TG Telegram Group Link
Channel: مؤسسهٔ رحمان
Back to Bottom
مؤسسهٔ رحمان
🎬 نشست «معلمان و جامعه مدنی» پنجمین نشست از مجموعه «نشست‌های جامعه مدنی راه رهایی یا ابزار سلطه» در کانال یوتیوب موسسه رحمان بارگزاری شد. ▫️این نشست با سخنرانی فضه کاشی، محمدرضا نیک‌نژاد دوشنبه ۶ شهریور ۰۲ در موسسه رحمان برگزار شد. 🔻فایل کامل این نشست را…
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻آموزش چگونه می‌تواند رهایی‌بخش باشد؟

▪️کانون صنفی معلمان از معدود تشکل‌های حرفه‌ای است که صرفا به پیگیری حقوق صنفی خود اکتفا نکرده، و در موارد زیادی حقوق دانش‌آموزان را نیز مطالبه کرده و در قبال مسائل آنان واکنش نشان داده است.

▪️فضه کاشی در این نشست چند مورد از بیانیه‌های کانون را که به طور خاص بیانگر دغدغه‌مندی آنان درباره مسائل زنان و حقوق دختران دانش‌آموز است بررسی می‌کند.

▪️رویکردهای کلی کانون صنفی معلمان، بر آموزش و پرورش غیرایدئولوژیک برای پاسخ به بسیاری از مسائل اجتماعی خصوصا مسائل زنان، تاکید دارد.

📹 ویدئوی کامل نشست «معلمان و جامعه مدنی» را در یوتیوب رحمان ببینید.

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
🔻چگونه می‌توانیم با عینک جامعه‌شناسی به دوستی‌هایمان نگاه کنیم؟ ▪️هایا در شماره‌ی قبل به سراغ موضوع «دیگری‌سازی» رفت. فکر کردیم در ادامه خوب و معنادار خواهد بود، اگر به روی دیگرِ این سکه، یعنی «دوستی»، بپردازیم؛ موضوعی که، چه در محافل دانشگاهیِ علوم اجتماعی…
📢شماره پنجم «هایا» منتشر شد. این فصلنامه متعلق به موسسه رحمان است.

«ما مثل هم نیستیم»
بهار ۱۴۰۳

📎«هایا» به رایگان در دسترس عموم قرار می‌گیرد. در صورت تمایل به حمایت از آن، نشریه را برای دوستان‌تان بفرستید، به ما بازخورد بدهید، و چنانچه به حمایت مالی از #هایا علاقه‌مندید، مبلغ مدنظرتان را به شماره کارت زیر واریز بفرمایید.
5022
2913
2768
3833
به نام اسما صارمی

🔻از لینک زیر دانلود کنید:
https://rahman.org.ir/fifth/

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
📢شماره پنجم «هایا» منتشر شد. این فصلنامه متعلق به موسسه رحمان است. «ما مثل هم نیستیم» بهار ۱۴۰۳ 📎«هایا» به رایگان در دسترس عموم قرار می‌گیرد. در صورت تمایل به حمایت از آن، نشریه را برای دوستان‌تان بفرستید، به ما بازخورد بدهید، و چنانچه به حمایت مالی از…
haya 5.pdf
15.7 MB
📢شماره پنجم فصلنامه #هایا، متعلق به موسسه رحمان منتشر شد.

🔻«ما مثل هم نیستیم» - بهار ۱۴۰۳

▪️شبکه‌های دوستیِ ما چه چیزهایی درباره‌ی وضعیت اقتصادی و فرهنگی‌مان می‌گویند؟ اگر باور داشته باشیم که «شخصیْ سیاسی ا‌ست» تصمیم‌گیری برای اینکه با چه کسانی رفاقت کنیم و دوستی‌مان را از چه افرادی بگسلیم چگونه می‌تواند سیاسی باشد؟ قدرت در اَشکال و معانیِ مختلفش چطور راهش را به تعاملات دوستانهٔ ما باز می‌کند؟ آیا، در روابط رفاقت‌های خالصانه و قدیمی، واقعاً همه‌چیز برابر تقسیم می‌شود؟ در یک کلام: چگونه می‌توانیم با عینک جامعه‌شناسی به دوستی‌هایمان نگاه کنیم؟

▪️هایا در شماره‌ی قبل به سراغ موضوع «دیگری‌سازی» رفت. فکر کردیم در ادامه خوب و معنادار خواهد بود، اگر به روی دیگرِ این سکه، یعنی «دوستی»، بپردازیم؛ موضوعی که، چه در محافل دانشگاهیِ علوم اجتماعی چه در آموزشکده‌های آزادِ علوم انسانی، درمورد آن چندان بحث نکرده‌اند.

