TG Telegram Group & Channel
Channel: ๐ŸŒนPETUA TARIK REZEKI MELIMPAH RUAH๐ŸŒน
Back to Bottom
๐Ÿ‰๐Ÿ‰ CHANNEL DAKWAH ๐Ÿ‰๐Ÿ‰
โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”

๐ŸŒบ @PenaHijauDakwah
โ€ข Spread love and knowledge.

๐ŸŒบ @Mykatanasihat
โ€ข Nak dengar kata nasihat dan semangat.

๐ŸŒบ @Hijrahremaja
โ€ข Sabar dan reda dalam menghadapi ujian.

๐ŸŒบ @Theqowiygirls
โ€ข Penulisan seorang muslimah.

๐ŸŒบ @SeindahSabarmu
โ€ข Sentiasalah bersabar.

๐ŸŒธ @Wrotebyahza
โ€ข Sesungguhnya demi Allah ๏ทป aku kuat.

๐ŸŒธ @Petuatarikrezekimelimpah
โ€ข Perkongsian ilmu tarik rezeki dan berkat.

๐ŸŒธ @Ceritacintakita
โ€ข Nak kenal cinta? Meh nak cerita.

๐ŸŒธ @NakPesanBoleh
โ€ข Pesanan kepada hati yang kian layu.

๐ŸŒธ @Sharedbypendosa
โ€ข Moga kalian hayati tulisan karya ini.

๐ŸŒบ @Annajahquotes
โ€ข Teruskan berdakwah walaupun kita diberi ujian.

๐ŸŒบ @DiaryoftheHeartssyhaza
โ€ข Penulisan teman di kala sepi.

๐ŸŒบ @Dakwahonz
โ€ข Aku tegur sebab aku sayang.

๐ŸŒบ @Kasisentapsatu
โ€ข Let's istiqomah untuk memperbaiki diri.

๐ŸŒบ @PenaSiKidal
โ€ข Redha dengan takdir Allah.

๐ŸŒธ @Souloftaqwa
โ€ข Muhasabah dan ubah.

๐ŸŒธ @Teamsobr
โ€ข Sharing beautiful video.

๐ŸŒธ @PenaDakwah
โ€ข Istiqomah tanpa batas.

๐ŸŒธ @Notapwincess
โ€ข Smile more, worry less.

๐ŸŒธ @Sentaplaatuu
โ€ข Hidup ini perlukan nasihat.

๐ŸŒบ @Pedagangilmu
โ€ข Allah rindu rintihan sepertiga malam daripada hamba-Nya.

๐ŸŒบ @Thehenshin
โ€ข I pray weโ€™re together in Jannah.

๐ŸŒบ @Umariansthought
โ€ข Tanpa nasihat manusia akan lalai.

๐ŸŒบ @InsanAllah
โ€ข Luahkan isi hatimu wahai sahabat.

๐ŸŒบ @Thetypewriterchannel
โ€ข Senyum itu sunnah.

โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”โ”
โ— Official bot: @HijauHijau_Bot
โ— Official channel: T.me/PenaHijauDakwah

Delete slps 7 jam.
Antara FORMULA PROVEN dalam buku FTR yg diamalkan adalah :-


1. FORMULA 48 :
RAHSIA SEORANG JUTAWAN
:arrow_right: saya amalkan tiap waktu tajuk rahsia seorang jutawan..

2. FORMULA 24 :
DHUHA PENARIK REZEKI
:arrow_right: saya amalkan 12 rakaat dhuha, mula dulu rasa susah lepas amalkan rasa nak tambah rakaat lagi dan rasa nikmat.

3. FORMULA 38 :
DOA PERMUDAHKAN URUSAN
:arrow_right: Cara berdoa yang tepat. Nak tahu macam mana Cara doa yang tepat dan mudah sangat makbul kena dapatkan Buku FTR ni.

4. FORMULA 41 :
KEHEBATAN ZIKIR AL WAHAB
:arrow_right: ni memang Best amalkan. Dalam tajuk ni lah Cara hapuskan Hutang. Memang berkesan sangat hapuskn hutang, nak tahu caranya wajib dapatkan Buku ni.

5. FORMULA 53 :
NAK HAJAT MAKBUL SEGERA
:arrow_right: saya amalkan bila saya perlukan sesuatu yang memang saya nak sangat sangat. Caranya amat mudah sangat. Nak tahu wajib dapatkan Buku FTR ni.

6. FORMULA PELENGKAP 29:
KENAPA TAK MAKBUL "DOA"

:arrow_right: tajuk ni diberitahu dengan lebih jelas kenapa doa2 kita tak makbul)

7. FORMULA BONUS 1:
FORMULA TERISTIMEWA JUTAWAN BERTAKWA

:arrow_right: di kongsi Formula kekayaan harta dan kekayaan jiwa. Wajib dapatkan Buku FTR ni.

