TG Telegram Group Link
Channel: مطالبات زنان
Back to Bottom
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔺هرگاه که زنان برای باز پس گرفتن حق خود می‌جنگند، برای همه جامعه مبارزه می‌کنند
نزهت بادی

▫️ چطور مطالبات زنان در جنبش‌های اعتراضی نادیده گرفته می‌شود اما هرگاه که زنان برای باز پس گرفتن حق خود می‌جنگند، برای همه جامعه مبارزه می‌کنند و آزادی و برابری را به جهان هدیه می‌دهند.

▫️فیلم «نمک زمین» ساخته هربرت جی ببیرمن (۱۹۵۴) با الهام از ماجرای واقعی اعتصابات کارگران معدن شرکت امپایر زینک در گرانت کانتی نیومکزیکو ساخته شده است. کارگران بومی برای ایمنی محیط کار و حقوق برابر دست به اعتصاب می‌زنند و همسران خانه‌دار کارگران تحصن می‌کنند و با این اتحاد، اعتصاب به نتیجه می‌رسد.

https://hottg.com/WomenDemands
🎧 پادکست رادیو مرز
قسمت شصت و چهار: ناباروری
روایت کسانی که ناباروری باعث شده با دیگران احساس فاصله کنند.

🔻از لینک زیر بشنوید:
https://castbox.fm/vb/681807386
radiomarz

https://hottg.com/WomenDemands
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
«در طی این ایام، روزگار زنان مشرق‌زمین همه‌جا تاریک و اندوه‌خیز همه جا آکنده به رنج و مشقّت، همه جا پر از اسارت و مذلت بود. یکی از علمای اجتماعی می‌گوید: در میان امواج بلیات و طوفان‌های حوادث وارده بر شرق قسمتی از عجز و عدم موفقیت شرقیان به این سبب است که به تربیت زنان التفات نکردند. آنها را عضو عاطل بشریت پنداشته نصف قوای خود را ضایع نمودند.

مدت‌هاست که آسیایی از خوابِ گرانِ یأس و حِرمان برخاسته، می‌خواهد آب رفته را به جوی باز آرد. اگرچه برای معالجه این مرض اجتماعی بسیار سخن‌ها گفته و کتاب‌ها نوشته‌اند اما داروی بیماری مزمن شرق، منحصر به تربیت و تعلیم است. تربیت و تعلیم حقیقی که شامل زن و مرد باشد»

▫️بخشی از متن سخنان #پروین_اعتصامی در جشن فارغ‌التحصیلی‌اش _ مدرسه دخترانه آمریکایی تهران_ خرداد ۱۳۰۳

📆 ۲۵ اسفند تولد رخشنده معروف به پروین اعتصامی
https://hottg.com/WomenDemands
🔺بازداشت صدیقی وسمقی توسط لباس شخصی‌ها

▫️چند روز پس از انتشار خبر احضار صدیقه وسمقی، اسلام‌پژوه و فعال سیاسی به دادسرای اوین، همسر او از بازداشتش در منزل توسط مأموران لباس‌‌شخصی خبر داد.
محمد ابراهیم‌زاده گفته کمی پیش از ساعت ۹:۳۰ صبح شنبه، «چهار مأمور لباس شخصی-سه مامور مرد و یک مامور زن-به منزل ما مراجعه کرده و بدون اینکه زنگ واحد محل سکونت ما را بزنند از طریق زنگ یکی از همسایه‌ها وارد آپارتمان شده و با حضور در مقابل در واحد، درخواست ورود به منزل را داشتند.»
به گفته آقای ابراهیم‌زاده، پس از تهدید مأموران به شکستن در، او در را باز کرد و «یکی از مأمورین در مواجهه با من، یک حکم در مقابل چشمان من گرفت و وارد منزل شد. هرچقدر هم که اصرار کردم که دلیل این ورود را عنوان کند، گفت که ما فرصتی نداریم و هرچه سریع‌تر باید برویم.»

این فعال سیاسی و عضو اولین دوره شورای شهر تهران آبان امسال ویدئویی بدون حجاب اجباری از خود در حساب کاربری‌اش در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده بود.
او گفته بود این اقدام خود را اعتراضی به رویه نظام دینی حاکم در برخورد با زنانی می‌داند که برای «پوشش اختیاری» تلاش می‌کنند.

