TG Telegram Group Link
Channel: بهاراندیشه مرکز روان شناختی🍃
Back to Bottom
یکی از خطرناک‌ترین و البته غیراخلاقی‌ترین باورهای رایج در فرهنگ ما این است که:
👈اگر ازدواج‌تان مسئله و مشکل دارد ، صاحب فرزند شدن مشکلات را حل می‌کند‼️

⬅️ آلبرت الیس (یکی از بزرگترین روان‌شناسان و روان‌درمانگران قرن گذشته) در این‌باره در کتاب راهنمای ازدواج موفق می‌نویسد :


⬅️ تنها زمانی وجود فرزند می تواند موجب افزایش نشاط فضای خانواده شود که:

⬅️ زن و شوهر رابطه دلچسب و نشاط آوری داشته باشند .

♻️زن و شوهر از بلوغ روانی بیش از حد متوسط زنان و مردان جامعه خود برخوردار باشند.

♻️زن شوهر علاوه بر آن که باید اشتیاق زیادی به داشتن فرزند داشته باشند، باید مشتاق آن باشند که فرزندی تربیت کنند که بتواند در نیمه اول قرن حاضر به عنوان فردی موفق عمل کند و بدانند که این کار نیاز به مطالعه و شرکت فراوان در کلاس های آموزشی در زمینه ی مربوط به تربیت فرزند دارد.

📒راهنمای ازدواج موفق
دکتر آلبرت الیس - دکتر رابرت هارپر

🌈🍃🌺 @baharandishe_ps
👇👇👇👇
لطفا کانال مارو به اهلش معرفی کنید سپاسگزارم
💬مرکز مشاوره بهار اندیشه
برگزار می‌کند.

🟨کارگاه
آموزش مهارت‌های فرزند پروری برای عموم

مدرس: دکتر ریحانه هاشم پور

🗓️شروع دوره 3 شهریور 1401

🛑2 جلسه سه ساعته
🔰 9 روز دیگر باقی مانده
🟦 هزینه دوره ۱۵۰ تومان

برای ثبت نام باشماره های زیر تماس بگیرید.
09027307895(پیام در واتس آپ)
05136036450
💬مرکز مشاوره بهار اندیشه
برگزار می‌کند.

🟨کارگاه
آموزش مهارت‌های زندگی برای عموم

مدرس: دکتر ریحانه هاشم پور

🗓️شروع دوره 3 شهریور 1401

🛑11 جلسه دوساعته
🔰 9روز دیگر باقی مانده
🟦 هزینه دوره ۴۰۰ تومان

برای ثبت نام باشماره های زیر تماس بگیرید.
09027307895(پیام در واتس آپ)
05136036450
❤️

💢کوری عاطفی چیست؟

کوری عاطفی یعنی اینکه؛ زن و مرد در زندگی زناشویی حرفی برای گفتن ندارند و هر کدام از آنها در عین اینکه در خانه هستند اما هر یک در اتاق خودشان و یا مشغول کار خودشان هستند....

اما به محض رسیدن به دوست و قوم خویش زبان باز می‌کنند و کلی حرف نگفته دارند؛ حتی درباره‌ی همسرشان

اگر به این مرحله رسیدید؛ دچار کوری عاطفی شدید و خیلی زود باید به فکر چاره باشید وگرنه عمر رابطه زناشویی خود را پایان یافته متصور شوید.

چرا که این‌گونه رفتار بعد از مدتی باعث تنش و دعواهایی خواهد شد که رابطه را از آن‌چه که هست خرابتر می‌کند


#نامزدی #عقد #ازدواج
https://hottg.com/baharandishe_ps
عشق و شناخت

عشق، شناختنِ دیگری را آسان‌تر می‌کند و دشوارتر. وقتی عاشق کسی هستیم، از شناختنِ او لذت می‌بریم و جزئیات رفتار، گفتار و احساساتش برایمان مهم می‌شود؛ می‌خواهیم او را بشناسیم تا به او نزدیک‌تر شویم و احساس آشنایی کنیم. ما بیش از هر کس دیگری به او امنیتِ آشکارگی می‌دهیم و با این کار به خود واقعی او نزدیک‌تر می‌شویم. گفته‌اند که عمیق‌ترین شناخت زمانی اتفاق می‌افتد که عاشق چیزی یا کسی هستیم. عشق در این حالت، شوقِ دانستن به ما می‌دهد.

