TG Telegram Group Link
Channel: راوی عربستان 🎙
Back to Bottom
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎞 تصاویری از چاه قدیمی «غرس» در «مدینه»

🔹 خبرگزاری دولتی سعودی تصاویری از چاه قدیمی غرس منتشر و اعلام کرد، این چاه 15 قرن پیش حفر شد و اکنون به یک جاذبه گردشگری برای زائران در مدینه تبدیل شده است.
🔗 منبع

🆔 @KSA_Narrator
💢 توصیه نویسنده عربستانی به وحدت کشورهای اسلامی در تحولات منطقه

🔹 «أسامه یمانی» نویسنده روزنامه «عکاظ» در یادداشتی با اشاره به دیدگاه‌های «الکساندر دوگین» نظریه‌پرداز روس تأکید کرد، لحظه کنونی در جنگ رژیم صهیونیستی و غرب با ایران نه‌تنها فرصتی برای وحدت کشورهای اسلامی است، بلکه این وحدت اجتناب‌ناپذیر یک ضرورت است زیرا ممکن است این فرصت دیگر تکرار نشود.

🔸 این نویسنده عربستانی رژیم صهیونیستی را یک خطر وجودی خواند و افزود، اگر یک بلوک اسلامی شفاف و مستقل که قادر به اتخاذ مواضع شجاعانه و ایجاد اتحادهای راهبردی خارج از پوشش غربی باشد، تشکیل نشود، سرنوشت جهان اسلام به حاشیه رانده خواهد شد.
🔗 منبع

🆔 @KSA_Narrator
🗞 خبرهای کوتاه امروز

💢 سفارت ایران در پادشاهی سعودی مراسم بزرگداشتی را برای شهدای حملات اخیر رژیم صهیونیستی با حضور دیپلمات‌ها و کارمندان سفارت و همچنین اعضای خانواده‌های ایشان در «ریاض» برگزار کرد.

💢 «سید عبدالفتاح نواب» سرپرست حجاج ایرانی با بدرقه‌ قائم‌مقام «وزارت حج» سعودی همراه با آخرین کاروان حجاج ایرانی «مکه» را به مقصد «مدینه» ترک کرد. نواب همچنین از برنامه‌های کشور میزبان در خدمت‌رسانی به حجاج قدردانی کرد.

💢 «وليد الخریجی» قائم‌مقام وزير خارجه سعودی برای شرکت در چهارمین نشست «گروه مشورتی درمورد افزایش هماهنگی ابتکارات و تلاش‌های صلح در سودان» به «بروکسل» در بلژیک سفر کرد.

💢 «عبدالله العودة» چهره معارض عربستانی از آزادی عموی خود، «خالد العودة»، پس از تحمل حدود 8 سال زندان در سعودی خبر داد.

🆔 @KSA_Narrator
💢 رشد چشم‌گیر سعودی و خروج آن از روند نزولی

🔹 روزنامه «الإقتصادیة» در گزارشی نوشت، بازار بورس سعودی در هفته گذشته بهترین عملکرد خود را از مارس 2023 ثبت کرد. شاخص این بازار موسوم به «تاسی» با رشد 4.3 درصدی به 11,068 واحد رسید که بالاترین سطح در یک ماه گذشته است.

🔸 این رشد نشان‌دهنده افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران با نزدیک شدن به پایان سه‌ماهه دوم سال 2025 است. به گفته تحلیل‌گران، این صعود باعث خروج بازار از روند نزولی چندماهه شده hsj و در صورت تداوم، می‌تواند نشانه‌ای از آغاز روند صعودی باشد.