@WomenDemands
🔺بعضی‌ها باید سخت‌تر کار کنند!

📌 حقوق زنان، و بی‌عدالتی و نابرابری شرایط کار

https://hottg.com/WomenDemands
مطالبات زنان
🔺بازداشت صدیقی وسمقی توسط لباس شخصی‌ها ▫️چند روز پس از انتشار خبر احضار صدیقه وسمقی، اسلام‌پژوه و فعال سیاسی به دادسرای اوین، همسر او از بازداشتش در منزل توسط مأموران لباس‌‌شخصی خبر داد. محمد ابراهیم‌زاده گفته کمی پیش از ساعت ۹:۳۰ صبح شنبه، «چهار مأمور…
🔺 برای صدیقه وسمقی؛ زنِ آزاد و شجاع
✍️ رضا زمان

▫️صدیقه وسمقی برای ما راوی زنی‌ست که با جرأت و شهامتِ نظری و فکری، به جسارت و شجاعتِ عملی و رفتاری رسید. این چیزی‌ست که روشنفکری ایرانی، محتاج آن است.

▫️یک زن که با زنانیتِ آزادِ خویش، در برابرِ مذهبِ اسارت‌بخش و سُنتِ زن‌ستیز و حکومتِ تبعیض‌گذار، استوار و محکم ایستاده‌است و حق و آزادیِ زنانۀ خود و هم‌وطنان و هم‌جنسانِ خود را، نجیبانه و عفیفانه استیفا می‌کند.

▫️جرأتِ نظری و معرفتیِ این زن‌ِ آزاد و حق‌مدار، در این است که با تبرِ خرد، بت‌های ذهنی را شکسته و با تیغِ تجربه، مقدساتِ عقیدتی را شکافته‌است. با اجتهاد در اصول، مجتهدانه در دین و اندیشۀ دینی نظر افکنده و برداشت و تفسیری نو از دیانت درانداخته‌است.

▫️صدیقه وسمقی، با جرأت نظری، جرأت عملی خود را هم نشان داد، این بار با شکستن بت‌های اجتماعی و شکافتن مقدساتِ سیاسی. با حرکت‌ و کُنشِ سیاسی و مدنی، این بار در برابر حاکمیتِ بت‌‌پرست و مقدس‌مآب قد علم کرد، و این‌گونه بود که صدیقه وسمقی، زنِ دلیر و جسور، شهامتِ خویش در بیرون جهیدن از انقیاد و تعبد و تسلیم، و شجاعتِ خود در آزاد شدن از بند و اسارت و تبعیض را رُخ نمایاند. به او آفرین باید گفت، به صد زبان و عمل.

▫️برای حکومتِ مذهبی، که سوار بر قدرتِ دینی‌ست، چیزی بدتر از آن نیست که اهلِ دین و ایمان، در برابر مذهبِ اسارت‌بخش، کیشِ رهایی‌بخش و آزادگذار برداشت و روایت کنند؛ متدینان و مؤمنانی پیدا شوند که در دین‌داری و ایمان‌ورزی خود، از قیمومتِ دولتِ دینی و دینِ دولتی خارج شوند، خود را از ولایت و رهبریتِ مذهبیِ قدرت رها کنند، خویشتن را از تسلیم و اطاعت آزاد سازند و ایمان خود را از انقیادِ حکومت نجات دهند و دین خود را از دولت خلاصی دهند.

▫️این تجربه، بسی برای حکومتِ دینی و ولایتِ مذهبی، تلخ و ناگوار است، همان‌قدر که برای سُنتِ دموکراتیک و فرهنگِ لیبرال، تولد برداشتِ رهایی‌بخش از دین و تربیتِ دیندارانِ دموکرات و مؤمنانِ آزادمنش، بسی شیرین و گواراست. صدیقه وسمقی، یک چهره از دین و دینداریِ آزاد و آزاده است که با کشفِ حجاب، با سکولارها و لائیک‌های آزاد و آزاده همراه شد.

▫️بسیار طبیعی‌ست که حکومتِ مذهبی، که نیروی خود را از دیندارانِ مقید و مؤمنان تسلیم به خود می‌گیرد، از جرأت و شهامتِ زنان آزاد و رهایی چون صدیقه وسمقی، در هراس و وحشت باشد و به زور و قهر، او را به بند بکشد. بر دینداران است که صدای او باشند.

