TG Telegram Group Link
Channel: نوشته‌های حسين سلاح‌ورزى
Back to Bottom
🔸بجای رفع انحصار رسانه‌های تصویری و حل پایدار مشکل حق‌پخش بازی‌ها که راه استاندارد احیای باشگاه‌های فوتبال خصوصی است،بانکهایی که خود گفته‌اید نباید بنگاه‌داری کنند را به خرید این سازمان‌های بی‌سامان و آشفته وادار می‌کنید.
🔻حقیقتا در بلاهت صاحب‌سبک هستید.
#پرسپولیس #بورس #بانک
🔸تعطیلی پایان هفته یا تعطیلی عقلانیت: مساله این است !

✍️حسین سلاح ورزی

قانونگذار نمی تواند قانونی خلاف منافع عموم شهروندان تصویب کند

🔻اول: هیچکدام از مخالفان تعطیلی روز شنبه به جای 5شنبه نتوانسته‌اند دلیل روشنی برای اصرار خود بر این همه زیانی ارایه کنند که بابت 4 روز قطع ارتباط با جهان به مردم تحمیل می‌شود
موافقان تعطیلی شنبه به جای 5 شنبه اما می‌توانند محاسبات عددی حاصل از چنین تصمیمی را به روشنی بیان کنند. اثرات زیانبار چنین تصمیمی به طور مستقیم به کسب و کار بازرگانان و تبع آن در زندگی عموم افراد جامعه تاثیر می گذارد و هزینه های زیادی را بدون کسب هیچ انتفاعی به آنها تحمیل می کند.
🔻دوم: عموم کشورهای اسلامی به این تغییر تن دادند و برخی پای را فراتر نهاده و تعطیلی روز جمعه را نیز منسوخ کردند تا بتوانند از قطار پرشتاب توسعه در جهان جا نمانندو به تبع آن رفاه بیشتری برای مردمان خود خریدند. اما به نظر می رسد که در ایران حکمرانان حاضر نیستند که مساله رفاه مردم را به وظیفه شماره یک خود بدل کنند.
هم اینک در امارات، تعطیلی آخر هفته به شنبه و یک شنبه موکول شده و برای برپایی نماز جمعه عصر این روز به حالت نیمه تعطیل درآمده است.
عربستان نیز در حال تغییر روزهای تعطیل خود است. چرا از نگاه سایر حکمرانان جهان، توسعه کشور اسلامی بر توسعه مظاهر اسلامی در کشورشان غلبه دارد؟
🔻سوم: مساله قیمت دلار که هم اینک به یک چالش/ بحران در کشور بدل شده است جز از طریق تولید و تجارت حل شدنی نیست. یک پای رفع چنین بحرانی، تسهیل تبادلات تجاری ایران و سایر کشورهاست، قانونگذار از تنیدن این همه قید و بند بر پای یکی از مهمترین منابع حیاتی تامین دلار، چه سودی می برد؟
🔻چهارم: تعطیلی روز شنبه، با هیچیک از تعالیم الهی و اسمانی منافاتی ندارد. همزمانی آن با تعطیلی یکی دیگر از ادیان ابراهیمی، موجب تقویت پیوندهای میان فرهنگی است.

🔻پنجم: تحمیل زیان اقتصادی چنین تصمیمی به کسب و کار شهروندان موجب ضمان تصمیم گیران در برابر مردمی است که سالهاست در حال پس دادن تاوان سنگین تصمیمات غلط آنان هستند. بهانه های واهی و بی منطق برای مخالفت با تعطیلی روز شنبه، نشانه بی خردی افراطیانی است که به غلط سر از حوزه سیاستگذاری در آورده اند. شماری از کشورهای اسلامی به سبب عقلانیت در سیاستگذاری توانسته اند به پررشدترین اقتصادی جهانی و مقصد بسیاری از سرمایه گذاران جهانی بدل شوند.
🔻ششم: حق فعالان اقتصادی است که از قانونگذار بابت زیان احتمالی ناشی از یک تصمیم نابخردانه شکایت کنند، اما به کجا؟

https://hottg.com/HosseinSelahvarzi
⭕️بازارهای فرهنگی ایران هم در سال ۱۴۰۲با تورم کوچک‌تر شدند

حسین سلاح ورزی

آخرین بررسی‌های مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی نشان می‌دهد که حتی بازارهای فرهنگی و اقتصاد فرهنگ ایران هم از گزند تورم در امان نمانده و در سال ۱۴۰۲ کوچکتر و ضعیف تر شده اند.

