TG Telegram Group Link
Channel: علوم وفنون ادبی
Back to Bottom
Audio
غزل شماره ۴۱۱ حضرت حافظ
تاب بنفشه می‌دهد طرّهٔ مشکسای تو
پردهٔ غنچه می‌درد خندهٔ دلگشای تو
#فاطمه_زندی
غزل ۴۱۱

🌸🥀 حافظ 🥀🌸

🌸🌸 عباس احمدی 🌸🌸
🥀
☘️ ☘️ برگی از تقویم تاریخ ☘️ ☘️

۷ اردیبهشت زادروز سیمین دانشور

(زاده ۷ اردیبهشت ۱۳۰۰ شیراز -- درگذشته ۱۸ اسفند ۱۳۹۰ تهران) نویسنده و مترجم

او که عضو و نخستین رئیس کانون نویسندگان ایران بود، نخستین زن ایرانی است که به صورتی حرفه‌ای در زبان فارسی داستان نوشت. مهم‌ترین اثر وی رمان سووشون است که نثری ساده دارد و به ۱۷ زبان ترجمه شده است و از جمله پرفروش‌ترین آثار ادبیات داستانی در ایران به‌شمار می‌رود.
وی در ۱۳۳۱ با دریافت بورس تحصیلی به دانشگاه استنفورد آمریکا رفت و دو سال در رشته زیبایی‌شناسی تحصیل کرد و پس از بازگشت به ایران در هنرستان هنرهای زیبا به تدریس پرداخت، تا این که در سال ۱۳۳۸ استاد دانشگاه تهران در رشته باستانشناسی و تاریخ هنر شد.
او اندکی پیش از مرگ همسرش "جلال آل‌احمد" در ۱۳۴۸ رمان سووشون را منتشر کرد و در ۱۳۵۸ از دانشگاه تهران بازنشسته شد.
این بانوی پیشکسوت داستان‌نویس پس از یک دوره بیماری، در سال ۱۳۸۶ کار نوشتن را دوباره از سر گرفت.
از دکتر سیمین دانشور، همواره به‌عنوان یک جریان پیشرو و خالق آثار کم‌نظیر در ادبیات داستانی ایران نام برده می‌شود،
فیلم مستند ۹۰ دقیقه‌ای «بی‌سرو سیمین» درباره سیمین دانشور ساخته جواد میرهاشمی است. همچنین  کتاب «بی‌سرو سیمین» یادنامه سیمین دانشور  توسط انتشارات "من" منتشر شده است.

🆔 https://hottg.com/amirnormohamadi1976

#برگی_از_تقویم_تاریخ


#سیمین_دانشور
برگی از تقویم تاریخ

۷ اردیبهشت سالروز درگذشت عباس حُرّی

(زاده ۱۵ اسفند ۱۳۱۵ مشهد — درگذشته ۷ اردیبهشت ۱۳۹۲ تهران) استاد دانشگاه و طراح نظریه اطلاع‌شناسی

او با تحصیل در دانشسرای مقدماتی، در سال ۱۳۳۵ دوره آموزگاری را در یکی از روستاهای کاشمر در جنوب خراسان آغاز کرد و پس از دوسال به‌شهر کاشمر منتقل شد و هفت سال نیز در آنجا خدمت کرد و به‌فراگیری زبان انگلیسی پرداخت.
پدرش بارها از او خواسته بود راهش را ادامه دهد و پرچم وعظ را در خانواده آن‌ها برافراشته نگه دارد. اما وی چنین پاسخ داده بود که: "ممکن است من هم مایل باشم و آرزو داشته باشم مردم را ارشاد کنم، ولی نه در لباس آخوندی" و پدر پاسخ داده بود که: هرطور میل توست.
وی در سال ۱۳۴۵ در آزمون ورودی دانشگاه مشهد شرکت کرد و رتبه‌ اول را در رشته‌ تاریخ و رتبه‌ پنجم را در رشته زبان و ادبیات انگلیسی به‌دست آورد و بنا به‌علاقه‌‌اش رشته‌ دوم را برگزید و در سال ۱۳۴۹ کارشناسی رشته‌ زبان و ادبیات انگلیسی را دریافت کرد.
پس از پایان این دوره، به‌تهران منتقل شد و در سال ۱۳۵۰ در آزمون ورودی دوره کارشناسی ارشد کتابداری دانشگاه تهران شرکت کرد و این دوره را در سال ۱۳۵۲ به‌پایان رساند و باعنوان مربی در گروه کتابداری این دانشگاه فعالیت‌های آموزشی‌اش را آغاز کرد.
وی در سال ۱۳۵۳ از سوی دانشگاه تهران برای یک فرصت مطالعاتی کوتاه به امریکا رفت و از این فرصت به‌خوبی بهره‌برداری کرد و در دانشگاه کیس‌وسترن برای مقطع دکتری نام‌نویسی کرد و پذیرفته شد و در ۱۴ ماه توانست درس‌های این دوره را به‌پایان برساند. اما با پایان یافتن مهلت قانونی فرصت مطالعاتی، باید به‌ناچار به‌تهران باز می‌گشت.
سپس در سال ۱۳۵۸ برای گذراندن رساله دکتری بار دیگر به‌همان دانشگاه بازگشت و در سال ۱۳۶۰ از پایان نامه‌‌اش دفاع کرد و به‌کشور بازگشت.

