TG Telegram Group Link
Channel: کافه خرد
Back to Bottom
Audio
🔺مانایی و میراییِ مدرسه + صوت

▫️ارایه محمود مهرمحمدی
استاد تمام بازنشسته دانشگاه تربیت مدرس، مدیر علمی پروژه سند تحول بنیادین

🔹کافه خرد
@cafekheradiranian
📍 مسأله آموزش و پرورش؛ واماندگی از تعریفِ اکنون، درماندگی از ترسیم فردا

مرتضی نظری

◀️ بخش نخست: کارمندان ساده به جای استراتژیست های آموزشی

اشاره: وزیر یا هر جریان و فرایند تحول گرا در آموزش و پرورش زمین گیر می شود چون؛ نظامِ تدبیر در آموزش و پرورش از «استراتژیست های آموزشی و پرورشی» خالی شده، نظام تدبیر و سیاستگذاری در این دستگاه عموماً با کارمندان عادی پر شده، اندیشگاه ها و گروههای راهبردی با آموزش و پرورش فاصله زیادی گرفته اند و همه این ها به ناتوانی و کاهش قدرت آینده نگری و ناتوانی در تعریف امروز و ترسیم فردای نهاد مدرسه انجامیده است.
در یادداشت حاضر به نقد نظام تدبیر و سیاستگذاری برای آموزش و پرورش پرداخته ام:

▫️هسته سیاستگذاری آموزش و پرورش از حدود یک دهه پیش به این سو به تدریج دچار جایگزینیِ «کارمند ساده» به جای «استراتژیست آموزشی و پرورشی» شده است. سازمان آموزش و پرورش مملو از وجود کارکنان ساده و «فقط شریف» است و محیط پیرامونی وزرا و مدیران عالی این نهاد، عموماً با کارکنان عادی احاطه شده و فاصله اندیشگاه ها، پژوهشکده ها و حلقه های تولید فکر و راهبرد هر روز بیشتر شده است.

▫️هسته سیاستگذار این نهاد از نیروهای دانشگر (Knowledge Worker) خالی شده، دانشگرانی که قدرت تحلیل امروز و ترسیم آینده را داشته باشند. اندک کارشناسان فکور و تحلیلگر موجود در آموزش و پرورش هم امکان حرکت ندارند و در برابر روزمرگی و خلاقیت ستیزی اداری و ستادی، منزوی و سرخورده شده و یا به ناچار در این فرهنگ سازمانی ایستا، هضم شده و یا کنار زده می شوند چون اتمسفر حاکم بر نظام مدیریتی و سازمانی نهاد تعلیم و تربیت کشور ما عموماً کارشناسان مستقل و تحلیلگر را پس می زند و ناخواسته میدان را برای اطاعت محض، تملّق و عافیت طلبی می گشاید.
من تمام این وضعیت را فارغ از دوره های مدیریتی جناح ها «بیرون زدگی» (=Dislocate) توصیف می کنم. گویی ما با وضعیتی مواجه شده ایم که روش ها و فرایندها از جای اصلی و اصولی خود در رفته است.

▫️در دهه های گذشته، نظام برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش به عنوان مرجع حاکمیتی و رسمی تربیت، دچار کژکارکردی و بعضاً بی کارکردی است و این عارضه به علت ناتوانی در شناسایی و تعریف مسأله هست. به طور مشخص قوه عاقله احتمالی درون این سیستم، نمی تواند ترسیمی از شرایط موجود ارائه کند.