منبع: کانال سخنرانی ها

https://hottg.com/WomenDemands/17075
🔺طناب دار دیکتاتوری، تار موی زنان است
✍️ زهرا رهنورد/زندان اختر

به نام خدای مهربانی‌ها

▫️عید نوروز از راه رسید اما
خانه از پای بست ویران است
فقر و بی‌خانمانی، بیکاری و گرسنگی، تضادهای طبقاتی و شکاف‌های جنسیتی، خشونت و جوان‌کشی و زن‌ستیزی، و عقب افتادگی از توسعه و رشد جهانی، ملت را به جان آورده است.

▫️در این مَسلَخ، حاکمیت به جنگ تمام‌عیار با زنان، دل خوش کرده است؛ از مادری شجاع با کودکی بیمار در آغوش، در درمانگاهی مهجور یا معروف در قم، تا دکتر صدیقه وسمقی، دانشمند و استاد سرشناس دانشگاه، همه را دشمن خود می‌داند و با خشونت بر آنان می‌تازد واز خانه و کوی و برزن می‌ربایدشان! گویا حاکمان به این نتیجه رسیده‌اند که طناب دار دیکتاتوری، تار موی زنان است.

https://hottg.com/WomenDemands
مطالبات زنان
🔺 برای صدیقه وسمقی؛ زنِ آزاد و شجاع ✍️ رضا زمان ▫️صدیقه وسمقی برای ما راوی زنی‌ست که با جرأت و شهامتِ نظری و فکری، به جسارت و شجاعتِ عملی و رفتاری رسید. این چیزی‌ست که روشنفکری ایرانی، محتاج آن است. ▫️یک زن که با زنانیتِ آزادِ خویش، در برابرِ مذهبِ اسارت‌بخش…
🔺ادامه فشارها به صدیقه وسمقی در زندان اوین به بهانه عدم تمکین به حجاب اجباری

▫️مسئولان زندان اوین به دلیل عدم تمکین صدیقه وسمقی به حجاب اجباری، اجازه خروج از بند زنان برای ملاقات با خانواده را ندادند و خانم وسمقی در دفتر زندان برای اعراض تحصن کرده است.

▫️نرگس محمدی نیز در اعتراض به سیاست‌های سرکوبگرانه علیه زنان به تحصن پیوسته است.

▫️صدیقه وسمقی اکنون به دلیل تن ندادن به حجاب اجباری در زندان است و مسئولان زندان تا کنون به دلیل سر نکردن روسری اجازه خارج شدن از بند و رفتن به سالن ملاقات و رفتن به بهداری اوین را نداده‌اند.

▫️این دومین بار است که طی دو هفته اخیر، با وجود مراجعه خانواده به سالن ملاقات، از خروج ایشان از بند ممانعت به عمل می‌آید.

صدیقه وسمقی طی این تحصن به زندان اعلام کرد:

▫️"جمهوری‌اسلامی با محروم کردن زنان از حقوق شان در تمام عرصه‌های اجتماعی حتا در دوران زندان می‌کوشد سیاست جاهلانه، غیرمنطقی و سراسر ناموجه خود را بر زنان تحمیل کند که یکی از آنها حجاب اجباری است و این شان انسانی ملت ایران را پایمال می‌کند.
من حاضر نیستم به رفتارهای سخیف و بی‌معنا تن دهم و برای اینکه با خانواده خودم در زندان ملاقات کنم، که حق بدیهی من است، چیزی بر سرم بگذارم و از دری عبور کنم تا بتوانم به آنان برسم. اینگونه سیاست‌ها و رفتارها منحط و سخیف است و من زیر بار آن نمی‌روم.

▫️رهبری چنین اختیاری ندارد که خط قرمز خود را بر زنان تحمیل کند و حقوق آنان را به این وسیله نقص کند. تمام سیاست‌های سرکوب کننده زنان از این خط قرمز رهبری نشات گرفته است. من زیر بار نمی‌روم.

▫️مسئولان زندان اوین به نمایندگی از طرف جمهوری‌اسلامی حقوق بدیهی من را در زندان نقض کرده‌اند، همان‌طور که حقوق همه زنان را در جامعه نقض کرده‌اند.

