TG Telegram Group Link
Channel: تاریخ طبقه کارگر
Back to Bottom
#در_چنین‌_روزی ۴ ژوئن ۱۹۵۰، گروه ۴۳ که از مبارزان ضدفاشیست و کارگران زن و مرد یهودی تشکیل شده بود، در یک مجمع عمومی فوق‌العاده در لندن به انحلال خود رای دادند و کار خود را به سرانجام رساندند.
@TarTaKar
این گروه چهار سال قبل توسط یهودیانی تشکیل شده بود که در جنگ جهانی دوم در ارتش انگلیس علیه نازی ها جنگیده و وحشت اردوگاه های کار اجباری را دیده بودند و بعد به خانه بازگشتند و دریافتند که فاشیست ها به طور علنی خود را در خیابان های انگلیس سازماندهی می‌کنند. آنها تصمیم گرفتند که مبارزه خود را با فاشیسم، نژادپرستی و یهود ستیزی به هر شکلی که لازم باشد ادامه دهند.

این گروه شامل افرادی مانند گری فلامبرگ* یکی از ستایش شده‌ترین قهرمانان جنگ ، شاگرد آرایشگی به نام ویدال ساسون** ، افسر سابق همجنسگرا هری بیدنی*** و زنانی مانند دوریس کایه**** بود که به گروه‌های فاشیست نفوذ کرده بودند و همینطور جولی اسلوگان***** که یکی از سرسخت‌ترین مبارزان خیابانی آن بود.

آنها معمولاً جلسات فاشیست‌ها را پس از درگیری با نیروهای محافظ جلسات به هم زدند و از هر فرصتی برای آزار فاشیست آریستوکرات آسوالد ماسلی****** و پیروانش در شهرها و روستاهای مختلف استفاده می کردند. سرانجام موسلی تبعید شد و سازماندهی فاشیستی به حدی کاهش یافت که گروه ۴۳ خود را منحل کرد. اگرچه پیشکسوتان این گروه با تلاش برای بازگشت ماسلی در دهه ۱۹۶۰، دوباره خود را به جنبش رساندند.

* Gerry Flamberg
** Vidal Sassoon
*** Harry Bidney
**** Doris Kaye
* Julie Sloggan
** Oswald Mosley
@TarTaKar
#در_چنین‌_روزی ۵ ژوئن ۲۰۱۳، کلمنت مریک نوجوان ضدفاشیست و عضو اتحادیه آناركوسندیکایی «اتحادیه ملی کار» به دست نئونازی‌ها در پاریس کشته شد.
@TarTaKar
کلمنت مریک در جنبش‌های جامعه رنگین‌کمانی و حقوق مهاجران فعال بود. ۲ نفر از قاتلان او که از گروه فاشیستی «راه سوم» بودند در سال ۲۰۱۸ به ۱۱ و ۷ سال حبس محکوم شدند اما یکی از آنها پس از ۵۵ روز آزاد شد. هر سال هزاران نفر برای بزرگداشت کلمنت تظاهرات می‌کنند. از جمله آسا تراور خواهر آداما تراور، جوان سیاه پوست فرانسوی که در سال ۲۰۱۶ توسط پلیس کشته شد.

سندیکای اتحادیه ملی کار در سال ۱۹۱۰ در اسپانیا و سپس در ۱۹۴۶ در فرانسه تاسیس شد و نقش بسیار پررنگی در پیش بردن جنبش آنارشیستی و کارگری این کشورها بازی کرده است. در طول انقلاب نافرجام اسپانیا این اتحادیه مسئولیت فراهم آوردن عمده امور را بر عهده داشت. آنها تنها راه تضمین برآرود کردن مطالبات صنفی را داشتن قدرت سیاسی اتحادیه‌های کارگری می‌داند. آنها همچنین بوروکراسی احزاب سیاسی و اتحادیه‌های صنفی را فسادزا می‌داند و به همین دلیل به ادغام آنها معتقد هستند.


(CNT) Confederación Nacional del Trabajo
@TarTaKar
#در_چنین‌_روزی ۶ ژوئن ١٩٨٨، اتحادیه‌های سیاهان در آفریقای جنوبی و گروه‌های ضدآپارتاید در پاسخ به قانون «سلب حق اعتصاب اتحادیه‌ها» اعتصابی عمومی ٣ میلیون نفری سازماندهی کردند.
@TarTaKar
با فراخوان کنگره اتحادیه‌های کارگری آفریقای جنوبی (کساتو) بیش از ۶۰ درصد کارگران سیاهان اعتصاب کردند. آنها در برابر شلیک مستقیم پلیس ایستادگی کردند که در این درگیری‌ها عده‌ای زخمی و ۱۰ نفر کشته شدند.

