TG Telegram Group Link
Channel: اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران
Back to Bottom
گزارش کوتاه نشست علمی ساری.pdf
233.8 KB
گزارش کوتاه نشست علمی طرح کاشت یک میلیارد اصله نهال در دانشگاه ساری

این جلسه با اظهارات توهین آمیز رییس موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور به جامعه دانشگاهی و خبرنگاری به تنش کشیده شد...

@IranNaturalResources
@isune_ir
روزنامه پیام ما  »  شماره ۲۵۶۷  »  پیام خبر

هشدار رئیس انجمن جنگلبانی ایران درباره تضعیف یگان حفاظت منابع طبیعی:

لینک کامل خبر در 👇👇
https://payamema.ir/p/85150

در سال گذشته ۷۰ نیروی این یگان حین انجام وظیفه دچار آسیب‌دیدگی شدید شده‌اند اما کماکان بخشی از مسئولان در مقابل تخریب و تصرف منابع طبیعی اهمال می‌کنند و در جهت تضعیف یگان حفاظت منابع طبیعی قلم و قدم می‌زنند.
بخش عمده تلفات و آسیب‌های جسمی نیروهای حفاظت از عرصه‌های طبیعی در کشورهای مختلف، مربوط به حوادثی چون حریق و سوانح طبیعی است اما به گفته بناگر، بیشترین عامل صدمات جسمی در ایران مربوط به درگیری با متخلفان است: «میانگین حمله و قتل جنگل‌بانان و محیط‌بانان در ایران در مقایسه با سایر کشورها بی‌سابقه است. تعداد زیادی از محیط‌بانان و جنگلبانان مضروب و مجروح و دچار نقص عضو دائم شده‌اند که عمدتا بر اثر مقاومت در مقابل زیاده خواهان و قاچاقچیان و متجاوزان منابع طبیعی بوده است.

کانال اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران

🆔 @isune_ir
آگهی دعوت به مجمع عمومی عادی سالیانه انجمن علمی جنگلبانی ایران( نوبت دوم )
بدینوسیله از کلیه اعضای پیوسته انجمن علمی جنگلبانی ایران دعوت می شود در مجمع عمومی که در تاریخ دوشنبه ۸ خرداد در تالار استاد ساعی گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار خواهد شد حضور بهم رسانید.

دستور جلسه
گزارش عملکرد
گزارش بازرس قانونی
تصویب تراز و صورتهای
انتخابات اعضای هیات مدیره و بازرسین

کانال اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران
🆔 @isune_ir
متن گزارش ایلنا با علی بناگر رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران به مناسبت روز جهانی جنگلبان در لینک زیر   👇👇

https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1382402


  انتقاد انجمن جنگلبانی ایران از مشکلات
      معیشتی نیروهای جنگلبانی کشور و فقدان
       مجازات های بازدارنده برای متخلفان

ما به اقداماتی فراتر از نام گذاری خیابان و
      میادین به نام جنگلبانان نیاز داریم.

کمیسیون کشاورزی مجلس  بی تفاوت ترین
      نسبت به جنگلهای ایران'  فراکسیون محیط
      زیست هم به  دنبال اقدامات شعار گونه است

اصلاح لایحه برنامه هفتم توسعه در حمایت
     از جنگلهای کشور آخرین شانس مجلس
      یازدهم برای اصلاح کارنامه منفی خود در
     حوزه جنگل است.

دانشکده های جنگلداری برای حل معضلات
     جنگلبانان بایستی نقشی فراتر از تدریس و
      تولید مقاله ایفا کند.

سازمان منابع طبیعی نسبت به استفاده از
     ظرفیت های داخلی خود بی تفاوت نباشد.
     استفاده از نیروهای بیرونی و انتصابات غیر
     فنی آسیب زاست.
    