🆔 https://hottg.com/amirnormohamadi1976

#برگی_از_تقویم_تاریخ


#عباس_حری
برگی از تقویم تاریخ

۷ اردیبهشت سالروز درگذشت مهرداد نبیلی

(زاده سال ۱۳۱۱ اهواز -- درگذشته ۷ اردیبهشت ۱۳۸۳ پراگ) مترجم، نویسنده و روزنامه‌نگار

او در مدرسه انگلیسی‌های کراچی (که آن زمان یکی از شهرهای هند بود) درس خواند و پس از دریافت دیپلم دانشگاه کمبریج کراچی، در سال ۱۳۲۹ به ایران آمد و به همکاری با مجله صبا به سردبیری ابوالقاسم پاینده پرداخت. در سال ۱۳۳۴ دوره لیسانس ادبیات انگلیسی را در دانشگاه تهران تمام کرد و با بورسیه بانک ملی به انگلستان رفت. وی در مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی لندن تحصیل کرد و در سال ۱۳۳۹ فارغ التحصیل شد و در بانک مرکزی ایران مشغول شد.
در اوایل دهه ۶۰ به انگلستان رفت و با رادیو بخش فارسی بی‌بی‌سی همکاری کرد و به تولید برنامه‌های فرهنگی، ادبی همت گماشت. سریال رادیویی بر اساس داستانهای هزار و یک شب و برنامه‌هایی براساس ترجمه داستان‌های کوتاه از نویسندگان نامدار ادبیات جهان از آن جمله بود. همچنین مجله شفاهی طنز سیاسی با مضمون شوخی با سیاستمداران ساخت که طنزی گزنده داشت. وی با دکترای آموزش، در پیش از انقلاب مدیر مدرسه‌ بین‌المللی کوروس تهران بود.

آثار:
سامرست موام، لبه تیغ، تهران: امیرکبیر، کتاب‌های جیبی ۱۳۴۱.
آرتور کوستلر، از ره رسی‍دن و بازگش‍ت، ته‍ران: امی‍رکب‍یر، کت‍ابه‍ای جی‍بی؛ موسس‍ه انت‍شارات فرانک‍لی‍ن ۱۳۴۷.
فردیناند لین، جهان حشرات، تهران نیل: دانس‍تن‍یه‍ای جه‍ان عل‍م.
فرانسیس میسن، از جان گذشتگان، تهران: مجموعه گردونه تاریخ.
استوارت هالبروک، دیوی کراکت: مرزبان دلاور، تهران: مجموعه گردونه تاریخ.
جیمز هیلتون، افق گمشده، تهران.
چارلز دیکنز، داستان دو شهر، تهران: نشر و پژوهش فرزان روز ۱۳۸۱.

