TG Telegram Group Link
Channel: SKRYPIN.UA
Back to Bottom
Школа бандури та ветеранські книжки. Як в Маріуполі створюють просвітницький центр в храмі ПЦУ

Як їхали в Маріуполь, не думали, що будемо знімати сюжет про храм. Але нам розповіли історію, яку ми вирішили побачити на власні очі й показати вам. Це храм ПЦУ, який увійшов до Книги рекордів України як єдина не лише в нашій державі, а й у світі церква, повністю зовні розписана «петриківкою». Майстриня зі Львова створила на стінах настільки грандіозний розпис у синьо-жовтих кольорах, що сукупна площа нанесених візерунків перевищила 500 погонних метрів.

Самим лише розписом ініціативи із розвитку храму не завершились. При храмі почали створювати освітній простір. Відкрили безкоштовну Школу бандури та українського живопису імені Василя Сліпака. А ще - гуртки, де діти та підлітки навчаються малювати петриківським розписом, писанкарству, іконопису та українського піснеспіву, а також курси іноземних мов.

Створили ще й громадську бібліотеку імені Василя Стуса. Приміщення для неї на другому поверсі храму готували фактично з нуля. Всі книги - виключно україномовні, найрізноманітніших жанрів та спрямувань.

А почалося все просто із поста на фейсбуці… Історія - клас!

ДИВИТИСЬ ВІДЕО 👉 https://youtu.be/ItUwKtkHnNI
Студія UP: Що не так з українською освітою

У сьогоднішньому ефірі UP! поговоримо про сучасні тенденції в освіті, обговоримо виклики, які стоять перед освітою у світі та про розвиток державного і приватного секторів освіти.

ОНЛАЙН 👉 https://youtu.be/VDTEeud5nsg

В гостях - Руслан Ниник (мережа англійських шкіл Green Forest Family).

Одразу додаємо посилання на всі види англійських шкіл та курсів наших гостей UP (всі вони також є в описі до відео на YouTube):
▪️Green Forest - Англійська для дорослих: https://bit.ly/2Y3K7QK
▪️Green Country - Англійська для школярів: https://bit.ly/3Bqduv4
▪️Project 12 - Англійська з адаптивним графіком: https://bit.ly/3gNjc2k
▪️Yappi Corporate - Корпоративна англійська: https://bit.ly/3yz1N3n
▪️Yappi - Бізнес-англійська: https://bit.ly/38pG8zR
▪️Booyya - Онлайн-маркет курсів англійської: https://bit.ly/3jvlvbQ
Відкладена децентралізація. Коли реформу запустять повноцінно?

Зміни до Конституції в частині децентралізації можуть бути знову направлені до Конституційного суду вже на почаку осені. Що вони передбачають і яка взагалі ситуація із децентралізацією в Україні - обговорюємо в прямому ефірі UMN.

ДИВИТИСЬ 👉 https://youtu.be/wRK9m7AabS8

Верстка ефіру: https://umn.ua/news/4683
Привіт!

UMN сьогодні не буде. Ми довго думали й намагались зібрати актуальні новини, але прийняли рішення пропустити онлайн в цей день. З поваги до глядачів не хочемо говорити ні про що, забиваючи час.

Але є одразу питання.
Навіть не так.
Звертаємось до вас за порадою.

Щодня ми мізкуємо над тим, як пожвавити наші формати, контент, стрічки і програми. Й хотілося б дізнатися у вас:

▪️ Що б ви хотіли побачити на нашому YouTube?
▪️ Яку тему варто висвітлити?
▪️ Може, запровадити якусь нову рубрику?
▪️ З ким би ви подивились інтерв’ю?
Ми ж можемо записати 🙂

Напишіть нам! Чого б вам хотілося?
"Я змирився з тим, що мене називають поетом..."

Інтерв’ю з Андрієм Хаєцьким, одеським поетом та громадським активістом. Андрій є одним з обвинувачених у справі про пожежу в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. На момент трагедії Андрій вже не працював у закладі, але прокуратура визначила його як підозрюваного, 22 травня 2019 року суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права застави. Спільними зусиллями активістів вдалося добитися зміни запобіжного заходу на особисту поруку. Суд у справі триває.

Зараз Андрій Хаєцький працює у Центрі патріотичного виховання, модерує публічні зустрічі з митцями та письменниками й, звичайно, пише поезії.

Ми поспілкувалися з Андрієм під час наших літніх подорожей. Розпитали, як це бути поетом, поговорили про те, що таке патріотичне виховання, а ще про те, як жити в нашому непростому середовищі та зберігати здоровий ґлузд.

ДИВИТИСЬ 👉 https://youtu.be/b2aGm7D36qM
РЕДКОЛЕГІЯ: Домашнє завдання від Байдена / "ДТП з Трухіним", або скільки коштують новини

▪️Учасники ефіру: Сергій Грішин, Роман Скрипін, Катерина Супрун і Дмитро Крапивенко. Говоримо про:
▪️Зеленський в США, зустріч з Байденом: що далі?
▪️"Слуга" Трухін і його ДТП: скільки коштує "прибрати" новини і ефект Стрейзанд у дії.

ДИВИТИСЬ 👉 https://youtu.be/lfV9HExh3J8
Як знайти та утримати найкращих? Cекрети від гуру рекрутингу в IT.

Леся Арнольд - Founder у A-Players Recruiting - одна з провідних спеціалістів в Україні у галузі підбору персоналу для технологічних компаній. Знаходить працівників та управлінців топ рівня (рівень А) для Reddit, WIX, ReFace.