🔹 این گزارش افزود، با وجود فضای مثبت بازار، همچنان نگرانی‌هایی در خصوص شرایط خارجی وجود دارد به‌ویژه ادامه جنگ تجاری جهانی. یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها، پایان‌یافتن مهلت تعلیق تعرفه‌های گمرکی امریکا در تاریخ 9 ژوئیه است که می‌تواند دوباره نوساناتی در بازارهای جهانی ایجاد کند.
🔗 منبع

🆔 @KSA_Narrator
💢 تأکید نویسنده عربستانی بر ضرورت فقه پویا

🔹 «علی الرباعی» نویسنده روزنامه «عکاظ» در یادداشتی با اشاره به نقش فقیهان متقدم که علاوه بر فقه در علومی مانند فلسفه و زبان تبحر داشتند، تأکید کرد، ترکیب فقه با اندیشه‌ورزی نوگرا باعث ماندگاری نام آن‌ها شده است.

🔸 این نویسنده عربستانی در ادامه افزود، فقه پویا و پیش‌بینی‌گر از دیرباز بخشی از میراث اسلامی بوده است. او تأکید دارد، فقه نباید صرفاً تابع تحولات باشد، بلکه باید با اجتهاد فعال، پیشاپیش پاسخگوی مسائل نوظهور باشد.

🔹 الرباعی همچنین در این یادداشت نوشت، فقه و اجتهاد نباید صرفاً در انحصار فارغ‌التحصیلان رشته‌های دینی باشد، بلکه دانش‌پژوهان دیگر حوزه‌های علوم انسانی نیز می‌توانند در توسعه فقه مشارکت کنند.
🔗 منبع

🆔 @KSA_Narrator
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎞 آبشارهای نقره‌فام «کحلاء»؛ هدیه باران به دل کوه‌ها

🔹 باران‌های تابستانی، کوه‌های سترگ و صخره‌های خاموش کحلاء را به بوم نقاشی طبیعت بدل کرده‌اند، جایی که آبشارها چون نقره‌ی روان، از بلندای قله‌ها سرازیر می‌شوند.

🔸 این شکوه دل‌انگیز، دلدادگان طبیعت و شکارچیان لحظه‌ها را از هر سوی به آغوش این دیار فراخوانده است تا زیبایی زودگذر آبشارها را جاودانه کنند.

🔹 کحلاء با طبیعتی متنوع و چهره‌ای سرشار از سرسبزی، کوهستان و آب‌های خروشان، نگینی کم‌نظیر در دل «عسیر» است که رخ می‌نمایاند و چشم هر رهگذری را می‌رباید.
🔗 منبع

🆔 @KSA_Narrator
💢 تقویت زیرساخت‌های نظامی امریکا در سعودی

🔹 «نیویورک‌ تایمز» در گزارشی نوشت، امریکا در راستای تقویت موقعیت نظامی خود در منطقه و کاهش آسیب‌پذیری در برابر ایران، یک پایگاه لجستیکی جدید به نام «ال‌اس‌ای جنکینز» را در غرب سعودی و 32 کیلومتری «دریای سرخ» توسعه داده است.

🔸 این پایگاه طی یک سال گذشته به‌سرعت گسترش یافته و اکنون با زیرساخت‌های ذخیره مهمات، اسکان نیرو و تجهیزات نظامی، به مرکز کلیدی پشتیبانی تبدیل شده است. موقعیت این پایگاه، دورتر از برد دقیق موشک‌های کوتاه‌برد ایران و در نزدیکی خطوط لجستیکی حیاتی در دریای سرخ قرار دارد.

🔹 تحلیل‌ها و اسناد نشان می‌دهد که علاوه بر این پایگاه، امریکا دو سایت کوچک‌تر در «طائف» و «جده» ساخته است و برنامه‌هایی برای گسترش بیشتر تأسیسات در سراسر غرب آسیا دارد.

🔸 هدف اصلی این راهبرد، توزیع زیرساخت‌های نظامی برای دور نگه‌داشتن آن‌ها از برد مؤثر موشک‌ها و پهپادهای ایران و افزایش سرعت و امنیت انتقال تجهیزات و تدارکات است. این اقدام توان آمریکا را برای مقابله با تهدیدات منطقه‌ای مانند حملات انصارالله در دریای سرخ یا سایر بحران‌های احتمالی تقویت کند.
🔗 منبع

🆔 @KSA_Narrator
🗞 خبرهای کوتاه امروز

💢 وزارت خارجه سعودی با انتشار بیانیه‌ای از امضای توافق صلح میان جمهوری رواندا و جمهوری دموکراتیک کنگو با میانجیگری ایالات متحده آمریکا، استقبال کرد.