8. FORMULA PELENGKAP 30 :
KENAPA FORMULA TARIK REZEKI?

:arrow_right: di ajar cara pantas nak tarik rezeki dengan dahsyat cara Allah. Wajib dapatkan Buku FTR ni

9. FORMULA PELENGKAP ISTIMEWA :
AMALAN PALING BERBISA

:arrow_right: tajuk ni pelengkap untuk jadi hamba Allah yang soleh solehah dan rezeki melimpah ruah. Ada senarai zikir dan doa untuk dibaca hari hari. Hasilnya ramai dah berjaya menjadi hamba yang baik Dan rezeki makin melimpah ruah.

Baru 9 formula, ada 112 formula lagi.
Korang rasa?๐Ÿค”

Nora Yusof
#SatuFTRSatuJiwa
#FTRExclusive
#DakwahkayaJIWA
#BacabacaSenta
#BacktoAllah
#DakwahhinggaSyurga
#FTRexclusive

Jemput #SHARE & join group ILMU PROVEN secara #PERCUMA di sini:
Tips_Ilmu & Kebahagiaan
๐ŸŒท๐ŸŒท ๐ŸŒท T.me/PetuaTarikRezekiMelimpah
Surah yasin ayat 76, dibaca utk tenteramkan diri apabila difitnah,bila sedih,sebak atau kecewa.

Caranya : baca sambil urut dada ๐Ÿ’•

Buka Al-Quran dan amalkan๐Ÿ˜Š

-sindiransigadis

T.me/PetuaTarikRezekiMelimpah
Ada dikalangan kita yang takut akan dosa maksiat atau sejarah hitam yang lalu, seolah menghantuinya. Bimbang jika satu hari ada manusia yang tahu dan mereka tidak boleh terima. Tenangkan hati, taubat dan doa dengan Allah swt, serahkan sepenuhnya padaNya, jangan sesekali kita buka aib sendiri. Hayati doa yang selalu dibaca duduk antara dua sujud,

ุฑูŽุจู‘ู ุงุบู’ููุฑู’ู„ููŠู’ ูˆูŽุงุฑู’ุญูŽู…ู’ู†ููŠู’ ูˆูŽุงุฌู’ุจูุฑู’ู†ููŠู’ ูˆูŽุงุฑู’ููŽุนู’ู†ููŠู’ ูˆูŽุงุฑู’ุฒูู‚ู’ู†ููŠู’ ูˆูŽุงู‡ู’ุฏูู†ููŠู’ ูˆูŽุนูŽุงููู†ููŠู’ ูˆูŽุงุนู’ูู ุนูŽู†ูู‘ูŠู’

Maksudnya : Ya Tuhan ku, ampunilah ku, rahmatilah ku, TUTUPLAH KEAIBANKU, angkatlah darjatku, berilah ku rezeki, berilah ku petunjuk, sihatkan ku dan maafkanlah ku.

#magnetrezeki

T.me/PetuaTarikRezekiMelimpah
Dalam solat pun kita lupa pada Allah.
Di saat kita lupa Allah, Allah tak lupa pada kita.

Masih diberi nikmat, diberi rahmat juga, masih disayangi dan tak diambil nikmat yang kita gunakan untuk melanggar perintah Allah. Agaknya adab apa yang perlu kita buat kepada Allah dengan sekian banyak pemberian Allah kepada kita?

Kita ini tiada apa-apa. Jadilah hamba yang bersyukur kepada Nya.

- HABIB ALI ZAENAL ABIDIN AL HAMID -

#Sumberilmu
โฐ Jadual Waktu Solat Hari Ini โฐ
๐Ÿ“ Gombak, Petaling, Sepang, Hulu Langat, Hulu Selangor, Rawang, S.Alam (Selangor)
๐Ÿ—“ Sabtu, 24/10/2020
๐ŸŒŸ 7 Rabi'ul Awal 1442H

 ๐ŸŒฅ Imsak   : 05:39
โ›…๏ธ Subuh : 05:49
๐ŸŒค Syuruk : 06:55
๐ŸŒž Zohor : 13:00
โ˜€๏ธ Asar : 16:19
๐ŸŒ™ Maghrib : 18:59
โญ๏ธ Isyak : 20:10


Selamat menunaikan solat fardhu! โ˜บ๏ธ
๐ŸŒฅ PERINGATAN IMSAK! ๐ŸŒฅ

(05:39) Bagi kawasan Gombak, Petaling, Sepang, Hulu Langat, Hulu Selangor, Rawang, S.Alam (Selangor).
โ›…๏ธ PERINGATAN SUBUH! โ›…๏ธ

Telah masuk waktu solat fardhu subuh (05:49) bagi kawasan Gombak, Petaling, Sepang, Hulu Langat, Hulu Selangor, Rawang, S.Alam (Selangor) dan kawasan-kawasan yang sama waktu dengannya.