▫️نظام تدبیر در آموزش و پرورش، کمتر اثربخش است چون نتوانسته نسبت خود را با دانشگاه، خانواده و رسانه تعریف کند و شبکه ای از روابط مبتنی بر اعتماد، تفاهم و مشارکت با حوزه عمومی بسازد. رویکرد حاکم بر نظام آموزش و پرورش، پاسخگوی نیاز و برآیند واقعیت های جامعه جدید ایران نیست. با گذشت سالیان سال، هنوز نمی توانیم بگوییم در مدارس، دنبال چه هستیم و چه هدفی را دنبال می کنیم. این ناتوانی در ارائه یک صورت بندی واضح و مشخص از آنچه آموزش و پرورش به دنبال آن است، به بحران های آسیب زایی همچون تلف شدن شاداب ترین و مستعدترین دوره عمر سرمایه های کشور و کم بازدهی و بهره وری بسیار پایین آن انجامیده است. دانش آموزان مدارس توانمند نمی شوند و گرفتار رقابت های غیرمفید و مضرّی همچون تست و کنکور شده اند و کار شایسته تربیتی _ تحولی روی شخصیت فرزندان ایران نمی شود. معلمان با بحران کاهش نفوذ و مرجعیت در میان شاگردان خود مواجه شده و احساس رضایت درونی ندارند. خانواده ها نیز متوجه نارسایی سبک آموزشی مدارس فرزندان خود شده اند.

▫️اتمسفری که آموزش و پرورش را احاطه کرده، برآیند واقعیت ها و نیاز جامعه و محله نیست. نهاد سیاست، بیش از آن که به مدرسه خدمت کند، مدرسه را به خدمت خود می گیرد. این نسبت باید منطقی و متعادل شود. یعنی؛ کار مدرسه، فقط انتقال و بازتولید مجموعه ثابت و غیرقابل تغییری از ارزش ها نباشد بلکه به هنجارها و نیازهای جدید نسل نو و تغییرات فناورانه و نوین هم روی خوش نشان دهد.
به همین دلایل، افزایش و رشد سهم آموزش و پرورش از بودجه به افزایش رضایتمندی عمومی نینجامیده و "مسأله" همچنان بر جای خود باقیست و بالتبع وقتی در مواجهه با چنین وضعیتی پرسش از مانایی یا میراییِ مدرسه (=مرگِ مدرسه؟) به میان می آوریم، پرسشی بیراه، سطحی و یا از سر جَوزدگی نگفته ایم.

▫️دولت های مستقر _سنتی تا مدرن_ هر کدام در این "از جا در رفتگی"(=Dislocate) آموزش و پرورش از اصول و اهداف معقول، سهیم بوده و همیشه دوزِ دخالتگری آنها در آموزش و پرورش بر موضع حمایتگری شان چیرگی داشته و این نسبت نامتوازن، از دوره ای به دوره ای دیگر با آب و رنگ جدیدی بر نظام آموزشی تکلیف شده است.