📉📈🔹سال گذشته سینمای ایران هزارمیلیاردی شد و ارزش کل بازار نشر کشور هم رشد 43 درصدی را تجربه کرد. با این حال برخلاف برخی از اظهارنظرها، این اعداد گویای رشد و بهبود اقتصاد فرهنگ در سال 1402 نیست.

🔹افزایش هزینه خانواده‌ها برای سینما و افزایش قیمت کاغذ، اثر تورم بر ضعیف‌تر شدن این اقتصاد به خوبی خود را نشان می‌دهد و چشم‌انداز نه‌چندان امیدبخشی برای این حوزه در سال جاری ترسیم می‎‌کند.

🔹در حوزه موسیقی هم اگرچه سال گذشته سال رونق کنسرت‌ها و اجراهای زنده بود اما افزایش قیمت بلیت که تا 900 هزار تومان هم رسید، این بخش را هم از سبد بسیاری از خانواده‌ها حذف کرد.

🔹در مجموع غول تورم همه اجزا حوزه فرهنگ چه در بخش تولید و چه در بخش مصرف را تحت تأثیر قرار داده، امری که در نظر گرفتن راهکارهایی از سوی دولت برای تحریک تقاضا در این بخش و ایجاد رونق واقعی در صنعت فرهنگ را ضروری کرده است.

https://hottg.com/HosseinSelahvarzi
⭕️بعد از گذشت حدود سه سال از فعالیت دولت سیزدهم و ‎با توجه به شعارها و وعده‌ها و برنامه‌های اعلامی در زمان انتخابات، ضمن توجه به اثر تحریم‌ها، از دید شما به عنوان یک فعال اقتصادی بیشترین تقصیر بخاطر وضعیت نابسامان اقتصادی امروز ایران متوجه چه کسی است؟
Anonymous Poll
64%
آقای رئیسی رییس جمهور ایران
25%
آقای مخبر معاون اول رییس جمهور
14%
آقای خاندوزی وزیر اقتصاد
4%
آقای علی‌آبادی وزیر صمت
22%
آقای فرزین رییس کل بانک مرکزی
8%
آقای منظور رییس سازمان برنامه و بودجه
سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

اطمینان از نااطمینانی

👤 دکتر حسین سلاح‌ورزی

✍️ برای فعالان بخش‌های مختلف اقتصاد ایران، نه چشم‌اندازها، بلکه نااطمینانی‌های مختلفی را می‌توان برشمرد که موضوع نگرانی و توجه در سال ۱۴۰۳ هستند.

✍️ در بخش‌های مختلف اقتصاد ایران، به دلیل نقش پررنگ پول نفت و فروش سایر منابع طبیعی در اداره کشور و همچنین علاقه شدید دولت‌ها به مداخلات ساختاری در نظم طبیعی بازار و توزیع رانت، یک مدل کسب‌وکار موفق و پرطرفدار، رانت‌جویی تحت عناوین گوناگون، حمایت از تولید داخل، دانش‌بنیان و... است.

✍️ خود این کسب‌وکارها البته به دو گروه اصلی تقسیم می‌شوند.

✍️ گروه اول کسانی هستند که از تخصیص مستقیم اعتبارات بودجه‌ای یا سایر منابع ملی ارتزاق می‌کنند و دسته دوم شرکای مالیات تورمی دولت هستند و به‌صورت غیرمستقیم از عملکرد اقتصاد سیاسی برای بهره‌کشی از سایر اجزای اکوسیستم تولید و تجارت بهره‌برداری می‌کنند.