💢 «وزارت خارجه» سعودی با صدور بیانیه‌ای، اقدامات خشونت‌آمیز شهرک‌نشینان صهیونیست علیه مردم فلسطین با حمایت نظامیان اشغالگر رژیم صهیونیستی را محکوم کرد و خواستار دادرسی نسبت به جنایات این رژیم از سوی جامعه بین‌الملل شد.

💢 «وزارت دفاع» سعودی اسکادران شماره 15 نیروی هوایی خود را در پایگاه «الجوف» با بهره‌گیری از جنگنده‌های پیشرفته «اف-15 اس‌آ» افتتاح کرد.

💢 سازمان «ارتباطات، فضا و فناوری» سعودی گزارش داد، 48.6 درصد از کاربران اینترنت در این کشور روزانه بیش از 7 ساعت را آنلاین سپری می‌کنند.

🆔 @KSA_Narrator
راوی عربستان 🎙
💢 چهره امنیتی سعودی در نشست «منامه» یکی به نعل زد و یکی به میخ 🔹 «ترکی الفیصل» رئیس اسبق دستگاه اطلاعاتی سعودی با حضور در بیستمین دور از گفت‌وگوهای «مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک» بحرین، ازیک‌سو رژیم صهیونیستی را «نسل‌کُش» و «آپارتاید» خواند و از سوی…
💢 چهره امنیتی سعودی: «اگر در دنیا عدالت بود دیمونا بمباران می‌شد».

🔹 «ترکی الفیصل» چهره امنیتی سابق سعودی با انتشار یادداشتی در نشریه اماراتی «دِ نشنال» تأکید کرد، اگر در جهان عدالت واقعی حاکم بود، می‌دیدیم که بمب‌افکن‌های «بی 2» امریکایی بمب‌های سنگرشکن خود را بر تأسیسات هسته‌ای «دیمونا» و سایر مراکز رژیم صهیونیستی فرو می‌ریختند.

🔸 الفیصل همچنین افزود، تصمیم «دونالد ترامپ» برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران بر اساس ادعاهای بی‌اساس «بنیامین نتانیاهو»، عواقب خطرناکی همچون عراق و افغانستان خواهد داشت. او تأکید کرد،عدم پذیرش معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و بازرسی‌های بین‌المللی از سوی رژیم صهیونیستی، خطری برای منطقه است.
🔗 منبع

🆔 @KSA_Narrator
💢 استفاده از استعاره «فرش‌بافی» برای تحلیل سیاست خارجی ایران در روزنامه سعودی «عرب‌نیوز»

🔹 روزنامه سعودی «عرب‌نیوز» یادداشتی از «عبداللطیف المناوی» نویسنده مصری با موضوع تحلیل سیاست خارجی ایران را منتشر کرد. این یادداشت با استفاده از استعاره فرش‌بافی، راهبرد «صبر استراتژیک» ایران را بررسی کرد و نوشت، همان‌طور که بافتن یک فرش سال‌ها طول می‌کشد، سیاست خارجی ایران نیز گام‌به‌گام پیش می‌رود.

🔸 نویسنده با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی و امریکا به ایران و پاسخ‌های نظامی این کشور تأکید کرد، تهران هنوز به سنت دیرین خود در صبر استراتژیک وفادار مانده است و با واکنشی حساب‌شده، نه به‌دنبال تشدید درگیری بلکه حفظ بازدارندگی و کنترل اوضاع است.