🌏 تربیت و توسعه
@IranHumanDevelopment2
🇮🇷 نوروز با کودکان و نوجوانان ایران/ ۱

مرتضی نظری
عضو هیأت‌مدیره انجمن مطالعات کودکان پیش از دبستان ایران

▫️میانگین مدت گفت‌وگو در خانواده های ایرانی بسیار کاهش پیدا کرده و بنا به یک پیمایش رسمی این مدت به کمتر از ۲۰ دقیقه در شبانه روز رسیده است!
‏امسال که نوروز را در خانه می مانیم، فرصت استثنایی فراهم شده تا با صاحبان فردای ایران، نزدیک تر صحبت کنیم.
نوروز امسال فرصت بی نظیریست تا با هم سنگ بنایی از جنس پیشرفت و توسعه بنا نهیم. در سال نو، روی غنی سازیِ ذهن و شخصیت فرزندانمان سرمایه گذاری بیشتری کنیم. فردای ایران با کودکان و نوجوانان امروز ساخته می شود. چراغ امید را در وجود فرزندانمان روشن نگه داریم و سنت های نیک ایرانی را برای آن ها بازگو کنیم.
آیا برای پیشرفت ایران، راه جایگزینی به جز پرورش نسلی خلاق، با انگیزه، توانمند و دارای مهارت های فردی و اجتماعی بالا و عاشق ایران می شناسیم؟
▫️از طرفی جامعه ایران در این ایام به ناگزیر در «وضعیتِ منهایِ مدرسه» قرار گرفته است. آموختن را اگر درست معنی کنیم، توقف پذیر نیست، یادگیری هم همینطور اما نه صرفاً برای پرکردن جای خالیِ مدرسه بلکه برای تفاهم و تمرین ارتباط موثر در فضای خانواده های ایرانی و برای یادگیری در عین زندگی.
فراموش نکنیم تجربه های موفق آموزشی جهان می گویند موثرترین و ماندگارترین آموزش، «آموزشِ غیرمستقیم» و «یادگیریِ همسو با ذوق و علاقه کودک و نوجوان» است.
با این وصف، آیا فهرست متنوع و بلندی از مهارت های فردی و اجتماعی نمی توان برشمرد که این روزها دختران و پسران ما در محیط صمیمی خانواده در کنار پدر، مادر، خواهر و برادر خود بیاموزند؟ مهارت‌هایی به ظاهر ساده اما بسیار ضروری و پرکاربرد!
▫️در روزهای پیش رو، هر روز با یک یادداشت ویژه از صاحبنظران و فعالان عرصه فرهنگ و آموزش همراه شما خواهیم بود. شما که فردای بهتر برای ایران را بی ارتباط با توانمندشدن فرزندتان نمی دانید.
غم از ایران و ایرانیان دور باد.
نوروزتان پیروز

🔺 منبع: تربیت و توسعه
@IranHumanDevelopment2

🔸 کافه خرد
@CafekheradIranian
▪️فرزندانتان را بر آداب خود تربیت نکنید چرا که آنها برای _آینده و_ زمانی غیر از زمان شما آفریده شده اند.
(امام علی(ع)، نهج البلاغه)

شهادت امام علی علیه السلام را تسلیت عرض می کنیم.

🔹کافه خرد؛
گفت‌و‌گو با طعم همدلی
@CafeKheradiranian
📍دومین واریز عواید فروش کتاب «مرگ مدرسه؟» برای اهدای کتاب به کودکان و نوجوانان روستاهای دهدشت

به گزارش روابط عمومی کانون خرد و توسعه ایران، امروز پنجشنبه بیست و پنجم اردیبهشت، دومین واریز عواید فروش کتاب مرگ مدرسه؟ برای اهدای کتاب به کودکان و نوجوانان روستاهای دهدشت انجام شد.

رضا هوشمند، مدیر موسسه انتشاراتی مشق شب و ناشر کتاب مرگ مدرسه؟ با اعلام این خبر گفت: ضمن قدردانی از اعتماد و همراهی مخاطبان و خوانندگان کتاب و اعضای فرهیخته کافه خرد، امروز دومین مرحله واریز انجام شد و با توجه به اعلام قبلی این وجه هرچند اندک از طریق آقای اسماعیل آذری نژاد، مروّج کتاب و کتابخوانی در حوزه کودکان روستایی، صرف اهدای کتاب به کودکان و نوجوانان روستاهای دهدشت خواهد شد.
دبیر کانون خرد و توسعه ایران(کافه خرد) در پایان با اشاره به بازخوردهای ارزشمند مخاطبان و علاقمندان، از تدارک شرایطی برای از سرگیریِ گفت‌و‌گوهای کافه خرد در فضای مجازی و اینستاگرام خبر داد.

🔹کافه خرد؛
گفت‌و‌گو با طعم همدلی
@CafeKheradiranian
📍 رویداد

سایت ta6.ir تلاش دارد در حد بضاعت، نگاه های ناصحیح به دوره کودکی به ویژه شش سال نخست را تصحیح کند و با رویکرد رشد همه جانبه، آگاهی های مفید و ضروری خانواده و مربیان را نسبت به کودکان زیر شش سال ارتقا ببخشد.
سایت: ta6.ir
اینستاگرام:
https://instagram.com/ta6.ir

👈 به کسانی که کودک زیر ۶ سال دارند، اطلاع دهید.

