کنید

#بزن_رو_لینک👇👇👇

https://hottg.com/hoghooghi

🔵بانک اطلاعات حقوقی هر سوالی داری اینجا جوابش هست👇👇👇


https://hottg.com/hoghooghi


🚫 این
#لینک تا دقایقی دیگر حذف خواهد شد
یکی از شایع‌ترین باورهای غلط در رابطه با معاملات ملکی

🔽یکی از رایجترین شایعات در این زمینه و فروش ملک این است که اگر معامله ای انجام شود و ظرف 24 الی 48 ساعت فروشنده پشیمان شود میتواند مبلغی را که به عنوان پیش پرداخت از خریدار دریافت کرده است را پس بدهد و معامله یا قرارداد را به صورت یکطرفه فسخ کند.

🔸این موضوع به هیچ عنوان صحت ندارد و خریدار و فروشنده اگر قرارداد ملکی را تنظیم و امضا کنند باید به تمام تعهدات خود که در آن قرارداد درج شده است عمل کنند. تنها زمانی میتوانند قرارداد را فسخ کنند که از خیارات قانونی استفاده کنند.

🔖 البته توجه داشته باشید که اگر جمله اسقاط کافه خیارات در قرارداد درج شده باشد دیگر این امکان برای شما در قرارداد وجود ندارد.

🔸و یا هم شرط فاسخ و انفساخی با توافق طرفین در قرارداد درج شده باشد. یعنی در این صورت هم میتوانید از این شروط استفاده کرده و قرارداد را منحل کنید.

🔸 در غیر این صورت حتی اگر فروشنده پول را هم پس بدهد هیچ تاثیری در قرارداد ایجاد نخواهد کرد و نمی تواند آن را یکطرفه فسخ کند.


@hoghoogh
🔴آیا خرید و فروش وام های بانکی از نظر قانون صحیح است؟

وام بانکی نوعی حق و امتیاز است که دارندگان آن به لحاظ سپرده‌گذاری در بانک یا اعتبار مالی، از آن بهره مند شده اند و انتقال این حق و امتیاز اگرچه در قالب عقد بیع صورت نمی‌گیرد (به لحاظ این‌که حق و امتیاز عین نمی باشد)، ولی با توجه به اصل آزادی قراردادها و ماده ۱۰ قانون مدنی، انتقال وام بانکی که در واقع نوعی انتقال امتیاز و حق می‌باشد، صحیح است.


@hoghoogh
شرایط رجوع در طلاق رجعی

🔷رجوع در طلاق رجعی، به این معنا است که پس از جاری شدن صیغه طلاق در دفترخانه، مرد، در مدت عده، به هر نحوی، پشیمانی و اراده خود بر بازگشت به زندگی با همسرش را به وی، اظهار دارد. از جمله شرایط رجوع در طلاق رجعی، اظهار اراده بر بازگشت، توسط مرد، در مدت عده طلاق، می باشد.

@hoghoogh
اموالی که برای مهریه قابل توقیف خواهد بود:

زمین، آپارتمان، حساب سپرده، حقوق پرسنلی، مطالبات خوانده از اشخاص ثالث و مانند آن، تلفن همراه، سهام و توقیف حقوق ماهیانه زوج توسط زوجه تا میزان یک چهارم

بر خلاف تصور عامه مردم، مهریه بالای ۱۱۰ سکه نیز با معرفی اموال، نظیر ملک، دارایی، حساب بانکی، حقوق دریافتی ماهانه و ... قابل وصول خواهد بود.

مهریه پس از فوت زن، توسط ورثه و پس از فوت شوهر، توسط زن از اموال باقی مانده شوهر قابل وصول است.

چنانچه مهریه زن بیشتر از کلیه اموال همسر متوفی باشد تمام اموال به زن تعلق می گیرد.


@hoghoogh
تست به این آسونی رو هم نمیتونی بزنی؟؟!!

برو جوابت رو بیین درست بوده یا نه👇👇


http://hottg.com/+AAAAAD_mJ05P6E0UISUtfg
مدنی را با استاد زارعی رایگان قورت دهید
👇👇👇👇

http://hottg.com/+AAAAAD_mJ05P6E0UISUtfg
درحال حذف لینک ☝️
HTML Embed Code:
2024/05/14 19:03:59
Back to Top