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
📚فهرست کتاب‌های رحمان، 🔻به ترتیب زمان انتشار @RahmanInstitute ▪️گزارش وضعیت اجتماعی ایران (۱۳۸۰-۸۷) ▪️گزارش وضعیت اجتماعی زنان (۱۳۸۰-۱۳۹۰): مدیر طرح فاطمه جواهری ▪️درآمدی بر مطالعات کودکی در ایران:  گردآوری محمدسعید ذکایی ▪️گزارش وضعیت توسعه انسانی…
📚کتاب‌های موسسه رحمان را هم‌زمان با سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با تخفیف تهیه کنید.

۱۵ درصد تخفیف خرید کتاب‌های رحمان تا ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

🔻سفارش از طریق آیدی زیر در
تلگرام
@rahman_inst


 @rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
جواد کاشی، موسسه رحمان – جامعه مدنی، دولت و زندگی روزمره
🔻 فهرست فایل صوتی نشست‌های جامعه مدنی رحمان
@rahmaninstitute

▫️بازاندیشی در وضعیت جامعه مدنی در ایران: ابراهیم توفیق

▫️زنان و جامعه مدنی: فاطمه گوارایی، مریم دژم‌خوی

▫️دانشگاه و جامعه مدنی: مریم پیمان، اسماعیل یزدان‌پور، محمدامین زندی

▫️روزنامه‌نگاری و جامعه‌ی مدنی: هادی خانیکی، سعید ارکان‌زاده یزدی، نیلوفر قدیری

▫️ معلمان و جامعه‌ی مدنی: فضه کاشی، محمدرضا نیک‌نژاد

▫️«کارگران زن از خانه تا کارخانه» و «مفهوم جامعه مدنی در پرتو اعتراضات کارگری در ایران پس از انقلاب بهمن ۱۳۵۷»: پریسا شکورزاده، یاشار دارالشفا

▫️جامعه مدنی، ایضاح مفهومی و دلالت‌های نظری: ابوالفضل دلاوری

▫️سیاست‌ورزی، سیاستگذاری و جامعه مدنی در ایران: کیومرث اشتریان

▫️دین، فرهنگ و جامعه مدنی در ایران امروز: مقصود فراستخواه

▫️سیلان قدرت: دولت و بازار و جامعه مدنی در ایران: محمد مالجو

▫️جامعه مدنی، دولت و زندگی روزمره: محمدجواد غلامرضا کاشی


@rahmaninstitute
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻چرا قرارداد اجتماعی که پس از انقلاب در ایران شکل گرفت معنای خودش را از دست داد؟

▫️پس از انقلاب ۵۷، یک قرارداد اجتماعی در ایران شکل گرفت که به مرور معنای خودش را از دست داد. در طی جریانات سیاسی و اجتماعی کشور به مرور مسئله «عدالت» به حاشیه رانده شد و بحران‌های اجتماعی حل نشده باقی ماندند.

▫️آرمان ذاکری در نشست «قرارداد اجتماعی جدید؛ مبنای سیاستگذاری اجتماعی» با تعریف مفاهیم و اصول «قرارداد اجتماعی» ضرورت ایجاد یک قرارداد اجتماعی جدید که توان حل مسائل کشور را داشته باشد تبیین می‌کند.
.

▪️نشست «قرارداد اجتماعی جدید، مبنای سیاستگذاری اجتماعی» ۶ دی ۱۴۰۰ در رحمان برگزار شد.

📹 ویدئوی کامل این نشست را از یوتیوب رحمان ببینید.