🌏 تربیت و توسعه | دوره کودکی
@IranHumanDevelopment2

"گفت و گو با طعم همدلی"
به باور ما؛ "جامعه آشنا با گفت و گو، هزینه های کمتری می پردازد"

@CafeKheradIranian
نشست مجازی با موضوع؛ «مسمومیت تربیتی با تأکید بر غربالگری دانش آموزان بر اساس بهره هوشی» با ارایه مرتضی نظری برگزار می شود.

دبیر علمی نشست: دکتر فاطمه زارعی، عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس

(با همکاری دانشگاه تربیت مدرس، انجمن مطالعات و توسعه آموزش و انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران)

▫️پرسش کلیدی نشست:
«آیا جداسازی دانش آموزان و طبقه بندی آنها به تیزهوش و عادی، کمک به تیزهوشان محسوب می شود؟ آیا سبک فعلی شناسایی و آموزش دانش آموزان مستعد و برتر، یک اقدام تربیتی درست است؟»

▫️چهارشنبه ۲۶ آذر، ۴ عصر

🔻لینک ورود: https://live.modares.ac.ir/b/fat-nx7-xqu

کافه خرد، گفت و گو با طعم همدلی

@CafeKheradIranian
ابرچالشِ نظام آموزشی ایران در آستانه قرن جدید هجری خورشیدی

مرتضی نظری
دانش آموخته دکتری فلسفه تعلیم و تربیت
عضو هیأت مدیره کانون خرد و توسعه ایران

سال تحصیلی ۱۳۹۹ در شرایطی به پایان خود نزدیک می‌شود که خطر ترک تحصیل و بازماندن حدود سه میلیون دانش آموز از مدرسه، سردرگمی خانواده‌ها و نارسایی در پوشش آموزشی در شرایط کرونا، موقعیت نهاد مدرسه و اعتبار اجتماعیِ دستگاه تعلیم و تربیت را در حوزه عمومی دچار ضعف و تنزل نموده تا حدی که نشانه‌های تقلیل موقعیت آموزش و پرورش از نهادی توسعه‌ای_زیرساختی به موضوعی خدماتی‌_دمِ‌دستی نمایان شده است.
با وجود ابرچالش های امروز کشور، نمی توان و نباید چشم از وضعیت نابسامان آموزش و پرورش برداشت. ما در قبال آینده و امروزِ کودکان و نوجوانان ایران مسؤلیم.

▫️در آستانه قرن جدید هجری خورشیدی، نظام آموزشی با دو مسأله و چالش معماگونه مواجه است:
از یک سو؛ جمعیت ۳۰ درصدی دانش آموزانی که به دلایلی همچون فقر از تحصیل باز می‌مانند، و از سوی دیگر جمعیت ۷۰ درصدی که از کلاس و مدرسه برخوردارند اما در پایان تحصیل با فقر مهارتی مواجهند. به عبارتی، دولت در زمینه تحصیل و آموزش رسمی نمی‌تواند برای نهاد خانواده رضایت بیافریند.

▫️تا زمانی که توان تبیین و‌ فهم درست مسأله‌های آموزشی کشور وجود نداشته باشد، نظام تدبیر و سیاستگذاری در دستگاه تعلیم و تربیت امکان اتخاذ تصمیم های راهگشا ندارد. به این منظور ما باید روی چند پرسش جدی در آستانه ورود مدرسه به سال ۱۴۰۰ تأمل و گفت‌وگو کنیم. برخی از این پرسش ها به این شرحند: هویت مدرسه ایرانی در سده جدید هجری خورشیدی چگونه است؟ کشورهای موفق جهان، خاصه کشورهای آسیا و خاورمیانه در نظام آموزشی خود چه بازنگری هایی داشته اند؟ نسبت ما با تجارب نوین آموزش و پرورش در جهان چیست؟ چگونه می‌توانیم اثربخشی و کارآمدی مدرسه را ارتقا بخشید؟ چگونه می توان نخبگان، دولت و ارکان حاکمیت را نسبت به اهمیت آموزش و پرورش، ملتفت ساخت؟ آیا اصرار بر ادامه‌یافتن سبک مدرسه‌داری حضوری پاسخگوست؟ ما چه مأموریت‌ تحولی برای نهاد مدرسه در شرایط جدید که شدیداً رنگ و بوی فناورانه به خود گرفته باید در نظر بگیریم؟ نقش نهادهای علمی، صاحبنظران، اندیشکده‌ها و رسانه‌ها در این میان چیست؟