🆔 https://hottg.com/amirnormohamadi1976

#برگی_از_تقویم_تاریخ


#مهرداد_نبیلی
برگی از تقویم تاریخ

۷ اردیبهشت سالروز درگذشت امیر مهیم

(زاده ۶ بهمن ۱۳۲۱ تهران -- درگذشته ۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ تورنتو) شاعر، نویسنده و مجری و تهیه کننده تلویزیونی

او در دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجی و سپس ملی درس خواند و از نوجوانی شعر می‌گفت و چاپ شعری از او در مجله فردوسی بود که نامش را به‌عنوان شاعری جوان مطرح ساخت. از آن پس آثار بسیاری از او در نشریات «فردوسی» «روشنفکر» «جوانان» «اطلاعات هفتگی» و غیره منتشر شد. از جمله شعر، داستان کوتاه و قطعات طنز.
وی چند سال پس از رفتن به کانادا، به‌عنوان یکی از شاعران جامعه ایرانی مطرح شد و چاپ اشعارش در ایران نام او را به‌عنوان صدایی از شعرای در تبعید مطرح کرد. دو دفتر شعرش در سال‌های ۱۳۸۳ و ۱۳۸۶ در تهران و سومی در سال ۲۰۱۰ در تورنتو چاپ شد.
او برای بی‌بی‌سی فارسی گزارش‌های فرهنگی هنری تورنتو تهیه و ارسال می‌کرد و در سال‌های تبعید به تهیه برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی و از جمله برنامه ادبی فرهنگی «دریچه» در رادیو صدای ایرانِ تورنتو و برنامه «دریچه‌های روبه‌رو» در تلویزیون ایرانیان کانادا دست زد. او در دریچه‌های روبه‌رو، میزبان چهره‌های سرشناسی چون محمدرضا باطنی، احمد سخاورز، توکا نیستانی، عباس میلانی، شهریار رومی، لیلی افشار، اردوان مفید، مصطفی عزیزی، ناصر نظامی و بسیاری دیگر بود. در نوامبر ۲۰۱۴ در پارلمان اونتاریو از او به‌عنوان فعال در بخش مدیای جامعه ایرانیان کانادا قدردانی شد و لوح افتخار دریافت کرد.

آثار:
خانه و جدایی جهان (دفتر شعر) (چاپ تهران ۱۳۸۳)
مخواه که شعر بگرید (دفتر شعر) (چاپ تهران ۱۳۸۶)
در هیاهوی سکوت (دفتر شعر) (چاپ تورنتو ۲۰۱۰)
آن سوی ترک نسیم می‌وزد (سی‌دی صوتی تصویری) (چاپ تورنتو ۲۰۰۶)
سمفونی شب (دفتر شعر) (چاپ تورنتو ۲۰۱۳)
یک بغل آزدی (دفتر شعر).

🆔 https://hottg.com/amirnormohamadi1976

#برگی_از_تقویم_تاریخ


#امیر_مهیم
برگی از تقویم تاریخ

۷ اردیبهشت زادروز منصور بنی‌مجیدی

(زاده ۷ اردیبهشت ۱۳۳۴ آستارا -- درگذشته ۱۱ تیر ۱۳۸۷ آستارا) شاعر و آموزگار

او با تشکیل کانون ادبی شهریار ارشاد آستارا، انتشار کتاب شعر امروز و گاهنامه ادبی ترلان نقش عمده‌ای در معرفی شعر امروز  آنجا را دارد و با انتشار مجموعه شعرهایش، سهم خود را در پیشبرد ادبیات امروز ادا کرد. وی انسانی پاکدل و صادق و صمیمی و شاعر دردآشنای ایران بود.
حافظ موسوی معتقد است، آرمان‌خواهی در شعر او موج می‌زد و اثرش به کشورهای همسایه آذری‌زبان کشیده و صاحب شهرت شده بود.
در مراسم یادبود بنی‌مجیدی، با حضور هوشنگ ابتهاج، شمس لنگرودی و حافظ موسوی، م. موید درباره وضعیت شعر امروز ایران و نقش وی در شعر گیلان به ایراد سخن پرداخت. فیلم مستند زندگی‌اش توسط بکتاش آبتین ساخته شده‌ است.

جایزه شعر منصور بنی‌مجیدی:
به مناسبت اولین سالگرد درگذشت او، جایزه شعر بنی‌مجیدی در تیرماه ۱۳۸۸ با دعوت از شاعران سراسر ایران در زمینه شعرهای کتاب نشده فارسی (قالب آزاد) برگزار شد که در حدود ۲۵۰ اثر از ۶۰ شاعر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد. علیرضا پنجه‌ای علت ادامه نیافتن جایزه شعر منصور بنی‌مجیدی را مشکلات شخصی خانواده این شاعرِ فقید عنوان کرد.