@WomenDemands
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔺مرگ تدریجی انسان و انسانیت

▫️دختر کوچکی به نام ندا در حال عبور از چالش های زندگی در یک منطقه محاصره شده غزه است. ندا علیرغم سن کمش، در ماموریت پیدا کردن آرد است، یک نیاز اساسی که در طول محاصره یک هفته‌ای منطقه اطراف مجتمع پزشکی الشفاء، حتی بیشتر به یک جستجو تبدیل شده است.

https://hottg.com/WomenDemands
⬛️زهرا شجاعی درگذشت

◾️زهرا شجاعی معاون رئیس جمهوری ایران در امور زنان از ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ پس از طی دوره‌ای بیماری به دیدار معبودش شتافت.

▫️ زهرا شجاعی (متولد ۱۳۳۵ در تهران) سیاستمدار اصلاح‌طلب ایرانی بود که در دولت خاتمی، ریاست مرکز امور مشارکت زنان را بر عهده داشت. او همچنین در دانشگاه تهران و دانشگاه الزهرا تدریس کرده و مدتی مشاور وزیر کشور بود.

▫️شجاعی در سال ۱۴۰۰ به‌عنوان کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ثبت‌نام کرد تا در امتداد تلاش‌های مرحوم اعظم طالقانی در تعمیم مفهوم رجل سیاسی بکوشد.
روحش شاد.

https://hottg.com/WomenDemands
مطالبات زنان
🔺ادامه فشارها به صدیقه وسمقی در زندان اوین به بهانه عدم تمکین به حجاب اجباری ▫️مسئولان زندان اوین به دلیل عدم تمکین صدیقه وسمقی به حجاب اجباری، اجازه خروج از بند زنان برای ملاقات با خانواده را ندادند و خانم وسمقی در دفتر زندان برای اعراض تحصن کرده است. …
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔺چرا صدیقه وسمقی حجاب از سر برداشت؟

✔️《اینگونه نیست که هر آنچه عنوان قانون گرفته است، درست، قابل دفاع و قابل اجرا باشد! تجدیدنظر در قوانین و سیاست‌های نادرست می‌تواند نوعی "نهی از منکر" تلقی شود!》

📚 ️شما استدلال تخصصی و متین و منطقی صدیقه وسمقی را در مخالفت با قانون حجاب (۱۳۹۸) شنیدید، بحث و گفت‌و‌گو در باره دلائل مخالفت این فقیه و اسلام‌شناس برجسته دانشگاهی با حجاب اجباری بانوان [چه به بهانه تکلیف شرعی و یا نماد جمهوری اسلامی!]، باید در کرسی‌های آزاداندیشی دانشگاه یا میزگردهای علمی تلویزیون انجام شود و نه با محاکمه در دادگاه انقلاب و در بند زندان اوین، آن‌هم به اتهام "فعالیت تبلیغی علیه نظام"!

📚 صدیقه وسمقی از چهره‌های شجاع و شاخص نواندیشی دینی ایران، دانشیار فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه تهران، شاعر، نویسنده، مترجم و تحلیل‌گر مسائل سیاسی و اجتماعی است که ۲۸ اسفندماه ۱۴۰۲ در منزلش بازداشت شد.

@WomenDemands
مطالبات زنان
🔺چرا صدیقه وسمقی حجاب از سر برداشت؟ ✔️《اینگونه نیست که هر آنچه عنوان قانون گرفته است، درست، قابل دفاع و قابل اجرا باشد! تجدیدنظر در قوانین و سیاست‌های نادرست می‌تواند نوعی "نهی از منکر" تلقی شود!》 📚 ️شما استدلال تخصصی و متین و منطقی صدیقه وسمقی را در مخالفت…
🔺نقطه عطفی به نام وسمقی*
امین بزرگیان

▫️صدیقه وسمقی سوژه مهمی در تاریخ جهان اسلام خواهد بود. علاوه بر نقشی که امروزه در کنار بسیاری از زنان و مردان در جنبش فمنیستی ایران دارد، وی نقشی خاص و تأثیرگذار در تضعیف پدرسالاری و مردسالاری در جامعه مسلمانان خواهد داشت.