▫️به نظر می‌رسد برای بهسازی یا نوسازی نظام آموزشی کشور به ویژه در آستانه ورود به قرن جدید هجری خورشیدی، باید «آموزش و پرورش» را مقوله‌ای فراتر از عنوان یک وزارتخانه‌ و سازمان دید. ما به یک «تغییر نگرش عمومی» برای قرارگرفتن نهاد مدرسه در موقعیتی توسعه‌ای و مولّد نیاز داریم.
این پرسش ها، می تواند فراخوانی باشد برای تأمل بیشتر و شکل‌گیری گفت‌و‌گوهای بین رشته‌ای میان همه علاقه‌مندان و صاحب‌نظران به ویژه جامعه شناسان، اقتصاددانان، پژوهشگران سیاستگذاری عمومی و مطالعات راهبردی برای فهم بهتر و صورت‌بندی از مدرسه ۱۴۰۰

🔹کافه خرد / مدرسه ۱۴۰۰
@CafeKheradIranian
"گفت و گو با طعم همدلی"
به باور ما؛ "جامعه آشنا با گفت و گو، هزینه‌های کمتری می‌پردازد"

کانال تلگرامی:
@CafeKheradIranian

ارتباط با دبیرخانه:
شماره تلفن:
۱۷ و ۶۶۹۶۲۵۱۶
[email protected]
🔸رویداد ویژه

کانون خرد و توسعه ایران با همکاری پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه برگزار می کند:

«مدرسه در قرن جدید هجری خورشیدی»

تأمل و گفت‌وگو پیرامون یک پرسش کلیدی:

مدرسه چگونه می‌تواند بر چالشِ پاسخگویی، کارآمدی و اثربخشی فائق آمده و رضایت بیافریند؟

🔸 با حضور صاحبنظران، نویسندگان و فعالان حوزه آموزش و پرورش

زمان: هفته پایانی بهمن ۱۳۹۹

جزئیات این نشست ، از طریق صفحه اینستاگرام و کانال تلگرامی کافه خرد، به زودی اطلاع رسانی خواهد شد.
👇👇👇
اینستاگرام:
https://instagram.com/cafekherad
تلگرام:
@cafekheradiranian

🔸کافه خرد؛ گفت‌وگو با طعم همدلی
@CafeKheradIranian
📍اطلاعیه کافه خرد

«مدرسه در قرن جدید هجری خورشیدی»

کانون خرد و توسعه ایران(کافه خرد) از صاحب‌نظران، انجمن‌های علمی و علاقه‌مندان به پیشرفت، تحول و بهبود وضعیت نهاد مدرسه در آستانه قرن جدید هجری خورشیدی برای تأمل و گفت‌وگو پیرامون پرسش محوری نشست دعوت می‌نماید:

مدرسه چگونه می‌تواند بر چالشِ پاسخگویی، کارآمدی و اثربخشی فائق آمده و رضایت بیافریند؟

▫️با ارائه دکتر بیژن عبدالکریمی، پژوهشگر فلسفه و استاد دانشگاه

زمان: دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۹، ساعت ۱۵

◀️ پخش زنده در اینستاگرام:
همراهان گرامی کافه خرد با توجه به محدودیت‌ حضور در نشست و شرایط کرونا، می‌توانند این نشست را از صفحات زیر به طور زنده دنبال کنند:

🕒 اینستاگرام کافه خرد:
instagram.com/cafekherad

🕒 دکتر بیژن عبدالکریمی:
Instagram.com/bijan.abdolkarimi

🕒 انجمن فلسفه تعلیم‌ و تربیت:
instagram.com/anjoman.pesi

🕒 آکادمی کودکان فیلسوف:
instagram.com/p4ciran

🕒 عصر ایران:
instagram.com/_u/asriran_com

🕒 پایگاه خبری رَب:
instagram.com/rabnews

🕒 معلم ایرانی:
instagram.com/moallemirani

🔹کافه خرد
@CafeKheradIranian
📍 یادآوری مهم

امروز دوشنبه، شانزدهمین نشست گفت‌وگوی کافه خرد، با توجه به محدودیت فضای میزبانی، ساعت ۱۵ بصورت زنده از اینستاگرام کافه خرد پخش می شود.👇
http://instagram.com/cafekherad
VID_20210223_203313_795.mp4
58.4 MB
🎞️ آیا مدرسه می تواند رضایت بیافریند؟ + فیلم

🔸دیدگاه صاحبنظران و فعالان آموزشی پیرامون پرسش کلیدی کافه خرد

🔸احمدرضا نجفی، مدرس دانشگاه فرهنگیان به پرسش شانزدهمین گفت‌وگوی #کافه_خرد پاسخ می دهد.

اینستاگرام کافه خرد👇

http://instagram.com/cafekherad

🔹کافه خرد؛ گفت‌وگو با طعم همدلی
@cafekheradiranian
کافه خرد
VID_20210223_203313_795.mp4
🔸نقدونظر

یک نکته درباره دیدگاه احمد رضا نجفی

مهدی بهلولی

"کافه خرد" در شانزدهمین گفت‌وگوی خود با برخی صاحب نظران و فعالان آموزشی پرسیده است که "آیا مدرسه می تواند رضایت بیافریند؟" احمد رضا نجفی، مدرس دانشگاه فرهنگیان در پاسخ به این پرسش به سراغ تربیت معلم و آسیب شناسی آن می رود و در بخشی از سخنان خود می گوید : "...حتی در رسمی ترین شیوه جذب معلم که از مسیر دانشگاه فرهنگیان است یک اشکال عمده وجود دارد. در این سیستم، دانشجو- معلم به محض پذیرفته شدن در دانشگاه فرهنگیان، به استخدام رسمی آموزش و پرورش درمی آید. این کار دو تا مشکل دارد. اول این که این اتفاق، انگیزه تحصیل و رقابت های آموزشی را از بین می برد. در واقع دانشجو خودش را بیشتر در قالب یک کارمند حس می کند تا یک دانشجو. و البته همین دانشجو با هر شرایطی که فارغ التحصیل بشود جذب نظام آموزشی می شود. از طرف دیگر، همین ساختار و همین روند، سیستم و نظام آموزشی را در بن بست قرار می دهد. نظام آموزشی به دلیل هزینه کردهایی که انجام می دهد، پرداخت حقوقی که به این فرد داشته است و عدم بازپس گیری این امکان های اقتصادی، چاره ای جز پذیرش او نمی بیند و ..."