✍️ برای گروه اول، انتخابات مجلس در اسفند پارسال همزمان یک فرصت و تهدید تلقی می‌شود. فرصت از این جهت که نگرش‌های شاذ برخی از منتخبان محترم در حوزه اقتصاد، قطعا زمینه‌های خارق‌العاده برای رانت‌جویی‌های جدید ایجاد می‌کند...

✍️ آنچه با اطمینان می‌توان گفت این است که از کنار این تدابیر جدید اقتصادی شاهد ظهور چند پرونده بزرگ حاصل از رانت خواهیم بود.

✍️ برای گروه دوم، یعنی شرکای مالیات تورمی دولت، وضعیت قدری مشخص‌تر و چشم‌انداز قدری روشن‌تر است.

✍️ سال۱۴۰۲ برای این گروه سال دشواری بود؛ اما امید دارند که در فقدان اراده سیاسی کلان برای اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور، امسال سیاستگذار پولی در برابر فشارهای سیاسی تسلیم شود و قفل صندوق اعتبارات ارزان‌قیمت را روی این دسته از بنگاه‌ها بگشاید.

✍️ سرنوشت رشد اقتصادی پایدار در هر کشور را آن دسته از کسب‌وکارها تعیین می‌کنند که با مدیریت روند تشکیل دارایی‌های مولد (به‌ویژه دارایی‌های ناملموس) به دنبال رشد و ارتقای مستمر بهره‌وری هستند.

✍️ در حال حاضر اگر چنین کسب‌وکارهایی در گوشه‌هایی از نظام اقتصادی کشور باقی مانده باشد نیز، قاعدتا رویکرد ریسک‌پرهیزی مطلقی نسبت به رویدادها و روندهای محیط کسب‌وکار ایران داشته و احتمالا برخی از آنها نیز در حال برنامه‌ریزی یا اجرای پروژه مهاجرت هستند...

🔗متن کامل سرمقاله

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #رانت #کسب_و_کار #نااطمینانی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔸آنکه بعنوان مسئول در دولت به کار گماشته‌اید، طبیعتا وظایفی در استیفا و ارائه حقوق و خدمات عمومی دارد.

🔻اگر کنترل ایشان بر خودش چنان محدود است که باید بانوان(به عنوان همکار منشی و مدیر دفتر) را از دسترسش دور نگاه داشت؛ چگونه تمشیت امور مردم را به ید باکفایتش سپرده‌اید؟!

https://hottg.com/HosseinSelahvarzi
📚 خاطره یکی از دبیران بازنشسته آموزش و پرورش

"سال تحصیلی ۵۵ - ۵۴ دو سال بود به عنوان معلم استخدام شده بودم محل خدمتم یکی از روستاهای دور افتاده سنندج. حقوق خوبی می‌گرفتم. بلافاصله پس از استخدام به صورت قسطی یک ماشین پیکان خریدم. در مسیرم از سنندج تا روستا و برعکس گاهی افرادی را که کنار جاده منتظر ماشین بودند سوار می‌کردم. بعضی‌ها پولی می‌دادند.

یک‌روز که به دبستان رسیدم، مدیر سراسیمه و وحشت‌زده من را به جای خلوتی برد و یک نامه به من داد که رویش دو تا مهر محرمانه خورده بود. من و مدیر تعجب کردیم که این چه نامه‌ی محرمانه‌ای است؟؟ من که کاری نکرده‌ام؟؟ مدیر گفت نامه را باز کن ببینم. نامه را باز کردم متن نامه: «جناب آقای ... آموزگار دبستان روستای ... شهر سنندج، بنا بر گزارشات رسیده از اهالی روستا شما اقدام به مسافرکشی نموده و از اهالی پول دریافت می‌کنید. اگر حقوق و مزایای دریافتی شما برای گذران زندگی کافی نیست، باید به اطلاع وزارت فرهنگ برسانید، جنابعالی با انجام مشاغلی (مسافرکشی) که برخلاف شأن معلم و قشر فرهنگی اجتماع است، شأن و جایگاه فرهنگ و فرهنگیان را خدشه‌دار می‌نمایید. اگر پس از دریافت این نامه همچنان به شغل دوم ادامه دهید، استعفای خود را بنویسید.
امضا: مدیرکل استان... »