▫️زنانی در جهان اسلام بوده‌اند همچون فاطمه مرنیسی که سعی کرده‌اند با تفسیر اسلام، راه‌هایی را برای نجات مسلمانان از تفاسیر مسلط مردسالارانه از کتاب و سنت نشان بدهند؛ اما غالباً آنان در مقام یک نظریه‌پرداز و محقق باقی مانده‌اند.
جنبش زن زندگی آزادی، یعنی همان حرکت جمعی اعتراضی ایرانیان در مقابل با تبعیض‌های موجود در ساحت زندگی اجتماعی و سیاسی زنان، امکانی را فراهم کرد که فقیه نوگرای دینی پا فراتر از تفسیر گذاشته و در مقام یک سوژه سیاسی ظاهر شود.
این ویژگی جنبش‌های اجتماعی است که می‌توانند مرز میان ایده و عمل را کمرنگ کنند و لحظاتی برای عینیت بخشیدن به تئوری را فراهم سازند.

▫️وسمقی از معدود زنان متکلم در تاریخ اسلام است و شاید تنها زن متکلمی در این تاریخ است که این فرصت را یافته که دیدگاهش درباره حقّ زن را عینیت بخشد و مادی کند.
رد تفسیر غالب فقها درباره حجاب اسلامی ایده‌ای بود که از سال‌ها قبل‌تر او درباره پوشش داشت، اما آنچیزی که تحقق دیدگاهش درباره حجاب را برای خود شخص او فراهم کرد امکانی بود که یک جنبش اجتماعی به او داد. جمعیت زنان به وسمقی این توان را بخشید که جلوه‌ای از دیالکتیک نظر و عمل یا همان پراکسیس شود. این واقعه با سوژگی یک زن فقیه‌ِ مسلمان در تاریخ جهان اسلام لحظه‌ای تاریخی خواهد بود.

*پ ن: تیتر به انتخاب ناشر

https://hottg.com/WomenDemands/17082
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔺مبارزه زنان فلسطینی با اشغال به روشی بدنمند

▫️مُراباط یعنی خود را به مکانی گره زدن، یک استراتژی بدنمند است که به واسطه آن، زنان فلسطینی با بسط و ترکیب بدن های شان، تداوم حضور فیزیکی خود را در فضا های تحت اشغال ثبت می کنند. همان چیزی که سارا اِحمود استاد مردم شناسی و پژوهشگر فمینیسم استعمارزدا (فمینیسمی که با نور تاباندن به ساختارهای قدرت، شمول و طرد، رویکردی ضد استعماری و ضد نژادپرستی را در درک چهارچوبهای تقاطعی از ستم ترویج می کند) آن را "سیاست ماندن در مکان" می نامد - یک پاسخ جمعی بدون خشونت و اخلاق محور به سیاست های استعماری مستعمره نشین در شهر قدس.

▫️این زنان با «اینجا بودن» و «حضور» به صورت روزانه در شهر قدیم قُدس، به حاکمیت استعمار یادآور می شوند که «ما جایی نمی رویم». سارا اِحمود معتقد است سیاست مُرابِطه یا ماندن در جای خود، یک کنش فضایی فمینیستی بومی است که فضا را برای شکل دیگری از حاکمیت در عرصه عمومی باز می کند.
متن و عکس‌ها از صفحه ایده فلسطین

https://hottg.com/WomenDemands
مطالبات زنان
🔺نقطه عطفی به نام وسمقی* امین بزرگیان ▫️صدیقه وسمقی سوژه مهمی در تاریخ جهان اسلام خواهد بود. علاوه بر نقشی که امروزه در کنار بسیاری از زنان و مردان در جنبش فمنیستی ایران دارد، وی نقشی خاص و تأثیرگذار در تضعیف پدرسالاری و مردسالاری در جامعه مسلمانان خواهد…
🔺دین باید از حکومت جدا شود؛ نامه صدیقه وسمقی از زندان

▫️متن کامل نامه صدیقه وسمقی از زندان اوین به این شرح است:
حضور محترم اسلام‌شناسان، اندیشمندان، حقوق‌دانان، آزادی‌خواهان و افکار عمومی

▫️آزادی و حقوق انسانی و تعیین سرنوشت فردی، همان قدر که حق مردان است، حق زنان نیز هست و باید به رسمیت شناخته شود. زنان تحت این حاکمیت دینی برای به‌دست‌آوردن حقوق اولیه خود تاکنون هزینه‌های بسیار سنگینی پرداخته‌اند.

