TG Telegram Group Link
Channel: StepMotor استپ موتور
Back to Bottom
از جمله سوالاتی که مطرح می شود این است که آیا می توان سیم پیچ های دو استپر موتور مشابه دو فاز را که حرکت یکسان دارند با هم موازی کرد و دو موتور را به یک درایور واحد متصل کرد؟ هر چند به دلایل مختلف بهتر است برای هر موتور از یک درایور مجزا استفاده شود اما بطور کلی پاسخ این سوال مثبت است. البته درایور باید بتواند دو برابر جریان مورد نیاز برای هر موتور را تامین کند.

@StepMotor
Forwarded from KnowledgePlus.ir
حداکثر دور استپر موتور با حفظ گشتاور:

یکی از پرسش هایی که بسیار در مورد آن سوال می شود این است که حداکثر دور قابل حصول برای یک استپر موتور با حفظ گشتاور چقدر است؟ در پاسخ باید گفت که برای یک استپر موتور با تعداد فاز مشخص و بار معین و با فرض استفاده از درایوری که از جریان موتور فیدبک می گیرد، تعیین کننده ترین عامل برای حداکثر سرعتی که گشتاور در آن حفظ می شود، میزان تغذیه اعمال شده به درایور است و هر چه ولتاژ تغذیه بالاتر باشد، با حفظ گشتاور به دورهای بالاتری می توان دست پیدا کرد. البته عوامل دیگری مانند نحوه عملکرد داخلی درایور و نوع موتور هم در این امر موثر هستند. اما برای یک موتور و درایور مشخص، ولتاژ تغذیه از همه موارد دیگر تعیین کننده تر است.

@KnowledgePlus
با وجود درایورهای میکرو استپ برای استپر موتورهای دو فاز که تقسیمات بسیار ریزی را در یک دور ایجاد می کنند، دقت ۰.۷۲ درجه در استپر موتورهای پنج فاز مزیت چندانی نسبت به دقت ۱.۸ درجه در استپر موتورهای دو فاز محسوب نمی شود.
یک مزیت مهم استپر موتورهای پنج فاز نسبت به دو فاز این است که به ازای یک تغذیه مشخص برای درایور موتورهای مشابه، موتورهای پنج فاز تا دورهای بالاتری گشتاور خود راحفظ می کنند. مثلا اگر یک استپر موتور دو فاز با تغذیه ۲۴ ولت برای درایور بتواند تا ۲۰۰ دور در دقیقه را با حفظ گشتاور تامین کند، استپر موتور پنج فاز مشابه با همین تغذیه برای درایور تا چند صد دور در دقیقه را با حفظ گشتاور تامین می کند.

@StepMotor
در پست های اول کانال برخی نکات آموزشی در مورد استپر موتور بیان شده که مطالعه آنها به مخاطبین توصیه می شود. لینک اولین پست کانال:

https://hottg.com/StepMotor/11
استپر موتوری به یک گیربکس کاهنده دور با نسبت ۱۰ متصل است و تقسیمات درایور میکرواستپ ۳۶۰۰ قسمت بر دور است. با این شرایط چند پالس باید به درایور استپر موتور اعمال شود تا خروجی گیربکس به میزان یک دهم درجه بچرخد؟
Final Results
18%
۱
48%
۱۰
34%
۱۰۰
StepMotor استپ موتور
استپر موتوری به یک گیربکس کاهنده دور با نسبت ۱۰ متصل است و تقسیمات درایور میکرواستپ ۳۶۰۰ قسمت بر دور است. با این شرایط چند پالس باید به درایور استپر موتور اعمال شود تا خروجی گیربکس به میزان یک دهم درجه بچرخد؟
سوال شده که مگر در درایورهای میکرو استپ دو فاز، تقسیمات ۳۶۰۰ قسمت بر دور وجود دارد که در این نظر سنجی چنین فرضی مطرح شده؟ پاسخ این است که به طور معمول در درایورهای موجود در بازار این تقسیمات وجود ندارد. اما در درایورهای سری KNLP که عکس مدل ماقبل آخر آن فعلا به عنوان عکس کانال انتخاب شده، یک سری تقسیمات خاص از جمله ۳۶۰۰ وجود دارد.
یکی از مشتریان سوال خوبی را مطرح کردند که پاسخ آن می تواند برای بقیه مخاطبین هم قابل استفاده باشد. ایشان می خواستند بدانند آیا می توان از کنترلر دو محور استپر موتور بجای یک PLC برای قطع و وصل بیش از یک رله استفاده کرد؟ البته روی برد یک رله قابل برنامه ریزی با کنتاکت باز و بسته وجود دارد، اما ایشان به بیش از یک رله نیاز داشتند و می خواستند بدانند چطور می شود از طریق فرمان های برد که برای استپر و سرو ایجاد می شود، به رله های خارجی هم فرمان داد؟
پاسخ این است که کنترلر یک خروجی Motor Free و دو خروجی Direction برای فرمان به درایورها دارد و با وارد کردن پارامترهای مناسب به کنترلر می توان از این سه خروجی برای ایجاد فرمان های مورد نظر به رله های خارجی استفاده کرد. نتیجه این که به غیر از رله موجود روی برد، از طریق خروجی های کنترلر می توان به دو یا سه رله خارجی دیگر هم بصورت برنامه ریزی شده فرمان داد.