نفس راحتی کشیدم و به مدیر قول دادم که هرگز از مسافرانی که در بین راه سوار می‌کنم پولی نگیرم و مسئله نامه محرمانه هم حل شد."

زمانى كه معلم عزت و احترام داشت ...


یک معلم می‌تواند کلی وکیل و وزیر تربیت کند باحقوق عالی وآینده‌ای تضمین شده و…

‏اما همه اینها نمیتوانند قانون و مقرراتی وضع کنند برای زندگی آسوده تر آن ⁧ #معلم⁩!

‏روزتان مبارک بزرگان بی ادعا

https://hottg.com/HosseinSelahvarzi
🔸خبر:
‏رئیس دانشگاه تهران در حکمی، جمیله علم‌الهدی همسر ابراهیم رئیسی را به عنوان عضو هیأت اجرایی جذب هیأت علمی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران منصوب کرد/مهر

🔻پ.ن:
‏ممنون که با این همه مشغله و گرفتاری، حواستان هست “گزینش”ها در هیچ جایی از ید باکفایت خودتان خارج نشود!
‏⁧ #ام_المشاغل

https://hottg.com/HosseinSelahvarzi
🔻اگر فکر کردید اظهارات نماینده مجلس در مورد تعداد شرکای جنسی مردان در کشور همسایه یک سوتی یا استثناست اشتباه می‌کنید!

🔸این وضعیت سرمایه انسانی یک قبیله سیاسی است که نخواسته خود را بعنوان جزئی از امر اجتماعی بپذیرد و تلاش کرده جایگاه خود را به هر قیمتی بر فراز امر اجتماعی تعریف کند.

https://hottg.com/HosseinSelahvarzi
⭕️به نظر برجسته ترین نکته مصاحبه امشب ريیس جمهور، گریم بسیار قوی و حرفه‌ای آقای رئیسی بود!

https://hottg.com/HosseinSelahvarzi
🔸در ⁧ #خرم‌آباد ⁩ مالک باشگاه خصوصی فوتبال موفق لیگ یکی در قالب مسئولیت اجتماعی, تقبل کرده که یک استادیوم جدید در حال ساخت که ۱۵ سال است تکمیل نشده( و هنوز نامگذاری نشده) را با سرمایه خودش تکمیل و بهره برداری نماید، اقدامی کم‌نظیر و تحسین برانگیز در استان کمتر توسعه یافته‌ای مانند لرستان باعث شادمانی و امیدواری جوانان است و شایسته تقدیر.

🔸استادیوم جدید ⁧ #لرآره‌‌نا ⁩ ربطی به ورزشگاه قدیمی تختی خرم‌آباد ندارد.

⭕️آقا رسول، تختی ها بواسطه اسم شون در حافظه ملت ها نمی مونن اون رسم تختی هاست که میمونه،چنانکه مهر رسول خادم در دل مردم می ماند، حتی اگر رسانه های رسمی، تصویرش را حذف کنند.

https://hottg.com/HosseinSelahvarzi
یادداشت میهمان

✳️ *سریال تفاهم نامه !*
*رضا پاکدامن*

🔹امضای توافق نامه پژوهشی میان شرکت مهندسی و توسعه نفت و پژوهشگاه صنعت نفت در دومین روز نمایشگاه بین المللی نفت؛
با موضوع پایلوت فناوری چاه هوشمند در چاههای منتخب میادین نفت امضاء گردید.