آثار:
وی در کنار آثار ادبی، گاهنامه ادبی ترلان را نیز اداره می‌کرد. او به همراه داوود ملک‌زاده یک شماره از این مجله را در سال ۱۳۸۱ در انجمن شعر شهریار آستارا منتشر کرد. این ویژه‌نامه‌ هشتاد و چهار صفحه‌ای دارای مطالبی ارزشمند از جمله نامه‌های نوشته‌شده توسط بزرگان شعر و ادب برای بیژن کلکی بود.
مجموعه‌ اشعار:
بهاری از خاکستر پاییز ۱۳۸۱
بانوی باد شب‌نامه پخش می‌کند ۱۳۸۳
قرائت دوم من تویی ۱۳۸۳
سهم من همیشه دلتنگی است ۱۳۸۳
دیگر نمی‌توانم شاعر بمانم ۱۳۸۳
این ابر در گلو مانده ۱۳۸۶
شعر امروز آستارا ۱۳۸۶
انتشار دو کتاب از بیژن کلکی (شوهر خواهر بنی‌مجیدی) به نام ترانه‌هایی برای آلکاپون و نیامدی نام آب یادم رفت پس از درگذشت وی، توسط بنی‌مجیدی صورت گرفته‌ است.

🆔
https://hottg.com/amirnormohamadi1976
#برگی_از_تقویم_تاریخ


#منصور_بنی_مجیدی
‍ ‍ ‍ ‌‍☘️ ☘️ برگی از تقویم تاریخ ☘️ ☘️

۷  اردیبهشت زادروز محمد محمدعلی

(زاده ۷ اردیبهشت ۱۳۲۷ تهران -- درگذشته ۲۴ شهریور ۱۴۰۲ کانادا) نویسنده
.
او در دانشکده علوم سیاسی و اجتماعی درس خواند و ازسال ۱۳۴۳ که نفر اول منطقه آموزش و پرورش در مسابقه داستان نویسی انجمن ایران و آمریکا شد، نوشتن را آغاز کرد. انتشار سالنامه در دبیرستان مروی، سردبیری فصل‌نامه «برج» برگزاری کلاس‌های نویسندگی و همکاری با مجله «آدینه» و چند نشریه ادبی، از دیگر فعالیت‌های او بود. وی سال ۱۳۵۴ در سازمان بازنشستگی کشوری استخدام و ۱۳۵۶ در کانون نویسندگان ایران عضو بود.
دریافت دیپلم افتخار ۲۰ سال داستان نویسی ایران از وزیر ارشاد ، برنده جایزه بهترین رمان سال جایزه یلدا به‌خاطر رمان برهنه در باد و بزرگداشت و دریافت لوح سپاس در نشرثالث از جمله جوایز آثار او بود.

آثار ادبی و داستانی:
مجموعه داستان‌های «دره هندآباد گرگ داره» (۱۳۵۴، انتشارات پیروز)
«از ما بهتران» (۱۳۵۷، انتشارات رواق) «بازنشستگی و داستان‌های دیگر» (۱۳۶۶، انتشارات آگاه)
«چشم دوم» (۱۳۷۳، انتشارات مرکز) «دریغ از روبه‌رو» (۱۳۷۸، انتشارات راهیان اندیشه)
و همچنین رمان‌های «رعد و برق بی‌باران» (۱۳۷۰، نشر بزرگمهر)
«نقش پنهان» (۱۳۷۰، انتشارات قطره) «باورهای خیس یک مرده» (۱۳۷۶، نشرعلم)
«برهنه در باد» (۱۳۷۹، نشر مرکز) و...«قصه تهمینه» (۱۳۸۲، انتشارات افق)
«آدم و حوا» (۱۳۸۲، انتشارات کاروان)، «جمشید و جمک» (۱۳۸۳، انتشارات کاروان)و «مشی و مشیانه» (۱۳۸۶، انتشارات کاروان) از جمله آثار منتشرشده‌ او هستند. رمان‌های «مشی و مشیانه» «ج‍م‍ش‍ی‍د و ج‍م‍ک‌» «آدم و حوا» و «نقش پنهان» در انتشارات کتابسرای تندیس، چاپ دوباره شده است.