@rahmaninstitue
مؤسسهٔ رحمان
«کارکردهای پنج‌گانه جامعه‌پذیری، ایجاد یکپارچگی اجتماعی، جایابی اجتماعی، نوآوری‌های فرهنگ و نوآوری‌های اجتماعی که از مهمترین کارکردهای آموزش دوران مدرسه به شمار می‌رود و نقشی بنیادین در توسعه و پایداری ایفا می‌کنند، همگی در رفتارها و هنجارهای اجتماعی بازنمایی…
🔻حذف کنکور؛ تحول در نظام آموزش؟

▪️ماجرای حذف کنکور داستانی تکراری است که هر چند وقت یک بار در رسانه‌ها مطرح می‌شود. اما آیا می‌توان در شرایط فعلی، کنکور را حذف کرد؟ جلال کریمیان_پژوهشگر فلسفه و سیاستگذاری آموزش_ معتقد است با حذف کنکور یا با کاهش سهم کنکور از پذیرش دانشجو، مشکلات نظام آموزش حل نخواهد شد. در عوض، باید عرضه و تقاضای آموزشی تنظیم شود و نه شیوه‌ی گزینش در کنکور.

▪️امروزه در تمام دنیا به آموزش‌های دوران بزرگسالی اهمیت می‌دهند و آموزش را امری توقف‌ناپذیر می‌دانند که باید در تمام طول عمر ادامه داشته باشد. ولی در ایران چنین امکانی فراهم نشده است و در عوض کنکور را مقصر جلوه می‌دهند. کنکور صرفا سازو کاری است که می‌خواهد جو حاکم بر نظام آموزشی کشور را تنظیم کند. مسئله اصلی در کنکور عرضه و تقاضا است. تقاضای زیادی برای ورود به دانشگاه وجود دارد در حالی که عرضه کم است. ایجاد توازن بین این دو به ابزاری خاص نیاز دارد. در نظام آموزشی متمرکز ایران، همه چیز متمرکز است و باید متمرکز بماند، چنان که دولت نیز مایل است این تمرکز را حفظ کند. بنابراین تقریبا هیچ کاری را نمی‌توان به صورت غیرمتمرکز انجام داد. مثلا الان بهترین دانشگاه‌های ایران همان دانشگاه‌های دولتی‌اند که بودجه‌شان را دولت تامین می‌کند. وقتی دانشگاه بودجه‌اش را از دولت می‌گیرد، مجبور است به تمرکز دولتی تن بدهد و نمی‌تواند به تنهایی به عنوان مرجع گزینش و جذب دانشجو عمل کند، چون ممکن است با انواع اتهام‌ها و انگ‌های سیاسی و اقتصادی روبرو شود.

▪️از طرف دیگر، در قوانین فعلی ایران، چیزی به نام نظام‌های بینابینی تعریف نشده است؛ یعنی مثلا دانشگاهی که نهاد عمومی باشد و تا حدی از دولت استقلال داشته باشد. پس نظام آموزشی مجبور است به نحوی متمرکز عرضه و تقاضا را مدیریت کند. حال چگونه می‌توان عرضه و تقاضا را مدیریت کرد؟

▪️اول با گسترش آموزش‌های مهارت‌محور و بازار اشتغالی که به مهارت نیاز داشته باشد و خود به خود منجر به کاهش تقاضا می‌شود و دوم تنظیم عرضه. اکنون بعضی رشته‌ها مثل پزشکی عرضه‌ی بسیار کمی دارند و تعداد خروجی‌شان کمتر از نیاز کشور است. الان پزشکی عمومی در کشور بسیار کم است و طبق برخی گزارش‌ها، نیاز واقعی کشور به پزشک عمومی ۴ برابر تعداد پزشکان عمومی موجود است. در این نمونه با افزایش تعداد پزشکان عمومی، یعنی با افزایش عرضه، می‌توان بین عرضه و تقاضا توازن بهتری ایجاد کرد. اما مثلا تاثیر مدل که به عنوان بدیل کنکور پیشنهاد می‌شود نه باعث حذف رقابت می‌شود نه عرضه را افزایش می‌دهد و نه تقاضا را کم می‌کند و نه بازار آموزش خصوصی را مهار می‌کند. به علاوه با افزایش تاثیر معدل ممکن است مشکلات جدیدی مثل طراحی سوالات آزمون‌های مدارس پیش می‌آید که خودش به افزایش تقاضا بدون وجود عرضه می‌انجامد.

▪️در این‌جا برقراری امنیت نهایی مدارس نیز مهم است. اگر قرار باشد هر مدرسه‌ای برای خودش آزمون نهایی برگزار کند تامین امنیت همه‌ی این مدارس غیر ممکن خواهد بود. و بار سنگینی بر دوش آموزش‌وپرورش خواهد داشت.