♻️ یک رویه جالبی در کشور مرسوم شده است.
و آن امضاء تفاهم نامه همکاری متعدد *بین دستگاه‌های دولتی* است.
وزارت اقتصاد با بانک مرکزی
وزارت صمت با وزارت علوم
وزارت نفت با وزارت اقتصاد
و....
🔹سوال این است :
آیا این دستگاه ها در قالب‌ نظام‌های جاری ،قبل از امضاء تفاهم نامه ، قادر به ایجاد روابط کاری با یکدیگر نبوده اند ؟

🔹در نمونه فوق؛ حتی شاهد امضای تفاهم نامه همکاری بین *دو زيرمجموعه وزارت نفت* با یکدیگر هستیم .
آیا امضای تفاهم نامه بین این دو سازمان لازم بوده ؛ خصوصاً می بایست منتظر برگزاری " *نمایشگاه بین المللی* " باشند !

💢 دهها تفاهم نامه با شرکتها و دولت‌های خارجی نیز غالبا *بی حاصل* برای کشور و فقط صورت *حساب هزینه سفرهای مسئولان به اقصی نقاط جهان* ؛ می بایست از *جیب ملت* پرداخت گردد.
💢 پیش بینی می کنم در مرحله بعدی ، شاهد برگزاری مراسم باشکوه امضای تفاهم نامه همکاری بین واحدهای
•مهندسی با فنی؛
•امور حقوقی با امور مالی
•تدارکات با عملیات و...
یک شرکت باشیم!

💢 در کشور بیش از حد در *نمایش‌ها و همایش ها غرق* شده ایم ؛ که
از نگاه یک ناظر خارج از کشور ؛
بسیاری از این گونه رفتارها بیشتر شبیه به" *طنز* " است .
🔹البته شاید "*شاد کردن دل کشورهای رقیب"* ایران از مشغولیات مسئولین هدف باشد؟

https://hottg.com/HosseinSelahvarzi
⭕️همانطور که وعده‌ داده بودند، ابتدا به نیم و بعد به تک رقمی رساندند!

‏⁧ #مشارکت_در_انتخابات

https://hottg.com/HosseinSelahvarzi
Forwarded from تدبیر منزل
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔆 «فقر در ایران چه زمانی به اوج رسید؟»

با معیار قرار دادن بالاترین و سختگیرانه‌ترین خط فقر جدید و متداول بین‌المللی یعنی معادل ۶.۸۵ دلار آمریکا (PPP) و معادل‌سازی ریالی آن با داده‌های بانک جهانی، تعداد و درصد افراد زیر خط فقر در ایران و جهان و تغییرات قابل مشاهده است.

در سال پایانی جنگ ایران و عراق یعنی سال ۱۳۶۷، به دلیل کم‌شدن شدید تولید ناخالص داخلی فقر گسترده شیوع پیدا کرده بود که در سال‌های سازندگی و اصلاحات با رشد اقتصادی مداوم از سال ۱۳۶۸ تا دهه ۸۰، روند کاهش فقر با سرعتی بیش از بقیه دنیا از ۴۸٪ به ۱۲٪ کاهش یافت.

اما در ادامه با تحریم‌های جدید هسته‌ای توسط ترامپ بخشی از افراد دوباره به زیر خط فقر برگشتند تا نرخ فقر به ۱۷٪ برسد.

نرخ دلار PPP ایران، با استفاده از تعدیل کل GDP انجام شده است. در صورت استفاده از تعدیل مصرف خصوصی GDP، در حدود ۱۵٪ خط فقر کاهش یافته و نرخ فقر ایران کمتر برآورد می‌شود.

در داده‌های فوق از هزینه و درآمد خانوار مرکز آمار ایران ۱۴۰۱، بانک جهانی و محاسبات دکتر جواد صالحی اصفهانی استاد اقتصاد دانشگاه ویرجینیا تک آمریکا استفاده شده است.
@AminKavei
@ecoiran_webtv
🔻شاه بى انصافى از پارسایى پرسید: کدام عبادت، بهترین عبادتها است؟
پارسا گفت: خوابیدن هنگام ظهر براى تو بهترین عبادتهاست تا در آن هنگام به کسى آزار نرسانى.