🔹 این یادداشت افزود، اما سرعت تحولات، پیچیدگی ژئوپلیتیک جدید و فشار داخلی الگوی صبر استراتژیک را با چالش‌هایی مواجه کرده است. در نتیجه، صبر دیگر به معنای تأخیر و انفعال نیست، بلکه باید به صبری «جسورانه و واکنشی» تبدیل شود که با تحرک بیشتر، همچنان اهداف راهبردی بلندمدت را حفظ کند.
🔗 منبع

🆔 @KSA_Narrator
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎞 عزاداری شیعیان عربستان در شب سوم محرم

🔹 شیعیان و دوستداران اهل بیت (علیم‌السلام) هم‌زمان با شب سوم محرم مجلس عزایی را در حسینیه «أم البنین» (سلام‌الله‌علیها) واقع در محله «الشاطئ» شهر «القطیف» استان «الشرقیة» برپا کردند.
🔗 منبع

🆔 @KSA_Narrator
💢 نرخ بیکاری شهروندان عربستانی به 6.3 درصد رسید.

🔹 روزنامه سعودی «الاقتصادیة» گزارش داد، نرخ بیکاری در میان شهروندان عربستانی در سه‌ماهه نخست سال 2025 به پایین‌ترین سطح تاریخی خود یعنی 6.3 درصد رسید.

🔸 این موفقیت عمدتاً با افزایش مشارکت زنان عربستانی در بازار کار همراه بود که منجر به کاهش نرخ بیکاری در میان آن‌ها به 10.5 درصد شد. همچنین نرخ بیکاری در میان مردان عربستانی نیز به 4 درصد کاهش یافت.

🔹 در همین بازه، نرخ بیکاری کلی شامل شهروندان عربستانی و غیرعربستانی به 2.8 درصد کاهش پیدا کرد و میزان اشتغال عربستانی‌ها به جمعیت به 48 درصد رسید. نرخ مشارکت کلی نیروی کار نیز با رشد سالانه 2.2 واحد درصد، به 68.2 درصد رسید. سعودی نرخ بیکاری هدف‌گذاری‌شده برای سال 2030 را به 5 درصد کاهش داد.
🔗 منبع

🆔 @KSA_Narrator
🗞 خبرهای کوتاه امروز

💢 امیر سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تلفنی با «خالد بن سلمان»، وزیر دفاع سعودی در خصوص جنگ 12 روزه با رژیم صهیونیستی و همچنین موضوعات منطقه‌ای و دوجانبه، رایزنی و گفت‌وگو کرد.

💢 حساب توئیتری «رجل الدوله» مدعی شد، موضع همبستگی «بن سلمان» با ایران واقعی نیست و او از سقوط نظام جمهوری اسلامی حمایت می‌کند. وی تأکید کرد، سخنان «ترکی فیصل» نفاق است و بن سلمان با اقدامات خرابکارانه علیه ایران کاملاً موافق است.

💢 «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه سعودی با وزیر خارجه جیبوتی دیدار و در خصوص روابط دوجانبه و تحولات منطقه گفت‌وگو کرد.

💢 سفرای جدید کشورهای «تووالو» و «مولداوی» در سعودی با استقبال «عبدالمجید السماری» معاون تشریفات «وزارت خارجه» این پادشاهی، نسخه‌ای از استوارنامه خود را به او تقدیم کردند.

🆔 @KSA_Narrator
💢 «العربیة» با رویکردی مغرضانه ایران را عامل بحران و امریکا و رژیم صهیونیستی را ناجیان منطقه معرفی کرد!

🔹 «عبد الرحمن الراشد» رئیس هیئت تحریریه شبکه العربیة در یادداشتی نوشت، درگیری اخیر میان ایران، امریکا و رژیم صهیونیستی اولین جنگ مستقیم میان سه طرف بود که هرکدام آن را پیروزی خود خواندند، اما نتیجه نهایی همچنان نامشخص است.

🔸 امریکا با امتیازدهی محدود به دنبال مذاکره است، اسرائیل آماده ادامه درگیری است و ایران با وجود برخی ضربه‌ها، همچنان اهرم‌هایی چون برنامه هسته‌ای در اختیار دارد.