▫️زنان در کشور ایران نه‌تنها از قوانین تبعیض‌آمیز، رنج‌آور و محدودیت‌های فراوان رنج می‌برند، بلکه به طور سیستماتیک مورد آزار و اذیت روانی و جسمی قرار دارند؛ چرا که جمهوری اسلامی با به‌کارگرفتن تمام قوای خود می‌کوشد حقوق تبعیض‌آمیز و الگوی پوشش خود را بر آنان تحمیل کند.

▫️در بسیاری از فضاهای عمومی مانند برخی دانشکده‌ها از جمله دانشکده الهیات دانشگاه تهران که من حدود ۱۲ سال در آنجا به تحصیل و تدریس اشتغال داشته‌ام، زنان در کنار تبعیض‌های رنج‌آور و توهین‌آمیز فراوان، نه‌تنها مجبور به رعایت الگوی سخت‌گیرانه پوشش جمهوری اسلامی یعنی پوشاندن سرتاپای خود بوده‌اند، بلکه علاوه‌برآن پوشیدن چادر نیز اجباری بوده است.

▫️من شخصاً به‌عنوان یک کارشناس فقه و علوم اسلامی و به‌عنوان یک زن که خود آثار سیاست‌ها و قوانین موجود علیه زنان را با تمام وجود لمس کرده است، هرگاه در اعتراض به این موضوع با مقامات مسئول گفتگو کرده‌ام، پاسخ همه این بوده که این یک رویه است و ما نمی‌توانیم از آن تخطی کنیم.

▫️من به این سیاست‌ها و رویه‌هایی که به طور یک‌جانبه و خودسرانه توسط مردان علیه زنان وضع شده، اعتراض دارم.

▫️زنان برای برخورداری از حق اولیه خود مانند تحصیل و اشتغال مجبور بوده‌اند از مقنعه، مانتوی بلند و شلوار با رنگ‌های تیره استفاده کنند. در فضاهای عمومی نیز در صورت عدم پیروی از این الگو، زنان و دختران همواره مورد تهدید پلیس ویژه بوده‌اند.

▫️مأموران حکومتی در همه‌جا به پیروی از خط‌قرمز استبداد دینی حاکم اجازه یافته‌اند با تذکرات و رفتارهای توهین‌آمیز، کرامت زنان را مخدوش سازند.

▫️مردم ایران در طول دهه‌های گذشته شاهد صحنه‌های بسیار دل‌خراشی بوده‌اند که طی آن زنان در خیابان‌ها و اماکن عمومی مورد توهین و ضرب و شتم و انتقال اجباری به بازداشتگاه‌ها توسط پلیس ویژه قرار گرفته‌اند.

▫️زنان بسیاری تازیانه خورده و نه‌تنها خود، بلکه خانواده‌هایشان نیز مورد آزار و اذیت روانی جبران‌ناپذیر قرار گرفته‌اند.

▫️مبارزات مسالمت‌آمیز زنان علیه این ظلم سیستماتیک تا آنجا پیش رفته که سرانجام جنبش فراگیر «زن، زندگی، آزادی» را رقم زده است.

▫️۴۵سال تجربه دردناک زیستن با قوانین شریعت که به عقیده نگارنده چیزی بیش از سنت‌های کهن نیست و به‎علاوه ۴۵ سال زیستن با فقه افراطی جمهوری اسلامی، بسیاری از مردم ایران را به این نتیجه رسانده که دین باید از حکومت جدا شود و بی‌گمان برای تحقق حاکمیت ملت بر سرنوشت خویش این جدایی یک ضرورت است.

▫️زنان در ایران، و حتی فراتر از آن در جوامع اسلامی، از سلطه سنت‌های کهن که با خدا و اسلام توصیه می‌شود رنج می‌برند. باز شدن مسیر توسعه، آزادی، برابری و دموکراسی در جهان اسلام نیازمند تحول فکری و استقلال هویت و حقوق انسان از خواست‌های دینی است.

▫️عدم حساسیت کافی جامعه مدنی و روشنفکری نسبت به وضعیت زنان، به حکومت فرصت داده که به طور روزافزون به تمام عرصه‌های وجودی زنان دست‌درازی کند.

