TG Telegram Group Link
Channel: Farzad Adibi
Back to Bottom
دیروز همین‌جا، دوازدهم دی
Arash Amjadi
📬نخستین صندوق پستی در جهان، کِی و کجا نصب شد

🎬ماجرای پخش نخستین فیلم بلند سینمایی ایران

🖌استقلال دانشگاه تهران از وزارت فرهنگ
سلام دوستان
ديروز ، همين جا
كانالى ست كه به كوشش آرش امجدى ، به رويدادهاى قابل توجه در روزگار سپرى شده مى پردازد. در پوشه ى امروز (١٢ دى ماه) به دانشگاه تهران و... نيز پرداخته است. شنيدمش و خواستم با شما نيز به اشترك بگذارمش.
١۴٠٢
نمى بريم از ياد
آن سرو آزاد
كه بر خاك افتاد
...
نوروز و بهار و سال نو دلخواهتان باشد.
.
گفته‌اند: «دیزاین، حل مسئله است» اما فقط حل کردن مسئله کافی نیست. دیزاین، حل مسئله به بهترین، راحت‌ترین، سریع‌ترین، ارزان‌ترین و هنرمندانه‌ترین صورت ممکنه است و برای طی این مسیر: استعداد، هنر، تجربه، دانش، هزینه، وقت و تلاش بسیار لازم است. شاید هنگام عبوراز داخل یک تونل، نیندیشیم که از زیر هزاران تُن سنگ یک کوه می‌گذریم و شاید به میلیون‌ها ساعت کار خبره‌هایی از مهندس‌ها تا کارگرهایی فکر نکنیم که مسیر را برای ما هموار کرده‌اند اما کافی‌ست به نبودنٍ آن فکر کنیم تا بزرگی کار را حس کنیم. کار طراحی گرافیک نیز چنین است: ارتباطی دیداری از این سو به آن سو که کار راحتی نیست اگرچه : «معما چو حل گشت، آسان شود» اما آنهایی می‌دانند سخت است که راه را هموار کرده‌اند.
...

۲۷ آوریل روز جهانی طراحی گرافیک است.
همه چيز عادى است
و ملالى نيست جز...

#فرزاد_اديبى
.
براى#مهدى_يراحى و همه ى مهدى يراحى هاى ديگر
Happy New Year
سال نو ميلادى بر هموطنان مسيحى فرخنده.
یاد مسعود، روشنم می‌دارد.
یادداشتی از استاد فرزاد ادیبی
https://www.igds.ir/news748
۱۴۰٣ 🔺 سال نو همچو سياوش 🔺 بپريم از دل آتش كه پاكنهاد مردمانيم و سرود روشنايى خوانيم و بمانيم بر خاك نياكانمان. ابرهاى سياه گرچه برفرازند اما در گذرند كه غرش و بارش‌شان خاك را بيدارتر مى‌كنند. نوروز و بهار و سال نو فرخنده.
.
اجتماع و حريم خانواده
١- نگاهى كه طراحان گرافيك به خطوط سنتى دارند با نگاه يك خوشنويس فرق دارد. خوشنويسان در فكر درست نويسى در مفردات و رسيدن به تركيب درست در خط اند و طراحان در انديشه ى رام كردن سمند خط و بردنش به سمت فرم گرافيكى در جهت مفهوم اند. سالها مشق نستعليق كرده بودم كه وقتى به گرافيك پرداختم متوجه اين نگرش شدم و بعدها وقتى خط بزرگانى چون غلامحسين اميرخانى ، صداقت جبارى، جليل رسولى ورا با گرافيك كار كردم، تلاش كردم كه با احترام كامل به حدود اصل خط، به سوى گرافيك ببرمش. البته اين رویکرد را با عكس و تصويرسازى هم داشته ام. اما ترجيح آن است كه طراح گرافيك ، خودش بتواند خط، عكس و تصوير را خلق كند كه در صورت نياز بخشى از آن را بتوانند در جهت مورد نظر تغيير دهد.

٢- اين پُستر را حدود ۱۲ سال پیش كار كرده ام ،خانواده را در دل اجتماعى ديدم كه حريم هاى متعددى دارد، هسته اوليه هراجتماعى خانواده است. و اين اجتماع در لايه هاى بيرونى با جوامع ديگر پيوند خورده است. جوامعى در هم تنيده كه دريايى از أمواج اند.
.
روايت، پُسترى براى نمايشگاه عكس از ۱۱ سال پيش
١-سياه مشق در آغاز براى دستگرمى خوشنويسان بوده كه چند صفحه اى را سياه كنند و سپس بروند به سراغ متن اصلى كه قرار بود بماند و ديده شود اما در دوره استقلال هنر از ادبيات، در زمان قاجاریه ،سياه مشق ميشود يك اثر هنرى مستقل.
٢- هميشه برايم جذاب بوده كه قابليت هاى هنرى سياه مشق را استخراج كنم و در گرافيك به كار برم به لحاظ فرم و مفهموم.
٣- وقتى اين پُستر را سفارش گرفتم ، نخواستم سراغ عكس یا عکسهایی از اين عكاسها بروم كه نمیشد از کسی عکس باشد و از کسی نباشد و اگر از همه عکس میگذاشتم هم دیگر نه عکسها واضح بودند و نه پُستر من کیفیت میداشت بنابراین باید از از راه ديگرى عكس را نشان میدادم. در نگاه نخست استفاده از خط براى نمايشگاه عكس منطقى نبود اما به قابليتهاى سياه مشق كه فكر كردم ، شد. دو نقطه (دو چشم) كه پزتيو و نگاتيو(فيلم عكاسى) شده اند و برشى از دنياى پرمشغله عكاسانه است كه به پايين كار منتقل شده است. با ویزور دوربين عكاسى بخش کوچکی از آن دنیای شلوغ (دونقطه) را برای شرکت در یک نمایشگاه جدا کرده ام
.
ستارگانِ آسمان ِ ديارمان

