TG Telegram Group Link
Channel: Cezar Salagor🇲🇩
Back to Bottom
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📲 Parlamentul UE a dat undă verde finală regulamentului de identificare digitală cu 335 de voturi pentru, 190 împotrivă și 31 de abțineri.

Acum, pentru ca aceasta să devină lege, trebuie să fie aprobată oficial de Consiliul de Miniștri al UE.

Totul merge conform planului globaliştilor. Acum, după adoptarea acestei legi (și asta se va întîmpla), toți locuitorii din UE vor fi digitalizați.
Clericii din Protoieria Bacău pregătesc activitățile din Luna pentru viață 2024

@basilicanews
Îndreptarul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române privind anul electoral

@BasilicaNews
Forwarded from Râșcani Știri
☦️🇧🇬 Aseară, la vârsta de 78 de ani, a trecut la Domnul Patriarhul Bulgariei Neofit.
▪️Timp de aproape 11 ani a condus Biserica Ortodoxă Bulgară. S-a remarcat prin faptul că era foarte calm și nu prea vorbăreț, dar și prin atitudinea sa prietenoasă și neconflictuală atât față de laici, cât și față de clerici și ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Bulgare.

▪️A preluat funcția într-o perioadă dificilă pentru Bulgaria. Patriarhul Neofit s-a străduit, pe cât i-a stat în putință printr-o ”politică flexibilă” ca Biserica să nu fie atrasă în viața politică agitată, să păstreze unitatea.

▪️Este de remarcat faptul că Patriarhul Neofit nu a participat la sinodul de la Creta, în pofida presiunilor din exterior.
@riscanistiri
Forwarded from Iurie Roșca
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Capcanele limbii romane
—————————————
Susțineți proiectul meu media: PayPal, [email protected]
——————————————
Procurați cărțile noastre:
[email protected]
Forwarded from Râșcani Știri
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from Iurie Roșca
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Tratatul Pandemic - Groparul Suveranității și Garantul Înrobirii Noastre
—————————————
Susțineți proiectul meu media: PayPal, [email protected]
—————————————-
Procurați cărțile noastre:

[email protected]
Astăzi aș vrea să spun câteva cuvinte despre Biserica din satul Mihăileni, cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”.

Acum 60 de ani, pe 3 aprilie, din cauza politicii statului sovietic, Parohia Acoperământul Maicii Domnului Mihăileni a fost închisă.
Însă trebuie să cunoaștem că sătenii au luptat cât au putut pentru Sfântul locaș. Multe am aflat de la moș Toader Musteață, Dumnezeu să-l pomenească în împărăția Sa, care împreună cu alți creștini din sat, s-au zăvorât câteva zile și nopți în interiorul Bisericii pentru a împiedica închidera. A fost bun prieten cu tata și oaspete la noi în casă în Rîșcani.

Ulterior, în 1986, în conformitate cu hotărârea R.S.S. Moldovenești din 13 octombrie, în localul bisericii a fost deschis un muzeu.

În 1988, biserica „Acoperemintul Maicii Domnului” din s. Mihăileni a fost redeschisă și înregistrată la Ministerul Cultelor. La 17 ianuarie 1989 a fost făcută prima liturghie după redeschidere.

Este important să cunoaștem asta pentru că să minimizăm riscurile repetării istoriei.

ℹ️ Biserica a fost proiectata la 14 mai 1876 de guvernatorul-adjunct Piche si arhitectorul R. Savitchi din jud. Iași, gubernia Basarabia.

Biserica este construită în formă de cruce: lungimea – 29 metri; înălțimea – 22 metri, cu acoperiș de tinichea, doua cruci de metal. Construcția a fost administrata de protoiereul Ioan Pavel Barbu, dascălul Malahii Nichifor Savitchi. În 1883 biserica a fost sfințită și și-a început activitatea. În 1900 se afla in jud. Bălți, Eparhia Chișinău.
▪️ Astăzi satul Corlăteni împlinește 465 de ani de la prima atestare documentară - 5 aprilie 1559.

▪️A nu se face confuzie cu satul Corlăteni de pe r. Jijea, Județul Botoșani, chiar dacă ne place tuturor să ne considerăm urmași ai lui Ștefan cel Mare.
▪️Cu siguranță satul a existat și până la acea dată, doar că asta este prima menționare documentară. (Până la o nouă descoperire, desigur)

Felicitări cu acest prilej tuturor celor din Corlăteni și vă îndemn să mergeți la Muzeul Literar ”Liviu Damian” și la Biblioteca din sat ca să descoperiți frumosul.
Forwarded from Iurie Roșca
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Ilie Șerbănescu, apostolul naționalismului economic românesc.
—————————————-
Susțineți proiectul meu media: PayPal, [email protected]
—————————————-
Procurați cărțile noastre:
[email protected]
Cei care au alcătuit întrebările pentru recensământ sunt niște "telectuali periculoși".

Este aproape un vers poetic postmodernist:
"Sub ce titlu gospodăria Dvs. ocupă locuința?"

🔺 Vă imaginați cum vor fi interpretate datele?
📈📉Despre recensământ!
Desen animat din perioada sovietică


Desenul diferă nițel de povestea originală scrisă de Alf Proeysen.
Desenul poate fi folosit ca material propagandistic atât de susținătorii actualului recensământ, cât și de cei care îl privesc cu scepticism sau îl combat.

▪️Pe de o parte, numărarea în sine este bună și cumva eroul principal, Țapul, deși la început este privit cu suspiciune tocmai pentru că intervine în viața privată a fiecăruia pe care îl numără, devine salvatorul corabiei care s-a pomenit pe punctul de naufragiere. Iar boul care se tot fugărește enervat după țap pleacă la școală să învețe.

▪️ Pe de altă parte, vedem că un țap care manipulează cu cifrele nu schimbă nimic în esență, însă datorită felului în care o face ajunge să controleze toate animalele care vor să urce pe ”corabie” pe care i-a făcut să creadă că va naufragia dacă nu vor fi numărați și astfel nu vor mai putea să călătorească. Iar atitudinea față de libertatea de a nu fi numărat de un țap este creionată ca o habotnicie, și dacă extrapolăm la un proces de recensământ, vedem că oamenii care își pun întrebări sau nu acceptă recensământul, sunt asemănați de sistem cu niște ”boi” care trebuie să meargă la școală.

Distracție plăcută :)
Îndemn să ne păstrăm rațiunea, libertatea și așa cum ne spunea Părintele Nicolae Steinhardt, să ținem minte că ”Nicăieri şi niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim prosti. Ne cheamă să fim buni, blânzi şi cinstiţi, smeriţi cu inima, dar nu tâmpiţi”. @cezar_salagor
HTML Embed Code:
2024/05/19 05:02:04
Back to Top