دانشجویان دانشگاه ناتال در سال ۱۹۸۵ با برگزاری جلسات و با دعوت و کنار هم نشاندن نمایندگان اتحادیه‌های کارگری توانستند کنگره‌ای از این اتحادیه‌ها بسازند و کساتو را به وجود آورند. کساتو در حال حاضر زیر نظر حزب کمونیست آفریقای جنوبی فعالیت می‌کند و هدف اصلی این کنگره ایجاد «آفریقای جنوبی دموکراتیک عاری از نژادپرستی و جنسیت زدگی» است. کساتو در طول فعالیت خود دستاوردهای بسیاری از جمله گسترش حق بیمه و کنترل ایدز در دهه ۲۰۱۰ میلادی داشته است.

@TarTaKar
#در_چنین‌_روزی ۷ ژوئن ۱۹۵۴، آلن تورینگ ریاضیدان و پدر علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی در سن ۴۱ سالگی پس از محکوم شدن به «جرم همجنس‌گرایی» خودکشی کرد.

«گاهی کسانی که مردم تصورش را نمی‌کنند کارهایی انجام می‌دهند که هیچکس نمی‌تواند تصور کند.»
@TarTaKar
تورینگ با رمزگشایی ارتباطات رمزگذاری شده نازی‌ها به پیروزی نیروهای متفقین در جنگ جهانی دوم و پس از جنگ به توسعه اولین رایانه‌های دیجیتالی کمک کرده بود تا اینکه با سیانور و در پاسخ به آزار و شکنجه‌ای که متحمل گشته بود خودکشی کرد. جرم او همجنس‌گرایی و حکمش نیز عقیم‌سازی شیمیایی بود.

البته تحقیقات پلیس در مورد مرگ وی ناکافی بود. در حالی که آنها به این نتیجه رسیدند که وی عمداً سیانور را از یک سیب بلعیده است، موفق به آزمایش سیب برای وجود سیانور نشدند. توضیحات دیگر برای مرگ او این بود که او می‌توانسته به طور تصادفی سیانور را از یک آزمایش استنشاق کرده باشد، یا اینکه سرویس‌های امنیتی انگلیس او را کشته‌اند تا از انتقال اسرار دولتی به اتحاد جماهیر شوروی جلوگیری کند. این ترس مشترکی در مورد جامعه رنگین‌کمانی بود که آنها را معمولاً خطری امنیتی تلقی می‌کردند.

سال‌ها مبارزه علیه میراث همجنسگراستیزی در انگلیس سرانجام منجر به عفو پس از مرگ تورینگ در سال ۲۰۱۳ و همچنین تصویب قانون معروف به تورینگ شد که به موجب آن تقریباً ۵۰۰ هزار مرد دیگر که در گذشته به همین خاطر محکوم شده بودند، حالا پس از مرگشان مورد عفو قرار می‌گرفتند.

فیلم «بازی تقلید» در مورد او زندگی او است.

*Alan Turing
** The imitation game

@TarTaKar
#در_چنین‌_روزی ۸ ژوئن ۲۰۱۷، پس از یک کمپین ۱۰ ماهه که شامل هفت روز اعتصاب و دو بار اشغال می‌شد، نظافتچیان مدرسه اقتصاد لندن اولین گروه نیروی کار برون سپاری شده در انگلستان بودند که توانستند دانشگاه را مجبور کنند دوباره آنها را به استخدام خود درآورد.
@TarTaKar
این کارگران که همگی مهاجران و افراد رنگین پوست بودند، خود را در اتحادیه مردمی «صداهای متحد جهان»* سازماندهی کردند و پس از اعتصاب‌های مستمر، پیروزی‌های بیشمار مشابه‌ای برای کارگران پیمانکار دیگر در سراسر لندن بدست آوردند.