کانال اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی
      و محیط زیست ایران

🆔 @isune_ir
با عرض سلام و احترام
به استحضار می رساند دانشگاه محقق اردبیلی به همراه انجمن علمی جنگلبانی ایران مفتخر به برگزاری "چهارمین کنفرانس بین‌المللی و هفتمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست" به همراه "پنجمین همایش ملی جنگل ایران" در روزهای 1 و 2 آذر 1402 است.
نظر به اهمیت این همایش های علمی که بستر مناسبی را برای نشر و ارائه دستاوردهای علمی فراهم می سازد، بدینوسیله از جنابعالی دعوت می‌شود تا با ارائه دستاوردهای پژوهشی خود، ما را در برگزاری با شکوه تر این رویدادهای تخصصی بین المللی و ملی یاری رسانید.
ارسال مقاله به‌صورت آنلاین: https://envprouma.ir
آخرین مهلت ارسال اصل مقالات: 20 آبان 1402
آخرین مهلت ثبت نام: 25 آبان 1402
امید است افتخار میزبانی شما را در این رویدادهای تخصصی داشته باشیم.

دبیرخانه چهارمین کنفرانس بین‌المللی و هفتمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
Tell: 045-31505169

کانال اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران

🆔isune_ir
نامه_و_نقد_انجمن_جنگلبانی_به_برنامه_هفتم_و_قانون_رفع_موانع_تولید.pdf
514.8 KB
در نقد برنامه هفتم توسعه و ماده چهل و سه قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر انجمن علمی جنگلبانی ایران نامه هایی به مسولین مرتبط علی الخصوص دبیر محترم شورای نگهبان، رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس کمیسیون تلفیق و رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی ارسال نمود و پیگیری لازم را بعمل آورده و میاورد . از اعضای محترم انجمن و همه متخصصین درخواست داریم نسبت به مصوبات خطرناک قوانین فوق الذکر علی الخصوص واگذاری جنگلها به بهانه مخروبه بودن برای زراعت چوب، ورود مافیای بهره برداری به جنگل به بهانه برداشت درختان افتاده، واگذاری جنگل و امورات آن به بخش های خصوصی غیر متخصص آنهم بدون تشریفات قانونی، پر کردن شکم گرسنه مافیای چوبی که پشت غارت این جنگلهاست پیگیری لازم را از طریق نمایندگان مجلس علی الخصوص اعضای کمیسیون تلفیق بعمل آورند. از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری درخواست و انتظار می رود پیگیری لازم را برای لغو مصوبات بعمل آورد.

کانال اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران
🆔 @isune_ir
https://www.instagram.com/p/CwzSOpZos8r/?igshid=NjZiM2M3MzIxNA==

قانون نویسی علیه جنگل ها

لینک کامل خبر 👇👇

https://payamema.ir/payam/articlerelation/91828

لزوم تغییر رویکردها به مقوله مدیریت این جنگل‌ها با استناد به تجربه نه‌چندان موفق مدیریتی در شش دهه گذشته را همه پذیرفته‌اند، به جز برخی افراد تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز. اجماع عمومی نسبت به ضرورت تداوم «توقف بهره‌برداری چوبی از جنگل‌های شمال» غیر‌قابل انکار است و تصویب این قانون در انفعال و کم قدرتی متولی یک آسیب دیگر به شمار می‌رود.

سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور یک سازمان حاکمیتی است همانگونه که حفاظت از امنیت توسط سایر دستگاه‌های امنیتی به‌عنوان یک اصل قابل واگذاری نیست حفاظت از جنگل‌ها نیز امور حاکمیتی و غیر‌قابل واگذاری است‌.

اگر چه تعریفی از جنگلداری نوین ارائه نشده ولی این عبارت و اجرای طرح‌های مدیریت پایدار جنگلها بر اساس ارزیابی محیط زیستی و عدم بهره‌برداری چوبی و تجاری راه نجات جنگل‌های هیرکانی است.

 زراعت چوب در عرصه‌های جنگلی از لحاظ اصول علمی غیر‌ممکن است گونه‌های سریع الرشد غیرجنگلی حاصل از این اقدام هم کانون آفت و بیماری خواهند بود و جلوی تجدید حیات طبیعی عرصه و بازسازی جنگل را خواهد گرفت.
علی بناگر رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران در گفتگو با سلامت نیوز ابعاد مختلف اجاره بستر و حریم را در اراضی جنگلی تشریح کرد

فراهم شدن بستر زمین‌خواری با واگذاری اراضی حاشیه رودخانه‌ها

اجاره بستر و حریم رودخانه‌ها خودشان زمینه‌ساز وقوع فساد هستند و برای مستاجران، حق پیشه، ریشه، کارکرد زارعانه، دامداری و ... را در اراضی ملی یعنی انفال و ثروت‌های عمومی تمام ملت ایران ایجاد می‌کنند.

