TG Telegram Group Link
Channel: مدرسہ فڪرے تمهید
Back to Bottom
🔺 معرفی کتاب «افلاطون‌های پُست‌مدرن»

🔹 لینک خرید
🔗https://tarjomaan.com/shop/product/post-modern-platos2/
بلاتکلیفی!

عملیات توفان الاقصی و تحولات متعاقب آن، تمام کشورهای خاورمیانه را در موقعیت تازه‌ای قرار داده است. کشورهای عرب منطقه، عملاً خود را از جنگ اسفبار در نوار غزه کنار کشیده و صرفاً برای آرام کردن افکار عمومی مردم خود، به اعتراض لفظی علیه اسرائیل و یا بیان سخنان کلی و دو پهلو در محکوم کردن حمله به غیرنظامیان رو آورده‌اند.
جمهوری اسلامی اما به لحاظ تبلیغاتی خود را به عنوان نیروی خط مقدم این جبهه و پشتیبان اصلی حماس معرفی می‌کند حال آنکه استراتژی مشخصی در رفتار و سکنات آن در برابر بحران جاری دیده نمی‌شود. به واقع موضع‌گیری‌های متفاوت نهادها و مسئولان مختلف، نوعی بلاتکیلفی و تردید نسبت به هر نوع اقدام مشخص را به نمایش می‌گذارد. حتی در همان حوزۀ تبلیغاتی نیز رسانه‌های دولتی در معرفی حماس به عنوان نیرویی "مقتدر" یا "مظلوم" دچار تناقض شده‌اند.
بلاتکلیفی در بحرانی بدین پایه از تأثیرگذاری، ممکن است آثارش به ویرانگری ورود رسمی به جنگ نباشد، اما شاید پیامدهایش خیلی هم کمتر از آن نباشد.
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
مدرسہ فڪرے تمهید
بلاتکلیفی! عملیات توفان الاقصی و تحولات متعاقب آن، تمام کشورهای خاورمیانه را در موقعیت تازه‌ای قرار داده است. کشورهای عرب منطقه، عملاً خود را از جنگ اسفبار در نوار غزه کنار کشیده و صرفاً برای آرام کردن افکار عمومی مردم خود، به اعتراض لفظی علیه اسرائیل و یا…
-
وباید افزود:
این بلاتکلیفی محدود و منحصر در خصوص موضوع نسبت ما با فلسطین نیست.

تناقضِ "مظلوم" یا "مقتدر"، ریشه‌ای هرمنوتیکی- تاریخی- الهیاتی دارد و پیش‌تر و بیش‌تر از فلسطین، در مورد کلیتِ خود دازاین ایرانی-اسلامی صادق است و مصداق دارد.

@Tamhidschool
🔺 معرفی کتاب راهنمای خواندن نوشتارهای متأخر هایدگر
🔹 نوشتارهای متأخر هایدگر، که در مجموعه‌ای با نام نوشتارهای اساسی گردآوری شده‌اند، تأثیری عمیق بر اندیشۀ معاصر و خصوصاً متفکران پست‌مدرن گذاشته‌اند. مضامین این آثار متنوع‌اند و هایدگر در هر یک سراغ یکی از پرسش‌های بنیادین فلسفه رفته است. او در این آثار می‌کوشد پیش‌فرض‌هایی را که مدت‌ها بر فلسفه سیطره داشته کنار بگذارد و شاید به همین سبب است که حاصل کار نوشته‌هایی گیج‌کننده و پیچیده به نظر می‌رسد. در کتاب حاضر، که هربرت دریفوس آن را بهترین کتاب آموزشی برای آثار متأخر هایدگر دانسته است، لی برِیوِر بر نُه نوشتۀ هایدگر از جمله «متافیزیک چیست؟»، «سرآغاز کار هنری»، «نامه‌ای در باب اومانیسم» و «پرسش از تکنولوژی» تمرکز می‌کند و می‌کوشد ساختار هر رساله را مشخص کند و نقشۀ راهی برای خواندن این متن‌ها ارائه کند. فصلی نیز به تأثیر این نوشته‌ها بر متفکران بعدی اختصاص یافته است.

🔺 لینک خرید
🔗 https://tarjomaan.com/shop/product/heidegger/
Forwarded from خانه حکمت
هو الحکیم

نخستین نشست از سلسله نشست های #احیای_دانشگاه_به_منزله_نهادعلم

⚡️عنوان سخنرانی: #فلسفه و پادنهاد #دانشگاه

💫با سخنرانی دکتر #علی_زارعی
محقق و پژوهشگر فلسفه

📆دوشنبه مورخ ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۲ 🕔ساعت ۱۷

📲شماره تماس جهت ثبت نام ۰۹۳۶۷۹۴۲۳۸۷

#خانه_حکمت
@khanehekmat
Forwarded from خانه حکمت
مدرسہ فڪرے تمهید
هو الحکیم نخستین نشست از سلسله نشست های #احیای_دانشگاه_به_منزله_نهادعلم ⚡️عنوان سخنرانی: #فلسفه و پادنهاد #دانشگاه 💫با سخنرانی دکتر #علی_زارعی محقق و پژوهشگر فلسفه 📆دوشنبه مورخ ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۲ 🕔ساعت ۱۷ 📲شماره تماس جهت ثبت نام ۰۹۳۶۷۹۴۲۳۸۷ #خانه_حکمت…
چکیده گفتار فلسفه و پادنهاد دانشگاه

تفاوت نهاد (institution) دانشگاه با سایر نهادها بی‌شباهت به تفاوت فلسفه با رشته‌های دیگر نیست زیرا امکان تحقیق بنیادی و دغدغه حقیقت داشتن هماره از قبل در هر دو تعبیه شده است. هنگامی که تناظر ایده دانشگاه و عقل شگفتی فیلسوف (کانت) را اندکی برانگیخت از قرار معلوم هدف تدوین اصولی برای تثبیت نهادی راسخ بود. ولی آیا با مفهوم «نزاع» (نزاع دانشکده‌ها) و دریافتن معماری‌گونه ایده عقل و دانشگاه پادنهاد (counter-institution) هم سربرنیاورد؟ نقش بی‌بدیل ایده هومبولتی دانشگاه بر صاحب‌نظران پوشیده نیست. اما چرا اظهار وفاداری دانشگاه‌ها به ایده هومبولتی دروغی بزرگ تلقی شد و سازمان‌ها و نهادها دیگر ایده‌ای را در آلمان محقق نمی‌ساختند؟ (مکتب فرانکفورت). با نقد متافیزیک و ایده‌الیسم ایده و نهاد دانشگاه هم به تیغ نقد سپرده و نزاع رفع‌نشدنی درونِ نهاد موجب توجه به پادنهاد شد (ژاک دریدا). در گفتار حاضر پس از شرح نسبت فروکاست‌ناپذیر نهاد و پادنهاد و برشمردن برخی از مسائل مناقشه‌انگیز دانشگاه در عصر شبکه‌های جهانی (عصر اینترها) نگاهی به وضع گروه فلسفه در دانشگاه‌های ایران می‌اندازیم که از قضا تأسیسش همزمان است با نقدهای ریشه‌ای بر متافیزیک و ایده‌آلیسم. می‌کوشیم بیان کنیم فعالیت گروه فلسفه در دانشگاه‌های «ما» چه ضرورتی دارد، اولویت‌ها و چالش‌هایش کدام است و چرا و چگونه باید حمایتش کرد.

#خانه_حکمت
@khanehekmat
HTML Embed Code:
2024/06/08 00:51:05
Back to Top