هدف اصلی اتحادیه مردمی «صدا‌های متحد جهان» رساندن صدای به حاشیه رانده‌شدگان یعنی به خصوص مهاجرین و بی‌ثبات کاران، کسانی که قرارداد‌های موقتی دارند و روز مزداند، به گوش سیاست‌مداران، برنامه‌ریزان و بنگاه‌هایی که آنها را استخدام ‌می‌کنند، از طریق برهم زدن نظم عمومی هستند.

* United Voices of the World
@TarTaKar
#در_چنین‌_روزی ۹ ژوئن ۱۹۶۵، آغاز قیام جبهه آزادیبخش ظفار، حین یک کنفرانس عمومی در عمان اعلام شد. از مردم دعوت شد تا علیه سلطان و برای رها کردن کشور از فقر، بیکاری و بی‌سوادی به این جبهه بپیوندند تا یک دولت ملی دموکراتیک تشکیل شود.
@TarTaKar
جنبش ظفار علیه حکومت ارتجاعی سعیدبن تیمور شکل گرفت، کسی که به حمایت دولت استعمارگر انگلیس وابسته بود. دو واقعه به تقویت جنبش رهایی بخش عمان کمک کرد، یکی شکست ارتش کشورهای عرب در برابر اسرائیل به سال ۱۹۶۷ و دیگر خروج نیروهای انگلیسی از بخش یمنی عدن.

این جبهه مارکسیست-لنینیستی با راه و رسم چریکی علیه سلطان می‌جنگید که تحت حمایت و مشاوره نیروهای انگلیسی و ایرانی بود. شورشیان در کوه‌ها سکونت داشتند تا از دست نیروهای سلطان پنهان شوند. آنها مدارسی تاسیس کردند تا بیسوادی را ریشه کن کنند و زنان و مردان را در کنار هم آموزش نظامی می‌دادند.

حضور نظامی ارتش ایران در تغییر وضعیت به سود پادشاهی عمان و شکست شورش ظفار نقش مهمی داشت. محمدرضا پهلوی ارتش شاهنشاهی ایران را برای مقابله با چریک‌های چپ‌گرا به این منطقه فرستاد تا هم به نیروهای انقلابی ظفار و هم رادیکال‌ترین حکومت منطقه یعنی یمن جنوبی ضربه زده شود.

* الجبهة الشعبيّة لتحرير ظفار
@TarTaKar
#در_چنین‌_روزی ۱۰ ژوئن ۱۹۰۷، اولین نسخه از نشریه تیانی (عدالت طبیعی) که یک مجله فمینیستی آنارشیستی چینی بود، در تبعید در توکیو منتشر شد. این نشریه توسط هه ژن یکی از اعضای برجسته انجمن بازیابی حقوق زنان تاسیس شد.
@TarTaKar
این انجمن از مقاومت قاطعانه در برابر ستم مردان، سرمایه داران و طبقه حاکم، حمایت و اعضای خود را از اطاعت مردان، همسر دوم شدن یا گونه ای از ازدواج بدون در نظر گرفتن حقوق، منع می کرد و به یاری آنهایی می شتافت که توسط شوهرشان مورد آزار و اذیت قرار گرفته یا تحت شکل دیگری از سلطه مردان بود.

ژن تاکید داشت: «شما زنان، شما از مردها متنفر نیستید، شما از این متنفرید که غذایی برای خوردن ندارید. چرا غذایی برای خوردن ندارید؟ چون بدون پول نمی توانید غذا بخرید. چرا پول ندارید؟ چون ثروتمندان اموال ما را دزدیده اند و از روی بیشتر مردم رد می شوند».

نشریه تیانی همچنین درباره انقلاب جنسی و الغای خانواده می نوشت، نهادی که به اعتقاد آنها خود باعث تشدید خودخواهی، مرد سالاری و مالکیت خصوصی می شد.
به باور ژن اینکه زنان بخشی از دولت را تشکیل دهند برای آزادی زنان به شدت ناکافی بود، چرا که اگرچه تعداد کمی از زنان می توانند به طبقه حاكم بپیوندند اما آنها فقط در ستمگری بر همه مردم دیگر در کنار گروهی از مردان قرار می گیرند. بنابراین آزادی فقط با سرنگونی پدرسالاری و دولت فرا می رسد: «منظور ما از برابری فقط این نیست که مردان دیگر به زنان ظلم نکنند. ما همینطور می خواهیم که خود مردان هم دیگر تحت ستم مردان دیگر و زنان تحت ستم زنان دیگر قرار نگیرند.»