▪️بر اساس اصول اقتصادی، حذف کنکور تغییر خاصی در گردش مالی آموزش و پرورش ایجاد نخواهد کرد، چون نه عرضه تغییر خواهد کرد و نه تقاضا، فقط سازو کار جذب پول مردم در بخش خصوصی تغییر می‌کند. در واقع چند کار باید انجام شود اول، اتصال غیرمنطقی بازار اشتغال به مدرک تحصیلی باید قطع شود. دوم باید کیفیت آموزش مدرسه‌ای افزایش یابد تا رقابت بیهوده بین افراد به وجود نیاید. سوم، آموزش‌ها نیز باید حول کسب مهارت‌های عملی باشد و برنامه‌ی مدارس در جهت ارائه مهارت‌های عملی تنظیم شود. این اقدامات طبعا به هزینه‌ی بیشتری نیاز دارد و دولت باید برای تامین این هزینه اقدام کند.

📚بخشی از مصاحبه جلال کریمیان با عنوان «اقتصاد آموزش‌وپرورش» منتشر شده در کتاب «راه و بیراهه آموزش‌وپرورش در ایران» را خواندید.

📩 برای سفارش کتاب به آیدی زیر پیام دهید: @rahman_inst

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان pinned «🔻حذف کنکور؛ تحول در نظام آموزش؟ ▪️ماجرای حذف کنکور داستانی تکراری است که هر چند وقت یک بار در رسانه‌ها مطرح می‌شود. اما آیا می‌توان در شرایط فعلی، کنکور را حذف کرد؟ جلال کریمیان_پژوهشگر فلسفه و سیاستگذاری آموزش_ معتقد است با حذف کنکور یا با کاهش سهم کنکور…»
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📢«پایان دادن به کار کودک در خیابان» منتشر شد.

📚این کتاب نتیجه یک طرح پژوهشی است که با همکاری موسسه رحمان و مهروماه و جمعی پژوهشگران تدوین شده و به چاپ رسیده است.

پیام روشنفکر، مشاور طرح، جلوه جواهری و کاوه مظفری مجری طرح، نیکزاد زنگنه و دلارام علی همکاران و نویسندگان این پژوهش بوده‌اند.

برای سفارش به آیدی زیر در تلگرام پیام دهید:
@rahman_inst

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
📣جدیدترین کتاب موسسه رحمان با همکاری نشر دگر منتشر شد. ▫️گفتارهایی از: محمدجواد غلامرضا کاشی، آرمان ذاکری، غلامرضا ظریفیان، عمادالدین باقی، ابراهیم حاجیانی، محمد فاضلی، وحید سهرابی‌فر 🔻در مقدمه‌ی کتاب می‌خوانیم: «جامعه‌ی ایران در شرایط فعلی، به دلیل نابه…
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻سیاست‌گذاری‌های دولتی چگونه موجب به وجود آمدن بحران آب در ایران شده‌اند؟
چگونه مسئله آب به یک تهدید عینی علیه همبستگی اجتماعی تبدیل شد؟

▪️محمد فاضلی در نشست «بحران آب و همبستگی اجتماعی» درباره نقش مهم سیاست‌‌های دولتی در ایجاد مسائل آب کشور و تبدیل کردن آن به تهدیدی علیه همبستگی اجتماعی می‌گوید.

🔻این نشست مرداد ماه ۱۴۰۰ برگزار شد.

📹ویدئوی کامل این نشست را می‌توانید در یوتیوب رحمان ببینید‌.

📚متن این سخنرانی در کتاب «جامعه ایران و مسئله همبستگی» منتشر شده است.

📩برای سفارش کتاب به آیدی زیر پیام دهید:
@rahman_inst

@rahmaninstitute
📣موسسه رحمان برگزار می‌کند:
▫️پنل پنجم آینده پژوهی اجتماعی

🔻احتمالات آتی زندگی اجتماعی ایران با تاکید بر مشکلات محیط‌زیستی و اقلیمی

دبیر علمی: مقصود فراستخواه

کارشناس میز:
مهدی نجفی‌خواه

اعضای پنل:
رضا مکنون
کاوه فرهادی
مریم عطاریه
نرگس آذری

📆 دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
ساعت ۱۴

📺نشست را به صورت زنده از اسکای روم دنبال کنید.
https://www.skyroom.online/ch/rahman_institute/environment

@rahmaninstitute
HTML Embed Code:
2024/05/19 23:50:08
Back to Top