🆔 https://hottg.com/amirnormohamadi1976

#برگی_از_تقویم_تاریخ


#محمد_محمد_علی
برگی از تقویم تاریخ

۷ اردیبهشت زادروز داریوش بوربور

(زاده ۷ اردیبهشت ۱۳۱۳ تهران) معمار، شهرساز، طراح، مجسمه‌ساز، نقاش، پژوهشگر و نویسنده

او در سیزده سالگی به‌منظور ادامه تحصیل به انگلستان رفت و پس از دریافت دیپلم عمومی، از دانشگاه کمبریج (۱۳۳۱)، لیسانس آرشیتکتور (۱۳۳۷) و فوق لیسانس شهرسازی (۱۳۳۸) از دانشگاه لیورپول گرفت. سپس راهی به سویس رفت (۱۳۴۰) و دکترای معماری نقاط گرم و خشک، زیر نظر استاد بنام فرانسوی پروفسور اوژن بودوئن از دانشگاه ژنو دریافت کرد.
در دوران گذراندن دکترا، با شهرساز بنام سویسی پروفسور آرنولد اوشل و همچنین معماران نوآور فری و هونزیکر و اولین بولینگ تمام اتوماتیک اروپا در مِرَن و همچنین در بیروت لبنان همکاری داشت.
در سال ۱۳۴۰ بنا به دعوت شرکت ساختمانی ایران راه، که در آن زمان بزرگترین شرکت ساختمانی ایران بود، با سمت معاونت مدیر فنی به ایران بازگشت و در سال ۱۳۴۲ دفتر مهندسی‌اش را با نام «مهندسین مشاور بوربور» راه اندازی کرد. با مدیریت و پشتکار وی، شرکت در مدت زمان کوتاهی تبدیل به یک مؤسسه بزرگ مهندسی مشاور شد و رشته‌های معماری، طراحی داخلی، شهرسازی، محیط زیست، مهندسی سازه، تأسیسات، برق، برآورد و متره را در داخل تشکیلات اداری‌اش به وجود آورد و هم‌زمان به راه اندازی و تأسیس چندین شعبه در شهرهای مختلف ایران پرداخت.
او چند ماه پیش از انقلاب برای بنیان‌گذاری شرکت بین‌المللی مدیریت خدمات مهندسی، بنام Borbor International Management Consultants به پاریس رفت. فعالیت‌های این شرکت ارائه خدمات مشاوره مدیریت مهندسی و اطلاع‌رسانی فنی در امور ساختمانی را در بر می‌گرفت. شش سال بعد (۱۳۶۳) به لس‌آنجلس رفت و به کار مشاوره معماری ادامه داد و ضمناً به پژوهش‌های ایرانشناسی پرداخت.
او در سال ۱۳۷۰ به ایران بازگشت و «پژوهشکده و کتابخانه مطالعات ایرانشناسی» را به صورت مؤسسه خصوصی مستقل، غیر سیاسی و غیردولتی و با تأکید خاص بر تحقیقات در رشته‌های بکر و نو، بنیان‌گذاری کرد.

جوایز و افتخارات
۱۳۳۷ جایزه «Architects' Journal Working Drawings» لندن، انگلستان
۱۳۳۸ جایزه اول، طرح ایده برای منطقه‌ای در شهر لیورپول، دانشکده شهرسازی دانشگاه لیورپول، انگلستان
۱۳۴۴ جایزه نخست، طرح پاویلیون ایران (The Persian Pavilion) لس‌آنجلس، کالیفرنیا.
.
حح





















۱۳۵۴ جایزه مرکور طلا بین‌المللی (Gold Mercury International Award) رم، ایتالیا.
۱۳۵۵ جایزه نخست مرکز مجموعه تجاری بازار رضا، مشهد.
۱۳۵۶ جایزه مرکز استراحتی - تفریحی شرکت ملی نفت ایران، محمودآباد، کرانه دریای خزر.
۱۳۵۶ جایزه نخست نماد شهر مشهد.
۱۳۵۷ عطیه ویژه، جهت طراحی و نظارت در ساخت مجموعه تجاری بازار رضا، مشهد.
۱۳۶۷ جایزه «پنجاه آرشیتکت برجسته جهان» (Fifty Outstanding Achitects of the World) در دومین همایش و نمایشگاه بین‌الملی آثار معماران برجسته دنیا در بلگراد.
۱۳۹۹ نشان شوالیه هنر و ادب دولت فرانسه (Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres)
۱۴۰۰ داریوش بوربور در فهرست EduRank یکصد فارغ التحصیل برجسته دانشگاه لیورپول انگلستان.
۱۴۰۰ داریوش بوربور در فهرست تاثیر گذارترین فارغ التحصیلان علمی دانشگاه لیورپول انگلستان. https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D9%88%D8%B4_%D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%A8%D9%88%D8%B1