امّا عشق، سویه و گونه دیگری هم دارد؛ جایی که دیگری را نمی‌شناسیم  و نمی‌خواهیم که بشناسیم. اینجا جایی است که تصویر محبوبمان بیشتر ساخته خود ما است تا واقعیت او. ما به سراغ شناختنِ او نمی‌رویم چون می‌ترسیم آنی نباشد که فکر می‌کنیم و آنگاه دوباره تنهایی، ناکامی و ورشکستگی عاطفی به سراغمان بیاید. ما نه‌تنها از شناخت او سر باز می‌زنیم که به او امکان خود بودن هم نمی‌دهیم. از او می‌خواهیم که خودت نباش و گاه برای پنهان کردن واقعیتش به خشونتی عاشقانه متوسل می‌شویم. عشق، در این حالت، راه را بر آشکارگی دیگری و شناخت او می‌بندد.

امّا کدام یک عشق را زنده نگه می‌دارد؟ شناختنِ خود واقعی محبوب یا چشم بستن بر حقیقت او؟

https://hottg.com/baharandishe_ps
| رفتارهای اشتباه با کسی که به روانشناس مراجعه می‌کند |

۱. «دلسوزی»: آخی پیش مشاور میری، حتما خیلی مشکل داری! چنین فردی برای رشد خودش قدم بزرگی برداشته، به جای ترحم، به او افتخار کنیم.

۲. «تحقیر»: این همه میری درمان هنوزم همونی که، این هفته راجع به فلان رفتارت هم حرف بزن! این حرف‌ها خشونت کلامی‌ست، و روان‌درمانی فرایندی طولانی مدت است.

۳. «کنجکاوی زیاد»: بیا تعریف کن ببینم چیا گفتین این هفته! اطلاعات جلسه‌ی درمان محرمانه‌ست، با پرسیدن چنین سوالی وارد حریم شخصی فرد می‌شویم، و طبیعی‌ست که فرد تمایلی به صحبت راجع به این موضوع نداشته باشد.

۴. «شوخی کردن»: بیا همین پول و بده من، خودم حالت و خوب می‌کنم! قبلا از این حرفا نمیزدی نکنه درمانگرت یادت داده! جلسات روان‌درمانی برای هر فرد ارزش خاصی دارد، با شوخی کردن و تحقیر کردن او هیچ کمکی به او نمی‌کنید.

https://hottg.com/baharandishe_ps
✍️ ‍ انسان متمدن«عشق» را چگونه تجربه می‌کند؟

کانت هم مانند افلاطون معتقد است که آدمیان در بهترین حالت مایلند خود را با واقعیت‌های بزرگ‌تر از خود بشناسند. با این تفاوت که افلاطون عشق بین اشخاص را همچون پلکانی می‌بیند که بتدریج ما را به چشم‌اندازی گسترده‌تر رهنمون می‌شود..

در حالی که کانت عشق بین اشخاص را مانعی برای رسیدن به این هدف می‌داند. نگاه افلاطون به عشق اروتیک یک عامل متمایزکننده در خود دارد (می‌توان گفت «عقل») که سطح مطلوب عاشق را به سطحی کلی‌تر و کیفی‌تر می‌رساند.
«عقل» از نگاه کانت چیزی فزاینده نیست بلکه مطلق است. عقل یک قوه همگانی است و وظایفی را تعیین می‌کند که گستره‌ای فراتر از اولویت‌های شخصی، عواطف دوستانه و وابستگی‌های همنوعانه دارند. ..


عقلانیت را نمی‌توان صرفاً به دنیای محرمانه روابط خصوصی محدود کرد. کانت خاطرنشان می‌کند که هر رابطه‌ای با دیگران در معرض اندیشه «عقل محض» قرار می‌گیرد و در نتیجه تمایلات خودخواهانه از بین می‌رود: «من دیگران را به خاطر نیک‌اندیشی‌شان نسبت به خودم می‌خواهم؛ پس من هم باید نسبت به دیگران نیک‌اندیش باشم.» اصل انصاف، جوانمردی و عدالت در حقیقت هدف هر جامعه آرمانی است که مستلزم عمل کردن بیطرفانه ما به تعهدات اخلاقی فارغ از علایق شخصی است.بنابراین کانت به دلربایی روابط صمیمانه با تردید می‌نگرد.