در شرایط اسفناک موجود در حاشیه رودخانه‌ها و سایر آبراهه‌های عبورکننده از دل جنگل‌های هیرکانی، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور باید بسیار قاطع‌تر از رویکرد کنونی خود با این‌گونه بسترسازی‌ها برای زمین‌خواری در دل جنگل‌های کشور برخورد کند و حتما موضوع لغو قراردادهای اجاره حریم و بستر رودخانه‌ها را به دستور کار شورای حفظ حقوق بیت‌المال در امور اراضی و منابع طبیعی کشور ببرد و از معاون حقوق عامه دادستان کل کشور برای اجرای تکالیف قانونی و تنقیح قوانین و رسیدگی تخلفات وزارت نیرو در این زمینه کمک بگیرد.

وزارت نیرو به عنوان نهاد متولی عقد این قراردادها در اغلب موارد در برابر تخلفات سکوت کرده است

در این قراردادها صراحتا احداث تاسیسات و ابنیه، ایجاد اعیانی، غرس اشجار و تغییر کاربری اراضی ممنوع اعلام شده است و در صورت وقوع تخلف، قرارداد خود به خود باید فسخ شود.

اجاره بی‌ضابطه حریم و بستر رودخانه‌ها توسط وزارت نیرو در چند سال گذشته، خود دلیل محکمی بر عدم صلاحیت این وزارتخانه بر مالکیت انفال است و در این وضعیت، تصویب لایحه حفاظت رودخانه‌ها و کاهش خطرات سیل به هیچ وجه به صلاح نیست.

احتمال مغفول ماندن جنگل‌های ایران در لوایح پیشنهادی وزارت نیرو و سازمان منابع طبیعی،  بناگر به لایحه‌ای که اخیرا با پیشنهاد سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تحت عنوان لایحه جامع آبخیزداری برای بهبود وضعیت مدیریت حریم رودخانه‌ها و حوضه‌های آبخیز به دولت ارائه شده است، اشاره کرد و گفت:

پیش‌بینی ما از تصویب لایحه حفاظت رودخانه‌ها و کاهش خطرات سیل که توسط وزارت نیرو ارائه شده و به مجلس رفته است و حتی لایحه جامع آبخیزداری که توسط سازمان منابع طبیعی ارائه شده و در هیات دولت در دست بررسی است، احتمال مغفول ماندن جنگل‌های ایران است و بایستی معاونت جنگل و شورای عالی جنگل و مرتع سازمان منابع طبیعی کشور از حق نادیده‌گرفته‌شده جنگل‌های ایران در این لوایح دفاع کنند؛ اقدامی که تا امروز انجام نشده است.

لینک کامل خبر در سلامت نیوز

https://www.salamatnews.com/news/360263
https://www.instagram.com/p/Cw3NdzRLFev/?igshid=NjZiM2M3MzIxNA==
هفته فراجا بر فرماندهان محترم یگان حفاظت سازمان منابع و آبخیزداری کشور و سازمان حفاظت از محیط زیست ایران فرخنده باد
به امید تقویت یگان حفاطت

انجمن علمی جنگلبانی ایران

کانال اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران
🆔 @isune_ir
ردپای انسان در تخریب جنگل و وقوع سیلاب

🔹️رئیس انجمن جنگلبانی ایران درباره علت سیلاب‌های اخیر شهرستان نور: تخریب جنگل، باز شدن تاج پوشش، قاچاق چوب، چرای بی‌رویه دام و از بین رفتن پوشش گیاهی مراتع بالادست ازجمله علت‌های وقوع سیلاب بوده که در همه زمینه‌ها ردپای انسان قابل مشاهده است.