@StepMotor
StepMotor استپ موتور
نمای نزدیک از کنترلر دو محور استپر موتور و سرو موتور با ۶۳ سیکل حرکتی مستقل
KNLP103A1Rev01.pdf
10.4 MB
اهمیت پارامتر F11 در کنترلر دو محور:

در کنترلر دو محور با ۶۳ سیکل کاری، در هر سیکل ۱۶ پارامتر مختلف قابل تنظیم است که فهرست آنها در دستور کار کنترلر ذکر شده است. در میان این پارامترها، F11 از اهمیت ویژه ای برخوردار است و برخی کاربردها فقط از طریق استفاده درست از این پارامتر قابل پیاده سازی هستند. پارامتر F11 شرایط خروج ناگهانی از سیکل را بر حسب یکی از ورودی ها مشخص می کند که ۷ حالت دارد. اگر F11=0 باشد، بحث خروج ناگهانی منتفی است. اما در ۶ حالت دیگر، خروج ناگهانی از آن سیکل بر حسب باز یا بسته بودن یکی از سه ورودی برد فعال می شود. به طور کلی در کاربردهایی که طول حرکت متغیر و نامشخص است یا کاربردهایی که نیاز است در بین یک حرکت با فرمان ورودی، حرکت نیمه تمام رها شود و سیکل بعدی آغاز شود، استفاده از F11 موضوعیت پیدا می کند. در مثال سوم موجود در دستور کار کنترلر، نمونه ای از نحوه استفاده از این پارامتر ذکر شده که مطالعه آن توصیه می شود.

@StepMotor
در مورد کنترلر و درایور و سوالات و مسائل مرتبط با آنها در ساعاتی که کامنت های پست فعال است نظرات خود را ارسال کنید. لطفا نظرات فقط و فقط درباره همین موارد باشد. هر گونه نظر غیر مرتبط و خارج از چارچوب منجر به حذف از کانال خواهد شد.
یکی از کاربردهای محتمل برای کنترلر استپر موتور، دنده زنی و تبدیل تایکوپ دستی به اتوماتیک یا مثلا خط و نقطه زنی دور النگوهای طلا است. برای این کار کافی است پارامتر F00 روی تعداد پالس لازم و F01 در سرعت دلخواه و F10 در مقدار ۱ قرار داده شود که در این حالت با هر بار فعال شدن لحظه ای ورودی IN1، موتور به میزان لازم خواهد چرخید. نحوه محاسبه تعداد پالس لازم برای تقسیم دایره به N قسمت مساوی به شرح زیر است:

F00 = تقسیمات درایور x نسبت چرخ دنده / N

مثال: می خواهیم با فرمان کنترلر به درایور میکرواستپی که تقسیماتش ۳۲۰۰ قسمت بر دور است و موتور با یک نسبت ۱ به ۱۰ دنده بسته شده، ۸ دنده را بتراشیم. تعداد پالس لازم به روش زیر محاسبه می شود:

F00 = 3200 x 10 / 8 = 4000

برای برخی اعداد مثل ۷ و ۱۳ ممکن است حاصل این تقسیم صحیح نباشد و اعشار ایجاد شود که واضح است هر چه تقسیمات درایور میکرو استپ دقیق تر و نسبت چرخ دنده بزرگتر باشد، خطا کمتر و قابل چشم پوشی خواهد بود.
مثال: می خواهیم با فرمان کنترلر به درایور میکرواستپی که تقسیماتش ۵۱۲۰۰ قسمت بر دور است و موتور با یک نسبت ۱ به ۱۰ دنده بسته شده، ۱۳ دنده را بتراشیم. تعداد پالس لازم به روش زیر محاسبه می شود:

F00 = 51200 x 10 / 13 = 39384.6

در این مثال مجبوریم عدد را به نزدیکترین عدد صحیح تبدیل کنیم که ۳۹۳۸۵ است. با این تغییر خطای ایجاد شده به حدی کوچک است که اکثرا قابل چشم پوشی است.

@StepMotor
پارامترهای لازم برای تبدیل کنترلر ۶۳ مرحله ای استپر موتور به کنترلر دستگاه لیبل چسبان:

در دستگاه لیبل چسبان معمولا یک استپر موتور برای حرکت کار نسبت به لیبل ها و دو سنسور داریم. سنسور اول وجود جسمی که باید لیبل روی آن بچسبد (مثلا بطری و قوطی کرم) را تشخیص می دهد و سنسور دوم برای تشخیص فضای خالی بین لیبل ها بکار می رود. فرض می کنیم سنسور تشخیص بطری یا قوطی و ... به ورودی IN1 و سنسور تشخیص لیبل به ورودی IN2 کنترلر وصل شوند و سنسور لیبل با رسیدن به لیبل ها فعال و با رسیدن به فضای خالی بین دو لیبل غیر فعال شود. خروجی سنسورهای متصل به کنترلر باید NPN باشند. برای پیاده سازی عملکرد کنترلر لیبل چسبان به ۳ سیکل از ۶۳ سیکل قابل برنامه ریزی کنترلر دو محور نیاز داریم. تعداد پالس های سیکل های اول و دوم را بسته به تقسیمات درایور متصل به کنترلر باید در عددی بگذاریم که با چرخش موتور، میزان حرکت کار نسبت به لیبل ها از طول بزرگترین لیبل موجود هم بیشتر باشد (مثلا دو برابر طول لیبل). اگر فرض کنیم تعداد پالس لازم برای حرکتی بیش از طول لیبل برابر P و سرعت مطلوب برای حرکت موتور برابر S باشد و درایور استپر موتور به خروجی محور اول کنترلر متصل شده باشد، قرار دادن پارامترهای سه سیکل اول کنترلر در مقادیر زیر، برد را به کنترلر لیبل چسبان تبدیل می کند:

P00=3
P01=0

C01: F00=P , F01=S , F10=1 , F11=3

C02: F00=P , F01=S , F11=4

C03: F10=2

اگر ابهام و سوالی در این مورد هست در زمان باز بودن کامنت های پست مطرح شود.

@StepMotor
یکی از مخاطبین اعلام کردند که قصد ساخت دستگاهی مبتنی بر یک استپر موتور و کنترلر دو محور ۶۳ مرحله ای را دارند و می خواهند دستگاه دو پدال داشته باشد که با فشار دادن هر پدال، موتور با سرعت و جهت متناظر با آن پدال به صورت پیوسته بچرخد. مثلا پدال اول سرعت ۳۰ و پدال دوم سرعت ۷۰ دور در دقیقه را در جهت مخالف ایجاد کند و محدودیتی هم در تعداد دفعات فشار دادن هر پدال و ترتیب آنها وجود نداشته باشد.
همچنین می خواستند همین عملکرد قابل اجرا باشد، با این تفاوت که برای هر ضرب پدال ها بتوان تعداد پالس و سرعت و جهت تعریف کرد و در این حالت هم محدودیتی در تعداد دفعات فشار دادن هر پدال و ترتیب آنها وجود نداشته باشد. مثلا تعداد پالس ها را طوری تعریف کنیم که هر بار فشار دادن پدال اول، ۱۰ میلیمتر حرکت را در یک جهت و هر بار فشار دادن پدال دوم ۵۰ میلیمتر حرکت را در جهت مخالف و با سرعت متفاوت ایجاد کند و ترتیب فشار دادن پدال ها دلخواه باشد.
در پاسخ باید گفت که کلیه کنترلرهای دو محوری که عدد Firmware version آنها ( پارامتر P10 ) از 40005 به بالا باشد، با تنظیم مناسب پارامترهای F10 و F11 قابلیت پیاده سازی حرکت های مورد درخواست را دارند.