«هر کسی می‌خواهد تمام آدمیان را دوست بدارد اما تعداد کمی را انتخاب می‌کند و این برای سعادت معنوی حقیقی مضر است و زمانی به این درجه از خیر معنوی می‌رسد که دامنه خیرخواهی خود را به تمام جهان گسترش دهد.»


او تصدیق می‌کند که داشتن دوستان صمیمی برای زندگی ضروری است، چرا که آنها در تصحیح قضاوت‌ها به ما کمک می‌کنند تا از بودن‌مان لذت ببریم اما این به خاطر طبیعت محدود و کوته‌نظرانه ما است

انسان متمدن‌تر نگاه وسیع‌تری دارد و برای او دوستی شخصی جایگاه کمتری دارد؛ انسان متمدن‌تر در پی سعادت جهانی و دوستی با همگان است که فارغ از محدودیت رابطه‌های خصوصی است.

درآمدی بر فلسفه عشق
رابرت واگونر

🆔 https://hottg.com/baharandishe_ps
وابستگی

چرا بعضی ها رابطه تمام شده را رها نمی کنند؟

جدایی ها وحشتناک هستند بخصوص وقتی که یکی از زوج ها هنوز به طرف مقابل از نظر عاطفی وابسته باشد.
این نوع افراد یکباره زمین زیر پای شان انگار دهان باز می کند و سقوطی بی امان را تجربه می کنند. غم، ترس و بدبینی مفرط، گریبان شان را می گیرد. ولی واقعا چرا؟

*احساس خطر
طبیعی است که احساس از دست دادن یک عزیز، دلهره آور است. رفتن شریک زندگی که تکیه گاه زندگی است با خود ناامیدی و وحشت، جایگزین می کند. خیلی ها تحمل این ترس را ندارند.

*از دست دادن بهترین عشق
بعضی ها فکر می کنند شانس بهترین عشق نصیب شان شده و به هیچ وجه نمی خواهند بپذیرند که دیگر تمام شده است. آنها مطمئن هستند یافتن عشق خوب، بسیار کمیاب است.

*ضربه طلاق در کودکی
آنهایی که شوک ناشی از جدایی را در زندگی خانواده خودشان داشتند یا به شریک زندگی خود اعتماد نمی کنند یا دیوانه وار به آنها دل می بندند. تلفیق ترس و وابستگی نتیجه خوبی نمی دهد. آنها فکر می کنند باید به رابطه شان تعهد کامل داشته باشند و به هر شکل ممکن آن را حفظ کنند.

*ترس از تنهایی
افرادی هستند که از ترس پایان یافتن رابطه و تنهایی ناشی از آن، به هر توهین و تحقیری تن می دهند. دو نتیجه برای این نوع رابطه باقی می ماند. یا احترام و ارزش عشق از چشم شریک زندگی شان می افتد یا اینکه از ذلیلی و وابستگی شان سوءاستفاده می شود.

*ارزش من از چشم معشوق
وقتی همه هویت و شخصیت یکی از زوج ها به خوشایند نفر دوم بستگی پیدا می کند پایان یافتن رابطه سخت می شود چون فردی که همه زندگی اش در گرو تائید شریک زندگی اش می باشد می داند با رفتن معشوقش، همه هویت و شخصیتش را از دست خواهد داد. پس با تمام وجود پایان یافتن رابطه را انکار می کند.

https://hottg.com/baharandishe_ps
💬مرکز مشاوره بهار اندیشه
برگزار می‌کند.

🟨کارگاه
آموزش مهارت‌های زندگی برای عموم

مدرس: دکتر ریحانه هاشم پور

🗓️شروع دوره 3 شهریور 1401

🛑11 جلسه دوساعته
🔰 5روز دیگر باقی مانده
🟦 هزینه دوره ۴۰۰ تومان

برای ثبت نام باشماره های زیر تماس بگیرید.
09027307895(پیام در واتس آپ)
05136036450
💬مرکز مشاوره بهار اندیشه
برگزار می‌کند.

🟨کارگاه
آموزش مهارت‌های فرزند پروری برای عموم

مدرس: دکتر ریحانه هاشم پور

🗓️شروع دوره 3 شهریور 1401

🛑2 جلسه سه ساعته
🔰 5 روز دیگر باقی مانده
🟦 هزینه دوره ۱۵۰ تومان

برای ثبت نام باشماره های زیر تماس بگیرید.
09027307895(پیام در واتس آپ)
05136036450
⭕️ نیمه‌ی کودکی، زمانی است که پدر می‌تونه با بازی و فعالیت‌های مشترک مدیریت کردن عواطف رو به فرزندش یاد بده.