🔸ظالمى را خفته دیدم نیم روز گفتم این فتنه است خوابش برده به و آنکه خوابش بهتر از بیدارى است آن چنان …

https://hottg.com/HosseinSelahvarzi
🔸یک سلام و خسته نباشید هم بگیم خدمت جناب بشار اسد، که هم از توبره میل می‌فرمایند هم از آخور‌!
‏⁧ #خلیج_فارس
‏⁧ #بوموسی
‏⁧ #تنب_کوچک
‏⁧ #تنب_بزرگ
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸همه ما در عنفوان جوانی،نادان و پرمدعا و کودک‌عقل بودیم.

مسئله اینجاست که اکثر ما هزینه آزمودن ایده ابلهانه‌مان را از جیب خودمان دادیم و بی اضرار به غیر درس آموختیم.

🔻امثال یاسر جبرائیلی این هزینه را از جیب ۸۰میلیون ایرانی می‌دهند و بابتش حقوق هم می گیرند لذا ضمن نابودی یک ملت، وضع خودشان هم روز به روز وخیم‌تر می‌شود.

https://hottg.com/HosseinSelahvarzi
Forwarded from ارزیابی شتابزده (Mohammadreza Eslami)
✍️ از تولید لامبورگینی در انباری تا تولید چراغ اتومبیل در خانه

(از حجت عبدالملکی تا یاسرجبرائیلی و سرنوشت اقتصاد نحیف ایران)

🔵‌ یاسر جبرائیلی آمده در تلویزیون نشسته و گفته: « مردم در خانه هایشان چراغ ماشین را می توانند تولید کنند».🔻 بعد که مجری از او می‌پرسد آیا این چراغ اتومبیلی که «در خانه» تولید شود را می‌توان صادر کرد؟ آیا «کیفیتش» را می شود تضمین کرد؟ با استحکام جواب می دهد که چرا نشود؟ (ویدئو را ملاحظه کنید)

🔵 طرف از خودش نمی پرسد که چرا این حرفی را که می زنم تا قبل از من به مغزِ مردمان دیگر کشورها نرسیده بوده؟ چرا مردمان سایر سرزمین های این عالم برای تولید چراغ اتومبیل (با کیفیت) «خط تولید کارخانه ای» راه می اندازند؟ و چرا مردمان مابقی کشورهای دنیا چراغ خودرو را در اتاق خواب، پذیرایی و آشپزخانه های خانه ها تولید نمی کنند؟

🔵این حرفهای یاسر جبرائیلی چقدر مشابه آن حرفهای حجت عبدالملکی است که می خواست «کارخانه تولید لامبورگینی‌ در ارومیه» راه بیندازد. و چنان با اعتماد به نفس سینه جلو داده بود که انگار نه انگار که اگر تولید لامبورگینی این قدر «ساده» باشد که تو می گویی پس چرا در تمام کشورهای دیگر دنیا در هر ارومیه ای «یک کارخانه لامبورگینی‌» وجود ندارد؟! چرا استرالیا نتوانست صنعت خودروی خودش را حفظ کند و چرا نیسان بارها تا مرز ورشکستگی رفت؟ مگر به عقل آنها نمی رسید که تولید در سطح لامبورگینی اینقدر «ساده» است که تو می گویی...

🔵 امتحان پس نداده ها
اینکه سرنوشت اقتصاد ایران چرا به این روز و روزگار افتاده که یک نفر انتظار تولید چراغ ماشین در اتاق پذیرایی خانه دارد و دیگری کل فرایند تولید لامبورگینی را در سه دقیقه خلاصه سازی/ساده سازی می کند، به ما نهیب می زند که چه شده است؟ آیا فضا اینقدر تهی شده است که سطح کسانی که در حوزه اقتصاد کلان و صنعت نظر می دهند به چنین وضع اسفناکی رسیده؟
یا اینکه مشکل از رسانه است که فقط با اینها سخن می گوید و به اینها میدان می دهد؟ آیا برنامه جهان آرا نمی تواند با انبوه جوانان ایرانی که در حوزه اقتصاد در برترین مراکز صنعتی و تحقیقاتی دنیا منشاء اثر هستند گفتگو کند؟ آیا فقط باید برود و یاسرجبرائیلی را بیاورد که چنین حرفهایی را «با اعتمادبه نفس» بر زبان بیاورد؟