У цьому випуску «Гараж Джобса» ми розповімо секрети залучення в команду професіоналів рівня А, а також - як побудувати таку культуру в компанії, яка допоможе їх втримати.

ДИВИТИСЬ 👉 https://youtu.be/KYHDJyFn-H4
Чергова хвиля репресій в окупованому Криму: Що відомо про затриманих

В окупованому Сімферополі затримали 5 кримців за підозрою нібито в підриві газопроводу в селі Перевальному.

3 вересня окупанти затримали Ельдара Одаманова, вночі 4 вересня – Азіза Ахтемова, Асана Ахметова та Шевкета Усеїнова, вранці 4 вересня після обшуків у нього вдома був затриманий перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял. Що відбувається - з’ясовуємо із адвокатом з Криму Емілем Курбедіновим.

ДИВИТИСЬ 👉 https://youtu.be/0Cg7Gb0cmz8

Верстка ефіру: https://umn.ua/news/4723
Новий політичний сезон. Які обіцянки мають виконати політики і перед ким?

Сьогодні, 7 вересня Верховна Рада зібралася на чергову сесію, так в Україні почався новий політичний сезон. Що від нього чекати та які зміни готуються – обговорюємо в прямому ефірі UMN.

ДИВИТИСЬ 👉 https://youtu.be/dTORBBjy64w

Верстка ефіру: https://umn.ua/news/4734
Менше обмежень для вакцинованих та хто знайде "вагнерівців"?

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що для вакцинованих будуть полегшені обмеження у разі повернення карантинних обмежень. Що саме передбачається і які темпи вакцинації в Україні - обговорюємо в прямому ефірі. А також нові деталі щодо спроби затримання «вагнерівців».

ДИВИТИСЬ 👉 https://youtu.be/dXtff3YtPsk

Верстка ефіру: https://umn.ua/news/4747
Більше новин читайте у нашому телеграм-каналі: https://hottg.com/UMNua
Привіт! Це Катя і сьогодні я познайомлю вас з крутим місцем у Дніпрі. Місцем, де можна провести чудовий день, смачно поїсти, розважитись з друзями, а ще - стати учасником спільноти, яка генерує нові сенси. Коли мене питають, якою я бачу сучасну Україну, то я думаю саме про таких людей, як Євген Гончаров та його друзі. Бо це - молоді люди, які вже створили своє креативне середовище та наполегливо розвивають його.

3..2..1… Ми їдемо в Modul 💥

Modul – це митцівня (так вони самі себе називають) у Дніпрі. Тут роблять вечірки, є студія звукозапису, концертний майданчик, магазин платівок, бар коворкінг та й просто місце зустрічі друзів. Тут навчають музиці та діджеїнгу. Вже п’ятий рік поспіль це місце стало майданчиком для проведення фестивалів, лекцій, зустрічей із митцями і музикантами з усіх куточків світу. Це сотні івентів. Все це зроблено "своїми руками" та за власним бажанням. І вони не планують зупинятися.

Ми познайомилися з Євгеном випадково, майже 10 років тому і весь цей час я бачу, як все це розвивається і саме тому ділюся з вами. Enjoy!

ДИВИТИСЬ 👉 https://youtu.be/xOG3rvR_4Mw
Forwarded from Та й таке...
🔥 Тищенко танцює Лєроса, Ківа йде в адвокати, Арестовіч замироточив | ТА Й ТАКЕ… Повертається!

Святкуємо початок політичного сезону і аналізуємо осінні загострення еліти політичного шоу-бізнесу. Дивимось як Тищенко тискає Лєроса, шукаємо духовне начало у Ківи і дихаємо маткою під Арестовіча… та й таке…

ДИВИМОСЬ 👉 https://youtu.be/ynZwRWelLKs
Шмигаль каже, що вакциновано 25% населення. Що кажуть цифри? / Зеленський береться за судову реформу

UMN в прямому ефірі. Зеленський збирає нараду в ОП щодо судової реформи. Будуть мізкувати над тим, як реалізувати закон, який мав би зрушити з місця процес очищення судової гілки влади. А тим часом Шмигаль, прем'єр-міністр України повідомив, що в Україні вакциновано 25% дорослого населення. Що кажуть цифри щодо темпів вакцинації - обговорюємо онлайн. Й, звісно, розберемо ситуацію із Гео Леоросом.

ДИВИТИСЬ 👉 https://youtu.be/uNjTl7XKTJo

Верстка ефіру: https://umn.ua/news/4801
Більше новин читайте на нашому сайті: https://umn.ua/news/
ЦИВІЛІЗАЦІЯ: Іван Примаченко. Учися вчитися

Хочете збільшити рівень своїх знань? Готові в епоху ковіду перейти до системного онлайн-навчання? Вам на Prometeus! Концепція Олеся Донія «25 сходинок до суспільного щастя» нас вчить, що освіта - це не університетські корочки, а вічний процес інтелектуального самозбагачення від народження і до останніх днів існування нашого існування на Землі. Саме цьому присвячена сходинка №23 «Учися вчитися». І саме такого підходу дотримується найбільший український онлайн-портал Prometeus, який об’єднав ось вже понад 1 мільйон активних користувачів.

Тож логічним нашим кроком було запрошення у програму «Цивілізація» Івана Примаченка, засновника та ідеолога Prometeus. Іван, отримавши базову українську освіту, встигнув повчитися в США, заснував спочатку невеликий навчальний стартап, який згодом розрісся до освітнього феномену, що конкурує з усталеними університетами.

ДИВИТИСЬ 👉 https://youtu.be/bC5mGxDJN_w
HTML Embed Code:
2024/03/29 10:17:48
Back to Top