پدر، روش‌هایی رو که برای حل مشترک مشکلات فرزندش تا دوران نوجوانی و بزرگسالی داره مستقیماً ادامه‌ی همون درس‌هایی است که اون در حین بازی‌های مختلف در خانه و جمع خانوادگی به فرزندش داده.

کودک وقتی می‌بینه پدرش چطور تعارض‌ها و مشکلاتش رو توی خونه، خانواده، اجتماع و محیط کار، حل می‌کنه از پدرش یاد می‌گیره.

حتما این ضرب المثل رو شنیدین که میگه «دو صد گفته چون نیم کردار نیست» اگر پدری بتونه در رفتارهاش صادق، منصف، متفکر و انعطاف پذیر باشه، فرزند هم با احترام از پدرش پیروی می‌کنه.

یک پدر شاد و فعال می‌تونه به فرزندش در کشف احساسات و شناخت عواطف کمک کنه. می‌تونه به فرزندش نشون بده که چطور با ناراحتی، پیروزی و شکست روبرو بشه و عصبانیتش رو کنترل کنه ...!!

https://hottg.com/baharandishe_ps
#ناخن_جويدن در كودكان
چکار کنیم؟

علت را بررسی کنید و به دنبال رفع عامل استرس زا باشید

در مورد این عادت بدون سرزنش، قضاوت یا دعوا کردن با او صحبت کنید، صحبت درباره ناخن جویدن نباید باعث افزایش اضطراب او شو د. به او بگویید که با کمک هم این مشکل را حل خواهید کرد.

ناخن هایش را مرتب کوتاه کرده و ناخنهای شکسته را فورا سوهان بکشید.

هنگام روبرو شدن با صحنه ناخن جویدن،حواس کودک را پرت کنید، بدون اشاره به رفتارش، او را صدا زده و کاری را پیشنهاد دهید که دستان اورا مشغول کندمثل نقاشی، خمیر بازی، درست کردن پازل و...
موقعیتهایی که در آن رفتار ناخن جویدن اتفاق می افتد را شناسایی کنید مثل تلویزیون دیدن، نشستن در خودرو و...و برای آن فعالیتی درنظر بگیرید مثل بندکردن مهره های گردنبند

هنگامی که عادت کم شد، با پاداش، رفتار خوب را تقویت کنید.

سرزنش و دعوا کردن به دلیل بالا بردن سطح اضطراب کودک، رفتارناخن جویدن را بدتر خواهد کرد.

https://hottg.com/baharandishe_ps
هنگامی که والدین برای فرزندان خود کتاب می‌خوانند، درک زبانی آنها را پرورش می‌دهند. اگر والدین در حین خواندن به تصاویر مرتبط با موضوعات کتاب اشاره کنند، کودک معنای واژه‌ها را سریع‌تر خواهد آموخت. زمانی که با کودک خود کتاب می‌خوانید، دقت و توجه مشترک باعث می‌شود گستره توجه کودک تقویت یابد، مسئله‌ای که در آینده در مدرسه اهمیت پیدا می‌کند.

فِی کارلیسِل
از کتاب روان‌شناسی برای والدین
ترجمه فریده فتوحی

https://hottg.com/baharandishe_ps
🔰مرزهای محبت

مرز محبت کردن و لوس کردن بچه ها یک مرز حقوقی و انسانی است.

اگر کودک کارهای غیرانسانی کرد، مثلا شما را کتک زد یا به برادرش زور گفت یا مشق هایش را ننوشت، شما نباید در مقابل این رفتارها بی تفاوت باشید، بلکه باید به او بفهمانید نباید رفتارهای نامناسب انجام دهد و هر چه خواست نباید فراهم باشد.

بچه ها باید بفهمند که همیشه خواسته هایشان عملی نمی شود؛ برخی با تلاش به دست می آید و برخی نیز اصلا به صلاحشان نیست که به دست آید.

به عبارت دیگر، بچه ها باید بتوانند زندگی را با استرس های معمولش تجربه کنند تا مستقل بار بیایند.