بنیاد این دیدگاه، رفتارگرایی است. یعنی می خواهد با تنبیه، تشویق، ترس از اخراج، رقابت های آموزشی، انگیزه های بیرونی، و ... آموزگار پرورش دهد. روشن است که این دانشجو بعدها و به هنگام آموزگاری، به همین شیوه آموزش خواهد داد؛ شیوه ای که انتقادهای فراوانی به آن وارد است. اگر این استدلال درست باشد و دانشجو-آموزگاران نباید پس از پذیرفته شدن در دانشگاه فرهنگیان، به استخدام رسمی درآیند چون احتمالا انگیزه های آموزشی خود را از دست می دهند، پس از چهار سال و به هنگامی که دانشجو- آموزگار، تبدیل به آموزگار شد نیز می تواند همین اتفاق رخ دهد. به نظر می رسد که نتیجه نهایی این رویکرد، به کلی کنار گذاشتن استخدام رسمی در آموزش و پرورش باشد و این که آموزگار خوب، آموزگار قراردادی و پیمانی است که اگر خوب کار نکرد به آسانی اخراج شود.
اما این رویکرد، با آنچه در جهان پیشرو آموزش و پرورش می گذرد سازگاری ندارد. فنلاند، یک نمونه برجسته است. یکی از برتری های برجسته آموزش و پرورش فنلاند به خیلی از نظام های آموزشی دیگر دنیا، شیوه تربیت و استخدام آموزگار است. شرایط برای آموزگار شدن، سخت است و تقریبا از هر 10 داوطلب تنها یکی در نهایت گزینش می شود اما پس از پذیرفته شدن، تیغ اخراج بالای سرِ دانشجو نمی گذارند تا خوب درس بخواند و آموزگار خوبی شود. کار با تاکید بر انگیزه های درونی و ارج نهادن به جایگاه آموزگاری پیش می رود نه با ترس از اخراج. شرح نسبتا خوبی از این فرآیند را می توان در کتاب "درس های فنلاندی" پاسی سالبرگ خواند.

🔹کافه خرد؛ گفت‌وگو با طعم همدلی
@cafekheradiranian
IMG_20210224_165535_397.mp4
30.5 MB
🎞️ آیا مدرسه می تواند رضایت بیافریند؟ + فیلم

🔸دیدگاه صاحبنظران و فعالان آموزشی پیرامون پرسش کلیدی کافه خرد

🔸حیدر تورانی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش به پرسش شانزدهمین گفت‌وگوی #کافه_خرد پاسخ می دهد.

اینستاگرام کافه خرد👇

http://instagram.com/cafekherad

🔹کافه خرد؛ گفت‌وگو با طعم همدلی
@cafekheradiranian
🎞️ آیا مدرسه می تواند رضایت بیافریند؟ + فیلم

🔸دیدگاه صاحبنظران و فعالان آموزشی پیرامون پرسش کلیدی کافه خرد

🔸زهرا نیکنام، عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی به پرسش شانزدهمین گفت‌وگوی #کافه_خرد پاسخ می دهد.

فیلم را در نشانی اینستاگرام کافه خرد ببینید👇
http://instagram.com/cafekherad

🔹کافه خرد؛ گفت‌وگو با طعم همدلی
@cafekheradiranian
📍اطلاعیه

پیرو پیام های دریافتی فراوان از همراهان فکور کافه خرد، به اطلاع می رساند؛ فایل صوتی و فیلم ارایه استاد ارجمند جناب آقای دکتر بیژن عبدالکریمی در شانزدهمین نشست گفت‌وگوی کافه خرد در مراحل پایانی تدوین است و به زودی منتشر خواهد شد.

🔸از اینکه نشانی اینستاگرام کافه خرد را به علاقمندان گفت‌وگو در مسایل آموزش و پرورش معرفی می کنید سپاسگزاریم👇
http://instagram.com/cafekherad

🔹کافه خرد؛ گفت‌وگو با طعم همدلی
@cafekheradiranian
Audio
📻 گذر از مدرسه امروز و تأملی بر فردای آن

«باید خانه ای برپا کنیم!»

ارایه دکتر بیژن عبدالکریمی
در شانزدهمین نشست کانون خرد و توسعه ایران (کافه خرد)

اینستاگرام:
https://instagram.com/cafekherad

🔸کافه خرد؛ گفت‌وگو با طعم همدلی
@CafeKheradIranian
HTML Embed Code:
2024/05/02 02:05:06
Back to Top