TG Telegram Group Link
Channel: Цензор.НЕТ| Новини України та світу, війна та аналітика
Back to Bottom
❗️На Волині працівники ТЦК за 3 тис. дол. знімали ухилянтів з розшуку, - Нацполіція

Серед фігурантів — заступник командира взводу однієї з військових частин та службові особи обласного й міського ТЦК та СП.

Зловмисники, користуючись службовим становищем, обіцяли допомогти зняти з розшуку військовозобовʼязаних, які після отримання повісток не зʼявилися до ТЦК та СП — це давало змогу останнім ухилитися від призову на військову службу до ЗСУ та уникнути відповідальності.

15 травня поліцейські затримали організатора схеми та двох його спільників під час передачі чергового траншу хабаря у розмірі 3000 доларів.

@censor_net| Ми у Facebook, Instagram, Twitter, Tik-Tok, SL8
⚡️⚡️⚡️ "Порт подорвали! Порт взорвали наш!": українські БПЛА атакували головний порт Чорноморського флоту РФ та мазутний термінал у Новоросійську

Новоросійський морський порт — один з найбільших портів Чорного моря, найбільший порт Росії. Тому сили оборони України застосували одразу понад три десятки БПЛА. Також під атакою опинилися мазутний термінал та об'єкт "Транснєфті". Повідомляється про те, що місто знеструмлене. Загалом користувачі мережі нарахували до 40 вибухів.

Громадський транспорт у Новоросійську після атаки БПЛА та вибухів не працює, — заступник голови міста. Місцевим рекомендують на залишати свої будинки.

🔸 Також було атаковано окупований Севастополь - у місті частково пропало світло (відео наразі відсутнє).

🔸 Успішно атаковано і Туапсе - Туапсинський нафтопереробний завод горить після атаки БПЛА.

❤️‍🔥 Щиро дякуємо розробникам, виробникам і операторам українських БПЛА за такі чудові ранки.

@censor_net| Ми у Facebook, Instagram, Twitter, Tik-Tok, SL8
🇺🇸 Зброю, яку США надають Україні, слід використовувати в межах української території, - Пентагон

"Ми вважаємо, що обладнання та засоби, які ми надаємо Україні, і які інші держави надають Україні, слід використовувати для повернення української суверенної території", - наголосила заступниця речника Міноборони США Сабріна Сінгх.

На уточнення, чи це є проханням до української сторони, чи обовʼязковою умовою, заступниця речника сказала, що звернення США щодо цього є досить публічними.

"На кожній зустрічі контактної групи з оборони України, яку скликає міністр Остін, зброя, яку надають, призначена для використання на полі бою. І міністр у своїх розмовах з паном Умєровим проговорює, як найкраще використати ці засоби. Ми вважаємо, що це в межах української території", - додала Сінгх.

Водночас, в Держдепартаменті США заявили, що військова допомога США матиме практичний результат, слід очікувати змін на полі бою.

@censor_net| Ми у Facebook, Instagram, Twitter, Tik-Tok, SL8
Forwarded from БУТУСОВ ПЛЮС
🔴15 травня провів у Липцях. За моєю спиною дамба та водосховище.

Російська піхота намагається пробитись вперед в околицях села, але вибудуваний чіткий фронт оборони відбиває усі атаки. Тактика росіян: щильна розвдіка; масоване застосування дронів усіх типів; розмʼякшення оборони ударами артилерії, авіації та дронів; піхота силами від 10 до 30 солдат здійснює інфільтрацію - або намагається знайти незайняті розриви у наших бойових порядках, щоб просунутись у глибину, або знайти слабкі позиції, які у нас люблять малювати на картах - «спшки», і атакувати їх маючи перевагу у чисельності. Місцевість сприяє такій тактиці - багато густих посадок дозволяють малим групам здійснювати прихований маневр.

Наразі ворог знаходиться на відстані біля двох кілометрів від села. Але на цьому напрямку розгорнуті деякі підрозділи 92-і штурмової бригади ЗСУ та 13-і бригади НГУ Хартія, які добре організовані та керовані, і наші війська зараз мають перевагу над росіянами, попри більшу кількість озброєння та боєприпасів у ворога.