🆔 https://hottg.com/amirnormohamadi1976

#برگی_از_تقویم_تاریخ


#داریوش_بوربور
‍ ‍ ‍ ‍ ‍☘️ ☘️ برگی از تقویم تاریخ ☘️ ☘️

۷  اردیبهشت زادروز ساسان فاطمی

(زاده ۷ اردیبهشت ۱۳۳۷ تفرش) موسیقی‌شناس

او که فرزند نظام فاطمی، شاعر، ترانه‌سرا و فیلمساز نامدار است، پس از تحصیل در رشته اتنوموزیکولوژی، به‌ تحقیق و بررسی جنبه‌های مختلف موسیقی پرداخت و در مراکز و موسسات مختلف فعالیت کرد.
در سال ۱۳۸۴ در رشته اتنوموزيكولوژی از دانشگاه پاريس ۱۰ دکترا گرفت و در پایان‌نامه‌اش به موضوع "موسيقی سبك شهری در فرهنگ ايرانی، بحثی پيرامون دوگانه كلاسيك/مردمی" پرداخت.
از مدارک دیگر او:
مدرک  DEA معادل كارشناسی ارشد، در رشته‌ مردم‌شناسی و جامعه‌شناسی تطبيقی "با گرايش اتنوموزيكولوژی" از دانشگاه پاريس ۱۰.
مدرك MAITRISE معادل كارشناسی، در رشته‌ مردم‌شناسی "با گرايش اتنوموزيكولوژی" از دانشگاه پاریس ۱۰.
مدرك LICENCE در رشته‌ مردم‌شناسی "با گرايش اتنوموزيكولوژی" از دانشگاه پاریس ۱۰.
و مدرك DEUG معادل كاردانی، در رشته‌ موسيقی، از داشگاه پاريس ۸. است.
او تا به‌حال چهارکتاب با عناوین موسيقی و زندگی موسيقايی در مازندران، ريتم كودكانه در ايران: پژوهشی پيرامون وزن شعر عاميانه‌ فارسی، مبانی نظری موسیقی ایرانی "تألیف جمعی، با همکاری حسین علیزاده، هومان اسعدی، مینا افتاده، کمال پورتراب، علی بیانی" ترجمه‌ رساله در بیان موسیقی شرقی و مقایسه‌ آن با موسیقی اروپایی نوشته است.
وی مقالات بسیاری نیز در همایش‌های بین‌المللی ارائه کرده که سمينار بين‌المللی گسترش فرهنگ موسيقايی سنتی در آسيای ميانه و ايران، تاجیکستان، كنفرانس بين‌المللی بررسی موسيقی خراسان و ماوراءالنهر، ایران، همايش بين‌المللی علامه قطب‌الدين شيرازی، ایران، کنگره‌ بین‌المللی مطالعات قرون وسطی، انگلستان، کنفرانس بین‌المللی Crossroads Conference ترکیه، ششمین دوسالانه‌ مطالعات ایران‌شناسی انگلستان، کنگره‌ موسیقی در جهان اسلام، مراکش است.

فعاليت‌های حرفه‌ای و عضويت در مراكز و مؤسسات مختلف:
- عضو هيئت علمی گروه موسيقی دانشكده‌ هنرهای زيبای دانشگاه تهران "از سال ۱۳۸۲ رتبه‌ استادیاری از سال ۱۳۸۵".
- عضو انجمن قوم ‌موسيقی‌شناسی فرانسه Société Française d'Ethnomusicologie (SFE) از سال ۱۹۹۸.
- عضو انجمن انسان‌شناسی ايران
(از سال ۱۳۸۲).
- عضو هيئت تحريريه‌ فصلنامه‌ موسيقی ماهور (از سال ۱۳۸۱).
- عضو هيئت تحريريه‌ نامه انسان‌شناسی
(از سال ۱۳۸۲).
- عضو گروه واژه‌گزينی موسيقی فرهنگستان ادب و زبان (از سال ۱۳۷۰).
- رئيس هيئت مديره‌ كانون پژوهشگران خانه موسيقی، در سال ۱۳۸۲، ۱۳۸۵ و عضو همين هيئت مديره در سال‌های ۱۳۸۱، ۱۳۸۲ و ۱۳۸۵ و عضو هیئت مدیره‌ خانه‌ موسیقی از سال ۱۳۸۶.
- عضو شورای راهبردی موسیقی وزارت  ارشاد
(از پاییز ۱۳۸۵).