🔹 نویسنده با روایتی مغرضانه معتقد است، در نهایت کلید این بحران در دست «تهران» است، نه «واشنگتن» یا «تل‌آویو». ایران می‌تواند با پذیرش اصل همزیستی منطقه‌ای و پیوستن به روند عادی‌سازی روابط، این رویارویی 45 ساله را پایان دهد. در غیر این صورت، تنها زیر فشار فزاینده باقی خواهد ماند؛ همان‌گونه که پس از فروپاشی محور مقاومت و پیوستن سوریه به این مسیر، عملاً ایران تنها مانده است.
🔗 منبع

🆔 @KSA_Narrator
💢 نویسنده عربستانی «جاسوسی» را برای حفظ امنیت شرط لازم خواند.

🔹 «عبده خال» نویسنده روزنامه «عکاظ» در یادداشتی نوشت، جاسوسی میان کشورها یک واقعیت است و لزوماً نشانه دشمنی نیست، بلکه ابزاری ضروری برای حفظ امنیت ملی به شمار می‌آید. او در ادامه افزود، جاسوسی سلاحی مؤثرتر از سلاح‌های مرگبار است که با پیشرفت زمان، ابزارهای پیچیده‌تری نیز برای آن ایجاد شده است.

🔸 این نویسنده عربستانی در ادامه با هشدار نسبت به خطرات پنهان رسانه‌های اجتماعی نوشت، در این رسانه‌ها جهان به فضایی کاملاً شفاف و قابل‌نفوذ تبدیل شده است و در آن امکان تأثیرگذاری مستقیم بر افکار عمومی وجود دارد.

🔹 خال همچنین با اشاره به سوءاستفاده از اطلاعات شخصی کاربران در رسانه‌های اجتماعی افزود، در دنیای امروز ممکن است انسان تنها با نوشتن یا انتشار محتوایی در فضای مجازی، ناخواسته علیه منافع ملی کشور خود عمل کند.
🔗 منبع

🆔 @KSA_Narrator
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎞 روایتی از هنر نقاشی و کنده‌کاری «نجدی» در عربستان

🔹 خبرگزاری دولتی سعودی گزارشی از هنر نقاشی و کنده‌کاری روی درهای چوبی به‌عنوان یکی از جلوه‌های اصیل میراث فرهنگی منطقه نجد منتشر کرد. «علی الجاسر» هنرمند عربستانی در مصاحبه با این خبرگزاری توضیح داد، چگونه با استفاده از نقوش معروف نجدی، درهایی می‌سازد که هرکدام داستانی از گذشته را با زبان هنر بیان می‌کند.

🔸 همچنین خانم «نواف السویلم» دیگر هنرمند عربستانی این درهای سنتی را نماد هویت معماری منطقه نجد خواند و خانم «قمراء الحربی» نیز بیان داشت، این درها فقط یک ورودی نیستند، بلکه قطعاتی از روح و تاریخ هستند که با دستان گذشتگان ساخته و امروز الهام‌بخش نسل‌های جدید شده‌اند.
🔗 منبع

🆔 @KSA_Narrator
💢 دارایی‌های ذخیره‌ای سعودی به 1.72 تریلیون ریال رسید.

🔹 روزنامه سعودی «الاقتصادیة» گزارش داد، در ماه مه دارایی‌های ذخیره‌ای سعودی با رشد ماهانه 4 درصد به 1.72 تریلیون ریال رسید، اما نسبت به سال گذشته 2 درصد کاهش داشت. این دارایی‌ها شامل طلا، حقوق برداشت ویژه، ذخایر نزد صندوق بین‌المللی پول، ارز و سپرده‌های خارجی و سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار خارجی است.

🔸 بر اساس این گزارش، رشد اخیر عمدتاً ناشی از افزایش 15 درصدی ارز و سپرده‌های خارجی بوده که به 671 میلیارد ریال رسیده است. در مقابل، سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار خارجی که بیشترین سهم را در ذخایر دارد، 2 درصد کاهش یافته و به 955 میلیارد ریال رسیده است. طلا و حقوق برداشت ویژه بدون تغییر باقی مانده و ذخایر نزد صندوق بین‌المللی پول اندکی کاهش یافته است.
🔗 منبع

🆔 @KSA_Narrator
🗞 خبرهای کوتاه امروز

💢 نیروی هوایی سعودی در مانور «کرکس آناتولی» در «پایگاه هوایی کونیا» در ترکیه شرکت کرد.