١- هنوز پتانسيل واقعى نستعليق براى گرافيك آزاد نشده، ايرانى بودن اين خط، زيبايىهاى انتزاعى اش ومثل درختى زيباست كه همه بخش ظاهرى اش را مى بينيم اما هنوز كسى عمق و گستردگى ريشه ی آن را به طور كامل در هنر تجسمى و بويژه گرافيك نشان نداده است. با انحناها و رقص نستعليق هنوز هم پس از ساليان شاگردى دلم غنج مى رود

٢- با عكسى از بقعه مالك سنقر (يكى از آثار باستانى اين شهر) اين پُستر را كار كردم.
به همت امير اديبى نمايشگاه طراحى از چهره هاى برجسته اين شهر برگزار شده است كه اين پُستر براى معرفى اين نمايشگاه است.

٣- «ن» در شكسته نستعليق گاهى دايره ی وارونه ايست كه نقطه اش بيرون است(تنها فرمى از «ن» كه نقطه اش بيرون است) و براى تكرار «ن»هاى ستارگان ِ آسمان ِ ديارمان و اتصال اين «ن»ها به هم كه نوارى تشكيل دهد حول بقعه ، يك «ن» تكرار شد، طواف «ن» به گرد نمادى از شهر و سفرى از خاك تا افلاك براى بيان مفهوم ستارگانى فرنام از شهرى گمنام. ستارگانى چون جعفر مسعود، حسن پاشا شريفى، عبدالعزيز واحدى، اسداله نورى، صالح حسينى، بهزاد متوليان، اكبر و حسين اديبى و…

عكس : محمد حيدريان
.
طراحى، كارى از ١٧ سال پيش
١- شناخت فرم(هم فرم نوشتارى و هم تصويرى) و كشف شخصيت و ويژگى هاى پنهان آن از بايسته هاى طراحى گرافيك است كه با كار زياد، تجربه و آموزش حاصل مى شود.

٢- گاهى تصوير و نوشتار با هم منطبق مى شوند و همان واژه اى كه با يك زبان نوشته شده به همه زبانها(زبان تصوير) نيز خوانده مى شود.
٣- به ندرت اتفاق مى افتد كه اندازه قطع پُستر در ايران با چاپ افست دقيقا ١٠٠ در ٧٠ سانتيمتر باشد اما برخى از كارهايم- از جمله همين- را با اين قطع توليد كرده ام و راز آن استفاده از كاغذ يا مقواى موجود در همين قطع با رنگ مورد نظر است كه ديگر بعد از چاپ برش نخورد يعنى قبل از طراحى به كاغذ موجود در بازار فكر مى كنم (رنگ، بافت، گرماژ، قيمت و…) اين بحث را در درس گفتار (از ذهنيت تا عينت گرافيك) به تفصيل معمولا براى دانشجويانم مى گويم…
با چنين ترفندى ديگر مشكل حاشيه اطمينان و لب پنجه دستگاه هاى چاپ را دور مى زنم.
اين كار تك رنگ است با يك نوع از درصد ترام كه بر روى مقواى فابريانو چاپ شده است و بسيارى از اهل فن تصور مى كنند كه چاپ سيك است اما با لوپ كه ترام ها را مى بينند افست بودنش را تاييد مى كنند.
.
همایش هومر و فردوسی، پُستری از ۱۷ سال پیش
۱- گاهی بسنده کردن به حداقل تصویر برای برای بیان، جذاب است، مثل هایکو یا رباعی که کمترین واژه را برای بیان موضوع به کار می گیرند. گاهی بعضی از کارها به چنین فضایی تن می دهند و گاهی نه.
۲-پر نمادی از قلم است و تخیل و البته یادآور سیمرغ و گاهی بر کلاهخود های جنگجویان نیز با رنگ های سمبلیک قرار می گرفت و می دانیم که فردوسی و هومر هردو حماسه سرایند و جنگجویانی در سروده هایشان نقش هایی ایفا می کنند.
HTML Embed Code:
2024/06/02 12:06:18
Back to Top