🔹️ فرسایش شدید این اراضی باعث افزایش چند برابری بار رسوبات سیلاب شد و در نتیجه، توان تخریبی سیلاب نیز به شدت افزایش یافت.


fna.ir/3gjgcv
@MazandaranFars
@isune_ir

کانال اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی
و محیط زیست ایران
نگاهی و یادی
۷۱ سال پیش در چنین روزی

هفتاد و یک سال پیش در چهارم دی ماه 1331 مردی متعهد و ساعی که دغدغه جنگل داشت در مسیر هوایی شیراز به تهران بر اثر سقوط هواپیما جانش را از دست داد. او کسی نبود جزء مهندس کریم ساعی بنیانگذار علوم جنگل و جنگلبانی در ایران.
#درخت_برای_زندگی
#ایران_سرسبز_ایران_قوی

کانال اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی
و محیط زیست ایران
🆔 @isune_ir
هجدهمين همايش ملي علوم و مهندسي آبخيزداري ايران 
آبخیزداری، بازیابی و احیای منابع آب و خاک

🗓 ۱۶ و ۱۷ اسفند ماه ۱۴۰۲
🏢 دانشگاه كاشان

🔷️آخرین مهلت ارسال مقالات: ٢٠ دی ماه ١۴٠٢

🔹️همایش تحت نمايه پايگاه استنادي جهان اسلام بوده و مقالات برگزيده براي چاپ به مجلات مهندسي اكوسيستم بيابان (داراي رتبه الف و ISC/Q1)، مجله علوم و مهندسي آبخيزداري (داراي رتبه ب)، پژوهش‌های آبخیزداری و مطالعات جغرافیایی مناطق خشک معرفي خواهند شد.

آدرس سایت همایش:
https://wms1402.kashanu.ac.ir

کانال اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران

🆔 @isune_ir
DOC-20231229-WA0002.
272.9 KB
نقد انجمن علمی جنگلبانی بر نظامنامه
آموزش منابع طبیعی


نقد انجمن جنگلبانی ایران بر نظامنامه جامع آموزش کشاورزی و منابع طبیعی

ضمن تایید مواردی از جمله بیکاری دانشجویان، تعدد مراکز آموزشی دولتی و غیردولتی، کافی نبودن واحدهای درسی مورد لزوم ضرورت دارد مواردی را در خصوص ادغام رشته‌های مختلف منابع طبیعی در مقطع کارشناسی تحت عنوان یک رشته که موضوع ماده ۵ این نظامنامه می باشد را اعلام نمود برخی موارد به شرح ذیل می باشد:

عدم برگزاری عملیات‌ صحرایی (مشابه با کارآموزی پیشنهادی دانشجویان) به طوری که عملیات ۹۰ روزه به ۱۰ روزه تقلیل یافته است.

عدم اقبال دانشجویان به رشته­ های منابع طبیعی

 چهار دهه گذشته با  گسترش بی­ مطالعه و بی­ رویه برای تاسیس مراکز آموزشی متعدد غیردولتی که شمار آنها ۶ برابر مراکز دولتی است

با گذشت زمان، نسل دانشجو به سمت کارآفرینی متناسب با زمان و مکان باید تحول یابد که  این  موضوع مورد تایید این انجمن است

کانال اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران
🆔 @isune_ir
تصاحب غیرقانونی منابع ملی و عمومی

🔻ثبت اسناد شهرستان نور با نظارت اوقاف، برای مرتع ملی سند گرفت / "مرتع لاور" وقف نامه‌ای در پرونده ثبتی خود ندارد

سلامت نیوز - الهه موسوی : درحالی که مراتع بخشی از انفال و ثروت های ملی هستند و صدور سند مالکیت خصوصی و وقف، برای آنها ممنوع است؛ اما اداره ثبت اسناد نور در استان مازندران با نظارت اداره اوقاف نور برای "مرتع لاور" در ارتفاع 4هزار متری سند مالکیت شخصی صادر کرده و علاوه بر آن، مدعی وقف بودن بخشی از این مرتع را کرده است. این نه تنها خطری برای امنیت ملی و ایجاد تنش اجتماعی در مناطق مختلف ایران است بلکه منابع طبیعی را که با خون جنگلبانان حفاظت شده و در قانون اساسی و نیز "سیاست های ابلاغی مقام رهبری" بر آن تاکید شده را مورد تخریب و تصرف قرار خواهد داد. در میان این همه بحران های محیط زیستی آوار شده بر سر مردم و کشور، چه وظیفه‌ای بر اوقاف و دیگر دستگاه‌های عریض و طویل دولتی واجب‌تر از حفاظت از منابع طبیعی و رعایت حقوق مردم است؟ مگر می‌شود مدعی امور خیریه شد ولی حقوق عامه را پایمال کرد

متن کامل گزارش در :

https://www.salamatnews.com/news/365588

@Zaminonline
@ isune_ir
هجدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران - چهارشنبه و پنجشنبه ١۶ و ١٧ اسفند - دانشگاه کاشان

کانال اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران
🆔 @isune_ir
اولویت اول سازمان منابع طبیعی باید حفاظت از جنگل‌ها باشد.

رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران با تاکید بر این که اولویت اول سازمان منابع طبیعی باید حفاظت از جنگل‌ها باشد و کاشت یک میلیارد درخت باید جزو اولویت‌های بعدی این سازمان قرار گیرد،

علی بناگر رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران ابعاد مثبت و منفی طرح کاشت یک میلیارد نهال و ارزیابی این طرح یکساله را تشریح کرد :

لینک کامل خبر در ایلنا 👇👇

https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1457816

@ilnair
@isune_ir
رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران: بخش زیادی از جنگل‌بان‌ها به شغل دوم روی آورده‌اند.

بخش زیادی از پرسنل سازمان‌های محیط‌زیست و منابع طبیعی بخصوص نیروهای میدانی شامل جنگل‌بان‌ها و محیط‌بان‌ها به دلیل کمبود حقوق و مزایا، دشواری‌های معیشتی و دریافت حمایت‌های ناکافی قضایی و بیمه‌ای، قصد تغییر شغل خود را دارند یا به شغل دوم روی آورده‌اند.




علی بناگر رئیس انجمن علمی جنگلبانی در باره برخی معضلات جنگلها به دیده بان ایران گفت:

لزوم روشن شدن تکلیف طرح مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی

سازمان منابع طبیعی برای وزارت جهاد کشاورزی به بنگاه توزیع زمین تبدیل شده است

حضور حداقل ۷۰ میلیون واحد دامی در جنگل‌های کشور

افزایش تولید فرآورده‌های دامی بسیار بیشتر از حفظ جنگل‌ها برای وزارت کشاورزی اهمیت دارد


تقدیم شهید و جانباز؛ روال همه‌ساله یگان حفاظت منابع طبیعی


متن کامل گزارش: 👇
https://www.didbaniran.ir/fa/tiny/news-182263

🆔 https://hottg.com/+eEIGOOR49WFmMzU8


کانال اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران

🆔 @isune_ir
گزارش عملکرد انجمن جنگلبانی2.pdf
1.5 MB
با پایان یافتن دوره هیات مدیره فعلی
     انجمن علمی جنگلبانی ایران در اسفند ۱۴۰۲
     علی بناگر رئیس انجمن در گزارشی ضمن
      تشکر از هیات رئیسه محترم و اعضا
     گرانقدر  گزارشی  مختصر از عملکرد انجمن
      علمی جنگلبانی ایران در این مدت ارائه
      دادند با تشکر از همه عزیزانی که دل در
      گرو جنگل های ایران دارند
      با تشکر هیات مدیره

  کانال اتحادیه انجمن های علمی منابع
       طبیعی و محیط زیست ایران

🆔 @isune_ir
اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران pinned «علی بناگر رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران در گفتگو با سلامت نیوز ابعاد مختلف اجاره بستر و حریم را در اراضی جنگلی تشریح کرد فراهم شدن بستر زمین‌خواری با واگذاری اراضی حاشیه رودخانه‌ها اجاره بستر و حریم رودخانه‌ها خودشان زمینه‌ساز وقوع فساد هستند و برای…»
دومین جلسه اتحادیه انجمن های علمی منابع
طبیعی و محیط زیست ایران در سال ۱۴۰۳ با
حضور دکتر علی سلاجقه رئیس اتحادیه و
نمایندگان انجمن های علمی برگزار شد.

در این جلسه که با محوریت نقش انجمن های
علمی در تحقق شعار سال و راهکارهای
مشارکت مردمی در حفاظت منابع طبیعی و
محیط زیست ایران برگزار شد رئیس
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور و
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
نیز بعنوان مدعو حضور داشتند.

کانال اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران

🆔 @isune_ir
HTML Embed Code:
2024/05/09 23:37:41
Back to Top