💢 «عبدالرحمن الرسی» معاون امور بین‌الملل «وزارت خارجه» سعودی با «اینگر اندرسن» مدیر اجرایی «برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد» (UNEP) دیدار و گفت‌وگو کرد.

💢 «صندوق سرمایه‌گذاری دولتی» سعودی از رشد 18 درصدی دارایی‌های خود به 4.32 تریلیون ریال و افزایش 25 درصدی درآمدها به 413 میلیارد ریال تا پایان سال 2024 خبر داد.

💢 حساب‌های حقوق‌بشری در رسانه‌های اجتماعی سعودی از آزادی دو زندانی عربستانی به نام‌های «عبدالعزیز الطریفی» و «ابراهیم السکان» خبر دادند.

🆔 @KSA_Narrator
راوی عربستان 🎙
💢 نویسنده عربستانی ایران را همسایه دیرینه کشورهای عرب خواند. 🔹 «طلال القشقری» نویسنده روزنامه سعودی «المدینة» در یادداشتی نوشت، با وجود تفاوت‌ها و تعارض منافع بین عرب‌ها و ایران، این کشور همچنان همسایه‌ای دیرینه برای کشورهای عرب است. 🔸 او افزود، اقدام اخیر…
💢 نگاهی به حمایت‌های غرب از رژیم صهیونیستی در یادداشت نویسنده عربستانی

🔹 «طلال القشقری» نویسنده روزنامه «المدینة» در یادداشت تأکید کرد، غرب همیشه در کنار رژیم صهیونیستی ایستاده است، به این رژیم پول و سلاح می‌دهد، از آن محافظت می‌کند، وحشیگری آن را توجیه می‌کند و از کشورهای عرب می‌خواهد که آن را دوست داشته باشند و روابط خود را با آن عادی‌سازی کنند.

🔸 این نویسنده عربستانی با اشاره به افزایش نفرت جهان عرب از رژیم صهیونیستی تأکید کرد، اگر این رژیم بدون حمایت‌های امریکا یا اروپا تنها بماند، شکی نیست که از نظر نظامی، اقتصادی و سیاسی فرو خواهد پاشید. القشقری همچنین با اشاره به جنایات «تل‌آویو» افزود، صهیونیست‌ها وانمود می‌کنند که خود قربانی هستند.
🔗 منبع

🆔 @KSA_Narrator
💢 کاهش ۶۰ درصدی سود «صندوق سرمایه‌گذاری دولتی» سعودی

🔹 «میدل ایست آی» در گزارشی نوشت، در سال 2024 سود خالص صندوق سرمایه‌گذاری دولتی سعودی (PIF) با کاهش 60 درصدی روبه‌رو شد که ناشی از تورم، کاهش قیمت انرژی و کندی پروژه‌های بزرگی مانند «نئوم» است.

🔸 باوجود رشد درآمد ناخالص، هزینه‌های مالی و کاهش ارزش برخی دارایی‌ها مانع جبران افت سوددهی شد. تلاش‌های سعودی برای کاهش وابستگی به نفت، هنوز موفقیت چشم‌گیری نداشته و نفت همچنان 61 درصد از درآمد کشور را تشکیل می‌دهد.

🔹 در این شرایط، سعودی برای تأمین مالی پروژه‌ها به بدهی روی آورده و افزایش نرخ بهره جهانی، اهداف «چشم‌انداز 2030» را با چالش مواجه کرده است. کوچک‌سازی نئوم و ناتوانی در جذب سرمایه‌گذاری خارجی، نشانه فشار بر اقتصاد سعودی است و کسری بودجه سال 2025 در صورت تثبیت قیمت پایین نفت می‌تواند تا 5.2 درصد تولید ناخالص داخلی افزایش یابد.
🔗 منبع

🆔 @KSA_Narrator
HTML Embed Code:
2025/07/04 11:36:46
Back to Top