بعضی والدین اجازه نمی دهند بچه ها سختی های معمول زندگی را تجربه کنند یا تبعات رفتارهای زشتشان را بفهمند و این کار را محبت می دانند؛ مانند بچه ای که مشقش را نمی نویسد و مادرش به جای او تکالیفش را انجام می دهد.

از سوی دیگر، بد نیست بدانید هرچه فرزندتان را در آغوش بگیرید و ببوسید و حرف های محبت آمیز به او بزنید، لوس نمی شود ولی مشکل از آنجا شروع می شود که مقابل هر خواسته نامعقول او تن بدهید، مثلا در وقت ناهار فرزند شما با گریه و زاری از شما بخواهد به او بستنی بدهید.

در حقیقت، آنچه در اصول تربیتی اهمیت دارد این است که به بهانه مهربانی کردن به هر نوع خواسته معقول و نامعقول فرزندتان تن بدهید.
https://hottg.com/baharandishe_ps
💕💕


زیاد حرف زدن بچه ها نشونه ی 6 چیزه..


اگر کودکتون شبها موقع خواب پرحرفه: یعنی از چیزی میترسه

اگر پرحرفی کودکتون از زمان بدنیا امدن خواهر یا برادرش شروع شده: یعنی کودکتون به خواهر یا برادرش حسودی میکنه

اگر کودکتون در مواقعی که شما پای تلفن یا مهمون دارید پرحرفی میکنه یعنی: کودکتون کمبود توجه داره

اگر کودکتون با دیدن چیزهای جدید شروع به پرحرفی میکنه: یعنی کودکتون حس کنجکاوی بالایی داره

اگر کودکتون در مواقعی که شما حوصله ندارید یا با همسرتون بحث کردید شروع به پرحرفی میکنه: یعنی کودکتون دچار اضطراب شده

البته که پرحرفی نشونه مهارت کلامی بالای کودکتون هم هست اما بسیار مهمه که این پرحرفی چه وقت سراغ بچتون میاد.....


حالا بهم بگید بچه ی شما در کدوم یکی از مواقع بالا پر حرف تره؟ 😵‍💫😵‍💫😵‍💫
💕💕


زیاد حرف زدن بچه ها نشونه ی 6 چیزه..


اگر کودکتون شبها موقع خواب پرحرفه: یعنی از چیزی میترسه

اگر پرحرفی کودکتون از زمان بدنیا امدن خواهر یا برادرش شروع شده: یعنی کودکتون به خواهر یا برادرش حسودی میکنه

اگر کودکتون در مواقعی که شما پای تلفن یا مهمون دارید پرحرفی میکنه یعنی: کودکتون کمبود توجه داره

اگر کودکتون با دیدن چیزهای جدید شروع به پرحرفی میکنه: یعنی کودکتون حس کنجکاوی بالایی داره

اگر کودکتون در مواقعی که شما حوصله ندارید یا با همسرتون بحث کردید شروع به پرحرفی میکنه: یعنی کودکتون دچار اضطراب شده

البته که پرحرفی نشونه مهارت کلامی بالای کودکتون هم هست اما بسیار مهمه که این پرحرفی چه وقت سراغ بچتون میاد.....


حالا بهم بگید بچه ی شما در کدوم یکی از مواقع بالا پر حرف تره؟ 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

https://hottg.com/baharandishe_ps
💬مرکز مشاوره بهار اندیشه
برگزار می‌کند.

🟨کارگاه
آموزش مهارت‌های فرزند پروری برای عموم

مدرس: دکتر ریحانه هاشم پور

🗓️شروع دوره شهریور 1401

🛑2 جلسه سه ساعته

🟦 هزینه دوره ۱۵۰ تومان

برای ثبت نام باشماره های زیر تماس بگیرید.
09027307895(پیام در واتس آپ)
05136036450
💬مرکز مشاوره بهار اندیشه
برگزار می‌کند.

🟨کارگاه
آموزش مهارت‌های زندگی برای عموم

مدرس: دکتر ریحانه هاشم پور

🗓️شروع دوره شهریور 1401

🛑11 جلسه دوساعته

🟦 هزینه دوره ۴۰۰ تومان

برای ثبت نام باشماره های زیر تماس بگیرید.
09027307895(پیام در واتس آپ)
05136036450
HTML Embed Code:
2024/06/15 12:18:13
Back to Top