🆔 https://hottg.com/amirnormohamadi1976

#برگی_از_تقویم_تاریخ


#ساسان_فاطمی
برگی از تقویم تاریخ

۷ اردیبهشت زادروز عباس بازرگان هرندی

(زاده ۷ اردیبهشت ۱۳۲۱ کرمان)  نویسنده، استاد نمونه آموزش عالی و استاد پیشکسوت دانشگاه تهران

او دارای مدرک لیسانس در رشته ریاضی و فوق لیسانس آمار ریاضی از دانشگاه تهران، تحصیلات تکمیلی در دانشگاه شیکاگو و دکترای تحقیقات آموزشی از دانشگاه پیتسبورگ (پنسیلوانیا)، دانشنامه آمارشناسی از موسسه آمار هندوستان و دانشنامه عالی برنامه‌ریزی آموزشی از موسسه بین‌المللی برنامه‌ریزی آموزشی در پاریس (IIEP) است. همچنین همسر وی دکترفریده مشایخ، از متخصصان برنامه‌ریزی آموزشی و پداگوژی است.
وی از متخصصان حوزه ارزشیابی آموزشی و آغازگر نظام ارزیابی کیفیت در ایران است و استاد گروه مديريت و برنامه‌ريزی آموزشی دانشگاه تهران و پايه‌گذار نظام اطلاعات آماری آموزش عالی در مؤسسه تحقيقات و برنامه ريزی علمی آموزشی بوده است.
او همچنین مؤسس انجمن پژوهش‌های آموزشی ايران در سال ۱۳۷۸،  مشاور تحقيقاتی وزير آموزش و پرورش، موسس رشته‌های جديد تحصيلی: اندازه گیری و ارزیابی آموزشی، تحقیقات آموزشی، سنجش آموزش، ارزشیابی آموزشی و یادگیری الکترونیکی است. علاوه برآن، او در تاسیس چند مركز مهم علمی و پژوهشی  تلاش داشته که ازجمله ايجاد پژوهشكده تعليم و تربيت، موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی و مرکز ارزیابی کیفیت دانشگاه تهران است.
وی همچنین، عضو هيئت تحريريه فصلنامه بين المللی HIGHER EDUCATION POLICY، عضو انجمن بين‌المللی علم آمار [ISI]، عضو هيئت تحريريه فصلنامه پژوهش و برنامه‌ريزی آموزش عالی، مجله روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، توسعه کارآفرینی و ... نیز بوده است.
دکتر بازرگان تأليف و ترجمه بيش از ۲۵ جلد كتاب را در کارنامه‌‌اش دارد و علاوه برآن بیش از یکصد مقاله علمی در نشريات داخلی و بين‌المللی منتشر کرده است. فعاليت‌های علمی- پژوهشی او دايره وسيعی را دربر می‌گيرد؛ وانگهی، وی تاكنون طرح‌های پژوهشی بسياری را در سطح ملی و بین‌المللی، ازجمله در کشورهای افریقایی و آسیایی از طرف سازمان‌های تخصصی وابسته به سازمان ملل متحد به مورد اجرا گذاشته است.
از جمله آثارش کتاب‌های: "ارزشیابی آموزشی" (چاپ نوزدهم، ۱۴۰۰)، "روش‌های تحقیق در علوم رفتاری" (باهمکاری؛ چاپ سی و پنجم، سال ۱۴۰۰)، "مقدمه‌ای بر روش‌های تحقیق کیفی و آمیخته" (چاپ سیزدهم، سال ۱۴۰۱) و" نظارت و ارزشیابی در آموزش عالی" (با همکاری، چاپ سوم ۱۳۹۸)  است.

https://rtis2.ut.ac.ir/cv/abazarga

🆔 https://hottg.com/amirnormohamadi1976

#برگی_از_تقویم_تاریخ


#عباس_بازرگان_هرندی
HTML Embed Code:
2024/04/26 02:09:14
Back to Top