Selamat menunaikan solat fardhu Subuh! โ˜บ๏ธ
Nak tahu dimana kedudukan kita disisi Allah?

Lihatlah kedudukan Allah dihati kita. ;-)

Alhamdullillah. Selamat pagi.

Ingat Allah
Ingat Syahadah.

Nora Yusof
#Pengasas_FTR.
#FtrExclusive
#BacaBacaSENTAP
#AlwaysBackToAllah.
๐ŸŒค PERINGATAN SYURUK! ๐ŸŒค

(06:55) Bagi kawasan Gombak, Petaling, Sepang, Hulu Langat, Hulu Selangor, Rawang, S.Alam (Selangor).
Seperti apakah wanita solehah itu?

Wanita solehah itu yang tak pernah putus ingatannya dengan RabbNYA.

Wanita solehah itu aurat dijaga,
Pergaulan dipagari,

Sifat malu pengikat diri,

Seindah hiasan di dunia ini.

Keayuan wanita solehah itu, tidak terletak pada kecantikan wajahnya ,

Kemanisan wanita solehah, tidak terletak pada kemanjaannya.

Daya penarik wanita solehah itu , Bukan pada kemanisan bicaranya yang mengoncang iman para muslimin.

Dan bukan pula terletak pada kebijaksanaannya bermain lidah, memujuk rayu ,

Dan keindahan wanita solehah tidak sama sekali, terletak pada pakaianya atau perhiasannya.

Tapi keindahan wanita solehah pada akhlak dan perjuangan cinta kepada PenciptaNYA.

Nafsu mengatakan wanita cantik dengan paras rupa yang indah bak permata yang berseri,
Akal mengatakan wanita cantik bijak pandai dalam ilmu serta pandai dari segala aspek ,
Hati menyatakan kecantikan wanita hanya pada akhlaknya, Itupun seandainya hati itu bersih untuk menilainya.

Duhai Wahai wanita solehah.... jangan dibanggakan dengan kecantikan raga, karena satu hari nanti itu akan lapuk di telan zaman, Tetapi jaga dan peliharalah kecantikan batiniahmu, Agar diri ini bersih dan senantiasa mendapat Rahmat ilahi,

Duhai Wahai wanita solehah jangan berbangga dengan ilmu duniawi yang kau kuasai , karena ada lagi manusia yang lebih berpengetahuan darimu ,

Duhai Wahai wanita solehah jangan pula berdukacita atas kekurangan dirimu, karena ada lagi insan yang lebih malang darimu ,

Duhai Wahai wanita solehah jangan risau akan jodohmu, Karena muslimin yang bijaksana itu tidak akan terpaut pada wanita hanya karena kecantikan dan paras rupa yang indah,

Bersyukurlah diatas apa yang engkau miliki... .teruskanlah berjuang dalam ketaatan..

Duhai Wanita solehah ingatlah kecantikan mu adalah perhiasan akhlak mu....
Maka kecantikan mu itu belumlah sempurna dan ketahuilah kecantikan mu itu tidaklah cantik tanpa kelembutan jiwa dan tingkah laku yang tidak menarik mata yang memandang.

Rasulullah SAW juga pernah mengingatkan kita, bahawa paras rupa juga bukanlah suatu nilaian yang hakiki. Fizikal bukanlah fokus pandangan Ilahi tetapi ianya terletak di dasar hati seorang hamba.

Daripada Abu Hurairah Abd ar-Rahman bin Sakhr RA katanya:

โ€œRasulullah SAW bersabda: โ€œSesungguhnya Allah tidak melihat tubuh badan dan rupa paras kamu, tetapi dia melihat jantung hati (niat) kamu.โ€
(Hadis Riwayat Muslim)

Duhai wanita solehah fikirkanlah.........
Jangan cemburu apabila diri mu tidak cantik....
Duhai wanita solehah ingatlah kecantikmu bukan terletak pada rupa indah mu....
Tetapi cantik hakiki ada di dalam hati.

Lelaki yang baik akan menilai hatimu yang cantik bukan dari rupa paras mu....

โ€œPandangan mata selalu menipu"
"Pandangan akal selalu tersalah"
"Pandangan nafsu selalu meluluh"
"Pandangan hati itu yang hakiki"

Sesungguhnya hati yang bersih akan mencerminkan keindahan peribadi, dengan cerminan itulah dirimu lebih cantik daripada wanita yang hanya cantik dipandang semata-mata namun โ€˜kurang cantikโ€™ dalam menghiasi diri dengan kemuliaan akhlak.

Senyumlah, dan jadilah wanita yang cantik pada pandangan Allah...

Semoga bermanfaat

#islamitu_indah
Salam Dhuha ๐Ÿฅฐ๐Ÿ’š
2020/10/19 14:07:22
Load New Feed
Back to Top