🔵 زمانی بود که محمود احمدی نژاد در سخنرانی عمومی و در مقابل دوربین گفت: «به رئیس سازمان انرژی هسته ای گفتم یک دختر خانمی ۱۶ ساله دبیرستانی در خانه انرژی هسته ای را تولید کرده» (لینک+)🔻 . و بعد با اعتماد به نفس گفت: «این خودباوری است». و او نگفت که چرا در سایر کشورهای دنیا دختر دبیرستانی انرژی هسته ای در خانه تولید نمی کند؟

🔵 مساله اینجاست:
آسیبی که کشور از ناحیه امثال یاسر جبرائیلی ها و رائفی پورها خواهد خورد خیلی بیشتر از آسیبی است که از محمود احمدی نژاد خورد.
اینکه کسی در سه دقیقه (با لحن مدعی) برای کارخانه تولید لامبورگینی‌ در‌ ارومیه تعیین تکلیف می کند، فرقی با تولید انرژی هسته ای در خانه یا «خط تولید چراغ ماشین در اتاق خواب» منازل ندارد. اما خطر از آنجاست که لااقل محمود احمدی نژاد خود را در برابر برخی جریانات عقل مدار می دید و به ناچار قدری ملاحظه می کرد، ولی این «جوانان امتحان پس نداده» عرصه ی مقابل خود را کاملا خالی می بینند.

این لحن تحکمی جبرائیلی را در این گفتگو با مجری جهان آرا ببینید!

🔵 نقطه دریغ اینجاست:
یک زمانی بود که ژاپنی ها می‌خواستند که تویوتا بتواند در «بازارهای جهانی» وارد شود. لذا سوئیچیرو تویودا بعد از صدها ساعت جلسه با مهندسین ژاپنی، ده ها بازدید از بنز، فورد و جنرال موتورز انجام داد تا عاقبت به «تصمیم» هوشمندانه برای تولیدات جدید تویوتا رسید.
امروز ما با نسلی از جوانان مواجهیم که «تجربه اداره یک بقالی» را نداشته اند و بدون توجه به «تجربه سایر کشورها» برای اقتصاد کشور نسخه می پیچند. بدون تجربه تولید یک دمپایی پلاستیکی درباره زنجیره تولید در پیچیده ترین صنایع نظر می دهند.

🔵این طیف جوانانِ خود استاد خوانده یک چیز را خوب بلد هستند و یک درس را خوب خوانده اند و آن «رسانه» است. آنها ظهور، حضور هیجانی و درشت گویی در مقابل رسانه را به نیکی آموخته اند.

🔵 آن جوانی که در عرصه صنعت تجربه پس نداده (و هیچ وقت منشاء تولید/اثری نبوده) را در هیچ کشور دنیا در مصدر تصمیم گیری/نظارت قرار نمی دهند.

🔵 استفاده از ظرفیتهای جوانی ضرورت است ولی تجربه جهانی چیست؟ تجربه دیگر کشورها می گوید که اگر جوانی مستعد و دانشمند است ظرفیتهای ذهنی خودش را در بستر استارت آپ توسعه بدهد. او باید بتواند در یک زیست واقعی (نه زیست گلخانه ای) در قالب «یک شرکت ثبت شده» منشا تولید یک محصول/محتوا/فناوری بشود، نه اینکه مقابل دوربین بنشیند، و برای اقتصاد یک کشور هشتاد میلیونی درشت گویی کند.

https://hottg.com/solseghalam/2326
HTML Embed Code:
2024/05/19 10:11:19
Back to Top