@StepMotor
یکی از مخاطبین برای ساخت یک ماشین صنعتی چنین صورت مسئله ای داشتند:

۱- ابتدا یک استپر موتور به میزان مشخص و با سرعت معلوم بچرخد.
۲- سپس یک جک هیدرولیک فنر برگشت فعال شود و تا زمان فعال شدن سنسوری فعال بماند.
۳- بعد از فعال شدن سنسور، جک به مدت زمان معینی غیر فعال شود تا سر جای خود برگردد.
۴- سیستم منتظر بماند تا سنسور دیگری فعال شود.
۵- در ادامه سیستم منتظر فرمان یک پدال بماند و بعد از فشار داده شدن پدال، سیکل بالا تکرار شود.

کلیه موارد فوق با استفاده از کنترلر دو محور و تعریف ۵ سیکل اجرا شد. برای این کاربرد فرمان های یکی از محورها، رله موجود روی برد برای فرمان به جک و ۳ ورودی کنترلر دو محور مورد استفاده قرار گرفتند.

@StepMotor
اخیرا برای اسکن کردن یک سطح طرحی پیاده سازی شد که ابتدا خروجی انکودرهایی که سطح را اسکن می کنند، در حجم بالا ذخیره می شوند و در مرحله بعد از همین مختصات ذخیره شده برای فرمان به سرو موتور یا استپر موتور استفاده می شود. روش کار به این شرح است:

۱- لغزش گری که به انکودرهایی متصل است روی سطحی حرکت داده می شود.
۲- خروجی انکودرها با سرعت بالا خوانده و ذخیره می شوند.
۳- در مرحله دیگری یک سیستم پردازشگر مقادیر ذخیره شده را از حافظه می خواند و متناسب با این مقادیر، پالس های لازم را به استپر یا سرو موتور اعمال می کند. به این ترتیب سطحی که کپی شده، دوباره شبیه سازی می شود.
StepMotor استپ موتور
اخیرا برای اسکن کردن یک سطح طرحی پیاده سازی شد که ابتدا خروجی انکودرهایی که سطح را اسکن می کنند، در حجم بالا ذخیره می شوند و در مرحله بعد از همین مختصات ذخیره شده برای فرمان به سرو موتور یا استپر موتور استفاده می شود. روش کار به این شرح است: ۱- لغزش گری که…
سیستمی که در پست قبل درباره اش توضیح داده شد، مربوط به دستگاه خراطی چوب است که ابتدا یک لغزش گر مطابق شکل روی هر الگوی مورد نظر حرکت می کند و طرح ها در کنترلر ذخیره می شوند. سپس در زمان دلخواه طرح های ذخیره شده با رعایت باربرداری مجاز توسط ابزار اجرا می شوند. از محاسن این روش سرعت بسیار بالای آن است که از آغاز کپی برداری تا اجرا فقط در حد چند دقیقه زمان می برد و نیازی به طراحی شکل در نرم افزارهای CAD وجود ندارد. هر نیروی غیر متخصصی هم به سادگی می تواند این عملیات را در کمترین زمان انجام بدهد و دانش و تخصص ویژه ای برای این کار مورد نیاز نیست.
علاوه بر قابلیت قبلی یعنی ذخیره سازی الگو و اجرای آن در زمان های دیگر، مد کاری دوم این دستگاه عمل کردن به صورت پانتوگراف است. یعنی هم زمان با حرکت لغزش گر روی الگو، دستگاه اصلی هم حرکت مشابه را انجام می دهد که این مد عملکرد هم کاربردهای خاص خود را دارد.
@StepMotor
HTML Embed Code:
2024/04/27 13:58:17
Back to Top