▫️من متواضعانه از شما اسلام‌شناسان، اندیشمندان، حقوق‌دانان، آزادی‌خواهان و نیز افکار عمومی دعوت می‌کنم که به ارزیابی رفتارهای جمهوری اسلامی با زنان پرداخته و اگر آنها را انسانی، عقلانی و مشروع نمی‌یابید، به تقبیح آن بپردازید تا از این رهگذر، زمینه رهایی زنان در ایران و به‌تبع آن جهان اسلام از سلطه‌ای سخت و رنج‌آور فراهم شده و مسیر برابری و دموکراسی هموار شود.

با احترام، صدیقه وسمقی
دهم فروردین ۱۴۰۳، زندان اوین

@WomenDemands
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔺همین الان هم برنده‌ایم

▫️رفع تبعیض علیه زنان از نقطهٔ صفر شروع نمی‌شود

▫️زنان برای اثبات توانایی‌شان نباید از جاذبهٔ جنسی استفاده کنند

در ساختارشکنی نظام مردسالار، ما زنان برنده شده‌ایم

▫️حرف‌های ترانه علیدوستی در گفت‌وگو با «فیلم امروز»؛ و نکته‌هایی درباره اعتراض‌ها و خواسته‌های اجتماعی زنان و جنبش «می تو»

@WomenDemands
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔺دختر خردسال از من پرسید چرا همه امامان مرد بودند؟

▫️جبار رحمانی، جامعه شناس : بچه امروز برتری مرد را در دین نمی پذیرد. در نظم سنتی برتری مرد بدیهی و مفروض بود. مفروضات دین دهه ۴۰ و ۵۰ و ۶۰ برای نسل های جدید قابل پذیرش نیست. دهه های ۴۰ و ۵۰ نود درصدشان از مراجع سؤالات خود را می پرسیدند اما نسل جدید می گوید خودم سرچ می کنم و خودم میفهمم.

https://hottg.com/WomenDemands
🔺تکرار یک باخت: وعده شنبه ای دیگر

▫️جمهوری اسلامی بازی را باخته، برای همین هر روز وعده نبرد با زنان را می دهد و اکنون هم از شنبه ای جدید برای برخورد با زنان بی حجاب خبر داده است.
آنها خوب می‌دانند که تکثیر مقاومت مدنی از طریق سبک زندگی در لایه لایه اجتماع ایرانی، سیاست های تنبیهی برای تحمیل حجاب اجباری بر زنان ایرانی را فلج کرده.

▫️این مقاومت سراسری نه با تنبیه های ظالمانه در  محیط کار و محرومیت های وسیع از خدمات اجتماعی قابل شکست است نه با لایحه های رنگارنگ، چون که مقاومت برخاسته از دل زندگی، شکست ناپذیر است. 
پیوسته شدن مقاومت به زندگی در شکست هر گونه دیکتاتوری، اثرگذار است.

▫️جمهوری اسلامی در دهه شصت می‌خواست مردم از دستگاه ویدیو استفاده نکنند، با موهای بلند و شلوار جین و ابزار آلات موسیقی و آستین های کوتاه و دیش‌های ماهواره و شادی در عروسی ها مشکل داشت و برخورد تنبیهی می‌کرد اما در همه اینها شکست خورد و باز هم شکست می‌خورد، چون دهه به دهه سنت مقاومت مدنی حمل شده و به بلوغ رسیده است.

▫️این پیش بینی شکست مجدد برابر زنان ایرانی نه صرفا برآمده از یک رویا که محصول یک تجربه تاریخی است:
هر جا سلطه ای باشد، مقاومتی خواهد رویید، به خصوص اینکه نهال مقاومت مدنی در ایران امروز درختی تناور شده است.

منبع: پارند

@WomenDemands
🔺یکسال گذشته برای شما تجربه نشد جناب رادان؟
محسن برهانی، حقوقدان

▫️‏به دو عبارت در این تیزر توجه فرمایید: «قانون حجاب و عفاف» و «برخورد قانونی».
اولاً هم‌اکنون قانونی به عنوان حجاب و عفاف در کشور نداریم.
ثانیاً منظور از برخورد قانونی‌ چیست؟ پیامک و پلمب و توقیف است؟ اینها که همه‌اش غیرقانونی است.
یکسال گذشته برای شما تجربه نشد جناب رادان؟

#حجاب_اجباری
@WomenDemands
HTML Embed Code:
2024/05/15 23:22:43
Back to Top