درسگفتار (حضوری، آنلاین و آفلاین)
پژوهشهای یک سگ فنلاندی؛
کائوریسماکی و تمثال پانک
بههدایت صالح نجفی
روزهای چهارشنبه ۱۸:۳۰ تا ۲۰:۳۰ ( ۴ جلسه)
شروع دوره: ۱۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۴
آکی کائوریسماکی را میتوان با الهام از عنوان داستان بینظیر کافکا، «پژوهشهای یک سگ»، «سگی فنلاندی» لقب داد و کارنامهی سینمایی او را «پژوهشهای یک سگ فنلاندی» خواند. به اعتقاد آندرو نستینگن، نویسندهی مهمترین و جامعترین کتاب به زبان انگلیسی دربارهی سینمای فیلمساز نابغهی فنلاندی، عنصری که همیشه در سینمای کائوریسماکی حضور دارد و هرگز تغییر ماهوی نمیکند «فیگور پانک» در فیلمهای اوست که هر بار به رنگی و هیبتی نو درمیآید: تمثال آدمهای طردشده، مخالفخوان، تکرو یا تبعیدی، آدمهایی که از جامعه یا جماعت خود بهترتیبی جدا افتاده و بیگانه شدهاند و میکوشند راه خود را در جهانی که در بازی خود راهشان نمیدهد از نو پیدا کنند. جهان کائوریسماکی جهان «سگهای پژوهندهی ولگرد» است.
سینمای او ترکیب متناقضی است از رادیکالیسم و محافظهکاری که ریشه در روحیهی پانکهای اواخر دههی ۱۹۷۰ دارد که در آنِ واحد میخواستند موسیقی پاپ را با قسمی مینیمالیسم به تراز فُرمی ناب برگردانند و همزمان قسمی حیاتباوریِ ضد نظام مسلط داشتند که نقدی بود بر جریان اصلی سیاست در جهانی که بر مدار دولتگرایی میگردید.
در این چهار جلسه سینمای او را بر اساس سرفصلهای زیر بررسی میکنیم:
۱- تثلیث چاپلین-برسون-پازولینی: معجون غریبِ فنلاندی
۲- سیاستِ آناکرونیسم: علیه وضع موجود و نظم مستقر
۳- کولیمآبِ نوستالژیایی: هوای برگهای ریخته
۴- شوبرتِ راک — چایکوفسکی در ایستگاه اتوبوس: بیراهههای امید
صالح نجفی متولد تهران در ۱۳۵۴، فارغ التحصیل رشتهی معماری از دانشکدهی هنرهای زیبا و ادبیات فارسی از پژوهشگاه علوم انسانی است. او از سال ۱۳۸۴ کار ترجمه و تالیفِ متون گوناگونی را در حوزهی فلسفه، سینما و هنر آغاز کرده است و در حال حاضر ترجمهی آثار سورن کیرکگور را در دست دارد. او از سال ۱۳۹۰ در دانشکدهی هنرهای زیبا، دانشگاه هنر و موسسهی پرسش به تدریس تاریخ فلسفه و نقد اشتغال داشته است. صالح نجفی در دو مجموعه کتاب به نامهای فیلم به مثابهی فلسفه ، ۱۳۹۶ و عشق در سینما، ۱۳۹۷، نوعی دیگر از تأمل در سینما و متفاوت از نقد فیلم را پیشنهاد میکند؛ رویکردی که تلاش دارد فیلم را در جهانِ وسیعتری که احاطهاش کرده است، چون متنی فلسفی بخواند.
لطفا در صورت تمایل به شرکت در این دوره، از طریق یکی از راههای ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.
شمارهی تماس و واتس اپ: ۰۹۳۸۱۳۶۰۶۹۴
۰۲۱-۸۸۸۹۱۸۴۳
سایت: www.bidar.school
ایمیل: [email protected]
تلگرام: hottg.com/bidarschool
اینستاگرام: bidar.school
کانال یوتیوب:Bidar School
آدرس: مدرسهی بیدار، خیابان نجات الهی، کوچهی نوید، پلاک ۴، طبقهی همکف شرقی
@bidarschool
@bidarcourses
>>Click here to continue<<