Неможливо передати мотивацію та натхнення наших воїнів, які займають оборону та ведуть бої з росіянами. Ніхто не збирається відступати, російська піхота несе значні втрати.

По Липцях регулярно завдаються авіаційні удари та ведеться турбуючий вогонь артилерії та мінометів.

Росіяни застосовують велику кількість дронів, російські fpv дрони над нами гудуть постійно, безперервно, і це не перебільшення. Тут працює значна кількість розрахунків, і схоже, що саме росіяни отримали свій мільйон дронів. Пересуваємось дуже обережно, малими групами, і постійно прослуховуємось, що зараз над нами летить, у який бік, який тип дрона. Нас часто помічають російські дрони, але щильна зелень дозволяє нам ховатись як тільки ми чуємо, як дрон починає нас шукати та займає позицію для атаки.

Дрони не тільки на передовій. В небі на відстань до 40 кілометрів постійно висять російські Орлани та Суперками, які корегують удари авіації, ракет та Ланцетів. Дрони противника постійно над Харковом, та нашими районами оборони, і це дозволяє ворогу інколи завдавати важкі удари. У всіх питання де наше ППО, чому не збивають. У мене питання, чому не працює хоча б система сповіщення - виявлення роботи російських дронів на висоті у нашому тилу і інформування де саме виявлені сигнали розвідувальних дронів.

Харків прикритий нашими якісно організованими та максимально вмотивованими військами, але потрібно прикриття з повітря.

Наші успіхи у боях під Липцями даються дуже нелегко. Ворог швидко вчиться, робить висновки, вдосконалюється, на фронті йдуть дуже важкі бої. Щодня відбуваються контактні бої на коротких відстанях. Битва за Харківщину продовжується.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💥 Бійці 47 бригади знищили БТР російських окупантів дронами "Дикі Шершні"

Дякуємо всім, хто допомагає війську! Далі буде, ще більше! Не зупиняйтесь, підтримуйте збір "Диких шершнів" на нові дрони:

Моно-банка: send.monobank.ua/jar/E5kHzqvBb

Картка банки: 5375411207988499

PayPal: [email protected]

#дикішершні

@censor_net| Ми у Facebook, Instagram, Twitter, Tik-Tok, SL8
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Уникнути відключень світла не вдасться ні влітку, ні восени, – голова «Укренерго» Кудрицький

Ситуація в енергосистемі може поліпшитись вже на наступному тижні, проте повністю уникнути відключень не вдасться ні влітку, ні восени. 

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький пояснив, що зараз для збалансування енергосистеми не вистачає ані імпорту електроенергії, який в окремі години перевищує максимально встановлений ліміт, ані аварійної допомоги.

«Протягом досить тривалого періоду часу – і весною, і влітку, і взимку – у нас будуть періоди дефіциту електроенергії, коли нам доведеться застосовувати відключення споживачів», – заявив Кудрицький.

«Це не буде напевне кожен день. Наприклад, наступного тижня ситуація може бути значно легшою, ніж цього тижня. Це буде пов'язано зі зміною погоди», – додав голова «Укренерго».

https://biz.censor.net/n3489805

Підписатися
У Києві знесли "храм-МАФ" УПЦ МП, який був незаконно збудований біля Десятинної церкви

"16 травня 2024 року Державна виконавча служба України забезпечила виконання судового рішення про демонтаж незаконної споруди, яка у різних формах проіснувала на території Національного музею історії України з 2006 по 2024 рік", - повідомили у Національному музеї історії України.

Представники музею нагадали, що за документами "церква" була трьома кіосками по 20 м.кв, через що й зʼявилася назва "храм-МАФ". Зведення споруди відбулось з порушенням законодавства, без археологічного обстеження та дозволу Інституту археології НАНУ, а також без дозволів Міністерства культури та інформаційної політики. Крім того, в експлуатацію будівля у встановленому порядку так і не була введена.

@censor_net| Ми у Facebook, Instagram, Twitter, Tik-Tok, SL8
HTML Embed Code:
2024/06/01 14:28:36
Back to Top