در مجموع، نوزده شماره از مجله طی دو سال پس از آن منتشر شد.

*天義
**何震
***女子 妇 权 会
@TarTaKar
#در_چنین‌_روزی ۱۱ ژوئن ۱۹۳۶، استالین پیش‌نویس قانون اساسی جدید اتحاد جماهیر شوروی را ابلاغ کرد که موجب آن در دوران سرکوب «یژوف شینا» نظام پارلمانی جایگزین اداره شورایی شد. همچنین همجنس‌گرایی که در انقلاب اکتبر جرم‌زدایی شده بود دوباره جرم‌انگاری شد.
@TarTaKar
با سرکوب گسترده شوراها و پاکسازی اعضای حزب کمونیست و کادرهای ارتش سرخ یا همان دوران معروف به «پاکسازی بزرگ» یا «یژوف شینا»، استالین و همراهانش توانستند «کنگره سراسری شوراهای اتحاد جماهیر شوروی» که متشکل از موکلین (delegate) شوراهای محلی و شهری از احزاب مختلف بود را منحل کرده و به جای آن «شورای عالی اتحاد جماهیر شوروی» را تاسیس کنند تا در آن مردم نمایندگان (representative) خود را هر ۴ سال یک‌بار از کاندیدهای حزب انتخاب کنند.

به علاوه همجنس‌گرایی که در انقلاب اکتبر ۱۹۱۷ جرم‌زدایی شده بود دوباره جرم انگاری شد تا پس از جنبش‌های دهه ۷۰ میلادی که همراه با دیگر کشور‌ها مانند بریتانیا، آمریکا، اسپانیا، آلمان غربی، اتریش، کانادا و کوبا جرم‌زدایی شد.

حتی بعضی از تهیه کنندگان این قانون اساسی مانند نیکولای بوخارین و کارل رادک نیز در دروه یژوف شینا اعدام شدند.
@TarTaKar
#در_چنین‌_روزی ۲۱ خرداد ۱۳۹۰، هُدی رضازاده صابر، پژوهشگر، روزنامه‌نگار، زندانی سیاسی و از گردانندگان مجله توقیف شده «ایران فردا» در اعتصاب غذا درگذشت.
@TarTaKar
هدی در ۱۲ خرداد ۱۳۹۰ در حالی‌که در اوین زندانی بود در اعتراض به مرگ مشکوک هاله سحابی در مراسم تشییع جنازه پدرش عزت‌الله سحابی، اعتصاب غذای خود را آغاز کرد و در ۲۱ خرداد، پس از انتقال از زندان به بیمارستان مدرس بر اثر نارسایی قلبی درگذشت.

برخی علت مرگ هدی صابر را ضرب و شتم از سوی مأموران امنیتی زندان اوین عنوان کردند. با گذشت این همه سال از مرگ هدی صابر، دستگاه قضایی همچنان از رسیدگی جدی به این پرونده و مشخص کردن عاملان مقصر در مرگ هدی صابر خودداری کرده‌است.
@TarTaKar
#در_چنین‌_روزی ۲۱ خرداد ۱۳۹۹، خبر اعدام زندانی سیاسی کرد هدایت عبدالله پور که در زندان ارومیه محبوس بود، به خانواده‌اش اعلام شد.
@TarTaKar
بنا به گفته مقامات او حدود ۲۰ روز پیش از آن اعدام و در محل نامشخصی به خاک سپرده شده بود. این اعدام در سکوت کامل خبری و حتی بدون اطلاع رسانی به خانواده و وکیل عبدالله پور انجام شد. پس از آن کانون مدافعان حقوق بر کردستان اعلام کرد که او را در روز ۲۲ اردیبهشت در یکی از پادگان های شهرستان اشنویه تیرباران کردند. او طی دوران بازداشت خود تحت شکنجه های شدید جسمی و روحی قرار داشت و از حق تماس با خانواده محروم بود.

عبدالله‌پور از اعضای حزب دمکرات کردستان ایران بود. او به همراه ۶ تن دیگر در تاریخ ۲۶ خردادماه ۹۵ پس از یک درگیری با نیروهای سپاه پاسداران در روستای «قره سقل» اشنویه بازداشت شده بود و بعد از آن حکم «محاربه» گرفت.
@TarTaKar
HTML Embed Code:
2024/06/12 02:01:39
Back to Top